- Liittynyt
- 29.03.2017
- Viestejä
- 1 809
Onko kameran firmware tarpeeksi uusi? QVR Pro Camera Compatibility List - QNAP
Listan mukaan pitäisi toimia...
Juu uusin fw on kamerassa. No täytynee paremmalla ajalla yrittää perehtyä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onko kameran firmware tarpeeksi uusi? QVR Pro Camera Compatibility List - QNAP
Listan mukaan pitäisi toimia...
Näytti olevan Qnapille tulleen päivitystä.
TS-469 Pro - Download Center | QNAP
Aina mukava huomata että vanhastakin laitteesta kannetaan huolta tukiajan jälkeenkin.
Olen pahoillani, tilanteestasi ja siitä, että en osaa auttaa. Kommentoin koska halusin sanoa, että tämä on juuri se syy miksi en ole ottanut 2FA missään käyttöön, olen lukenut näistä tapauksista jossa jossain tilanteessa käyttäjä jää palvelun ulkopuolelle 2FA:n takia.Ihme umpikujan sain aikaiseksi.
Tämän takia myös itse en käytä ellei todennus ole useammassa laitteessa tai saa tekstiviesti varmennusta, kun se ole laitekohtainen.Olen pahoillani, tilanteestasi ja siitä, että en osaa auttaa. Kommentoin koska halusin sanoa, että tämä on juuri se syy miksi en ole ottanut 2FA missään käyttöön, olen lukenut näistä tapauksista jossa jossain tilanteessa käyttäjä jää palvelun ulkopuolelle 2FA:n takia.
En tiedä mitä tapahtui, mutta ongelma syntyi. NAS kirjautumiseen PC:ltä olin määritellyt että käytetään Synologyn Secure signin appia puhelimessa, joka antaa sen kertakäyttökoodin. Puhelin vaihtui ( ja PC ) ja laitoin vanhan sileäksi, ja nyt yritän viritellä Secure sigin app uuteen puhelimeen. Kaikkihan menee hyvin, mutta kun yritän määritellä appia käyttökuntoon, niin se pakottaa kirjautamaan NAS:siin , joka taas pyytää puolestaan syöttämään sen appista tulevan numero koodin. Mutta kun app ei ole vielä konfiguroitu ja näinollen ei anna mitään koodeja. Ihme umpikujan sain aikaiseksi.
Miten hitossa pääsen kirjautumaan NAS:iin / DSM:ään ? En ole keksinyt. ...kaikki vinkit ovat tervetulleita.
Oukkei. Tämäkin on siis mahdollista. Onko linkata ohjetta ? Kaiken varalta....Jos mikään muu ei auta, niin synon voi resetoida niin, että ei menetä dataa. Itsekin tehnyt kertaalleen niin. Asetukset joutuu kyllä uusiksi laittaa, mutta data säilyy.
Oukkei. Tämäkin on siis mahdollista. Onko linkata ohjetta ? Kaiken varalta....
Notes:
- Once your Synology NAS is reset via Mode 1, the following settings take place:
- The admin account is restored to default and its 2-factor authentication setting is disabled.
- UI management port is reset to 5000/5001.
- IP, DNS, gateway, and other net interfaces are reset to DHCP.
- PPPoE is disabled.
- Auto Block is disabled.
- Firewall rules are disabled.
- High-availability cluster is removed.
- Virtual Machine Manager cluster is removed.
- Encrypted folders are unmounted and the feature Mount automatically on startup is disabled. For security reasons, if the cypher is a machine key, it is deleted from Key Manager. To learn how to retain the machine key for decrypting shared folders after reset, please refer to this article.
- Refer to the Hardware Installation Guide if you need assistance locating the RESET button.
- The admin account is not shown in the drop-down menu when there are multiple administrator accounts. For security reasons, when you reset the password of another administrator account, the admin account is deactivated. Please use a name other than "admin" to set up an administrator account. Learn more about what services/packages are affected after the admin account is deactivated in this article.
- The color of the blinking light depends on the DSM version or the availability of the ALERT LED on your Synology NAS. For details, refer to the "Configuration Lost status" in this article.
Tämä asetus, jos laitettu päälle, saattaa vaikuttaa 2FA-asetukseen myös:Mode 1
Itse olen käyttänyt Twilio Authya jossa tilit saa varmuuskopioitua ja synkronoitua usealle laitteella. Siis Google Authenticator tyyppinen mutta tukee varmuuskopiointia ja sycronointia laitteiden välillä. Lastpassin Authenticator toinen vastaava. Synologyssa oli ainakin ennne tuki myös tämäntyyppiselle 2FA-tunnistautumiselle.Olen pahoillani, tilanteestasi ja siitä, että en osaa auttaa. Kommentoin koska halusin sanoa, että tämä on juuri se syy miksi en ole ottanut 2FA missään käyttöön, olen lukenut näistä tapauksista jossa jossain tilanteessa käyttäjä jää palvelun ulkopuolelle 2FA:n takia.
Eikös tuo vain pidä salasanan samana, jos tuon on asettanut? Siinä täytyy vain muistaa salasana, mutta kuten tuossa ohjeessa sanotaan, niin tuo resetointi disabloi MFA käytöstä. Mitä sitten käytännössä tapahtuu, niin se tietenkin selviää vain tekemällä, jos kyseinen ruksi on laitettu päälle.Tämä asetus, jos laitettu päälle, saattaa vaikuttaa 2FA-asetukseen myös:
Niin, selviää jos testaa. Reset ohjeessa lukee:Eikös tuo vain pidä salasanan samana, jos tuon on asettanut? Siinä täytyy vain muistaa salasana, mutta kuten tuossa ohjeessa sanotaan, niin tuo resetointi disabloi MFA käytöstä. Mitä sitten käytännössä tapahtuu, niin se tietenkin selviää vain tekemällä, jos kyseinen ruksi on laitettu päälle.
ja tuossa synon asetuksessa lukee:The admin account is restored to default and its 2-factor authentication setting is disabled.
Eli odottaisin, että myös 2FA disablointia ei tapahdu.admin's password will not be changed and the password reset step will be skipped
Olen pahoillani, tilanteestasi ja siitä, että en osaa auttaa. Kommentoin koska halusin sanoa, että tämä on juuri se syy miksi en ole ottanut 2FA missään käyttöön, olen lukenut näistä tapauksista jossa jossain tilanteessa käyttäjä jää palvelun ulkopuolelle 2FA:n takia.
Tämän takia myös itse en käytä ellei todennus ole useammassa laitteessa tai saa tekstiviesti varmennusta, kun se ole laitekohtainen.
Loistavaa, että lähti toimimaan. Ota konffi talteen, niin saa kaikki palautettua, jos tulee jotain vastaavaa. Löytyy Update & Restore kohdasta ja sieltä välilehdeltä Configuration backup. Tuossa aikaisemmassa postissani oli lainauksessa kaikki mitkä asetukset resetoituu tuossa. Mutta jos menee pitkälti oletuksilla, niin ei taida kovin isosti vaikuttaa. Kaikista suurin huojennus, että data säilyy, niin sästyy suuremmalta tuskalta, kun ei tarvitse taas toisesta varmuuskopiosta siirrellä dataa takaisin.Noniin. nyt on päästy Takaisin kirjautumaan NAS:lle. Se meni aika kivuttomasti RESETIN kautta. En nyt tiedä mitä asetuksia siinä resetoitui samalla, mutta eiköhän se selviä tuossa ajan kanssa. Äkkiseltään katsoen kaikki on ennallaan,
Kiitos vielä avusta kaikille !!
Ottaako se varmasti kaikesta? Muistaakseni testasin/käytin tuota kerran joku aika sitten ja mielestäni jätti jotain asetuksia ottamatta. Sen takia päätin ottaa ihan muistiinpanoihin kaikki asetukset talteen.Ota konffi talteen, niin saa kaikki palautettua, jos tulee jotain vastaavaa. Löytyy Update & Restore kohdasta ja sieltä välilehdeltä Configuration backup.
