Kodin rempat(DIY)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja juhat1000, 16.01.2017.

 1. Kuka_kusi_muroihini

  Kuka_kusi_muroihini

  Viestejä:
  593
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ainoa mitä jätin toistaiseksi tekemättä, oli tuo liekkivahdin putsaus ja "sinisen" suodattimen vaihto. Liekkivahti vain unohtui, joten se täytyy vielä kokeilla. Suodatinta en uskaltanut vaihtaa kun en ole ihan varma missä sulku on. Lisäksi pelottelu ilmakuplista ei saanut ottamaan riksiä.. :)
   
 2. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  3 046
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  /vähän offtopic
  Kuulukos noiden hanojen säätö huoltomiehelle vai voiko yrittää säätää itse?.Taitaa olla normi nykyään että noi on säädetty minimiin eli pienellä paineella ja kuuma vesi on rajoitettu?.Kyseessä siis oraksen uudet hanat joissa se hanan liikkeet tuntuu olevan rajoitettu tarkoituksella.Itse ei oikein uskaltaisi noita lähteä säätämään kun ei ole edes mitään hajua että mitä mallia noi on.
   
 3. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 278
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Ei niissä normaaleissa mitään erillistä säätöä ole. Se hanan suutin on se mikä sitä tulevaa vettä rajoittaa, kun ne usein on semmoisia vettä säästäviä. Usein myös suihkun letkussa on sisällä semmoinen muovinen tappi mikä pienentää sitä letkun virtausta.
   
 4. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  3 046
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  http://www.taloon.info/pdf/oras_hanat_ja_venttiilit_huolto.pdf

  Tuolla on kyllä juttua rajoituksista.Vähän paha kun ei tiedä että on rajoitus hanassa vai onko talon vedenpaine vaan tarkoituksella pistetty alhaiseksi.
   
 5. Lumimies

  Lumimies

  Viestejä:
  925
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Aika harvoin noissa hanoissa on käytetty tuota virtaaman rajoituksen säätöä, itseasiassa itse en ole joutunut säätämään kertaakaan itse hanasta virtaamaa (yleensä laitetaan paineenalennusventtiili päävesimittarin jälkeen)

  Oraksellakin on samaa hanamallia olemassa eko-napeilla tai ilman. Tosin sen napin kyllä huomaa.

  Lähetetty minun ONEPLUS A3003 laitteesta Tapatalkilla
   
 6. Tilipitappitippitappi

  Tilipitappitippitappi

  Viestejä:
  348
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hanakeskustelua sopivasti täällä. Meilllä pesuhuoneessa Oraksen sekoittaja vm. 2001 meinaa tiputella hana suljettuna. Muistaakseni vaihdoin tuohon samasta syystä jonkun varaosan muutama vuosi sitten ja tuli sillä kuntoon. Onko nuo osat vain tuollaista kertakäyttökamaa, vai pitäisikö huoltaa jotenkin?
   
 7. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  459
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei sovi ketjun henkeen, mutta voisihan sen vaihtaa kokonaankin. Johan se hana saa ostaa viinaksiakin.

  Edit. Toki jos se osa ei paljoa maksa ja haluaa parin vuoden välein näperrellä, mutta ehkä mallia vaihtamalla jokunen 10 vuotta mennään taas ilman ongelmia...
   
 8. ReliQ

  ReliQ

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ostin kesällä asunnon ja huomasin tuossa, että keittiön taso on hieman kuprulla altaan reunan alla. Altaan reunan ja tason välissä ei näköjään ole minkäänlaista vesieristystä ja reuna ei ole kunnolla tasossa kiinni, jonka takia tasolle roiskuva vesi pääsee valumaan reunan alle ja turvottamaan tasoa. Mitäköhän asialle kannattaisi tehdä? Silikonia vaan väliin? Ensin allas irti, jotta silikonin saa paremmin sinne?

  Rako:
  DSC_0336.jpg
  Kiinnitys altaan alla:
  DSC_0339.jpg
  Kuprua näkee altaalta noin 6-7 cm matkalla:
  DSC_0340.jpg
   
 9. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 207
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aika isolta näyttää tuo rako. Ensin se allas pitäisi saada tasaisesti kiinni siihen tasoon. Sitten silikonilla sauman tiivistys koko altaan ympäri.

  Jos kupru häiritsee, niin uutta tasoa kehiin. Eipä nuo lastulevytasot paljon maksa.
   
 10. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  1 017
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ettei olisi tuo allaskin solmussa? Tuossa altaassa kuitenkin luulisi itsessään olevan jonkinlainen tiivistysnauha tuon huulloksen alla, mutta eihän se pidä jos allas itsessään on solmussa, silikonillakaan ei välttis saa kovin siistiä kun tursuaa ja pursuaa tuo reunan alta kun tason vetää kiinni... Hyvin tehtynä nuo lastulevytason reiän reunat kannattaisi aina lakata umpeen, näin pieni vesimäärä ei pääse imeytymään tasoon, vaikka altaan varsinainen tiivistys pettäisikin...
   
 11. weebee

  weebee

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  No näkyyhän se tiiviste tuossa keskimmäisessä kuvassa selvästi. Vähän reilun kokoinen reikä tullut ja allas ilmeisesti epäkeskeisesti reiässä vielä.
  Ei muuta kuin taso vaihtoon, jos häiritsee. Ei se tuosta enää paremmaksi muutu. Uuteen tasoon sitten altaan reikään asianmukainen käsittely.
  Tuo laminaattitaso kun on sellaista että ottaa itseensä todella helposti, jos saa vettä leikkauspinnoista.
   
 12. Niämine

  Niämine

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Näyttäs kyll olevan; onkohan ollu jostain kohtaa ahdas reikä ja menny kiemuraks kun on kiristetty... Anyway, yleensä altaan ja pöydän välissä todella on jonkinlainen tiiviste - jos ei oo nii sitten vuotaa. Levyn reunat, jos ei viitti lakata, nii voi kyllästää silkkarillakin, nii ei heti imaise sisuksia täyteen.
   
 13. jarp

  jarp

  Viestejä:
  587
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Jos ei jaksa tehdä suurempaa remonttia niin kyllähän toi menee kun löysää vähän tiskiallasta, tiivistää reilulla silikonilla ja tuon kurpulla olevan osuuden vielä etenkin tolskaa silikonilla tiiviiksi? Ohan se vähän juosten kustu, mutta itse en kyllä jaksais tehdä tuon kummempaa vaan panostaisin sitten kunnon keittiöremppaan kun keittiön elinkaari muuten alkaa tulemaan vastaan. Tai no ehkä sen verran jaksaisin, että irrottaisin koko tiskialtaan ja katsoisin, saisiko sen taottua mitenkään suoraksi...
   
 14. Niämine

  Niämine

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Tuolla jo ehdotettiinkin että taso vaihtoon jos häiritsee... Jos taas ei, niin se silkkarilla tiivistys (silleen kärsivällisen siististi, tietenkin) on sitten se toinen vaihtoehto kuten aattelitkin. Altaan jos otat irti niin todennäkösesti saat tiiviimmän, et välttämättä siistimpää kun se silkkari pursuilee kuitenkin. Tason vaihto kokonaisuudessaaon on pikkusen isompi jumppa, mut ei tietenkään mahdoton.
   
 15. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  1 017
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No niinhän se tiiviste itse asiassa näyttäisi näkyvänkin, eli tuossa lienee nyt kaikki väärin (reiän liian iso koko, mahdollinen altaan epäkeskitys, leikattujen reunojen tiivistäminen ja kiero allas). Ei tuosta parempaa tule kuin mitkä @jarp ohjeet ovat, laittaisin itse reilusti sitä silkkaria ja sitten vaan pyyhkii ja putsaa apinan raivolla sen mitä pursuaa reunan alta ulos... Allas joka tapauksessa irti, tai sitten koitat tiivistää sen kaapin puolelta (tuskin onnistuu kun tuo tiiviste on siellä edessä), tason puolelta allasta irroittamatta tekemätön paikka...
   
 16. agreskap

  agreskap

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nuo rosteri altaat on monesti ihan helvetin kieroja ja kiinnikkeet antautuu tai ruuvit alkaa pyörimään tyhjää ennen kuin saisi kiristettyä tasoon suoraksi. Silikoni väliin ja vinkoilla pöytään kiinni kuivumaan. Voi koittaa vaihtaa kiinnikkeiden ruuvit järeämmäksi jos saisi kiristettyä.

  Ei noissa tosiaan ole kuin tiivistenauha eikä aina sitäkään, fiksu asentaja toki laitaa silikonin joka tapauksessa.
   
 17. ilahama

  ilahama

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2018
  Tai sitten ostaa hieman isomman altaan tai erimuotoisen (jos nykyinen pyöreä niin ostaa suorakulmaisen mikä hieman leveämpi ja pidempi kuin nykyinen) ja tekee sille uuden reiän
   
  Pete ja Jebaus tykkäävät tästä.
 18. pmatil2

  pmatil2

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Laminaattitason sahausreunaan pitäisi laittaa joku kitti/silikoni, ettei vesi pääse tason rakenteisiin jos se pääsee tiskiallaselementin reunan alle. Meillä tehtiin juuri keittiöremppa ja se koko sauma on kitattu ympäri. Toki allas sopii vähän niin ja näin eli ei ole aivan reunan tasalla. Laitoin siihen ulkopuolelta tarkasti maskaamalla silikonia ettei vesi mene reunan alle ja kerrytä paskaa sinne. Kotimainen allaselementti, eikä siltikään ole tasainen (joo kiinnikkeet on kiristetty kunnolla).
   
 19. vrds

  vrds

  Viestejä:
  455
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Itse laittaisin laudan väliin ja antaisin nuijan-nukutusta. Sitten väliin sopivan sävyistä Sika-flex:ä ja tärpätillä+sormella/sikilillä ylim. pois että saa siistin sauman. Silikonit on ihan kuraa tänä päivänä. Itsellä Sika-Flex ei ole esim. pimeäkellastunut tai halkeillut keittiöstä sinne mitä sitä kokeilin, mutta samaan aikaan vedetyt silarit on.
   
 20. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 278
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Lakkaat sen niin ei ime vettä ja tuota tapaa käytetään ihan yleisesti leikatuissa reunoissa.
   
 21. Niämine

  Niämine

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  ...mut kerro maallikoille kuitenkin pikkusen tarkemmin mitä Sika-tuotetta aattelit?
   
 22. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  967
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Väärin. Ne kiillon/Cascon/kaupan/laatta valmistajan omat silikonit on ihan kuraa. Ostappa vaikka mapein/ardexin silikonia niin ei kellastu.
  Sikaflex at/11fc tietysti ihan hyviä tuotteita myös joita käytetään kun halutaan mattapintaista läpikuultamatonta saumaa. Mutta nämä kyllä kellastuu, ongelma tosin vain valkoisessa värissä.

  Lähtökohtaisesti tuollaiseen sisällä tapahtuvaan tiivistykseen käy about kaikki sikaflexin liima/tiivistysmassat. Ominaisuuksia aletaan tarvita vasta sitten kun ollaan säiden/kemikaalien armoilla.
  Paras tulos tuohon allascaseen tulee kun irrottaa altaan ja nostaa sitä n. 7mm ilmaan että saa sinne reunan alle reilusti massaa. Sitten allas paikalleen, jos kiero niin vaikka joku levy ja painoja päälle niin että painuu tiiviisti tasoon. Sitten rätillä ja vaikka ksyleenillä/kynsilakanpoistoaineella pyyhkii kaikki näkyvät massat pois heti tuoreeltaan ja seuraavana päivänä painot pois ja ne kiinnikkeet alta kiinni.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2019
 23. omena

  omena

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Kuulostaako 2800e keittiöremontin työn osuudesta paljolta? Eli kaappien asennus, välitila, kodinkoneiden kytkentä ja hieman seinäpaneelin asennusta. Siihen päälle sähkö- ja putkimiehen veloitukset. n. 3+1m kokoinen keittiönpätkä
   
 24. vrds

  vrds

  Viestejä:
  455
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Ihan yhtälailla pimeäkellastuu se mapein/ardexin, varsinkin jos samassa tilassa on esim. jotain liuotinpohjaisia pintoja - omassa tapauksessa kylpyhuoneessa katto. Itsellä oli varastossa Schönoxin vanhoja etikkasilareita ja kun vedin sillä saumat kylpyhuoneeseen uudestaan, niin ovat ihan valkoiset edelleen 3 vuoden jälkeenkin. Keittiössä Sika ei ole kellastunut (leiviuunin kuoren ja kaappien välinen saumaus ns. halkosyvennus), silarit puolestaan ovat, vaikka ne on vaihettu jo pariin kertaan.
   
 25. valexi

  valexi

  Viestejä:
  887
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  En oikein tiennyt mihin osastolle menisi, mutta onko kokemusta:

  Rouva laitteli eilen illalla viestiä että "ilmastointi" pitää outoa ääntä
  No mitäpä siihen sanomaan muutakun että pitää tutkia... Oli sitten aamulla mennyt tekniseen tilaan katsomaan ja keskuspölynimuri on huutanut koko yön sitten. Tietenkin ne luukut sisällä kiinni, että imenyt tyhjiötä putkeen koko yön. Imuriyksikkö oli ollut niin kuuma, ettei kärsinyt kädellä koskettaa. Hyvä ettei koko talo syttynyt tuleen.

  Imuriyksikkö siis hajonnut niin, ettei sillä kytkentäkaapelilla ole mitään virkaa vaan kun johdon laittaa seinään, niin alkaa suoraan pyörimään.

  Keskuspölynimuri on siis Beam merkkinen. Voiko tuosta pyytää jotain korvausta tms. vai miten menee?
   
 26. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 278
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Jos takuuta on niin takuuseen. Ei siitä nyt mitään korvauksia saa.
   
 27. valexi

  valexi

  Viestejä:
  887
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Kai näissä joku virhevastuu on. Luulisin että maahantuojaa hieman kylmäisi, jos mahdollisuus tulipaloon esim. tuossa tapauksessa oli ihan todellinen.
   
 28. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 278
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  On, mutta virhevastuu taas riippuu siitä miten vanha se laite on? Jos se on joku aataminaikainen niin ei ne mitään ikuisia ole. Kai sitä laitetta on huollettu vai oletettu vaan, että ei sille koskaan mitään tarvitse tehdä?

  Ei ikuisia laitteita ole olemassakaan. Ihan yhtälailla mikä tahansa kotona oleva sähkölaite voi hajota ja syttyä tuleen.
   
 29. nestori

  nestori

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mielipahasta ei tässä maassa saa edes lämmintä kättä.
   
 30. valexi

  valexi

  Viestejä:
  887
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  2012 valmistunut talo, enkä ole ensimmäinen omistaja joten kuitista ym. ei ole tietoakaan.

  Mielenkiinnosta voisit kertoa miten tuollaista pölypussitonta imuria sitten huolletaan? Ainoa ilman ruuvimeisseliä irtoava osa on pölysäiliö, joka on tyhjennetty säännöllisesti. Pölypussi on siis kiinteästi asennettu ja se on karisteltu pölystä samalla.

  En ole tilannut vuosittain huoltomiestä huoltamaan keskuspölynimuria. Pitänee varmaan samalla kysyä maahantuojalta, että monenko kuukauden välein huolto pitäisi tilata.

  @nestori Ei mielipahasta, mutta jos itse olisin maahantuoja niin pyytäisin laitteen tutkittavaksi, että mikä osa sieltä on mennyt rikki (onko kyse laajemmasta ja useaa laitetta koskevasta ongelmasta) ennen kuin jonkun talo ja perhe palaa ja aletaan hakemaan korvauksia hengen menettämisestä/talosta.
   
 31. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 278
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  7v vanhaa turha virhevastuuseen vedota etenkään, kun et ole ensimmäinen omistaja. On siinä imurissa aivan varmasti suodattimia mitä pitää vaihtaa/putsata tietyn aikavälin välein. Asiat varmasti mainittu laitteen ohjekirjassa mitä pitää minkäkin aikavälin jälkeen tehdä. Jos suodatinta ei ole koskaan vaihdettu/putsattu en yhtään ihmettele jos hajoaa.
   
 32. valexi

  valexi

  Viestejä:
  887
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  No nytkun sattui oikein tietäjä paikalle, niin piti ihan ohjekirja kaivaa esille. :D
  Kiitos kun mainitsit asiasta, voin samalla maahantuojalle kertoa että miten laite voi hajota kun sitä on "huollettu" ohjeiden mukaisesti tyhjentämällä pölysäiliö ja karisteltu pölyt pois kestopussista. :lol:

  EDIT: On tämäkin kyllä melkoinen foorumi kun asiallisesti kysyy, että voiko maahantuojalta kysyä jotain hinnanalennusta uudesta laitteesta tms. kun laite on selvästi vaarallinen. Aletaan heti vittuilemaan ilman mitään tietämystä asiasta, että ei ole huollettu ja itse rikottu laite ja vaikka talo olisi palanut, niin maahantuojalta on turha mitään kysellä.

