Hiilihapotuslaitteet ja uutteet mm. Soda Stream,yms

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja ddude, 24.10.2016.

 1. ddude

  ddude

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  En löytynyt haulla ketjua, lisäksi kun täällä ei ole ruokaosiota niin yleisellä mennään:

  Soda Stream julkaissut laitteen ja uutteen millä voisi tehdä olutta.
  Se ei selviä onko laite ihan tavallinen ss vai jotenkin eroava:
  https://www.cnet.com/products/sodastream-beer-bar/preview/
   
 2. twigman

  twigman

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Veikkaisin että tehään ensin hiilihappovesi ja siihen huitastaan sekaan oluttiivistettä jossa on 40% alkoholia..
   
 3. -SD-

  -SD-

  Viestejä:
  1 931
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
   
 4. Asba

  Asba

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  13,5% tiivistettä 1:2 suhteessa veteen jos nyt yhtään oikein laskin.
  Vahvasta viinistä aikoinaan yrittänyt tehdä siideriä samanmoisella(?) tekniikalla, eli hiilihapotetaan vesi ja lisätään sinne viini ja sokeri.
  1:3 ainakin oli vielä todella hapokasta, 1:2 ehkä jonkun mielestä hieman pliisua, joka taas olueen muutenkin kuuluu limppareihin verrattuna, eli voihan tuo olla ihan toimivakin systeemi. Vedellähän ne kaupasta saatavatkin on laimennettu, että saatu tarpeeksi alas alkoholipitoisuus. Makunsa tietysti kullakin ja kaikkeen totttuu.
  Sen lisäksi avattu pullo luulisi äkkiä pilaantuvan hapen vaikutuksesta, jolloin tuo 9 olutta vastaava määrä olisi juotava saman illan aikana, eikä verotuksen myötä voi olla halvempaa kuin halpisoluet, eli säästö olisi vain se, ettei pitäisi kantaa kaupasta kuin kolmaosa nestemäärästä.
   
 5. nukiuchi

  nukiuchi

  Viestejä:
  260
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sodastreamia on tullut harkittua, varsinkin kun Jyskän varastomyymälässä melkein jatkuvassa tarjouksessa (tai ainakin usein ollut kun käynyt) 39€-49€ peruspaketti. Lähinnä mietityttää, onko eri mallien välillä eroa, eli ostaako se halvin vai kannattaako pari kymppiä laittaa lisää, että saa paremman? Playssa ainakin ilmeisesti on vähän helpompi pullon kiinnitys.
   
 6. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 599
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa vain katsoa, että tulee tuo snap lock-on vai mikä onkaan nimeltään. Huomattavasti miellyttävämpää käyttää, kun ei tarvitse ruuvata pulloa kiinni laitteeseen. Muutenhan noissa ei kummaa eroa ole, lähinnä sitten on ledivaloja hapotustasolle ja kalleimmissa malleissa hiilihapotus nappia painamalla. Eli melkein sanoisin, että osta halvin snap lock-on tai suoraan tuo kallein, niin saa aina tasaisen hapokasta. Nuo väliversiot ovat käytännössä vain ulkonäöltään eriäviä.
   
  Elvis Jagger ja nukiuchi tykkäävät tästä.
 7. twigman

  twigman

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itsellä on Sodastream Jet 4 vuotta käytössä. Laite on kyllä ollut täysin toimiva vekotin. Pullo kierretään laitteeseen kiinni ja napista turautetaan hapot. Kaasupullon vaihto onnistuu nopeasti ja helposti. Näitä saa 20-50e marketeista, mukana tulee kaasupullo, täyttöpullo ja muutamia makuja; täysin hintansa väärti vaikka 50euroa tästä maksaisi. Makuja tuli alussa testattua ja nykyisin tulee lähinnä vain happovettä juotua sellaisenaan tai sitten tuoremehun sekaan.

  +Yksinkertainen käyttää
  +Halpa
  -Ruma, muovinen ja heiluva hökötys
  -Nappi on jäykähkö ja pullo täytyy kiertää kiinni

  Jos laitteesta saa edullisesti snaplockilla varustetun jämäkämmän version niin siihen voisin itsekkin vaihtaa seuraavaksi. Verkkovirtaan kytkettävää laitetta en menisi hankkimaan.
   
  Elvis Jagger ja nukiuchi tykkäävät tästä.
 8. nukiuchi

  nukiuchi

  Viestejä:
  260
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jes, kiitoksia. Tässähän on lähiaikoina mustaa perjantaita ym. tulossa niin aika varmasti taitaa näitäkin olla silloin tarjouksessa.

  Näin olen itsekin ymmärtänyt, että ei siitä sähköstä ole juuri hyötyä, enemmän vain hajoavia kohteita laitteessa. Eli kyllä se taitaa siis joko halvimpaan tai halvimpaan snap-lockiin kallistua vaaka.
   
 9. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 599
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itselläni tuo Source (snap + ledi-valot hiilihappomäärälle, muttei sähköä) ja se on ainakin oikein passeli laite. Myös mielestäni miellyttävän näköinen ja etenkin jämäkän tuntuinen. Kokemusta myös tuosta hinnat alkaen Jet mallista ja sekin ajaa asiansa mutta ruuvailu on pidemmän päälle ärsyttävää (huomannee tosin vasta tutustuttua tuohon snappiin) ja laite on todellakin halvan ja heiveröisen oloinen. Lisäksi kokemusta tuosta vanhasta näytöllä varustellusta sähkömallista ja se napista hiilihapottaminen on oikeasti ihan kätevää kun saa aina samat hapot mutta toisaalta toki teoriassa hajoamisherkempi ja vaatii myös sen sähköpaikan. Lisäksi tuota kalleinta mallia on harvoin tarjouksessa, joten suhteessa tarjouksessa olevaan halvempaan hintaero on kyllä kohtuuton.

  Ehkä siis lopulta suosittelisin itsekin katsastamaan jostain tarjouksesta snap-lockilla olevan mallin. Esim. juuri tuolta black fridaylta löytynee melko varmasti.
   
 10. Testostenori

  Testostenori Filter Coffee, Not People Tukijäsen

  Viestejä:
  261
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itellä Bubblecap käytössä ja hyvin pelaa. Mukavan vähän vie tilaa keittiöstä, toki kaasupullo sodastreamin. Ja on hieman edullisempi kuin esim sodastream. Niiden fb-sivuilla ihan mukavia reseptejä, mitä kesällä tuli pari kertaa tehtyä. Esim. raparperisooda. Mukavaa vaihtelua esansseille.
   
 11. Immo Kuutsan tukka

  Immo Kuutsan tukka

  Viestejä:
  107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä pelleilyä toi on, että kaasua pitää lisätä 4-5 kertaa ja ravistella pulloa välillä?
   
 12. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 023
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Mistä näihin saisi ostettua tiivisteitä? Suomessa ei ole tullut vastaan kuin ylihintainen SodaStream ja ihan jäätävän makuinen MySoda. Lähinnä energiajuomat hakusessa.
   
 13. nukiuchi

  nukiuchi

  Viestejä:
  260
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuli sitten itsekin päädyttyä Bubblecapiin, juuri tuon tilansäästön ja helpon mukana kuljettamisen vuoksi.

  Tarjouksia vertaillessa tuli vastaan Clas Ohlsonilla tuo SodaStream Play 39e hintaan, ainoastaan keltainen malli. Musta oli sitten normaalihintaisen oloinen 69e. Näyttäisi olleen jonkin sortin poistotarjous myymälässä (Joensuussa tähän törmäsin), kun verkkokaupasta ei löydy sitä ollenkaan. Play on siis tuo halvin pikalukollinen malli.

  Bubblecapin vs Sodastreamin hintavertailussa kannattaa huomioida, että sodastreamissa tulee kaasupullo mukana, bubblecapissa ei, eli pahimmillaan hintaa tulee lisää se 25e kaasupullon hankinnasta. AGAn pulloja jos löytää niin ne tulevat halvemmaksi, 17e kustansi ja vaihdot alle kympin.
   
 14. ddude

  ddude

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Amazon.de
  En oo tosin kärryillä energiajuoma tiivisteestä kun tulee tilattua pelkkää colaa.
   
 15. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 599
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös näihin tulee aikamoiset postit jonka seurauksena säästö ei ole kummoinen? Ainakin itse katsoin yksi päivä, että tiivisteet ovat vähän hintaisia mutta sitten postikulut olivat melko järkyttävät.
   
 16. ddude

  ddude

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Amazonin itse myymät tuotteet yli 39€ niin postit on ilmaiset.
   
 17. saabmies

  saabmies

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onkos noita uutteita ilman minkään sortin makeutusaineita?
   
 18. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 023
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Saattaa johtua siitä, etten oikein osaa käyttää tota amazonia, mutta sieltä tuntuisi löytyvän pelkkää SodaStreamia. Etupäässä itseäni kiinnostaisi uudet brändit. Jenkkilästä löytyisi vaikka mitä, mutta sieltä tilatessa tulee usein postikulut vastaan
   
 19. oppiz

  oppiz

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kokeilin joskus valmistaa itse energiajuomatiivistettä. Pääraaka-aineet siinä oli glukoosisiirappi, stevia, kofeiini, sitruunahappo ja makuaineet/vitamiinit. Kokeilin makeutukseen myös kidesokeria, makeutusjauhetta ja näiden erilaisia yhdistelmiä. Maun sain aika hyvin kohdilleen (Battery-klooni) mutta aina ongelmana oli että tuo kuohahtaa aivan liikaa kun sitä lisää hiilihapotettuun veteen. Onko vinkkejä millä tuota saisi hillittyä?
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2016
 20. ddude

  ddude

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kallista pulloa 45 asteen kulmaan ja valuta tiiviste hitaasti pulloon, pullon sisäreunaa pitkin.

  Tossa muuten amazon.de:stä "perus" energiajuomatiiviste 4 pulloa 15,96€ noita kun ottaa yli 39€ niin postit on ilmaiset.
  https://www.amazon.de/SodaStream-Si...d=1480069463&sr=1-9&keywords=sodastream+sirup
  Verkkiksessä yksi pll 7,90€
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/18505/fvtbh/Sodastream-Energy-440ml-virvoitusjuomatiiviste
  Verkkiksen pullosta tulee 7 litraa juomaa kun Amazonin pullosta 9.

  Mut aika peruskauraahan tuo lienee.
  Tosin mä en ole ikinä hiffannu noiden juomien ideaa.
  Mä ainakin ite otan mieluummin jos piristyä tarvii niin kofeiinin tai efedriinin ihan nappina.
  Tehokkaampaa eikä tuu kylkiäisenä mitään turhia sokereita tai makeutusaineita.
   
 21. Immo Kuutsan tukka

  Immo Kuutsan tukka

  Viestejä:
  107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]
   
  JMM84 tykkää tästä.
 22. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 599
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ootkos muuten millaisilla päiväyksillä saanut tuolta Amazon.de:stä noita tiivisteitä? Itse tilailin nyt ja päiväystä oli alle puoli vuotta. Muistaakseni näissä on ollut helposti yli vuodenkin kun kaupassa katselee. Vaikka eivät nämä litkut kai miksikään mene päiväyksen jälkeenkään. Noita colia vaan pitäisi tilata tuolta joku 10x0.5l pulloa, että saa ilmaiset postit joten on silti aika nihkeää jos päiväykset ovat aina noin lyhyet.
   
 23. ddude

  ddude

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Mä en oo kattonu päiväyksiä ku vähän samalla idealla ettei noi mee miksikään.
  Mä oon tilannu samaan tilaukseen aina jtn muuta että postit täyttyy esim sähköhammasharjan vaihtopäitä tai giletten partahöylänteriä,jne...
   
 24. jake styles

  jake styles

  Viestejä:
  229
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellekin joulupukki toi Sourcen, ja ihan tyytyväinen olen ollut. Snap lock on loistava ja sähköttömyys myös, kun ei keittiössä noita pistorasiapaikkoja kovin kattavasti ole.

  Sain myös samassa paketissa SS:n sokeritonta energiajuomatiivistettä, eli tätä:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...nergy-Sugar-Free-440ml-virvoitusjuomatiiviste

  Odotin vähän että olisi ollut semi-hirveää kuraa, mutta tuohan on oikeasti ihan kelvollista, jopa ehkä omaan makuun parempaa kuin valmiit sokerittomat energiajuomat.

  Mikähän mahtaisi olla paras sokeriton cola-tiiviste? Ja onko tuo SS:n Tonic mistään kotoisin?
   
 25. ddude

  ddude

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Viimeksi muokattu: 07.01.2017
  jake styles tykkää tästä.
 26. humanpro

  humanpro

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kävin tänään puuilossa vaihtamassa pari sodastream hiilihappopulloa. 4.9e kappale ja ihan samankokosia pulloja sain tilalle. Antovat vielä passin millä saa joka viidennen ilmaiseksi. Ei tartte enää prismassa paljoa noita vaihdella.
   
 27. Retu

  Retu

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käykö agan hiilihappopullot sodastream laitteisiin vai onko niillä eri kierre?
  Joskus ruotsin puolelta ostin jonkun nimettömän laitteen hintaan 16€ ja nyt se meni roskiin muutossa kun alkoi vuotamaan aina ku painetta laitto.
  Sodastreamin limu pullot kyllä kävi tuohon laitteeseen.
   
 28. humanpro

  humanpro

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käsittääkseni käy kyllä. Ihan 100% varma en tosin ole.
   
 29. Retu

  Retu

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täytynee ottaa pullo mukaan kun ostoksille menee ja saahan tuosta sen pantin takas ku vie pois.
  Ihan vaan ajatuksena mietin kun kerran samat limupullot toimii, että onko nuilla eroa.

  Itsellä tuli tehtyä eniten vichyä ja siihen sekaan joko jotain esanssia niistä pikku pulloista, itse tehtyä marjamehua tai ihan sicilia sitruuna mehua. Kaikenlaisia sekoituksia on tullut kokeiltua kurkuista ja limestä lähtien.
  En ole makean ystävä niin siinä suhteessa nuo omat sekoitukset toimii kyllä hyvin kunhan jotain sivumakua sinne vaan saa, tosin menee tuo ihan raakanakin.
   
 30. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 599
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mielestäni agassa, sodastreamissa ja mysodassa on kaikissa samanlainen kaasupullo. Esim. Tokmannilla tyrkkäävät aitojen sodastream hiilidioksidipullojen tilalle mysodaa.

  "AGAn hiilidioksidipullot sopivat kaikkiin markkinoilla oleviin hiilihapotus- ja soodavesilaitteisiin: AQVIA, WasserMaxx, SodaStream, Soda-Club ja Soda-Fresh. "
  Hiilidioksidipullo — MyAGA
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2017
 31. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 439
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Kaikenlaisia valmiita esansseja on tullut kokeiltua, mutta parhaimmaksi on osoittautunut FUN Light tuoteperheen appelsiinimehu.

  Ensin vettä 0,5l pullon merkattuun vesirajaan saakka, sitten veden hiilihapotus ja lopuksi pullon kaulaan saakka varovasti kaadettuna FUN Light appelsiinimehua.

  Maku vastaa aika pitkälti jotain Pirkan halpisjaffaa eikä tule kalliiksi + saa melkein täysin kaloritonta limpparia jota voi juoda niin paljon kuin maha kestää :drool:

  [​IMG]
   
 32. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 633
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Puolilitraa makeutusainelitkuja ja kyllä paska lentää.
   
 33. TaMPerer

  TaMPerer

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tämäpä mukava tieto, tarvii alkaa käyttää Agan pulloja.. just eilen hain SS-pullon Motonetistä; 10€.
   
 34. |le

  |le

  Viestejä:
  151
  Rekisteröitynyt:
  17.03.2017
  Sodastreamista naksahti joku muoviosa rikki ja nyt paineet valskaa ulos pulloa täyttäessä. Kiitti ylläolevista infoista. Ostan tilalle BubbleCapin ja alan suosimaan AGA:n pulloja kerta noin halvalla saa aina uuden :)
   
 35. Maso

  Maso

  Viestejä:
  353
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jyväskylässä kannattaa vaihtaa pullot Jyskän varastomyymälässä. 5.90€ ja joka viides pullo on ilmainen. Agan pulloja.
   
 36. stabbulamus

  stabbulamus

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  29.03.2017
  Onko tietoa et sopiiko sodastreamin pet-pullot mysodaan taikka toistepäin?
   
 37. Suolakala

  Suolakala

  Viestejä:
  584
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse olen tehnyt useasti vihreästä mehukatista, siitä päärynästä. Tulee hyvät Smurffilimut.
   
  living_death tykkää tästä.
 38. Insti

  Insti

  Viestejä:
  215
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joko jostain löytyy konepestäviä sodastream-pulloja. Mielestäni nyt syksyllä piti tulla mutta ei ole kaupoissa näkynyt, eikä googlekaan kerro.
   
 39. DonX

  DonX Tukijäsen Team Retro Köyhä

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 40. Technarchy

  Technarchy

  Viestejä:
  2 210
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Miten tuollaisen voi koneella pestä sisältä? Siinähän on noin kapea suuaukko vai aukeaako se tuolta pohjasta?
   
 41. Insti

  Insti

  Viestejä:
  215
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jee, kiitos. Onpa hintavia pulloja, meillä kun on 4kpl litran pulloja jotka pitää vaihtaa! Tiedä sitten tuon vaihdon tarpeellisuutta, joka pullossa on 6/17, muttei mitään eroa uuteen..
   
 42. yyri

  yyri

  Viestejä:
  874
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jonkin keskimääräisen käytön ja paineistussyklien määrän /muovin vanhenemisen perusteella laskettu jokin käyttöikä pullolle, väsyy ajan saatossa käytössä ja lopulta posahtaa väsymismurtumaan. Toki jos uusissa on päivämääränä tuo 6/17...
   
 43. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 439
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Litran pullot on ihan käteviä, mutta hiilihapot poistuvat vähitellen harakoille jos avaa korkkia useamman kerran.

  Tästä syystä teen aina limut erikseen hiilihapotuksen jälkeen 0,5 litran mehupulloihin. Tulee myös vähemmän / harvemmin tiskattavaa kun orikkispullossa on ollut vain hiilihappovettä jääkaapissa, eikä koskaan esanssilitkuja ;)
   
 44. Technarchy

  Technarchy

  Viestejä:
  2 210
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Mä en ole vielä kertaakaan tehnyt mitään sekoitusta suoraan sinne pulloon, vaan lasiin kuten mehutkin tehdään.
   
  luuponen tykkää tästä.
 45. Nenolanjones

  Nenolanjones

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2018
  Onkos näissä eri SodaStream-malleissa yhtä tehokas tuo "hapotuskyky"? Eilen kävin noutamassa tuon SodaStream Spiritin ja ehkä hieman heikonlaisesti hapottaa, aiempaa kokemusta minulla ei ole, mutta tyttöystävä sanoi samaa ja hänellä on joskus aikoinaan joku perusmalli ollut.

  Tuossahan on se snap lock-systeemi, ihan tiivis se ei ole, mutta eihän se ole tarkoituskaan? Pakkohan sieltä on jotain pois vähän päästä kun pusketaan kuplaa pulloon?
   
 46. Maso

  Maso

  Viestejä:
  353
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Siellähän on venttiili joka aukeaa aina tietyssä paineessa, tällä estetään se ettei muovipulloa paineisteta 200bar. :D
   
 47. omenanraato

  omenanraato

  Viestejä:
  1 347
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  Mulla ja isällä ollu vanha perus sodastream ja saa kunnolla happoa. Isällä sit hajosi se ja osti uuden mallisen perus sodastreamin. Näyttää hyvin samanlaiselta kuin tuo vanhakin, mutta ei vain tule happoa kunnolla. Kävi vaihtamassa uuteenkin kun ero on niin iso.
  Toisen kerran kun pulloa aukaisee niin ei siellä ole happoa jäljellä yhtään.

  Eli jotenkin todella paljon vähemmän nämä uudet antaa hapottaa. Kai ne koittaa myydä kalliimpia sit tuolla verukkeella tms.
  Täytynee odotella tarjoukseen mysodan laitetta tokmannille, se on siellä välillä 19,90e hinnalla.
  Sodastreamin uusi versio on ainakin täysin käyttökelvoton.
   
 48. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  443
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Minun soda stream näyttää hapotuksen tason (1-3) valoilla. Toki valot eivät perustu mihinkään mittaukseen, vaan ihan hapotusnapin pohjassaoloaikaan. Hauskana yksityiskohtana jo ihan uudesta varaventtiili alkaa ujeltamaan ennen kuin edes toinen valo syttyy. Saisi saada vähän hapokkaampaa tavaraa ulos.
   
 49. Nenolanjones

  Nenolanjones

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2018
  Ei kai tuossa sitten mitään vikaa ole, on vain ominaisuus nuo laimeat hapotukset. Onneksi tuossa pitäis olla palautusoikeus, niin taidan kiikuttaa takaisin ja kokeilen tuota MySodaa seuraavaksi.
   
 50. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 400
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oma soda stream laite sai kuoliniskun kun jossain vaiheessa innostuin tekemään omenamehuvissyä :D Lidl lopetti sen myynnin ja pakko oli jotenkin saada sitä. Nyt jos pelkkää vettä hapottaa niin ei onnistu kun ohi vuotaa.