Oli jäänyt tämä pääkirjoitus huomaamatta Hesarissa muutama päivää sitten, taisi olla tässä langassa jotain puhetta aiemmin myös.
Muun muassa elinkeinoelämä, etujärjestöt ja oppilaitokset ovat saaneet tarpeekseen Suomen maahanmuuttovastaisesta ilmapiiristä. Maanpuolustaja-kampanja muistuttaa, että Suomi tarvitsee ulkomaista työvoimaa.
www.hs.fi
Muun muassa elinkeinoelämä, etujärjestöt ja oppilaitokset ovat saaneet tarpeekseen Suomen maahanmuuttovastaisesta ilmapiiristä. Maanpuolustaja-kampanja muistuttaa, että Suomi tarvitsee ulkomaista työvoimaa.
Elinkeinoelämä, "etu"järjestöt ja yllätys yllätys oppilaitokset. Kiva että elinkeinoelämä saa orjatyövoimaa muutamaksi vuodeksi kunnes pysyväoleskelulupa irtoaa ja pääsee nauttimaan tuista loppuelämän ajaksi, oppilaitokset saavat myös lisää väkeä joita voi sitten puskea ulos isolla todennäköisyydellä työttömäksi, ymmärrän että etenkin pienempien paikkakuntien AMK:t pitävät tästä.
Harmi vain että perus pottunokalla taitaa tässä pelissä jäädä luu käteen ja rooli on lähinnä maksajana ja välillä sitten mediassa sylkykuppina kun kotoutuminen ei jostain syystä taaskaan toiminut mitä kukaan ei olisi ikinä voinut ennustaa..
Kysymys on Suomen selviytymisestä kahdellakin tasolla. Huippuosaajia tarvitaan, jos halutaan tehdä huipputuotteita maailmanmarkkinoille. Startupeissa lähes neljännes ja peliyrityksissä jopa 30 prosenttia työntekijöistä on jo muualta tulleita. Lisäksi ulkomaista työvoimaa tarvitaan esimerkiksi siihen, että vanhuksia voidaan hoitaa syrjäseuduilla. Eikä kysymys ole tulevaisuudesta vaan tästä hetkestä. Yritysten hätä on akuutti.
Maanne ei tule selviytymään ellette täytä sitä ulkomaalaisilla! Shakkimatti!
Juurihan oli puhe että näissä syrjäseutujen attendoissa ja muissa on siis hoitajia jotka ei kykene edes puhumaan huonoa ENGLANTIA saatikka sitten Suomea tai Ruotsia.. Kysymys kuuluukin että mitä ihmeen porukkaa tänne tulee? Ne Satosen filippiinihoitajatkin olisi parempi, puhuvat sentään Englantia. Onnea vaan jos joutuu isovanhemmat tai vanhemmat tuollaiseen lykkäämään.
Hallitusohjelman kiristyksistä osa on jo tullut ja osa tulossa voimaan. Useimmat niistä on suunnattu turvapaikanhakijoihin, mutta osa työn takia Suomeen tulleisiin. Tällaisia kiristyksiä ovat 1 600 euron tuloraja, kolmen tai kuuden kuukauden sääntö sekä kansalaisuuden ehtojen tiukentaminen.
Ensinnäkin tuo tuloraja on sellainen että ei ole ainakaan nettoveronmaksaja, noilla tuloilla ei todellakaan pitäisi olla pääsyä kansalaisuuteen. Edes kehitysmaat ei myönnä kansalaisuuksia niin helposti kuin Suomi. Sivuhuomiona muuten kuuntelin jonkun HS podcastin muutama viikko sitten jossa kysyttiin että mikä on taka-ajatus että Suomi on kansalaistanut niin helposti ja vieras totesi että ideana on integroida nopeasti yhteiskuntaan ja juontaja kysyi että onko näyttöä että on toiminut ja haastateltu mumisi jotain olematonta..
Sitä paitsi jokaisessa maassa jos työt loppuvat ja ei löydä uuttaa niin joutuu ulos, valitettavasti sen on nyt vain oltava näin etenkin Suomessa kun on asumiseen perustuva sosiaaliturva.
Kampanjassa muistutetaan, että kielteinen ilmapiiri osuu kaikkiin ei-suomalaisiin. Ihmisen työpanos ei näy naamasta, eikä asiantuntija pysy Suomessa, jos hänen puolisonsa ei saa työtä tai lapsille huudellaan kadulla. Kun ulkomaalainen työntekijä päättää lähteä Suomesta, yleisimmät syyt siihen ovat kieli ja perheen huono viihtyminen.
Eli mitä tässä pitäisi tehdä? Muuttaa maan kieli kokonaan Englanniksi? Lopettaa Suomen ja Ruotsin kielen käyttö? Kääntää KELA:n sivut vielä uusille kielille, esim. Somali ja Arabia löytyy jo, vero.fi niitä ei tosin taida vielä löytyä. Pitäisikö Suomen siis peesata maahantulijoita entistä enemmän ja kaataa lisää rahaa kotouttamisen molokinkitaan? Pitäisikö kansalaisuuksia jaella ilman kielenosaamista kuten Ruotsi on kaikessa viisaudessaan tehnyt?
Toiveissa on uusi yhteiskuntasopimus, jossa lakattaisiin kasaamasta esteitä tulijoiden tielle ja haettaisiin keinoja houkutella työntekijöitä Suomeen ja saada heidät pysymään täällä. Mallia voisi ottaa vaikkapa Kanadasta.
Mitäköhän Kanadaa toimittaja meinaa, sitä ennen 2010 vuoden Kanadaa jossa pisteytysjärjestelmä toimi jokseenkin hyvin vai sitä koronan jälkeistä Kanadaa jossa portit avattiin levälleen ja osat maasta muutettiin Intia kakkoseksi? Kannattaa esim. lukea Kanada reddittiä ja nähdä ongelmat kuten asuntopula, opiskelijaviisumeiden huijaus, orjatyövoima yms. Ei todellakaan kannata ottaa mallia. Kannattaa tosin ottaa mallia Tanskasta jossa taisi olla nyt uusi sukupolvi ensimmäistä kertaa enemmän kanta-Tanskalainen kuin aiempi sukupolvi pitkään aikaan.
Suomi nyt muutenkin on käytännössä levittänyt punaisen maton tulijoille noin 20 vuotta, ja nyt tullut jotain pikkukiristyksiä.
Poliittisessa keskustelussa ovat korostuneet ääripäät, kun muut ovat pysyneet hiljaa. Asiakeskustelua on vaikeuttanut tutkijoihin ja toimittajiin kohdistettu häirintä. Siksi on tärkeää, että Maanpuolustaja-kampanjaan on lähdetty laajalla pohjalla ja selkeällä viestillä: maahanmuutto on Suomen etu.
Suomen maahanmuuttokeskustelussa on ollut yksi ääripää noin 20+ vuotta ja se on ollut täysin idioottimainen ääriliberaali suhtauminen kaikkeen maahanmuuttoon vaikka esimerkit vieressä ja tilastot näyttävät ihan muuta. Toinen puoli on sitten yrittänyt vähän laittaa jarruja (heikosti siinä onnistuen).
Lisänä vielä kannattaa myös huomioida maahanmuuton sukupuolijakauman miesvaltaisuus ja miten se vaikuttaa pitkällä tähtäimellä.. Siitä on merkkejä jo muutamista maista.