Nostetaan katse pois koronasta ja mietitään miksi on vaikea saada Itä-Suomeen terveyskeskuksiin lääkäreitä? Olisiko lääkärin arkeen uinut hieman oheistöitä jotka vievät aikaa potilaiden vastaanotoilta?
En varmaan kirjoittanut että terveydenhuollossa on hurlumhei päiviä? Se että potilaille tehdään terveystarkastuksia eikä ainoastaan sairaanhoitoa on erittäin kustannustehokasta. Se että instrumentit siirtyvät taksilla korttelista toiseen ja sairaaloiden suunnittelijana toimii lääkäri ei välttämättä kustannustehokasta ole.
avaa itse hakukone ja hae sieltä "Perusterveydenhuolto on erittäin kuormittunut", kaikissa otsikoissa mainitaan jäljitys. Jos 1000+ paikkaiset Yliopistolliset sairaalat ovat ylikuormittuneita 20 potilaasta (100/5 tasajaolla) niin jotain vikaa resursoinnissa täytyy olla...
Laita faktaa omalle väittämällesi.
https://husinvuosi.fi/wp-content/uploads/2021/03/hus-tilinpaatos-ja-toimintakertomus-2020.pdf
Katsotaanpa
"2.2.4 Hallinnon tehokkuuden lisääminen ja johtamisjärjestelmän selkeyttäminen"
"Henkilöstöhallinnon keskittäminen. Elokuussa 2020 käynnistettiin HR-uudistuksen arviointi " <- Tätä ei varmaan lääkärit ja sairaanhoitajat tehnyt, konsulttien rahapussi kiittää
Toki siis lääkärit tekevät niitä tärkeitä työtehtäviä edelleen tai ainakin niitä missä kompetenssi on korkeinta
"HUSin hallintoylilääkäri on vapautettu vuodeksi 2021 omista virkatehtävistään toimimaan sote-koordinaattorina"
Toisaalta ei ihme että valitetaan työkuormaa HUS:in alueella, väkeä väheni ja työt kasvoivat...
"Henkilöstön määrä vähentyi vuoden aikana 0,8 %. Hoitohenkilökunnan määrä pieneni 1,9 %. Hoitohenkilökunnan henkilötyövuodet kasvoivat 1,0 %"
Ei sillä, rahaa käytettiin silti enemmän
"Henkilöstökulut ylittivät talousarvion 2,1 % (1,3 milj. euroa) ja kasvoivat 3,4 % (2,2 milj. euroa) edelliseen vuoteen verrattuna." Jos kysyt mihin niin "Kasvun syynä ovat Apotin käyttöönottoon liittyvä määräaikaisen henkilöstön lisäys."
Tiedän että on arka paikka arvostella julkista sektoria, mutta eihän nuo tunnusluvut nyt oikein vakuuta. Se että arvostelee ja nostaa epäkohtia ei tarkoita että terveydenhuolto olisi epäonnistunut.