No se kokemus nimenomaan on kuvitelmaa, jos kuvittelee olevansa jotain muuta kuin mitä oikeasti on.
Nyt ei ole puhetta siitä että kuvittelee fyysisen sukupuolen erilaiseksi, vaan siitä millaisen sukupuolen kokee olevansa.
Jos ei ole mitään sukupuolittuneita tuntemuksia, niin sitten ei ole, mutta jos kuitekin nuorilla aukuisilla monesti on enemmän tai vähemmän vahvoja sukupuolituntemuksia.
(tässä yhteydessä siis väite ette fyysisellä sukupuolella ole yhteyttä tuntemuksiin, kokemuksiin)
Jos esim. mies menee naisten vaatteissa esim. koulun kevätjuhlaan vieraaksi, niin se on ihan ok
Mutta jos koulun keväjuhlassa esitetään joku irvokas näytelmä jossa normalisoidaan transuilua, niin se ei ole ok.
Miksi nimenomaan transuilusta näyteleminen , normalisointi ei ole ok ?
Jos tarkoitat että sukupuolittunut näytelmä ei ole lainkaan ok, niin korostaa vain "transu" näytelmiä.
Jos siis edelleen keskustellaan siitä että fyysinen sukupuoli ei vaikuta tuntemuksiin, sukupuoli identiteettiin. Niin jos sukupuoliidentetiin kokeminen on mielisairautta, niin eikä sitten terveillä fysisen sukupuolen mukaan käyttäytyminen ole lähinnä opittua, ympäristön luoma tapa, niin silloin kai ihan oikein normalisoida "transuilu".
Sitten jos joku kokee sukupuoli-identiteen voimakkaasti, niin se sitten kai jotain sairasta, vaikka olisi yhtenevä sen fyysisen sukupuolen kanssa.
Joten koulussa varmaan olisi tarpeen järjestää esim näytelmiä missä nimenomaan rikotaan niitä perinteisiä sukupuoli rooleja, streotypioita.
(Tässä en siis väitä että onko vai eikö fyysisellä/biologisella sukupuolella olisi vaikutusta siihen henkiseen, koettuun sukupuoleen)