- Liittynyt
- 16.10.2016
- Viestejä
- 4 727
AstraZeneca-rokotteesta ei ole vielä sanottu viimeistä sanaa, saksalaiset arpovat kovasti sen käyttöä. Verenhyytymäriski tuntuu keskittyvän työikäisiin naisiin.Mikään kunnollinen tutkimustieto ei tue tätä väitettä.
Mutta koronavirusrokote ei myöskään suojaa muista syistä johtuvilta verenhyytymiltä, aivan kuin se ei suojaa jäämiseltä auton alle tai joutumasta ammutuksia tai liukastumiselta suihkussa tai ziljoonalta muulta asialta.
Kun miljoonia ihmisiä rokotetaan, niin on ihan luonnollista, että osa niistä sairastuu johonkin (muuhun) tautiin sen rokotuksen jälkeen, aivan kuten olisi sairastunut jos sitä rokotetta ei olisi annettu. Se, että aletaan heti päättelemään että "rokotus aiheutti tämän" on yleensä typeryyttä. Vasta kun voidaan osoittaa, että joku oire esiintyy tilastollisesti merkittävämmissä määrin rokotteeen saaneilla kuin muilla ihmisillä, eikä joku muu seikka(*) selitä tätä korrelaatiota, voidaan alkaa päättelemään, että rokote aiheutti sen.
Joku muu seikka voi olla esim. se, että jos rokotetaan paljon nimenomaan sydäntautisia (riskiryhmät), niin silloin rokotteen saaneiden sydäntautisten oireita ei pidä verrata koko populaatioon vaan ei-rokotettujen sydäntautisten oireisiin.
Tiistain päätöksen mukaan Saksa antaa AstraZeneca-rokotetta jatkossa yli 60-vuotiaille.
Among women under the age of 70, Germany has recorded one case of blood clotting in every 61,400 vaccinations, making the disorder extremely rare.
A previous decision to resume using the AstraZeneca jab had rested on findings showing the risk of blood clots to be less than one in a million cases, which remains the case among men under 70.

Leaders of Covid-hit German states call for national lockdown
Leading virologist says country is in ‘serious and complicated’ stage of pandemic
Viimeksi muokattu: