Koronavirus SARS-CoV-2 ja sen aiheuttama tauti COVID-19 (Yleinen keskustelu)

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 684
Miksi ihmeessä, kun juuri kellään ei ole. Kahden viikon aikana olen nähnyt tasan kaksi ihmistä, joilla hengityssuojain. Toki etätöissä, niin ei ole paljon tullut missään käytyäkään. Kuitenkin n. 80 tuhannen asukkaan kaupunki kyseessä, joten melko vähäistä lienee suojien käyttö.
Pelkästään kauppareissulla tänään näin joku viisi maskia. Ja oli kuitenkin vielä hiljainen aika heti kasin jälkeen aamulla. Olin vielä itse aika radikaali poikkeus kun en käyttänyt mitään kortsuja tai muita hanskoja käsissä kuten 80% muista asiakkaista.

DHL:n lähettikin kiikutti tänään paketin kotiin maski naamalla.
 
Liittynyt
18.08.2017
Viestejä
158
Tulee ihanan halvaksi lennättää nämä Suomeen ja maksattaa osa palkasta palkkatuen kautta veronmaksajilla.

Kuinka vitussa ei Suomesta muka löydy osaamista? Tämähän paranee vaan koko ajan. Onko kaikki ylikoulutettu kortistoon niin ettei duunarihommiin enää löydy osaamista?
Palkkatukea maksetaan vaan te-toimistoon ilmoittautuneen työttömän työllistämisestä ja tuen määrä riippuu mm. työttömyyden kestosta ja koko tuki ylipäätänsä siitä onko määrärahoja käytettävissä.

HS:n jutun mukaan ministeriöt ovat tuomassa ulkomailta väkeä maataloustöihin ja muihin välttämättömiin erikoistöihin, joihin ei löydy osaamista Suomesta. Toivottavasti maahantulijoille asetetaan itämisajan pituinen karanteeni ja tehdään testit ennen töihin päästämistä.
Uutisissa oli että karanteenin kaltaiset olosuhteet tulee järjestää (samalla lailla kuin muillekin maahantulijoille) ennen töiden aloitusta mutta testeistä ei taidettu puhua mitään. Eli se sama kahden viikon karanteeni.

Itse väitän että suurin osa ei konttaisi pelloilla vaikka palkka olisi hyväkin. Millä palkalla itse lähtisit?
Tämä on vain sinun väitteesi. Nyt olisi hyvä aika kokeilla sitä hyvää palkkaa ja katsoa löytyykö kotimaista työvoimaa.

Ei Suomeen tule marjapoimijoita maista joissa elintaso on suht sama vaan maista joissa palkkataso on sitä luokkaa että muutaman kuukauden kun keräät täällä (suomalaisittain katsottuna) riistopalkalla mansikoita niin tienaat saman kuin vuodessa kotimaassa. Itse veikkaan että suomalainenkin työtön hyppäisi heti marjapelloille toiseen maahan jos saisi siellä samat rahat kuin työskentelemällä Suomessa vuoden verran.

Ei ole hajuakaan mitä pellolla kykkimisellä nykyään tienaa, mutta eiköhän se nyt ole kumminkin huomattavasti 600 + 300 = 900 euroa parempi kuukaudessa.

Vaikka kympin tunnilta 40 tuntia viikossa tekee 1600€ bruttona. Sinne vaan kykkimään.
Eivät saa kymppiä tunnilta.
"Marjanpoiminnan minimipalkka on 8,57 euroa ja ilman työkokemusta 7,71 euroa tunnilta. "

Tuosta kun vielä vähennetään eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut ja työmatkakustannukset pelloille niin tienestit alkaa uhkaavasti lähentyä tuota 900e/kk.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 684
Tohon maataloushommaan vielä sellainen pointti, että sekin on nykyisin sen verran koneellistunutta ja erikoistunutta, että kuka niitä kymmeniä kausityöläisiä alkaa opastamaan jos sinne pystymetsästä jotain kotimaisia lomautettuja laitetaan? Ne ukrainalaiset ketkä ovat täällä rampanneet vuosikaudet voivat alkaa suoraan hommiin täysin itsenäisesti.

Voitte miettiä kumpi vaihtoehto viljelijän näkökulmasta on toimivampi.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
851
Talousjatkot tänne, kiitos:

Tätä olen etsinytkin enkä löytänyt. Ehkä olisi ihan hyvä, jos tämmöiset korona-säikeet pitäisi laittaa stickyinä, että osattaisiin laittaa talousasiat, virusjutut, vinkit, yms. omille langoilleen. Ajattelin postata tähän mutta en ole uskaltanut. Viimeksi nimeltä antamaton antoi kauhean ukaasin 2 kuukauden bannilla ilmeisesti ymmärtämättä sisältöä sen tarkemmin. Olisi pari asiaa postattavana.
 
Liittynyt
18.08.2017
Viestejä
158

Esterhaus

Team Folding @ Home
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
306

Linkataan nyt uutinen tueksi. Koko pari viime kuukautta on meinannut verisuoni katketa päästä kun on ajatellut miten hallitus ja THL on mokaillut; vittu SDP on saanut tästä muka hyvin hoidetusta keissistä boostia kannatukseen. Miksi se Marinin pöhkö ymmärrä että nyt olisi (anteeksi vaan hallituksen tehotytöille) miesten aika hoitaa hommat? Uskomatonta paskaselitystä suolletaan sieltä täältä. Saatana varauduttu ollaan ja vittu silleen. Kaikille selittelijöille nyt äkkiä kenkää ja aikaansaavat ihmiset tilalle
Vaikka THL:n, hallituksen, Huoltovarmuuskeskuksen jne. haukkuminen suojien puutteesta on muodikasta, niin kyllähän ensi kädessä varautuminen on ollut terveydenhuollon toimijoiden vastuulla. Jo aikaa sitten on annettu ohje influenssapandemiaan varautumisesta. No perinteinen influenssa ei kuulosta kovin vakavalta, mutta ohjeen lähtöasetelmat perustuvat nopeasti leviävään vakavaan uuteen pandemiaan, joka lievässäkin muodossa vaatii Suomessa yli 10000 sairaalahoitojaksoa ja aiheuttaa yli 3000 ihmisen kuoleman sekä aiheuttaa kahden kuukauden aikana yli 100 tehohoitojaksoa keskivaikeassa muodossa. Jokaisen terveydenhuollon yksikön tulee ohjeen mukaan laskea kaikenlaisten välineiden ja tarvikkeiden riittävyys eri skenaarioiden mukaisissa tilanteissa ja varastoida tarpeellinen määrä jotta se riittää koko pandemian ajan. Jotta ei sitten tarvitse pandemian tullessa ihmetellä että mistäs näitä nyt saataisiin. Korona saattaa olla pahempi kuin mitä näiden suunnitelmien mukaan on osattu laskea, mutta onkohan näitä kansallisen pandemiavarautumissuunnitelman mukaisia velvoitteita toteutettu sairaanhoitopiireissä edes sinne päinkään.
 

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
1 590
Oli tuista, kepeistä ja porkkanoista mitä mieltä tahansa, niin on se aika absurdia jos elintarvikkeiden huoltovarmuus kaatuu siihen, ettei massatyöttömyydestä kärsivästä maasta ei saada järjestettyä ketään, joka viitsisi kerätä ruuan pellolta talteen. Siinä voisi yksi nälkätalvi olla ihan tervehdyttävä, olkoonkin että eiköhän tänne velkarahalla saada ruokaa ulkomailtakin, ja siirrettyä se nälkä muualle.

Ja ei, en toivo ruokapulaa mihinkään, mutta aika absurdi väittely tämä on, kun nyt kai piti puhua vielä poikkeustilanteesta, jossa perusoikeudetkin saanut jo kyytiä. On meissä kansakuntana jotain vikana, jos tämä muodostuu oikeaksi ongelmaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
6 181
En tiedä joko tämä juttu oli tänne linkattu.

Suomessa asuvat kiinalaiset alkoivat hamstraamaan täältä käsidesiä ja hengityssuojaimia yms. jo ainakin tammikuussa ja lähettivät niitä Kiinaan.
Ihan täsmälleen samaa ne on tehneet monissa muissakin maissa. Eri maiden kiinalaisvähemmistöt tyhjensivät vähittäiskaupat maskeista joskus tammi-helmikuussa.

Hyvä lause tuon jutun keskellä: "Chen-Yen lähipiiri sai inspiraationsa Italian kiinalaisilta.".... :smoke:

 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
188
En tiedä joko tämä juttu oli tänne linkattu.

Suomessa asuvat kiinalaiset alkoivat hamstraamaan täältä käsidesiä ja hengityssuojaimia yms. jo ainakin tammikuussa ja lähettivät niitä Kiinaan.
Tämä oli ihan maailmanlaajuinen ilmiö. Kiina valtiona imuroi maailmanmarkkinat tyhjäksi suojaimista, hengityskoneista yms sekä relevanteista materiaaleista ja komponenteista. Pikkuapulaiset eli ympäri maailmaa asuvat kiinalaiset henkilöt tai organisaatiot taas nuohosivat paikallisesti kaupat, verkkokaupat yms tyhjäksi ja kamat pakettiin kohti Kiinaa. Samoihin aikoihin virallinen kiina vielä kielsi ja pimitti kaikin voimin.


Esimerkki Australiasta
 
Liittynyt
17.11.2017
Viestejä
170
Huomautus - pelkkien videoiden postaaminen ei ole keskustelua, avaa videoiden sisältö oleellisilta osin
Päivän polttavaan puheenaiheeseen ottaa myös Dr. Campbell kantaa:

 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
8 400
Käsideseistä kun on ollut pulaa, niin tänään oli ainakin paikallisessa Motonetissa ja Biltemassa kasapäin litran pulloja nestemäistä käsidesiä ja lisäksi litran suihkepulloja. Koostumus noissa siis aivan nestemästä ja siten hieman kömpelöä käyttää, mutta varmaan ajaa silti asiansa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 188
Käsideseistä kun on ollut pulaa, niin tänään oli ainakin paikallisessa Motonetissa ja Biltemassa kasapäin litran pulloja nestemäistä käsidesiä ja lisäksi litran suihkepulloja. Koostumus noissa siis aivan nestemästä ja siten hieman kömpelöä käyttää, mutta varmaan ajaa silti asiansa.
Jos on alkoholia tarpeeksi, niin mikäs siinä.

Mietityttää sitten se, että onko niitä ihonhoitoaineita jätetty vähemmälle, eli kuivuuko kädet, jos noita ostaa?
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
585
Saisivat alkaa järjestään myös alkoholi kotikuljetuksia korona-alkosta kotia. Mikään pikku hinkuyskähän ei meitä juopon retkuja pidä sieltä pois, kun pullo pitää saada. Se voi olla tautinen mesta ku ranta-jorman kanssa haetta pääsiäis kyykkyviinanne.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
6 181
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 031
Kiinassa kaikki on jo hyvin, vai mitä?

"Kiinan julkistamien virallisten tilastojen mukaan Wuhan, josta koko maailmaa ravisteleva pandemia sai alkunsa, koronavirus on vaatinut 2 563 ihmisen hengen.
Kahden kuukauden ajan eristyksissä pidetystä kaupungista tihkuu nyt The Washington Postin mukaan tietoja, jotka viittaavat eksponentiaalisesti korkeampaan kuolonuhrien määrään.
Wuhanin hautaustoimistojen edustalle on lehden mukaan muodostunut viimeisten kahden viikon aikana pitkiä jonoja, kun omaiset on päästetty noutamaan virukseen aiheuttamiin tauteihin menehtyneiden omaistensa uurnia. Pisimmillään jonotus on saattanut kestää jopa kuusi tuntia.
– Hankoun hautaustoimiston krematorio toimi 19 tuntia vuorokaudessa sen miespuolisten työntekijöiden auttaessa kantamaan ruumiita. Vain kahdessa päivässä toimisto otti vastaan 5 000 uurnaa, WP kertoo luotettavana pidettyä kiinalaislehti Caixinia lainaten.
Sosiaalisen median kansalaisjournalistit ovat verkossa julkaistujen valokuvien perusteella arvioineet, että Wuhanin hautaustoimistot ovat maaliskuun 23. päivän jälkeen luovuttaneet keskimäärin 3 500 uurnaa päivässä. Tämä tarkoittaisi, että Wuhanin kuolonuhrien todellinen määrä olisi noin 42 000 eli kuusitoistakertainen virallisiin lukuihin nähden.
– Toinen laajasti jaettu Radio Free Asian laskelma, joka perustuu siihen, että Wuhanin 84 polttouunia toimivat tauotta ja yksittäinen kremaatio vie tunnin, antaa kuolonuhrien määräksi 46 800, WP kirjoittaa."
”Wuhanin todellinen uhriluku jopa parikymmenkertainen”

Hyss! Kaikki on hyvin, ei ole mitään syytä huoleen!
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 754
Oisko ne ilmoitetut luvut sairaalassa kuolleita? Kotiin kuolleet unohtu laittaa tilastoihin.
 
Liittynyt
14.10.2017
Viestejä
134
En nähnyt että tätä olisi vielä linkattu tänään tänne:

Eli tuo Trumpin tiedotustilaisuuksissakin käytetty IHME-ennuste on laajentunut USA:n lisäksi muihinkin maihin, kuten Suomeen. Ennusteen mukaan Suomessa kuolee yhteensä 225 ihmistä (epävarmuusväli 172-312). Vertailun vuoksi Ruotsin ennuste on 4182 (3434-5312). Tämä on siis vasta ensimmäinen Euroopan maita koskeva ennuste, eli sitä tullaan vielä päivittämään useita kertoja. Lisätietoja: COVID-19 Estimation Updates
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 362
Oli tuista, kepeistä ja porkkanoista mitä mieltä tahansa, niin on se aika absurdia jos elintarvikkeiden huoltovarmuus kaatuu siihen, ettei massatyöttömyydestä kärsivästä maasta ei saada järjestettyä ketään, joka viitsisi kerätä ruuan pellolta talteen. Siinä voisi yksi nälkätalvi olla ihan tervehdyttävä, olkoonkin että eiköhän tänne velkarahalla saada ruokaa ulkomailtakin, ja siirrettyä se nälkä muualle.

Ja ei, en toivo ruokapulaa mihinkään, mutta aika absurdi väittely tämä on, kun nyt kai piti puhua vielä poikkeustilanteesta, jossa perusoikeudetkin saanut jo kyytiä. On meissä kansakuntana jotain vikana, jos tämä muodostuu oikeaksi ongelmaksi.
Tohon maataloushommaan vielä sellainen pointti, että sekin on nykyisin sen verran koneellistunutta ja erikoistunutta, että kuka niitä kymmeniä kausityöläisiä alkaa opastamaan jos sinne pystymetsästä jotain kotimaisia lomautettuja laitetaan? Ne ukrainalaiset ketkä ovat täällä rampanneet vuosikaudet voivat alkaa suoraan hommiin täysin itsenäisesti.

Voitte miettiä kumpi vaihtoehto viljelijän näkökulmasta on toimivampi.
Mitä itse nuorena kuulin noista marjanpoiminta tiloista niin jos olisi nyt lapsia ja ne olisi alaikäisiä likkoja ja haluaisi mennä sinne poimimaan niin en päästäisi.Palkka on huono ja aina tulee todennäköisesti jotain ongelmia sen maksussa,tilojen "isännät" on vähän epämääräisiä äijiä/akat on jotain pikkuhitlereitä ja muutenkin toiminta on aivan mielivaltaista.Noi ukrainalaiset taitaa olla kasvanut maatilalla ja tietää miten homma pyörii kun taas suomalainen kasvanut kaupungissa kerrostalossa eikä ole suunnilleen ikinä nähnyt marjapuskaa/peltoa joten en yhtään ihmettele miksi ne noita tänne tuo.Noille ukrainalaisille voi vielä maksaa pimeasti ja niille voi maksaa pienempää palkkaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
01.02.2019
Viestejä
250
Ylipäätään on jotenkin huvittavaa, kun tätä tohtori Sykeröä spammataan tänne vähän väliä. Ihan kuin tämä youtube-papparainen olisi joku faktojen ehtymätön kaivo. "No mutta kun Dr. Campbell oli sitä mieltä että..."
Jep jep. En tiedä kuka tämä Dr. Campell on, mutta noin ihan yleensäkin on ihan v***n ärsyttävää kun joku laittaa jonkun linkin/videon/clickbait:n ilman mitään omaa kerrottavaa kyseistä linkistä.
 
Liittynyt
19.05.2017
Viestejä
763
Hmm. Trumpin klorokiinilobbaus alkaakin näyttäytymään lähinnä, noh, hyvänä diilinä hänelle ja muutamalle kaverilleen.

”If hydroxychloroquine becomes an accepted treatment, several pharmaceutical companies stand to profit, including shareholders and senior executives with connections to the president. Mr. Trump himself has a small personal financial interest in Sanofi, the French drugmaker that makes Plaquenil, the brand-name version of hydroxychloroquine.”

”As of last year, Mr. Trump reported that his three family trusts each had investments in a Dodge & Cox mutual fund, whose largest holding was in Sanofi.”

 
Liittynyt
17.11.2017
Viestejä
170
Voisitko myös hieman kertoa videon sisällöstä, ei huvita klikkailla näillä tiedoilla..
Jep jep. En tiedä kuka tämä Dr. Campell on, mutta noin ihan yleensäkin on ihan v***n ärsyttävää kun joku laittaa jonkun linkin/videon/clickbait:n ilman mitään omaa kerrottavaa kyseistä linkistä.
Jos niin paljon ärsyttää, niin jätä vain klikkaamatta?
Videon otsikko on "to mask or not to mask", joten luulin, että on aika itsestäänselvyys mitä se koskee.
Lyhyesti: Suosittelee siis käyttämään maskeja.
 
Liittynyt
08.04.2020
Viestejä
14
Hmm. Trumpin klorokiinilobbaus alkaakin näyttäytymään lähinnä, noh, hyvänä diilinä hänelle ja muutamalle kaverilleen.

”If hydroxychloroquine becomes an accepted treatment, several pharmaceutical companies stand to profit, including shareholders and senior executives with connections to the president. Mr. Trump himself has a small personal financial interest in Sanofi, the French drugmaker that makes Plaquenil, the brand-name version of hydroxychloroquine.”

”As of last year, Mr. Trump reported that his three family trusts each had investments in a Dodge & Cox mutual fund, whose largest holding was in Sanofi.”

Failing Nytimes unohti jotain jutustaan:

 

Merkava

מרכבה
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 245
Kyllä siis kun tälläisiä juttuja saa lukea medioista lähes päivittäin, niin ei ihme ettei tavallinen kaduntallaaja kovin helposti maskia laita päähänsä. Sehän voi olla jopa vaarallista ja muutenkin sitä suositellaan vain terveydenhoitohenkilökunnalle. Ei tavalliselle kansalaiselle. Edelleen menen kyllä takuuseen siitä, että jos linjausta muutettaisiin - suositeltaisiin maskin käyttöä kaikille joilla on siihen mahdollisuus ja annettaisiin esimerkiksi ohjeet oikeaoppisen maskin tekoon kotona, niin aivan varmasti yleistyisi maskit katukuvassa. Ja roimasti. THL:n linjauksista se on kiinni. Mutta ei niin ei. Ei toimi Suomessa.
Jos puhutaan lähtökohdasta että maskeja on henkilökohtaisesti, mutta kehtaamisongelma ehkä?

Senkun käytät, kaikki tietää että maskit on "bad juju" vain koska ne ovat vähissä. Sitten kun niitä joskus on taas myynnissä, ne yllättäen tulevat olemaan THL mielestä suositeltavia kaikille.

THL kusetukseen ei ole pakko suostua. Olen nähnyt jo lähikaupassa kunnon maalarinmaskia pitävänkin.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
671
En nähnyt että tätä olisi vielä linkattu tänään tänne:

Eli tuo Trumpin tiedotustilaisuuksissakin käytetty IHME-ennuste on laajentunut USA:n lisäksi muihinkin maihin, kuten Suomeen. Ennusteen mukaan Suomessa kuolee yhteensä 225 ihmistä (epävarmuusväli 172-312). Vertailun vuoksi Ruotsin ennuste on 4182 (3434-5312). Tämä on siis vasta ensimmäinen Euroopan maita koskeva ennuste, eli sitä tullaan vielä päivittämään useita kertoja. Lisätietoja: COVID-19 Estimation Updates
Jos tämä ennustus pitää paikkansa, näyttää Suomen koronatilanne todella hyvältä. Kesäkuuhun mennessä olisi virus lähes kadonnut maasta.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
671
Failing Nytimes unohti jotain jutustaan:

Luitko edes jutun? Tärkein ja ensimmänen kohta siinä jutussa oli tämä:
"Some associates of Mr. Trump’s have financial interests in the issue. Sanofi’s largest shareholders include Fisher Asset Management, the investment company run by Ken Fisher, a major donor to Republicans, including Mr. Trump. A spokesman for Mr. Fisher declined to comment. "
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
6 181
Jos tämä ennustus pitää paikkansa, näyttää Suomen koronatilanne todella hyvältä. Kesäkuuhun mennessä olisi virus lähes kadonnut maasta.
Se on ihan Suomesta ja suomalaisista kiinni. Jos vedetään ranttaliksi, niin ei virus katoa mihinkään vaan siitä tulee iso riesa.

Nytkään nämä viime päivien tartuntatilastot ja kuolintilastot eivät ole varsinaisesti kovin lupaavia vielä olleet. Kyllä pitäisi parempaan pystyä. Virus pitäisi kerta kaikkiaan tukahduttaa maasta, maksoi mitä maksoi, sillä hinta on joka tapauksessa paljon pienempi kuin vaihtoehto.
 
Liittynyt
31.10.2017
Viestejä
68
Huomautus - pelkkien videoiden postaaminen ei ole keskustelua, avaa videoiden sisältö oleellisilta osin
Hyvä dokkari

 
Liittynyt
14.03.2020
Viestejä
105
Senkun käytät, kaikki tietää että maskit on "bad juju" vain koska ne ovat vähissä. Sitten kun niitä joskus on taas myynnissä, ne yllättäen tulevat olemaan THL mielestä suositeltavia kaikille.

THL kusetukseen ei ole pakko suostua. Olen nähnyt jo lähikaupassa kunnon maalarinmaskia pitävänkin.
Tässä ei edelleenkään ole kyseessä pelkästään THL, vaan taustalla on ihan maailman laajuinen "salaliitto". Esim. WHO ei edelleenkään suosita maskien käyttöä kaikille koko ajan.
 
Liittynyt
31.10.2017
Viestejä
68
Tässä ei edelleenkään ole kyseessä pelkästään THL, vaan taustalla on ihan maailman laajuinen "salaliitto". Esim. WHO ei edelleenkään suosita maskien käyttöä kaikille koko ajan.
Tai sitten kyseessä on kiinan P4 laboratoriosta hallitsemattomasti/vahingossa/tahallaan vuotanut kemialliseen sodankäyntiin soveltuva modifioitu virus.
 
Liittynyt
14.03.2020
Viestejä
105
Virus pitäisi kerta kaikkiaan tukahduttaa maasta, maksoi mitä maksoi, sillä hinta on joka tapauksessa paljon pienempi kuin vaihtoehto.
Mitä pitävät sisällään nämä vaihtoehdot, joita vertaat ja miten määrittelet hinnan?

Itse en edelleenkään ymmärrä, miten viruksen aiheuttama terveydenhuollon kuormituksen hetkellinen ylitys ja pienehkö määrä kuolemia lyhyellä tähtäimellä olisi hinnaltaan "paljon pienempi" kuin rajoitusten aiheuttamat erittäin mittavat taloudelliset seuraukset ja siihen välillisesti liittyvät X määrä kuolemia, missä X voi olla huomattavasti isompi luku kuin koronan aiheuttamat suorat kuolemat.
 

Dr. Who

BANNATTU
BANNED
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 689
Työttömyystukien päälle kun saisi 1000e/kk niin olisin siellä vaikka heti huomenna. Mutta koska nykyisessä tilanteessa tuo söisi tuet pois sen 300e/kk ylittävältä osalta niin lopputulos ois kuluineen ja veroineen aikalailla nollapeliä.
Tämän takia työttömyystukia tulisi pienentää että ihmiset siirtyy töihin.
 
Liittynyt
17.03.2019
Viestejä
204
Mitä pitävät sisällään nämä vaihtoehdot, joita vertaat ja miten määrittelet hinnan?

Itse en edelleenkään ymmärrä, miten viruksen aiheuttama terveydenhuollon kuormituksen hetkellinen ylitys ja pienehkö määrä kuolemia lyhyellä tähtäimellä olisi hinnaltaan "paljon pienempi" kuin rajoitusten aiheuttamat erittäin mittavat taloudelliset seuraukset ja siihen välillisesti liittyvät X määrä kuolemia, missä X voi olla huomattavasti isompi luku kuin koronan aiheuttamat suorat kuolemat.
Se on helppo toisen ihmisen kuolema arvottaa pohjalle niin kauan kunhan ei omaan lähipiirin tai omalle kohdalle satu. Sen jälkee alkaa kummosti kiinnostamaan. Koronakriisi maksaa kaikille ihan tolkuttomasti siitähä ei pääse mihkää, se että onko se 10 vai 20 miljardia ei tässä Suomen konkurssissa tunnu kun Suomi ajautu ongelmiin heti Nokian kaatumisen ja yhteisvaluuttaan liittyessään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 121
Mitä pitävät sisällään nämä vaihtoehdot, joita vertaat ja miten määrittelet hinnan?

Itse en edelleenkään ymmärrä, miten viruksen aiheuttama terveydenhuollon kuormituksen hetkellinen ylitys ja pienehkö määrä kuolemia lyhyellä tähtäimellä olisi hinnaltaan "paljon pienempi" kuin rajoitusten aiheuttamat erittäin mittavat taloudelliset seuraukset ja siihen välillisesti liittyvät X määrä kuolemia, missä X voi olla huomattavasti isompi luku kuin koronan aiheuttamat suorat kuolemat.
Puhtaasti taloudelliselta kantilta varmaan halvinta olisi kun ei tehtäisi mitään tälle koronalle. Ne sairastuu ketkä sairastuu ja osa kuolisi ja loput jatkaisi normaalisti ison osan saadessa vain lieviä oireita. Kuolleistakin suuri osa olisi sellaisia jotka olisivat kuolleet lähiaikoina johonkin muuhun kun nytkin koronaan kuolleiden mediaani on päälle 80 vuotta niin joka tapauksessa suuri osa tuon ikäisistä kuolee aika pikaisella aikataululla oli koronaa tai ei.

Ei tietysti kauhean inhimillistä, mutta toisaalta ei ole talouden romahtaminenkaan, ainakaan jos kovin kauan menee huonosti niin sitten kuolee paljon porukkaa itsemurhiin ja ehkä sairaaloiden ja tutkimuksen rahoitukseen tulee niin iso lovi että monien uusien hoitokeinojen kehittely jää tauolle ja miljoonat kuolevat tähän ja ehkä ihan perus terveydenhuollon resurssit tippuvat niin alas että aletaan kuolemaan vanhoihin perus vaivoihin jotka olisivat ennen olleet hyvin hoidettavissa. Riippuu tietysti siitä kauanko tämä lama kestää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 984
Tämä oli ihan maailmanlaajuinen ilmiö. Kiina valtiona imuroi maailmanmarkkinat tyhjäksi suojaimista, hengityskoneista yms sekä relevanteista materiaaleista ja komponenteista. Pikkuapulaiset eli ympäri maailmaa asuvat kiinalaiset henkilöt tai organisaatiot taas nuohosivat paikallisesti kaupat, verkkokaupat yms tyhjäksi ja kamat pakettiin kohti Kiinaa. Samoihin aikoihin virallinen kiina vielä kielsi ja pimitti kaikin voimin.

Esimerkki Australiasta
Näinhän siinä kävi. Esimerkiksi tämän korona uutisoinnin jalkoihin jääneestäYlen MOT jaksosta jossa käsiteltiin Kiinan ulkokiinalaisten kontrolli ja vaikutus koneistoa kuvattiin kun suomen "Kiinann ystävyys yhdistys" pakkasi jossain varastossa auton peräkonteista suojavarusteita laatikkotolkulla lähetettäväksi kiinaa. Eli käytännössä meillä ei ole suojaimia yms koska a) kiinassa tehtaat seisoivat ja b) koska ulkokiinalaiset ostivat kiinan ulkopuoliset varastot tyhjiksi tammi-helmikuussa eikä a-kohdan takia täydennystä saatu.
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
444
Jokaisella maskit päässä punaisella alueella, kolmetasoinen kenkäraja, erillinen tilapäinen parakkikylä? Kuulostaa ihan ydinvoimalaitoksen vuosihuollolta. Ei mitään, hyvin se järjestyy aina vuodesta toiseen; joka neljännellä pitkän kaavan mukaan.
Vaikkein ydinvoimalan toiminnasta mitään pintaa syvemmältä tiedäkään, niin tuossa on käsittääkseni se ero, että ydinvoimalasta ei tartu mukaan mitään sellaista mikä tartuttaisi edelleen muita vaikka sieltä riskialueelta on tultu pois eikä oireita ole. Hoitohenkilökunta on kuitenkin saanut koronatartuntoja vaikka pitävät potilaita hoitaessaan suojavarusteita ja jos asuttaisiin ahtaissa parakeissa se voisi levitä kanssa-asujiin melko helposti.
 
Liittynyt
14.03.2020
Viestejä
105
Se on helppo toisen ihmisen kuolema arvottaa pohjalle niin kauan kunhan ei omaan lähipiirin tai omalle kohdalle satu.
Mutta jos nimenomaan ei arvota kuolemia pohjalle, vaan tarkastelee pidemmällä tähtäimellä kuolemia. Ymmärrän kyllä, että ongelma on siinä, että milläpä mittaa kuolemia, jotka on aiheutunut taloudellisesta ahdingosta ja siitä, että ei-kiireellistä hoitoa lykätään sitä tarvitsevilta. Ihmisten pahoinvoinnilla on myös mielestäni hinta ja sitä pahoinvointia kyllä tulee, kun elämä rajautuu neljän seinän sisään ja työ lähtee alta.
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
625
Meanwhile, USA:n kuolleisuuslukemat +1970 eilen. Tahti kiihtyi jälleen. Ranskassa tilanne on erittäin vakava, +1417 kuollutta. Menee kohta Italian ja Espanjan ohi kuolleisuusluvuissa, koska varsinkin Italiassa ollaan ilmeisesti päästy tautihuipun yli.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
170
Ne sairastuu ketkä sairastuu ja osa kuolisi ja loput jatkaisi normaalisti ison osan saadessa vain lieviä oireita. Kuolleistakin suuri osa olisi sellaisia jotka olisivat kuolleet lähiaikoina johonkin muuhun kun nytkin koronaan kuolleiden mediaani on päälle 80 vuotta niin joka tapauksessa suuri osa tuon ikäisistä kuolee aika pikaisella aikataululla oli koronaa tai ei.
Tämä tosin pätee vain, jos sairaanhoito ei ole täysin ylikuormittunut. Ihmiset edelleen joutuvat liikenneonnettomuuksiin, saavat sydänkohtauksia ja sairastuvat syöpään myös tämän pandemian aikana. Myös heidän kuolleisuutensa nousee rajusti, jos sairaalat ovat täynnä koronapotilaita.

Ja aika kevyesti ihmiset ovat täälläkin heittämässä lääkäreitä ja hoitajia koronajunan alle. Olette varmaan vapaaehtoisia sitten menemään sairaaloihin ja vanhainkoteihin avaruuspuvuissa joka päivä vaippoja vaihtamaan? Jaa ette vai, miksi?

Yhteiskuntaan jää pysyvät arvet, jos vain osa sen jäsenistä joutuu kantamaan seuraukset ja muut jatkavat normaalisti. Vähemmästäkin syntyy yleislakkoja ja muuta vähemmän kivaa.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
6 176
Puhtaasti taloudelliselta kantilta varmaan halvinta olisi kun ei tehtäisi mitään tälle koronalle. Ne sairastuu ketkä sairastuu ja osa kuolisi ja loput jatkaisi normaalisti ison osan saadessa vain lieviä oireita. Kuolleistakin suuri osa olisi sellaisia jotka olisivat kuolleet lähiaikoina johonkin muuhun kun nytkin koronaan kuolleiden mediaani on päälle 80 vuotta niin joka tapauksessa suuri osa tuon ikäisistä kuolee aika pikaisella aikataululla oli koronaa tai ei.

Ei tietysti kauhean inhimillistä, mutta toisaalta ei ole talouden romahtaminenkaan, ainakaan jos kovin kauan menee huonosti niin sitten kuolee paljon porukkaa itsemurhiin ja ehkä sairaaloiden ja tutkimuksen rahoitukseen tulee niin iso lovi että monien uusien hoitokeinojen kehittely jää tauolle ja miljoonat kuolevat tähän ja ehkä ihan perus terveydenhuollon resurssit tippuvat niin alas että aletaan kuolemaan vanhoihin perus vaivoihin jotka olisivat ennen olleet hyvin hoidettavissa. Riippuu tietysti siitä kauanko tämä lama kestää.
Mitä tarkoitat tuolla "ei tehdä mitään"?

* Sitä, että oltaisin kuin koko epidemiaa ei olisi olemassakaan ja kaikki sairaalat ylikuormittuisvat ja kaikki sairaalat muuttuisivat tartuntapesäkkeiksi joiden kautta tauti leviäsi kaikkiin jotka niiden kanssa ovat missään tekemisissä?

Ja käytännössä kaikki muu sairaanhoito lamautuisi täysin. Koko terveydenhuoltohenkilökunta saisi tartunnan, eikä kukaan toistaiseksi koronasta terve uskaltaisi tulla sairaaloihin minkään muun vaivan takia, kun se tarkoittaisi vaan varmaa korona-tartuntaa. Kiva tällöin riskiryhmälaisen esim. joutua johonkin pieneen onnettomuuteen.

Tai kiva olla vaikka dialyysipotilas jonka on pakko käydä kerran viikossa sairaalassa idalyysissä.

* Vai sitä, että kiellettäisiin kaikki sairaanhoito ja sairaaloihin ja terveyskeskuksiin tuleminen kaikilta niiltä, joilta on pienintäkään aihetta epäillä, että sairastavat koronaa?

* Vai jotain muuta, mitä?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 610
Mitä tarkoitat tuolla "ei tehdä mitään"?

* Vai jotain muuta, mitä?
Olisikohan referenssi vaikkapa jokin Vietnam. Siinä se on Kiinan vieressä, virallisissa lukemissa 251 keissiä ja 0 kuollutta. Totuus lienee, että koronakuolemiakin on, ja sairaaloissa duunia, mutta uskoisin että elämä jatkuu kuten ennenkin.
 
Liittynyt
23.04.2019
Viestejä
1 491
Osalla toipuneista ei löydy merkkejä vasta-aineista tai ovat niin vähäisiä, joten on mahdollista, että tämmöiset henkilöt saa viruksen yhä uudestaan. Etenkin nuoriso voi koitua kaikkien kohtaloksi.

“About 30 per cent of patients failed to develop high titers of neutralising antibodies after Covid-19 infection. However, the disease duration of these patients compared to others was similar," they said.

The team also found that antibody levels rose with age, with people in the 60-85 age group displaying more than three times the amount of antibodies as people in the 15-39 age group.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 655
Jos niin paljon ärsyttää, niin jätä vain klikkaamatta?
Ei näin. Jos et jaksa referoida videon tai linkin sisältöä, jätä se kokonaan postaamatta. Jos olet sen videon itse katsonut, ei sen referoimiseen mene kuin pari sekuntia. Ei ole muiden tehtävä käydä videota läpi ja selvittää, mistä siinä on kyse ja liittyykö edes ketjuun, vaikka olisi minkä Sykerön video kyseessä.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
390
En nähnyt että tätä olisi vielä linkattu tänään tänne:

Eli tuo Trumpin tiedotustilaisuuksissakin käytetty IHME-ennuste on laajentunut USA:n lisäksi muihinkin maihin, kuten Suomeen. Ennusteen mukaan Suomessa kuolee yhteensä 225 ihmistä (epävarmuusväli 172-312). Vertailun vuoksi Ruotsin ennuste on 4182 (3434-5312). Tämä on siis vasta ensimmäinen Euroopan maita koskeva ennuste, eli sitä tullaan vielä päivittämään useita kertoja. Lisätietoja: COVID-19 Estimation Updates
Mielenkiintoinen ennuste. Tuossa mainitaan Suomen tehohoitopaikkojen lukumääräksi 61kpl. Luulisi, että tämä vaikuttaa ennusteeseen ainakin kuolemien osalta jonkin verran. Täytyy seurata miten päivittyy ja tarkentuu.
 

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
1 590
Jos puhutaan lähtökohdasta että maskeja on henkilökohtaisesti, mutta kehtaamisongelma ehkä?

Senkun käytät, kaikki tietää että maskit on "bad juju" vain koska ne ovat vähissä. Sitten kun niitä joskus on taas myynnissä, ne yllättäen tulevat olemaan THL mielestä suositeltavia kaikille.

THL kusetukseen ei ole pakko suostua. Olen nähnyt jo lähikaupassa kunnon maalarinmaskia pitävänkin.
Nyt ei tainnut lainaus mennä ihan nappiin, ei ollut minun viestini vaikka lainaus moista väitti.
 
Liittynyt
14.03.2020
Viestejä
105
Mielenkiintoinen ennuste. Tuossa mainitaan Suomen tehohoitopaikkojen lukumääräksi 61kpl. Luulisi, että tämä vaikuttaa ennusteeseen ainakin kuolemien osalta jonkin verran. Täytyy seurata miten päivittyy ja tarkentuu.
On kyllä hyvin havainnolliset graafit ennusteesta tuolla sivustolla. Ennusteen mukaan tehohoitopaikkojen määrä lähes riittäisi (64 vs 61) tosin sairastuneet eivät välttämättä ole jakautuneet optimaalisesti vapaana olevien paikkojen mukaan.

Screenshot_20200408_091054_org.mozilla.firefox.jpg

Yhdysvaltojen osalta ennuste aika karu. Jo sairaalapaikoissa reilu 36 000 vajausta ja tehohoidossa yli 16 000 paikkaa.

Epidemian kanssa omasta näkökulmastaan hyvin pärjäävälle Norjalle muuten ennustetaan yli 100 ICU paikan vajausta. Mutta tämä nyt ei ole mikään uutinen, että se mikä Norjassa herättää hehkutusta oman toiminnan tehokkuudesta, aiheuttaa Suomessa lähinnä nurinaa siitä kuinka taas ollaan niin huonoja.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
89 501
Viestejä
1 828 846
Jäsenet
39 000
Uusin jäsen
jarith70

Hinta.fi

Ylös Bottom