- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 1 955
Menee mielenkiintoiseksi, sillä jos on tehty kykyjä ilman korvausta tilanteessa jossa niitä ei pitäisi tehdä. Syntyy palkkasaatava...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Menee mielenkiintoiseksi, sillä jos on tehty kykyjä ilman korvausta tilanteessa jossa niitä ei pitäisi tehdä. Syntyy palkkasaatava...
No eikös se ollut niinkuin ideanakin, että 24h lisää töitä ilman korvausta? Näin yleisesti, toki monessa paikkaa sitten sovellettu vähän miten sun sattuu.
Palkkasaatavahan vanhenee 5 vuodessa... ( Väärin maksettu palkka - Työsuojelu )
*edit, ei ny sentään 24 työpäivää lisää*
Mielenkiintoista, veikö tuon keissin käräjäoikeuteeen nimenomaan yksi työntekijä eikä insinööriliitto? TEK nimittäin ei ollut kiinnostunut viemään asiaa eteenpäin, kun kyselin aikoinaan aiheesta.Tuli vastaan mielenkiintoinen liippaava uutinen. Kärjäoikeus on näemmä todennut, että viikkotyöajan pidentäminen, mikä kai on asiantuntijoilla varsin yleinen muoto, ei ole kikyn nojalla laillista:
Työntekijä vei kikynsä käräjäoikeuteen: työajanpidennys kikyn perusteella olikin laiton
Mielenkiintoista, veikö tuon keissin käräjäoikeuteeen nimenomaan yksi työntekijä eikä insinööriliitto? TEK nimittäin ei ollut kiinnostunut viemään asiaa eteenpäin, kun kyselin aikoinaan aiheesta.
Insinööriliitolla uusi vetäjä joka tuntuu potkivan asioita eteenpäin. Entinen vain paheksui massairtisanomisia mediassa.Näiden mukaan työntekijä, mutta tukiko insinööriliitto on sitten toinen kysymys. Insinööriliitto tuntuu kyllä olevan aika paljon kiinnostuneempi työntekijöiden asioista mitä TEK, joka vaikuttaa välillä enemmän joltain alumniyhdistykseltä (Johon kyllä itsekin kuulun.).
Akateemisten liittojen edustajien suurin kompetenssi on aina ollut paskaakin paskemman sopimuksen myymisessä omalle porukalle.Insinööriliitolla uusi vetäjä joka tuntuu potkivan asioita eteenpäin. Entinen vain paheksui massairtisanomisia mediassa.
Eipä tässä nyt 2000-luvun aikana kamalasti ole tuntunut mitkään asiat muuttuneen, tai en ainakaan oo huomannut? Korotuksetkin nyt on ihan mitättömiä olleet siihen nähden mitä ite on pyytänyt ja saanut.Akateemisten liittojen edustajien suurin kompetenssi on aina ollut paskaakin paskemman sopimuksen myymisessä omalle porukalle.
Oisko mitään vinkkiä mistä vois opetella käyttäjien hallintaa windows ympäristössä? Yrityskäytössä jne. Tai paria hakusanaa joilla pääsis alkuun?
Itse ainakin arvostan, että liitto ei sovi keskitetysti mitään, niin voi vapaammin sopia sitten itse. Ja vaihtaa firmaa sen mukaan, että mistä saa hyvät ehdot.Akateemisten liittojen edustajien suurin kompetenssi on aina ollut paskaakin paskemman sopimuksen myymisessä omalle porukalle.
Oisko mitään vinkkiä mistä vois opetella käyttäjien hallintaa windows ympäristössä? Yrityskäytössä jne. Tai paria hakusanaa joilla pääsis alkuun?
Nyt pitää ihmetellä, että kuka tekee palkatta töitä?Ei lakosta tokikaan ole paljoa hyötyä jos ensin istutaan kotona ilman liksaa ja sitten painetaan palkattomina ylitöinä tekemättä jääneet duunit määräajassa maaliin.
Nyt pitää ihmetellä, että kuka tekee palkatta töitä?
Itse ainakin arvostan, että liitto ei sovi keskitetysti mitään, niin voi vapaammin sopia sitten itse. Ja vaihtaa firmaa sen mukaan, että mistä saa hyvät ehdot.
Ja onhan se sinunkin helpompi neuvotella ehtoja, jos vähemmän neuvotteluintoiset ei myy itseään liian halvalla / suostu kaikkeen
Niin minkä maan neuvottelutaitoiset? Kun aihe on IT-alan työpaikat, niin eipä suomalaisilla neuvotteluilla ole mitään arvoa, useimmilla yhtiöillä ei ole Suomessa yhtään mitään toimintaa.
Oman kokemuksen mukaan tällä hetkellä on kyllä aika hyvät markkinat työntekijälle neuvottelun suhteen jos on oikeaa osaamista. Toki pitää tietää arvonsa, mutta itse en tuollaisia perälautoja ole vielä kaivannut, mistäpä sitä tulevaisuudesta sitten tietää...Kyllä omasta mielestä joku perälauta on hyvä olla, jos nyt jostain syystä asiat ei menekään "kaikki on tyytyväisiä" linjalla, millä tosin on kyllä tähän asti pärjätty.
Ja onhan se sinunkin helpompi neuvotella ehtoja, jos vähemmän neuvotteluintoiset ei myy itseään liian halvalla / suostu kaikkeen
Nyt on 2kk kurssia takana ja voi pirkana kun elämä hymyilee. Ensinnäkin pääsin pois työttömyyden kierteestä, ja vuorokausirytmi & mielekäs tekeminen on jotain jonka olin jo unohtanut työttömyyden ja 3-vuoro tehdastöiden aikana.Terve vain kaikille, nyt palataan ihan alkutekijöihin.
Hain taas kerran työpaikkaa, nyt 3-vuorotöihin tehtaalle tuotantoon jossa olen ollut ennenkin. Puhelintyöhaastattelun jälkeen aloin miettimään että mitä vittua mie tuonne menen, 3-vuorotyöhän on yhtä helvettiä! Varsinkin kun ottaa huomioon erittäin tylsän liukuhihnatehdastyön ja että ihan EU-tasolla ollaan aikuisten oikeasti poistamassa kesä- ja talviaikaa, joka on niin pieni murunen verrattuna siihen että joka viikkoa vuorokausirytmi vaihtuisi 8 tuntia eteenpäin... VITUT, ei enää koskaan paskahommia. Pystyn parempaan.
Kuin tilauksesta sain pari päivää sitten mahdollisuuden päästä työkkärin järjestämälle 7 kk pituiselle modernille C++-kurssille ja olen erittäin innostunut pääsemään sitä kautta oikeisiin töihin, tai vähintään kokemusta ja ymmärrystä mihin suuntaan kannattaa kehittyä.
No mikä mättää?
3 kierrosta tekussa valmistumatta. Varmasti iso miinus, mutta käytynä silti 75% hyvin arvosanoin. Ekan kerran jätin kesken rahan ja hanttihommien houkutusten takia, toisella kerralla konemuusikon ura meni vituksi ja taisin jonkinlaisen masennuksen käydä myös läpi. Viimeisellä kerralla taas luokkakaverit oli aivan saatanan nuoria kun itse kärsin keski-iän kriisistä (olen nyt 38v).
Miksi haluan kurssille:
Unelma ala, pidän ohjelmoinnista, tietotekniikasta ja uuden tekemisestä. C-peruskurssin aikana/jälkeen tein if, while, forilla sudokun ratkojan ja 2-ulotteisessa taulukossa toimivan avaruusräiskinnän. Molemmat toimivat tietty vain konsolissa/komentokehoitteessa, mutta mielestäni rikoin rajoja verrattuna kokemukseen & tietotasoon ja oivalsin uusia asioita. 2015 olin kesätöissä tekemässä C# & Unity3D mobiilipeliä josta sain mukavasti rutiinia koodin kirjoittamiseen, mutta oppimista on vielä hillittömästi.
Saa nähdä miten käy, jatkan tarinaa kun uutta ilmaantuu. Neuvot tulevalle C++-ohjelmoijolle ovat tervetulleita.
Kuulostaa siltä, että ensi vuonna olet junnukoodarina hommissa ja parin vuoden päästä tienaamassa hyvää keskiluokkaista liksaa ja uravuosia on vielä edessä vaikka kuinka. Iso peukku. Toivottavasti hommat maistuvat jatkossakin.Nyt on 2kk kurssia takana ja voi pirkana kun elämä hymyilee. Ensinnäkin pääsin pois työttömyyden kierteestä, ja vuorokausirytmi & mielekäs tekeminen on jotain jonka olin jo unohtanut työttömyyden ja 3-vuoro tehdastöiden aikana.
Muistan kun kirjoitin hakemukseeni että "pidän uuden oppimisesta", en muistanut sitä ihan tälläiseksi! Opettelin aikoinaan 90-luvulla musiikin teon träkkereillä omaan tahtiin vaihtelevalla menestyksellä ja sama koskee kaikkea muutakin (Unity & C# perusjutut)... Jumalauta tällä kurssilla tehdään ja "ylitsepääsemättömiä seiniä" on noussut eteen joka viikko! Rekursiot esiteltiin heti toisella tai kolmannella viikolla ja tahti on ollut erittäin kova ja hyvä. Esim. tänä aamuna saatiin kaksi tuntia aikaa tehdä tic-tac-toe (9-ruudun ristinolla) ja sen jälkeen arvosteltiin toistemme koodeja. Suurimman osan opetetusta tajuaa hyvin, osan jollain tasolla, ja osa menee yli hilseen niin että sen tajuaa vasta seuraavalla viikolla tai joskus. Olisipa tahti ollut sama myös tekussa aikoinaan, näin jälkeenpäin huomaan kuinka en yrittänyt tehdä siellä yhtään enempää kuin oli pakko, ja se kyllä kostautui. Ei minun vanhalta luokalta taida olla ohjelmistoalalla kuin se yksi tyyppi.
Tälle kurssille hakijoita oli reilu 70 ja sisään pääsi lopulta 13, joka tarkoittaa että kaikki ovat erittäin motivoituneita harrastajia, jotka syystä tai toisesta ovat jättäneet koulut kesken jne. Taso vähän vaihtelee, mutta erittäin hyvää aikuista porukkaa.
Harjoittelu alkaa kuun lopussa paikallisessa reilun 10 hengen firmassa. Viime kesänä tullut työkkärin viesti joka ajoi minut tähän jamaan taisi olla yksi elämäni käännekohdista.
Itse ainakin arvostan, että liitto ei sovi keskitetysti mitään, niin voi vapaammin sopia sitten itse. Ja vaihtaa firmaa sen mukaan, että mistä saa hyvät ehdot.
Kiinteät minimiehdot estävät sen, että en voi "treidata" niitä vaihtokaupassa. Jos olisin valmis joustamaan asiasta joka on minimiehdoissa saadakseni jossain muussa parannusta, niin se ei ole mahdollista.Liittojen sopimuksethan ovat minimiehtoja. Aina voi vapaasti sopia itselleen paremmat.
Tämä on se syy miksi vastustan liittoja. Liian monet ihmiset tyytyvät liittojen ehtoihin eivätkä neuvottele itse parempia sopimuksia. Liitot neuvottelevat MINIMIN.
Varmaan ihan tämän maan neuvottelutaitoiset kun puhutaan tämän maan työpaikoista.
Saisiko saman ihan selkokielisenä?
Onko näin? Ainakin omien havaintojeni mukaan paikkailmoituksissa on edelleenkään aika harvoin mainintaa etätyöstä. Itse olen tulkinnut sen niin, että silloin tekijän halutaan olevan siellä firman konttorilla tai asiakkaan tiloissa, vaikka työ ei varsinaisesti olisikaan paikkaan sidottua.IT-alalla ihmisten sijainnilla ei olekaan niin merkitystä
Onko näin? Ainakin omien havaintojeni mukaan paikkailmoituksissa on edelleenkään aika harvoin mainintaa etätyöstä. Itse olen tulkinnut sen niin, että silloin tekijän halutaan olevan siellä firman konttorilla tai asiakkaan tiloissa, vaikka työ ei varsinaisesti olisikaan paikkaan sidottua.
Nyt on 2kk kurssia takana ja voi pirkana kun elämä hymyilee. Ensinnäkin pääsin pois työttömyyden kierteestä, ja vuorokausirytmi & mielekäs tekeminen on jotain jonka olin jo unohtanut työttömyyden ja 3-vuoro tehdastöiden aikana.
...
Harjoittelu alkaa kuun lopussa paikallisessa reilun 10 hengen firmassa. Viime kesänä tullut työkkärin viesti joka ajoi minut tähän jamaan taisi olla yksi elämäni käännekohdista.
IT-alalla ihmisten sijainnilla ei olekaan niin merkitystä
Tämä pätee vain aika rajattuun tarpeeseen. Mantra intialaisista halpakoodareista on aika kaukana arjesta hyvin monessa tapauksessa, eikä tuollaista yleistystä voi tehdä.
Kuka puhui intialaisesta halpakoodarista? Hyvin pieni rajattu kohde on oikeasti tilanteet joissa tarvitaan suomalainen koodari. Kyllä saksalaiset, jenkit, britit, ranskalaiset ovat aivan yhtä kovaa porukkaa kuin täällä on. Samalla viivalla on sitten yhtäkkiä niin virolaisia, tsekkejä kuin muitakin hieman halvemmista maista.
Siis puhutko tänne muuttavista ulkomaalaisista työntekijöistä, vai siitä, että tilataan ulkomailla? Mä ehkä putosin jossain vaiheessa. Alkup. aihe liittyi ammattiliiton neuvotteluvoimaan ja TES kyllä kattaa myös ulkomaalaiset, jotka muuttavat tänne tekemään töitä (työntekijöinä).
IT-alalla ei ihmisten tarvitse työskennellä samassa maassa.
ihan eri asia olla samassa rakennuksessa
Jos olet työnantaja ja joku foorumilainen ei hae töitä haluamallasi tavalla niin ratkaisu on helppo, tarkastelet asiaa eri näkökulmista ja sen jälkeen jätät rakentavan palautteen josta ehkä opit itsekin. Jos siis on tarve tulla ulos asiassa.
Suomalaisilla neuvotteluilla ei ole mitään merkitystä. Aina voi palkata muualta maailmasta IT-alalla jos täällä joku AY-ulisija käy mölisemään. Lakkoile täällä, niin toisessa maassa tehdään edelleen mielellään duunit (ja jatkossa sitäkin enemmän). Lähtökohtaisesti, jos meno ei miellytä nykyisessä firmassa niin vaihda sitä, hyville työntekijöille kyllä riittää hyviä sopimuksia aina.
IT-alalla ihmisten sijainnilla ei olekaan niin merkitystä, joten sekä työntekijät että työnantajat voivat hyvin kilpailuttaa sopimuksensa mihin tahansa suuntaan.
Kuka puhui intialaisesta halpakoodarista? Hyvin pieni rajattu kohde on oikeasti tilanteet joissa tarvitaan suomalainen koodari. Kyllä saksalaiset, jenkit, britit, ranskalaiset ovat aivan yhtä kovaa porukkaa kuin täällä on. Samalla viivalla on sitten yhtäkkiä niin virolaisia, tsekkejä kuin muitakin hieman halvemmista maista.
Kun poistat yhtälöstä valtion ja kuntien tarpeet, niin aika vähän sitä suomalaista erikoisuutta (kieltä) tarvitaan enää, varsinkaan koodauksen puolella.
Suuressa osassa töitä tarvitsee. Siksi meillä on yhä työvoimapula alalla. Siksi intialaiset halpakoodarit eivät vieneetkään devaajien töitä. Ajatus siitä, että työntekijän sijainnilla ei ole väliä, on virheellinen yleistys.
Sitten on sellaisia asioita kuin esimerkiksi kulttuuri ja henkilökohtaiset (asiakas)suhteet.
Hinta/laatusuhde suomalaisella IT-insinöörillä on varmasti maailman huippua.
Asiakassuhteet eivät ole koodarin ongelma. Konsulttien/myyjien kylläkin. Kulttuuri selitys on ihan yhtä höpöhöpöä, ei kone sitä tunne. Kyllä on työntekijässä jo vikaa, jos ei kykene tiimissä työskentelemään jossa on muitakin kuin suomalaisia.
En tiedä kenen kanssa sinä teet töitä, mutta minulla ei ole ollut toistaiseksi yhtään konetta vielä kollegana, yhteistyökumppanina eikä asiakkaana. Ei kotimaista eikä ulkomaista.
Minulla ei ole yhtään suoraan asiakasta, koska teen tuotetta. Asiakkaat on myyjien ongelma, itse en ole kiinnostunut niistä. Kollegoista jokainen osaa vääntää koodia ja edellisessä tiimissä meitä oli Saksasta, Ranskasta, Tsekeistä, Kanadasta, USA:sta, Brasiliasta, Espanjasta ja Sveitsistä. QE:n puolelta vielä se kuuluisa intialainenkin löytyi. Kaikki etänä.
Nykyisessä tiimissä tosin vain USA, Brasilia, Sveitsi, Saksa ja minä. Edelleen kaikki etänä. Silti softaa syntyy. Yhteistyökumppaneita (muita tiimejä, OSS projekteissa muita henkilöitä etc) löytyy ympäri maailmaa vielä monestakin eri paikasta. Väitänpä että harvoja OSS-projekteja edes muutenkaan olisi jossa on pelkästään suomalaisia, kuulostaisi aika kummalliselta.
Ihmisten kanssa pitää osata tulla toimeen, riippumatta kansallisuudesta. Ja kun kansallisuudella ei ole väliä, niin eipä ole myöskään sijainnilla. Toisekseen, koneen kauttahan sitä kommunikoidaan yleensä.
Ihmisten kanssa pitää osata tulla toimeen, riippumatta kansallisuudesta. Ja kun kansallisuudella ei ole väliä, niin eipä ole myöskään sijainnilla.
Sama. Teen töitä Aasiassa ja päivittäin olen tekemisissä ranskalaisten, jenkkien, kiinalaisten yms. ja aikaisemmin about kaikkien mahdollisten kansalaisuuksien kanssa ja täytyy kyllä sanoa että suomalaiset ovat aivan top tier porukkaa kaikilla mittapuilla mitä työntekemiseen (varsinkin IT-alalla) tulee. Keskimääräinen devaaja on reilusti parempi kuin useimmiten muissa maissa ja samoten ylipäätään työntekemisen hyötysuhde on moninkertainen. Asioihin tartutaan välittömästi, suoraviivaisesti ja aletaan tekemään todo-asenteella ja ollaan valmiita avoimelle keskustelulle. Samanlaisia kokemuksia on muistakin pohjoismaalaisista ja esim. hollantilaisista. Jenkit ovat omalla tavallaan hiukan erikoisia, mutta mitä työntekemiseen tulee niin ainakaan itselläni ei ole ollut mitään valittamista. Päinvastoin.Itse olen työskennellyt saksalaisten, kiinalaisten, intialaisten, jenkkien, romanialaisten ja ranskalaisten kanssa. Väitän naama pokkana että suomalainen insinööri on keskimmäärin parempi/tehokkaampi kuin edellä mainitut. Hinta/laatusuhde suomalaisella IT-insinöörillä on varmasti maailman huippua. Unohdin venäläiset ja ukrainalaiset jotka ovatkin sitten yleensä todella kovia työjuhtia.
Joo Suomessa ei ole mitenkään harvinaista, että työntekijän netto on rapiat kolme kuukaudessa ja konsulttifirman laskutus asiakkaalle on rapiat kolmetoista. Only in Finland.Mitä suomalaisten palkkoihin tulee niin ne ovat laatuun nähden naurettavan matalia, mutta pitää muistaa työnantajan kulut, verot yms. jotka tekevät todellisista kustannuksista paljon isommat kuin mitä pelkkä netto/brutto-palkka antaa ymmärtää.