Kahvihifistely

Samaa mieltä Vepaston kanssa. Espresso-paahto on paahtomestarin näkemys pavuista, joista saa parhaat espressot. Niistä varmaan joku 95-99 % on paahdettu 4/5, noin hihasta vedettynä. Kukaan ei tosiaan kiellä käyttämästä vaaleampaa paahtoa tai karkeampaa jauhatusta, mutta valmistusmenetelmästä johtuen lopputulos voi olla juojalle pettymys. Voi se tosin olla iloinen yllätyskin. Siitä vaan testailemaan
 
Yksi vaihtoehto olisi myös pauligin kaupunkikahvit tai mundo. Pitäisi löytyä ihan lähikaupoista.

Nuo kaupunkikahvit ovat kyllä erittäin hieno lisä bulkkikahvien rinnalle. Toivottavasti useampi peruspertti kokeilee näitä ainaisen Juhla Mokan sijaan ja kokee valaistumisen.

Toimii niin valmiiksi jauhettuna suodatinkeittimessä kuin papuina kahviautomaatissa. Hinta-laatusuhde 5/5 ja saatavilla erittäin hyvin ihan Prismasta esimerkiksi. Oma suosikki klassinen New York - meillä toimii ns. arkikahvina DeLonghin automaatissa tämä jo toista kuukautta.
 
Aikani kuluksi yritän vain ymmärtää, mikä tekee espresso-paahdosta espresso-paahdon. Selvästikään oikea vastaus ei ole "paahtoaste"

Markkinointi. Espressoa voi tehdä myös vähemmän paahdetuista pavuista, ei sen tarvitse aina olla sitä mustinta uuttoa. Nuo bulkkivalmistajat vain haluavat erottaa noita tiettyjä papujaan "espressopapuina" "espressopaahtoina" ja vielä valmiiksi jauhetut ovat muka "espressojauhatusta" vaikka eivät oikeaan koneeseen kelpaa.
 
Samaa mieltä Vepaston kanssa. Espresso-paahto on paahtomestarin näkemys pavuista, joista saa parhaat espressot. Niistä varmaan joku 95-99 % on paahdettu 4/5, noin hihasta vedettynä. Kukaan ei tosiaan kiellä käyttämästä vaaleampaa paahtoa tai karkeampaa jauhatusta, mutta valmistusmenetelmästä johtuen lopputulos voi olla juojalle pettymys. Voi se tosin olla iloinen yllätyskin. Siitä vaan testailemaan
Eli siis tiivistäen:
- ei ole olemassa mitään nimenomaista espresso-paahtoa,
- kun Paulig kirjoittaa, että "Paulig Espresso Originale on roomalaiseen tyyliin paahdettu perinteinen espressosekoituksemme", niin se tarkoittaa, että on ehkä paahdettu eri tavalla kuin joku muu,
- espresso-pavut tunnistaa siitä, että pussissa useimmiten lukee espresso, paitsi jos on italialainen pussi, jolloin tämä on oletus.

Tämä riittänee tästä.
 
Voisiko joku ehkä tietää mikä "yllättäjä"kahvi voitti Iltalehden testin, maksullinen niin ei voi lukea.
 
Voisiko joku ehkä tietää mikä "yllättäjä"kahvi voitti Iltalehden testin, maksullinen niin ei voi lukea.

Varmaan Juhla Mokka. Näissä Iltalehtien testeissä otetaan joku duuniporukka joka on vetänyt Juhla Mokkaa 40v pesemättömällä pannulla ja se on heidän mielestään se kahvin maku. Siispä kaikki muu häiritsee.

Tuurilla voi olla myös voittajana KultaKatriina.
 
Kiintoisaa, joku Bellarom minkä aikoinaan ostin oli ainakin ihan kamalaa. Sitten taas Melitta oli ok, mutta se hävinnyt.
 
Voisiko joku ehkä tietää mikä "yllättäjä"kahvi voitti Iltalehden testin, maksullinen niin ei voi lukea.
1. (jaettu sija) Bellarom Hieno Mokka
1. (jaettu sija) Bellarom Hieno Mokka Tumma paahto
3. K-Menu vaalea kahvi
4 (jaettu sija) Löfbergs Kharisma
4. (jaettu sija) Intenso keski paahto
4. (jaettu sija) Kultakatriina tumma paahto
7. (jaettu sija) Juhla Mokka
7. (jaettu sija) Juhla Mokka tumma paahto
9. Xtra keskipaahto
10. Kultakatriina


Varmaan Juhla Mokka. Näissä Iltalehtien testeissä otetaan joku duuniporukka joka on vetänyt Juhla Mokkaa 40v pesemättömällä pannulla ja se on heidän mielestään se kahvin maku. Siispä kaikki muu häiritsee.

Tuurilla voi olla myös voittajana KultaKatriina.
Juhla mokat sijalla 7. Kultakatriinan vaaleapaahto viimeisenä.
 
Keitin äsken testin voittanut bellaromin hienoa mokkaa ja vaihtelun vuoksi ihan hyvä, mutta toista pakettia en osta. Mun top lista on 1) presidentti vaalea, 2) juhla mokka vaalea ja 3) kulta katriina vaalea. Pitäisi joskus hommata kunnon mylly ja kokeilla eri papuja.
 
Ykkönen ollut jo pitkään Paulig Barcelona papuina. Niistä myllyllä sitten sopivaa karkeutta aeropressiin tai suodattimeen.
 
Mulla on nyt uudelleen menossa Robert Pauligin Korpi. Ihan parhaita papuja edelleen. Ei nyt äkkiä tule mieleen parempaa. Vois kokeilla noita muitakin, ehkä jopa annan mahdollisuuden tuolle Kipinälle, vaikka tuo makuprofiilin pähkinä ei ole yleensä toiminut. Hedelmäiset maut sopii mulle. Robertin kahvit ovat kuitenkin olleet poikkeuksetta aika hyviä.

 
Viimeksi muokattu:
Mulla on nyt uudelleen menossa Robert Pauligin Korpi.

Mistä noita saa muka tuoreena? Viimeksi kun Pauligilta kysyin, niin vastaus oli et pavut on minkä ikäisiä ovat jos tilaa. Pitäisi käydä heidän kahvilassaan keskustassa, joka ei kyllä nappaa.
 
Mistä noita saa muka tuoreena? Viimeksi kun Pauligilta kysyin, niin vastaus oli et pavut on minkä ikäisiä ovat jos tilaa. Pitäisi käydä heidän kahvilassaan keskustassa, joka ei kyllä nappaa.
No tuolta keskustasta tuo rouva niitä mulle tuliaisiksi toi.
 
Eli siis tiivistäen:
- ei ole olemassa mitään nimenomaista espresso-paahtoa,
- kun Paulig kirjoittaa, että "Paulig Espresso Originale on roomalaiseen tyyliin paahdettu perinteinen espressosekoituksemme", niin se tarkoittaa, että on ehkä paahdettu eri tavalla kuin joku muu,
- espresso-pavut tunnistaa siitä, että pussissa useimmiten lukee espresso, paitsi jos on italialainen pussi, jolloin tämä on oletus.
Minä nyt sitten yllytettynä ostin pussin huokeampia espresso-papuja (Arvid Lindquist Molto) ja töräytin siitä testimukillisen aeropressillä. Ja kyllähän se toimii. Pehmeää ja makeaa, eli minun suussani hyvää tavallista kahvia. Aamulla kokeillaan pressopannua.
 
Kahvikonetta katsellut tässä tovin ja ostoslistalla olisi Jura E8 Piano Black -kahviautomaatti 1 099,00

2_670813-916x992.jpeg



Löytyykö kokemuksia tästä koneesta tai suosituksia jostain muusta? Tekniikan Maailman lehdessä tämä oli testissä, mutta itse en tunnuksia omista niin eipä pääse sitä lukemaan.
 
Onko noista kapselikoneista jollain kokemusta? Toimiiko suurkuluttajalle, joka juo paljon kahvia päivittäin? Vai tuleeko kalliiksi ja syntyy valtavasti kierrätyskelvotonta jätettä? Töissä, mökillä ja kotona keittelen kahvia koko ajan pelkästään itselleni ja olishan tuo kapselikone varmaan helppo...
 
Onko noista kapselikoneista jollain kokemusta? Toimiiko suurkuluttajalle, joka juo paljon kahvia päivittäin? Vai tuleeko kalliiksi ja syntyy valtavasti kierrätyskelvotonta jätettä? Töissä, mökillä ja kotona keittelen kahvia koko ajan pelkästään itselleni ja olishan tuo kapselikone varmaan helppo...
Kalliita olivat ainakin kun itse noita möin aikanaan. Lisäksi kahvi oli laadultaan keskivertoa huonompaa, ainakin omaan makuun. En ole aktiivinen kahvinjuoja, mutta kun juon, niin arvostan hyvistä tuoreista pavuista hyvin tehtyä espressoa. Itselleni hyvästä valmisjauhatuksesta tehty kahvi oli paljon parempaa kuin nuo kapselikonekamat.

Jos keittelet jatkuvasti itselesi, niin kokeilepa hommata joku oikeasti hyvä termos ja keitä siihen, pysyy juontilämpöisenä helposti sen 3-4 tuntia, kunhan lämmität termoksen ensin kuumalla vedellä (sisältä toki). ;)
 
Kalliita olivat ainakin kun itse noita möin aikanaan. Lisäksi kahvi oli laadultaan keskivertoa huonompaa, ainakin omaan makuun. En ole aktiivinen kahvinjuoja, mutta kun juon, niin arvostan hyvistä tuoreista pavuista hyvin tehtyä espressoa. Itselleni hyvästä valmisjauhatuksesta tehty kahvi oli paljon parempaa kuin nuo kapselikonekamat.

Jos keittelet jatkuvasti itselesi, niin kokeilepa hommata joku oikeasti hyvä termos ja keitä siihen, pysyy juontilämpöisenä helposti sen 3-4 tuntia, kunhan lämmität termoksen ensin kuumalla vedellä (sisältä toki). ;)
Eli etsinnässä jokin oikeasti hyvä termos ;). Vinkkejä otetaan vastaan...
 
Onko huonoja kunnollisia termospulloja? Mulla ainakin aina pysynyt tuollaisessa teräksisessä termoksessa (itselläni taitaa olla Airamin Terästermospullot - Airam.fi mutta eiköhän muiltakin hyviä versioita ole) kuumana pakkasessakin tunteja. Kuitenkin, ehkä pikemminkin valinta on sitten haluatko kahvinkeittimen jossa on jo termos valmiina, vai kaadatko itse termokseen.
 
Juu, ilman muuta. Asiallista pohdintaa.

Mutta, Espresso on kahvityyppi ja valmistustapa ja sillä ei ole mitään tekemistä paahtoasteen, paputyypin, tai papusekoituksen kanssa. Eli ei ole olemassa mitään espresso paahdettuja papuja. Espressossa satutaan nyt vaan käyttämään yleensä paahdetumpia papuja kuin esim suodatinkahvissa.
Mikään ei kuitenkaan estä tekemästä mistä tahansa pavuista espressoa ja sitä voi silti kutsua espressoksi.
Tämä on aikalailla totta. Espresso on perinteisesti erittäin tummaksi paahdettu, koska perinteisessä italialaisessa espressossa käytetään ”creman” (vaaleanruskean vaahdon) saamiseksi robusta papuja mitkä taas ovat laadullisesti alinta paskaa mitä on saatavilla. Tämän takia nämä kauheudet pyritään peittämään ylipaahtamalla pavut kuten myös Starbucks tekee. (Starbucks tosin käyttää Arabicaa, mutta silti surkeaa laatua)

Espresso-paahto siis joko meinaa erittäin tummaa paahtoa tai sitten parempien papujen kohdalla sellaista paahtoa jonka valmistaja uskoo maistuvan parhaalta espressossa. Jälkimmäinen koskee yleensä 3rd wave kahvipapuja, ei Lavazzaa tai muita bulkkijätteitä.
 
... perinteisessä italialaisessa espressossa käytetään ”creman” (vaaleanruskean vaahdon) saamiseksi robusta papuja mitkä taas ovat laadullisesti alinta paskaa mitä on saatavilla.
Eikös tuo ole vähän hölmö luonnehdinta? Robusta on toki erilaista kuin Arabica, ja halvempaakin se on, muun muassa koska on satoisampaa ja muutenkin helpompaa viljellä. Italialaiset ovat sitä tottuneet käyttämään espressoissaan, eikä varmaan pelkästään creman vuoksi. Italialaiset ja "kolmannen aallon" hifistelijät suhtautuvat kahviin kovin eri tavalla, tätä kuvataan hyvin esim. seuraavassa artikkelissa:


Meillä Suomessakin kahvi on enemmän elintarvike kuin nautintoaine. Vaikeasti mitattavista ja useinkin kuvitteellisista laatuominaisuuksista ovat kiinnostuneita vain harvat. Esimerkiksi minulle riittää, että kahvi maistuu suussani hyvältä.
 
Eikös tuo ole vähän hölmö luonnehdinta? Robusta on toki erilaista kuin Arabica, ja halvempaakin se on, muun muassa koska on satoisampaa ja muutenkin helpompaa viljellä. Italialaiset ovat sitä tottuneet käyttämään espressoissaan, eikä varmaan pelkästään creman vuoksi.
Tuo on de fakto "luonnehdinta" josta on täysi konsensus kahvialalla yleisesti. Tottakai on olemassa parempia ja huonompia Robusta/Arabica/jne. papuja, mutta puhuin nyt näin yleiseltä kannalta. Ja varmasti Robustan käyttöön on ollut useita syitä. Helppous, hinta, saatavuus, crema jne.

Meillä Suomessakin kahvi on enemmän elintarvike kuin nautintoaine. Vaikeasti mitattavista ja useinkin kuvitteellisista laatuominaisuuksista ovat kiinnostuneita vain harvat. Esimerkiksi minulle riittää, että kahvi maistuu suussani hyvältä.
Tämä ketju koskee kahvihifistelyä nimensä mukaisesti joten puhun tässä nyt siis tottakai kahviasiantuntijan/spesialistin yms. näkökulmasta en "Ruuspanen & Rahikainen maansiirto Oy":n työmaapannun Saludoa kippaavan perusjannun näkökulmasta.
Jokainen tottakai saa tykätä, juoda tai olla juomatta mitä haluaa. Vaikka sitten lasolilla jatkettua kiljua high-end japsiviskin sijasta.
 
TTämä ketju koskee kahvihifistelyä nimensä mukaisesti joten puhun tässä nyt siis tottakai kahviasiantuntijan/spesialistin yms. näkökulmasta en "Ruuspanen & Rahikainen maansiirto Oy":n työmaapannun Saludoa kippaavan perusjannun näkökulmasta.
Joo joo mutta kun ne kahvin laatuominaisuudet todellakin ovat vaikeasti mitattavia ja useinkin kuvitteellisia, niin kun joku ilmoittautuu kahviasiantuntijaksi, niin minulla herää kysymyksiä sen asiantuntemuksen sisällöstä: Kykeneekö hän sokkotestissä omalla suullaan tai mittauksin luotettavasti erottamaan vertailukelpoisesti valmistetut eri kahvilaadut toisistaan? Kykeneekö hän kuvailemaan kahvilaatujen makueroja niin, että tavallinen kahvinkäyttäjä voi kuvausten perusteella tehdä onnistuneita valintoja? Onko häneltä saatavissa selkeitä ja toimivia ja muiden pätevien asiantuntijoiden antamien ohjeiden kanssa yhtäpitäviä ohjeita siitä, miten tietynlainen kahvi pitää valmistaa, jotta valmiilla kahvilla olisi toivotut ominaisuudet? Vai onko hän kenties kahvinviljelyn ja maailmankaupan asiantuntija, ja siis muun muassa osaa selittää mitä tarkoittaa "reilu kauppa" js UTZ, ja tietenkin tietää, miten eri alueiden kahvilaatuja on totuttu kuvailemaan, jos joku sattuu kysymään? Jotain muuta, mitä?

Päivän Hesarin etusivun täyttää Arlan mainos otsikolla "Mistä tietää että maito on hyvää?". Kannattaa lukea ajatuksella. Kyllä, hyvä maito tulee Arlalta. Ja onhan siinä se makukin tietysti.
 
Kykeneekö hän kuvailemaan kahvilaatujen makueroja niin, että tavallinen kahvinkäyttäjä voi kuvausten perusteella tehdä onnistuneita valintoja?

Ei. Koska "tavallinen" kahvinkäyttäjä ei yleensä tiedä mistä hän tykkää kahvistaan. Varsinkin kun kahvimaailman maut nimeltään eivät yleensä tarkoita sitä mitä kaduntallaaja voisi niiden ymmärtää tarkoittavan. Suomalainen ei yleensä edes osaa sanoa mikä ero on hapokkaalla, happamalla tai kitkerällä (riippumatta ruoasta).

Maun kuvailu mistä toinen voisi tykätä on vaikeaa, jos toinen ei tiedä mistä hän tykkää kahvista. Kun on maistellut vaikka vain "Juhla Mokkaa" koko elämänsä, niin ymmärrys siitä mistä asioista kahvin maku voi muodostua ei auta mitenkään valinnassa, koska ei ole mitään vertailukohtaa. Jotta osaisi valita itselleen kahvin, josta oikeasti tykkää, pitäisi ensin kyetä ymmärtämään miltä eri asiat kahvissa maistuvat.

Ei se sen kummempaa ole kuin muutenkaan makumaailmassa. Eihän osa ihmisistä osaa ruokaa tehdessäänkään arvioida ollenkaan miten maustaminen vaikuttaa makuun, sama juttu.

Vai onko hän kenties kahvinviljelyn ja maailmankaupan asiantuntija, ja siis muun muassa osaa selittää mitä tarkoittaa "reilu kauppa" js UTZ, ja tietenkin tietää, miten eri alueiden kahvilaatuja on totuttu kuvailemaan, jos joku sattuu kysymään? Jotain muuta, mitä?

"Imagoarvot" eivät välttämättä ole yhteneväisiä makuarvojen kanssa, eivätkä kaikki painota samoja asioita. Ei kahvista nauttiminen tarkoita välttämättä että toinen olisi kiinnostunut viljelijästä (ja toistepäin).
 
Pääsin Tukholmassa maistamaan nitro cold brewiä ja nyt sitä tarttis saada tehtyä kotona. Aluksi katsoin uKeg Nitroa mutta siihen sopii vain N2O kapselit ja hifistelijälle se ei riitä.

Sitten törmäsin NitroPressiin joka vaikuttaa pätevältä laitteelta. Hieno design, portable ja riittää kapasiteetiltaan mun tarpeisiin. Tiedän että jollain iSi merkillä on lähes vastaava laitos helpommalla saatavuudella mutta kiinnostaa NitroPressin "hana" sekä 500 ml kapasiteetti.

Vaikuttaa että tuon NitroPressin joutuu Briteistä tilaamaan eli tietty maksamaan verot, mutta ei voi mitään.

Oikeastaan kysymykseni kuuluu mahtaako noita 2-2.5g N2 kapseleita saada jostain Suomesta bulkkina? Mistä kannattaisi edes lähteä tiedustelemaan?

Ei nuo virallisetkaan kauheasti maksa mutta ei jaksaisi joutua tullailemaan joka kerta kun tilaa lisää.

Valitettavasti ei ole tilaa harrastaa mitään kegisetuppia pystyyn...
 
Ei. Koska "tavallinen" kahvinkäyttäjä ei yleensä tiedä mistä hän tykkää kahvistaan. Varsinkin kun kahvimaailman maut nimeltään eivät yleensä tarkoita sitä mitä kaduntallaaja voisi niiden ymmärtää tarkoittavan. Suomalainen ei yleensä edes osaa sanoa mikä ero on hapokkaalla, happamalla tai kitkerällä (riippumatta ruoasta).

Maun kuvailu mistä toinen voisi tykätä on vaikeaa, jos toinen ei tiedä mistä hän tykkää kahvista. Kun on maistellut vaikka vain "Juhla Mokkaa" koko elämänsä, niin ymmärrys siitä mistä asioista kahvin maku voi muodostua ei auta mitenkään valinnassa, koska ei ole mitään vertailukohtaa. Jotta osaisi valita itselleen kahvin, josta oikeasti tykkää, pitäisi ensin kyetä ymmärtämään miltä eri asiat kahvissa maistuvat.

Ei se sen kummempaa ole kuin muutenkaan makumaailmassa. Eihän osa ihmisistä osaa ruokaa tehdessäänkään arvioida ollenkaan miten maustaminen vaikuttaa makuun, sama juttu.

"Imagoarvot" eivät välttämättä ole yhteneväisiä makuarvojen kanssa, eivätkä kaikki painota samoja asioita. Ei kahvista nauttiminen tarkoita välttämättä että toinen olisi kiinnostunut viljelijästä (ja toistepäin).

Lihavoituna/alleviivattuna se tärkein. Tämä se on ongelma kaikissa työmieskahvitaukopaikoissa.
Yksi hemmo siellä oikein keehuskeli ostavansa vain Juhla Mokkaa kotiin, mutta töihin ostaa vain halvempaa Kulta Katriina höhöö.

Juhla Mokka on kaikista kahveista jotenkin mitäänsanomattomin. Kyllähän sitä töissä juo kun on pakko, mutta viimeiseen 15 vuoteen en ole vapaaehtoisesti ostanut.
Itse asiassa Juhla Mokka on vähän pahaa, mutta se ei kuitenkaan ole niin pahaa etteikö sitä voisi juoda kun ollaan kylässä tai töissä.

Yritin jotain tummapaahtoisempia kahveja viedä työpaikan kahvikassaan ja tuloksena neniä nyrpistellään. Luovutin, ostin alennuksessa olevia Kulta Kätriinoita 3kpl kympillä ja harkitsen vakasti oman kahvinkeittimen hommaamista töihin.
 
Höpöä. Bulkkikahveista Juhla Mokka on kahvien Karhu. Luotettava valinta arjen hörppimiseen. Ei yllätä, mutta ei petäkään. Duunissa muutaman hehtolitran tuota juonut. Maistuu yhä. Kotiin en osta, siellä semihifistelen.
 
Höpöä. Bulkkikahveista Juhla Mokka on kahvien Karhu. Luotettava valinta arjen hörppimiseen. Ei yllätä, mutta ei petäkään. Duunissa muutaman hehtolitran tuota juonut. Maistuu yhä. Kotiin en osta, siellä semihifistelen.

Se maistuu jos paskanmakuun on tottunut.
 
Kenelläkään kokemusta noista Juran kahvikoneista? Kovasti houkuttelisi ostaa tuo uusi Z10 vai onko samaan rahaan joku parempi markkinoilla?
 
7310050001692


Löfbergsin Kharismaa tulee ostettua nykyään. Pehmoinen ja kuitenkin tarpeeksi voimakas maku, ei kitkeryyttä.
Kallista 3,99€ per paketti, mutta kotona kuluu kahvia vähän kun pelkästään viikonloppuisin keittelee aamulla ja iltapäivällä.
Töisssä tulee juotua tarpeeksi kuraa niin ei iltapäivällä tee mieli kahvia ollenkaan ja jos liian myöhään juo niin pilaa yöunet.
 
1. (jaettu sija) Bellarom Hieno Mokka
1. (jaettu sija) Bellarom Hieno Mokka Tumma paahto
3. K-Menu vaalea kahvi
4 (jaettu sija) Löfbergs Kharisma
4. (jaettu sija) Intenso keski paahto
4. (jaettu sija) Kultakatriina tumma paahto
7. (jaettu sija) Juhla Mokka
7. (jaettu sija) Juhla Mokka tumma paahto
9. Xtra keskipaahto
10. Kultakatriina



Juhla mokat sijalla 7. Kultakatriinan vaaleapaahto viimeisenä.
Onkohan noilla menny top-lista sekaisin bottom-listan kanssa? Paitsi, ehkä toi Löfbergs ei sillioin kuuluis tonne.

Ainiin, tää onkin tietenki joku parhaimmat huonoimmista testi.
 
Ainakaan omaan suuhun tuo natsi-siwan kahvi ei kovin maistu. Kyllähän sen juo, vaan ei siitä nauti. Tosin on tuo bellarom parempaa kuin joskus kauan sitten siellä myyty lyx mokaksi kutsuttu.
 
Onkohan noilla menny top-lista sekaisin bottom-listan kanssa? Paitsi, ehkä toi Löfbergs ei sillioin kuuluis tonne.

Ainiin, tää onkin tietenki joku parhaimmat huonoimmista testi.

Tosiaan vähän outoa etä Löfbergisin Kharisma on tuolla. Mutta samaa mieltä siitä että Lidlin Bellarommin tumma pesee Juhla Mokat ja Katriinat peruskahveissa.
Mutta samalla herättää hirvitystä että Lidlin Intenso kahvi on noinkin korkealla, pahinta nistikahvia koko universumissa. Menee samaan kategoriaan x-tra kahvin kanssa, jo pelkkä haju on kuin poltettuja autonrenkaita.

Mitä voimme päätellä näistä ilta-paskojen makuarvosteluista = emme juuri mitään.
 
Millainen on kahvinkeittimen käyttöaika? Oma Moccamaster on saatu lahjaksi 2005 ja toimii vieläkin. Olen kuitenkin tuumaillut, että keittimen tekemä kahvi tuntuu jotenkin palaneelta. "Palaako" kahvinkeitin loppuun reilussa vuosikymmenessä?
 
Millainen on kahvinkeittimen käyttöaika? Oma Moccamaster on saatu lahjaksi 2005 ja toimii vieläkin. Olen kuitenkin tuumaillut, että keittimen tekemä kahvi tuntuu jotenkin palaneelta. "Palaako" kahvinkeitin loppuun reilussa vuosikymmenessä?
Tuo kuulostaa lämpölevyongelmalta. Suodatusvaiheessa palaneen makua tuskin voi tulla, jos purut ovat kelvollisia. Miten olisi vanha huoltoasemakikka? Pari pientä lanttia lämpölevylle.
 
Tuo kuulostaa lämpölevyongelmalta. Suodatusvaiheessa palaneen makua tuskin voi tulla, jos purut ovat kelvollisia. Miten olisi vanha huoltoasemakikka? Pari pientä lanttia lämpölevylle.

Voisi kokeilla toki tuotakin. Moccamasterissahan on ylimääräinen painike joka käsittääkseni madaltaa pannun lämpötilaa. Ideana on käyttää tätä painiketta kun kahvi on valmista jotta se ei pala pannussa pohjaan.
 
Voisi kokeilla toki tuotakin. Moccamasterissahan on ylimääräinen painike joka käsittääkseni madaltaa pannun lämpötilaa. Ideana on käyttää tätä painiketta kun kahvi on valmista jotta se ei pala pannussa pohjaan.

Käytätkö sillä kuumalla asennolla muuten koko ajan? Käsittääkseni se on tarkoitettu käytettäväksi silloin kun pannu on täynnä tai kahvia pitää säilyttää pitkään. Itsellä käytössä se viileämpi asento, kun käytännössä kaadan kahvin kuppiin heti kun se on tippunut.
 
Käytätkö sillä kuumalla asennolla muuten koko ajan? Käsittääkseni se on tarkoitettu käytettäväksi silloin kun pannu on täynnä tai kahvia pitää säilyttää pitkään. Itsellä käytössä se viileämpi asento, kun käytännössä kaadan kahvin kuppiin heti kun se on tippunut.

Olen tehnyt niin, että kuumalla asennolla keitän kahvit ja sitten laitan sen alhaisemman lämpötilan napin päälle jotta kahvi ei palaisi pannuun sitä vähitellen juodessa. Pitää kokeilla tuota alhaisemman lämpötilan käyttöä kahvin suodattamiseenkin.
 
Millainen on kahvinkeittimen käyttöaika? Oma Moccamaster on saatu lahjaksi 2005 ja toimii vieläkin. Olen kuitenkin tuumaillut, että keittimen tekemä kahvi tuntuu jotenkin palaneelta. "Palaako" kahvinkeitin loppuun reilussa vuosikymmenessä?

Onko palanut maku kitkerää siis? Kuulostaa ihan siltä ettei kahvinkeitintä ole kunnolla pesty.
 
Tulipa taas maistettua espanjalaista kahvia ja tutkiskelin hieman heidän papujaan. Lisäävät lähes aina torrefactoa joka on robustasta sokerihuurteisena paahdettu erittäin tumma kahvi. Tätä sekottavat arabican kanssa eri suhteissa ja sekoituksia sekä kahvilasta että marketeista. Laadut joissa on torrefactoa puolet tai yli alkaa olla aika jämäkkää kahvia mutteripannulla tehtäessä. Kahvilassa taas tehdään sekotteista espressokoneella kahvia ja sekoitetaan maitovaahtoa -> cafe con leche. Tavallaan siis capuccino mutta maistuu kahvipapujensa takia erilaiselle.

Erittäin hyvää kahvia ja sopii samaan linjaan muiden espanjalaisten voimakkaiden makujen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Pari kuukautta ollut Hario Switch käytössä ja ei voi kyllä muuta kun kehua tätä. Todella pienellä vaivalla saa tehtyä kupillisen erinomaista kahvia.

DSCF0037.jpg
Periaatetasolla siis sama menetelmä kuin AeroPress, kun sen kääntää haluamakseen ajaksi ylösalaisin. Onhan tuo hiukan esteettisempi kyllä. Kapasiteetti kummassakin yksi mukillinen.
 
Pari kuukautta ollut Hario Switch käytössä ja ei voi kyllä muuta kun kehua tätä. Todella pienellä vaivalla saa tehtyä kupillisen erinomaista kahvia.

DSCF0037.jpg

Ymmärsinkö oikein että tässä laitetaan suodatinpussi "mukin" päälle ja tehdään kupillinen kahvia ?
Ei kai tämä enään paljoa tämän pelkistytemmäksi voi mennä.
 
Ymmärsinkö oikein että tässä laitetaan suodatinpussi "mukin" päälle ja tehdään kupillinen kahvia ?
Ei kai tämä enään paljoa tämän pelkistytemmäksi voi mennä.
Ton vekottimen juju on käsittääkseni se, että kahvi haudutetaan suodattimessa ja sen jälkeen valutetaan kannuun vapauttamalla vipu. Tavallisissa suodattimissa se valuu sitä mukaa läpi, kun nestettä kertyy.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 399
Viestejä
4 489 785
Jäsenet
74 154
Uusin jäsen
Almedin

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom