Hiilihapotuslaitteet ja uutteet mm. Soda Stream,yms

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Tokmannilla ois kovassa tarjouksessa, mutta verkkokauppa ainakin antaa ihme erroria...


1717535462702.png


Kellään kokemuksia laitteesta?
 
Tokmannilla ois kovassa tarjouksessa, mutta verkkokauppa ainakin antaa ihme erroria...


1717535462702.png


Kellään kokemuksia laitteesta?
Eipä toimi nuo tuotesivut täälläkään, edes eri selaimilla. Voisi kyllä ostaa mökille tuolla hinnalla niin ei tarvitsisi raahata erikseen sinne.

Jos joku keksii kikan miten nuo voi tilata niin vinkkejä otetaan vastaan. Voi tietysti olla, että kyseiset tarjoukset ovat jo loppuneet, ja nuo tarjoukset ovat vain jääneet tuonne erikseen elämään.
 
Eipä toimi nuo tuotesivut täälläkään, edes eri selaimilla. Voisi kyllä ostaa mökille tuolla hinnalla niin ei tarvitsisi raahata erikseen sinne.

Jos joku keksii kikan miten nuo voi tilata niin vinkkejä otetaan vastaan. Voi tietysti olla, että kyseiset tarjoukset ovat jo loppuneet, ja nuo tarjoukset ovat vain jääneet tuonne erikseen elämään.

Kirjauduin sisälle klubiin, laitoin laitteen ostosskoriin ja menin kanssalle. Ihan normaalisti näyttää tähän asti toimivan. Olisikohan vika korjattu?
 
Tuohon MySoda Toby Dove laitteeseen ei kuulu hiilihappopatruunaa mukaan.
Käykö tähän mikä tahansa patruuna?

Vai onko edullisempaa ostaa laite missä patruuna tulisi mukana?
(uutiskirjeellä - 10€)
 
Tuohon MySoda Toby Dove laitteeseen ei kuulu hiilihappopatruunaa mukaan.
Käykö tähän mikä tahansa patruuna?

Vai onko edullisempaa ostaa laite missä patruuna tulisi mukana?
(uutiskirjeellä - 10€)

Kaikki muut käyvät paitsi Sodastreamin pinkki hiilidioksdi. Siinä on erilainen liitin. Sodastreamejä kannattaa nykyään välttää tuon uuden hiilidioksidin takia. Se maksaa reilusti enemmän täyttää.

Edullisimmin hiilidioksidin saa ostamalla tyhjän pullon Torista ja käymällä sitten vaihtamassa se täyteen.
 
Onks tosta Tobysta jollain kokemuksia, onko laadukas laite?
Mulla on toistakymmentä vuotta vanha Sodastreamin Jet (eli se ihan perusmalli) joka toimii edelleen, mutta pakkohan ton muovirimpulan on joskus levitä. Tuosta nyt sais uuden vehkeen suht edukkaasti, ja pikalukittuva pullo kiinnostais käytön helppouden kannalta.

Ketjusta muistan lukeneeni että joissain MySodan vehkeissä ollut vähän suunnittelumokia jotka lyhentää laitteen elinkaarta, mikä mahtaa tämän vehkeen tilanne olla näiden suhteen… Ei kiinnostais korvata toimivaa laitetta nimittäin uudella ja ”paremmalle” jos se porsii parin vuoden jälkeen kun takuu on päättynyt.
 
Onko MySoda makutiivisteitä kokemuksia?

Makukysymys. Itse tykkäsin Pink Grapefruitista mutta ei varmasti ole kaikkien makuun. Kokeilemalla tietää. Noita on saanut vuosia kolme kympillä Tokmannilta.

Kannattaa huomata että sokerillisista versiosta saa vain 4 litraa juomaa kun taas sokerittomista 8 litraa. Puolen litran pulloon kun ei voi liuottaa tarpeeksi sokeria että sitä riittäisi 8 litraan juomaa.
 
Onks tosta Tobysta jollain kokemuksia, onko laadukas laite?
Mulla on toistakymmentä vuotta vanha Sodastreamin Jet (eli se ihan perusmalli) joka toimii edelleen, mutta pakkohan ton muovirimpulan on joskus levitä. Tuosta nyt sais uuden vehkeen suht edukkaasti, ja pikalukittuva pullo kiinnostais käytön helppouden kannalta.

Ketjusta muistan lukeneeni että joissain MySodan vehkeissä ollut vähän suunnittelumokia jotka lyhentää laitteen elinkaarta, mikä mahtaa tämän vehkeen tilanne olla näiden suhteen… Ei kiinnostais korvata toimivaa laitetta nimittäin uudella ja ”paremmalle” jos se porsii parin vuoden jälkeen kun takuu on päättynyt.
Kävin äsken hakemassa. Ensivaikutelma on jämäkkä ei Kiinamainen hempula.
Kolmella painalluksella sai tosi poreista juomaa.
 
Onks tosta Tobysta jollain kokemuksia, onko laadukas laite?
Mulla on toistakymmentä vuotta vanha Sodastreamin Jet (eli se ihan perusmalli) joka toimii edelleen, mutta pakkohan ton muovirimpulan on joskus levitä. Tuosta nyt sais uuden vehkeen suht edukkaasti, ja pikalukittuva pullo kiinnostais käytön helppouden kannalta.

Ketjusta muistan lukeneeni että joissain MySodan vehkeissä ollut vähän suunnittelumokia jotka lyhentää laitteen elinkaarta, mikä mahtaa tämän vehkeen tilanne olla näiden suhteen… Ei kiinnostais korvata toimivaa laitetta nimittäin uudella ja ”paremmalle” jos se porsii parin vuoden jälkeen kun takuu on päättynyt.
Eikö joku just tässä ketjussa sanonut, että valitti takuun jälkeen Mysodalle, ja ne lähetti ilmaiseksi uuden yläosan laitteeseen, jossa tyyppivika oli korjattu?

Ostin nyt itse tuon Mysoda Tobyn mökille. Woody ainakin vaikuttaa loistavalta laitteelta, mutta omistanut vasta viikon sen.

Tobyhan on kalliimpi näistä ja Mysoda myy sitä sivuillaankin. Siinä on tuo jäätymätön suutin verrattuna Woodyyn eli voi vielä kylmempää vettä laittaa sinne ilmeisesti. Woodyyn olen laittanut jääkaappikylmää. Tobyyn menee isommat ja pienemmät patruunat. En tiedä onko muita eroja. Molemmissa on kahden vuoden takuu.

Täytyy katsoa kun avaa ja testaa tuota, mutta hintaa tuli siis yhteensä 53 € kun osti Tobyn Tokmannilta ja uuden hiilidioksidipatruunan Rustasta nyt kun siellä on alennus. Eli jos vaikka 1,5l Värskaan vertaa niin eikös kone maksa itsensä takaisin ekalla patruunalla jo kun Värskän hinta on ~1€/l ja koneen patruunalla saa noin 50 litraa keskimäärin? Ja sen jälkeen noin 10x halvempaa.
 
Viimeksi muokattu:
Ruokasuola on ruokasuolaa. Ei ole mitään käytännön merkitystä onko se louhittu andien itärinteiltä vai uutettu auringon voimalla kristallinkirkkaista vesistä, josta se on käsin nostettu rauduskoivusta tehdyllä kuksalla.
Ruokasuola on prosessoitua. Siinä on sen vuoksi vain kaksi alkuainetta, kun merisuolassa niitä on jopa 80. Se ei ole luonnollista. Lisäksi se on saatettu valkaista, josta johtuu sen valkoinen väri. Danival ja kelttiläinen suola on harmaata.

Ruokasuolaan lisätään myös pieniä määriä paakkuuntumisenestoaineita, joissa on syanidia. Itselleni näissä toimissa ei ole mitään järkeä. Käytän karkeaa Danivalia esim. keitinvesiin (se on hitusen halvempaa), ja sitten muuten sitä hienompaa joka ei paakkuunnu niin paljoa.

Jokainen voi itse päättää, onko ~1 €/kg vs. 2-3 €/kg merkittävä ero niissä määrin mitä itse suolaa käyttää. Suosittelen ainakin, että ei käytä perus ruokasuolaa nenäkannussa eli jotain parempaa kannattaa joka tapauksessa ostaa (sillä nenäkannu on loistava halpa apu). Tavallinen merisuola on seuraavaksi paras vaihtoehto. Sitä ei vaan oikein löydä ilman paakkuuntumisenestoainetta.

Ja juu, tiedän että määrät ovat pieniä, mutta kaikki vaikuttaa kehossa. Kilo suolaa kestää melko pitkään, eli kustannus on erittäin pieni. Johonkin savukalan maustamiseen käytän tavallista merisuolaa kun siinä menee iso osa hukkaan. Voisi sitä ehkä käyttää myös keitinvesissäkin. Ruokasuolaa/pöytäsuolaa en käytä mihinkään. Ei ole tarpeeksi iso säästö siitä järjettömyydestä.

En löytänyt testiä, mutta olisi mielenkiintoista jos joku laittaisi eläimille suolakiveksi prosessoidusta ruokasuolasta tehdyn "kiven" (jossa paakkuuntumisenestoaineita) ja sitten näitä muita, että minkä valitsisi. Oma veikkaus on, että ei ainakaan sitä ruokasuolaa.
 
Viimeksi muokattu:
Tuulimyllyjä vastaan on yleensä turhaa taistella, mutta hieman sivistääkseni ihmisiä tässä esimerkiksi pieni artikkeli ruokasuolasta:
Paljonko suolaa tarvitaan? - Valio
Tietämättä mitä ja miten ihmiset yleensä syö, ruokiin ei hirveästi suolaa tarvitse lisätä. Ja kannustan kaikkia opettelemaan mausteiden käytön ja vähentämään suolan käyttöä.
 
Ruokasuola on prosessoitua. Siinä on sen vuoksi vain kaksi alkuainetta, kun merisuolassa niitä on jopa 80. Se ei ole luonnollista. Lisäksi se on saatettu valkaista, josta johtuu sen valkoinen väri. Danival ja kelttiläinen suola on harmaata.
Tuosta kun teki 10% suolaliuoksen savukalan suolausta varten niin oli mukavasti hiekkaa astian pohjalla:rofl:
Tämä riittää tästä offtopicista.
 
Tuosta kun teki 10% suolaliuoksen savukalan suolausta varten niin oli mukavasti hiekkaa astian pohjalla:rofl:
Tämä riittää tästä offtopicista.
Mielestäni itsetehdystä vissystä puhuminen hiilihapotuslaitteiden ja uutteiden ketjussa ei ole millään tavalla offtopicia.

Kyse on hiilihapotetusta kivennäisvedestä, jonka juonnissa ihmiset haluavat säästää ostamalla laitteen. Tällöin ihmisen täytyy lisätä siihen kivennäisaineita, koska muuten se ei ole kivennäisvettä. Eikä niin terveellistä koska nesteen juominen poistaa kehosta kivennäisaineita. Tämän itse tekemisen voi täysin rinnastaa noihin uutteisiin, joissa ihminen tekee itse limpparia tai vastaavaa. Joku saattaa ostaa valmiita kivennäisjauheita, joista voi myös puhua.

Itse aiheeseen, niin tästä artikkelista voi lukea tuosta miksi siinä oli "hiekkaa". Se on juurikin niitä kivennäisaineita, jotka eivät liukene veteen, kuten silicaa, jota ihmisen keho tarvitsee luustoon ja niveliin. Kivennäisaineita on Redmondin suolassa 2% kokonaismassasta, ja liukenemattomia paljon pienempi määrä.

Artikkelissa mainitaan myös kahden tohtorin kirjat, joissa he puhuvat tällaisen puhdistamattoman suolan puolesta eli Dr. James DiNicolantonio: The Salt Fix ja Dr. David Brownstein: Salt Your Way to Health.

 
Tuulimyllyjä vastaan on yleensä turhaa taistella, mutta hieman sivistääkseni ihmisiä tässä esimerkiksi pieni artikkeli ruokasuolasta:
Paljonko suolaa tarvitaan? - Valio
Tietämättä mitä ja miten ihmiset yleensä syö, ruokiin ei hirveästi suolaa tarvitse lisätä. Ja kannustan kaikkia opettelemaan mausteiden käytön ja vähentämään suolan käyttöä.
Kaikki on yksilöllistä ja riippuu ihmisen ruokavaliosta jne.

Tässä on Dr. Bergin (12 miljoonaa seuraajaa Youtubessa) 3 minuutin video, joka selittää natriumin ja kaliumin suhteen tärkeydestä verrattuna siihen, että ihminen keskittyy vain yhteen näistä. Kannattaa hakea vaikka hänen kanavaltaan lisätietoa aiheesta hakusanoilla "potassium" (eli kalium) tai "salt". "Sodium" on siis "natrium" englanniksi.

Pääpiirteittäin idea on se, että ihmisen tulisi mieluiten syödä paljon kasviksia, jotka sisältävät kaliumia sekä vähentää hiilihydraatteja ja einesruokia (joissa on usein paljon pöytäsuolaa ja hiilihydraatteja). Hiilihydraatit vähentävät kaliumia kehosta.

Jos ihmisellä on jo tällainen terveellinen ruokavalio, niin suolan määrällä ei ole niin paljoa merkitystä, eikä sitä välttämättä kannata vähentää. Jos ihmisellä on huono ruokavalio, jossa hän syö paljon roskaruokaa, eineksiä ja vähän kasviksia, niin silloin suolan määrää kannattaa vähentää eikä lisätä sitä ruokiin.

Tärkein asia on pitää näiden suhde vähintään niin, että kaliumia on 2:1 natriumiin nähden. Mutta jos on näihin liittyviä terveysongelmia, niin silloin pitäisi yrittää syödä pidempään 4:1 suhteella, jotta asiat korjaantuisivat.

Sopivan vedenjuonnin määrää voi sitten tarkkailla virtsan väristä, ja yleisesti juoda silloin kun on jano. Virtsan ei kuulu olla kovin tummaa, eikä vaaleaa.

 
Viimeksi muokattu:
Minua ei ainakaan kiinnosta suolanmyyjän mainokset tai sometähden vakuuttelut. Jos linkkaat vertaisarvioitua tieteellistä tutkimusta asiasta saatan jotain uskoakin mutta myyjän perustelut tai jonkun sometähden videot eivät kiinnosta pätkääkään. Epämääräiset suolan mainokset eivät kuitenkaan tähän ketjuun kuulu.

Oletan että syön jo nyt liikaa suolaa enkä todellakaan halua lisätä sitä juomiin. THL:n mukaan liki kaikki suomalaiset syövät liikaa suolaa.

Lähes kaikki suomalaiset syövät liikaa suolaa – suolamääriä ei hahmoteta tai asiasta ei välitetä
 
Viimeksi muokattu:
Minua ei ainakaan kiinnosta suolanmyyjän mainokset tai sometähden vakuuttelut. Jos linkkaat vertaisarvioitua tieteellistä tutkimusta asiasta saatan jotain uskoakin mutta myyjän perustelut tai jonkun sometähden vieot videot eivät kiinnosta pätkääkään. Epämääräiset suolan mainokset eivät kuitenkaan tähän ketjuun kuulu.

YouTubessa ja muualla kyllä uskottavan oloisesti väitetään vaikka mitä. Asiat voivat pitää paikkansa, mutta voivat myös olla täyttä huuhaata. Lähdin siis itse Google Scholarilla etsimään juttuja hakusanoilla "sodium potassium ratio".

Ekalta sivulta löytyi alla linkattu artikkeli, josta on varmaan hyvä lähteä liikkeelle. Toki artikkeli on 3 vuotta vanha. Itse jutussa pohditaan sitä voiko virtsan Na-K -suhteesta arvioida väestötasolla ihmisten verenpainetta (voi). Johdannossa käydään pikakelauksella läpi viitekehystä eli mitä Na-K -suhteesta tiedetään. Näihin väitteisiin löytyy lähdeviitteet, joista sitä tietoa voi lähteä onkimaan tarkemmin. Osa alkuperäisistä tutkimusartikkeleista on varmasti maksumuurin takana, mutta tutkimuslaitosten sivuilta, ResearchGatesta tai tutkijoilta itseltään voi saada kopioita artikkeleista (mielestäni tutkijoilla on lupa lähettää kopioita artikkeleista sähköpostilla kyselijöille).

En ole itse päässyt johdannossa muutamaa lausetta pidemmälle, joten en tiedä mitä tästä asiasta pitäisi ajatella. Alla jokatapauksessa lähde, jossa on lisää lähteitä, joissa on lisää lähteitä jne.:

Kogure, M., Nakaya, N., Hirata, T. et al. Sodium/potassium ratio change was associated with blood pressure change: possibility of population approach for sodium/potassium ratio reduction in health checkup. Hypertens Res 44, 225–231 (2021). Sodium/potassium ratio change was associated with blood pressure change: possibility of population approach for sodium/potassium ratio reduction in health checkup - Hypertension Research

Loppukommenttina, että luulin linkistä että tuo olisi julkaistu Naturessa, mutta eipä ole. Luultavasti silti ihan hyvä lehti (toisin kuin MDPI mitä Google Scholar myös tarjosi).

Edit: Myös voi mennä yliopiston kirjastoon lukemaan maksumuurin takana olevan jutun. Tai sitten voi pyytää kaveria joka opiskelee tai on yliopistolla töissä lataamaan PDF:n. Keinoja on monia, yleensä ainoastaan laiskuus on esteenä (myös tutkimusartikkeleiden lukeminen voi olla erittäin uuvuttavaa). (niin ja tietysti voi ihan vaan maksaa vaikka se aika epäeettistä onkin.)
 
Viimeksi muokattu:
Kyllähän se vaikuttaa siltä että kalium vähentää natriumin haitallisia vaikutuksia. Alkaa mennä ohi aiheen, mutta mielenkiintoisia juttuja löysin, siis tutkimusartikkeleista. Tässä suht. kiva maksumuurin takana oleva review-artikkeli aiheesta: Adrogué et al. 2007 DOI: 10.1056/NEJMra064486

Verenpaineongelmien yksi juurisyy on mitä ilmeisimmin että elimistömme on sopeutunut esihistorialliseen ruokavalioon, jossa natriumia ei ole tarpeeksi ja kaliumia on yllin kyllin. Niinpä ihmisen munuaiset ovat erittäin tehokkaita poistamaan kaliumia ja estämään arvokasta natriumia erittymästä virtsaan. Nykyinen ruokavaliomme on päinvastainen, eli natriumia on liikaa ja kaliumia ei ole ainakaan liiaksi asti. Jos joku valittaa ulkoisesta habituksestasi tai hengen hajusta, niin siihen voi todeta että "Elän kuin luolaihminen - terveyssyistä!"

Mekanismeihin en vielä päässyt enkä tiedä minkälaisissa Na-määrissä K kykenee kompensoimaan sen haitallisia vaikutuksia. Täytyy ehkä katsoa tuo video, usein niissä on ongelmana että vaikka perusta olisi sinällään oikein, asioita yksinkertaistetaan tai tulkitaan kyseenalaisesti. Sitä ei esim. varmasti ole tutkittu ainakaan ihmisillä onko kaliumin lisäämisestä ruokavalioon enää merkittävää hyötyä jos saa suosituksiin verrattuna vaikka 10-kertaisen määrän suolaa.

Walter Kempner kehitti 1939 riisidieetin, jossa oli paljon kaliumia ja vähän natriumia. Tällä oli hyviä terveysvaikutuksia. Ruoka tosin ei tosin ollut kovin maittavaa, joten hän ruoskitti koehenkilöitä, jotta olisivat ihmisiksi ja söisivät annoksensa. Tämän viimeisen lauseen tiedon poimin Wikipediasta: Rice diet - Wikipedia
 
Itse aiheeseen, niin tästä artikkelista voi lukea tuosta miksi siinä oli "hiekkaa". Se on juurikin niitä kivennäisaineita, jotka eivät liukene veteen, kuten silicaa, jota ihmisen keho tarvitsee luustoon ja niveliin. Kivennäisaineita on Redmondin suolassa 2% kokonaismassasta, ja liukenemattomia paljon pienempi määrä.
Ja tämmösen mihinkään liukenemattoman näkyvän silikaattisakanko pitäisi jotenkin sitten tuolta suoliston hiussuonistojen kautta imeytyä sinne luustoon ja niveliin verenkierron kautta? Kyllä ne menee suoraan ruoansulatuskanavan läpi – onneksi.

Likainen suola on ihan yksinkertaisesti vaan likaista ja sitä myydään pöljille hulluun ylihintaan.
 
Ja tämmösen mihinkään liukenemattoman näkyvän silikaattisakanko pitäisi jotenkin sitten tuolta suoliston hiussuonistojen kautta imeytyä sinne luustoon ja niveliin verenkierron kautta? Kyllä ne menee suoraan ruoansulatuskanavan läpi – onneksi.

Likainen suola on ihan yksinkertaisesti vaan likaista ja sitä myydään pöljille hulluun ylihintaan.
Tuossa artikkelissa on mainittu nuo kaksi eri tohtorin kirjaa, joista varmasti löytyy lähdeviitteet. En ole vielä ehtinyt lukemaan kumpaakaan.

Loogisesti voisin ajatella, että ihmisen vatsahapot pystyvät liuottamaan näitä, jos satut tietämään sellaisesta? Se on aika stydiä. Se ei ole vettä, ei lähellekään.

Hienoa että foorumin mututuntuilijat tietävät varmasti paremmin kuin tohtorit.
 
Minua ei ainakaan kiinnosta suolanmyyjän mainokset tai sometähden vakuuttelut. Jos linkkaat vertaisarvioitua tieteellistä tutkimusta asiasta saatan jotain uskoakin mutta myyjän perustelut tai jonkun sometähden videot eivät kiinnosta pätkääkään. Epämääräiset suolan mainokset eivät kuitenkaan tähän ketjuun kuulu.

Oletan että syön jo nyt liikaa suolaa enkä todellakaan halua lisätä sitä juomiin. THL:n mukaan liki kaikki suomalaiset syövät liikaa suolaa.

Lähes kaikki suomalaiset syövät liikaa suolaa – suolamääriä ei hahmoteta tai asiasta ei välitetä
Sinua ei kiinnosta, mutta muita voi kiinnostaa. Kyse on kivennäisveden tekemisestä kotitekoisesti hiilihapotuslaitteella. Laita vaikka ignoreen ne jotka puhuvat asioista, jotka eivät sinua kiinnosta. Tai älä tule ketjuun.

Eli mielestäsi tässä ketjussa ei saa mainostaa mitään merkkejä jotka liittyvät juomien tekoon? Tietenkin kotitekoisen kivennäisveden tekijöitä kiinnostaa mikä on halvin ja paras suola tai vaikka jauhe sitä varten.

Minä en itse hyödy näistä merkeistä mitään kun mainitsen ne, vaan haluan muiden tietävän niiden olemassaolosta. Itse olen ostanut tuota Danivalia, koska sain sitä noin 3 €/kg. En kuitenkaan ole kertonut edes mistä.

Enkä ala sinun vuoksesi lukemaan vertaisarvioituja tutkimuksia ja tiivistämään niitä. Tein jo tuon 3 min videon tiivistyksen, joka saa riittää. Niitä lukevat ammattilaiset, joita itse hyödynnän kun he ovat niitä lukeneet. Voit tutkia itse, tai sitten et. En ole palvelijasi.
 
Viimeksi muokattu:
YouTubessa ja muualla kyllä uskottavan oloisesti väitetään vaikka mitä. Asiat voivat pitää paikkansa, mutta voivat myös olla täyttä huuhaata. Lähdin siis itse Google Scholarilla etsimään juttuja hakusanoilla "sodium potassium ratio".
Arvostan, ja teit tuon vielä itse niin että olit avoin asialle vaikka vaikutti että epäilet sitä. Kaikilla ei ole kuitenkaan aikaa alkaa tutkimaan kaikkea itse, joten silloin kannattaa käyttää eri ammattilaisten mielipiteitä apuna. Keitä sitten kuuntelee, on jokaisen oma asia.

Tiede on siitä jännä, että jopa yhteiskunnassa täysin hyväksytty asia voi olla täyttä huuhaata. Näitä esimerkkejä on paljon, mutta helppona esimerkkinä kananmunien haitallisuus. Varmasti nykyäänkin joku kirjoittaa kirjoja, että ne ovat haitallisia. Sellaista on tiede. Asiantuntijoilla pitääkin olla eri mielipiteitä ja kaikkea pitää haastaa. Tupakka tietysti toinen helppo esimerkki jota myös lääkärit aikoinaan suosittelivat.

Yhteiskunnan yleiset ohjeet jne. myös muuttuvat paljon paljon hitaammin, kuin uusin tieteellinen tieto. Siksi jotkin yksittäisetkin tutkijat voivat olla oikeassa, mutta ovat vain edelläkävijöitä joita ensin halveerataan. Sitäkin on tiede.
 
Tuossa artikkelissa on mainittu nuo kaksi eri tohtorin kirjaa, joista varmasti löytyy lähdeviitteet. En ole vielä ehtinyt lukemaan kumpaakaan.

Loogisesti voisin ajatella, että ihmisen vatsahapot pystyvät liuottamaan näitä, jos satut tietämään sellaisesta? Se on aika stydiä. Se ei ole vettä, ei lähellekään.

Hienoa että foorumin mututuntuilijat tietävät varmasti paremmin kuin tohtorit.
Et siis ole lukenut mitään, mutta tiedät jo, että siellä tohtorit kertovat mitä haluat? Nice! Kukahan tässä mututuntuilee?

Ja ei, vatsahapot eivät liuota niitä piipohjaisia silikaatteja. Käytännössä kyse on epäpuhtauksista, jotka menevät suoliston läpi.
 
Suolasta voisi tehdä oman ketjun jos siitä haluaa väitellä.

Rustan hiilidioksipullon venttiiliin tuli vikaa, ei sulkeudu jos on laitteessa kiinni vaan pitää ottaa kokonaan pois. Aika mukava tehtävä kun vesipullosta lentää samalla vettä kun yrittää ruuvata sitä hiilidioksipulloa irti. Tapahtui kun hiilidioksipullosta oli käytetty puolet (ei sii heti vaihdon jälkeen).
Onko muilla tapahtunut vastaavaa? En ainankaan muista lukeneeni vastaavasta.
 
Suolasta voisi tehdä oman ketjun jos siitä haluaa väitellä.

Rustan hiilidioksipullon venttiiliin tuli vikaa, ei sulkeudu jos on laitteessa kiinni vaan pitää ottaa kokonaan pois. Aika mukava tehtävä kun vesipullosta lentää samalla vettä kun yrittää ruuvata sitä hiilidioksipulloa irti. Tapahtui kun hiilidioksipullosta oli käytetty puolet (ei sii heti vaihdon jälkeen).
Onko muilla tapahtunut vastaavaa? En ainankaan muista lukeneeni vastaavasta.
Eikös se venttiili ole siinä hapotuslaitteessa ja pullon venttiili aina auki kun pullo on laitteessa kiinni?
 
Tjaa-a, teki myös sama uudella laitteella (tietenkin epäilin ensiksi että se vanha MySodan laite meni rikki ja hain luonnollisesti kaupasta uuden).
 
MySoda Woody ollut tämän viikon käytössä. Tosi hyvä vehje ja iso suositus! Pikalukitus on tosi kätevä, siinä tarvitsee pulloa kiertää vain 1/8 kierrosta. Raanasta jääkylmään hanaveteen tehtynä kuplavesi on tosi raikasta ja hapokasta!

Ajattelin kokeilla lakritsilimsan valmistusta. Lakritsiuutetta vaan sekaan, ehkä vähän steviaa jos tarve. Nami?

Toinen mitä aion kokeilla, niin vaniljasooda. Nestemäistä vaniljauutetta ja ehkä jotain makeutusainetta joukkoon, pitäis tulla hyvää. Cream sodaksi tätä vissiin kutsuvat. Nokian panimo myy tätä 3 euroa /litra, itse tehtynä varmaan puoli-ilmaista.
 
Ei taida mistään enää saada Sodastreamin konetta uutena, joka käyttäisi tuota vanhaa kaasupullon mallia?

Käykös tuohon se perus kaasupullo?
 
Kun hain tuon Mysoda Tobyn niin näin tokmannilla myös jotain hiilihapposäiliöitä joissa oli mukana jotain makuja. Itseäni ei kiinosta nuo mutta en ole tuollaisia vielä nähnytkään.
 
Nyt taasen on Veikon Koneessa ne uudemmat ja paremmat Sodastream quick connect vaihtokaasupullot 4,9€ vaihto eli vaihtopassia käyttämällä 3,92€ pullo...

 
Gigantissa tarjouksessa Nordic Sense Carbonating hiilihapotuslaite 800 ml laite, 39,95€ (norm. 89,95€)
"Se käyttää Aero Charge -järjestelmää veden hiilihapottamiseen ja on yhteensopiva vakiokaasupatruunoiden kanssa."
 
Tokmannilla ois kovassa tarjouksessa, mutta verkkokauppa ainakin antaa ihme erroria...


1717535462702.png


Kellään kokemuksia laitteesta?
Mistä tähän siis saa halvimmalla sopivan hiilihappopullon?
Turussa asustelen et mahtaisko täältä saada jostain ihan liikkeestä hyvään hintaan?
Sopiiko eri merkit keskenään?
 
Mistä tähän siis saa halvimmalla sopivan hiilihappopullon?
Turussa asustelen et mahtaisko täältä saada jostain ihan liikkeestä hyvään hintaan?
Sopiiko eri merkit keskenään?
Tokmannilta sai tuon Tobyn ostaessa SodaTaste makuhiilidioksidipullon 15€ hintaan, tuon voi sitten vaihtaa tavalliseen hiilidioksidipulloon kun loppuu. Eli Mysoda Toby + Sodataste-kaasu 50€.
 
Tokmannilta sai tuon Tobyn ostaessa SodaTaste makuhiilidioksidipullon 15€ hintaan, tuon voi sitten vaihtaa tavalliseen hiilidioksidipulloon kun loppuu. Eli Mysoda Toby + Sodataste-kaasu 50€.

Mun mielestä tuo 15 euroa on niiden makuhiilidioksidien vaihtohinta. Ettei vaan käynyt niin että myyjä ei huomannut pyytää sinulta vaihtopulloa?
 
Mun mielestä tuo 15 euroa on niiden makuhiilidioksidien vaihtohinta. Ettei vaan käynyt niin että myyjä ei huomannut pyytää sinulta vaihtopulloa?
Noin minäkin sen käsitin ja kysyinkin vielä kassalla mutta niin vain veloitti pelkästään tuon 50€, jotain puhui että halvempi ostaa yhdessä tjsp.
 
Sain minäkin koneen ja CO2pullon 50e. En tietty sanonut mitään. Kuitissa lukee vaihtoco2 vaan.
 
Normaalihinta 12,40e se mauton patruuna + täyttö 6,99e tjsp, eli yhteensä about 20e, kun kysyin ekassa Tokmannissa.
Siellä ei ollu noita mauttomia niin menin toiseen ja sain sitten tuolla pelkällä 12,40e hinnalla. En minäkään alkanu valittamaan sitten.
 
Tuli tollanen toby haettua.
Miten tota hapotusta nyt oikein kuuluisi tehdä?
Jos vaan painan 3x sitä nappia (niin että päästän heti irti) niin eihän siinä vedessä ole näkyviä kuplia nimeksikään?
Kuuluuko sitä nappia vaan pitää pohjassa vai mitä täh?
 
Pidennät niitä painalluksia, varmaan jotain sihinää/pihinää alkaa sitten kuulumaan, kun ylipaine venttiili alkaa avautumaan.

Nimim. Sähköisen koneen omaava
 
Tuli tollanen toby haettua.
Miten tota hapotusta nyt oikein kuuluisi tehdä?
Jos vaan painan 3x sitä nappia (niin että päästän heti irti) niin eihän siinä vedessä ole näkyviä kuplia nimeksikään?
Kuuluuko sitä nappia vaan pitää pohjassa vai mitä täh?

En tietysti osaa 100% varmasti eri laitteesta sanoa mutta omalla Sodastream Terra laitteellani suositus on 3-5 painallusta (itselleni riittää 3) ja "noin sekunnin pitää pohjassa". (Per painallus)

Ei siihen muuten tule tietysti mitään kuplia jos samantien päästää irti. Jos alkaa ylitse kuplimaan olet pitänyt liian pitkään pohjassa sitä. Myös loppua kohden (kun paineet vähenevät ja haluat että saat viimeisetkin irti putkilosta) se miten pitkään pidät pohjassa tai montako painallusta lisääntyy radikaalisti.
 
Siis jumalauta onko kukaan saanu noita mysodan litran pullojen pohjia väännettyä auki ilman rälläkkää?
Mitä vittua oikeasti, siis vaikka miten vääntää niin milliäkään ei hievahda, ja tonne väleihin jää pesusta vettä… :rolleyes:
 
Siis jumalauta onko kukaan saanu noita mysodan litran pullojen pohjia väännettyä auki ilman rälläkkää?
Mitä vittua oikeasti, siis vaikka miten vääntää niin milliäkään ei hievahda, ja tonne väleihin jää pesusta vettä… :rolleyes:
Erittäin helposti. Katso pohjasta päin niin näkee ne kolme koloa. Jos siitä mustasta pohjasta puhuit.
 
Erittäin helposti. Katso pohjasta päin niin näkee ne kolme koloa. Jos siitä mustasta pohjasta puhuit.
Siis toi ei hievahdakkaan vaikka millasilla voimilla tota vääntäisi, onko tossa joku niksi mitä en tajua?
Edes kumihanskat ei saa niin kovaa grippiä että toi liikkuis mihinkään.
 
Siis toi ei hievahdakkaan vaikka millasilla voimilla tota vääntäisi, onko tossa joku niksi mitä en tajua?
Edes kumihanskat ei saa niin kovaa grippiä että toi liikkuis mihinkään.
Onkohan näitä sitten erilaisia. Omasta mysodan pullosta löytyy edelläkin mainittu 3 klipsun kiinnitys. Myötäpäivään vääntää muutaman millin niin lukitus avautuu. Avautuu itse asiassa ihan liian helposti. Joskus kun pulloa laittaa hapotuslaitteeseen, jää pohja käteen.

edit: tuli vaan mieleen että jos pohjaa yrittää vastapäivään kiertää niin kuin avaisi pullonkorkkia niin sitten pitäisi olla jo varsin vahva kaveri että saisi väännettyä ne klipsut hajalle.
 
Viimeksi muokattu:
Onkohan näitä sitten erilaisia. Omasta mysodan pullosta löytyy edelläkin mainittu 3 klipsun kiinnitys. Myötäpäivään vääntää muutaman millin niin lukitus avautuu. Avautuu itse asiassa ihan liian helposti. Joskus kun pulloa laittaa hapotuslaitteeseen, jää pohja käteen.

edit: tuli vaan mieleen että jos pohjaa yrittää vastapäivään kiertää niin kuin avaisi pullonkorkkia niin sitten pitäisi olla jo varsin vahva kaveri että saisi väännettyä ne klipsut hajalle.
No ihan maalaisjärjen mukaan on koitettu vääntää, eli niin että aukeaisi eikä että klipsut vääntyisivät kokonaan irti. :D (Ja koska on niin koomisen tiukassa niin kyllä ollaan koitettu vaitaa vääntösuuntaa jos vaikka oltais idiootteja)
Haettiin vielä litran pinkit pullot lisäksi ja ihan sama juttu näissä että ei jumalauta aukea vaikka miten kovaa vääntäisi, oikeasti räjähtää ranteesta jänteet ennen.

On koitettu hakata noita pohjia ennen jotta tärinä saattais aukaista pahimmat jumit ja kokeiltu niin että toinen pitää nongrip hanskoilla täydellä voimalla kiinni ja toinen vääntää non grip hanskoilla mutta ei paljoa auta kun toi ei hievahdakkaan,
Umpiruosteista mutteriakin vääntää helpommin kun tätä

Eli tossa ei oo mitään jippoa että pitää samaan aikaan painaa pullonpohjaa sisään, vääntää ja kutittaa poron palleja tms, koska toi ei jumalauta sit tuu aukeemaan.
Menee tunteisiin.
 
Eli tossa ei oo mitään jippoa että pitää samaan aikaan painaa pullonpohjaa sisään, vääntää ja kutittaa poron palleja tms, koska toi ei jumalauta sit tuu aukeemaan.
Menee tunteisiin.

Omat sodastreamin pullot näyttävät olevan liimattuja. Kokeile katsoa pullon sisällä, ainakin omissa pulloissa näkee jonkinlaisen liiman pitävän jalkaosan kiinni.
 
No ihan maalaisjärjen mukaan on koitettu vääntää, eli niin että aukeaisi eikä että klipsut vääntyisivät kokonaan irti. :D (Ja koska on niin koomisen tiukassa niin kyllä ollaan koitettu vaitaa vääntösuuntaa jos vaikka oltais idiootteja)
Haettiin vielä litran pinkit pullot lisäksi ja ihan sama juttu näissä että ei jumalauta aukea vaikka miten kovaa vääntäisi, oikeasti räjähtää ranteesta jänteet ennen.

On koitettu hakata noita pohjia ennen jotta tärinä saattais aukaista pahimmat jumit ja kokeiltu niin että toinen pitää nongrip hanskoilla täydellä voimalla kiinni ja toinen vääntää non grip hanskoilla mutta ei paljoa auta kun toi ei hievahdakkaan,
Umpiruosteista mutteriakin vääntää helpommin kun tätä

Eli tossa ei oo mitään jippoa että pitää samaan aikaan painaa pullonpohjaa sisään, vääntää ja kutittaa poron palleja tms, koska toi ei jumalauta sit tuu aukeemaan.
Menee tunteisiin.
Ovat varmaan liimanneet pohjat uusissa versioissa. Näissä mitä mulla on niin tosiaan tuo pohjaosa lähtee ihan vahingossa helposti irti. Jos pikkasen pohjaosa kääntyy niin se tippuu pois.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
259 325
Viestejä
4 504 514
Jäsenet
74 381
Uusin jäsen
Matimane

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom