Grillit & grillaus

Noista kahdesta Ström ja Mustang ritilä on surkea mitä tuossa aikaisemmin mainitsin halpis Weberistä. Tämä täysin kuvien perusteella.

Täh, Mustangin grillausritilä on varsin mainio, tukevaa ruostumatonta terästä. Ja tykkään tuosta Multigrill -ominaisuudesta, itellä on tuohon reikään hommattuna valurautapannu. Reikä toimii hyvin myös omatekoisen "ikea-vortexin" kanssa, ei tarvi kulhoa silputa millintarkasti ;)

Ainoa valituksen aihe Mustangissa on reilun käytön jälkeen hiukan taipunut hiiliritilä.
 
Viimeksi muokattu:
Kävin verkkokaupassa hypistelemässä pallogrillejä ja ei oikein tullut itselle selkoa miksi 300€ weberi olisi rahan väärti verrattuna <100€ vastaaviin muilta merkeiltä. Materiaalit ja ominaisuudet suht yhteneviä ja koska pallogrillien rakenne on aika simppeli vrt. vaikka isompiin kaasugrilliin, niin mikä selittää hintaeroa muu kuin merkki?

Weber master-touch
Ström Fire
Mustang Gourmet

Kaverilla ollut Weber mastertouch noin 10v, hyvällä käytöllä (sateelta suojassa jne) edelleen savustelee/slow kookkia ajoittain.
Noilla halvemmilla ei kokkaile edes sitä 5v, kun ruostuu kasaan.

Halvalla ei saa hyvää, kallein ei aina ole paras, ja halvin ei aina ole paskin.
 
Itse olin kanssa halpisgrillien vankkumaton kannattaja. Miksi ostaa kallis, kun halpiksen saa ostettua monta kertaa hyvän grillin hinnalla ? Ei mitään järkeä!

No, halpisgrillit tuli ja mätäni tietyin aikavälein. Erään kerran grillin purkuoperaatiota suorittaessani alkoi vituttamaan, että miksi hemmetissä käytän aikaani vanha grillin purkamiseen ja kyyditsemiseen kaatopaikalle. Hiton rasittavaa ja aikaavievää puuhaa.

Ja olihan se grillaustuloskin pari kertaluokkaa parempi laatupelillä.

Sanoisin , että tässäkin lajissa, köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.
 
Kaverilla ollut Weber mastertouch noin 10v, hyvällä käytöllä (sateelta suojassa jne) edelleen savustelee/slow kookkia ajoittain.
Noilla halvemmilla ei kokkaile edes sitä 5v, kun ruostuu kasaan.

Halvalla ei saa hyvää, kallein ei aina ole paras, ja halvin ei aina ole paskin.

Itsellä on ollut nyt Weberin MT 57cm (ei saranaa) tuossa keskellä pihaa ilman mitään suojaa kaksi vuotta. Grillikausi kestää koko vuoden. Eniten diggaan siitä että ei valskaa, isot joulukinkut mennyt snakella tasaisella 110-120c lämmöillä yli 24h, mahtava vehjes.
 
Moi,

Vihjeille olisi tarvetta, slow food ja savustaminen kiinnostaisi. Nykyään on aika paljon erilaista tekniikka tarjolla ja vähän hakusessa mitä sitä hankkisi. Nykyään käytössä kaasugrilli Lucifer Jadeite, 4 poltinta ja sähköinen savustuspönttö säätimellä. Arvostan että käytännöllisyyttä ja ritilät saisi olla mielellään rosterista tai emaloidut. Budjetti on vielä avoin ja sijoituspaikka on terassi.
 
Moi,

Vihjeille olisi tarvetta, slow food ja savustaminen kiinnostaisi. Nykyään on aika paljon erilaista tekniikka tarjolla ja vähän hakusessa mitä sitä hankkisi. Nykyään käytössä kaasugrilli Lucifer Jadeite, 4 poltinta ja sähköinen savustuspönttö säätimellä. Arvostan että käytännöllisyyttä ja ritilät saisi olla mielellään rosterista tai emaloidut. Budjetti on vielä avoin ja sijoituspaikka on terassi.
Weber smokey mountain. Erittäin helppo pitää tasaiset lämmöt jne. Jos taas hakee todella helppoa niin joku pellettisavustin traegerilta esimerkiksi. Jos taas hakee jotain millä tehdä myös muutakin kuin low and slow niin eipä siinä oikein kamadon voittanutta.
 
Moi,

Vihjeille olisi tarvetta, slow food ja savustaminen kiinnostaisi. Nykyään on aika paljon erilaista tekniikka tarjolla ja vähän hakusessa mitä sitä hankkisi. Nykyään käytössä kaasugrilli Lucifer Jadeite, 4 poltinta ja sähköinen savustuspönttö säätimellä. Arvostan että käytännöllisyyttä ja ritilät saisi olla mielellään rosterista tai emaloidut. Budjetti on vielä avoin ja sijoituspaikka on terassi.
Linkkasin just aiemmin Kajaanin K-Raudan tarjouksen Weber wsm 47:sta. Erittäin helppo käyttää ja lämmöt pysyy vakaana. Kassleria menee heittämällä +10kg kerralla.

 
Weber smokey mountain. Erittäin helppo pitää tasaiset lämmöt jne. Jos taas hakee todella helppoa niin joku pellettisavustin traegerilta esimerkiksi. Jos taas hakee jotain millä tehdä myös muutakin kuin low and slow niin eipä siinä oikein kamadon voittanutta.
Kiitos vihjeistä. Toi Weber voisi olla kelpo laite ja olen myös katsellut noita kamadoja. Onko näissä kamadoissa paljon laatueroja?
 
Linkkasin just aiemmin Kajaanin K-Raudan tarjouksen Weber wsm 47:sta. Erittäin helppo käyttää ja lämmöt pysyy vakaana. Kassleria menee heittämällä +10kg kerralla.

Sääli kun Lohjalta on hieman pitkä matka Kajaaniin.
 
Kiitos vihjeistä. Toi Weber voisi olla kelpo laite ja olen myös katsellut noita kamadoja. Onko näissä kamadoissa paljon laatueroja?
Eipä niissä hirveitä ole. Oon nähnyt monen merkkisiä ihan jostain prisman halvimmasta jamestown merkkisestä, joka kaverilla ollut useemman vuoden oman mustangin kautta aina näihin vähän kalliimpiinkin ja green egiin asti. Käytännössä takuun pituus noissa eroaa. Mustangissa se oli 10 vuotta, mikä itselläni on.

Kamado on ihan passeli jos kaipaat muutakin kuin savustusominaisuutta.
 
Rillikausi avattu reverse sear entrecoteella.

PXL_20250421_174435100.jpg
 
Tuli hommattua Napoleon Roguen kaveriksi rst-parila. On muuten kätevä.
Aikalailla pommin kestävä, painaakin 10kg.
Hyvä tehdä burgereita,munakkaita,tortilloja jne.
1000078830.jpg

Katsos perhanaa, tällaista pari vuotta sitten etsiskelinkin ja päädyin valurautaiseen parilaan kun ei kummoisempaa löytynyt. Liekö demarimalli Freestyleen sopiva? Mistä löysit?

E: Itselleni vastaten, näyttäisi löytyvän Freestyleen sopivanakin ainakin K-Raudasta: https://www.k-rauta.fi/tuote/taysikokoinen-parila-napoleon-freestylelegendrogue-425/629162560933
 
Onpas Weber Smokey Mountain Cookereiden hinnat nousseet kun normihinta uudelle 499 e. Itse maksoin muistaakseni 300 e kun joskus viime vuosikymmenellä ostin. Tosi näppärä laite kyllä sellaiseen matalalla lämmöllä hissukseen paistamiseen savun kanssa tai ilman, mutta kun nykyhinta on noin kova, joku halpa kopiomallin bullet smoker alkaa tuntua jo järkevämmältä ostokselta. Tai samalla rahalla / halvemmalla kamado.
 
Tuli hommattua Napoleon Roguen kaveriksi rst-parila. On muuten kätevä.
Aikalailla pommin kestävä, painaakin 10kg.
Hyvä tehdä burgereita,munakkaita,tortilloja jne.
Kas en minäkään tuosta tiennyt.

Mutta eikös ruoka tartu rosterille kiinni aika helposti ? ( vs valurauta ).
 
Kiitos vihjeistä. Toi Weber voisi olla kelpo laite ja olen myös katsellut noita kamadoja. Onko näissä kamadoissa paljon laatueroja?
On kamadoissa jonkin verran.
Sanoisin silti että tärkeimmät asiat on takuu ja se että savupiippu aukeaa kokonaan, jälkimmäinen on iso rajoitus ja voi olla hankalaa löytää erikseen ostettavaksi just sun kamadoon sopiva piippu.

Suosittelisin itse Bonoa koska se ei ole turhan kallis, siinä tulee kaikki tarpeellinen mukana (ovh 150e monitoimiritilä joka on tosi hyvä olla kamadon kanssa), elinikäinen takuu ja aivan älyttömän hyvä savupiippu.
On myös mahis saada tarjouksesta toi hobbyhallista liki puoleen hintaan, mutta sitten takuuta on vain 2 vuotta.

Mustangi olisi muuten hyvä mutta surkeaakin surkeampi piippu (grillin syttyksessä pitää pitää kansi auki ja lämmöt nousee hitaasti) ja ei mitään ylimääräistä mukana.
10v takuu.

Cello (k-rauta) on hyvä myös, sama piippu kuin bonossa ja laatu yleisestikin hyvää. 5v takuu.

Prisman, tokmannin, motonetin yms halpikset kannattaa jättää hyllyyn.
Halvinta laatua, 1-2v takuu.
 
Onpas Weber Smokey Mountain Cookereiden hinnat nousseet kun normihinta uudelle 499 e. Itse maksoin muistaakseni 300 e kun joskus viime vuosikymmenellä ostin. Tosi näppärä laite kyllä sellaiseen matalalla lämmöllä hissukseen paistamiseen savun kanssa tai ilman, mutta kun nykyhinta on noin kova, joku halpa kopiomallin bullet smoker alkaa tuntua jo järkevämmältä ostokselta. Tai samalla rahalla / halvemmalla kamado.
Onhan wsm savusteluun perus kamadoa pykälän parempi vekotin. Tuollasella 369-500e ei kummosta kamadoa löydä edes käytettynä.
 
Kas en minäkään tuosta tiennyt.

Mutta eikös ruoka tartu rosterille kiinni aika helposti ? ( vs valurauta ).
Tätä itsekkin pelkäsin, mutta ei mitään ogelmaa ollu kun teki aluksi kunnon rasvanpolton. Kunnon esilämmitys auttaa kanssa.
On muuten helppo lastalla, vedellä ja öljyllä putsailla käytön jälkeen.
 
Tuli hommattua Napoleon Roguen kaveriksi rst-parila. On muuten kätevä.
Aikalailla pommin kestävä, painaakin 10kg.
Hyvä tehdä burgereita,munakkaita,tortilloja jne.
1000078830.jpg
Linkkiä?

Itsehän perkele menin katsomaan blackstonen videoita ja nyt on hirvee himo hommata toi 22” foldi, sen ku sais vietyä poiskin käytön jälkeen…
Onneksi ja harmiksi noi on nyt loppu kaikkialta 😅

On meinaan katoksesta tila loppu ku siellä on jo 2 eri kamadoa, Karu 16 ja kaasugrilli (ja nurkassa säilytyksessä pieni ulkotuliboksi johon pistetty pieni pallogrilli jota käytän välillä kun haluun suoralla tulella leikkiä).
 
Tätä itsekkin pelkäsin, mutta ei mitään ogelmaa ollu kun teki aluksi kunnon rasvanpolton. Kunnon esilämmitys auttaa kanssa.
On muuten helppo lastalla, vedellä ja öljyllä putsailla käytön jälkeen.
Rosteriahan ei varsinaisesti rasvapolteta samaan tapaan kuin noita ruostuvia teräksiä, mutta se öljyäminen ja riittävä lämpö tekee rosteristakin riittävän tarttumattoman. Jos teen vaikkapa pihvit rosteripannulla niin jäähän siitä jotain ruskeaa jälkeensä, mutta maillardin syntymisen jälkeen tuote kyllä irtoaa rosteristakin. Käytettävyys on samaa luokkaa kuin valurauta tai hiiliteräskin, vaatii vaan hieman enemmän putsailua jälkikäteen.
 
Rosteriahan ei varsinaisesti rasvapolteta samaan tapaan kuin noita ruostuvia teräksiä, mutta se öljyäminen ja riittävä lämpö tekee rosteristakin riittävän tarttumattoman. Jos teen vaikkapa pihvit rosteripannulla niin jäähän siitä jotain ruskeaa jälkeensä, mutta maillardin syntymisen jälkeen tuote kyllä irtoaa rosteristakin. Käytettävyys on samaa luokkaa kuin valurauta tai hiiliteräskin, vaatii vaan hieman enemmän putsailua jälkikäteen.
Kuuman rosteripannun saa vedellä puhdistettua nopeasti. Vettä pannulle kiehumaan ja sitten harjaa perään ja kaikki irtoaa
 
Linkkiä?

Itsehän perkele menin katsomaan blackstonen videoita ja nyt on hirvee himo hommata toi 22” foldi, sen ku sais vietyä poiskin käytön jälkeen…
Onneksi ja harmiksi noi on nyt loppu kaikkialta 😅

On meinaan katoksesta tila loppu ku siellä on jo 2 eri kamadoa, Karu 16 ja kaasugrilli (ja nurkassa säilytyksessä pieni ulkotuliboksi johon pistetty pieni pallogrilli jota käytän välillä kun haluun suoralla tulella leikkiä).

Noita paria eri kokoa.
Ihan ilmainenhan tuo ole, mutta maksaahan se blackstonekin.
 
Onko kokemuksia pariloista weberin pallogrilliin? Kyllästyttää siinä ritilän päällä grillata.

Siihen näyttää löytyvän ihan kokoalan peittäviä pariloitakin. Toimiikohan? ois sitten vähän niinkuin blackstone😃

Esim Weber Koko Parila 57cm hiiligrilliin 189,99
Ite hommasin ton weberiin. Lähinnä smashburgereita sillä tehnyt, on kyllä hyvä. Oli sillon kun ton hommasin jonkunlaisessa tarjouksessa.

 
  • Tykkää
Reactions: Vee
Ite hommasin ton weberiin. Lähinnä smashburgereita sillä tehnyt, on kyllä hyvä. Oli sillon kun ton hommasin jonkunlaisessa tarjouksessa.


Eikö tuollaisissa mene vähän grillauksen idea ohi? Siis se savunmaku.
Itse olen korkeintaan käyttänyt sellaista grillausalustaa esim wingseille, kun ovat pieniä ja helposti ritilästä läpi. Siinä alustassa on niitä holeja.
 
Eikö tuollaisissa mene vähän grillauksen idea ohi? Siis se savunmaku.
Itse olen korkeintaan käyttänyt sellaista grillausalustaa esim wingseille, kun ovat pieniä ja helposti ritilästä läpi. Siinä alustassa on niitä holeja.
No jos smashburgereita haluaa niin ritilällä niitä ei tehdä.
Eikai tossa nyt ideana ole että sillä kaikki sen jälkeen valmistetaan…
 
Eikö tuollaisissa mene vähän grillauksen idea ohi? Siis se savunmaku.
Itse olen korkeintaan käyttänyt sellaista grillausalustaa esim wingseille, kun ovat pieniä ja helposti ritilästä läpi. Siinä alustassa on niitä holeja.
Niinkuin kirjoitin niin smashburgereita tolla teen, siihen on hyvä, kun voi useamman pihvin kerralla litistää. Niihin nyt ei muutenkaan savu kerkeä tarttumaan ennenkuin on jo hotkittu parempiin suihin.
 
No jos smashburgereita haluaa niin ritilällä niitä ei tehdä.
Eikai tossa nyt ideana ole että sillä kaikki sen jälkeen valmistetaan…
Juu. Ritilän päällä vähän hankalahko tehdä smashia. Kyllähän tolla pekonit ja vihanneksetkin saa hyvin tehtyä. Onneksi on tuo levy. Muuten saattaisi Blackstone kuume iskeä.
 
  • Tykkää
Reactions: Vee

Noita paria eri kokoa.
Ihan ilmainenhan tuo ole, mutta maksaahan se blackstonekin.
Tuli piipahdettua sunnuntaina bauhausissa, 4kpl piti Rogue 425 sopivia valurautapariloita olla hyllyssä. Eipähän löytynyt ja nyt alkoi hieman kuumottamaan josko tuon rosterisen ottaisi kuitenkin.. Hintaa toki reilusti, mutta eipähän tarvitsisi Blackstonea hankkia viereen.
 
