Koronavirus SARS-CoV-2 ja sen aiheuttama tauti COVID-19 (Yleinen keskustelu)

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 213
Tuossa esimerkki YLE:n jo muutaman vuoden ikäisestä (vuodelta 2006) uutisesta (lintuinfluenssaan liittyen)...
Ai meinaat että lintujen lahtaaminen on saman mittaluokan toimenpide, kuin mitä nyt on tehty :D mistä muuten päättelit, että sekään oli ylireagointia?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 213
Kyllä. Psykoosi voi olla myös aiheutettu ylemmältä tasolta agendaa ajamaan. Faktat ja tilastot eivät silti valehtele koskaan; mitään normaalia kausiflunssaa paljon vakavempaa asiaa ei ole tapahtunut. Eikä tule tapahtumaan. Tähän voidaan palata parin viikon päästä.
Ai nämä Kiinan ”faktat” ja tilastot: The White House doesn't trust China's coronavirus numbers — here's why

Ainoa fakta tässä on se, että Kiina ottaa tähtitieteellistä taloudellista hittiä tilanteen vuoksi ja taustalla on joku merkittävä syy.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
4 112
Tulee lujaa vauhtia viestejä, vaikea ottaa kaikkia huomioon.
Lääkärin näkökulmaa täältä vaihteeksi.
Tuntuu typerältä verrata sikainfluenssaa ja koronavirusta. Ei voi mitenkään ekstrapoloida niin, että kun kerran sikainfluennsa ei ollutkaan niin vaarallinen, niin eihän koronakaan voi olla-eihän nämä liity mitenkään loogisesti toisiinsa.

Huolestuttava asia koronassa on juuri tuntemattomuus- kiinan virallisiin lukuihin on vaikea luottaa, eikä ole vielä tietoa miten jengi länsimaissa selviytyy. Sitäkään ei tiedetä että onko Kiinassa jokin korkeammalle (tai matalammalle!) kuolleisuudelle ominainen tekijä, kuten tupakointi, ilmansaasteet, genetiikka.. Jos kasvojen menettämisen kulttuurissa ryhdytään noin järeisiin varotoimiin, voi siitä ehkä päätellä kuinka vakavana kiinalaiset itse tilannettaan pitävät.
Vaikka kuolleisuus olisikin länsimaissa vain kausi-influenssan luokkaa, ei sekään olisi mitenkään mukavaa. Kausi-influenssa on joka vuosi sekä kansanterveydellinen että kansantaloudellinen rasite. Jos tähän tulee vielä korona päälle, se tarkoittaa normivuoteen verrattuna vähintään tuplamääräistä rasitetta. Vaikkei olisikaan vanhusten kuolleisuudesta kiinnostunut, varmaan se ainakin kiinnostaa minkälaiseksi veroprosenttinne muodostuu?

Henkilökohtaisesti terveenä nuorena miehenä en ole huolestunut niinkään omasta hengestäni. Toki ikävää on se, että joudun olemaan ns. etulinjassa ja tulen perusjammppaa todennäköisemmin saamaan taudin. Mutta on olemassa monia sellaisia ihmisiä jotka joutuvat elämään jatkuvassa taudinpelossa muutenkin-esim sytostaatteja saavat syöpäpotilaat tai kantasolusiirroista toipuvat leukemiapotilaat. Vaikka itse olisitkin suht turvassa niin tuntuuko mukavalta ajatukselta saada tänne vielä lisää tautia näitä heikompia kiusaamaan?

Kuten eräs tuntemani lääkäri ilmaisi: "ensin matkaillaan takki auki ja sitten tullaan päivystykseen itkemään". Mun mielestä jokaiselle, joka tahallaan matkustaa Korona-alueelle ja tuo tänne taudin pitäisi evätä Kelan korvaus karanteeniajalta. Harmi ettei tällaista lakia enää ehdi säätää. Ärsyttää yleinen hällä väliä-asenne. Toki ymmärrän että se on tarpeellinen defenssi epävarmassa maailmassa, mutta aikuisen pitäisi ehkä osata arvioida tulevaisuutta ja varautua siihen.
Ihmiset lentävät muutenkin liikaa, joten olisiko liikaa vaadittu sellainen pikkujuttu että onko nyt ihan pakko just tänä vuonna kuitenkaan? Seuraavana vuonna voisitte taas vapaasti pilata planeettaa ja lentää vaikka kaksin verroin käyttäen kaikki tänä vuonna säästöön jääneet rahat.
Kukaan ei näyttänyt tähän viestiin tarttuneen, mutta minäpä tartun. Ensinnäkin, kiitos työstäsi. Toiseksi, kiitos ettet lähtenyt siihen perinteiseen käsienheilutteluun, johon moni yli 45-vuotias (mies)lääkäri sortuu jo tottumuksesta. Erityisesti arvostan empatiakykyäsi. Heikommista huolehtiminen ei ole tunnetilana mikään itsestäänselvyys. Lääkärit ammattikuntana sitä tietysti jo ohjeita noudattaessa tekee tahtomattaankin, mutta sinulta se näyttää tulevan ihan luonnostaan. Vaikket edes olisi oikeasti lääkäri, arvostan suhtautumistasi.

Toivottavasti osallistut tähän ketjuun jatkossakin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 213
Voi hyvä ihminen, koko se tuhat miljardia on ihan satua vaan, ei edes Roope Ankka pystyisi latomaan pöytään moisia.
Ihan sama onko tsiljoona vai tsibiljoona, sillä ei ole mitään väliä. Kaikki on virtuaalista lopulta, Mutta rahalla saa hankittua koronaviruksen rokotteen keksijät.
Itse asiassa koronavirus on pyyhkinyt parissa päivässä osakemarkkinoilta 3000 miljardia ;)
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 801
Jos maalikkona yrittäisi hieman järkeillä miten suomessa kannattaisi käytännössä toimia, jos ja kun virus alkaa enemmän jylläämään.

Itselle tulee kaksi asiaa ylitse muiden. Riskipotilaiden suojeleminen ja kaikkien toimintojen ylläpitäminen.
Eli käytännössä ei kaupunkien eristämisiä ja tehtaiden sulkemisia, mutta muilla toimin pyritään pitämään riskipotilaat kaukana viruksesta.
Toivottavasti EU:n sisällä ei yritetä mitään rajoja sulkea. Ihmisten ja tavaran pitää liikkua, mutta jokaisen henkilökohtaisesti kannattaa miettiä mihin ja milloin matkustaa.

Täytyy olla tarkkana, että toiminpiteillä ei aiheuteta enemmän tuhoa kuin mitä itse virus aiheuttaa.

Viruksen suhteen paljon on vielä kysymysmerkkejä. En itse kuitenkaan usko täälläkin esitettyihin spekuloituihin 60% sairastumisiin ja sitä seuraamiin kuolleisuus lukuihin. Ehkä ylilääkäri Nohynek on oikeassa, kun totesi että taudin yleisyyttä on aliarvioitu, mutta vakavuutta yliarvioitu.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 297
Itävallan mahdolliset leviämistartunnat ovat jäämässä torsoiksi. 62 testiä otettiin ja tartunnan saanut oli töissä hotellissa respassa ja kaikki testatut negatiivisia. Ihmetyttää edelleen se Suomen case (sekä myös esim. Itävalta), kun Italiassa tuntuu leviävän suht holtittomasti.

Edit: n. 100 testiä siis otettu, kaikki negatiivisia.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 205
Ihan selvennyksen vuoksi, kun ihmiset eivät liene lukeneet kirjallisuutta:

KAUSIFLUNSSAn yleisimmät differoivat oireet:
- Ylähengitystien infektio, eli:
- Nuhaa, vuotava nenä
- Kurkku kipeä
- Yleensä ei kuumetta (voi toki tulla, etenkin jos on vakava)

SARS-COV-2 -tartunnan differoivat oireet (vrt yllä):
- Alahengitystien infektio eli:
- kuiva yskä keuhkoista (ei nuhaa, ei kurkkukipua)
- hapensaannin, hengityksen vaikeutta
- yleensä (nopeasti noussut) kuume (ei välttämättä kuumetta alkuvaiheessa, eikä itämisvaiheessa)
- edetessään sitten muita samoja oireita kuin vakavassa kausiflunssassa: väsymys, lihaskivut, ja sitten mikäli puhkeaa keuhkokuume, niin mattalasikuviointi keuhkojen röntgen- ja/tai TT-kuvassa ja ihan eri tason lymfosyytti ja CRP-arvot

EI tuo tarkkaa ja täysin eriyttävää ole, mutta jo näillä eroilla aika helposti voi erottaa kausiflunssan todennäköisyyttä COVID-19-tartunnasta. Toki on mahdollista saada myös molemmat samaan aikaan (eli eri virukset eri kohtiin hengitysteitä).
Taisit tarkoittaa kausi-influenssaa, etkä flunssaa?
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 312
Mä nyt vielä kerran palaan tähän sun fanittamaan "lääketieteen" tohtoriin:



Videolla siis näyttää keuhkokuvasta sydäntä ja sanoo sitä keuhkokuumeeksi.
No sehän nyt ei haittaa mitään, kun kaverilla on kuitenkin tohtorin paperit. :rofl: Jos videon kattoo loppuun tai vilkaisee nettisivuja, niin käy kyllä aika hyvin selville, että kaveri tarkoituksella lietsoo paniikkia ja tekee sillä rahaa. Lopussa kehoitettiin tulemaan sinne maksumuurin toiselle puolelle..
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 318
Itse asiassa koronavirus on pyyhkinyt parissa päivässä osakemarkkinoilta 3000 miljardia ;)
Moisilla summilla ole mitään väliä, pörssi reagoi jatkuvasti ties mihin ja tasaisin väliajoin saadaan kunnon pörssikriisejä aikaiseksi ties mistä syistä. Pörssit sahaa koko ajan miljardeja ylös alas. Maailma ei ole mennyt kaaokseen edellistenkään romahduksien seurauksena.

Joku raja nyt näihin juttuihin. Kiinan talous ei tosiaan ota mitään tähtitieteellisiä hittejä. Lisäksi markkinat korjaa itseään suht nopeasti tiputusten jälkeen joten jos maailma ei pysähdy paikalleen kahden kuukauden päästä niin ei ole mitään väliä Kiinalle jos nyt mennään alaspäin, kysyntä ei häviä mihinkään ja homma jatkuu kun on päästy eroon viruksesta.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 205
Ymmärätkö, että ihmisiä kuolee ihan muutenkin ilman tätä hyperflunssaa? Oma ikä lähentelee 40v ja isovanhemmat ovat kuolleet. Vanhemmat vielä elossa, mutta ymmärrän, että johonkin sitä kuolee kun ikää on yli 70v.

Vanhana sitä tuuppaa ihmiset kuolemaan. Oli se sitten flunssan aiheuttama sydäri tai syöpä, mutta johonkin sitä kuolee. Tämä koronavirussekoilu on aivan sairasta hysteriaa.
Psykologiassa on tunnettu ilmiö nuorten aikuisten (varsinkin miesten) kuolemattomuusharha, tälläiset lööppijutut voivat olla ensimmäisiä kertoja, kun alkavat miettiä omaa kuolevaisuuttaan.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 951
Ihmetyttää edelleen se Suomen case (sekä myös esim. Itävalta), kun Italiassa tuntuu leviävän suht holtittomasti.
Suomen keissi oli Lapissa ja Italian episentri on tiiviisti asuttua aluetta, tällä "saattaa" olla jotain tekemistä asian kanssa... Sitä paitsi Italiassahan sai tauti siis muhia ja levitä rauhassa jonkin aikaa, ennen kuin kukaan huomasi mitään, ja sitten kun huomattiin olikin jo myöhäistä. Eikä sekään ole sanottu, että epidemia siellä lähti liikkeelle edes kenestäkään yhdestä ihmisestä vaan alkutartuttajia on saattanut olla useitakin.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 297
Suomen keissi oli Lapissa ja Italian episentri on tiiviisti asuttua aluetta, tällä "saattaa" olla jotain tekemistä asian kanssa... Sitä paitsi Italiassahan sai tauti siis muhia ja levitä rauhassa jonkin aikaa, ennen kuin kukaan huomasi mitään, ja sitten kun huomattiin olikin jo myöhäistä. Eikä sekään ole sanottu, että epidemia siellä lähti liikkeelle edes kenestäkään yhdestä ihmisestä vaan alkutartuttajia on saattanut olla useitakin.
Suomi on tosiaan pääasiassa periferiaa, mutta ei Pohjois-Italia kauheasti eroa (koska olen käsittänyt että lähti leviämään pikkukylistä eikä Milanosta leviämään). Mutta tosiaan saattaa olla juuri toisin päin.

Itävallan tapauksessa puolestaan tartunnan saanut nainen on/oli töissä isossa hotellissa respassa, joka on päärautatieasemaa vastapäätä (kävellyt satoja kertoja siitä ohi) kaupungin ydinkeskustassa ja ei yhtään jatkotartuntaa. Vaikea tosin sanoa missä vaiheessa sai viruksen. Oletettavasti vasta sen jälkeen kun työviikko oli ohi ja ei ollut kontaktissa sivullisiin.

Silti ihmetyttää vielä että ennen kuin tartunnan saaneet menivät sairaalaan (ja virus oli jo molemmilla oletettavsti) he menivät kabiinihissillä ylös vuorelle mihin mahtuu max 90 henkilöä ja matka kestää n. 10-15 min. Noista sivullisista tosin ei saa kuin murto-osan jäljitettyä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
513

Lisää salaliittoteorioita. Nyt on mukana tullut labrasta kuitenkin tää virus.

No, lancet linkki tässä https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30251-8/fulltext#seccestitle180

Miten musta nyt tuntuu että ensimmäiseen linkkiin on pitänyt ihan vääntämällä vääntää toisen linkin sisältöä nurinkurin jotta pitäisi paikkaansa.

Oon tosin niin väsy etten ihan ymmärrä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 213
Moisilla summilla ole mitään väliä, pörssi reagoi jatkuvasti ties mihin ja tasaisin väliajoin saadaan kunnon pörssikriisejä aikaiseksi ties mistä syistä. Pörssit sahaa koko ajan miljardeja ylös alas. Maailma ei ole mennyt kaaokseen edellistenkään romahduksien seurauksena.

Joku raja nyt näihin juttuihin. Kiinan talous ei tosiaan ota mitään tähtitieteellisiä hittejä. Lisäksi markkinat korjaa itseään suht nopeasti tiputusten jälkeen joten jos maailma ei pysähdy paikalleen kahden kuukauden päästä niin ei ole mitään väliä Kiinalle jos nyt mennään alaspäin, kysyntä ei häviä mihinkään ja homma jatkuu kun on päästy eroon viruksesta.
Joo. Todellakin jotain rajaa näihin juttuihin. Jos nykyinen tilanne ei aiheuta Kiinalle ennennäkemättömiä taloudellisia vaikutuksia, niin ole hyvä ja kerro mikä aiempi kriisi on ollut pahempi? Tarkkoja lukuja ei ole kenelläkään, mutta jo päästöjä mittaamalla voidaan arvioida, että tuotanto on laskenut kymmeniä prosentteja kuukausitolkulla ja länkkärifirmat raportoivat toimitusongelmista. Meinaat että tämä on business as usual?
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Itävallan tapauksessa puolestaan tartunnan saanut nainen on/oli töissä isossa hotellissa respassa, joka on päärautatieasemaa vastapäätä (kävellyt satoja kertoja siitä ohi) kaupungin ydinkeskustassa ja ei yhtään jatkotartuntaa. Vaikea tosin sanoa missä vaiheessa sai viruksen. Oletettavasti vasta sen jälkeen kun työviikko oli ohi ja ei ollut kontaktissa sivullisiin.
Tämä olisi aika konsistenttia minun eilisiltaisen skenaarion kanssa, ts. tehokas leviäminen vaatisi jonkinlaisen keuhkoja kuormittavan/sairastuttavan ympäristön: kylmänkalseat asunnot ("sisällä yhtä kylmä kuin ulkona"), tupakointi tai rankat ilmansaasteet. Itävallassa poltellaan aika paljon mutta talot on hyvin lämmitettyjä ja kuivia.

Kiinan suurkaupungithan on tunnettuja erityisen raikkaasta, puhtaasta ulkoilmastaan?:think:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
4 112



Lisää salaliittoteorioita. Nyt on mukana tullut labrasta kuitenkin tää virus.



No, lancet linkki tässä https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30251-8/fulltext#seccestitle180



Miten musta nyt tuntuu että ensimmäiseen linkkiin on pitänyt ihan vääntämällä vääntää toisen linkin sisältöä nurinkurin jotta pitäisi paikkaansa.



Oon tosin niin väsy etten ihan ymmärrä.
Se, että kyseessä on labrasta karannut virus on edelleen täysin kelpo teoria. Kiinalaiset ovat jo tutkineet, että viruksen RNA viittaa pohjoisempiin lepakkolajeihin, joita ei yleensä Wuhanissa esiinny. SARS on onnistuttu jo kahdesti sössimään ulos labrasta joten ei todellakaan kannata tätä teoriaa laittaa mihinkään salaliittokansioon. Mitään se ei kyllä tule muuttamaan. Luonnollinen mutaatio/rekombinaatio on edelleen tutkijoiden ykkösolettama.
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 318
Joo. Todellakin jotain rajaa näihin juttuihin. Jos nykyinen tilanne ei aiheuta Kiinalle ennennäkemättömiä taloudellisia vaikutuksia, niin ole hyvä ja kerro mikä aiempi kriisi on ollut pahempi? Tarkkoja lukuja ei ole kenelläkään, mutta jo päästöjä mittaamalla voidaan arvioida, että tuotanto on laskenut kymmeniä prosentteja kuukausitolkulla ja länkkärifirmat raportoivat toimitusongelmista. Meinaat että tämä on business as usual?
Haluatko nimetä yhden sellaisen romahduksen tai tapauksen ihmiskunnan historiassa josta ei olisi lähdetty heti nousuun kun tilanne ohi? Tilanne voi näyttää hetkellisesti huonolta kun työttömyys kasvaa mutta niin se on kasvanut ennenkin ja silti täällä sitä vaan ollaan.

Ihan turha tehdä asiasta isompaa juttua kuin se on. Nousuja ja laskuja mitataan pitkillä sykleillä ja jos nyt tulee jotain todella apokalyptista niin sitten voi mennä nousussa kuukausien sijasta vuosia.

Toisen maailmansodankin jälkeen saatiin aika hämmentävän nopeassa ajassa hommat kuntoon ja pyörimään.
 
Liittynyt
04.12.2016
Viestejä
1 645
Juu okei. Martenson on siis tohtori joka on on tehnyt tohtorintutkintonsa jälkeen tutkimusta aiheesta neurotoksisuus. Saattaa ehkä tietää jotain lääketieteestä. Myönnä pois, seuraat hänen videoitaan informaatioarvon takia.
Eli myönnät olleesi väärässä tässä vänkäämässäsi aiheessa?
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Eikö korona ole aivan erityyppinen virus? Yhteistä kausi-influenssaan on toki siinä, että molemmat aiheuttavat hengitystieinfektion.
Älä anna faktojen häiritä todellisten asiantuntijoiden mielipiteitä.

ps. Eikö juuri päivä sitten sanottu, että nää "se on vaan nuha" trollaukset menee banniosastolle?
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Ymmärätkö, että ihmisiä kuolee ihan muutenkin ilman tätä hyperflunssaa? Oma ikä lähentelee 40v ja isovanhemmat ovat kuolleet. Vanhemmat vielä elossa, mutta ymmärrän, että johonkin sitä kuolee kun ikää on yli 70v.

Vanhana sitä tuuppaa ihmiset kuolemaan. Oli se sitten flunssan aiheuttama sydäri tai syöpä, mutta johonkin sitä kuolee. Tämä koronavirussekoilu on aivan sairasta hysteriaa.
Eli terveydenhuolto ja koko länsimainen turvallisuuskulttuuri voidaan lopettaa, koska ihmisiä kuolee ilmankin.

Selvä. Räbä on tuossa toisessa suunnassa.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Haluatko nimetä yhden sellaisen romahduksen tai tapauksen ihmiskunnan historiassa josta ei olisi lähdetty heti nousuun kun tilanne ohi? Tilanne voi näyttää hetkellisesti huonolta kun työttömyys kasvaa mutta niin se on kasvanut ennenkin ja silti täällä sitä vaan ollaan.

Ihan turha tehdä asiasta isompaa juttua kuin se on. Nousuja ja laskuja mitataan pitkillä sykleillä ja jos nyt tulee jotain todella apokalyptista niin sitten voi mennä nousussa kuukausien sijasta vuosia.

Toisen maailmansodankin jälkeen saatiin aika hämmentävän nopeassa ajassa hommat kuntoon ja pyörimään.
Se mitä tapahtuu ihmiskunnalle on aika merkityksetöntä sille ihmiselle jolle tapahtuu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 213
Haluatko nimetä yhden sellaisen romahduksen tai tapauksen ihmiskunnan historiassa josta ei olisi lähdetty heti nousuun kun tilanne ohi? Tilanne voi näyttää hetkellisesti huonolta kun työttömyys kasvaa mutta niin se on kasvanut ennenkin ja silti täällä sitä vaan ollaan.

Ihan turha tehdä asiasta isompaa juttua kuin se on. Nousuja ja laskuja mitataan pitkillä sykleillä ja jos nyt tulee jotain todella apokalyptista niin sitten voi mennä nousussa kuukausien sijasta vuosia.

Toisen maailmansodankin jälkeen saatiin aika hämmentävän nopeassa ajassa hommat kuntoon ja pyörimään.
Huoh. Missä vaiheessa olen väittänyt, että maailmantalous romahtaa lopullisesti. Totta kai ennemmin tai myöhemmin taas noustaan huipulle, joskus nopeasti ja joskus siihen menee 30 vuotta. Joskus romahduksen aiheuttaa mitätön Trumpin twiitti ja toisinaan ihan oikea syy, kuten nyt. Tämänkaltainen massiivinen tuotannon alasajo on todellakin poikkeuksellinen tilanne ja aiheuttaa maailmanlaajuisia vaikutuksia.
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Suomalaisetkin viranomaiset näyttävät aloittaneen järkähtämättömän taistelun virusta vastaan:

Lappeenrannan lentokentällä tiedotetaan koronaviruksesta näyttävästi.

Italiassa koronavirus on ykköspuheenaihe.
– Italian mediassa siitä oli jatkuvaa seurantaa, kertoo Timo Alanne.
– Suomalaisesta näkökulmasta tämä tuntui aivan ylimitoitetulta. Hysteriaa.
...
Mikäli Italiasta palattuaan saa hengitystieinfektion kahden viikon sisällä paluusta, kannattaa ottaa yhteyttä päivystykseen, jossa voidaan tehdä riskiarvio ja tarvittavat toimet.
...
Mutta Eksoten henkilökunnan läsnäolo peruttiin aiemmin päivällä, kun sosiaali- ja terveysministeriön kanssa todettiin, ettei sille ole tarvetta. Matkustajilla oli mahdollisuus saada mukaansa koronaviruksesta kertova tiedote kentällä.
...​
”Kaikkia matkustajia ei voi tarkastaa”
Iltalehden toimitukseen soitti keskiviikkona useampia huolestuneita kansalaisia, joilla oli sama kysymys: miksi kaikkia Italiasta saapuvia matkustajia ei tarkasteta koronaviruksen varalta?
Iltalehti kysyi asiaan ensin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) infektiotautien ylilääkäriltä Asko Järviseltä ja myöhemmin Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten sairaalanjohtaja Marjo Nummiselta. Molemmilla oli sama viesti: testaamisesta ei olisi välttämättä [:facepalm:]mitään hyötyä.
...​
Kyse on myös siitä, että resurssit eivät riitä riskialueilta saapuvien joukkotarkastuksiin, sillä lentoja on muitakin kuin nyt esimerkiksi keskiviikkona Italiasta Lappeenrantaan saapunut lento. Muun muassa Helsinki-Vantaalta lennetään Milanoon.
Myöskin jos kaikilta oireettomiltakin matkustajilta otettaisiin tartuntariskin takia näyte, niin he ehtisivät levittää virusta ennen näytetulosten valmistumista. [:facepalm:]​

Viranomaiset vakuuttavat joka käänteessä ja käänteiden välissäkin sitä, kuinka hyvin Suomi on varautunut tällaisten epidemioiden varalta. Miten siis voi olla mahdollista, että UK aloittaa flunssapotilaiden massatestaukset mutta meillä ei saada paria sataa lentomatkustajaa testattua päivittäin?

Viraomaisen logiikka, jolla testaamattomuutta perustellaan, on kyllä aivan pistämätön. Itse asiassa kaikki kertoo avoimesti siitä, että Suomen todellinen kyky näiden testien tekemiseen on aivan alkeellinen. Testin todellinen "hinta" on Suomessa niin korkea, että niitä ei pystytä tekemään kuin pakon edessä muutamia päivässä?
 
Liittynyt
05.10.2017
Viestejä
346
Moisilla summilla ole mitään väliä, pörssi reagoi jatkuvasti ties mihin ja tasaisin väliajoin saadaan kunnon pörssikriisejä aikaiseksi ties mistä syistä. Pörssit sahaa koko ajan miljardeja ylös alas. Maailma ei ole mennyt kaaokseen edellistenkään romahduksien seurauksena.

Joku raja nyt näihin juttuihin. Kiinan talous ei tosiaan ota mitään tähtitieteellisiä hittejä. Lisäksi markkinat korjaa itseään suht nopeasti tiputusten jälkeen joten jos maailma ei pysähdy paikalleen kahden kuukauden päästä niin ei ole mitään väliä Kiinalle jos nyt mennään alaspäin, kysyntä ei häviä mihinkään ja homma jatkuu kun on päästy eroon viruksesta.
Joo. Todellakin jotain rajaa näihin juttuihin. Jos nykyinen tilanne ei aiheuta Kiinalle ennennäkemättömiä taloudellisia vaikutuksia, niin ole hyvä ja kerro mikä aiempi kriisi on ollut pahempi? Tarkkoja lukuja ei ole kenelläkään, mutta jo päästöjä mittaamalla voidaan arvioida, että tuotanto on laskenut kymmeniä prosentteja kuukausitolkulla ja länkkärifirmat raportoivat toimitusongelmista. Meinaat että tämä on business as usual?
Tarkkoja lukuja ei ole mutta arvioita kyllä:

Tammi-helmikuussa lähes 200 miljardia dollaria, noin kolme kertaa suomen budjetti. Tuskin ihan huvin (tai "joukkopsykoosin") vuoksi ovat menneet tuollaisia summia menettämään vaikka suuri maa onkin. Tuossa ei ilmeisesti edes ole teollisuustuotannon kokemia menetyksiä.
 
Liittynyt
09.04.2018
Viestejä
1 989
Uutta päivitystä. Thaimaassa lennot kiinasta on saanut jatkua koko ajan, ja kiinalaiset ovat voineet käyttää thaimaata kauttakulkumaana muualle maailmaan :woot:

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 065
Tulee lujaa vauhtia viestejä, vaikea ottaa kaikkia huomioon.
Lääkärin näkökulmaa täältä vaihteeksi.
Tuntuu typerältä verrata sikainfluenssaa ja koronavirusta. Ei voi mitenkään ekstrapoloida niin, että kun kerran sikainfluennsa ei ollutkaan niin vaarallinen, niin eihän koronakaan voi olla-eihän nämä liity mitenkään loogisesti toisiinsa.

Huolestuttava asia koronassa on juuri tuntemattomuus- kiinan virallisiin lukuihin on vaikea luottaa, eikä ole vielä tietoa miten jengi länsimaissa selviytyy. Sitäkään ei tiedetä että onko Kiinassa jokin korkeammalle (tai matalammalle!) kuolleisuudelle ominainen tekijä, kuten tupakointi, ilmansaasteet, genetiikka.. Jos kasvojen menettämisen kulttuurissa ryhdytään noin järeisiin varotoimiin, voi siitä ehkä päätellä kuinka vakavana kiinalaiset itse tilannettaan pitävät.
Vaikka kuolleisuus olisikin länsimaissa vain kausi-influenssan luokkaa, ei sekään olisi mitenkään mukavaa. Kausi-influenssa on joka vuosi sekä kansanterveydellinen että kansantaloudellinen rasite. Jos tähän tulee vielä korona päälle, se tarkoittaa normivuoteen verrattuna vähintään tuplamääräistä rasitetta. Vaikkei olisikaan vanhusten kuolleisuudesta kiinnostunut, varmaan se ainakin kiinnostaa minkälaiseksi veroprosenttinne muodostuu?

Henkilökohtaisesti terveenä nuorena miehenä en ole huolestunut niinkään omasta hengestäni. Toki ikävää on se, että joudun olemaan ns. etulinjassa ja tulen perusjammppaa todennäköisemmin saamaan taudin. Mutta on olemassa monia sellaisia ihmisiä jotka joutuvat elämään jatkuvassa taudinpelossa muutenkin-esim sytostaatteja saavat syöpäpotilaat tai kantasolusiirroista toipuvat leukemiapotilaat. Vaikka itse olisitkin suht turvassa niin tuntuuko mukavalta ajatukselta saada tänne vielä lisää tautia näitä heikompia kiusaamaan?

Kuten eräs tuntemani lääkäri ilmaisi: "ensin matkaillaan takki auki ja sitten tullaan päivystykseen itkemään". Mun mielestä jokaiselle, joka tahallaan matkustaa Korona-alueelle ja tuo tänne taudin pitäisi evätä Kelan korvaus karanteeniajalta. Harmi ettei tällaista lakia enää ehdi säätää. Ärsyttää yleinen hällä väliä-asenne. Toki ymmärrän että se on tarpeellinen defenssi epävarmassa maailmassa, mutta aikuisen pitäisi ehkä osata arvioida tulevaisuutta ja varautua siihen.
Ihmiset lentävät muutenkin liikaa, joten olisiko liikaa vaadittu sellainen pikkujuttu että onko nyt ihan pakko just tänä vuonna kuitenkaan? Seuraavana vuonna voisitte taas vapaasti pilata planeettaa ja lentää vaikka kaksin verroin käyttäen kaikki tänä vuonna säästöön jääneet rahat.
Kuitenkin lehdissä lietsotaan kauhua tästä virustaudista, sikainfluenssasta ennustettiin että kymmeniä tuhansia kuolee siihen suomessa ja lopullinen luku oli vähän yli 40kpl. Tällä hetkellä noin reilu 90% kuolleista on kiinassa.
En vähättele koronaa mutta jotain rotia kuitenkin pitäisi saada. Samaa mieltä siitä, että matkustaminen alueille jossa virus jyllää, pitäisi ehdottomasti rajoittaa. Turha virusta on tarkoituksella levittää.
Lisäksi terveen ihmisen on aivan turha pitää hengityssuojaa, siitä ei ole mitään hyötyä terveelle. Sen sijaan sairastuneet tai jos on epäillys siitä niin maski on paikallaan.
 

JL79

omistaja
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
348
Miten hengityssuojasta joka suodattaa viirukset ei muka olisi mitään hyötyä :confused:
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
828
Eipä siinä, jos et ole vanha ja olet hyvässä kunnossa, etkä ole rasittunut, niin sairastumisesta seuraava kuolemanriski pitäisi kait olla kohtuu pieni. Tosin jos napsahtaa joku 2-4 viikon karanteeni siellä ja sitten vielä pari viikkoa täällä, niin voi se matka vähän "pitkittyä".
Sairastumisriski COVID-19:n osalta on toki vielä äärimmäisen pieni, mutta yhtenä huolenaiheena on se, että jos sairastuisikin perusflunssaan joka nostattaisi kuumeen. Voi nimittäin olla, että Euroopan lentokentillä jo ihan lähipäivinä tehostetaan joillain tavoilla matkustajien terveydentilan tarkkailua, ja sen perusteella ei pääsisikään enää jatkamaan matkaansa.

Asiasta toiseen. Kiinan luvut ihmetyttävät. Virallisten raporttien mukaan tartuntojen ja kuolemien määrä on lähtenyt laskuun, ja joissain maakunnista kehitys näyttäisi pysähtyneen. Jo aiemmin ihmetystä herättäneessä Zheijangin maakunnassa on havaittu 1203 todettua tartuntaa ja vain yksi heistä on kuollut. WHO:n lisäksi muut tahot suomalaisviranomaisia myöten näyttäisivät jopa lisänneen luottamustaan Kiinan lukuihin. Itse olen edelleenkin Kiinan ilmoittamien lukujen osalta skeptinen, mutta jos ne olisivat aitoja niin siinä tapauksessa olisin taipuvainen uskomaan myös siihen, että Italiassa ja Iranissa leviävä virus olisi tappavampaa laatua kuin Kiinan versio.

Zheijang 1203/1
Jiangxi 934/1
Jiangsu 634/0
---
Italia 453/12
Iran 139/19
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 065
Miten hengityssuojasta joka suodattaa viirukset ei muka olisi mitään hyötyä :confused:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei suosittele suu-nenäsuojainten käyttöä oireettomilla.
 

JL79

omistaja
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
348

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei suosittele suu-nenäsuojainten käyttöä oireettomilla.
Eli on hyötyä.
Ihmettelen vain miksi THL nimenomaan ei suosittele, vaikka siitä hyötyä onkin.
 

Dr. Who

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 897
Monen on vaikea hyväksyä, että elämällä on alku ja loppu. Yli 70-v väestöllä sitä loppua on viivytetty jo aika kauan, ja kuolema kyllä korjaa syystä tai toisesta pikkuhlijaa. Omat isovanhempani ovat kuolleet jo tovi sitten. Nyt omat vanhempani ovat riskiryhmässä tämän viruksen kanssa. Kurjaa, mutta näin se menee.
Tämä, oma faija 78v, on lihasrappeumaa, astmaa, sydämmen vajaatoimintaa, pari aivoinfarktia alla, mutta vielä se tahdistimen avulla elää suht normaalia elämää. Toki lääkäri sanoi että pelkkä flunssa voi jo tappaa ja keuhkokuume on varma kuolemantuomio.

Tuollaisiin nämä "pandemiat" iskee ekana eikä terveisiin nuoriin aikuisiin, tai jos nuorempi sairastuu niin paraneminen on varmempaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 866
Juuri tuon työmäärän nopean kasvamisen vuoksi näin tulisi toimia tässä tilanteessa, kun todettuja tapauksia on vain yksi. Nyt resurssit vielä riittävät. Kun todettuja tapauksia on joitakin kymmeniä, resurssit eivät enää tähän riitä.

Eikä tässä ole mitään hankalaa. Vain työtä.
Noiden lyhyiden, alle 15 minuutin tilanteiden osallistujien jäljitys on todella vaikeaa. Eilen odottelin ihmisjoukon kanssa hissiä pitkään ja tämän jälkeen samassa hississä odottelin osan kanssa pitkään kun tuntui että joka kerroksessa piti pysähtyä. Kun kyseessä oli julkinen rakennus niin on aika hankala saada kiinni nuo samassa hississä olijat jälkikäteen jos pitäisi.

Nyt kun olet ainoa järkevä ja ei-panikoiva täällä, niin selitätkö vielä miksi Kiinan kaltainen valtio panikoi ja tekee ennennäkemättömiä toimenpiteita, sekä tuhoaa taloutensa tämän harmittoman nuhan vuoksi? Kiinassa ei ole ollut tapana murehtia muutaman vanhuksen kuolemaa tai muutenkaan reagoida mihinkään influenssan kaltaisiin sairauksiin. Talouskasvu siellä sen sijaan otetaan hyvinkin tosissaan ja se on perinteisesti mennyt kaiken muun edelle esim. ympäristöstä piittaamatta. Kiinalaisetkin siis kaikki massapsykoosissa?
Kiinan oli pakko reagoida isosti ja "vakuuttavasti" koska tavallinen kansa alkoi panikoida ja kiinalle tärkein tavoite on yhteiskunnan vakaus jonka takia ollaan valmiita tekemään myös ääri toimenpiteitä. Kaikki kiinan toteuttamat toimet eivät varmasti ole tehokkaita tai hyödyllisiä suoraan mutta näiden suureellisten näyttävien tekojen on osaltaan tarkoitus rauhoittaa kansaa. Jos paniikin olisi annettu levitä ja jatkua niin se olisi ensinnäkin näyttänyt huonolta vallanpitäjien suhteen ja toiseksi joku olisi voinut kysyämiksei valtio tehnyt asialle mitään.

Miten hengityssuojasta joka suodattaa viirukset ei muka olisi mitään hyötyä :confused:
Eilen aamu-TVssä joku terveydenalan ihminen totesi ettei luota siihen että ihmiset osaisivat oikeaoppisesti käyttää hengityssuojainta niin, ettei se itse asiassa pahentaisi riskiä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 946
Noiden lyhyiden, alle 15 minuutin tilanteiden osallistujien jäljitys on todella vaikeaa. Eilen odottelin ihmisjoukon kanssa hissiä pitkään ja tämän jälkeen samassa hississä odottelin osan kanssa pitkään kun tuntui että joka kerroksessa piti pysähtyä. Kun kyseessä oli julkinen rakennus niin on aika hankala saada kiinni nuo samassa hississä olijat jälkikäteen jos pitäisi.
Suuri osa saadaan kiinni seuraavasti: yksi henkilö menee päiväksi hissin ovelle ja kysyy jokaiselta hissiä käyttävältä, oliko täällä kyseisenä päivänä sekä kertoo tapauksesta. Tämän jälkeen hissiin jätetään asian selittävä lappu viikoksi ja siihen yhteystiedot.

Olipa taas haastavaa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
432
Kiinan oli pakko reagoida isosti ja "vakuuttavasti" koska tavallinen kansa alkoi panikoida ja kiinalle tärkein tavoite on yhteiskunnan vakaus jonka takia ollaan valmiita tekemään myös ääri toimenpiteitä. Kaikki kiinan toteuttamat toimet eivät varmasti ole tehokkaita tai hyödyllisiä suoraan mutta näiden suureellisten näyttävien tekojen on osaltaan tarkoitus rauhoittaa kansaa. Jos paniikin olisi annettu levitä ja jatkua niin se olisi ensinnäkin näyttänyt huonolta vallanpitäjien suhteen ja toiseksi joku olisi voinut kysyämiksei valtio tehnyt asialle mitään.
Voi jestas. Tavallinen kansa ei tiedä asiasta yhtään mitään kiinassa ellei sen anneta tietää asiasta mitään. Esimerkiksi Wuhanilaiset eivät käsittäneet asian vakavuutta kuin vasta sitten kun kaupunki eristettiin. Oli vain huhuja nuhasta joka ehkä on vaarallinen vanhuksille tai sairaille.

Kiinalaiset eivät ole tehneet mitään paraatitoimenpiteitä paraatin vuoksi vain jotta "näyttäisivät hyvältä" vaan jotta voivat hallita taudin leviämistä. On jokseenkin absurdia väittää muuta.

Euroopassakin havahdutaan siihen ennemmin tai myöhemmin, mutta siinä vaiheessa kun havahdutaan niin en yhtään ihmettelisi että koko eurooppa on Wuhanin kaltaista kriisialuetta.

Esimerkiksi vaikka Suomessa kerrotaan että hyvin ollaan varauduttu, ollaan varmaan joo, mutta silti seisotaan tumput suorana. Tahtotila ja teot puuttuvat täysin. Parasta mitä saadaan aikaiseksi näyttää olevan jotkin lehtiset niille ihmisille jotka tulevat tautialueelta ja vielä siten tarjottuna että kun itämisajalla olevat tautiset noita hiplaavat niin siitäin muodostuu taudin levitys teline


Mitäpä nyt ei euroopassa solidaarisuuden eteen tehtäisi, sairastellaan kohta sitten yhdessä kun ei pystytä toimenpiteisiin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 801
Viranomaiset vakuuttavat joka käänteessä ja käänteiden välissäkin sitä, kuinka hyvin Suomi on varautunut tällaisten epidemioiden varalta. Miten siis voi olla mahdollista, että UK aloittaa flunssapotilaiden massatestaukset mutta meillä ei saada paria sataa lentomatkustajaa testattua päivittäin?
Koska siitä ei olisi hyötyä. Eikä nämä olleet flunssapotilaita. Flunssainen eipdemialueelta tuleva kyllä testataan.

edit. myös epämääräiset sairaalassa olevat testataan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
664
Voi jestas. Tavallinen kansa ei tiedä asiasta yhtään mitään kiinassa ellei sen anneta tietää asiasta mitään. Esimerkiksi Wuhanilaiset eivät käsittäneet asian vakavuutta kuin vasta sitten kun kaupunki eristettiin. Oli vain huhuja nuhasta joka ehkä on vaarallinen vanhuksille tai sairaille.

Kiinalaiset eivät ole tehneet mitään paraatitoimenpiteitä paraatin vuoksi vain jotta "näyttäisivät hyvältä" vaan jotta voivat hallita taudin leviämistä. On jokseenkin absurdia väittää muuta.

Euroopassakin havahdutaan siihen ennemmin tai myöhemmin, mutta siinä vaiheessa kun havahdutaan niin en yhtään ihmettelisi että koko eurooppa on Wuhanin kaltaista kriisialuetta.

Esimerkiksi vaikka Suomessa kerrotaan että hyvin ollaan varauduttu, ollaan varmaan joo, mutta silti seisotaan tumput suorana. Tahtotila ja teot puuttuvat täysin. Parasta mitä saadaan aikaiseksi näyttää olevan jotkin lehtiset niille ihmisille jotka tulevat tautialueelta ja vielä siten tarjottuna että kun itämisajalla olevat tautiset noita hiplaavat niin siitäin muodostuu taudin levitys teline


Mitäpä nyt ei euroopassa solidaarisuuden eteen tehtäisi, sairastellaan kohta sitten yhdessä kun ei pystytä toimenpiteisiin.
Jotenkin tuli mieleen että tähän Lappeenrannan juttuun liittyen, viranomaiset eivät halunneet mennä paikalla vastaanottamaan ja mittaamaan matkustajien kuumeita. Ja siksi kun ei ole "pakko", mutta näinhän meillä on asiat yleisesti kaikessa julkishallinnossa. Kansa palvelee (työllistää) viranomaisia, viranomaiset eivät kansaa vaikka näin sen pitäisi mennä...
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 801
Esimerkiksi vaikka Suomessa kerrotaan että hyvin ollaan varauduttu, ollaan varmaan joo, mutta silti seisotaan tumput suorana. Tahtotila ja teot puuttuvat täysin. Parasta mitä saadaan aikaiseksi näyttää olevan jotkin lehtiset niille ihmisille jotka tulevat tautialueelta ja vielä siten tarjottuna että kun itämisajalla olevat tautiset noita hiplaavat niin siitäin muodostuu taudin levitys teline
Ne terveydenhuollon ammattilaiset kannattaa pitää sairaaloissa töissä, eikä seisomassa rajoilla/lentokentillä. Juurihan täällä kehuttiin Singaporen esitteitä, kuinka hyviä ovat ja pitäisi ottaa mallia :lol:

Jotenkin tuli mieleen että tähän Lappeenrannan juttuun liittyen, viranomaiset eivät halunneet mennä paikalla vastaanottamaan ja mittaamaan matkustajien kuumeita. Ja siksi kun ei ole "pakko", mutta näinhän meillä on asiat yleisesti kaikessa julkishallinnossa. Kansa palvelee (työllistää) viranomaisia, viranomaiset eivät kansaa vaikka näin sen pitäisi mennä...
Ei tainnut olla kyse halusta, vaan järkevien resurssien käytöstä. Alunperin sinne oltiin menossa, mutta onneksi järki voitti.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.03.2018
Viestejä
1 399
Haluatko nimetä yhden sellaisen romahduksen tai tapauksen ihmiskunnan historiassa josta ei olisi lähdetty heti nousuun kun tilanne ohi? Tilanne voi näyttää hetkellisesti huonolta kun työttömyys kasvaa mutta niin se on kasvanut ennenkin ja silti täällä sitä vaan ollaan.

Ihan turha tehdä asiasta isompaa juttua kuin se on. Nousuja ja laskuja mitataan pitkillä sykleillä ja jos nyt tulee jotain todella apokalyptista niin sitten voi mennä nousussa kuukausien sijasta vuosia.

Toisen maailmansodankin jälkeen saatiin aika hämmentävän nopeassa ajassa hommat kuntoon ja pyörimään.
Vasta toisen maailmansodan jälkeen USA:n pörssi nousi ensimmäistä kertaa vuoden 1929 romahdusta edeltäneelle tasollem aika pitkä sykli. Pörssissä ja taloudessa on lyhyitä syklejä ja pitkiä syklejä - ja sitten mahdolisesti ihan tosi pitkiä.

Koronavirus on vain pikku ryppy taloudeasa ellei joku päätä että osakkeet on yliarvostettua ja ala myymään. Näillä koroilla toki epätodennäköistä.
 
Liittynyt
07.07.2017
Viestejä
461
Ei tuolla laitteella (eikä CRP:n mittauksella) ole varsinaisesti mitään virkaa itse COVID-19:n seulonnassa. Matala tai korkea arvo ei kumpikaan sulje virusta pois, eikä kumpikaan myöskään varsinaisesti myöskään tue COVID-19-diagnoosia?
Oli virkaa tai ei, niin tätä, kuten moni muitakin keinoja käytetään pöpöä ja sen lieveilmiöitä vastaan taistellessa. Köh, köh ja eteenpäin.

CRP is an important marker in the prediagnostics and treatment follow…
https://www.aidian.eu/uploads/COM-D...ad-go-CRP/QuikRead-go-CRP-and-coronavirus.pdf
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 866
Suuri osa saadaan kiinni seuraavasti: yksi henkilö menee päiväksi hissin ovelle ja kysyy jokaiselta hissiä käyttävältä, oliko täällä kyseisenä päivänä sekä kertoo tapauksesta. Tämän jälkeen hissiin jätetään asian selittävä lappu viikoksi ja siihen yhteystiedot.

Olipa taas haastavaa.
Entäs ne jotka eivät säännöllisesti vieraile kyseisessä rakennuksessa? Vai luuletko että samat ihmiset käyvät samassa kauppakeskuksessa päivästä toiseen? Tai edes monta kertaa samana viikkona jos eivät ole töissä siellä?

Voi jestas. Tavallinen kansa ei tiedä asiasta yhtään mitään kiinassa ellei sen anneta tietää asiasta mitään. Esimerkiksi Wuhanilaiset eivät käsittäneet asian vakavuutta kuin vasta sitten kun kaupunki eristettiin. Oli vain huhuja nuhasta joka ehkä on vaarallinen vanhuksille tai sairaille.

Kiinalaiset eivät ole tehneet mitään paraatitoimenpiteitä paraatin vuoksi vain jotta "näyttäisivät hyvältä" vaan jotta voivat hallita taudin leviämistä. On jokseenkin absurdia väittää muuta.

Euroopassakin havahdutaan siihen ennemmin tai myöhemmin, mutta siinä vaiheessa kun havahdutaan niin en yhtään ihmettelisi että koko eurooppa on Wuhanin kaltaista kriisialuetta.

Esimerkiksi vaikka Suomessa kerrotaan että hyvin ollaan varauduttu, ollaan varmaan joo, mutta silti seisotaan tumput suorana. Tahtotila ja teot puuttuvat täysin. Parasta mitä saadaan aikaiseksi näyttää olevan jotkin lehtiset niille ihmisille jotka tulevat tautialueelta ja vielä siten tarjottuna että kun itämisajalla olevat tautiset noita hiplaavat niin siitäin muodostuu taudin levitys teline


Mitäpä nyt ei euroopassa solidaarisuuden eteen tehtäisi, sairastellaan kohta sitten yhdessä kun ei pystytä toimenpiteisiin.
On jotenkin absurdia väittää ettei tavallisella kansalla ollut mitään hajua asiasta. He eivät ehkä tarkkaan tienneet mitä oli menossa, mutta tiesivät ettei asiat olleet ihan normaalisti ja jotain oli menossa. Tavallinen kansa kyllä itsekkin tietää Kiinassa ettei heille kerrota kaikkea. Tätä ei tietenkään julkisesti sanota. Kun huomataan, että jotain on menossa joka huhujen ja merkkien perusteella näyttää vakavalta ja kun virallinen kanta vakuuttelee kovasti toista niin idiootimpikin tampio alkaa ajatella että oman perseen eteen jotain kannattaisi alkaa tekemään. Se että jotain havaitaan tapahtuvan ja se ettei tiedetä mitä ovat juuri niitä olennaisia tekijöitä lietsomaan paniikkia. Kiinan tapauksessa pitää vain oppia käsittämään että tavallisen kansan parissa on usein kaksi eri käsitystä tai totuutta asioista, virallinen kanta ja se mitä saadaan epävirallisia teitä pitkin muodostettua. Yksilön kannalta siellä on hyvä tietää molemmat.
 

mti

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
446
Suomalaisetkin viranomaiset näyttävät aloittaneen järkähtämättömän taistelun virusta vastaan:

Lappeenrannan lentokentällä tiedotetaan koronaviruksesta näyttävästi.

Italiassa koronavirus on ykköspuheenaihe.
– Italian mediassa siitä oli jatkuvaa seurantaa, kertoo Timo Alanne.
– Suomalaisesta näkökulmasta tämä tuntui aivan ylimitoitetulta. Hysteriaa.
...
Mikäli Italiasta palattuaan saa hengitystieinfektion kahden viikon sisällä paluusta, kannattaa ottaa yhteyttä päivystykseen, jossa voidaan tehdä riskiarvio ja tarvittavat toimet.
...
Mutta Eksoten henkilökunnan läsnäolo peruttiin aiemmin päivällä, kun sosiaali- ja terveysministeriön kanssa todettiin, ettei sille ole tarvetta. Matkustajilla oli mahdollisuus saada mukaansa koronaviruksesta kertova tiedote kentällä.
...​
”Kaikkia matkustajia ei voi tarkastaa”
Iltalehden toimitukseen soitti keskiviikkona useampia huolestuneita kansalaisia, joilla oli sama kysymys: miksi kaikkia Italiasta saapuvia matkustajia ei tarkasteta koronaviruksen varalta?
Iltalehti kysyi asiaan ensin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) infektiotautien ylilääkäriltä Asko Järviseltä ja myöhemmin Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten sairaalanjohtaja Marjo Nummiselta. Molemmilla oli sama viesti: testaamisesta ei olisi välttämättä [:facepalm:]mitään hyötyä.
...​
Kyse on myös siitä, että resurssit eivät riitä riskialueilta saapuvien joukkotarkastuksiin, sillä lentoja on muitakin kuin nyt esimerkiksi keskiviikkona Italiasta Lappeenrantaan saapunut lento. Muun muassa Helsinki-Vantaalta lennetään Milanoon.
Myöskin jos kaikilta oireettomiltakin matkustajilta otettaisiin tartuntariskin takia näyte, niin he ehtisivät levittää virusta ennen näytetulosten valmistumista. [:facepalm:]​

Viranomaiset vakuuttavat joka käänteessä ja käänteiden välissäkin sitä, kuinka hyvin Suomi on varautunut tällaisten epidemioiden varalta. Miten siis voi olla mahdollista, että UK aloittaa flunssapotilaiden massatestaukset mutta meillä ei saada paria sataa lentomatkustajaa testattua päivittäin?

Viraomaisen logiikka, jolla testaamattomuutta perustellaan, on kyllä aivan pistämätön. Itse asiassa kaikki kertoo avoimesti siitä, että Suomen todellinen kyky näiden testien tekemiseen on aivan alkeellinen. Testin todellinen "hinta" on Suomessa niin korkea, että niitä ei pystytä tekemään kuin pakon edessä muutamia päivässä?
Etenkin kun edes "Lappeenrannan viranomaiset" eivät olisi tarkastaneet kaikkia, vaan todennäköisemmin siellä olisi ollut yksi-kaksi ihmistä jakamassa noita samoja lappuja, ja ottamassa halukkailta oireisilta puhelinnumeron ja nimen ylös. Olisivat sitten soittaneet perään seuraavana päivänä, että "koskas sopisi testiin tulla, kun nyt virallisiin kriteereihin sovitte". Kuten E-K KS:n johtaja asian ilmaisi: "Olemme siellä vastassa ja tiedotamme asiasta. Siinä voi sitten ilmoittautua, jos tuntee itsensä sairaaksi". Linkki alkuperäiseen Ylen uutiseen.

Tuo on aika kaukana vielä siitä, että lähdetään isolla joukolla pakkotestaamaan kaikki. Sen sijaan olisi ollut varsin hyvää PR:ää, kun siellä oli mediakin paikalla. Olisivat voineet sitten uutisoida, tyyliin "täällähän ovat viranomaiset vastassa, ja hommasta otetaan fiksusti koppi". Nyt saatiin isot uutiset siitä, miten "mitään ei voi tehdä, hysteria, paniikki, IIIK".

No, koska "kaikkia ei voida testata" (niin, edelleen, eivät olisikaan testanneet), kiellettiin tämä ylemmältä taholta. Korostan siis, että ainakin itselleni edes yksi ihminen matkalaisia vastassa näyttää siltä, että "joku on varmaan ajatellut jotain, jottei minun tarvitse". Pelkkä lehtiteline taas näyttää enemmän siltä, että "eivät sitten viitsineet oikeastaan edes yrittää".

Kyse ei ole siitä, että olisi yksi ainoa oikea tapa tehdä asioita. Pikemminkin kyse on siitä, miltä toiminta näyttää ulospäin ja miten siitä viestitään.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 801
Kyse ei ole siitä, että olisi yksi ainoa oikea tapa tehdä asioita. Pikemminkin kyse on siitä, miltä toiminta näyttää ulospäin ja miten siitä viestitään.
Se voi olla ihan hyvä perustelu, että näyttäydytään PR:n vuoksi. Mutta samalla ei voi olla ajattelematta, että samaan aikaan Helsinki-Vantaalle tulee euroopasta ja tautialueilta ihmisiä suoraan ja epäsuoraan ihan eri suuruusluokassa, mitä Lappeenrannan kentälle.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 467
Viestejä
4 163 047
Jäsenet
70 412
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom