• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Israel, Jerusalem, palestiinalaiset ja kumppanit

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
3 077
Israel vain tarkoituksella räjäyttelee hakulaitteita tietäen, että niiden välittömässä läheisyydessä voi olla ketä tahansa Hizbollahin terroristien lisäksi. Tekopyhää saivartelua.
Onneksi ne Hizbollahin rauhanraketit tarkistavat ketä on läheisyydessä, ennen kuin tappavat tarkasti vain ne arabilapset joiden niskaan tippuvat.

Ja ei, pointti ei ole whatsboutismi, vaan se että Hizbollah ja Iran tekevät ihan avoimia sotatoimia Israelia vastaan. Tuollainen hakulaiteisku on ihan äärimmäisen tarkasti kohdistettu isku sodassa.

Jos Israel ei saa vastata näin tarkasti, niin silloin Israel ei saa vastata mitenkään. Ja jos on sitä mieltä, ettei Israel ei saa mitenkään puolustaa itseään se on antisemitismiä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 630
Ja mitkä on vaihtoehdot? Mitä israelin pitäisi tehdä? Laskea aseensa, laulaa kumbayaa ja odottaa holokausti 2.0?

Sota on julmaa ja sota terrorostijärjestöä vastaan kaupunkiolosuhteissa vielä julmempaa. Natsisaksan voittaminen vaati myös siviiliuhreja. Joten ei niitä siviiliuhreja voi loputtomiin vältellä, tai siitä sotimisesta ei tule yhtään mitään.

Ja nämä nimenomaan minimoi siviiliuhrit.
Näiden tyyppien mielestä Israelin pitäis lopettaa sitä ja tätä ja tota ja avata rajat ja luoda yhden valtion malli jossa sitten kaikki elää sovussa ja harmoniassa eikä yhtäkään Israelilaista siviiliä tapeta koska arabit ovat rauhan puolella.
 
Liittynyt
21.02.2017
Viestejä
5 213
Israel vain tarkoituksella räjäyttelee hakulaitteita tietäen, että niiden välittömässä läheisyydessä voi olla ketä tahansa Hizbollahin terroristien lisäksi. Tekopyhää saivartelua.
Hyväksytkö missään tilanteessa aseiden käyttämisen vihollistaistelijoita tai terroristeja vastaan, jos on tiedossa että ase saattaa vahingoittaa myös siviilejä? Esim. paheksutko, jos Ukraina ampuu Krimille lentotukikohtaan ohjuksia tietäen, että huonolla tuurilla ohjus saattaa mennä ohi kohteestaan? Tai pitkän matkan droonit venäjän puolelle öljynjalostamoihin, jotka saattavat tappaa laitoksen työntekijöitä tai muita siviilejä?

Omasta mielestäni, jos noi hakulaitteet on onnistuttu saamaan erittäin täsmällisesti juuri Hizbollahin käyttöön niin oikein hyvä tapa iskeä. Jos vaikka vain n. 10% päätynyt terroristeille ja loput siviileille niin heikko homma.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 481
Eiköhän tuollakin tavallinen kansa käytä liki 100% todennäköisyydellä tavallisia matkapuhelimia.
Hakulaitteita taas käyttävät ne, joilla on aivan erityinen syy pelätä paikantamista, salakuuntelua tai puhelimen hakkerointia Pegasusin tms. Välityksellä.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
18 439
Hizbollah itse aloitti sodan Israelia vastaan, ja on itse tähdännyt nimenomaan siviilikohteisiin.

Tämä terroristijärjestön hakulaitteiden räjäyttäminen on ylivoimaisesti paraita keinoja maksimoida terroristitappiot minimoiden siviilitappiot.

Että todella typerää alkaa vetämään jotain absolutistilinjaa, että "yhtään siviiliä ei saa kuolla".

Siviileiden tarkoituksellinen tappaminen on sotarikos. Sitä tekee Hamas ja Hizbollah, ei Israel. Tässä ei tapettu yhtään siviiliä tarkoituksella.
Tämä oli kyllä esimerkki täsmäiskusta, isku joka nimenomaan valikoi kohteet.

En tiedä miten hyvin tuolla aktiivit ovat salanneet/peitelleet osallisuutta läheisiltä, ympäristöltään, vai onko tästä seurannut yllättyspaljastuksia kun se naapurin kivan basifistisetä yllättäen räjähti.
 

JLM

Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 994
Pari huomiota iskusta... hakulaitteiden sisälle ei ihan hirveän isoa räjähdysvoimaa saa säilöttyä, sen näkee mm. siitä että haavoittuneita on tuhansia mutta kuolleita tällä hetkellä ilmeisesti alle kymmenen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sivullisille aiheutuva vaara on aika rajattua vaikka laite räjähtää jonkun taskussa tai kädessä.

Toinen huomion arvoinen asia on se, että tiedustelulle tuo on periaatteessa kultakaivos. Koska terroristit ovat vältelleet älypuhelinten käyttämistä paljastumisen pelossa, nyt periaatteessa riittää että seurataan mitä sairaaloissa tapahtuu ja siitä pystytään piirtämään melkolailla isosti karttaa terroristien sosiaalisista suhteista, henkilöistä jne jne. Tilapäisesti sillä lamautettiin myös Hizbollahin viestintää, mikä oli alun perin suunniteltu tehtäväksi siinä tapauksessa, että joudutaan täysimittaiseen sotaan.

Kolmas on se, että Israel periaatteessa näytti (taas) ettei kukaan ole turvassa, jos oikeasti aletaan. Se luultavasti hillitsee Hizbollahim haluja kostoon ja isompaan esklaatioon. Pidemmän päälle tuossa lienee kysymys siitä, että Israel haluaa pohjoisosien kansalaisten voivan palata koteihinsa, joten viesti on että tavalla tai toisella alue rauhoitetaan. Lännessä toki ollaan kusi sukassa että nyt puhutaan ja toimitaan tylysti, mutta...noh, noiden kanssa nyt ei oikein voi toimia muuten.
 
Liittynyt
14.08.2023
Viestejä
1 264
Niinpä ja silti näitä tehdään
Tottakai? Sodankäynti on sodankäyntiä. Tällaisella iskulla on todennäköisesti kaikista pienin todennäköisyys sivullisten vahingoittamiseen jos nyt mietitään kaikkia muita vaihtoehtoja terroristien tappamiselle/vahingoittamiselle kuten ampuminen tuliaseella, ilmapommitus, drone isku jne.

Puolisen tuntia sitten alkanut uusi räjähdysten sarja Libanonissa. Tällä kertaa ilmeisesti radiopuhelimet kyseessä.

"BREAKING: Israel has blown up thousands of personal radios which were used by Hezbollah members in Lebanon, sources tell Axios"

Heheh. :rofl:
Saattaa seurata pieni paranoia tämän jälkeen. Odotellessa että Hezbollah määrää kaiken kuluttajaelektroniikan tuhottavaksi.
 
Liittynyt
16.09.2020
Viestejä
798
Uskomaton operaatio. Hakulaitteen käyttäjät olivat ilmeisesti vieläpä terroristien johtoporrasta. Saivat iskulla teroissa enemmän pelkoa aikaan kuin terroristit koskaan siviileissä
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 693
Seuraavaksi sitten aurinkosähköjärjestelmät.

"NEW: Lebanon's state news agency reports that home solar energy systems have exploded in several areas of Beirut - AP"

 
Liittynyt
08.04.2020
Viestejä
1 414
Hizbollahin kohdalla räjähteiden tunnistaminen taitaa olla aika hankala homma, kun omia joukkoja on vaikea erottaa muista. Hankaloittaisi melkoisesti normaalia elämää tuolla, jos kaikki piippaukset/hälyt pitäisi tutkia.
 
Viimeksi muokattu:

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
3 077
Hizbollahin kohdalla räjähteiden tunnistaminen taitaa olla aika hankala homma, kun omia joukkoja on vaikea erottaa muista. Hankaloittaisi melkoisesti normaalia elämää tuolla, jos kaikki piippaukset/hälyt pitäisi tutkia.
Voi vähän haitata terroristiviestintää lisää kun nekin kommunikointivälineet joita ei todellisuudessa ole peukaloitu on hieman epäilyksen alla eikä kaikki niitä halua kantaa.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 965
Aivan uskomatonta.
Ainakin 9 Terroristia kuollut ja 300 haavoittunut, kun tänään radiopuhlimet ovat räjähtäneet. Olis ny luullut että kaikki viestintävälineet oltaisiin hävitetty jo eilen, mutta ei, onneksi. Olisikos huomenna vuorossa läppärit.

" The Lebanese Civil Defense Agency has stated that at over 60 Buildings as well as 15 Cars and Motorcycles caught Fire today across the Country, as a result of the Explosion of Hundreds of Two-Way Walkie-Talkies and Fingerprint Devices used by Hezbollah. "

Noissa Walkietalkeissa linee ollut hieman enemmän räjähdysainetta:

1726676499750.png



Useampi radiopuhelin räjähtää:

New attack across Lebanon: 9 killed and at least 300 injured, fires in houses and vehicle
A day after thousands of pagers exploded, hand-held radios used by Hezbollah blow up across Lebanon; The walkie talkies were purchased by Hezbollah around the same time as the pagers
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
253 140
Viestejä
4 404 854
Jäsenet
73 116
Uusin jäsen
keijosenreijo

Hinta.fi

Ylös Bottom