Miksi nuo tiedot pitäisi julkaista? Ja kyllä: Se vaarantaa yksityisyyden.
Ei se ei vaaranna yksityisyyttä, koska ei ole tarvetta julkaista esim nimeä. Se ei yksilöi ketään, jos todetaan, että sen ja sen kunnan alueella ilmeni 1 koronatapaus 24.4. Tapaus kuuluu ikäryhmään 50-60 vuotta ja ko henkilo kuului riskiryhmäluokkaan1* (Luokkiin kuuluvat sairaudet ym olisi lueteltu esim sivun alareunassa.)
Tietoja tulisi julkaista ja saattaa hyvin saataville tietenkin siksi, että kaikki osaisivat suhtautua tilanteeseen SEN VAATIMALLA vakavuudella.
Jos esim paikkakunnalla on lähipäivinä paljon tapauksia ja ne on merkattu " tartuntaketjut eivät ole tiedossa" , kaikki tietäisivät toimia varovaisemmin.
Jos taas esim 30000 asukkaan paikkakunnalla on ollut esim 1 tapaus (jonka tartuntaketju on tiedossa) tai ei yhtään viimeisen viikon aikana, niin silloin ei selvästikään tarvitse noudattaa yhtä suurta varovaisuutta ja esim tuhlata suojavälineitä turhaan.
Paikalliset tietää kyllä nuo sairastuneet hyvin usein (riippuu, miten innokkaita ovat juoruilemaan) Ja kun niin tehdään, niin silloin puhutaan aina nimellä ja hyvinusein myöskin osoitteella ko henkilöstä. Ja täm siis tapahtuu aivan samalla tavalla, julkaistiimpa noita tietoja yleisesti tai ei.
-------------------
Tällaisessa vaaratilenteessa, joka koskee kaikkia kansalaisia, tietojen pimittäminen tekosyillä on täysin anteeksiantamatonta.
-------------------
Mielenkiintoinen artikkeli jossa kirjoittaja on etsinyt ja analysoinut maailmalta ns superspreader-eventit. Suurimmalle osalle yhteisiä tekijöitä mm.
- sisätilat
- puhetta lähitetäisyydellä toisiin, usein kovaäänistä, tai laulua
COVID-19 Superspreader Events in 28 Countries: Critical Patterns and Lessons - Quillette
Niinpä tuosta voitaisiin vaikka oppia nonenlaisia asioita, kun viitsittäisiin edes ihan vähän ajatella..