Tuli piipahdettua sunnuntaina bauhausissa, 4kpl piti Rogue 425 sopivia valurautapariloita olla hyllyssä. Eipähän löytynyt ja nyt alkoi hieman kuumottamaan josko tuon rosterisen ottaisi kuitenkin.. Hintaa toki reilusti, mutta eipähän tarvitsisi Blackstonea hankkia viereen.

Minulla tuollainen valurautaparila on ollut muutaman kesän käytössä, ja jos pitäisi valita joko tuo suuri rosteriparila tai pienempi valurautainen niin ottaisin ehdottomasti rosterisen.

Toki riippuu tarpeista, omassa käytössä umpiparilalla tulee usein tehtyä teppanyaki-henkisiä eväitä tai paisteltua kasvislisukkeita, ja juuri siihen se kokonsa ja muotonsa puolesta ei ole ihan paras mahdollinen. Tuppaa tavaraa tippumaan parilalta sekoitellessa. Alunperin kaavailin että siinä voisi myös paistaa tyyliin munia ja pekonia aamiaiseksikin, mutta en ole viitsinyt edes yrittää. Lähes varmasti tulisi liian ahdasta.

Jos taas tarve on lähinnä smash burgereita tai tavallista grillausta aineksilla jotka hajoavat herkästi tai muuten tippuvat rakoihin, olisi valurautainen ihan riittävä. Jättää samanaikaisesti käytettäväksi ritiläalaakin läskeille ym.
 
Suhteellista... eiköhän tuon pitäisi mennä miksikään vuosikymmenissäkään. Paljonkos Weberissä on parilan mitat vs. Napoleon... nimim. utelias.
Mutta on kuitenkin rosteria eikä ole ominaisuuksiltaan niin hyvä kuin perinteinen parila.
Tossahan tarttumattomuus perustuu siihen että se pitää lämmittää siihen tiettyyn pisteeseen että vesitestillä pisarat jää liukkaaksi palloksi pinnalle, tuota alhaisemmassa siinä ei ole käytännössä minkäänlaista nonstick efektiä, ja noin kovat lämmöt mitä toi vaatii ei sitten taas sovi matalassa lämmössä kypsennettäville ruoille.

Periaatteessahan tuo on vain vitun iso teräspannu.
 
Niin, ei kai tuossa rosterissa mitään hyvää ole vs valurauta ? Pl. ettei se ruostu ja siten helppohoitoisempi.
 
Niin, ei kai tuossa rosterissa mitään hyvää ole vs valurauta ? Pl. ettei se ruostu ja siten helppohoitoisempi.
Itel ostoperusteena oli isompi paistopinta-ala. Aluksi meenasin ostaa kaksi valurauta-parilaa, mutta napoleonin ohjeissa sanottiin että ei saa laittaa kuin yhden. Todennäköisesti kuumenisi liikaa kun ei ole tuuletusreikiä.
 
Mutta on kuitenkin rosteria eikä ole ominaisuuksiltaan niin hyvä kuin perinteinen parila.
Tossahan tarttumattomuus perustuu siihen että se pitää lämmittää siihen tiettyyn pisteeseen että vesitestillä pisarat jää liukkaaksi palloksi pinnalle, tuota alhaisemmassa siinä ei ole käytännössä minkäänlaista nonstick efektiä, ja noin kovat lämmöt mitä toi vaatii ei sitten taas sovi matalassa lämmössä kypsennettäville ruoille.

Periaatteessahan tuo on vain vitun iso teräspannu.
Ite kokkailen teräspannulla nimenomaan rst pannulla suurimman osan kaikesta mitä nyt ylipäätään paistelen eikä oo minkäännäköisiä ongelmia lämpötilojen kanssa. Se on totta, että jotkut lihan proteiinit vaatii sen maillardin syntymisen ja toki muutkin proteiinit, mutta tuo vesitesti on huuhaahommaa ja liha kyllä alkuunsa tarraa kiinni vaikka olisikin kuuma se pannu.

Tollanen rosterihomma on varmaan grillituotemielessä ihan yhtä käyttökelpoinen kuin hiiliteräskin, joskin vaatii enemmän eforttia puhtaanapitoon.
 
Miksi ylipäänsä laittaa grilliiin parila, eikö se ole sama sitten vetää keittiössä paistinpannulla? Muutenkin jos oikeasti grillaa jotain muuta kuin 2 makkaraa niin isompikin grilli on heti pieni jos ½ on parilaa.
 
Miksi ylipäänsä laittaa grilliiin parila, eikö se ole sama sitten vetää keittiössä paistinpannulla? Muutenkin jos oikeasti grillaa jotain muuta kuin 2 makkaraa niin isompikin grilli on heti pieni jos ½ on parilaa.
Varmaan siksi että on aika vittumaista yrittää jossain liedellä saada kolmea tai kuutta smashburgerpihviä yhtäaikaa johonkin pannuun mahtumaan, ja ideaalisesti vielä olis pekonitkin paistumassa vieressä.
Ja sitten se siivoaminen sisällä ton jälkeen kun on kaikki pinnat rasvassa….

Ihan yhtälailla ei se kaasu”grillillä” kypsennys muutenkaan mitään grillaamista ole ni ihan sama siihen tunkea parila päälle ja sanoa sitä sit kanssa grillaamiseksi.

Tämämpä takia toi munkin piha on täynnä noita grillejä, iso kamado (johon parila), pieni kamado (johon parila), kaasugrilli (ja siihen pari eri kokoista parilaa), pizzauuni, pallogrilli, induktiotaso ja ellei ihmeitä tapahdu niin kohta myös blackstonen parila”grilli”.

Se on se pointti että ulkona on kivempaa tehdä sitä ruokaa, kutsuu sitä sit grillaamiseksi, keittämiseksi tai ihan miksi vaan.
 
Ite kokkailen teräspannulla nimenomaan rst pannulla suurimman osan kaikesta mitä nyt ylipäätään paistelen eikä oo minkäännäköisiä ongelmia lämpötilojen kanssa. Se on totta, että jotkut lihan proteiinit vaatii sen maillardin syntymisen ja toki muutkin proteiinit, mutta tuo vesitesti on huuhaahommaa ja liha kyllä alkuunsa tarraa kiinni vaikka olisikin kuuma se pannu.

Tollanen rosterihomma on varmaan grillituotemielessä ihan yhtä käyttökelpoinen kuin hiiliteräskin, joskin vaatii enemmän eforttia puhtaanapitoon.
Pystyykö tossa muka esim tekemään häränsilmämunakkaan?
Se kun tars saada liu’utettua pois pannulta niin ettei se löysä keltuainen irtoa…
Enkä kyseenalaista vaan ihan kysyn, itselläni kun on kanssa kolmekin eri teräspannua eikä ole koskaan tullut mieleenkään et niillä tekis jotain matalan tehon ruokaa…

Ekalla pannulla koitin tehdä grilled cheese sandwitch, eli kerrospaahtoleipä minkä ulkopuolet voideltu voilla ja välissä juustot, ja se kokeilu oli niin surullinen että ei koskaan enää, jostain syystä ne jäljet ei myöskään koskaan pannusta suostuneet lähtemään vaikka millä aineella yritti 😁
 
Pystyykö tossa muka esim tekemään häränsilmämunakkaan?
Se kun tars saada liu’utettua pois pannulta niin ettei se löysä keltuainen irtoa…
Enkä kyseenalaista vaan ihan kysyn, itselläni kun on kanssa kolmekin eri teräspannua eikä ole koskaan tullut mieleenkään et niillä tekis jotain matalan tehon ruokaa…

Ekalla pannulla koitin tehdä grilled cheese sandwitch, eli kerrospaahtoleipä minkä ulkopuolet voideltu voilla ja välissä juustot, ja se kokeilu oli niin surullinen että ei koskaan enää, jostain syystä ne jäljet ei myöskään koskaan pannusta suostuneet lähtemään vaikka millä aineella yritti 😁
Periaatteessa tollanen paistettu sunny side up kananmunakin onnistuu, mutta sen verran vaikea tuo munan proteiini on, että tollaset jätän suosiolla rasvapoltettaville pannuille. Yleensä tolla rosterilla pärjää parhaiten niin, että lämmittää sen kuumaksi ja kun ruoka menee pannulle voi tehoa halutessaan laskea, ei ehdi sitten käristymään jos tarvii matalampaa tehoa. Grillihommissa johonkin smash burger, sloppy joe, cheesesteak, kasvis jne hommiin tollanen rosteri on ihan hyvä kyllä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
275 423
Viestejä
4 743 479
Jäsenet
77 325
Uusin jäsen
benjam

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom