IT-alan työpaikat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tice, 17.10.2016.

 1. japo2101

  japo2101

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Osin harrastelua, osin töitä. Ekat kaksi vuotta tehnyt töitä, sain työtä aika tuurilla, ei se mikään hyvä taikka kummoinen paikka ollut mutta tiesin että se maksaa myöhemmin. Viimesenä vuotena ei ole tullut tehtyä kuin pari harrasteprojektia ja mitä nyt intin erityistehtävissä pääsi tekemään, lähinnä jotain esikunnan excel-makroja. Back-endistä ei ole mitään käytännön kokemusta ja nyt lähdössä full-stackkia tekemään. Siihen lisää että tuo työpaikka missä olin oli vähän sekasikiö eikä ollut tässä päivässä menetelmien suhteen. Kuitenkin tarvitsen jonkun verran apua että pääsen mukaan.

  Tosin nytkun katsoo paikkoja mitä hain niin en saanut vastausta yhdestäkään junnupaikasta :D Kaikki missä pääsi haastatteluun oli tarkoitettu porukalle jolla on jo jonkun verran kokemusta. Kysymykseen voisi vastata että ei päädy.
   
  2112 tykkää tästä.
 2. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Kun ensimmäisessä koodarihaastattelussa kysyttiin, oletko käyttänyt tätä, osaatko tuota, mikä tämä on, vastasin vain, en ole tehnyt tuota, tuota pitäisi googlata, en tunnista tuota lyhennettä, jne. jos en tiennyt tai tuntenut asiaa. En saanut paikkaa. Seuraavassa haastattelussa (eri firma, 8 kk myöhemmin) pyrin kääntämään negatiivit positiiveiksi - "en ole tehnyt juuri tuota asiaa, mutta tein siihen liittyvää juttua blaa blaa", "en tunne tuota tekniikkaa, mitä se pitää sisällään? Ok, tuo on mielenkiintoista koska blaa blaa". Ei nyt ole suoria lainauksia mutta tuohon tyyliin. Ei mitään kusettamista vaan aitoja mietteitä ja pyrkimyksenä olla jättämättä vastauksia eihin vaikka ensin pitääkin myöntää ettei tiedä asiaa tarkalleen. Tuosta haastattelusta pääsi seuraavaan vaiheeseen.

  Tuossa jälkimmäisessä haastattelussa oli pientä jännitystä ekaan pariin minuuttiin, ei mitään jäätävää mutta mielestäni HR jo katsoi hieman kulmat kurtussa siihen tyyliin, että onko tässä taas sosiaalisesti hankala tapaus. Saatoin tulkita väärin, mutta panin asian kuitenkin silloin merkille.
   
  drc tykkää tästä.
 3. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 222
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No en tiedä esimiehinä, mutta Product Managereina/Product Ownereina näkee nykyään kaikenmaailman yliekstroverttejä naminamihömppä-tyyppejä, joilla ei ole minkään valtakunnan teknistä ymmärrystä. Samaten kritiikin sietokyky näillä olematon ja itku tulee, kun pistetään faktaa pöytään miten nämä hommat oikeasti menee. Tuntuu, että tuo PO hommaan ei ole nykyään minkäänlaisia pätevyysvaatimuksia vaan siihen heitellään sitä sun tätä.
   
  Randomizer ja jase tykkäävät tästä.
 4. dropadrop

  dropadrop

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2018
  Kai se nyt on selvä, että kaikki mieluiten ottavat tiimiin tyypin joka siihen sopii. Tämä voi vaikuttaa myös siihen mitä atribuutteja uudelta hakijalta odotetaan (miten sopii joukkoon, miten täydentää ryhmää).

  Enkä usko että välttämättä odotetaan mitään extroverttia, mutta onhan se hyvä jos pystyy keskustelemaan ihmisten kanssa, osaa asettua jonkun muun asemaan jne. Syy siihen, että jotkut ”extrovertit” menestyvät on, että devaajan on paljon helpompi asettua tuotehallinnon / myynnin / markkinoinnin kenkiin kuin toisin päin. Ketterämpi toiminta vaatii eri ihmisten kommunikointia ja vaikkapa asiakkaan ymmärtämistä ja se voi nostaa niiden kehittäjien arvoa jotka tukee tuota.
   
 5. pelitys

  pelitys

  Viestejä:
  735
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itseäni ärsyttää eräs ekstrovertti kolleega joka on helvetin etevä nuolemaan persettä ja manipuloimaan ihmisiä. Aina käy niin että se saa jonkun toisen tekemään sen hommat. Myynnissä ja muussa asiakasrajapinta-toiminnassa varmaan todella hyvä kun saa myytyä vaikka hiekkaa saharaan, mutta tiukasti nivottussa asiantuntija-organisaatiossa pistää vihaksi.
   
  hsalonen tykkää tästä.
 6. dropadrop

  dropadrop

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2018
  Näin ihmisen näkökannasta joka on työskennellyt sys-admininä, koodaajana, arkkitehtina, infosec’issä, IT-keskijohdossa, tuotehallinnossa ja myynnissä mä näen tuotepäällikön / product ownerin ehkä vaikeimpana positiona.

  Pahimmassa tapauksessa tyhmät ideat ja aikataulut tulee ylempää ilman, että niihin voi merkittävästi vaikuttaa. Koordinoit sitten projektia jonka arvoon et usko aikataululla jota ei voi toteuttaa ja saat lopuksi just sen paskan käteen mitä kaikki pienelläkin aivolla varustetut tiesi. Toki parhaassa tapauksessa voi olla ihan toisin, mutta esim. PO’n tapauksessa ei vaan ole olemassa paljoa ihmisiä jotka voisivat olla hyviä siinä positiossa (pitäis olla historiaa myynnistä, markkinoinnista, koodauksesta ja toimialasta. Olla luova visionääri, mutta äärimmäisen järjestelmällinen jne).
   
  Yleinen Faktoidi, eba, mopnex ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 7. vipe

  vipe

  Viestejä:
  499
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep. Rajallisilla resursseilla mielipuolisin aikatauluin saat tehdä "priimaa", samalla kun sekä asiakkaat että oma PM hengittää niskaan. Huonolla tuurilla tarvit vielä jeesiä useammaltakim horisontaalilta, niin käyt sitten hattu kourassa ujuttamassa sprinteihin tavaraa. :wtf:
   
 8. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 222
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No shit. Siksi ihmettelenkin miksi niihin päätyy kaikenmaailman hihittelijää ja lässyttäjää heikolla kompetenssilla ihan kaikesta.
   
 9. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 851
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulkkuus ja extroverttiys eivät kulje käsi kädessä.

  Myös osa hiljaisista on mulkkuja ja vastaavasti moni ulospäin suuntautunut on oikein avulias ja mukava.
   
  eba, Trotor, jase ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 10. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  8 913
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos olisin esimies, hiljainen introvertti mulkku, joka saisi hommat tehdyksi, sopisi minulle oikein hyvin.

  Eniten ärsyttää juuri nämä "käsienheiluttelijat"/"ideamiehet", joilla on "parhaat ideat", joita he eivät sitten itse tee, kun ovat keksineet ne - niin joku toinen voi tehdä. Sitten täysin järjetön liiketoiminnalle myyty huippumegaominaisuus tulee toteutettavaksi muille ja muu toteutus viivästyy (ns. oikeat työt). Se ei vielä jää tähän, vaan niitä ideoita tulee liukuhihnalta, jos joku niistä olisi vaikka oikeasti hyvä..
   
  Trotor ja headman78 tykkäävät tästä.
 11. dev81

  dev81

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  19.04.2017
  Yleisesti ottaen tapaamani introvertit koodaajat eivät ole mulkkuja vaan ammattilaisia, jotka eivät pidä itsestään meteliä. (Tämä mutu 3 firman perusteella).

  Lähetetty minun SM-G960F laitteesta Tapatalkilla
   
 12. dropadrop

  dropadrop

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2018
  Fiksut tekee jotain jossa voi onnistua...
   
  Randomizer tykkää tästä.
 13. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  556
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kyllä tommoinen introvertti "mulkku" voi olla myrkkyä tiimihengelle/dynamiikalle (ihan samalla tavalla kuin ekstrovertti tai mikä tahansa muu mulkku), jos tämä mulkku ei ota asiakseen esimerkiksi auttaa kun joku tiimiläisistä kyselee apua tai ideoita. Kyllä tuomonen mököttäjä mulkku persoona vituttaa muita aika nopeasti ja se pelataan uloskin nopeasti porukasta jos homma menee yli, olkoon kuinka pätevä ja tehokas hyvänsä. Eri asia jos on joku sooloilija joka toimii pelkästään itsekseen ja projektit voi hoitaa soolona.
   
 14. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  556
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tämäpä se valtaosin on. Introvertit ovat useimmiten, varautuneisuudestaan huolimatta mukavia ja "helppoja" työkavereita.
   
 15. dropadrop

  dropadrop

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2018
  Useimmiten kukaan ei ole mulkku, ihmiset vain ovat erilaisia. Ongelmia tulee jos tulkitsee muiden tekemisiä ja sanomisia itseään vasten (missä tilanteessa minä tekisin / sanoisin noin) jolloin käytännössä tekee väärät arviot motiiveista.

  Toki mulkkujakin löytyy, siis semmoisia joiden toiminta on vain toistuvasti semmoista ettei motiiveilla ole väliä, ei vaan ole tapaa puolustella. Harvempi heistäkään tietoisesti toimii niin.
   
  Mechanical Man ja drc tykkäävät tästä.
 16. Xabrad

  Xabrad

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Mitä mieltä olette, jos CV:ssä on tyhjiä kesiä opiskelijana tai muutama "välivuosi" pidetty omia haaveita kokeillessa. Kannattaako nuo avata CV:n lukijalle lyhyesti selittämällä vähän ettei jättäisi niitä tyhjiä aukkoja historiasta varsinkin, kun hakee sitä ekaa pidempi aikaisempaa työpaikkaa.
   
 17. Abe

  Abe

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2017
  Ainakin kannattaa varautua vastaamaan niistä jotain haastattelussa, mutta en ehkä avaisi CV:ssä.
   
 18. Xabrad

  Xabrad

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Juu kysytty niistä parissa haastattelussa joita tässä oli juuri kesä hommiin. Urheilijan elämää tuli pari vuotta vietettyä ja sairaslomalla meni pari kesää. Urheilija touhun meinasin lisäillä CV:seen, mutta tuon jälkimmäisen jätän poies.
   
 19. Heimolainen

  Heimolainen

  Viestejä:
  573
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Kuuluu urheilijan elämään, nuo loukkaantumiset :)
   
  eba ja Xabrad tykkäävät tästä.
 20. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Jokohan frontin junioripuoli on saavuttanut kriittisen saturaatiopisteen? Palstoilla on näkynyt hakunsa tuloksettomuuteen tuskastuneita itseoppijoita tavalla, jota en ainakaan välittömästi muista viime syksyltä. Myös omat pari viimeisintä hakemusta on viitanneet siihen, että osa työnantajista saattaa olla vähemmän innokkaasti junnurekryssä kuin vaikka puoli vuotta sitten.

  Ei tarkoita etteikö paras 0.x prosenttia menisi entiseen tapaan läpi, mutta jos puhutaan yleisimmästä kokemuksesta. Ehkäpä asiaan vaikuttaa myös normaali kausivaihtelu - rupesin hakemaan fronttipuolelle vasta loppuvuodesta, joten en tiedä sanoa sen laajemmin.

  Oman kokemuksen perusteella itseoppineen koodarin paras työllistymissetti tällä hetkellä on järjestyksessä Java, C#, C++ sekä tukena JavaScript kikkareineen - ja vakuuttavia omia projekteja ensimmäisillä. Frontissa vaaditaan muun lisäksi ehkä enemmän konformismia ja myyntitaitoja. Mutta jollain toisella toisesta taustasta tulevalla voi olla erilaisia kokemuksia.
   
 21. qtba

  qtba

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Illan a-studiossa on taas julkisen puolen IT-hankkeet hyvin edustettuna.
   
 22. naapoz

  naapoz

  Viestejä:
  329
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  Joko olet saanut töitä @jaaha ?
   
  MIndye tykkää tästä.
 23. Trotor

  Trotor

  Viestejä:
  261
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Aika epäselvästi tuli noi ongelmat esiin. Itsekin työskentelen It-asioissa Valtion laitoksessa jossa joudutaan käyttämään valtorin palveluksia. Ongelmat on aika vaikeita ja monisyisiä. Sanoisin että iso ongelma on se että Valtori yrittää syöttää kaikille samaa palvelua henkselit paukkuen. Läpinäkyvyys muutoksissa on myös huonoa.
   
 24. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 222
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joko Olkiluoto 3 tuottaa sähköä valtakunnan verkkoon?
   
  hmb, Xabrad, Randomizer ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 25. dropadrop

  dropadrop

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2018
  Meillä ainakin sai yksi juniori lähteä kun ei ollut koko kesänä tehnyt kuin yhden pienen kommitin.

  Itse suosin juniorien palkkaamista, mutta pitää tiedostaa että se voi olla hidas prosessi, ja jos rekryjä tehdään kiireen paikkaamiseksi se on ongelmallista.

  Eli nykynen firmojen tapa toimia (rekry on yleensä korvaava lähteneelle ja paikka avattiin vasta lähdön jälkeen) painostaa etsimään tyyppiä joka pääsee nopeasti vauhtiin.
   
 26. mopnex

  mopnex Make ATK Great Again

  Viestejä:
  229
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Pakko kysyä: oliko juniorille opastusta ja tukea kesällä? Tehty selväksi että aina saa, ja pitää kysyä jos jää jumiin? Jotenkin tuntuu kummalliselta että tuommoiseen tilanteeseen on päädytty, koko kesä mennyt ja firma huomaa vasta lopussa että tuloksena tuli 1 pieni kommitti.

  En nyt siis tarkoituksella suolaa, mutta jossain on mielestäni menty vikaan enemmän Firman kohdalla kuin sen juniorin palkkaamisessa.
   
  Mechanical Man, hsalonen, arix ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 27. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 222
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oiskohan jossakin ongelma, jos se huomataan vasta nyt, että juniori ei ole tehnyt kuin yhden commitin koko kesänä.

  Suoraan sanoen vaikuttaa siltä, että kyseinen junnu on jätetty yksin oman onnensa nojaan ja sitten potkitaan pois. Törkeää toimintaa. Firman nimi ruutuun niin ei erehdy kukaan moisiin hakemaan.
   
  Mechanical Man, hsalonen, Xabrad ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 28. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 005
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  3kk ja 1 commit kuulostaa tosiaan, että nyt on sekä junnu ollut aloitekyvytön, että firma jättänyt junnun täysin oman onnensa nojaan ilman tukea. Mönkään meni kummankin osalta, mutta ennen kaikkea firman. Tästä nyt ei käy ilmi, että oliko junnulla projektia lainkaan, eikö tiennyt mitä pitää tehdä, eikö osannut vaikka tiesikin, oliko yksin projektissa, tai mikseivät muut parikoodanneet ja mentoroineet tms. että päästäisiin vauhtiin jne. Kaikkien kannalta aika ikävä lopputulos.
   
  Mechanical Man, hsalonen ja drc tykkäävät tästä.
 29. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Menee puhtaasti arvailun puolelle vetää johtopäätöksiä tuosta. Muistelisin nähneeni kesän aikana vähintään yhden junnun tekemän postauksen vähän tähän tyyliin - ei pysynyt muiden perässä uudessa työpaikassa.
   
 30. Jorsetti

  Jorsetti

  Viestejä:
  342
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Miten kuvailisitte työn kuvaa otsikkotasolla, missä työtehtävinä olisi varsinkin alle kymmenen hengen yrityksissä pitää aateekoon ja tuotantojärjestelmien valot päällä? Sys Admin? Järjestelmäasiantuntija? Operations Manager? Jos miettii työvoiman tarjoajan kannalta, niin onko nämä tehtävät vähenemässä vai lisääntymässä? Onko valmiit palikat jo niin hyviä, että vaativiakin järjestelmiä voi vain kontittaa ja ulkoistaa nämä ylläpidot?
   
 31. Tup3x

  Tup3x

  Viestejä:
  1 248
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Omalla duunipaikalla ei ole yhtään puhdasta fronttityyppiä. Loppujen lopuksi aika vähän on pelkää puhdasta fronttia. Foronttipuoli mene siinä sivussa ja usein frontti ja backi menee sen verran käsi kädessä, että kätevämpää vain full-stack tyypin tehdä koko homma (let's face it - molemmat saavat frontin hyvin hoidettua, mutta fronttityypillä on enemmän rajoituksia).
   
  Trotor tykkää tästä.
 32. dropadrop

  dropadrop

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2018
  Oli se huomattu ja puhuttu kuulemma moneen kertaan. Mä en ole tiimissä enkä tiedä yksityiskohtia, tein kyllä muuten hommia sen kanssa (jotka eivät suoraan liittynyt sen päivittäiseen työhön).

  Puhuin sen kanssa kun oli lähdössä ja se oli silloin kiitollinen kun oli saanut yrittää niin pitkään vaikka kaikille selvis pian ettei mennyt putkeen, totes vaan että meni yli hilseen.

  Ja se yksi kommitti oli siis itsenäisesti, toki sillä oli koko kesän joku vieressä auttamassa.

  Musta se oli valitettavaa koska se oli alaa vaihtava ja muuten vaikutti tosi skarpilta tyypiltä. Lisäksi kävin usein lounaalla ja oli mukava.
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 33. qtba

  qtba

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  En tiedä kuinka isoja/komplekseja projekteja tarkoitat, mutta rohkenen olla tästä eri mieltä. Fronttipuolelle on viimeisen viiden vuoden aikana tullut runsaasti enemmän vastuuta, eikä ole ihan tavatonta, että frontista löytyy enemmän älyä kuin backendistä.

  Molempia täytyy ymmärtää, mutta erittelyyn on ihan hyvät perusteet.
   
  Bladekill, 2112, mopnex ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 34. pelitys

  pelitys

  Viestejä:
  735
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Noin pieni yritys on luultavasti ulkoistanut kaiken atk:n ja firmassa on yksi IT-manageri joka pitää langat käsissään eri toimittajien välillä. Liikesalaisuuksia sisältäviin järjestelmiin joutuu luultavasti sotkemaan omatkin kätensä. Tälläsiä hommia on aika vähän mutta niitä pitää kuitenkin olla vähintään 1-2 per yritys.
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 35. OD.

  OD.

  Viestejä:
  754
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Mikä tahansa noista, ota raflaavin. Aika kuolevaa hommaahan tuo on. 99% noista hommista lienee ulkoistettu. Legacyt kannattanee toistaiseksi pyörittää ulkoistajan salissa ja uudet järjestelmät tehdä pilveen tai ostaa saassina.
   
 36. jarhu

  jarhu

  Viestejä:
  570
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Vaikka IT-palvelut on ulkoistettu, niin se ei poista työtä varsinaisesti ainakaan firmoissa, joissa on ollut se yksi "sysadmin". Työn sisältö vain muuttuu hoitamaan kommunikaatiota, yhteistoimintaa ja kilpailutusta sekä kaikkea muuta taivaan ja maan väliltä.

  Pahimmillaan homma voi olla todella stressaavaa sekä palkitsematonta. Olet rattaana välissä ja paska valuu aina sun läpi ja yrität saada toimittajaa käyttämään resursseja pieneen firmaan kun toimittajalla kymmeniä tai satoja huomattavasti suurempia asiakkaita, joilta saa enemmän rahaa.
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 37. delerium

  delerium

  Viestejä:
  109
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Tämä.. ja se että käytettävissäsi on todennäköisesti aika pieni budjetti jolla pitäisi venyä kaikenlaiseen mahdottomaan.
   
 38. OD.

  OD.

  Viestejä:
  754
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Tai sitten se sysadmin lähetetään ulkoistajalle. 10 hengen firma kuulostaa niin pieneltä, että siellä tuskin on tarvetta kuvailemallesi palvelu/it-päällikölle. Työ voi olla juuri sitä mitä kuvasit nimim. monta vuotta sitä tehneenä.

  Edit: tuosta firman koosta. Nyrkkisääntönä kannattaa yrittää ostaa suunnilleen saman kokoisilta toimittajilta. Näin pysyy heille tärkeänä asiakkaana.
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 39. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Voisin seuraavassa hakemusryppäässä painottaa enemmän fullstäkkiä, laittaa itsestäni parempaa myyntipuhetta ja olla mainitsematta junior-sanaa. Kaupallisesti kylläkin kokematon, mutta yleisemmin devaajana minua ei oikein voi sanoa junnuksi enää, joten ei ehkä lopulta palvele tarkoitusta hakea eksplisiittisesti entry-tason kaverina.
   
  Tup3x tykkää tästä.
 40. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  1 193
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Veikkaan että kun nämä lukuisat "opi 3 kuukaudessa koodariksi" kurssit ovat saaneet pumpattua oppilaansa suomalaisiin hikipajoihin yms. ja kiintiöt täyttyvät niin tarjonta alkaa ylittämään kysyntää. Varsinkin kun noissa pääosin opetetaan miten tehdään React appeja webbiin eikä sen kummempaa. Juniorin (= henkilö vailla työkokemusta) palkkaaminen on kuitenkin todella riski ja kallis sijoitus yritykselle. Itse mielelläni ottaisin muutaman juniorin työhön rinnalle ja alkaisin heitä opastamaan, mutta yritykselle voi ollakin isompi kynnys kustantaa useamman tyypin täysaikainen palkka ilman tuottoa tai erittäin vähäisellä sellaisella.

  En ottaisi ehkä noin jyrkkää kantaa kun ei aina tiedä kaikkia yksityiskohtia. Todennäköisesti ainakin firma ellei molemmat osapuolet ole jotain kusseet, mutta kyseessä saattaa olla enemmän yksittäinen kämmäys kuin yleinen toimintatapa.

  Riippuu mitä fullstack tässä kontekstissa tarkoittaa. Sitä että hallitsee molemmat vai sitä että hallitsee molemmat yhtä heikosti.
   
 41. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Njoo, kyllähän työnhakijana mieluusti erottuu niistä joille tarvitsee maksaa tyhjästä.
   
 42. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 149
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan mielenkiinnosta, mitä se sitten oikein laitettiin vääntämään että "meni yli hilseen"?
   
 43. dropadrop

  dropadrop

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2018
  Keskimääräistä monimutkaisempaa hajautettua järjestelmää (fronttia). Ei siinä kai mitään erityisen kummallista ollut, työhaastattelussa oli jo keskusteltu ympäristöstä ja työstä ja osoitettu huolta siitä että voi olla hankalampaa kuin hänen aikaisemmat duunit.

  Kesälomat varmaan vaikutti siihen, että meni koko kolme kuukautta, toisaalta asiasta keskusteltiin koko se aika. Eli kaveri halusi sinnikkäästi jatkaa yrittämistä.
   
 44. godzilla43

  godzilla43

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2018
  Kuulostaa kyllä näin ulkopuolisesta oudolta. Oliko projekti jo käynnissä? ja sitten kesällä laitoitte jonkun junnu kesähessun ihmettelemään projektia? ja viemään sitä eteenpäin.
  En tunne tapausta mutta kuulostaa vähän siltä että kaverilla ei oikein ollut hirveesti edes mahdollisuuksia onnistua.

  Voisi luulla että järjestelmän tuntevat ovat joskus lomalla tai muissa töissä ja sitten uusi kaveri yrittää
  A. ymmärtää järjestelmää
  B. kenties yrittää löytää ne kollegat jotka kehitettävästä järjestelmästä tietää oleellisen
  C. yrittää löytää asiakkaan ihmiset jotka tietävät siitä mitä järjestelmällä pitäisi tehdä.
  D. opetella teknologiaa jolla projektia on tehty

  Jos muuten oli skarpin olonen kaveri niin vähän tuntuu että tässä oltaisiin menty rekryssä metsään. Muutenkin kun softataloissa ei ihan helpolla potkita jengiä pois. Muistan kerrankin kun puhuin yhelle junnulle joka oli puskemassa hajonnutta koodia versiohallintaan. Kaipa hän ajatteli että siten näyttää että teki jotain sinä päivänä ja mä taas olin että et laita versiohallintaan mitään roska koodia.PISTE. Edelleen töissä kaveri niin eiköhän toi ollu ihan hyvä neuvo :)
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 45. kaarlos

  kaarlos

  Viestejä:
  340
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Koodinhan pitäisi joka tapauksessa ajautua kehityshaaraan pull requestin kautta, niin ei kai sen väliä vaikka omassa haarassaan jotain paskaa pushailee? Buildijärjestelmä pistää branchin punaiselle ja sen kun korjaa virheensä.
   
 46. @Passo

  @Passo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2019
  Onko täällä ketää Elisalla töissä? Mikä toi muutosohjelma on?
   
 47. godzilla43

  godzilla43

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2018
  No siis jos olisi ollut joku continuous development implementoituna. Ei tuolloin mistään devopsista puhuttu. Eikä siinä projektissa ollu ees unit testejä.. :D kaveri oli laittamassa funktion koodia jota itse teki ajatellen että sitten joku vaikka jatkaa siitä mihin jäi.. Eikä toi mikään olettamus ole että nykyäänkää olisi kaikilla mitään buildijärjestelmiä ellei tehdä jotain tuotetta tai jos on pienempi talo jne.
   
  Trotor ja kaarlos tykkäävät tästä.
 48. dropadrop

  dropadrop

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2018
  ”Projekti” on ollut käynnissä vuosia, ja paikalla on kyllä paljon ihmisiä kesälläkin.

  Koko kesän joku oli vieressä auttamassa, ongelma olikin ettei muuten mikään onnistunut.

  Ja toki rekry on mennyt pieleen, eiköhän se ole tuossa tapauksessa selvä. Rekryjä on lukuisia vuodessa (pääosin senioreja, mutta aina on joku junnukin mukana oppimassa) enkä ole kuullut vastaavasta sen yli 5v aikana kun olen talossa ollut.

  Kuten mainittu kaveri oli vaihtanut vastikään alaa ja jo haastattelussa oli keskusteltu siitä, että junnu-positiokin voi olla hankala. Kaveri itse oli vakuuttunut että pystyy oppimaan ja sen verran hyvä tyyppi että oli kokeiltu.

  Koko jutun pointtina oli, että työskentely koodaajana voi kuitenkin olla aika erilaista kuin opiskelu tai ”helpossa ympäristössä” työskentely. Mun mielestä tietojenkäsittelytieteen tutkinto (Helsingin Yliopistolta) ei valmistanut mua lähellekään edes juniorin taitoja... Mulla kävi kuitenkin aikoinaan tuuri kun päädyin vanhalla työnantajalla vahingossa koodaamaan tiimiin jossa lähinnä korjattiin pieniä virheitä koodissa. Siellä paikallisen ympäristön pystyyn saamiseen oli panostettu ja oli tiukat säännöt koodin formaatin ja luettavuuden suhteen joka auttoi valtavan paljon. Kuitenkin siinäkin järjestelmässä oli miljoonia rivejä koodia, lukuisia erillisiä komponentteja joissa kaikissa näkyi se aika kun ne oli tehty joka teki kokonaisuudesta vaikeasti hahmotettavan.
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 49. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Kävikö tyypille vain tuuri että pääsi haastatteluun, oliko aiempaa teknistä osaamista/näyttöä (ja miten vahvaa?), vaikuttiko jo hakemuksessa soft skillsien osalta erittäin hyvältä tyypiltä vai mikä oli salaisuus?
   
 50. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 222
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Salaisuus paljastunee viestistä #1893. Kyseisessä lauseessa on sanat "aikaisemmat" ja "duunit".