Sekoitat nyt osakkeenomistajat ja autoilijat jotka ovat osakkeenomistajia.
Kun puhutaan kaikista osakkeenomistajista, autopaikkojen tuotot pitäisi jakaa kaikkien osakkeenomistajien kesken. Ei niin, että ”tuotot” jaetaan alihintaisina paikkoina parille onnekkaalle ja loput osakkeenomistajat jäävät ilman mitään hyötyä.
Ks. Vertaus liiketilasta tai asunnosta jonka taloyhtiö omistaa. Miksi ne pitäisi vuokrata alihintaan vanhille jäärille sen sijaan, että tuotot käytettäisiin koko taloyhtiön kuluihin? Sama homma autopaikkojen kautta. Maksimaalinen tuotto jaetaan kaikille ja sillä hyvä.
En ymmärrä mitä eroa on taloyhtiön omistamalla asunnolla taloyhtiön omistamaan autopaikkaan verrattuna. Kummatkin ovat hyödykkeitä joiden tuotot kuuluisi lain mukaan jakaa kaikille osakkeenomistajille, eikä vaan jonotusjärjestyksessä.
Eri asia sitten autopaikkaosakkeet, sellaisen ostanut omistaa itse käyttöoikeuden autopaikkaan.
En sekoita autoilijoita enkä myöskään osakkeenomistajia. Kaikilla taloyhtiössä asuvilla (myös sijoitusasunnossa olevalla vuokralaisella) tulisi olla tasapuolinen oikeus saada parkkipaikka kohtuuhinnalla, mutta käyttökuluja ei tule maksattaa autottomilla.
Jaksat koko ajan toistaa itseäsi ja vaatia maksimaalista tuottoa osakkeenomistajille, vaikka tässä ketjussa pitäisi kirjoittaa sähkö- ja hybridiautoista. Kannattaa perustaa uusi ketju jonka voisi vaikka nimetä "Kuinka taloyhtiöt voivat tehdä tulosta parkkipaikoilla ja saunavuoroilla".
Osaat mestarillisesti kuvitella, että asunto-osakkeita ostetaan vain tuottoa varten. Unelma tuotoista osakkeenomistajille jotka eivät itse asu omistamassaan asunnossa voi toteutua mikäli asia saadaan yhtiökokouksessa enemmistön päätöksellä läpi. Ainakin muutama seikka tulee selvittää ennen asian yhtiökokoukseen viemistä, sillä mikään asia ei etene ilman sen myötämielistä päätöstä. Ja vaikka kuvittelet, että hallitus voi asiasta yksin päättää, niin erehdyt.
1. Miten esimerkiksi taloyhtiössä jossa on tällä hetkellä 50-100 parkkipaikkaa järjestettäisiin parkkipaikkojen huutokauppa esim. kuukausittain.
2. Jos tarkoituksena olisi hakea maksimaalista tuottoa, niin miten paikkoja mainostettaisiin myös ulkopuoliselle taholle.
3. Miten parkkipaikkojen vuokraaminen perusteltaisiin osakkaille. Eli miten he suhtautuvat siihen, että jäävät mahdollisesti ilman paikkaa kun tälläkin hetkellä paikkoja tarvittaisiin muutama lisää.
4. Kuka hoitaisi käytännön järjestelyt, eli kirjottaisi vuokrasopimukset, luovuttaisi avaimet, ym.
5. Kuinka paljon tuottoa on odotettavissa kaikkien kulujen jälkeen.
Asioista on helppo valittaa ja olla erimieltä (joka väittää poikkeavansa tästä joukosta erehtyy), mutta oma mielipide pitäisi pystyä todistamaan jotenkin toisille.
Jotta tämä viesti ei jää nollapostauksesksi, eli tähän ketjuun kuulumattomaksi, niin ne joilla on kokemusta taloyhtiöihin rakennetuista lataustolpista voisivat listata hyvät ja erityisesti väärin arvioidut seikat jotta toiset voisivat välttyä virheiltä.