Kanansiivet (Hot Wings/Buffalo Wings jne.)

Hyhhyh tuttuja Horneteja olin ostavinani, mutta ihan samannäköinen paketti ja nämä ovat ihan eri marinadilla. Katsoin Atrian sivuilta niin taitaa olla nykyään kolmea eri makua samannäköisessä pakkauksessa. Tarkkana saa olla. Tämä ainakin oli tosi huono.
 
Itse ostan pakasteena esikypsennettyjä, ilman marinadeja. Suoraan pakasteesta 35-45 minsaa uunissa 225c kiertoilma päällä. Hyviä tulee.

Kastikkeina siipiweikkojen soosit, kamikaze, xx-hot, x-hot ja hot garlic - oman mielen mukaan.
 
Valmistuuko oikeesti vartissa? Vai onko nuo esikypsennettyjä?
Ehkä se vartti oli vähän optimistinen muisto grillikauden jälkeen. Mutta nyt tein pitkästä aikaa ja jotain ehkä 17-18 minuuttia pidin täydellä hönkällä. Hyviä olivat - osa jopa ehkä liiankin kuivakoita, mutta varmasti kaikki läpeensä kypsiä.

Varmasti hyvin erilaisia käsityksiä on siitä, millaista lopputuloksen pitää olla. Olen kokeillut pidempää kypsytystä miedommalla lämmöllä, uunia, grilliä.. Minä vaan tykkään tuollaisesta mehukkaan kosteasta sisuksesta ja rapeasta kuoresta, vaikka liha ei ehkä ole yhtä helposti irtoavaa kuin pidemmällä kypsennyksellä.
 
Alanya marketti avautui tuohon naapuriin. Sieltä löytyi pakkasesta Latvialaisen Top Poultry Chickenin 2,5kg pussi siipiä huokeaan hintaan. Erikoisen siitä tekee se että ovat pelkästään näitä keskiosia, joita moni täälläkin eniten himoitsee. Itse olen enemmän nutikka-miehiä, mutta ostinpa pussin kun aika halpaa oli. Toinen pussi taisi olla jonkun tanskalaisen firman maustettuja (seka-)siipiä, ne oli vähän kalliimpia mutta ehkä niitä sitten seuraavan kerran.
 
Alanya marketti avautui tuohon naapuriin. Sieltä löytyi pakkasesta Latvialaisen Top Poultry Chickenin 2,5kg pussi siipiä huokeaan hintaan. Erikoisen siitä tekee se että ovat pelkästään näitä keskiosia, joita moni täälläkin eniten himoitsee. Itse olen enemmän nutikka-miehiä, mutta ostinpa pussin kun aika halpaa oli. Toinen pussi taisi olla jonkun tanskalaisen firman maustettuja (seka-)siipiä, ne oli vähän kalliimpia mutta ehkä niitä sitten seuraavan kerran.
Mutta näin periaatteesta en voi tukea halal-kidutetun eläimen lihaa.
 
Alanya marketti avautui tuohon naapuriin. Sieltä löytyi pakkasesta Latvialaisen Top Poultry Chickenin 2,5kg pussi siipiä huokeaan hintaan. Erikoisen siitä tekee se että ovat pelkästään näitä keskiosia, joita moni täälläkin eniten himoitsee. Itse olen enemmän nutikka-miehiä, mutta ostinpa pussin kun aika halpaa oli. Toinen pussi taisi olla jonkun tanskalaisen firman maustettuja (seka-)siipiä, ne oli vähän kalliimpia mutta ehkä niitä sitten seuraavan kerran.

Kiitos vinkistä, pitääpä mennä katsomaan Helsingin toimipisteestä onko sielläkin näitä siipiä. Itse olen ehdottomasti näiden keskiosien ystävä ja söisin pelkästään niitä jos mahdollisuus olisi. Ovatko nuo raakapakasteita vai esikypsytettyjä?
 
Mutta näin periaatteesta en voi tukea halal-kidutetun eläimen lihaa.
Ihan hyvä näkökulma, mikä ei kyllä tullut itselleni mieleenkään. Suomessahan halal-teurastus tapahtuu ensin tainnuttamalla, en tässä näe suurta moraalista ongelmaa, vaikka ehkä vähän leikkimisen puolelle menee. En tiedä miten Latviassa asian suhteen toimitaan, tainnuttamattoman eläimen kuoliaaksi vuodatus on kyllä semmoinen asia jota en itsekään halua tukea.

e: Lyhyellä googlailulla löysin tämmöisen pätkän:
" In Sweden, Norway, Switzerland, Iceland, Slovenia, and Denmark stunning is always compulsory before slaughter, also for religious slaughter. In Austria, Estonia, Latvia, and Slovakia stunning is required immediately after the incision if the animal has not been stunned before. "



Kiitos vinkistä, pitääpä mennä katsomaan Helsingin toimipisteestä onko sielläkin näitä siipiä. Itse olen ehdottomasti näiden keskiosien ystävä ja söisin pelkästään niitä jos mahdollisuus olisi. Ovatko nuo raakapakasteita vai esikypsytettyjä?
Kyl nää oli ihan raakapakasteita.
 
Viimeksi muokattu:
Ihan hyvä näkökulma, mikä ei kyllä tullut itselleni mieleenkään. Suomessahan halal-teurastus tapahtuu ensin tainnuttamalla, en tässä näe suurta moraalista ongelmaa, vaikka ehkä vähän leikkimisen puolelle menee. En tiedä miten Latviassa asian suhteen toimitaan, tainnuttamattoman eläimen kuoliaaksi vuodatus on kyllä semmoinen asia jota en itsekään halua tukea.

e: Lyhyellä googlailulla löysin tämmöisen pätkän:
" In Sweden, Norway, Switzerland, Iceland, Slovenia, and Denmark stunning is always compulsory before slaughter, also for religious slaughter. In Austria, Estonia, Latvia, and Slovakia stunning is required immediately after the incision if the animal has not been stunned before. "




Kyl nää oli ihan raakapakasteita.
Itseasiassa eläintä ei saa halalin sääntöjen mukaan tainnuttaa ennen verenlaskua koska se ei ole enää halal koska eläimen ei katsota "elävän" kun siltä viilletään kaula auki. Tainnutus pitää tehdä samaan aikaan kurkunleikkaamisen kanssa, mutta kuinka usein näin halal-teurastamoissa oikeasti tehdään voimme vain arvailla.
 
Itseasiassa eläintä ei saa halalin sääntöjen mukaan tainnuttaa ennen verenlaskua koska se ei ole enää halal koska eläimen ei katsota "elävän" kun siltä viilletään kaula auki. Tainnutus pitää tehdä samaan aikaan kurkunleikkaamisen kanssa, mutta kuinka usein näin halal-teurastamoissa oikeasti tehdään voimme vain arvailla.
Jos tarkasti "sääntöjä" seurataan niin totta, mutta käsittääkseni ainakin Suomessa Islam-yhteisöt on ihan tyytyväisiä suomalaisen tavan kanssa tainnuttaa eläin etukäteen. Laki ilmeisesti edelleen mahdollistaisi uskonnollisenkin teurastamisen siten että teurastus ja tainnutus tapahtuisivat samaan aikaan, mutta se vaatisi Ruokaviraston tarkastuseläinlääkärin läsnäoloa.
 
Rupeaa menemään jo railakkaasti offtopicin puolelle mutta riippumatta teurastustavasta eläinten tehokasvatus ruoaksi ei ole ikinä kovin eettistä touhua. Sen broilerin elämä syntymähetkestä kuolemaan on kurjaa. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä etteikö vaikkapa nyt teurastuksessa olisi hyvä miettiä sääntöjä eläimen kärsimyksen pienentämiseen mutta kuitenkin.
 
Iski akuutti siipihimo kun katselin takapihalla tuota uutta kamadoa, joka tuli viikonloppuna ostettua. Pakkasesta löytyi parin kilon säkki kariniemen siipiä.

Pakastesiivistä ei kuitenkaan ole hirveästi kokemusta. Onko siivet syytä sulattaa erikseen ennen grilliin iskemistä vai onko turhaa työtä?
 
Iski akuutti siipihimo kun katselin takapihalla tuota uutta kamadoa, joka tuli viikonloppuna ostettua. Pakkasesta löytyi parin kilon säkki kariniemen siipiä.

Pakastesiivistä ei kuitenkaan ole hirveästi kokemusta. Onko siivet syytä sulattaa erikseen ennen grilliin iskemistä vai onko turhaa työtä?
Ei sulatusta, suoraan vaan.
Omasta mielestä tosin noi Kariniemen kylpsät siivet on ihan hirveitä. Ällättävä haju ja semmonen eltaantunut ja keitetyn oloinen koostumus. Moni toki täälläkin tykkää mutta itsellä tulee oksennusrefleksi pelkästä uunituksen hajusta.

Ja tänään kävin pitkästä aikaa K-ryhmän kaupassa ja ostin testiin Pirkan pintamaustettuja Paprika Chili siipiä. Kattoo jos viikonloppuna tekis.
 
Iski akuutti siipihimo kun katselin takapihalla tuota uutta kamadoa, joka tuli viikonloppuna ostettua. Pakkasesta löytyi parin kilon säkki kariniemen siipiä.

Pakastesiivistä ei kuitenkaan ole hirveästi kokemusta. Onko siivet syytä sulattaa erikseen ennen grilliin iskemistä vai onko turhaa työtä?

Kariniemen siivet ovat hyviä. Suoraa pakkasesta vaan. Lämmöt laittaa johonkin 190-200C ja sitten vaan oman preferenssin mukaan kuinka rapeita haluaa niin kauan pitää. Saa loistavat siivet kamadolla.
 
Ei sulatusta, suoraan vaan.
Omasta mielestä tosin noi Kariniemen kylpsät siivet on ihan hirveitä. Ällättävä haju ja semmonen eltaantunut ja keitetyn oloinen koostumus. Moni toki täälläkin tykkää mutta itsellä tulee oksennusrefleksi pelkästä uunituksen hajusta.

Ja tänään kävin pitkästä aikaa K-ryhmän kaupassa ja ostin testiin Pirkan pintamaustettuja Paprika Chili siipiä. Kattoo jos viikonloppuna tekis.
Samaa mieltä kariniemen hajusta, ihan hirveää kamaa
 
Itse kyllä tykkään Kariniemestä mutta paras on luonnollisesti Saarioisen esikypsytetyt. Niitä ei vaan saa käytännössä mistään. Jos joku tietää paikan missä pk-seudulla myydään niin saa vinkata.
 
Iski akuutti siipihimo kun katselin takapihalla tuota uutta kamadoa, joka tuli viikonloppuna ostettua. Pakkasesta löytyi parin kilon säkki kariniemen siipiä.

Pakastesiivistä ei kuitenkaan ole hirveästi kokemusta. Onko siivet syytä sulattaa erikseen ennen grilliin iskemistä vai onko turhaa työtä?
Mites onnistui pakastesiivet Kamadolla?
 
Mites onnistui pakastesiivet Kamadolla?

Oikein hyvin. Tein lopulta niin, että virautin jäiset siivet vedellä jotta sain ne irti toisistaan ja vähän tartuntapintaa mausteille. Tein morttelilla mausteseoksen ( suola, ruokosokeri, mustapippuri, cayanne, savupaprika, piri piri ) ja huljuuttelin märät jäiset kökkäreet siinä ja pikkusessa öljyssä.

Siivet odotti auringonpaisteessa kamadon vieressä foliovuoassa että savimuna kuumeni, eli ihan täysjäisiä eivät enää olleet.

Sitte torppasin vuo'an pönttöön lämmönjakolevyn kanssa ja annoin savustua "jonkin aikaa". En katsonut kelloa. Sitten vielä isolla lämmöllä suorassa tulessa pyöräytin kaikki ympäri nopeasti ja sivelin vähän bbq-soosia pintaan.

Rasva ja soossi palo pintaan sopivasti, niin että karsinogeenit oli taattu mutta erinonmaisen rapeita päältä, mehukkaita sisältä.

Vaivaan nähden olisi ollut varmaan sama tehdä ihan vaan ilmapöhistimessä mutta on tuossa oma tunnelma. Ja savu tuntui tarttuvat noihin tosi (liiankin?) hyvin.

Mitään erityistä hajua en noista kariniemen siivistä aistinut.

EDIT: Kastikkeen tein Frankin punasesta, Frank hotista, meijerivoista ja etikasta.
 
Hyhhyh tuttuja Horneteja olin ostavinani, mutta ihan samannäköinen paketti ja nämä ovat ihan eri marinadilla. Katsoin Atrian sivuilta niin taitaa olla nykyään kolmea eri makua samannäköisessä pakkauksessa. Tarkkana saa olla. Tämä ainakin oli tosi huono.
Itse osuin samaan miinaan. Huono tuote oli siis tämä hornet hot chili siipi Atria Kanan Hornet Hot Chili Siipi 900g jossa oli ihmeellinen haju ja erikoinen marinadin koostumus heti paketin aukaisun aikaan. Tuon lisäksi tulisista löytyy se original ja habanero versiot, jotka on ihan toimivia. Onhan siellä lisäksi toki hunajamarinoitua ja muuta, mutta tuo hot chili ja original tulisesti marinoitu siipi menee varmasti helposti sekaisin.
 
Itse osuin samaan miinaan. Huono tuote oli siis tämä hornet hot chili siipi Atria Kanan Hornet Hot Chili Siipi 900g jossa oli ihmeellinen haju ja erikoinen marinadin koostumus heti paketin aukaisun aikaan. Tuon lisäksi tulisista löytyy se original ja habanero versiot, jotka on ihan toimivia. Onhan siellä lisäksi toki hunajamarinoitua ja muuta, mutta tuo hot chili ja original tulisesti marinoitu siipi menee varmasti helposti sekaisin.


Joo juuri noita samoja silloin erehdyin ostamaan. Harvinaisen karmea tuote.
 
Itse kyllä tykkään Kariniemestä mutta paras on luonnollisesti Saarioisen esikypsytetyt. Niitä ei vaan saa käytännössä mistään. Jos joku tietää paikan missä pk-seudulla myydään niin saa vinkata.
Onnistuin saamaan kaverin tukkukortilla Vantaan Valio Aimo -tukusta. Aivan ylivoimaisia nuo Saarioisen kypsät siivet verrattuna mihinkään muuhun.

Meinasin jo lopettaa koko siipihomman kun ei löytynyt kelvollisia mistään. Pysyy Airfryerikin parempana kun ei irtoa niin paljon rasvaa.
 
Yhden paketin ostin noita Saarioisten esikypsennettyjä, mutta minusta ei ollut erityisiä. Selkeästi kuivempia kuin Kariniemen vastaavat, vähän mautomampia ja liha tarttuu luuhun kiinni, mutta se tuntuu olevan vähän ongelmana kaikissa esikypsennetyissä.
 
Onnistuin saamaan kaverin tukkukortilla Vantaan Valio Aimo -tukusta. Aivan ylivoimaisia nuo Saarioisen kypsät siivet verrattuna mihinkään muuhun.

Meinasin jo lopettaa koko siipihomman kun ei löytynyt kelvollisia mistään. Pysyy Airfryerikin parempana kun ei irtoa niin paljon rasvaa.
Ihan vaan aihetta sivuten, niiin Vantaan Valio Aimoon pääsee ostoksille myös ilman tukkukorttia. Soitin ja kysyin tuosta ehkä muutama viikko sitten. :)
 
Onnistuin saamaan kaverin tukkukortilla Vantaan Valio Aimo -tukusta. Aivan ylivoimaisia nuo Saarioisen kypsät siivet verrattuna mihinkään muuhun.

Meinasin jo lopettaa koko siipihomman kun ei löytynyt kelvollisia mistään. Pysyy Airfryerikin parempana kun ei irtoa niin paljon rasvaa.
Samaa mieltä, että ei ole Saarioisen voittanutta vaikka testattu tietääkseni kaikki mahdollinen.

Muistatko paljon maksoi paketti? Ilmeisesti vain sitä 5kg laatikkoa tarjolla?
 
Samaa mieltä, että ei ole Saarioisen voittanutta vaikka testattu tietääkseni kaikki mahdollinen.

Muistatko paljon maksoi paketti? Ilmeisesti vain sitä 5kg laatikkoa tarjolla?
4,5kg oli tarjouksessa n. 43€.

IMG-20250117-WA0022.jpeg
 
Aika kalliita, lihatiskeistä saa 4-5e kilon hyviä kanansiipiä. Ei ole toki esikypsennettyjä...
Paljonkohan mahtaa irrota nestettä kypsennyksessä. Pitäisi joskus punnita.. Vai onko joku testannut?
Ei ole kilohinta ihan suoraan verrattavissa näiden välillä tämän vuoksi.
 
Paljonkohan mahtaa irrota nestettä kypsennyksessä. Pitäisi joskus punnita.. Vai onko joku testannut?
Ei ole kilohinta ihan suoraan verrattavissa näiden välillä tämän vuoksi.
Paketin kyljessä lukee että 100g tuotetta on käytetty 130g "lihaa".
 
Paljonkohan mahtaa irrota nestettä kypsennyksessä. Pitäisi joskus punnita.. Vai onko joku testannut?
Ei ole kilohinta ihan suoraan verrattavissa näiden välillä tämän vuoksi.
Ite ostin cittarin lihatiskiltä raakoja siipiä ja kypsensin airfryerissa. Niistä ei irronnu juurikaan muuta ku rasvaa. Nuo valmiiksi pakatut tuppaa olemaan "kevyesti suolattu" eli niihin on pumpattu vettä
 
Ite ostin cittarin lihatiskiltä raakoja siipiä ja kypsensin airfryerissa. Niistä ei irronnu juurikaan muuta ku rasvaa. Nuo valmiiksi pakatut tuppaa olemaan "kevyesti suolattu" eli niihin on pumpattu vettä
Siipiä on ainakin:
-Marnoituja
-Pintamaustettuja
-"Kevyesti suolattuja"
-Naturelleja
Käsittääkseni ainoa missä EI SAA olla lisättyä vettä on naturelit.
 
Miksi siipien luut on joskus vaaleita ja joskus lähes mustia?
Chatgpt osaa kertoa seuraavasti. Kuulostaa ihan uskottavalta selitykseltä.

Kanan luiden värin vaihtelu johtuu useista tekijöistä kuten linnun iästä, kypsennystavasta ja luiden sisältämästä luuytimestä. Tässä muutama tärkein syy:


1. Linnun ikä

- Nuorten kanojen luut ovat yleen vaaleampia ja pehmeämpiä, koska niissä on enemmän huokoista rakennetta ja vähemmän mineraaleja.


- Vanhempien kanojen luut voivat olla tummempia, koska niihin on kertynyt enemmän mineraaleja ja verisuonia on ehtinyt hajota luuytimessä.


2. Kypsennystapa

- Pitkäaikainen kypsennys, kuten hauduttaminen tai keittäminen, voi saada luuytimen väriaineet (esim. hemoglobiini ja myoglobiini) vuotamaan luista, jolloin ne näytyävät tummemmilta.


- Nopeampi kypsennys, kuten paistaminen, ei vapauta näitä aineita samalla tavalla, joten luut pysyvät vaaleampina.


3. Jäädytys ja sulatus

- Pakastaminen voi vaikuttaa luuytimen rakenteeseen ja saada veren väriaineet leviämään, mikä voi aiheuttaa tummumista erityisesti luiden ympärille.


4. Hapettuminen

- Joissakin tapauksissa tummuminen voi johtua myös hapettumisesta, kun luut altistuvat ilmalle ennen tai jälkeen kypsennyksen.

Näin ollen kanan luiden väri riippuu monista biologisista ja käsittelyyn liittyvis tekijöistä.
 
Chatgpt osaa kertoa seuraavasti. Kuulostaa ihan uskottavalta selitykseltä.
Sehän sen vastauksissa usein vikana onkin, että kuulostaa uskottavalta.

Esim asiantuntijat sanoo nimenomaan nopeasti kasvaneiden luiden olevan tummempia mineraalien puutteen vuoksi.
 
Sehän sen vastauksissa usein vikana onkin, että kuulostaa uskottavalta.

Esim asiantuntijat sanoo nimenomaan nopeasti kasvaneiden luiden olevan tummempia mineraalien puutteen vuoksi.

Hah. No sepäs se. Enpä itse tästä syystä muuhun kuin hupikäyttöön tuota käytä.
 
Tulipa tuossa äsken tehtyä siipiä 6,2kg. Cittarista hain naturell siivet 5€/kg. Suolaa 1% pintaan noin 6h ennen paistoa. Friteerauskeittimessä paistoin 180C asteessa 4 + 4 min. Kastikkeita oli Santa Maria roasted garlic, Poppamiehen buffalo medium ja itsetekemä voi-soijakastike-hunaja-shiracha-limemehu. Roasted garlic on yks pitkäaikaisia lempparivalmiita sooseja. Buffalo oli uus tuttavuus ja on hyvä. Varsinkin kun on niin mieto etikka siinä. Jatkoon menee. Jatkoon menee myös tuo omatekemä kastike. Oli monen kaverin makuun sopiva myös vaikka muutama toivoi enempi potkua, helppohan tuota on tehdä vaikka kaksi eri versiota. Pintaan vielä viskasin hienonnettua tuoretta korianteria ja kevätsipulia.

Onko muille tuttu Panda Express orange chicken? Sitä pitää pitkästä aikaa tehdä vaikka vähän työläämpi onkin.

jos on omia soossireseptejä niin saa jakaa!
 
Tulipa tuossa äsken tehtyä siipiä 6,2kg. Cittarista hain naturell siivet 5€/kg. Suolaa 1% pintaan noin 6h ennen paistoa. Friteerauskeittimessä paistoin 180C asteessa 4 + 4 min. Kastikkeita oli Santa Maria roasted garlic, Poppamiehen buffalo medium ja itsetekemä voi-soijakastike-hunaja-shiracha-limemehu. Roasted garlic on yks pitkäaikaisia lempparivalmiita sooseja. Buffalo oli uus tuttavuus ja on hyvä. Varsinkin kun on niin mieto etikka siinä. Jatkoon menee. Jatkoon menee myös tuo omatekemä kastike. Oli monen kaverin makuun sopiva myös vaikka muutama toivoi enempi potkua, helppohan tuota on tehdä vaikka kaksi eri versiota. Pintaan vielä viskasin hienonnettua tuoretta korianteria ja kevätsipulia.

Onko muille tuttu Panda Express orange chicken? Sitä pitää pitkästä aikaa tehdä vaikka vähän työläämpi onkin.

jos on omia soossireseptejä niin saa jakaa!

Kuulostaa hyvältä. Itse kanssa miettinyt omien soosien tekemistä, vähän ehkä lainaten täältä ohjetta:


Ihan OK kilohinta tuo 5€.
 
Kuulostaa hyvältä. Itse kanssa miettinyt omien soosien tekemistä, vähän ehkä lainaten täältä ohjetta:


Ihan OK kilohinta tuo 5€.

oi vitsit kylläpä alko tehdä mieli taas winksejä 😄. Ehdottomasti pitää ottaa tosta kastikereseptiä talteen ja laittaa testiin.
 
Noniin, tuli käytettyä viime kesän chilejä vihdoin ja pykästyä jämät siipikastikkeeksi. Tänään olis tarkoitus testata ihan tositarkoituksessa, kuvassa vaan pieni osa joka menee kaverille, kaapissa vielä reilu puoli litraa D:
2025-04-17 18.28.15.jpg
 
Noniin, tuli käytettyä viime kesän chilejä vihdoin ja pykästyä jämät siipikastikkeeksi. Tänään olis tarkoitus testata ihan tositarkoituksessa, kuvassa vaan pieni osa joka menee kaverille, kaapissa vielä reilu puoli litraa D:
2025-04-17 18.28.15.jpg
Tähän ois kiva saada, että mitä tuo on syönyt, vai onko vaan lyöty kaikkee sekaisin mittailematta?
 
Tähän ois kiva saada, että mitä tuo on syönyt, vai onko vaan lyöty kaikkee sekaisin mittailematta?

Kaikki on mitattu presiis ja siksi tuo numero on tuossa. Mutta reseptiä nyt julkaisemaan ennenkuin testaa ite :D
Pannaan nyt sitten vaikka nää on niin yksilöllisiä mikä iskee kehenkin.
-90g perattuja punaisia sekalaisia chilejä (varmaan mietoja)
-205g perattu mieto punainen chili
-14g perattu habanero
-14g perattu lemon drop
-166g makea suippopaprika (kaupasta)
-65g omenaviinietikka
-1dl vettä
-0,5rl suolaa
-1tl hunajaa
-1/4dl omesiideri etikka
Kiehautetaan joku random aika, n.20-30min kunnes pehmeitä.
Jäähdytetään ja kaikki blenderiin ja lisätään:
-1/4dl valkoviinietikka
-0,5tl valkosipulijauhe
-1/4dl vettä
-1tl hunajaa
-0,5tl valkosipulijauhe
-1/4 dl vettä
-1/4tl ksanataani

Noi blenderin jälkeiset on ihan maun mukaan ja monia on kahdesti koska tsekkasin sitä mukaa kun mentiin. Itse tykkään enemmän mennä valkosipulijauheella kuin tuoreella, makuasia. Ehkä olis saanu olla habaneroa ja lemon droppia tuplat näin jälkikäteen vaikka tulista oli maistaessa tuoreeltaan mutta voihin sekoitettuna mietonee aika lailla. Toki itse käytän monia sooseja sekaisin joka vaikuttaa, mutta muuten toimi hyvin siivissä, hyvä koostumus ja hieno väri mutta en ehkä pelkäältään siipin näitä mutta sekaisin muiden kanssa kyllä. Hunaja mitattu hattuvakiolla.
 
Itse en ole siipikastikkeiden ystävä (liika etikkaisuus tökkii), joten yleensä maustan kuivamausteella siivet ja grilliin .....

1745134135115.png


Eilen raakojen siipien huuhtelu ja öljyäminen. Ja sekaan Poppamiehen Garlic-rub, suolaa ja La Chinata Smoked Sweet Paprikaa. ~1h grillissä ja sitten syömään. Osa dippailtiin ihan kokeilumielessä Poppamies Sriracha Dip:n kanssa, mutta suurinosa meni ihan tuoltaan suoraan grillistä.
 
Siivet ilman soosia on sama kuin mocktaileja joisi. Ei se etikka iske kuin ekan haukkaisun kohdalla. Huomenna siiville!
No makuasioista nämä .... itse vaan pidän grillatuista siivistä, jotka on kunnolla kuivamaustettu ja grillattu että nahka rapeutuu, mutta liha ei kuivu. Toki välillä kokeilen eri sooseja ja muita "kastikkeita" dippi-käytössä, joita jää muista grillailuista.
 
Juu makuasioitahan nuo mutta olen kyllä @Frankie kanssa samaa mieltä.
Tuo mitä sä teet on periaatteessa grillattua kanaa.
Näyttävät silti herkullisilta..

Itselle kun "syödään siipiä" tarkoittaa myös siipikastiketta.
Minulle juuri se överietikka on se siipien juttu :)
 
Viimeksi muokattu:
Sama juttu täällä että kastike ne siivet tekee. Onneks niitäkin on moneen makuun ja ittekkin karsastan näitä överietikkaisia kuten Texas Pete jne. Onneks maku aina pehmenee huomattavasti kun laittaa voita pohjaksi. Itsellä tuleekin aina tehtyä eri sooseilla sekaisin niin saa juuri sellaista kun haluaa. Pohjalle voita, Poppamiehen Scorpionilla tulisuus, Siipiweikoikkojen Hot tai XtraHot kastikeilla pehmeyttä ja tarttuvuutta ja Franksilla sitten etikkaisuus.

Mulla on tonkallinen Siipiweikkojen XX-Hot kastiketta, mutta se on ihan erilaista kun muut Siipiweikot ja käytännössä etikkaa ja cayannepippuria ja koostumuskin tosi löysä. En vois kuvitella pelkästään sillä syöväni siipiä vaan loraus mukaan muihin sooseihin.

Maitopohjaisia dippejä en voi siipien kanssa jostain syystä sietää.
 
Tuommoisen löysin eli jotain tämän tyylistä vois kokeilla seuraavalla kerralla, mietin vaan jätänkö siipien maustamisen pelkkä spg ja loput maut sitten kastikkeesta

🔥 Etikaton siipikastike (n. 2–4 annosta)
Ainekset:
  • 3 rkl voita
  • 1–2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 dl tulista chilikastiketta (esim. Sriracha tai muu etikkaton versio)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl hunajaa tai siirappia (tasapainottaa makua)
  • Ripaus savupaprikaa (halutessasi savuisuutta)
  • Ripaus cayennepippuria tai chilijauhetta lisälämmölle
  • (Halutessasi pieni tilkka limen mehua – ei pakollinen!)

Ohje:
  1. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa.
  2. Lisää murskattu valkosipuli ja kuullota kevyesti.
  3. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  4. Anna kastikkeen lämmetä hiljalleen ja kevyesti poreilla 2–3 minuuttia, jotta maut sekoittuvat.
  5. Pyörittele siivet kastikkeessa tai tarjoa dippinä!
 
  • Tykkää
Reactions: miu

Statistiikka

Viestiketjuista
275 300
Viestejä
4 741 919
Jäsenet
77 314
Uusin jäsen
Lukrula

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom