Jotain lipaston harjoitustöitä joo, mutta en keksi tällä hetkellä mitää omaa projektia jota lähtisi vääntämään.
Suosittelen hakemaan inspiraatiota YouTubesta, tekkisivuilta/blogeista yms. Itselläni on tonnikaupalla projekti-ideoita mielessä, mutta jos ei olisi niin lähtisin yleensä liikkeelle kysymyksestä "Mikä vituttaa/mikä on vaikeaa, mutta voisi olla helpompaa?" Eli hahmota jokin konkreettinen ongelma omasta elämästäsi. Vaikka jonkin rutiini jonka teet päivittäin/viikottain jne. ja mieti voisitko helpottaa/poistaa sen softan kautta.
En tiedä osaamistasoasi, mutta tässä muutama idea:
1) (Helppo - Keskinkertainen)
Yksinkertainen web app (frontti + bäkkäri). Esim. tietokanta elokuville ja käyttöliitttymä siihen missä käyttäjät (= autentikaatio) voivat tallentaa uusia leffoja ja antaa niille arvosanoja, kommentteja yms. Ihan mukava suht kattava web-dev harjoitus. Jos leffaidea kuulostaa tylsältä niin mieti voisitko tehdä jonkinlaisen vastaavan jollekin asialle mikä itseäsi kiinnostaa esim. harrastusten kautta?
Esim. Kitaran soittajille sovellus jolla virittää kitara, DIY drone kasaajille sovellus jolla laskea dronen nostovoiman suhde painoon ja ehkäpä algoritmi joka etsii optimaalisen akku/moottori yhdistelmän maksimoidakseen lentoajan jne. Ota kuitenkin jokin idea mikä on itsellesi ennalta tuttu jotta focus pysyy softassa eikä uuteen asiaan tutustumisessa.
2. (Helppo - Keskinkertainen)
Verkkoanalyysityökalu
Käytännössä siis käyttäjäystävällinen nmap. Käynnistät sovelluksen ja se skannaa lähiverkkosi kaikki laitteet, tunnistaa niiden valmistajat MAC osoitteen perusteella, ehkäpä vielä porttiskannaa niissä toimivat palvelut ja kaiken datan perusteella tekee arvion siitä onko kyseessä puhelin/tietokone/serveri/yms?
3. (Keskinkertainen - Vaikea)
Jonkinlainen IoT laite (Raspberry Pi jne.)
Vaatii hiukan softaosaamisen päälle elektroniikkatuntemusta, mutta YouTubesta löytyy tarvittavat perusteet. Esim kaappi jonka avaat verkon kautta, sääasema, liiketunnistin joka hälyttää omistajansa tekstiviestillä/sähköpostilla/whatsapp-, telegram-viestillä/push notifikaatiolla yms.
4. (Vaikea - Erittäin vaikea)
Emulaattori
Jos ymmärrät tietokoneen toiminnan matalalla tasolla edes jotenkin ja olet valmis oppimaan niin aloita vaikka erittäin yksinkertaisesta CHIP-8 emulaattorista ja sen jälkeen sitten jätä skene sikseen tai siirry astetta kovempiin juttuihin kuten NES-emulaattori, GB-emulaattori jne.
5. (Helppo - Erittäin vaikea)
Peli
Teet vaikka jokin (mielellään suht yksinkertainen) peli Unityllä tai kokonaan ilman pelimoottoria riippuen siitä kuinka yksinkertaista peliä olet tekemässä. Laivanupotus, Ristinolla, Blackjack, Space invaders -kopio yms.