IT-alan työpaikat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tice, 17.10.2016.

 1. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  2 644
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ammattiliittojen jäsenmaksut saa tosin vähentää verotuksessa. Eli todellisuudessa se on aika paljon vähemmän.
   
  kaarlos tykkää tästä.
 2. godzilla43

  godzilla43

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2018
  Jos on tuossa YTKssä kannattaa maksaa vielä 18€ siitä, että on YTK-yhdistyksen jäsen niin on oikeusturvavakuutus, oikeudellinen työsuhdeneuvonta.. ongelma tilanteiden sattuessa.
   
 3. laine

  laine

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Mainitut n. 350€ taitaa olla liiton maksut, miinus verovähennys noin huntin. Sellainen 150€ taitaa kalliimmaksi tulla mitä pelkkä kassa, sen verran mielelläni maksan parista hyvästä lehdestä ja liiton tapahtumista.
   
  Trotor tykkää tästä.
 4. njs

  njs

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onpas nuo halventuneet, kun olin YTK:ssa se maksoi 120-130€, mutta onhan siitä jo vuosia.
   
 5. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 143
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa tosiaan aina pitää erillään kassa ja liitot. Kassaan kannattaa jokaisen kuulua, liitosta voi olla montaa mieltä monestakin syystä. Usein kassaan voi liittyä liittymättä liittoon, jolloin maksut ovat paljon pienemmät. YTK ei ole ainut kassa, johon voi liittyä liittymättä liittoon. Esim. IAET:hen voi liittyä kuulumatta liittoon.

  (OT: Toki jos minulta kysytään, ei mitään kassaan liittymistä pitäisi olla, vaan kaikkien pitäisi kuulua kassoihin automaattisesti, kaikille pitäisi kuulua ansiosidonnainen ilman kassajäsenyyttä, sillä kassojen osuus ansiosidonnaisen rahoituksesta on minimaalinen. Koen, että tämä kytkös on AY-mafioiden politiikkaa ja kytköksestä halutaan pitää kiinni.)
   
  SundeR, root, hmb ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 6. ginit

  ginit

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  12.03.2018
  Täysin samaa mieltä. En voi itsekkään ymmärtää tuota, miksei kaikki ole automaattisesti tuon kassan piirissä. Kai tämä on aivan kuten sanoit AY-liikkeiden entisiä "pakotuksia" liittyä liittoon, jotka johtaa tuolta punaisista ajoista.
   
 7. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  229
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No kyllähän kassat kattavat kahdeskymmenesosan tms. ansiosidonnaisesta jäsenmaksuillaan :)
  Kannattaa pyörittää useampaa eri kassaa tuota tarkoitusta varten.
   
 8. godzilla43

  godzilla43

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2018
  No tuota voisi jatkaa sillä, että kun me joka kuukausi palkasta aina maksetaan työttömyysvakuutus niin työttömyyden kohdatessa ansiosidonnainen kuuluisi tietysti meille. Näin vaan ei ole vaan kaiken näköistä kikkailua joudutaan tekemään nykypäivänä ettei karenssi tai aktiivimalli tule ja syö osaa tai kaikkea ansiosidonnaisesta. Niin ja tietysti pitää kuulua kassaan tai liittoon ylipäätään..
   
 9. Musashi

  Musashi

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  19.12.2016
  Kansainvälinen maa keskeisellä sijainnilla. Näkyy myös työpaikoilla. Tuppaa olemaan niin, että jos sinne muuttaa työn perässä niin ei sieltä enää halua pois lähteä. Käytännössä Saksan jatke kulttuurillisesti, joten jos olet siellä työskennellyt niin samaa luvassa. Hyvää maa työskennellä ja elää hyväpalkkaiselle työläiselle. Suomalaisia IT-työntekijöitä arvostetaan, koska osaavat hommansa ja tekevät duuninsa. En ihmettele, että sieltä reagoitiin nopeasti kun osoitit kiinnostusta.

  Itse työskentelin Sveitsissä vain joitain kuukausia, mutta tuli aiheesta juteltua aika paljon firman omien työntekijöiden kanssa, kun asia silloin kiinnosti itseäni.
   
 10. yeoltelly

  yeoltelly

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  27.08.2017
  Onko vinkkejä muuten mistä kannattaisi hakea kansainvälisiä tekniikan / IT-alan työpaikkoja?
   
