• Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 15:05 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Koronavirus SARS-CoV-2 ja sen aiheuttama tauti COVID-19 (Yleinen keskustelu)

Ongelma on se, että mikään kuukauden tai kahden karanteeni ei riitä mihinkään. Jos epidemia oikeasti on päällä, niin koko maa pitää pysäyttää useiksi kuukausiksi.

Jos esim. puolet Suomen työssä käyvästä väestöstä määrätään kotiin, niin monelta loppuu rahat maksaa vuokraa ja asuntolainaa. Jos miljoonalle töistä kotiin jäävälle halutaan maksaa tonni kuussa, se on miljardi kuussa menoihin lisää, samalla kun verotulot romahtavat, kun taloudellinen tuottavuus romahtaa. Vaikutus on paljon enemmän kuin miljardi, koska menot lisääntyvät samalla kun tulot sakkaavat.

-
Taudin pitää olla todella vakava, jotta yhteiskunnan laajamittainen alasajo säästää enemmän ihmishenkiä, kuin mitä yhteiskunnallisen toiminnan alasajon aiheuttaa vastaavia menetyksiä.

Itse en usko maailmanlopun projektioihin. Epäilen vain, että luultavasti fiksuin toimintamalli on olla tekemättä hirveästi mitään.
Puhumme eri asiasta.

Minun pointti ja rahamäärät ovat proaktiiviseen puuhaan. Näytteenottoja tehdään aktiivisesti ja jos löytyy niin tapauksen ympärillä suljetaan kohteita. Näin toimii Taiwan ja myös Kiina Hubein ulkopuolella.

Sinä puhut keissistä Wuhan, tilanteesta jossa homma on housuissa suolia myöten.
 
Jääköhän osa tartunnan saaneista kantamaan virusta pysyvästi? Tyyliin hepatiitti C.
 
Australian valtio aikoo päästää kiinalaisia lukiolaisia takaisin maahan, toki osavaltioiden ja koulujen pitää se hyväksyä.

Rahan perässä juostaan, useamman miljardin bisnes





Seuraavaksi sitten yliopistolaiset, suurta bisnestä täällä noi ulkomaalaiset opiskelijat



 
Viimeksi muokattu:
Jääköhän osa tartunnan saaneista kantamaan virusta pysyvästi? Tyyliin hepatiitti C.

Ei käytännössä, eli jos elää riittävän pitkään ja paranee. Immuuneja tällekin on varmasti pieni osa ihmisistä, kuten muillekin viruksille. Immuuni ihminen periaattessa kai voisi välittää virusta, mutta ei tartuttaa suoraan.
 
Kuinka moni teistä on itse kokenut tai seurannut läheisen keuhkokuumetta? Veikkaan että se tulisi aika monelle melkoisen ikävänä yllätyksenä. Kuvitelkaa, että yritätte hengittää, mutta ette saa henkeä.
Olen itse sairastanut keuhkokuumeen kolmesti. Ei se nyt niin kamalaa ole. Pahinta oli se korkea kuume, joka aiheutti vapinaa.
Lapsena sairastaessa näin jotain hallusinaatioita myös.
 
Olen itse sairastanut keuhkokuumeen kolmesti. Ei se nyt niin kamalaa ole. Pahinta oli se korkea kuume, joka aiheutti vapinaa.
Lapsena sairastaessa näin jotain hallusinaatioita myös.
Itsellä myös ollut keuhkokuume. Pahinta oli loppumaton yskä ja kokoajan sahaava kuume. Hienoa yskiä niin kauan että tulee oksennus. Oma kuume-ennätykseni on tuolta ajalta, 40.1 astetta. En ole missään taudissa noin huonossa kunnossa ollut, mutta kyllä sen kanssa pärjäsi. Vanhukselle ja jo valmiina huonossa kunnossa olevalle varmasti on vaarallinen.
 
En ole eri mieltä siitä etteikö Pandemia tod. näk. tule, mutta jos sitä erityisesti ennustaa, niin please, joko kertoo omat perusteensa tai viittaa johonkin, kuten yllä on ihan hyvin tehty.
Ei ole asiallista heittää kommenttia "Jessus saapuu" ilman jotain perusteita tai lähteitä.
Saako huolestuneesti todeta tuntoja, että hieman pelottaa, että tästä (Italian myötä, tutti frutti) lähtee leviämään vauhdilla.:confused2: Pelottaa, että viikon päästä on tapauksia jo Helsingissä. Ei ole mitään tilastoja, kuin mutu. :hmm: Onko ihan liian hullu ajatus?

HUSin infektio-osaston tilat ovat Meilahdessa aika pienet (en muista onko niillä paranemassa olevien haara vielä Auroran sairaalassa, joka vanhana rakennuksena on oikein miellyttävä, olen ollut molemmissa useammankin kerran, Meilahdesta jäänyt vain valtavat tuskat mieleen, CRP yli 400 ja mukavaa oli), joten tiloja tarvitaan paljon. Meikun tornisairaalan rempan yhteydessä huoneet rempattiin korkeintaan 2:n potilaan (oma suihku ja WC) huoneiksi. Tämä on toisaalta taivaallinen juttu verrattuna esim. Töölön sairaalan 6:n huoneen osastoihin (yksi WC, käytävällä koko osastolle 2 suihkua), jonka mukavassa ilmapiirissä voit heittää lääkärin kierrolla hetulaa ja muita tietojasi, joita et mielellään kertoisi, mutta minkäs teet kun kaikki ovat hiljaa ja odottavat vuoroaan, ja kuuntelevat toisten etenemistä, ai että tuolta lähtee varpaat, auts. Mutta Meilahden tornissa on potilaspaikkoja luonnollisesti vähemmän kuin ennen. Ja mitä olen uutisia kuunnellut, ahdasta siellä osastoilla on, ei siellä tyhjiä paikkoja ole kovinkaan usein. Kun paikka tyhjenee, niin jonossa odottanut pääsee osastolle, kenties parin päivystysosaston vuorokauden jälkeen.

Pahoittelut OT:sta, mutta mitään suuria tiloja HUSilla ei ole, jos tästä pamahtaa suurempi juttu Helsingissä. :(

Kuinka moni teistä on itse kokenut tai seurannut läheisen keuhkokuumetta?
Täällä myös koettu kyseinen sairaus. Ikävä oli hengittämisen koskeminen siinä vaiheessa kun oli nestettä keuhkoissa. Mutta tuolloin olin nuori ja lopulta paranin nopeasti. Lääkäri totesi vain, että ensi kerralla sitten sairaalaan hieman nopeammin, kun olin notkunut kotona tyttiksen hoidossa, vaikka makuulle meno sattui keuhkoihin ja hengittäminen oli vaikeaa. Suomalainen mies. ;)
 
Viimeksi muokattu:
Jos ihmisiä tulee kuolemaan Suomessa sen takia että täällä ei ole saatavilla jotain kämästä happipulloa ja sairaspaikkaa, niin THL ja terveysministeriö on siitä vastuussa.

Kritiikkiä pitää olla, mutta ongelma tuntuu olevan siinä, että sitä heitetään puhtaalla mutulla. Tietoa löytyy, mutta ei viitsitä etsiä/perehtyä.
Enemmän tämä onkin omien tunteiden purkausta ja sekin on ihan ok. Viranomaiset joutuu monesti kohteeksi, riippumatta onko he edes aiheesta vastuussa.

Onko hankittu sairaalahenkilökunnalle riittävästi suojavarusteita? Onko varauduttu siihen että parin kuukauden päästä tehohoitopaikkojen ja hengityskoneiden tarve voi olla valtava? Onko happipulloja riittävästi? Onko täällä ylipäätänsä tehty yhtään mitään konkreettista toimea tämän taudin takia?

On, mutta ei tämän taudin takia. Varmoja on voitu olla siitä, että influenssapandemia iskee. Miten, milloin ja minkälainen on taas puhtaiden arvailujen varassa.
Eri tilanteita mallinnettu samalla tietäen, että tapahtumat eivät tule menemään niin. Eli käytännössä joudutaan toimimaan ja varautumaan tietämättömyydessä.

Kun tämä on joskus ohi ja asioista on taas opittu ja aletaan odottamaan seuraavaa tapahtumaa, niin se tule olemaan taas täysin erillainen.

Jos virus iskee täydellä voimalla niin terveydenhuolto tulee olemaan joka tapauksessa ylikuormitettu ja vaikeuksissa, mutta sellaiseen kuormaan ei pystytä etukäteen varautumaan, vaan vaaditaan venymistä. Yli 80% sairastaa influessan kotona normaalisti, mutta riskiryhmät vaatii paljon kapasiteettia + muut sairaat tulee hoitaa. Yhteiskuntaa ei suljeta, vaan pyörät pidetään pyörimässä. Toiset sairaanhoitopiirit on enemmän ongelmissa kuin toiset.
 
Oma kokemus keuhkokuumeesta oli se, että 10vrk sahaava kuume ja kova yskä. Sairaalassa 9vrk ja sitten toipumista kotona saman verran. Kunto oli niin huono taudin jälkeen ettei n. kilon maitopurkkia tahtonut jaksaa nostaa. Ennen tautia kuitenkin yli 3000m cooperintestikunnossa. Kova tauti ja varmasti tappava jos elimistö muutenkin huonossa hapessa. Tietenkin yksilöllisiä vaihteluja on, mutta ei ole kuitenkaan leikin asia tuo pelkkä keuhkokuumekaan ja sitten vielä jos tuo corona aiheuttaa muihinkin elimiin ongelmia jotka lisää taudin rasittavuutta keholle.
 
Mikä se tyyli on?
C Hepatiitti on parannettavissa nykyisillä lääkkeillä ihan helposti jopa yli 95 prosentilla.

"Suomessa todetaan vuosittain noin 1 200 C-hepatiittitapausta. Suonensisäisten huumeiden käyttäjien kohdalla sairauden esiintyvyys on erittäin korkea, sillä jopa 80 % heistä kantaa virusta. Tartunnan saaneista 85 % jää kantamaan virusta pysyvästi, ja 40–70 prosentilla tartunta johtaa krooniseen aktiiviseen hepatiittiin"


Mutta tämä minun osaltani offtopikista.
 
Tässä taudissa on ongelmana sekin, että pitkäkään (esim 14 vrk) karanteeni ei välttämättä riitä: Risteilyalukselta päästetty japanilainen sai sittenkin koronatartunnan – oliko karanteenista mitään hyötyä?

Itse en juuri tykkää urheilusta, mutta onneksi meillä on urheilukansana paljon halleja, jotka ovat tarvittaessa otettavissa käyttöön, näin Tampereella ainakin: Tampereella varaudutaan myös siihen, että koronavirus iskee rajusti Suomeen – ”Urheiluhalleja otetaan käyttöön vasta viimeisessä hädässä”

Ihan puhtaista luvuista puhuttaessa alkaa hiukan huolestuttaa alan ammattilaisena: Coronavirus Update (Live): 78,829 Cases and 2,464 Deaths from COVID-19 Wuhan China Virus Outbreak - Worldometer

Tällä hetkellä tautia potevien määrään suhteutettuna vakavien (severe) osuus 22% on aika korkea, koska pitäisi jo jotain olla opittu hoidoista. Kuolemien määrä laahaa aina joitakin viikkoja jäljessä, joten sitä lukua pitäisi katsoa noin 3 viikon takaiseen tautisten tai positiivisiksi todettuihin tapauksiin vertaillen. Tuntuu, että nyt vasta Kiinassa on selvemmin tajuttu tilanne. Oman lisänsä tähän tuo vielä se, että kyseessä on RNA-virus, joka on selvästi herkemmin mutatoituva, mutta mutaation suunnasta ei voi kuin arvailla: RNA virus - Wikipedia
 
Nyt kun Coronavirus on levinnyt Italiaan, niin eiköhän se leviä koko Eurooppaan ja maailmaan.
 
Tuntuu aika kylmältä että astma/yms.keuhkosairaat ja vanhemmat uhrattaisiin markkinoiden takia.
Eli pitäisikö uhrata miljoona perhettä joilta loppuu rahat asuntolainan maksuun ja talot menee pakkohuutokauppaan?

Tai jos julkisen sektorin kantokyky romahtaa, niin sitten muistakin sairauksista kärsiviä alkaa kuolla kun sairaaloihin ei ole välttämättä rahaa ostaa tarpeellisia peruslääkkeitä.

Rahalla voi säästää ihmishenkiä investoimalla terveydenhoitoon, pelastustoimeen jne. Efektiivisesti voidaan todeta, että jos rahaa on käytössä vähemmän, niin ihmishenkiä menetetään sitten jossain muualla.

Kummankin vaihtoehdon äärimmäiset reunat ovat kovin ikäviä asioita. Oleellista on yrittää luovia sinne vähiten huonoon lopputulokseen, eikä se ole mitenkään välttämättä tarkoita, että reagoidaan voimakkaimmalla mahdollisella tavalla uhkaan X, koska silloin resursseja on selkeästi vähemmän jo olemassa olevien uhkien Y ja Z hoitoon.
 
Ihan puhtaista luvuista puhuttaessa alkaa hiukan huolestuttaa alan ammattilaisena: Coronavirus Update (Live): 78,829 Cases and 2,464 Deaths from COVID-19 Wuhan China Virus Outbreak - Worldometer

Tällä hetkellä tautia potevien määrään suhteutettuna vakavien (severe) osuus 22% on aika korkea, koska pitäisi jo jotain olla opittu hoidoista. Kuolemien määrä laahaa aina joitakin viikkoja jäljessä, joten sitä lukua pitäisi katsoa noin 3 viikon takaiseen tautisten tai positiivisiksi todettuihin tapauksiin vertaillen.
Puhtaista luvuista puhuttaessa jää huomiotta se, että iso osa taudin sairastaneista ei näytä saavan kovinkaan vakavia oireita.

Kiinassa on varmasti yli 100 000 viruksen saanutta. Kyse on ennemminkin siitä, että montako kymmentä tai sataa tuhatta tilastoista puuttuvaa taudin sairastajaa / sairastunutta siellä kotikaranteeneissa on.
 
Eli pitäisikö uhrata miljoona perhettä joilta loppuu rahat asuntolainan maksuun ja talot menee pakkohuutokauppaan?

Tai jos julkisen sektorin kantokyky romahtaa, niin sitten muistakin sairauksista kärsiviä alkaa kuolla kun sairaaloihin ei ole välttämättä rahaa ostaa tarpeellisia peruslääkkeitä.

Rahalla voi säästää ihmishenkiä investoimalla terveydenhoitoon, pelastustoimeen jne. Efektiivisesti voidaan todeta, että jos rahaa on käytössä vähemmän, niin ihmishenkiä menetetään sitten jossain muualla.

Kummankin vaihtoehdon äärimmäiset reunat ovat kovin ikäviä asioita. Oleellista on yrittää luovia sinne vähiten huonoon lopputulokseen, eikä se ole mitenkään välttämättä tarkoita, että reagoidaan voimakkaimmalla mahdollisella tavalla uhkaan X, koska silloin resursseja on selkeästi vähemmän jo olemassa olevien uhkien Y ja Z hoitoon.

Niin tai jos on selvästi jokin uhka näköpiirissä, niin resursseja voitaisiin kanavoida jostain lukemattomista ei niin tärkeistä projekteista terveydenhuoltoon.
 
Puhtaista luvuista puhuttaessa jää huomiotta se, että iso osa taudin sairastaneista ei näytä saavan kovinkaan vakavia oireita.

Kiinassa on varmasti yli 100 000 viruksen saanutta. Kyse on ennemminkin siitä, että montako kymmentä tai sataa tuhatta tilastoista puuttuvaa taudin sairastajaa / sairastunutta siellä kotikaranteeneissa on.
Pointti onkin siinä, ettei sillä 80 % osuudella ole mitään merkitystä. Jos riittävän moni sairastuu, ja heistä se 15 % tarvitsee sairaalahoitoa, ylittyy terveydenhoitojärjestelmän kapasiteetti joka tapauksessa, ja iso osa muistakin sairauksista jää vaille asianmukaista hoitoa.
 

"Serious mistake was made not to quarantine people who arrived in Italy from China" said Walter Ricciardi of the WHO, adding that "within two weeks we will know if we are facing an epidemic" and advising that, for the next two weeks, people "avoid crowded places: metro, buses, trains, schools, discos, and gyms."
Eli WHO Italian henkilö sanoo että vakavia virheitä tehtiin koska Kiinasta Italiaan tulleita henkilöitä ei laitettu karanteeniin.
Kahden viikon kuluttua näkyy tuleeko epidemia, vältelkää paikkoja joissa on paljon muita ihmisiä.

Hän EI tarkoita lentokieltoja vaan tarkennettua matkustajien tsekkausta. Virhe oli laittaa lentokiellot, jolloin populaatio tuli mitä lie kautta ja karanteeneja ei ollut.
Vahvalla passilla voi kierrellä melkein mistä vaan.
 
Tästä nähdään taas hyvin se, etteivät täydet lentokiellot ole oikea tapa hoitaa asiaa. Paljon tehokkaampaa näyttäisi olevan riittävän ajoissa suoritetut kohdennetut testaukset (siis laboratoriotestaukset, ei kuumeen mittaus), karanteenit saapuneille ja yleensäkin matkailijoiden ja muun kansan ohjeistus siitä, mitä tehdä oireiden ilmetessä, miten estää sairauden leviämistä, ja mihin soittaa jos epäilyttää (vaatii sitten sitä kohdennettua testausta enemmän kuin täällä tehdään nyt).
 
Pointti onkin siinä, ettei sillä 80 % osuudella ole mitään merkitystä. Jos riittävän moni sairastuu, ja heistä se 15 % tarvitsee sairaalahoitoa, ylittyy terveydenhoitojärjestelmän kapasiteetti joka tapauksessa, ja iso osa muistakin sairauksista jää vaille asianmukaista hoitoa.
Onhan sillä kokonaissairastavien määrällä merkittävästi väliä.

Jos Hubeissa esim. miljoona ihmistä on saanut viruksen, mutta vain 75000 on testatusti sen saanut ja sairaalahoitoa saa parikymmentä tuhatta kerralla, niin se antaa ihan erilaisen worst-case piikin sairaalahoidon tarpeelle kuin se, että sairastuneita on 100 000 ja hoitoa tarvitsee sama määrä ihmisiä kuin ekassa skenaariossa.
 
Jep, kokonaissairastavien määrällä on valtavasti merkitystä, mutta sairaalahoitoa vaatimattomien lievien tapausten määrällä ei enää niin paljoa olekaan. Olennaista on se, paljonko hoitoa vaativia on kullakin ajanhetkellä (eli sillä 20 % osuudella kokonaissairastavista, tai mikä se todellinen prosenttilukema sitten onkaan).
 
No se vaan että tässä taudissa vaikuttaa olevan sellaisia piirteitä, että vaikka sen sairastaa niin ei saa immuniteettia sille, ainakin osalle käy näin. Ei ole myöskään tiedossa että millaisia sairauden jälkeisiä oireita tai haittoja viruksesta on, jääkö pysyviä vaurioita elimiin. Lähellä kuolemaa käyvät voivat rajusta oireilustansa saada pysyviäkin vammoja. Ei tietoa. Vakavat ja pysyvät oireet voivat alkaa näkymään esimerkiksi 6kk päästä.

Se että yhteiskunta ajetaan jonkinlaiseen puolitilaan 2-3 kuukaudeksi voi olla varsin paljon hallittavampaa ja paljon turvallisempaa sekä mielettömän paljon halvempaa kuin antaa varaallisen infektiotaudin riehua yhteiskunnassa jonka lyhyt ja pitkäaikais vaikutuksia ei täysin tunneta, varsinkin jos sen annetaan riehuja hallitsemattomasti. Hallitsemattomasti riehuessaan se ajaa varmasti yhteiskunnan muutenkin täysin stoppiin.

Laske mielessäsi mitä maksaa kumulatiivisesti esim. 3% väestöstä kuolee pois (eivät tuota enää mitään) tähän päälle 3% pysyvä työkyvyttömyyssairastuminen ja tälle keskimääräinen kestoaika vaikkapa 30 vuotta per tapaus kun sitä maksetaan verovaroista. Näyttääkö BKT:ssa hyvältä?

Mutta jos pitäisi paikkansa tuo ettei synny immuniteettia, ja vielä tuo raju leviäminen, ja vielä pitkät itämisajat, niin mitä hyötyä tuosta parin kuukauden alasajosta on? Jos tilanne on oikeasti niin paha tuon taudin kannsa kuin hurjimmat täällä näkyvät ennustukset, niin käytännössä se tarkoittaisi sitä , että sen kanssa vaan täytyisi oppia elämään. Ja kaikki alasajot vain huonontaisi pitkällä tähtäimellä tilannetta.

Ja vähän aikaa sitten kuoli yhdistettyyn tulehdukseen ja keuhkokuumeeseen vanhempi sukulainen. Vitutti, että eikö vieläkään terveydenhuolto saa noita hoidettua. Suomalainen terveydenhuolto taas ei itsessään saa sapiskaa osaltani, sai, ja oli aikaisemmin saanut, hyvää hoitoa osakseen. Kerran aikaisemminkin tuli käytyä 'hyvästelemässä'. Ei varmasti olisi selvinnyt coronasta, mutta en silti Suomea kiinni laittaisi (ainakaan näillä tiedoilla), vaikka Italiasta varmaan opitaankin lisää...
 
Kun taas kuoli nuori lääkäri, niin vilkaisin minkä ikäisiä kuolleet läkärit olivat
Xia Sisi, 29 ...........Peng Yinhua, 29...... Li Wenliang, 33 ............Liu Zhiming, 51, the director
Yllättävän nuoria, mikähän ominaispiirre tässä?
 
Mutta jos pitäisi paikkansa tuo ettei synny immuniteettia, ja vielä tuo raju leviäminen, ja vielä pitkät itämisajat, niin mitä hyötyä tuosta parin kuukauden alasajosta on? Jos tilanne on oikeasti niin paha tuon taudin kannsa kuin hurjimmat täällä näkyvät ennustukset, niin käytännössä se tarkoittaisi sitä , että sen kanssa vaan täytyisi oppia elämään. Ja kaikki alasajot vain huonontaisi pitkällä tähtäimellä tilannetta.

Ja vähän aikaa sitten kuoli yhdistettyyn tulehdukseen ja keuhkokuumeeseen vanhempi sukulainen. Vitutti, että eikö vieläkään terveydenhuolto saa noita hoidettua. Suomalainen terveydenhuolto taas ei itsessään saa sapiskaa osaltani, sai, ja oli aikaisemmin saanut, hyvää hoitoa osakseen. Kerran aikaisemminkin tuli käytyä 'hyvästelemässä'. Ei varmasti olisi selvinnyt coronasta, mutta en silti Suomea kiinni laittaisi (ainakaan näillä tiedoilla), vaikka Italiasta varmaan opitaankin lisää...
Onko jossain (luotettavassa) lähteessä ollut ettei tähän muka kehittyisi immuniteettiä?
 
Kääntäen, onko jossain todettu että tulisi immuuniksi? Ei perus kausi-influenssallekkaan taida immuuniksi tulla.
Tuskin tulee täydellistä immuniteettiä, mutta elimistö todennäköisesti "muistaa" pöpö ja täten reagoi siihen paremmin.
 
Toki tulee, joko sairastamalla tai ennakkoon rokotuksin varautuen.
Immuuni tarkoittaa ettei voi saada samaa tautia uudelleen. Se että taudin jälkeen on riittävästi vasta-aineita tappamaan tautia aiheuttavat bakteerit/virukset seuraavan vuoden sisällä ei ole sama kuin immuniteetti.
 
Satatuntinen työviikko?
Voi olla. Kiinalaisten nuorten kunto on kokemukseni mukaan aika perseestä, kuin Suomalaisten nuorten.
Nääntyvät jo aika lyhyillä muutaman kilometrin kävelyillä... Liikaa aikaa pulpetin penkissä.
Saattaa olla että vanhat jarrut painaa ja nuoret ei pysty samaan., yrittävät, mutta saavat fyysistä ja henkistä stressiä jne.. tiedä näistä?
 
Immuuni tarkoittaa ettei voi saada samaa tautia uudelleen. Se että taudin jälkeen on riittävästi vasta-aineita tappamaan tautia aiheuttavat bakteerit/virukset seuraavan vuoden sisällä ei ole sama kuin immuniteetti.
Sitä se immuniteetti juuri tarkoittaa. Miten kuvittelet immuunipuolustuksen toimivan? Kausi-influenssa muuntuu niin nopeasti että seuraavana vuonna tuleva influenssa on jo uusi jota vastaan immuniteetti ei toimi.
 
Kun taas kuoli nuori lääkäri, niin vilkaisin minkä ikäisiä kuolleet läkärit olivat
Xia Sisi, 29 ...........Peng Yinhua, 29...... Li Wenliang, 33 ............Liu Zhiming, 51, the director
Yllättävän nuoria, mikähän ominaispiirre tässä?
Voi olla. Kiinalaisten nuorten kunto on kokemukseni mukaan aika perseestä, kuin Suomalaisten nuorten.
Nääntyvät jo aika lyhyillä muutaman kilometrin kävelyillä... Liikaa aikaa pulpetin penkissä.
Saattaa olla että vanhat jarrut painaa ja nuoret ei pysty samaan., yrittävät, mutta saavat fyysistä ja henkistä stressiä jne.. tiedä näistä?
Kiinalaiset lääkärit ovat varmasti äärimmäisen stressaantuneita ja suuren työtaakan alla, joten se varmastikin näyttelee roolia tässä.
Sitä se immuniteetti juuri tarkoittaa. Miten kuvittelet immuunipuolustuksen toimivan? Kausi-influenssa muuntuu niin nopeasti että seuraavana vuonna tuleva influenssa on jo uusi jota vastaan immuniteetti ei toimi.
Sama pätee ihan tavalliseen flunssaankin, joita suomalainen sairastaa useita kertoja vuodessa keskimäärin...
 
Jos Corona tappaisi 2% Suomen väestöstä tänä vuonna tarkoittaisi se 112 000 puuarkkua siihen päälle tulisi vielä muut kuolleet eli Suomen väestö voisi hyvin supistua 150 000 tänä vuonna. Näillä nykyisillä feministisillä syntyvyysluvuilla tuosta ei enää toivuta. Uusliberalismi, feminisimi ja corona se oli siinä.
 
Jos Corona tappaisi 2% Suomen väestöstä tänä vuonna tarkoittaisi se 112 000 puuarkkua siihen päälle tulisi vielä muut kuolleet eli Suomen väestö voisi hyvin supistua 150 000 tänä vuonna. Näillä nykyisillä feministisillä syntyvyysluvuilla tuosta ei enää toivuta. Uusliberalismi, feminisimi ja corona se oli siinä.

Suurin osa ihmisistä kuolee kuitenkin ihan luonnollisesti, vanhuuteen ja/tai vaikeaan perussairauteen. En usko että mitään dramaattista piikkiä tulisi, vaikka kunnon epidemia alkaisi riehumaan.
 
Onko jossain (luotettavassa) lähteessä ollut ettei tähän muka kehittyisi immuniteettiä?

Ei. Ja epäilen vahvasti niitä pitkiä itämisaikojakin. Eihän ne mahdottomia, mutta veikkaisin että saatu tartunta myöhemmin kuin ajateltu. Tai sitten yksittäistapauksia, jotka ei lopulta kovin merkityksellisiä, jos neljä päivää oli se keskimääräinen?
 
Suurin osa ihmisistä kuolee kuitenkin ihan luonnollisesti, vanhuuteen ja/tai vaikeaan perussairauteen. En usko että mitään dramaattista piikkiä tulisi, vaikka kunnon epidemia alkaisi riehumaan.

Varsinkin kun suurin osa olisi vanhoja ihmisiä tai muuten sairaita. Tuskin toisi tuottavuuteen hirveää laskua kuin tietenkin siinä vaiheessa jos työikäinen väestö olisi taudin kaataman saikuilla.
 
Varsinkin kun suurin osa olisi vanhoja ihmisiä tai muuten sairaita. Tuskin toisi tuottavuuteen hirveää laskua kuin tietenkin siinä vaiheessa jos työikäinen väestö olisi taudin kaataman saikuilla.
Ai kuten ei ole Kiinassakaan tuonut hirveää laskua tuottavuuteen, vai?

Kuolleet on koko ongelmassa tavallaan vain jäävuoren huippu...
 
Yllä linkki, jos haluaa seurata Korean tilannetta aiheessa.
Israel otti potentiaalista hittiä siitä kirkkoseurueesta. Testattiin matkan jälkeen useita infektoituneita. Israel ei sitten päästänyt seuraavaa konetta maahan.
Nopsaa se etenee...
 
10:53 am Feb 23 Apple supplier Foxconn's factory in Zhengzhou said it would award 7000 yuan to back-to-work staff and give bonuses in stages to workers who clock in for up to 55 days. Foxconn rolled out incentives to encourage workers to return to their posts amid the COVID19: media reports

"7000 rämpylää käteen, jos tulet takaisin duuniin"
Apple hermostuu?

Pattitilanne, kaikki oikeassa.
Foxconn hädässä kun jengi ei tule duuniin
Hallinnon saatava maa käyntiin, joillain alueilla on töihintulopakko
Työntekijän kannalta riski päällä joutua karanteeniin saamaan tautia

Tuollainen pelinavaus voi laittaa ajatuksia että mitähän saan jos odotan viikon lisää?
 
Kannattaa miettiä mitä tuosta FoxConn:in töihin pakottamisesta seuraa tämmöisessä ympäristössä jos joukossa on yksikin taudinlevittäjä:


Parikerrossängyt ja 8hlöä samassa huoneessa.
 
Immuuni tarkoittaa ettei voi saada samaa tautia uudelleen. Se että taudin jälkeen on riittävästi vasta-aineita tappamaan tautia aiheuttavat bakteerit/virukset seuraavan vuoden sisällä ei ole sama kuin immuniteetti.
Joopas. Ei ideana olekaan, että hankittu immuniteetti olisi täydellinen tai pysyvä. Vaikka taudinaiheuttaja ei lainkaan muuntuisi, hankittu immuniteetti ei välttämättä(tai edes yleensä) kestä loputtomiin. Mahdollinen myöhempi infektio voi olla oireeton tai erittäin vähäoireinen, vaikka ensimmäinen (luonnollisesti hankitun tapauksessa) olisi ollut vakava tai (rokotteella hankitun tapauksessa) olisi voinut olla vakava. Osaltaan juuri tämän takia epidemia jossain vaiheessa sammuu eikä jää heittämään välittömiä uusintakierroksia loputtomiin. Enkä nyt siis tarkoita vuosittaista influenssa-aaltoa tms. vaan viikkojen sisällä uudelleen sairastumisia, joiden kanssa ei tulisi loppua. Toisaalta paikallisesti ja yksilökohtaisestihan esimerkiksi noroviruksen kanssa voi juuri näin käydä kunnes vesipaskominen alkaa kyllästyttää, järki voittaa ja tartuttaminen pysäytetään.

Tai tl;dr: Bullia. Miksikö on olemassa tehosterokotuksia?
 
1582469605645.png

Lähde: https://docs.google.com/spreadsheet...lsW4hLoGYWnZyog3jqsS9Dbgc/edit#gid=1449683565

Ettei jää huomaamatta, niin Kiina alkaa saada aihetta kuriin muualla kuin Hubeissa.
Ongelma nyt miten säilyttää hyvä tilanne kun palataan töihin ja liikenne lisääntyy..
Kiinalla kyllä erinomaiset mahdollisuudet hoitaa asia. Seuranta toimii ja yhteiskunta menee yksilön edelle.

Tosin, niin taitaa Euroopassakin käydä. Ei Italiassa paljon kyselty, saartorengas pystyyn armeijan avulla.
"Armed forces and police forces have been mobilized to form an insurmountable "health belt" around contagion areas. Roadblock violators risk up to a 3 months prison sentence." Lähde: Coronavirus Update (Live): 78,966 Cases and 2,469 Deaths from COVID-19 Wuhan China Virus Outbreak - Worldometer
 
Singaporessa ei tänään yhtään uutta tapausta. Tämä on hyvä uutinen.


Tämä on hyvä merkki, eli tehokkailla toimenpiteillä virus saattaa olla motitettavissa, kuten myös SARS:in kohdalla tapahtui vuonna 2003. Tässä yhteydessä on hyvä nostaa esiin Saksan esimerkki, eli vielä kaksi viikkoa sitten tilanne näytti huomattavasti pahemmalta, jolloin mm. pelättiin sitä, että se olisi levinnyt työpaikkojen lisäksi myös ainakin yhteen kouluun. Saksalaisella järjestelmällisyydellä saavutettu torjuntavoitto toimikoon esimerkkinä myös italialaisille.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 232
Viestejä
4 486 787
Jäsenet
74 185
Uusin jäsen
Atte_

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom