No siis rokotemäärät on varattu joo EU -asukaslukujen mukaan, mutta mikään pakko ei ole ottaa kaikkea vastaan, joten oletettavasti esim. Saksa ei ole varannut sille varattua kiintiötä kokonaan:
Euroopan komissiolla on varaukset lähes kahteen miljardiin koronavirusrokoteannokseen.
www.is.fi
"Kaikkiaan Euroopan komissiolla on varaukset kuuden rokotevalmistajan kanssa, ja ne kattavat
lähes 2 miljardia rokoteannosta. Suomen osuus tästä olisi reilut 24 miljoonaa annosta eli yli nelinkertainen määrä asukaslukuun nähden, mutta jäsenmaiden ei ole pakko ottaa kaikkia rokoteannoksia kiintiöstä vastaan."
Pfiseria olisi tulossa vajaa kolme miljoonaa annosta (eli vajaalle 1,5 miljoonalle henkilölle) plus loput rokotteet tuohon päälle. Ei vaikuta siltä että saatavuus olisi millään muotoa surkeaa, tietty riippuu kuinka nopeasti nuo tulevat.
Muistelisin, että jossain tiedotustilaisuudessa olisi puhuttu että olisi varauduttu rokottamaan n. 11 miljoonaa ihmistä, joka osuisi tuon kanssa aika lailla lähelle.
Tietty voi olla, että jotain lisämäärärahoja on päätetty lyödä tiskiin tilanteen liian nopean pahentumisen takia ja täten ostetaan tuon varautumismäärän ohi vielä lisää että saadaan nopeutetusti rokotettua (siis Saksassa, en tiedä tapahtuuko näin oikeasti vai ei). Käsittääkseni jenkeissä Pfiser on jotain koplausta tehnyt vastineeksi jostain raaka-ainesaatavuuden varmistamisesta jenkkien hallinnon kanssa myös. En sinänsä ihmettele, kun siellähän osavaltiot huusivat jo keväällä resursseista huutokauppaa toisiaan vastaan kun liittovaltio pyöritteli peukaloitaan.
Ulkomailla myös todennäköisesti rokotteita päätyy varakkaiden käsiin katukaupan tyyliin paljon ennen heidän omaa "aikaansa" kun en usko etteikö kymmen tai satakertainen hinta löydä myyjänsä aika helposti tuollaisen tilanteen kohdalla.