Grillit & grillaus

Noista kahdesta Ström ja Mustang ritilä on surkea mitä tuossa aikaisemmin mainitsin halpis Weberistä. Tämä täysin kuvien perusteella.

Täh, Mustangin grillausritilä on varsin mainio, tukevaa ruostumatonta terästä. Ja tykkään tuosta Multigrill -ominaisuudesta, itellä on tuohon reikään hommattuna valurautapannu. Reikä toimii hyvin myös omatekoisen "ikea-vortexin" kanssa, ei tarvi kulhoa silputa millintarkasti ;)

Ainoa valituksen aihe Mustangissa on reilun käytön jälkeen hiukan taipunut hiiliritilä.
 
Viimeksi muokattu:
Kävin verkkokaupassa hypistelemässä pallogrillejä ja ei oikein tullut itselle selkoa miksi 300€ weberi olisi rahan väärti verrattuna <100€ vastaaviin muilta merkeiltä. Materiaalit ja ominaisuudet suht yhteneviä ja koska pallogrillien rakenne on aika simppeli vrt. vaikka isompiin kaasugrilliin, niin mikä selittää hintaeroa muu kuin merkki?

Weber master-touch
Ström Fire
Mustang Gourmet

Kaverilla ollut Weber mastertouch noin 10v, hyvällä käytöllä (sateelta suojassa jne) edelleen savustelee/slow kookkia ajoittain.
Noilla halvemmilla ei kokkaile edes sitä 5v, kun ruostuu kasaan.

Halvalla ei saa hyvää, kallein ei aina ole paras, ja halvin ei aina ole paskin.
 
Itse olin kanssa halpisgrillien vankkumaton kannattaja. Miksi ostaa kallis, kun halpiksen saa ostettua monta kertaa hyvän grillin hinnalla ? Ei mitään järkeä!

No, halpisgrillit tuli ja mätäni tietyin aikavälein. Erään kerran grillin purkuoperaatiota suorittaessani alkoi vituttamaan, että miksi hemmetissä käytän aikaani vanha grillin purkamiseen ja kyyditsemiseen kaatopaikalle. Hiton rasittavaa ja aikaavievää puuhaa.

Ja olihan se grillaustuloskin pari kertaluokkaa parempi laatupelillä.

Sanoisin , että tässäkin lajissa, köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.
 
Kaverilla ollut Weber mastertouch noin 10v, hyvällä käytöllä (sateelta suojassa jne) edelleen savustelee/slow kookkia ajoittain.
Noilla halvemmilla ei kokkaile edes sitä 5v, kun ruostuu kasaan.

Halvalla ei saa hyvää, kallein ei aina ole paras, ja halvin ei aina ole paskin.

Itsellä on ollut nyt Weberin MT 57cm (ei saranaa) tuossa keskellä pihaa ilman mitään suojaa kaksi vuotta. Grillikausi kestää koko vuoden. Eniten diggaan siitä että ei valskaa, isot joulukinkut mennyt snakella tasaisella 110-120c lämmöillä yli 24h, mahtava vehjes.
 
Moi,

Vihjeille olisi tarvetta, slow food ja savustaminen kiinnostaisi. Nykyään on aika paljon erilaista tekniikka tarjolla ja vähän hakusessa mitä sitä hankkisi. Nykyään käytössä kaasugrilli Lucifer Jadeite, 4 poltinta ja sähköinen savustuspönttö säätimellä. Arvostan että käytännöllisyyttä ja ritilät saisi olla mielellään rosterista tai emaloidut. Budjetti on vielä avoin ja sijoituspaikka on terassi.
 
Moi,

Vihjeille olisi tarvetta, slow food ja savustaminen kiinnostaisi. Nykyään on aika paljon erilaista tekniikka tarjolla ja vähän hakusessa mitä sitä hankkisi. Nykyään käytössä kaasugrilli Lucifer Jadeite, 4 poltinta ja sähköinen savustuspönttö säätimellä. Arvostan että käytännöllisyyttä ja ritilät saisi olla mielellään rosterista tai emaloidut. Budjetti on vielä avoin ja sijoituspaikka on terassi.
Weber smokey mountain. Erittäin helppo pitää tasaiset lämmöt jne. Jos taas hakee todella helppoa niin joku pellettisavustin traegerilta esimerkiksi. Jos taas hakee jotain millä tehdä myös muutakin kuin low and slow niin eipä siinä oikein kamadon voittanutta.
 
Moi,

Vihjeille olisi tarvetta, slow food ja savustaminen kiinnostaisi. Nykyään on aika paljon erilaista tekniikka tarjolla ja vähän hakusessa mitä sitä hankkisi. Nykyään käytössä kaasugrilli Lucifer Jadeite, 4 poltinta ja sähköinen savustuspönttö säätimellä. Arvostan että käytännöllisyyttä ja ritilät saisi olla mielellään rosterista tai emaloidut. Budjetti on vielä avoin ja sijoituspaikka on terassi.
Linkkasin just aiemmin Kajaanin K-Raudan tarjouksen Weber wsm 47:sta. Erittäin helppo käyttää ja lämmöt pysyy vakaana. Kassleria menee heittämällä +10kg kerralla.

 
Weber smokey mountain. Erittäin helppo pitää tasaiset lämmöt jne. Jos taas hakee todella helppoa niin joku pellettisavustin traegerilta esimerkiksi. Jos taas hakee jotain millä tehdä myös muutakin kuin low and slow niin eipä siinä oikein kamadon voittanutta.
Kiitos vihjeistä. Toi Weber voisi olla kelpo laite ja olen myös katsellut noita kamadoja. Onko näissä kamadoissa paljon laatueroja?
 
Linkkasin just aiemmin Kajaanin K-Raudan tarjouksen Weber wsm 47:sta. Erittäin helppo käyttää ja lämmöt pysyy vakaana. Kassleria menee heittämällä +10kg kerralla.

Sääli kun Lohjalta on hieman pitkä matka Kajaaniin.
 
Kiitos vihjeistä. Toi Weber voisi olla kelpo laite ja olen myös katsellut noita kamadoja. Onko näissä kamadoissa paljon laatueroja?
Eipä niissä hirveitä ole. Oon nähnyt monen merkkisiä ihan jostain prisman halvimmasta jamestown merkkisestä, joka kaverilla ollut useemman vuoden oman mustangin kautta aina näihin vähän kalliimpiinkin ja green egiin asti. Käytännössä takuun pituus noissa eroaa. Mustangissa se oli 10 vuotta, mikä itselläni on.

Kamado on ihan passeli jos kaipaat muutakin kuin savustusominaisuutta.
 
Rillikausi avattu reverse sear entrecoteella.

PXL_20250421_174435100.jpg
 
Tuli hommattua Napoleon Roguen kaveriksi rst-parila. On muuten kätevä.
Aikalailla pommin kestävä, painaakin 10kg.
Hyvä tehdä burgereita,munakkaita,tortilloja jne.
1000078830.jpg

Katsos perhanaa, tällaista pari vuotta sitten etsiskelinkin ja päädyin valurautaiseen parilaan kun ei kummoisempaa löytynyt. Liekö demarimalli Freestyleen sopiva? Mistä löysit?

E: Itselleni vastaten, näyttäisi löytyvän Freestyleen sopivanakin ainakin K-Raudasta: https://www.k-rauta.fi/tuote/taysikokoinen-parila-napoleon-freestylelegendrogue-425/629162560933
 
Onpas Weber Smokey Mountain Cookereiden hinnat nousseet kun normihinta uudelle 499 e. Itse maksoin muistaakseni 300 e kun joskus viime vuosikymmenellä ostin. Tosi näppärä laite kyllä sellaiseen matalalla lämmöllä hissukseen paistamiseen savun kanssa tai ilman, mutta kun nykyhinta on noin kova, joku halpa kopiomallin bullet smoker alkaa tuntua jo järkevämmältä ostokselta. Tai samalla rahalla / halvemmalla kamado.
 
Tuli hommattua Napoleon Roguen kaveriksi rst-parila. On muuten kätevä.
Aikalailla pommin kestävä, painaakin 10kg.
Hyvä tehdä burgereita,munakkaita,tortilloja jne.
Kas en minäkään tuosta tiennyt.

Mutta eikös ruoka tartu rosterille kiinni aika helposti ? ( vs valurauta ).
 
Kiitos vihjeistä. Toi Weber voisi olla kelpo laite ja olen myös katsellut noita kamadoja. Onko näissä kamadoissa paljon laatueroja?
On kamadoissa jonkin verran.
Sanoisin silti että tärkeimmät asiat on takuu ja se että savupiippu aukeaa kokonaan, jälkimmäinen on iso rajoitus ja voi olla hankalaa löytää erikseen ostettavaksi just sun kamadoon sopiva piippu.

Suosittelisin itse Bonoa koska se ei ole turhan kallis, siinä tulee kaikki tarpeellinen mukana (ovh 150e monitoimiritilä joka on tosi hyvä olla kamadon kanssa), elinikäinen takuu ja aivan älyttömän hyvä savupiippu.
On myös mahis saada tarjouksesta toi hobbyhallista liki puoleen hintaan, mutta sitten takuuta on vain 2 vuotta.

Mustangi olisi muuten hyvä mutta surkeaakin surkeampi piippu (grillin syttyksessä pitää pitää kansi auki ja lämmöt nousee hitaasti) ja ei mitään ylimääräistä mukana.
10v takuu.

Cello (k-rauta) on hyvä myös, sama piippu kuin bonossa ja laatu yleisestikin hyvää. 5v takuu.

Prisman, tokmannin, motonetin yms halpikset kannattaa jättää hyllyyn.
Halvinta laatua, 1-2v takuu.
 
Onpas Weber Smokey Mountain Cookereiden hinnat nousseet kun normihinta uudelle 499 e. Itse maksoin muistaakseni 300 e kun joskus viime vuosikymmenellä ostin. Tosi näppärä laite kyllä sellaiseen matalalla lämmöllä hissukseen paistamiseen savun kanssa tai ilman, mutta kun nykyhinta on noin kova, joku halpa kopiomallin bullet smoker alkaa tuntua jo järkevämmältä ostokselta. Tai samalla rahalla / halvemmalla kamado.
Onhan wsm savusteluun perus kamadoa pykälän parempi vekotin. Tuollasella 369-500e ei kummosta kamadoa löydä edes käytettynä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
275 189
Viestejä
4 738 764
Jäsenet
77 304
Uusin jäsen
z3ikki

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom