- Liittynyt
- 21.02.2019
- Viestejä
- 2 143
Hmm... paperin maku, tuota en ole tullut ajatelleeksi. Pitäisiköhän testata, onko maussa mitään eroa kuivaan tai märkään. No tottakai, koska ollaan hifistelyketjussa. Itse asiassa tuolla vakio-ohjeella en ole koskaan tehnyt, kun tarkkaan katsoo. En ole ennen kiinnittänyt huomiota tuohon veden määrään, koska americano on minusta ihan täyttä kuraa. Papujen ja veden suhde on mulla ollut aina sama, yksi mitallinen papuja ja koko putkellinen vettä. Jauhatuksen karkeuden ja uuttoajan suhteen olen hiukan tehnyt kokeiluja ja päätynyt suunmakuiseen kahviin edellä mainitsemillani tavoilla.Eroinahan tuossa on standard method, kahvin ja veden suhde (tuolla ohjeella tehdään väkevämpää, jota itse laimentaisin) sekä uuttoaika (,jona itse käytän nykyään jotain hihavakiota). Suodatinpaperin kastelua suositellaan, koska silloin siitä saadaan vähennettyä sitä paperin makua. Inverted method on kätevä, koska silloin kahvi ei ala välittömästi valumaan kuppiin suodattimen läpi.