 11. mopnex

  mopnex Make ATK Great Again

  Viestejä:
  151
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Monilla suomalaisilla firmoilla on toimistoja maailmalla, itse ehkä alottaisin sieltä. Lähinnä siis sen takia, että "Suomi"-firmoissa asiat hoidetaan kuitenkin keskimäärin hyvin ja by-the-book. Samalla saa kokeiltua miltä se ulkomailla työskentely oikeasti vaikuttaa, jos vaikka ei olekkaan oma juttu niin voi palata johonkin saman firman konttorille.
   
 12. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 335
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Linkedin toiminee, mikäli on jo työkokemusta.
   
 13. sirace

  sirace

  Viestejä:
  120
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  M-Files hakee 50 uutta deivaajaa, ongelmana on se että osaavimmat ammattilaiset on markkinasuhdanteesta johtuen vaihtanut työnantajaa aika päivä sitten ja jatkuvaa aivovuotoa ei saada millään tyrehdettyä. Firmalla ollut "haku päällä" viimeiset 6 vuotta, joka kertoo paljon heidän tilanteesta.
   
 14. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  joskus sain tarjouksen filsu firmasta. Heidän DBA tuntihinta oli 10usd/h, muut tekijät 5-10usd/h välillä.
   
 15. Bertta

  Bertta

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2019
  Jos haku on päällä 6 vuotta, niin ei osata toimia markkinataloudessa ja kilpailla työntekijöistä.
   
  demas tykkää tästä.
 16. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 335
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Teoriassa voi kannattaa pitää alihintaisia työpaikkatarjouksia aina avoinna sen varalta, että joku epätoivoinen tulee töihin halvalla.

  Sitten tositarpeeseen voidaan rekrytoida sen avoinna olevan paikan ohi.
   
 17. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  2 644
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  On tainnut se nuppilukukin kyseisessä firmassa kasvaa aika paljon viimiset 6v?
   
 18. TLA

  TLA

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Tuplattu noin 500 henkilöön viimeisen 3 vuoden aikana.
   
 19. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  945
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niinpä. Ei välttämättä ole kyse siitä, että ei saada porukkaa rekryttyä, kun paikat on koko ajan avoinna vaan kasvu vaatii koko ajan uutta populaa sisään. Varmaan aika monella IT-puljulla on ollut paikkoja auki nyt 4-5v putkeen, kuten meilläkin ja sinä aikana henkilöstö on yli tuplaantunut eli kai sitä osataan jonkun verran toimia alalla, vaikka haku on ollutkin päällä pitkään.
   
 20. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  259
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Olen nyt vuoden paivat opiskellut Pythonia ilman aiempaa ohjelmointikokemusta. Aloitin opiskelun, kun toissa alkoi arsyttamaan yksi toistuva homma ja halusin sita automatisoida. Ohjelmointi alkoi kuitenkin kiinnostamaan enemmankin ja aloin tekemaan omalla ajalla omia projekteja, joilla ei ollut enaa mitaan tekemista nykyisen tyon kanssa. Tata kautta ohjelmointi ihan ammattinakin on alkanut kiinnostamaan todella paljon, koska jos naita hommia jaksaa painaa kotonakin ihan vain omaksi iloksi arviolta pari kymmenta tuntia viikossa, niin mieluummin sitten siita ottaisi myos palkkaakin vastaan.

  Olen taustaltani sahkoinsinoori ja sita kautta olen tehnyt muutaman vuoden R&D-hommia ja talla hetkella olen pienessa firmassa tuotanto- ja ostopaallikkona. Eipa ole naissa hommissa viela kertaakaan tehnyt mieli tehda mitaan kotona ja koulun jalkeen ei ole edes tullut opiskeltua mitaan aiheeseen liittyvaa, koska ei se nyt sitten vaan ole minulle samalla tavalla kiinnostavaa kuin ohjelmointi.

  Netista olen usein lukenut, etta oikeasti ohjelmointikielella ei ole suurempaa merkitysta. Jos osaa yhden, niin pystyy helposti omaksumaan muita kielia. Uskon kuitenkin, etta kun kyseessa on ensimmainen alan tyopaikka, niin olisi hyva olla hallussa juuri se kieli, jonka tekijaa firma etsii.

  Koko taman viestin pointti oikeastaan oli kysya, etta kannattaako minun viela kayttaa aikaa Pythonin parissa ja opiskella sita aina vaan syvallisemmin ja syvallisemmin vai olisiko aika vaihtaa johonkin toiseen kieleen, joka olisi tyollistymisen kannalta parempi vaihtoehto? Mika on Suomen tyomarkkinoilla se "The Kieli", jolla eka duunipaikka irtoaa? Minua kiinnostaa enemman backend kuin frontend.
   
 21. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  542
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Noh tavallaan totta. Riippuu kielistä, henkilöstä yms. ja siitä miten määrittelee "helposti". Kuitenkin yhden kielen kautta kynnys opetella muita romahtaa toki reilusti verrattuna "ei ohjelmointikokemusta" tilanteeseen nähden.

  Jos esim dynaamisesti tyypitetystä singlethread js maailmasta alkaa suoraan selaamaan läpi Rust:n virallista kirjaa niin voi tulla aika nopeasti ikävä äitiä.

  Javascript ja Node.js. Suosittelisin kuitenkin opettelemaan hiukan molempia. Uran alussa voi helpompi päästä tekemään JS (React) fronttia kuin Node.js bäkkäriä.

  Edit: Sitten tosiaan jos haluat oikeasti tulla hyväksi ohjelmoijaksi ja tehdä pitkää uraa alan parissa niin tuon alkukynnyksen ja ehkä ensimmäisen alan duunisi saatuasi alkaisin itse tutustumaan tietotekniikkaan ja "computer science" konsepteihin tarkemmin. Netistä löytyy ilmaiseksi runsaasti huippuyliopistojen kursseja joissa käydään läpi fundamentaalisia asioita. Esim Käyttöjärjestelmät, algoritmit ja tietorakenteet ja muut CS fundamentals asiat kannattaa käydä läpi. Ei tarvitse todellakaan mitään yliopistotutkintoa lähtä jahtaamaan, mutta olisi erittäin hyvä ymmärtää mitä "konepellin alla tapahtuu" ja miten voit hyväksikäyttää niitä oppeja käytännön hommissa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2019
  hmb tykkää tästä.
 22. godzilla43

  godzilla43

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2018
  Lähtisin siitä liikkeelle että mitä haluat tehdä. Haluatko vaikka pulata Machine Learningin parissa siihen toi Python antaa ihan hyvät lähtökohdat tosin joudut ymmärtämään sen maailman jota vastaan sit koodailet.

  Haluatko koodata nettisivuja? No ehkä jos ei Photoshop, kuvapankit jne. ole hallussa niin ääh en lähtisi sille tielle.

  Haluatko tehdä Backendii? Onko tietokannat, API, pilvi jne. hallussa?

  Olet sähköinsinööri. Olisiko joku IOT juttu hyvä? Jotain missä pääsisi väsää elektroniikan kanssa ja sitten koodailla sitä vastaan.
   
 23. Glory_hunter

  Glory_hunter

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sitä tässä vielä utelisin, että eikä porukkaa tosiaan kiinnosta muut kuin ohjelmointi duunit IT-alalla? Kyllä noista monista muistakin IT-alan hommista ihan kelvollisesti maksetaan. Esimerkiksi tietoturva, jossa kohtuu kapean sektorin osaamisella saa itsensä työllistettyä hyvin. Kiitos GDPR:n nyt esimerkiksi.
   
  godzilla43 tykkää tästä.
 24. godzilla43

  godzilla43

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2018
  No kun uutisissa kerrotaan että "koodaripulan" takia palkat pyörii siinä 9 tontussa niin eipä muu kiinnosta
   
 25. jarhu

  jarhu

  Viestejä:
  432
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Eiköhän tuo ohjelmointi ole nykypäivänä sen verta pinnalla, että se myöskin kiinnostaa paljon. Itsekin kuulun tähän muut IT-alan duunit kategoriaan, mutta ei ne enää mediaseksikkäitä hommia ole. Monet duunit on ulkoistettu Intiaan, Puolaan, Itä-Eurooppaan sekä lähi-itään ja siksi varmaan karsintaakin on paljon käynyt osittain. Näitä hommia on ihan asiantuntijoista palveluhallintaan ja siltä väliltä. Kyllä niistä hyvin maksetaan, mutta paikkoja ei ole niin paljon kuin ennen ja sisälle pääsy ei välttämättä mikään pikkujuttu ilman kokemusta.
   
 26. Glory_hunter

  Glory_hunter

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No, itsellä ei löydy yhtään yhtään tuollaista laajahkosta (enemmän kuin kaksi) kaveripiiristä, joka tienaisi 9k€ koodaamalla. Taitaa olla vain mainosmiesten puheita. Tai sitten minulla on vääränlaisia kavereita.
   
 27. shams

  shams

  Viestejä:
  227
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itsekin syyttäisin lähinnä mediaa tuosta. Lisäksi jättävät aina hypetyksessä mainitsematta että koodaajien keskiansiot ainakin Suomessa ovat aika pitkälti samaa tasoa muiden IT-hommien kanssa. Aina keskitytään niihin top 1% "superkoodareihin", joita en itsekään ole 10v työuran aikana montaa nähnyt.
   
 28. Glory_hunter

  Glory_hunter

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Taitaa olla näinkin. Suomessa on kuitenkin useita yrityksiä, kuntia, kaupunkeja, jotka eivät tule koskaan ulkoistamaan asioita ihan kokoaan. Kunnat ja kaupungit tarjoavat nykyään ihan hyvä edutkin, jopa kehäteiden ulkopuolella.
   
 29. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 143
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No, ei tietenkään pyöri, eikä kukaan ole sellaista väittänyt. Palkkaus on silti ihan hyvä kun vertaa moneen muuhun alaan. Isot massit vaativat sitten jo omistusjärjestelyjä/optio-ohjelmia. Mutta kysyntää yhä on ja varmaan enemmän kuin muihin IT-alan hommiin, joten totta kai se pitää alan pinnalla mediassa ja houkuttelevana työnhakijan kannalta. Muutoin on sitten ihan henkilöstä kiinni, millainen työ kiinnostaa. Eipä sitä omaa kiinnostusta lehdistä voi lukea.
   
 30. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  542
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itselleni on tullut Helsingissä yrityksiltä parhaimmillaan 8000e kuukausiliksatarjouksia. Freelancerina toki tienaa tai paremminkin "laskuttaa" jo sitten reippaasti toistakymmentä tonnia.

  Tietoturvahan on alakategoria IT-alalle eikä työtehtävä. Tarkoititko nyt jotain tietoturvakonsultointia?

  Itseäni kiinnostaa pääosin softakehitys ja palkat ovat erittäin hyviä joten siksi teen sitä ainakin vielä. Voisin kuvitella ehkä jossain vaiheessa siirtyväni joihinkin manager-hommiin, mutta tällä hetkellä ihan sama mistä firmasta katsoo jotain johtotehtäväpaikkoja niin jokaiseen vaaditaan minimissään se 5v managerikokemusta eli homma on pysyvässä deadlock:ssa. Toki jos yhteen firmaan jää 5-10v ja alkaa rakentamaan siellä jotain suhdeverkkoa voisi myös päästä johtohommiin, mutta IT-alalla tuollainen lienee aika harvinaista.
   
  Glory_hunter tykkää tästä.
 31. godzilla43

  godzilla43

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2018
  Näin juuri. Itsellä myös yli 10vuotta ja eipä ole tullut superkoodareita vastaan. Huonosti ITtä osaavia kyllä.
   
 32. OD.

  OD.

  Viestejä:
  335
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Aika vähänhän noita on tarjolla koodaukseen verrattuna. Tietoturvapuolella voit olla joku hallinnollinen "compliance" käsienheiluttelija, tai sitten teknisen tietoturvan asiantuntija, jossa siinäkin kannattaa osata jonkun verran koodausta. Tätä(kään) ei opi muutaman kurssin käymällä, vaan vaatii mielestäni jonkun verran harrastuneisuutta ja syväähköä ymmärrystä käyttöjärjestelmistä, tietoliikenteestä, jne. Perinteinen kapasiteettipuoli on kuoleva ala, siihen en laittaisi yhtään paukkuja (itse tällainen ex). Sitten on pilvihommat ja siihen liittyvä devops-toiminta. Tässäkin kannattaa osata koodata/skriptata kohtuullisella tasolla. Sama koskee myös tietoliikennehommia, sdwan tekeentuloaan ja työ siirtyy hiljalleen lähde-kohde protokolla portti hommista skriptauksen suuntaan.

  Eli teit melkein mitä hyvänsä, jonkun verran tulee tai kannattaa osata koodatakin. Joku palvelumuotoilu ja POn rooli varmaan menee ilman koodausosaamista.
   
 33. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  542
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eikä sielläkään aina olisi pahitteeksi. t. muutaman "koita nyt vittu tajuta saatana" tilanteen läpikäynyt devaaja :D
   
 34. Glory_hunter

  Glory_hunter

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hyvä tarkennus, tätä tarkoitin. Ja juu, koodaamisen perusteet on hyvä hallita, sitä en kiellä.
   
 35. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  259
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tarkoitus on tutustua myos CS-asioihin. Digitaalitekniikasta onkin jo jonkin verran kokemusta, eli digitaaliset operaattorit on suhteellisen tuttuja, mutta algoritmeista ei oikein ole mitaan karya. Jonkun binaarihaun osaan tehda, mutta siina se talla hetkella.

  Machine Learning sinaansa on ihan kiinnostavaa, mutta se on vissiin aika matemaattista hommaa ja usein vaaditaan maisterintutkinto matematiikasta tai jotain vastaavaan. Kaikki data-analyysiduunit voi myos varmaan ohittaa suoraan, koska niihinkin taidetaan vaatia asiaankuuluvaa tutkintoa.

  Oikeastaan naiden kahden suuntauksen takia Pythonin optimaalisuus oman tyonhaun kannalta on alkanut mietityttamaan. Onko muunlaisia toita edes tarjolla?
   
 36. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  542
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos on sähköinsinöörin tausta ja motivaatio ohjelmointiin/tietotekniikkaan niin uskaltaisin väittää homman menevän lähes autopilotilla sinun kohdallasi kunhan vain alkaa tekemään.
   
 37. OD.

  OD.

  Viestejä:
  335
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Ei olisi ei, sen takia kirjoitinkin tämän ehdollisena. On vaan vaikea löytää sekä tekniikan, että hallinnon osaavaa tekijää, joka jaksaa jutustella käyttäjien kanssa päivästä toiseen.

  Kävin pari vuotta sitten scrum po kurssin ja siellä oli osa aivan täysiä ummikkoja tekniikan suhteen, vaikka olivat tehneet niitä hommia jo pitkään. Niiden kanssa oli kiva harjoitella pisteytystä, kun eivät tajunneet yhtääääään mitään ... mistään.
   
  Trotor tykkää tästä.
 38. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  455
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Python on mitä parhain kieli, sillä se taipuu niin moneen juttuun, eri sektoreissa. Toki sen olio-ominaisuudet ovat alkeellisempia kuin esimerkiksi Javassa mutta erittäin monipuolinen kieli tehdä melkeenpä mitä tahansa.

  Henkilökohtaisesti, en ole koskaan ollut mikään kova koodari, enkä todellakaan pidä mistään perus devaushommista mutta silti sitä on tullut tehtyä aika paljon ja ongelmia ratkaistua, vaikka varsinaista devausta on tullut kartettua (ehkä jotakin semmosia hommiakin voisi toki joskus kokeilla). Hyötyä koodaustaidosta on enemmän kuin paljon, oikeastaan voi sanoa että edes auttavat koodaustaidot ovat melkeenpä vaatimus jos työ liippaa edes jotenkin ohjelmistoja, etkä ole pelkkä manageri. Esimerkiksi testaajilta aletaan nykypäivänä olettamaan jo vähintään skriptaustaitoja, sillä sekin on aika pitkälle jo automatisoitua hommaa.
   
 39. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  2 644
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ja keskiansiot edelleen huonompia kuin esimerkiksi diplomi-insinöörien ansiot teollisuudessa, koska suunnittelusta maksetaan huonommin.
   
 40. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  542
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sen lisäksi että näihin olisi hyvä heittää jotain lähdettä ja mielellään luotettavaa sellaista (ts. ei ammattiliittoja yms.) niin keskiansioiden sokea tuijottaminen on yhtä järjetöntä kuin joihinkin talouselämän superkoodariartikkeleihin sokea uskominen.

  Se paljonko alalla tienaa riippuu monista asioista esim. oma tilanne, kompetenssi, onko valmis muuttamaan PK-seudulle jne. Käytännössä jos on konsulttitaitoinen hyvä devaaja PK-seudulla niin lääkäri/lakimies-palkkojen tai isompienkin tienaaminen on käytännössä nykymarkkinatilanteessa valintakysymys.
   
 41. jarhu

  jarhu

  Viestejä:
  432
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Sama se on niillä lääkäreillä. Suurin osa lääkäreistä on töissä sairaaloissa ja tienaa sitä 3000-3500e/kk ilman kovin kummoisia lisiä. Sit lehtien revittelemät palkat on sitten niiltä paikkakunnilta, mihin lääkärit ei halua muuttaa töihin ja otetaan kalliilla keikkalääkäreitä kovilla palkoissa. Toimittajat voikin revitellä otsikoilla superkoodareiden tapaan.
   
 42. shams

  shams

  Viestejä:
  227
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No vaikka tämä: Ohjelmistokehittäjien palkat Suomessa, osa 2 – Talented

  Jos haarukka kokeneiden kehittäjien kohdalla on 4000-6000 niin on melko selvää että ne 9k+ palkkaa nostavat ovat yksittäistapauksia (esim. suoraa tuntilaskutusta omalla toiminimellä)
   
 43. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  455
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  IT-ala on myös hyvinkin suhdanne riippuvainen. Hyvän sään aikana kun vaihtelee työpaikkaa niin liksat voivat nousta normaalia ylemmäksi.
   
 44. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  542
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  En puhunut mistään maagisista 9000 luvuista mitä kukaan ei ole koskaan esittänyt vaan siitä että ohjelmistokehittäjien keskiansiot olisivat huonommat kuin esim. teollisuudessa työskentelevien dippainssien. Ihan mahdollista siis, mutta olisi kiva saada jotain referenssejä.

  Itseasiassa hassu sattuma kun mainitsit Talentedin. Heidän omistamansa konsulttilafka Helsingissä palkkaa devaajia ~8000e/kk liksoilla.
   
 45. shams

  shams

  Viestejä:
  227
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pikaisella googletuksella diplomi-insinöörin keskipalkka (kaikki alat) näyttäisi olevan n. 5200€/kk, minkä uskoisin olevan huomattavasti enemmän kuin ohjelmistokehittäjän keskipalkka PK-seudulla. Tuossa ei sinänsä pitäisi olla mitään yllättävää, monilla aloilla koulutustaso määrää palkkatason paljon selkeämmin kuin ohjelmistoalalla.
   
 46. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  542
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niin no en osaa sanoa kun ei ole varmoja lähteitä asialle, mutta hyvin mahdollista.

  Eniten tuota eroa lienee tekee se että tässä verrataan koulutusta yleisesti yksittäiseen työtehtävää eli ohjelmistokehittäjään. Myös kaikki satoja tonneja nostavat yritysjohtajat yms. päälliköt ovat dippa-inssejä.
   
 47. Bertta

  Bertta

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2019
  Junior Developer: 2800 – 3500 €
  Developer: 3200 – 4500 €
  Senior Developer: 4200 – 5500 €
  Arkkitehti/Lead Developer: 5000 – 6500 €

  Tuo on aika hyvä kuvaus omien kokemusteni perusteellla pöydän molemmilta puolilta. Ohjelmistosuunnittelijoille on nyt kysyntää. Kehottaisin kaikkia kilpailuttamaan työnantajia ja vaihtamaan paikkaa paremman palkan perässä jos se suinkin on mahdollista.

  Tuo on tehokkain strategia työntekijän etujen varmistamiseen - ammattiliitot voi unohtaa.
   
  demas ja akir0 tykkäävät tästä.
 48. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  2 644
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  No, jos se lähde, kenellä on parhaat tilastot ei kelpaa niin sitten ei voi auttaa.

  Se paljonko alalla tienataan keskimäärin ja eri fraktiileissa riippuu ihan täysin siitä, paljonko alalla tienataan keskimäärin ja eri fraktiileissa, eikä sillä omalla tienaamisella ole sen asian kanssa yhtään mitään tekemistä. Eli nyt oli puhe aidasta, eikä aidan seipäistä.

  Palkkatilastot

  Tekillä on hyvät julkiset tilastot, tehtävien ja toimialojen mukaan. Vähän pitää toki näitä aina tulkita. Täytyy tosin myöntää, että tietotekniikka on hivuttautunut kokonaisuudessa ylemmäksi.
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2019
 49. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  945
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuohan nyt ei ihan pidä suoraan paikkaansa. Palkkaus perustuu siihen, että konsultti saa suoraan suurimman osan laskutuksesta, joten riippuu ihan täysin, että millaiseen projektiin sut saadaan myytyä, että paukkuuko 8k liksoja.

  Kokenut kaveri hyvässä projektissa ja kun jaksaa painaa niin 8k on mahdollista ja ylikin, mutta en vertaisi tuota missään nimessä siihen mitä kiinteällä kuukausipalkalla jossain saa.
   
  Randomizer tykkää tästä.
 50. SundeR

  SundeR

  Viestejä:
  359
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2018
  Joku toinenkin lafka tarjosi ihan samaa kuviota. 8k/kk riitti että oli projekti. Joku osaavampi voi laskea että millaisella laskutuksella kannattaa tuollainen 8k maksaa, firmalla ei toimitiloja tai ylimääräisiä menoja itsellä siis.