Sitä vaan kaipaisi, että ihmiset osaisivat erottaa henkilöt heidän työstään, kun meidän on kaikkien duunia tehtävä, ja enemmän tai vähemmän yhdessä toisten kanssa. Minun puolesta musiikkifestivaalin toimari saa olla kiihkeä rauhanyhdistyspastori tai vihainen sinitukkainen feministi, eikä se vaikuta siihen osallistunko vai enkö osallistu tapahtumaan. Eriasia sitten jos nämä lähtevät itse tapahtumaan muuttamaan johonkin suuntaan tai tekevät siitä aatteellisen tapahtuman omalle aatteelleen.
Tässä tapauksessa lisäksi huvittaa se, että nyt kun PJ panikoi niin selkääntaputteilijoita riittää. Olipas sankarillista panikoida parissa tunnissa asiaa edes selvittelemättä heinähankoja heiluttavalle somelaumalle ja irtisanoa tj, jonka ovat itse ensi pyytäneet paikalleen.
Muutama vuosikymmen takaperin olisivat varmasti tehneet samalla tavalla, jos homon valitseminen tj:ksi olisi nostattanut kohun. Paasataan yritysten arvoista, mutta firmoilla on oikeasti arvoja vähemmän kuin koskaan: Suurimmalle osalle ainoat arvot on kullakin hetkellä kovinta ääntä pitävä lauma.
Ennen somea nämä ryhmät kohtasivat toisiaan ryhminä vain harvoin. Esimerkiksi baareissa, jossain juhlissa jne. Jolloin kyllä väittelyt ovat aika ankaria. Mutta somen aikana nämä ryhmät ovat käytännössä jatkuvasti samassa huoneessa, he kuulevat muiden keskustelut siinä missä omansakin. Ja lopputulos on konflikti.
Ei se ero pelkästään kohtaamisien määrästä ole kiinni... Vaan myös siitä, että kun livenä kohtaa jonkun, jolla on omasta eriävä mielipide, niin useimmiten sitä molemmat hieman pehmentää oman kannan terävimpiä kulmia, ja pyrkii lähestymään jonkintasoista löyhää yhteisymmärrystä, olkoonkin että ehkä hyvin varauksellista sellaista.
Netissä taas kun kohdataan joku, joka edustaa eriävää kantaa niin yleensä vielä vähän karrikoidaan lisää sitä omaa mielipidettä tiukemmaksi ja keksiä miten asian saisi mahdollisimman ilkeästi ilmaistua, että saisi omilta kavereilta paljon tykkäyksiä. Näkeehän se jo ryhmien sisälläkin kun vertaa netin AMD vs. Intel, AMD vs. NVIDIA, Nastat vs. kitkat jne. keskusteluja vastaaviin livenä.
Ja tästä sitten vielä pahenmpi, kun ei edes kohdata ketään. IRL:kin on selän takana paljon helpompi puhua pahaa, mutta kun netissä tehdään lokakampanja tuntemattomasta, niin sittenhän sitä vasta vauhtiin päästään. Enpä usko, että monikaan niin kauheasti olisi mieltään pahoittanut tämän jazzitoimarin tapaamisesta livenä kasvokkain.
Lisäys edit:
Ja koska nuoret ovat enimmäkseen arvoliberaaleja ja hallitsevat sosiaalisen median käytön paljon paremmin kuin vanhemmat väkijoukot, se nostaa noiden näkyvyyttä.
Niin tai ehkä vanhemmat ja konservatiivisemmat väkijoukon nimenomaan osaa käyttää sitä somea, kun eivät käytä sitä niin herkeästi kiihkoamiseen milloin minkäkin asian puolesta?