Ei tietenkään täyttä varmuutta ole, kun ei ole tullut testailtua. Tuonhan voisi joskus testata, kun DSM pystyy ajamaan virtuaalikoneen. Sillähän olisi hyvä leikkiä.Ottaako se varmasti kaikesta? Muistaakseni testasin/käytin tuota kerran joku aika sitten ja mielestäni jätti jotain asetuksia ottamatta. Sen takia päätin ottaa ihan muistiinpanoihin kaikki asetukset talteen.
En usko, että puoli vuotta vanha WD Red Plus on taas mäsä,
S.M.A.R.T menee läpi. Ajoin scrubin, niin nyt näyttää virhettä myös saman poolin toinen levy.Ei se ole uskon asia. Laita johonkin koneeseen kiinni ja levytesti käyntiin. Jos se sanoo että ehjä niin NAS vaihtoon, muuten levy takuuseen.
Ei olisi ihan tavatonta että Qnap olisi rikki. Oma TS rupesi oireilemaan vähän vastaavasti, luonnollisesti juuri takuuajan päätyttyä. Tarkemmin kerrottuna niin että laite rupesi buuttailemaan itsestään ja tietysti joka bootin yhteydessä tuli erroreita ja sitä myöten pakan korjaustarpeita. Levyt tuli testattua ehjiksi ja samat lätyt pyörii vieläkin uudessa nassissa. Olosuhteiden pakosta sekin kyllä Qnap, kun en ehtinyt varmuuskopioida kaikkea ennen kuin oireet alkoivat, joten oikeastaan ainoa keino säilyttää datat oli siirtää levyt sellaisenaan uuteen Qnappiin. Tuossa pari vuotta myöhemmin kokeilin ihan huvikseni käynnistää tuota vanhaa Qnappia ja se ei inahtahtanutkaan enää, eli jotain siinä oli ihan oikeasti rikki.Moikka.
Epäilen, että kuusi vuotta vanha NASini, QNAP TS-453A, on tulossa tiensä päähän. Asensin siihen viime keväänä Truenas Scalen ja sen jälkeen alkoi tulla disk erroreita ja pool degradea. Vaihdoin oireilleen levyn ja virhe poistuikin, kunnes tänään se ilmaantui uudelleen. En usko, että puoli vuotta vanha WD Red Plus on taas mäsä, vaan eiköhän tämä laite ole tulossa tiensä päähän. Olen kaikki levyt käyttänyt kertaalleen irti. Mitä mieltä tästä tilanteesta?
Olen henkisesti jo valmistautunut laitteen vaihtoon. Muutama vaatimus:
1) Mahdollisimman siro pöytämalli, koska on näkyvällä paikalla asunnossa.
2) TrueNAS-yhteensopivuus. Nykyisen NASin kanssa asennus ulkoiselle USB-levylle oli todella helppo. Ymmärtääkseni vaikkapa Synologyjen kanssa tämä on hieman haastavampaa?
3) Plex-transkoodaus lienee raskainta, mitä NASilla tehdään, mutta olisi kiva, jos pystyisi tarvittaessa kevyttä virtuaaliakin pyörittämään.
4) Väh. 2,5gbit verkkokortti, mielellään useampia, jotta on future-proof, sillä aion mennä tällä myös seuraavat 5+ vuotta.
5) Väh. 4 levypaikkaa, mielellään paikka SSD:lle myös.
6) Mielellään valmis laite, en jaksaisi alkaa yksittäisiä komponentteja tilailemaan ja kasailemaan. Liekö tuollaisia pieniä pikalukituskotelomalleja paljon edes markkinoilla?
7) Budjetti: Jos alle tonnilla selviäisi...
Koska tuo nyt käytössä oleva NASikin on jaksanut pyörittää TrueNASia, niin katselin QNAP TS-464:ää, jos siihen laittaisi 16 gigaa muistia ja jonkin pienen M.2 SSD:n boottilevyksi. TS-464 | Intel quad-core dual-port 2.5GbE NAS supports M.2 SSD caching and PCIe expandability for high-speed transmission and Virtualization applications | QNAP
curl -v http://nas-osoite:80
Tässä nyt korjataan vastaava virhe homeassistantin kohdalla, mut voisiko soveltaa samaa sit sun tapauksessa? Synology Fix Home Assistant Supervisor 400: Bad RequestEn tiedä onko tämä oikea paikka, vai olisiko tuo linux lanka parempi, mutta laitetaan kysymys tänne.
Ongelma on nyt, että kun asensin synologyn nassille wordpressin testailuun. Käytössä on synologyn reverse proxy ja kun yritän mennä sivulle domain nimellä, niin oheinen virhe tulee.
Onko tähän vinkkejä, kun tuo linux ei ole vahvinta omassa osaamisessa. Yritin jo googletella, mutta en löytänyt mitään järkevää korjausta tuohon.
Reverse proxy kyllä toimii hyvin muuten, kun tunnistaa sertifikaatin ja domain nimen hyvin ja samalla metodilla emby palvelin toimii ulkoa käsin.
Taitaa tuo 10G Ethernet-vaatimus nostaa Synologyjen hinnat +1k€ puolelle. Ds1522+ halvin, johon saa 10G erillisellä kortilla?Olisiko raadilla heittää vaihtoehtoja, kun haluaisin purkin perus backup toimintojen lisäksi, joka voisi toimia myös vmware alustan storagena?
Omasta kokemuksesta, jos joku määrä tuntuu siltä, että riittää, niin ota enemmän.Tuo 8TB varmaan riittäisi tilan puolesta
Jos et 247 saatavuutta (tai nopeutta) tarvi niin unohda raid kokonaan. Laita mieluummin, jos erillinen backup ei riitä sulle, 2 levyä Btrfs:llä basic-levyiksi ja käytä Synon snapshot replication:ia (ykköslevyltä tarvitsemistasi jaoista ajastetusti snapshotit kakkoslevylle).kahdella levyllä saisi kuitenkin sen raid1:n kaiken varalta
Jos et 247 saatavuutta (tai nopeutta) tarvi niin unohda raid kokonaan. Laita mieluummin, jos erillinen backup ei riitä sulle, 2 levyä Btrfs:llä basic-levyiksi ja käytä Synon snapshot replication:ia (ykköslevyltä tarvitsemistasi jaoista ajastetusti snapshotit kakkoslevylle).
Esittämäni vaihtoehto on mielestäni parempi kuin raid1 juuri tuota varten mitä ajattelet. Raidissa on se ongelma, että siinä peilataan koko levy, täten kaikki mahdolliset virheetkin (omat tai auringonpilkkujen aiheuttamat), tai esim. kryptolockerin tuhot peilataan. Minun käyttämässä systeemissä ei ole kyse peilauksesta, vaan kaikesta (mitä olet valinnut) otetaan snapshot. Jokainen snapshot on erillinen eikä niiden päälle vedetä mitään (ei ainakaan kakkoslevyn snapshottien päälle). Itse voi valita miten monta snapshottia säilytetään, tai kaikki (itse teen näin ja manuaalisesti välillä, jos vapaa tila laskee paljon, tsekkaan ensin nykyiset tiedostot läpi (checksum:it), sitten poistan kaikki snapshotit ja aloitan alusta). Kannattaa ajatella niin, että raid, mikä tahansa raid, on vain synkronointia, (btrfs) snapshotit versioivaa backuppia (erikseen pitää kuitenkin olla offline-backupit). Raidin kanssa pääsee tosin varmaan nopeammin takaisin normaaliin tilanteeseen jos jompikumpi levy kosahtaa (mistään muusta (tiedon korruptoitumistilanteesta) se raid ei pelasta kuten kirjoititkin). Synologyssä voi myös ajastaa scrubbingin, se ei tietenkään korjaa mitään, mutta se osaa ilmoittaa jos se löytää ongelmia. Pitää myös muistaa, että raid itsessään tuo lisää kompleksisuutta ja mahdollisia omia/uusia ongelmia.Jotenkin tuo raid1:n tuoma turva toisen levyn fyysiseltä hajoamiselta houkuttaa
Deadbolt ransomware uhrina siis. Oliko vanha käyttöjärjestelmä?Itsellä oli QNAP:in NAS jäänyt vähän unohduksiin ja pitkästä aikaa piti vähän säätää sitä, niin kaikki tiedostot oli deadbolt loppuisia. No kaikki tiedostot löytyi muualtakin, niin täysi reset laitteelle.
Juu, Deadbolt ramsomware kyseessä. Kun loggauduin sisään ei tullut mitään maksuvaatimusta tms. mutta kaikki tiedostot oli .deadbolt loppuisia. En ollut päivitellyt NAS:ia 1-2 vuoteen, eikä ilmeisesti ollut automaattipäivitykset päälle. Ja olin turhaan aktivoinnut Cloudlinkin vaikkei ollut tarvetta; oma moka.Deadbolt ransomware uhrina siis. Oliko vanha käyttöjärjestelmä?
Itse hankin UPSin kun kesällä oli yllättävä sähkökatko. UPSiin kytkettynä Synologyn ohjelmisto osaa tehdä turvallisen sammutuksen kun se huomaa että toimii akkuvirralla. Ei mulla mitään elintärkeää tuolla ole mutta kyllä se keljuttaisi varmuuskopioida kaikki elokuvat ja tv-sarjat uudelleen.Mitenkäs nassit kestää jos tulee sähkökatkos? Saattaako mennä esim. tiedostojärjestelmä solmuun? Olen aiemmin suhtautunut välinpitämättömästi asiaan kun asustelen alueella jossa johdot on maan alla ja katkoksia tulee tosi tosi harvoin (nyt en edes muista milloin olisi viimeksi ollut, yli 10 vuotta tai enemmän?). Pitäisikö se UPS vihdoinkin hommata nassille?
Minkäs laitteen ostit? Testasitko jotenkin? Onko siinä väliä minkä UPSin ostaa vai pitääkö olla jotain tiettyjä malleja joita nassi tukee? Mikä UPSin elinkaari yleisesti on, ja selviääkö akun vaihdolla vai parempi ottaa uutta laitetta tilalle?Itse hankin UPSin kun kesällä oli yllättävä sähkökatko. UPSiin kytkettynä Synologyn ohjelmisto osaa tehdä turvallisen sammutuksen kun se huomaa että toimii akkuvirralla.
Ostin APC:n Back-UPS 1600 VA:n. En tiedä tarkkaan onko mallila väliä mutta jos NAS:n asetuksissa on mainittu joitain malleja niin kai ne on testattu toimiviksi.Minkäs laitteen ostit? Testasitko jotenkin? Onko siinä väliä minkä UPSin ostaa vai pitääkö olla jotain tiettyjä malleja joita nassi tukee?
Akun elinkaari on siinä 3-5 vuotta, voi olla enemmänkin. Akku pitäisi olla, ainakin tuossa minun laitteessa, vaihdettavissa. Hinnasta en tiedä mutta ei kai tuo muutamaa satasta isompi ole.Mikä UPSin elinkaari yleisesti on, ja selviääkö akun vaihdolla vai parempi ottaa uutta laitetta tilalle?
Ei tuo Syno mitenkään tuntunut kärsineen tuosta sähkökatkosta, ilmoitti vaan että nyt on katkaistu virta vähän väärällä tavalla. Mutta koska kyseessä on suht kallis laite levyineen niin varmuus ennen kaikkea.EDIT: Unohtui kysyä, miten kävi kun tuli sähkökatko ja nassi oli ilman UPSia? Ilmeisesti ei mitään käynyt kun et maininnut..