- Liittynyt
- 30.10.2016
- Viestejä
- 3 514
Samaa rotua kaikki isojen talojen linnut (en tarkistanut, mutta muistelisin olevan ross 308 kaikilla). Kasvattajien välillä makueroja ei ole. Linnun teurasikä vaikuttaa rasvaisuuteen ja sitä kautta makuun.joskus varmasti maistanut mut on siitä jo vuosia kun olen raakoihin koskenut. eei välttämättä samallaisissa olosuhteissa. kyllä tiloilla on eroja. ja noi saarioisen siivet on paljon pienempiä/kuivempia kuin atrian tai hkscanin pakastesiivet
Suomen siipikarjateollisuus on jaettu käytännössä kolmen ison kesken. Atria, HKscan ja Naapurin maalaiskana. Kaikki kolme tekee esimerkiksi kotimaista, pirkkaa, grillimaisteria ym. private label tuotteita. Näihin kauppojen omiin brändeihin speksit on tarkkaan määritelty. Lihatalojen omiin tuotemerkkeihin taas on taloilla lähes vapaat kädet. Evira joskus puuttuu tuotenimiin.
Siipien kohdalla tosiaan teurasikä vaikuttaa kokoon ja rasvaisuuteen, mutta isompi asia on se, ruiskusuolataanko siivet. Suurimpaan osaan taitaa mennä 10-15% suolalaukkaa, koska vettä lisäämällä saadaan parempi kate. Katsokaas niitä lihapitoisuuksia

Maustetuista kannattaa kiinnittää huomiota onko tuote marinadissa vai pintamaustettu. Toinen keino parantaa katetta on laittaa rasiaan marinadia painoksi.
Onko kysymyksiä?
Edit. Sellainen knoppi vielä, että nämä kolme taloa myyvät lihaa toisilleen, menekin mukaan, joten jos paketissa ei ole tilamerkintää, et voi tietää minkä lihatalon tuottajan broileria syöt.
Viimeksi muokattu: