Eipä nämä lääketieteen asiantuntijat viime keväänäkään osanneet analysoida ja ennustaa tilannetta ihan nappiin. Ei toteutuneetkaan heidän kauhuskenaariot ainakaan Suomen osalta, mitä tulee esim. kuolleisiin, teholla olleisiin, sairastuneiden ennustettuun määrään yms. Aika pahasti jäätiin alakanttiin. Monet lääketieteen asiantuntijat tuntuivat viime huhti-kesäkuussa myös kovasti vastustavan rajoitusten asteittaista purkua. No ehkä jotkut ovat vieläkin katkeria siitä, että ne rajoitukset lopulta purettiin ja päästiin edes viime kesän ja alkusyksyn ajan nauttimaan normaalista elämästä. Ja rajoitusten purusta huolimatta Suomeen ei sittenkään tullut joukkohautoja viime kesänä.Onneksi asiasta päättävät lääketieteen asiantuntijat analysoidun data perusteella.
Tässä on taas tavis, joka ei ymmärrä asiasta sanaakaan kertomassa painavasti miten kaikkien kannattaa toimia.
Nämä lääketieteen asiantuntijat tuntuvat usein myös unohtavan, että julkisista verorahoista heidän palkkansa maksetaan. Siinä vaiheessa kun länsimaisten yhteiskuntien taloudet sakkaavat todella pahasti, loppuu palkanmaksu näille asiantuntijoille kuin seinään. Lääkärinvalaperiaatteella he päätöksensä ja analyysinsä tekevät, eivätkä ajattele isoa kokonaiskuvaa. Laskevat ainoastaan koronan uhreja välittämättä rajoitusten lieveilmiöiden uhreista. Vastikään uutisoitiin, että Korona on saanut n. 90.000 ihmistä Suomessa miettimään itsemurhaa. Jos edes yksi prosentti näistä ihmisistä toteuttaisi suunnitelmansa, tietäisi se noin kaksinkerroin enemmän kuolleita, mitä koronaan tulee luultavasti tämän vuoden aikana kuolemaan.
Näin tällaisena "taviksena" osaan lukea myös tilastoja. Esimerkiksi sen, paljonko viime viikkoina on ollut kuolleita ja paljonko sairaaloissa on ollut väkeä, saatika teho-osastoilla. On todettava, että aika merkittävästi vähemmän, kuin mitä oli viime keväänä, samoihin aikaan kun tautimäärät olivat lähimpänä tämän hetkistä tilannetta (eli kevään huippulukemissa). Johtuuko se sitten taudin lieventymisestä vai kevään tiedettyä määrää moninkymmenkertaisista tautitapauksista (vähemmän testejä)? Sinänsä ei ole väliä, kumpi näistä skenaarioista on toteutunut. Vaikuttaisi joka tapauksessa siltä, että tänä syksynä pitäisi puhua useista tuhansista sairastuneista päivätasolla, ennen kun tehohoitopaikat ja kuolleiden määrät olisivat yhtä suuria kuin viime keväänä. Viime keväänä muuten ei edes käyty lähelläkään tehohoitopaikkojen täyttymistä. Yhtä kaikki, kovin isoon kuolleisuusprosenttiin sairastuneista ei päästä mitenkään tänä syksynä. Näitä tilastoja osaavat onneksi nykyään lukea ja suhteuttaa myös monet muut "tavikset".
Suomessa onneksi perustuslaki estää vallan väärinkäytökset esimerkiksi siten, että ennakoivasti otetaan ns. varmuuden vuoksi poikkeuslakien perusoikeuksia rajoittavia säädöksiä käyttöön.