  Hovioikeus: Sähköpyörä joka ei voi syttyä, sytytti tulipalon

  Itseäni maahantuojana hieman kiinnostaisi tuollainen viallinen laite, joka lähtee itsekseen päälle ja kuumenee niin kuumaksi, ettei sitä kärsi koskea.
   
 33. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 278
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
 34. valexi

  valexi

  Viestejä:
  887
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Suodinta ei tarvitse vaihtaa jos se on ehyt tai imuteho ei ole heikentynyt -> puhdistus riittä ravistamalla paikallaan. En kyllä ymmärrä miten tuo suotimen vaihto liittyy siihen, että moottori lähtee itsekseen pyörimään vaikka nuo imurin kytkentänastojen johdot ottaa kokonaan irti.
   
 35. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  967
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Voi ristus mitä itkua :rofl:
  Mitä jos vaikka ennenkö kyselet mitään korvauksia tai maalailet kauhukuvia internetissä niin soittaisin sinne beamille tai laitat vaikka sähköpostia?

  Aloita vaikka lauseella "Hei, minulla on tälläinen ja tälläinen imuri joka on eilen jäänyt itsestään päälle ja huutaa kunnes ottaa töpselin seinästä. Laite on tulikuuma, pääsisikö joku katsomaan tätä tai miten toimitaan".

  Luultavasti sieltä tulee huoltomies tsekkaamaan homman, tai pyytävät toimittamaan sen postilla/matkahuollolla heille.

  Onko sellainen malli jonka ohjaus on niiden luukkujen kautta mekaanisesti? Oletko tarkistanut että niissä ei ole vikaa, esim roskia, paskaa, pölyä tai jokin luukku ole ihan fyysisesti rikki?
  Helpoiten tuo selviää mittaamalla yleismittarilla.
   
 36. Galaxy

  Galaxy

  Viestejä:
  220
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Pitäisi alkaa listoja alkaa laittamaan parketin hionnan jälkeen. Onko suositusta kiinnitystavasta? Niitä näyttää olevan liimaaminen, suoraan läpi ruuvaaminen tai sellainen asennuskouru. Kaikki kehuu jotain ja haukkuu muita, mutta yleensä sillä perusteella että kokemusta on vain yhdestä. Sattuisiko jollain olemaan vähän laajempaa kokemusta näistä ja mitä voisi suositella? Asunnossa on melko paljon betoniseinää ja ihan lattianrajaan poraaminen on vähän puuduttavaa joten olen alkanut kallistua melkein liimaamiseen. Johtoa ei tarvitse listan taakse laittaa kuin ihan parissa kohtaa, mutta niissäkin kohdissa katselin että saan varmaan tungettua johdon parketin ja seinän rakoon.

  Asunnossa oli aiemmin suoraan listan läpi poratut ja ruuveilla kiinnitetyt listat mutta se on jotenkin tylyn oloinen ratkaisu. Toisaalta ne saa irti jos tarvitsee...
   
 37. Serbetli

  Serbetli

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2019
  Olen ihmetellyt, miten liimaaminen käytännössä onnistuu. Pelissä on kuitenkin kolme elementtiä, jotka pitäisi saada päin toisiaan: lattia, lista ja seinä. Yksikään niistä tuskin on niin suora, ettei jotain pakottamista tarvittaisi. Kun listoitin meidän murjun, kiinnitin jalkalistat naulatulpilla. Lisäksi laitoin Sikan Max Tackia, koska sitä suositeltiin rautakaupassa. Yhdellä seinällä patteri on niin lähellä lattiaa, etten normaalimittaisella poranterällä saanut reikää aikaiseksi. Siinä luotin pelkkään liimaan ja kasasin painavista tavaroista ja laudan pätkistä jonkinlaisen pidon ja puristuksen liimalle. Lista jäi paikalleen, kun otin tuennan pois. Tuennasta oli paljon kovempi vaiva kuin poraamisesta, enkä saanut listaa yhtä siististi vastoin pintoja kuin naulatulpilla. Olen myöhemmin katsonut patterin taakse ja lista on irti. Tuo Sika Max Tack on silti muutenkin osoittautunut aivan väsyneeksi tavaraksi. Vaikuttaa suurustetulta Eri Keeperiltä.
   
 38. EAQRSK

  EAQRSK

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2019
  Naulatulppahan se yleisin kiinnitys taitaapi olla betoniseiniin. Piilokiinnikkeet niihin sopivin listoin on yksi vaihtoehto jos et halua kiinnityksiä näkyviin. Kevyisiin sitten ammutaan suoraan viimeistelynaulaimella. Kylpyhuoneen seiniin melkeen kehottaisin liimaamaan listat jos et tasan tarkkaan tiedä mitä tekniikkaa seinän sisällä on ja missä ne sijaitsee. Muualle en liimausta suosittele.

  Muutaman kerran tullut esimerkiksi tapaus vastaan, missä on vesiputkeen porattu reikä, työnnetty proppu reikään ja ruuvattu jotain kiinni. Proppu tukkii reijän niin, ettei sieltä vuoda paljon vettä. Ajan myötä se sitten kastelee kaikki rakenteet ja tulee jostain esiin... sitten onkin jo niin myöhäistä että menee kämpästä parhaimmillaan puolet purkuun ja kuukausien kuivatus.
   
 39. weebee

  weebee

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Listatulppahan se oikea tuote on, nus nus... mutta asiaan, eli liimaamisessa tosiaan työtä ja kiripuiden pingotusta riittää. Voisi ajatella vuokrata betoninaulaimen ja liiman kanssa, jos ei halua listatulppia käyttää. Ne listatulpat on melko vaivattomia kyllä, kunhan on asiallinen poravasara käytössä. jos on tiukka betoniseinä ilman rappausta, niin itse olen vetänyt 5,5mm terällä reiän 5mm tulpalle.
  Kylpyhuoneessa jos on vesiputkille pintavedot, niin ei mitään vaaraa ja jos lattialämmitys, niin huomioi vaan missä kohtaa termarilta tulee johdot alas.
   
 40. tietokonerikki

  tietokonerikki

  Viestejä:
  778
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Jossain on vikaa se on selvä; esim. mikrokytkin hajalla kuten Jebaus jo mainitsi. 7-vuotta on sähkölaitteelle jo kohtalaisen pitkä aika (Eikä sitä tulipaloakaan onneksi tullut. Eikä pitäisikään, jos laite on oikein sijoitettu), joten epäilen että saat (toivottavasti kohteliaan) viestin, jossa tulevat miellellään korvausta vastaan korjaamaan/ selvittämään vian.

  Itselläni kärvähti kerran ALLAWAY keskuspölynimuri, kun suodatin pölysäilössä oli niin tukossa, ettei saanut jäähdytysilmaa tarpeeksi. Sen jälkeen olen yrittänyt muistaa useimin pestä ko. suodattimen (koputtaa puuta). Täyttyypä taas käydä vilkaisemassa.


  Odotellaan tuos Korkeimman oikeuden päätöstä. Lyijyakku syttynyt itsestään tuleen???


  Kerro meillekin mitä maahantuoja kommentoi sekä vian syy, niin on ehkä hyötyä muillekin.

  Oma oletus on, että kun kuumenee riittävästi tulee oikosulku ja poltaa ko. virtapiirissä olevan sulakkeen.
   
 41. aaqee

  aaqee

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Aihetta liipaten: Tuli kaupungin vesilaitoksen mies vaihtamaan oma-aloitteisesti etäluettavaa vesimittaria paritaloasuntoon. Ukko totesi että tuloputken sulku on jämähtänyt eikä halunnut rikkoa tai käyttää voimaa. Kuulemma jos hajoaa on se asukkaan murhe. Voiko se mennä nyt näin että asukkaan pitää itse räpeltää sinetöity sulkuventtiili käyttökuntoon.
   
 42. Freeze

  Freeze Elitisti Team Ryzen Team NVIDIA

  Viestejä:
  1 010
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En todellakaan suosittele räpeltämään itse, voi mennä märkäpukutyöksi. Mutta valitettavasti "Talon omistajan vastuu kiinteistölle tulevasta vesijohdosta ja lähtevästä viemäriputkesta voi ulottua pitkällekin oman tontin rajan ulkopuolelle. Putki talolta vesilaitoksen runkolinjaan asti on kiinteistön omistajan vastuulla." se jää kiinteistön omistajan piikkiin.
   
 43. tietokonerikki

  tietokonerikki

  Viestejä:
  778
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Noissa voi olla kuntakohtaisia erojakin? Yleensä siellä kadulla on katusulku, josta pitäisi saada suljettua veden tulo sulkujen vaihdon ajaksi. Sinettejä en kysymättä lähtisi rikkomaan.
   
 44. valexi

  valexi

  Viestejä:
  887
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  IMG_20191125_155029.jpg
  IMG_20191125_183528.jpg

  Olisikohan tuolla kuolleella linnulla ja palaneella transistorilla jokin syy/seuraussuhde imurin toimintahäiriöön? :think:
   
 45. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  967
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Saattaa olla :rofl:
  Täytyy ensikerralla muistaa ehdottaa lintua moottorissa kun jollakulla on ongelmia keskuspölynimurin kanssa. Mistä helvetistä sinne on lintu päässyt sisään?
   
 46. valexi

  valexi

  Viestejä:
  887
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Se putki menee tuon jälkeen suoraan ulos. On ilmeisesti mennyt putken sisään ja joutunut sitä kautta tuonne imurin moottoripuolelle eikä päässyt pois.
   
 47. Serbetli

  Serbetli

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2019
  Tuon sorttisten tempausten takia inhoan kaikkia tirppoja. Talitintit syksyisin ovat kaikista pahimpia. Tänä syksynä yksi oli löytänyt reitin vintille ja nokki siellä tuulensuojalevyä. Pienen koston sain, kun lämmitin viimeksi paljua. Pesässä oli kaksi kuollutta talintinttiä. Olivat menneet piipun kautta sisälle. Ihme kun niitä ei ainakaan tietääkseni ole talon piippuun ängennyt.
   
 48. Lumimies

  Lumimies

  Viestejä:
  925
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Eikö siellä ole läpällistä ulospuhallusventtiiliä seinässä?
   
 49. SweeneyTodd

  SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

  Viestejä:
  1 132
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sori tuplapostausta, laitoin saman remppafirmat-lankaan, mutta laitetaan nyt tännekin:
  Naurattaa. Selvisi tuossa lattiaa avattaessa, että oli yhdessä kohtaa jätetty levyjen alta tukipuita vähemmälle ja laitettu sen sijaan uretaania levyn alle. Parketin alla pieni notkuminen ei ole haitannut, eikä ole muutamassa vuodessa pahasti mutkallekaan mennyt, mutta nyt tuohon tulee laatat ja virheellinen rakenne piti korjata. Taloyhtiö halusi asiasta reklamoida työn tehnyttä firmaa (taloyhtiön tilaama korjaustyö siis tuo parketti). Kyse muutaman satasen hommasta, joten odotin vastausta tyyliin, että ei katsota tuossa olevan virhettä tms. kun arvaavat ettei pikkurahoja lakituvassa lähdetä perimään. No, firman vastaus yllätti kyllä. Siinä esim. haukuttiin köyhäksi ja kehotettiin muuttamaan maalle, josta saa halpoja tontteja. Kuulema rahan mankuminen ei ole enää muodissa ja sähköpostivastauskin oli 500€ maksava lausunto. :rofl:

  Jotenkin vielä ymmärtäisin, jos olisi joku turhautunut työntekijä viestin lähettänyt, mutta tuo tuli firman omistajalta suoraan. Mahtaa olla mukava niillä ko firman asiakkailla, joilla on jotain isompaa valitettavaa firman työstä. Mitähän tekstiä silloin tulee? No, suositukset lähti kaikille tutuille, että pysyvät kaukana tuosta firmasta ja laitetaan nyt tännekin.

  Juutilainen LVI-talotekniikka - välttäkää kuin ruttoa, jos haluatte asiallista asiointia. Jos vittuilu ja epäasiallinen käytös on lähellä sydäntä, niin voi toisaalta olla hyvä vaihtoehto.
   
  hsalonen, Joenssen, t90125 ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 50. Senator

  Senator

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Rouvalle pitäs joulutähti saaha ikkunaan. Kysymys tähdessä johto joka normipistorasiaan tökätään mut sopivalla paikalla ikkunan eessä ois valaisinpistorasia. Saako tollasen johon vetästä ihan ilman lupia vetää poikki ja asentaa ite siihen pistokkeen joka törkätään valaisinpistorasiaan?