Kokkiveitset

Onko puulla iso merkitys leikkuulaudoissa miten paljon se imee kaiken itseensä vaikka miten olisi öljytty?
Minulla on nyt 2 puista leikkuulautaa mutta silti käytän melkein aina muovisia kun tuntuu että jos leikkaa mitään sipulia tai muuta josta voi lähteä nestettä niin se imeytyy lautaan jos sitä ei kesken leikkauksen ole pyyhkimässä pois.
Toinen lauta on joku vanha ikean lauta jonka öljysin pari kertaa niin että siinä kesti varmaan viikko tai pari ennen kun sitä pystyi käyttämään ilman että öljyä irtosi runsaasti pöydälle ja sormille, silti muutaman käytön jälkeen taas kun testaa niin se heti imasee kaiken siihen.
Sit toinen lauta on myös vanha, vahempien entisöity lauta jollain puusepällä joka öljysi ja korjasi laudan, sormiin jäi jonkun verran öljyä mutta taas kun käytti pari kertaa ja leikkasin laudalla sipulia niin käytön jälkeen oli jo kerennyt imea paljon sipulin mehuja sisäänsä ja piti sitten puhdistaa ihan kunnolla sitruunalla, ruokasoodalla, suolalla ja pesuaineella jne että sai hajun pois mutta samalla se meni siihen kuntoon että pitäisi öljytä uudestaan.

En vaan oikein ymmärrä onko minulla vaan ollut huonoja lautoja vai mitä kun sit katsoo mitä tahansa kokkaus videoita ja muuta niin niissä näyttää laudat melkein kuiville mutta silti nesteet jää siihen pinnalle ja suositus oli kai että öljytään kerran kuussa about jos käyttää lautaa reilusti, minun lautojen kokemuksella taas pitäisi öljytä melkein joka kerran jälkeen mutta ei se nyt niinkään voi mennä kun en kuitenkaan pese lautoja hanan alla joka käytön jälkeen vaan hieman kostealla rätillä pyyhkäisen.
 
Myös tänne saapui leikkuulauta Pentinkulman Puusepältä @jukkao. Hienoa työtä :thumbsup:

PXL_20250303_145926498.jpg
Nyt kyl on niin komia että miten tuommoista viitsii edes ottaa käyttöön o_Oo_O

Oliko mitä puuta ja uskaltaako hintaa kysyä 🙈
 
Onko puulla iso merkitys leikkuulaudoissa miten paljon se imee kaiken itseensä vaikka miten olisi öljytty?
Minulla on nyt 2 puista leikkuulautaa mutta silti käytän melkein aina muovisia kun tuntuu että jos leikkaa mitään sipulia tai muuta josta voi lähteä nestettä niin se imeytyy lautaan jos sitä ei kesken leikkauksen ole pyyhkimässä pois.
Toinen lauta on joku vanha ikean lauta jonka öljysin pari kertaa niin että siinä kesti varmaan viikko tai pari ennen kun sitä pystyi käyttämään ilman että öljyä irtosi runsaasti pöydälle ja sormille, silti muutaman käytön jälkeen taas kun testaa niin se heti imasee kaiken siihen.
Sit toinen lauta on myös vanha, vahempien entisöity lauta jollain puusepällä joka öljysi ja korjasi laudan, sormiin jäi jonkun verran öljyä mutta taas kun käytti pari kertaa ja leikkasin laudalla sipulia niin käytön jälkeen oli jo kerennyt imea paljon sipulin mehuja sisäänsä ja piti sitten puhdistaa ihan kunnolla sitruunalla, ruokasoodalla, suolalla ja pesuaineella jne että sai hajun pois mutta samalla se meni siihen kuntoon että pitäisi öljytä uudestaan.

En vaan oikein ymmärrä onko minulla vaan ollut huonoja lautoja vai mitä kun sit katsoo mitä tahansa kokkaus videoita ja muuta niin niissä näyttää laudat melkein kuiville mutta silti nesteet jää siihen pinnalle ja suositus oli kai että öljytään kerran kuussa about jos käyttää lautaa reilusti, minun lautojen kokemuksella taas pitäisi öljytä melkein joka kerran jälkeen mutta ei se nyt niinkään voi mennä kun en kuitenkaan pese lautoja hanan alla joka käytön jälkeen vaan hieman kostealla rätillä pyyhkäisen.
Meidän laudat ei mitenkään älyttömästi ime tavaraa itseensä. Näistä pari on bambua ja yksi jotain tusinapuuta. Öljyäminen vain pellavaöljyllä ja puolen tunnin päästä kuivalla pinnan pyyhkiminen niin öljyä ei irtoa seuraavana aamuna.

Sipulin kanssa laudan kastelu ja pinnan kuivaus ennen käyttöä auttaa, jolloin lauta on kostea jo valmiiksi. Kun jotain leikkaa niin siirtää heti astiaa odottamaan eikä seisota laudalla niin ei makuja sekoitu. Lautaa saa pestä välillä, vähän kuten veistäkin ja astiapyyhe säästää talouspaperia.

Leikkuulautaa en pese käytännössä koskaa pesuaineella, vain kuumalla vedellä jolloin öljyt pysyy laudassa paremmin. Raaka liha kannattaa leikata erillisellä laudalla mikä on vain sitä varten.
 
Nyt kyl on niin komia että miten tuommoista viitsii edes ottaa käyttöön o_Oo_O

Oliko mitä puuta ja uskaltaako hintaa kysyä 🙈
Onhan tuo komia ja uskaltaa käyttää, kunhan pitää siitä hyvää huolta :)

Tuo on mahonkia ja hinta riippuu monesta tekijästä. Pentinkulman Puusepän sivuilta löytyy nuo arviot hinnoista, joten kannattaa kysellä mitä puuta löytyy ja mihin hintaan X kokoisena. Tuota mahonkia ei ilmeisesti löydy enää noin paksuna, mutta pähkinää/vaahteraa varmaan saa 150-200€ hintaan tuon kokoisena. Jos ohuempi leikkuulauta käy, niin ehkä tuollaisen punertava mahonki onnistuu myös kenties. Tai näin itse ymmärsin asian kun käytiin läpi eri vaihtoehtoja.

Kannattaa laittaa viestiä, niin saat varmasti hyvää palvelua ja parempia vastauksia :thumbsup:
 
Onhan tuo komia ja uskaltaa käyttää, kunhan pitää siitä hyvää huolta :)

Tuo on mahonkia ja hinta riippuu monesta tekijästä. Pentinkulman Puusepän sivuilta löytyy nuo arviot hinnoista, joten kannattaa kysellä mitä puuta löytyy ja mihin hintaan X kokoisena. Tuota mahonkia ei ilmeisesti löydy enää noin paksuna, mutta pähkinää/vaahteraa varmaan saa 150-200€ hintaan tuon kokoisena. Jos ohuempi leikkuulauta käy, niin ehkä tuollaisen punertava mahonki onnistuu myös kenties. Tai näin itse ymmärsin asian kun käytiin läpi eri vaihtoehtoja.

Kannattaa laittaa viestiä, niin saat varmasti hyvää palvelua ja parempia vastauksia :thumbsup:
Kiitokset.

Kuulostaa kyllä oikein markkinakelpoisilta hinnoilta. Kotoa löytyy hasegawaa että tiedän että laadusta voi ja pitää maksaa. Pitää pitää kylllä mesta mielessä jos tulee himoa uudelle laudalle.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
269 774
Viestejä
4 663 207
Jäsenet
76 501
Uusin jäsen
mentalfist

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom