Kauhuelokuvat

Viestiketju alueella 'TV- & nettisarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Vertex, 07.01.2017.

 1. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  869
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ^ Hauskasti kirjoitettu, täytyy mennä omassa elämässä taaksepäin ihan pikkupojan ikäiseksi, että muistaisin, milloin viimeksi jokin asia olisi noin perinpohjaista tunneryöppyä aiheuttanut. Veli taas ei voi sietää kauhuleffoja, joten veikkaisin, että nuo leffojen kuminaamarit toimisi tehokkaasti hänelle.

  Muistaakseni tuo on jokin psykologinen reaktio, että aivot hämmentyvät todella voimakkaasti, kun eivät tunnista luonnollisia kasvonpiirteitä toisessa, vaan jonkin irvinaaman.

  Tuo on varmasti joka ohjaajan unelma taltioida elokuvallensa todella immersiivinen kokemus. Harmi, että vain harvempi leffa siinä onnistuu.
   
 2. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 229
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Lapsena kun katsoin, niin Uinu Uinu Lemmikkini hahmo Zelda oli sellainen, että se sai nukkumaan huonosti monet seuraavat päivät. Hahmo itsessään ei ollut edes paha, se oli vaan deformoitunut ja avuton. Mutta se oli saatu ahdistavan kuvottavaksi, niin että pelotti aina kun kamera lähestyi sitä Zeldan huonetta. :btooth: Myöhemmin kun olen leffan uudestaan katsonut, niin täytyy sanoa että Uinu Uinu Lemmikkini on mielestäni edelleenkin erittäin hyvä puhdas kauhuleffa. Ei mikään elokuvahistorian hienoin klassikko kenties, mutta genreleffana oikein hyvä ja tyylipuhdas esimerkki siitä mitä yrittääkin olla.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Aikuisena Zeldamaiset vibat sai ranskalainen Marttyyrit, jossa oli vähän samannäköisiä, äärilaihoja surkeita ihmisiä. Visuaalista tyyliä korosti liikkeet, jotka toteutti Cirque du Soleilin akrobaatti. Näissäkin on Zeldan tapaan se mikä kauhistuttaa se, että ne on avuttomia uhreja, eikä varsinaisesti pahoja. Muutenkin leffa on itselleni sellainen graalin malja kauhuleffojen suhteen. Kun olin nähnyt satoja kauhuleffoja (600+ arvosteltuna) eikä mikään enää päässyt ihon alle vuosiin, tämä iskin tajun kankaalle ja teki mahdottoman.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 3. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 681
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  ^ Toi Zelda on aikas hyvä, just tuommoinen kunnon tuijotus hullunkiilto silmissä. Pazuzulle omalla kohalla ei ihan tosi pärjää. :D  Näinpä, en ole kovin montaa leffaa nähny, missä tuo on onnistunu. Pazuzu on malliesimerkki tuosta onnistuneesta maskeerauksesta ja kuvauksesta. Silmät ja katse on se ratkaisevin elementti.


  Ja nää reaktiot ihmisillä tosiaankin on vaihtelevia, toisia tuo ei hetkauta yhtään. Omalla kohalla varmaan noista rajuista kasvoista jääny traumat, ku 8-vuotiaana telkasta näin Tappajahain. Se Ben Gardnerin pää siellä veneen rungossa jähmetti minut niin totaalisesti, että pudotin leivän kädestä. :D
   
 4. paha_kuukkeli

  paha_kuukkeli

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vaikka en Marttyreistä varmaan niin paljon pidäkään kuin sinä, niin se oli silti aikoinaan suuri positiivinen yllätys ja yksi hyvä esimerkki ns. "väärästä markkinoinnista"; kaiken lukemani jälkeen odotin jotain Hostellin tyylistä umpitylsää kidutuspornoa, jonka ajattelin katsoa vain nähdäkseni mistä elokuvan maine tulee. Groteskia väkivaltaa siinä oli lopulta yllättävänkin vähän, mutta tunnelmaa taas moninverroin enemmän kuin osasin odottaa. Leffan loppu on muuten yksi hienoimpia.
   
 5. kekkeruusi

  kekkeruusi

  Viestejä:
  4 732
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Itselle ei nämä kauhuleffat oikein iske. Lähinnä syynä on yllätyksettömyys. Samat aiheet, kummitukset, demonit, vampyyrit, jne. kiertää loputtomiin ja kauhua yritetään luoda väkisin. Minulle on iskenyt vain sellaiset leffat, joissa ei ole näitä samoja klisheitä vaan jotain uutta. Yllättäen parhaiten on mieleen jäänyt leffa, joka kai ei edes kauhuleffa varsinaisesti yritä olla, Mothman. En sano tätä siis että olisi paras kauhuleffa, jonka olen nähnyt, vaan että mieleenpainuvin. Ei demoneja, ei teennäisiä yllätysjuttuja, ei mitään uskontoon viittaavaa jne.
   
 6. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  840
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Manaaja II on jäänyt mieleen kauhuleffasta, jossa oli mielenkiintoinen tunnelma, vaikka sitä ei kovin arvostetakaan ykkösen rinnalla.
   
 7. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 229
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Olet mielipiteeseesi oikeutettu enkä sitä yritä kumota, mutta väitän että "yllätyksettömyys" johtuu vain siitä, että olet katsonut yllätyksettömiä leffoja.

  Kuten aikaisemmin oli puhetta, kauhuleffat on genrenä hyvin laaja, eikä todellakaan kaikissa ole vampoyyreitä tjms. Tietty jos katsoo Draculasta kolme eri versioita, voi ne aika yllätyksettömiä olla..Mutta noin muuten jos laajaasti katsoo, niin toimii kauhuleffatnyt äärettömästi vapaammilla ja ennalta-arvaamattomilla säännöillä kuin toimintaleffat, seikkailuleffat, tai vaikka koko perheen komediat.

  Kauhua yritetään luoda väkisin, kertoo huonosta leffasta tai huonosta katsojan asenteesta. :p Mutta joo. Kauhuleffoja on aika vaikea suositella paitsi jos tietää toisen olevan piinkova fani kaikelle, sillä tyylilajit on niin laajat, ettei mitään sysimustaa ahdistusta viitsi kehua jollekin, jonka mielestä Jaws on paras kauhuleffa koskaan. (Jaws on kyllä oikein hyvä leffa, siitä ei ole kyse!)
   
 8. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  869
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuli katsottua tämä. Pitkästä aikaa todella virkistävä leffa, paljon taiteellisia elementtejä ja mikä parasta, tarinaan uppoaa nopeasti ja se pitää otteessaan napakasti ihan loppumetreille asti, jolloin tarina saa osittain arvattavan, osittain täysin ennalta-arvaamattoman päätöksen.

  Hienosti käytetty mustavalkovärejä edukseen, erikoisia kuvakulmia ja selkeästi lähdetty tekemään jotakin muuta kuin kopioimaan itseltä tai muilta. Harvoin jaksaa keskittyä ihan lopputeksteihin asti, mutta tällä kertaa ei ollut vaikeuksia. 5/5 :tup:

   
 9. paha_kuukkeli

  paha_kuukkeli

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itsekin pidin tästä vaikken nyt ihan 5/5 arvoisesti. Taisin tuohon "mitä io-techi katsoo" ketjuun joskus tästä jotain kirjoittaakin.

  Samaiseen ketjuun myös kirjoittelin viime aikoina katselleeni paljon 60-80 -luvun kauhuja. Viimeisimmät ovat olleet Bay of Blood ja The Slayer. Ensimmäistä en ollut aikaisemmin nähnyt ja se oli aiemmin näkemiini Bavoihin verrattuna huono; tylsä slasher ilman mielekästä tarinaa tai hahmoja + yllättävyydessään naurettava loppu.

  The Slayerin olin nähnyt joskun n. 30 vuotta sitten vuokravideona, mutta en muistanut kuin joitain pieniä yksityiskohtia (en ollut etukäteen edes varma olinko nähnyt, mutta muutama "kuva" oli niin tuttu, että kai varmaan). Hyvin tyypillinen kasarikauhu, mutta keskimääräistä paremmin tehtynä. Melko hyvin rakennettu tunnelma rajallisilla resursseilla.
   
 10. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  869
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo, kirjoititkin tähän tyyliin:
  Pystyn täysin samaistumaan myös heihin, joiden mielestä tämä elokuva on jotenkin lattea tai "löyhä", kuten kirjoitit. Mielestäni The Eyes of My Motherin juuri paras puoli oli sen tapa rakentaa pienistä paloista jossain määrin koherentti juonenkulku, samalla ollen juuri sellainen löyhästi yhteen punottu sekametelisoppa.

  Tyypilliseen tapaan elokuvissa yleensäkin juonta auotaan ja käsitellään niin syvällisesti kuin mahdollista. Leffassa esiintyvien henkilöiden tausta, motiivit ja aikomukset kuvataan ja perustellaan hyvin syväluotaavasti ja kiveäkään ei jätetä kääntämättä. Tapahtumista muodostuu hyvin tiivis ketju ja koko ajan ollaan kartalla, mitä tapahtuu nyt ja seuraavaksi. Tämä on ihan OK, mutta toisinaan vähän tylsä ratkaisu. The Eyes of My Motherissa tuo yllä kuvattu rationaali heitetään roskakoriin heti alkumetreiltä. Katsojalle ei kerrota juuri mitään pienestä perheestä ja kuinka he päätyivät Espanjasta Amerikkaan, kuka ihme se revolverin kanssa heiluva hullu oikein oli, mitä perheen isä oikein hiljaisuudessa pohtii vaimonsa kuoleman jälkeen tai mitä pikkuinen Fran siitä ajattelee.

  Jossain kohtaa Fran ajaa autolla baariin ja hetikohta palaa kotiinsa vieraan naisen kanssa. Elokuva ei edes tässä kohtaa halua selittää, miten tuo antisosiaalinen ja häiriintynyt Fran sai tuon kiltin naisen suostuteltua mukaansa. Viimeistään tässä kohtaa käy selväksi leffaa katsellessa, että katsojaa ei pitäisi kiinnostaa. Tuo yllämainittu rationaali hahmojen taustoista ja leffan kulusta ei sovi tähän elokuvaan ja tilanteisiin tullaan leffan kuluessa ihan kuin "puun takaa", koskaan ei tiedä, mitä oikein tapahtuu seuraavaksi, kun henkilöitäkään ei oikein tunneta, tai heidän täyttä ajatusmaailmaansa.

  Joskus tuollainen normaali rationaali perinpohjaisesta taustojen selittämisestä on tylsä, koska se sama kuin lukisi jonkin paketin tuoteselostetta - kaikki on siinä kerrottu rivi riviltä. The Eyes of The Motherissa kieputaan Franin pimeässä pääkopassa, vailla suuntaa ja tietoa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Kaikki muu on vain taustamelua. Katsojana me emme näe sitä, mille Fran on itsekin sokea.

  Leffa on tosiaan kuin jokin kokeellisen taidekoulun lopputyöstä repäisty ja siksi niin erikoinenkin. Minua miellytti tosiaan myös valojen ja varjojen visuaalinen käyttö sekä muutamat pienet nootit tuonne klassiseen europpalaiseen kauhugenren suuntaan. Siksi täydet 5 pojoa minulta :tup:
   
 11. Dzekoo

  Dzekoo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  07.10.2018
  Eikö kohta pitäs tulla taas uusin Halloween? Michael Myers ei kuole koskaan? ;)
   
 12. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 681
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Khyyl, tämän osan tuottajana ja säveltäjänä häärää itse vanhaherra Carpenter ja se skippaa kaikki muut osat ykkösen ja kakkosen jälkeen.
   
 13. rusina666

  rusina666

  Viestejä:
  203
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Kun maailma loppuu (TV Movie 1984) - IMDb

  Threads vuodelta 1984 ei virallisesti ole kauhuelokuva, mutta toimii paremmin kauhuna kuin muut näkemäni elokuvat. Pelottava, ahdistava, masentava, pessimistinen ja synkkä. Tuossa ei haeta keinotekoista shokeerausta: Aihepiiri on sellainen, että (suhteellisen) realistinen kerronta riittää..
   
  Exact ja Buck Dancer tykkäävät tästä.
 14. Dzekoo

  Dzekoo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  07.10.2018
  Eikös Halloween tehty 1978 pienellä budjetilla ja lopputuloksena on yks kauhuelokuvien historian ykkösklassikoista..
   
 15. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 681
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Sen budjetti tais olla peräti vaan 200 tuhatta dollaria, joista joku 60 tuhatta meni Donald Pleacencen palkkioon. Lippuluukulla se leffa tienas lähemmäs 100 miljoonaa dollaria.
   
 16. Dzekoo

  Dzekoo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  07.10.2018
  Tullu katottuu jo liian monta kertaa..Jokatapauksessa huipputrilogia!!
   
 17. Dzekoo

  Dzekoo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  07.10.2018
  Tehäänkö näitä kauhuleffoja enää paljoa?

  SAWit on kyllä tehty 2000-luvulla..
   
 18. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 141
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tehdään, mutta suurin osa on ongelmajätettä kuten muissakin lajeissa. IMDb pisteytykset on minusta tämän genren osalta monesti hämääviä, Rotten Tomatoes on ehkä vähän parempi.

  Top 100 Horror Movies - Rotten Tomatoes

  On tuonne Top 100 listalle näköjään päässyt 2000 jälkeenkin tehtyjä.
   
 19. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 681
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Ja en itse pitäis SAW:eja minään todellisina kauhuleffoina, ne on pikemminkin vaan kidutuspornoa/body horroria, joidenka tehtävä on tehdä katsojalle epämukava olo. Kauhuleffassa oikeasti on kyse jatkuvasta pelosta jonkin tuntemattoman asian kanssa ja semmoinen pakokauhun tunne niillä hetkillä ku näkee jotain kauhistuttavaa.
   
 20. paha_kuukkeli

  paha_kuukkeli

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kauhuelokuva on varmaankin vaikein lajityyppi määritellä. Olen pikkuhiljaa yrittänyt työstää omaa top-50 kauhuleffalistaa ja yksi ongelmista on juurikin päättää kuuluvatko muutamat elokuvat listalle alkuunkaan. Itse en SAWeista myöskään pidä, mutta laskisin ne kyllä kauhuelokuvien joukkoon.
   
 21. Molle

  Molle

  Viestejä:
  211
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mä kävin katsomassa tuon kesällä -90 teatteri New Yorkissa Siltasaarenrannassa jossain yönäytöksessä. Porukat olivat tuolloin landella ja olikin hiton ahdistavaa mennä yksin himaan joskus 02 yöllä. Varmaan yksi kokonaisuudessaan pelottavimmista elokuvakokemuksista koskaan.
   
 22. Buck Dancer

  Buck Dancer

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  29.06.2018
  Tää kyl tulee katottua aina tasaisin väliajoin uudestaan. Erittäin hyvä. Samaan sarjaan menee Testament http://www.imdb.com/title/tt0086429 ja The Day After http://www.imdb.com/title/tt0085404/?ref_=nv_sr_2 Jälkimmäinen järkytti legendan mukaan Ronald Reagania siihen malliin, että hän otti ykkösasiakseen lopettaa kylmän sodan.
   
 23. Dzekoo

  Dzekoo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  07.10.2018
  Niinno en tiedä sit tarkemmin,siit on nyt jotain 6-7 vuottaku katoin tän trilogian..kolmososa oli kyllä aika raaka!
   
 24. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 141
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Trilogia...
   
  Vaakajenga tykkää tästä.
 25. Nouseva Laitapakki

  Nouseva Laitapakki

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Saweista ensimmäinen oli täyttä timanttia ja sen jälkeen taso laski hiljalleen leffa leffalta. Viime vuoden reboottaus oli "ihan ok" Saw-elokuvaksi, vaikkakin juoni oli sitä samaa perushuttua kuin ennenkin.
   
  Exact tykkää tästä.
 26. shepherde

  shepherde

  Viestejä:
  187
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei löytynyt tästä ketjusta mainintaa Hereditary - leffasta. Oli aivan tolkuttoman hyvä. Harvoin tulee enää tällaisia ahdistavia kauhuleffoja, teatterissa katsoin ja kyllä välissä kädet puristi penkkiä :)

  Gore"kauhu" ei kyllä ole kiinnostanut enää vuosiin. Eka SAW oli upea elokuva mutta jatko-osat tylsiä. Witch oli kyllä sairaan tylsä myös, en ihan ymmärtänyt sen leffan saamaa hypeä.
   
 27. paha_kuukkeli

  paha_kuukkeli

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Minusta taas Hereditary oli tylsä kuin mikä ja sen hypetys menee itseltäni täysin ohi, mutta VVitch taas oli varsin mainio teos.
   
 28. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  972
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  "Kauhu"leffoista on parhaiten jäänyt mieleen As Above, So Below.

  Kuten @kekkeruusi sanoi, ainakin katsomistani leffoista joko puuttuu se kauhu/intensiivinen jännitys tai sitten juoni/kauhuelementit on aina samat.
   
 29. Mengele Arkel

  Mengele Arkel

  Viestejä:
  283
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Ääni täältäkin Hereditarylle, oli piinaavaa katseltavaa loppuun asti. 8/10
   
 30. Molle

  Molle

  Viestejä:
  211
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulle klassisten kauhuelokuvien "korkeakoulu" oli Sky-Channelilta 80-luvulla tullut "Deadly Ernest Horror Show". Sieltä tuli nähtyä ekaa kertaa mm. seuraavat:
  • Night of the Living Dead
  • Wicker Man
  • Hammerin Draculat
  • Kingdom of the Spiders
  • Witchfinder General
  • The Devil Rides Out
  Suosittelen muuten kaikille Harto Hännisen ja Marko Latvasen "Verikekkerit" -käsikirjaa, jos sitä vaan on mistään enää saatavilla.

  Sitten vielä kunniamaininta John Landisin "An American Werewolf in London" -leffalle, joka aiheutti 80-luvulla silloiselle teinille lukuisan määrän painajaisia. Ei ehkä niin monta kuin aikaisemmin mainittu "Pet Sematary", mutta kuitenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2018
 31. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 681
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Jos on joku kauhuleffa mitä en oo nähny ja en pysty katsomaan, ni se on alkuperäinen Manaaja. Se nopeasti vilahtava Pazuzu-demonin naama on niin tehokkaaksi tehty maskeeraus että itellä menee välittömästi kylmät väreet ja pukkaa ahdistus kun sen näkee. Siin on jotain mikä itellä iskee oikeasti syvälle sieluun ja todella rajusti.
   
 32. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 555
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ensimmäinen kauhuleffa jonka olen koskaan nähnyt, oli muksuna kummitädillä hoidossa ollessani näkemäni Without Warning, joka oli oikeasti ihan hirveää paskaa, mutta jota ei silti missään nimessä olisi saanut antaa sen ikäisen lapsen katsottavaksi. Ei tarvinnut muutamaan yöhön nukkua kunnolla sen jälkeen. Pahinta oli, että sama täti antoi katsoa myöhemmin vielä pari yhtä sopimatonta kauhuleffaa lisääkin. :D

  Manaaja on kieltämättä upea tuotos omassa kategoriassaan, kuten myös Hohto. Lisäksi tulee mieleen aiemminkin mainittu Ringu, jonka jenkkiversiokin (Ring) oli yllättävän hyvä. Conjuringia on kehuttu kovasti, mutta jotenkin ei vaan ole ollut aikaa katsoa sitä.

  Night of the Living Dead ja Fright Night olivat aikoinaan Halloweenin leffailtojen peruskamaa, kuten myös Evil Deadit, Dawn of the Dead ja Elm Streetit... ja tietenkin Halloween itse.

  Kutakuinkin kaikki tämän(kin) kategorian leffat on tullut aikojen saatossa nähtyä ja suurin osa on ihan hirveää ajantuhlausta ja vanhan toistoa. Nykypäivän kauhuleffoista liian monet luottavat pelkästään säikyttelyyn ja se on pelkästään sellaista halpamaista keinottelua, joka ei erityisemmin iske meikäläiseen. The Others on ollut viimeisimpiä fiksuja kauhuleffoja mitä muistuu mieleen.

  IMO, toimiva kauhuleffa on sellainen, joka ei säikyttele turhaan, mutta laittaa silti aikuisen miehen katsomaan varmuuden vuoksi olkansa yli pimeässä monta tuntia leffan jälkeenkin. Kenenkään ei tarvitse välttämättä edes kuolla, eli pelkästään sellainen kosketeltava pahan olemassaolo riittää. :D
   
  shepherde tykkää tästä.
 33. Stargate2017

  Stargate2017

  Viestejä:
  1 432
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017

  Halloween 1978
  + Horror/Thriller
  + Classic Halloween music.
  + Enemmän tai vähemmän alastomia naisia tosi vain vilauksia
  mutta kuitenkin K18 myös sen takia:)
  + Vaarallinen tappaja ja vahva psykopaatti murhaaja.
  + Uusi idea ensimmäinen Halloween elokuva.+ You can't kill the Boogy Man! Toisaalta KYLLÄ on mahdollista että voi tuosta selvityä hengissä
  vaikka ei ole todennäköistä.
  + Loppua kohti parempi...
  + John Carpenter yksi kauhun mestareista.
  Neutraal: Hidas tempoinen välillä lian hidas minun makuun.
  - Hidas tempoinen....
  Äänestän: 8.5/10 (IMDB äänestän 9/10)

  Halloween 1998
  + Ok-näyttelijät. Tiedän miehen, joka näyttelee
  "17" vuotiasta nuori hän oli elokuvassa Faculty ja on myös hyvä näyttelijä.
  + Kauniita tyttöjä.
  + Jotkut asiat ovat parempia vanhoina aikoina.
  + Nuorempi versio serial killerista.
  - Minusta alusta alkaen tuntuu joskus vanhaksi elokuvaksi ollaksen jopa vuonna 1998 tehty elokuva.
  Äänestän: 6.5 / 10 (IMDB:ssä jos äänestän annan 7/10)

  Nähty FINNKINO elokuvateatterissa.
  Halloween 2018
  + Moderni tunne.
  + Super cool Psychopath sarjamurhaaja ja jopa muut mielenterveyden vankilassa
  pelkäävät häntä ... 190 cm-200 cm pitkä, erittäin vahva (ehkä vankilassa harjoitellut) mutta lihaksia on.
  + Kovat sukulaiset jotka ei helposti anna periksi...
  + Tehosteet.
  + Klassinen Halloween-musiikki.
  + A force of Nature or Evil?
  + "Do you believe in the Boogie man? You should!"
  Äänestän: 8.75 / 10! (IMDB:ssä jos äänestän annan 9/10)
  Tuossa minun arvosteluni noista 3 Halloween elokuvasta on myös muita olemassa.
   
 34. Nig0

  Nig0

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Perjantaina olisi tarkoitus kaverin kanssa katsoa kauhuleffoja.
  Homman nimi on 80-luku ja ei niin tunnetut kulttileffat.
  Kaikkia noita ei kyllä ehdi katsoa, mutta ompahan varaa valita lennosta :)

  A Nightmare on Elm Street 3 - Dream Warriors (1987)
  A Nightmare on Elm Street 4 - The Dream Master (1988)
  A Nightmare on Elm Street 5 - The Dream Child (1989)
  CHUD (1984)
  Critters (1986)
  Elvira - Mistress of the Dark (1988)
  Friday The 13th V - The New Beginning (1985)
  Friday The 13th VI - The Final Chapter (1984)
  Fright Night 2 (1988)
  From Beyond (1986)
  Galaxy of Terror (1981)
  Hellraiser 2 - Hellbound (1988)
  Humanoids from the Deep (1980)
  Near Dark (1987)
  Re-Animator (1985)
  Return of the Living Dead (1985)
  Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)
  The Being (1983)
  The Burning (1981)
  The Howling (1981)
  They Live (1988)
  Without Warning (1980)
   
  JaySon tykkää tästä.
 35. nandroid

  nandroid

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ^tosta listasta niin vois suositella

  The Burning
  Near Dark
  Re-Animator
   
 36. Stargate2017

  Stargate2017

  Viestejä:
  1 432
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Minä taas suosittelen Howling 1.. alku on hidas siinä leffassa mutta klassikko se on minusta. Muut Howlingit sen jälkeen oli low budget ja aika surkeita vaikka ehkä 3 Howling ja uusin Howling Reborn on suhteellisen ok ja keskinkertaisia. Joidenkin mielestä A Werewolf in London on paras vanha ihmissusi leffa, mutta minusta se on Howling 1. Stephen Kingin Silver Bullet on myös 80 luvulta muistaakseni ja katsomisen arvoinen minusta.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2018
 37. paha_kuukkeli

  paha_kuukkeli

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Laitetaan itsekin jotain kommentia tuohon @Nig0 n listaan.

  CHUD (1984) - Semi-ok halppis, jatko-osaa (joka ei liity tähän mitenkään) kannattaakin välttää
  Re-Animator (1985), From Beyond (1986) - Samojen ihmisten Lovecraft-aiheisia leffoja. Nuorempana diggasin enemmän, mutta katsomisen arvoisia yhä.
  Galaxy of Terror (1981) - Plussaa raiskaavasta toukasta(?), mutta muuten perus-Corman kökkö.
  Hellraiser 2 - Hellbound (1988) - Tämä on ihan hyvä. Hiukan paketti hajoaa loppua kohden, mutta hienoja kohtauksia.
  Near Dark (1987) - Huonontunut jokaisella katsomiskerralla, mutta suositeltava silti. Logiikkaa ei ole ja loppu on paska.
  The Burning (1981) - Jos pitää slashereista, niin kannattaa katsoa. Muuten tässä ei oikein ole kuin Savinin tehosteet.
  The Howling (1981) - Hyvä ihmissusileffa.
  Without Warning (1980) - Jos pidät Predatorista, tämä kannattaa katsoa ihan uteliaisuudesta. Paljon yhteistä juonissa ja hirviöpuvussa sama jantteri kuin Predatorissa.
   
 38. Stargate2017

  Stargate2017

  Viestejä:
  1 432
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Kiitos sanotaan ainakin näin jos olen nähnyt niin en ainakaan muista kaikki noita leffoja hyvin ja koetan myös nauttia tästä listasta.
   
 39. The Nameless One

  The Nameless One

  Viestejä:
  479
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Friday The 13th VI - Jason Lives
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
  In the Mouth of Madness
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
  The Dead Trilogy
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
  The Thing (1982)
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
  Prince of Darkness
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2018
 40. Stargate2017

  Stargate2017

  Viestejä:
  1 432
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  No niin lisää kiinnostavia suosituksia. Noista The Thing 1982 on tunnetuin. Tutkimusten mukaan The Thing 1982 on monien (minut mukaanlukien) pelottavin kauhuleffa. Pelottavin ei tarkoita välttämättä paras minulle esim Aliens kaksi eka leffa on kyllä todella hyviä minulle. Olen nähnyt uuden The Thing, mutta alkuperäinen leffa on minulle pelottavin kauhu leffa mitä olen nähnyt. Se ei tarkoita sitä että pidän siitä eniten kauhuleffoista.
   
 41. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 059
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Alkuperäinen The Thing on muuten vuodelta 1951. En ole nähnyt kyseistä, mutta vähän hämmästytin, ettei "olentoa" näytellyt Boris Karloff.
  Se toisesta maailmasta (1951) - IMDb
   
 42. Stargate2017

  Stargate2017

  Viestejä:
  1 432
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Totta mutta se The Thing 1982 on pelottavin asiantuntijoiden mukaan. Vanhinta en ole nähnyt.
   
 43. Nig0

  Nig0

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Toisaalta myös aikaansa edellä olevat erikoisefektit teki tuota 1982 vuoden The Thingistä erikoistapauksen.

  Löytyy juttuartikkeleita, että myös tässä vuoden 2011 versiossa oli alunperin tarkoitus käyttää varsin näyttäviä praktikaaleja erikoisefektejä.
  Kuitenkin jostain helvetin kumman syystä siitä luovuttiin tuotannon loppuvaiheella ja kaikki tehtiin CGI:llä.
   
  Hair tykkää tästä.
 44. Ad_Astra

  Ad_Astra

  Viestejä:
  450
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aina välillä tulee kauhuleffoja tiirailtua mutta harvassa on hyvät, mitkä eivät ole pelkkää säikyttelyä.
  Vaikkei nyt ihan kauhua ole, niin eniten ahdistuneisuutta (näin painajaisia) on aiheuttanut The Cell (2000) - IMDb
  Tuo leffa on jotenkin niin häiriintynyt ja visuaalisesti aivan mahtava.
   
 45. Nig0

  Nig0

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Tuosta eilisestä sen verran, että ehdittiin katsoa vain kolme leffaa.
  Ensimmäisenä meni kaverin ehdotuksesta The Story of Ricky.
  Honkkarissa vuonna -91 kuvattu splatter-painotteinen tappelutoiminta.
  Halvat efektit ja hulvattomat kohtaukset vetää kyllä vertoja.

  Toisena leffana toimi Friday the 13th part VI - The Final Chapter
  Piti etukäteen poimia se klassisin leffasarjan jakso, jossa ei splatteria piilotella ja Crystal Laken seudulle saapuu se teinilauma eri kliseisinä hahmoluokkinaan nussimaan ja juomaan kaljaa.
  Kun alkuteksteissä komeili Tom Savinin nimi, niin tiesi että nyt ei mennä metsään.

  Viimeisenä oli vuorossa The Texas Chainsaw Massacre II
  Totaalisen erillainen leffa ensimmäiseen osaan verrattuna, suoraan sanoen hieman absurdi. Dennis Hopper esittää hieman kahelia seriffiä, joka jahtaa kostonhaluisena Nahkanaamaa.
  Leffan loppupuolisko on aika timanttia ainakin lavastusten osalta ja moottorisahakaksintaistelu on veikeä.
   
 46. STech

  STech

  Viestejä:
  134
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2016
  Kauhu on kieltämättä vaikea laji. Itsellä lopahtaa heti fiilis jos leffan henkilöt hölmöilevät ja käyttäytyvät epäuskottavasti. Varmaan raivostuttavin klise on ettei hahmo tunnu näkevän tai kuulevan ympärilleen mitään vaan pahis ilmestyy kuin tyhjästä viereen. Toinen mikä pilaa immersion on CGI efektit kaikessa epäuskottavuudessaan. En kyllä myöskään ymmärrä miten jotkut saavat kiksinsä kidutuspornoista, ne ovat vastenmielistä katsottavaa. Hyvä kauhu luodaan tunnelmalla, ei säikyttelyefekteillä tai verellä mässäilyllä, ja yleensä se että itse kauhun aiheuttajaa näytetään vain vähän toimii parhaiten. Kuten legendaariset Hohto ja Manaaja

  Pelottavan kauhuleffan tapahtumat ovat uskottavia vaikka aihe olisikin yliluonnollinen
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2018
 47. PenttiMatikaisenKurupumi

  PenttiMatikaisenKurupumi

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei ole kyllä pitkään aikaan ollut katselussa kauhuleffaa joka tarjoaisi jotain uutta. Paranormal Activity-tyyppiset on jo niin nähty - tosin Annabellet ja Conjuret ovat olleet ihan ok vaikkei mistä loistavista leffoista voidakaan puhua. Conjureissa oli muutamia todella hyvin kuvattuja kohtauksia jotka lämmittivät mieltä.
   
 48. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  840
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itsestäni taas tuntuu, että perushuononkin kauhuleffan jaksaa kuitenkin katsoa. Eli genre on sen verran vahva, että ne peruselementit riittää ja yleensä leffat on myös mukavan lyhyitä. Esimerkkinä vaikkapa Survival of the Dead. Aika kaukana klassikosta mutta kyllä sen katsoa jaksoi.
   
 49. Lerbatov

  Lerbatov

  Viestejä:
  171
  Rekisteröitynyt:
  15.10.2017
  Onko kukaan katsonut Netflixistä tuota Apostle-leffaa? Onko mistään kotoisin?
   
 50. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 229
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Oikein hyvä on. Wicker Man tyylinen okkultismipätkä. Erinomaisen The Raid-toimintaleffan ohjaajalta. Ei ole "kidutuspornoa" mutta tappeluissa ja kuolemissa on kyllä erittäin vahvasti fyysisyys mukana.
   
  mob.moa, Lerbatov ja JaySon tykkäävät tästä.