Grillit & grillaus

Noista kahdesta Ström ja Mustang ritilä on surkea mitä tuossa aikaisemmin mainitsin halpis Weberistä. Tämä täysin kuvien perusteella.

Täh, Mustangin grillausritilä on varsin mainio, tukevaa ruostumatonta terästä. Ja tykkään tuosta Multigrill -ominaisuudesta, itellä on tuohon reikään hommattuna valurautapannu. Reikä toimii hyvin myös omatekoisen "ikea-vortexin" kanssa, ei tarvi kulhoa silputa millintarkasti ;)

Ainoa valituksen aihe Mustangissa on reilun käytön jälkeen hiukan taipunut hiiliritilä.
 
Viimeksi muokattu:
Kävin verkkokaupassa hypistelemässä pallogrillejä ja ei oikein tullut itselle selkoa miksi 300€ weberi olisi rahan väärti verrattuna <100€ vastaaviin muilta merkeiltä. Materiaalit ja ominaisuudet suht yhteneviä ja koska pallogrillien rakenne on aika simppeli vrt. vaikka isompiin kaasugrilliin, niin mikä selittää hintaeroa muu kuin merkki?

Weber master-touch
Ström Fire
Mustang Gourmet

Kaverilla ollut Weber mastertouch noin 10v, hyvällä käytöllä (sateelta suojassa jne) edelleen savustelee/slow kookkia ajoittain.
Noilla halvemmilla ei kokkaile edes sitä 5v, kun ruostuu kasaan.

Halvalla ei saa hyvää, kallein ei aina ole paras, ja halvin ei aina ole paskin.
 
Itse olin kanssa halpisgrillien vankkumaton kannattaja. Miksi ostaa kallis, kun halpiksen saa ostettua monta kertaa hyvän grillin hinnalla ? Ei mitään järkeä!

No, halpisgrillit tuli ja mätäni tietyin aikavälein. Erään kerran grillin purkuoperaatiota suorittaessani alkoi vituttamaan, että miksi hemmetissä käytän aikaani vanha grillin purkamiseen ja kyyditsemiseen kaatopaikalle. Hiton rasittavaa ja aikaavievää puuhaa.

Ja olihan se grillaustuloskin pari kertaluokkaa parempi laatupelillä.

Sanoisin , että tässäkin lajissa, köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.
 
Kaverilla ollut Weber mastertouch noin 10v, hyvällä käytöllä (sateelta suojassa jne) edelleen savustelee/slow kookkia ajoittain.
Noilla halvemmilla ei kokkaile edes sitä 5v, kun ruostuu kasaan.

Halvalla ei saa hyvää, kallein ei aina ole paras, ja halvin ei aina ole paskin.

Itsellä on ollut nyt Weberin MT 57cm (ei saranaa) tuossa keskellä pihaa ilman mitään suojaa kaksi vuotta. Grillikausi kestää koko vuoden. Eniten diggaan siitä että ei valskaa, isot joulukinkut mennyt snakella tasaisella 110-120c lämmöillä yli 24h, mahtava vehjes.
 
Moi,

Vihjeille olisi tarvetta, slow food ja savustaminen kiinnostaisi. Nykyään on aika paljon erilaista tekniikka tarjolla ja vähän hakusessa mitä sitä hankkisi. Nykyään käytössä kaasugrilli Lucifer Jadeite, 4 poltinta ja sähköinen savustuspönttö säätimellä. Arvostan että käytännöllisyyttä ja ritilät saisi olla mielellään rosterista tai emaloidut. Budjetti on vielä avoin ja sijoituspaikka on terassi.
 
Moi,

Vihjeille olisi tarvetta, slow food ja savustaminen kiinnostaisi. Nykyään on aika paljon erilaista tekniikka tarjolla ja vähän hakusessa mitä sitä hankkisi. Nykyään käytössä kaasugrilli Lucifer Jadeite, 4 poltinta ja sähköinen savustuspönttö säätimellä. Arvostan että käytännöllisyyttä ja ritilät saisi olla mielellään rosterista tai emaloidut. Budjetti on vielä avoin ja sijoituspaikka on terassi.
Weber smokey mountain. Erittäin helppo pitää tasaiset lämmöt jne. Jos taas hakee todella helppoa niin joku pellettisavustin traegerilta esimerkiksi. Jos taas hakee jotain millä tehdä myös muutakin kuin low and slow niin eipä siinä oikein kamadon voittanutta.
 
Moi,

Vihjeille olisi tarvetta, slow food ja savustaminen kiinnostaisi. Nykyään on aika paljon erilaista tekniikka tarjolla ja vähän hakusessa mitä sitä hankkisi. Nykyään käytössä kaasugrilli Lucifer Jadeite, 4 poltinta ja sähköinen savustuspönttö säätimellä. Arvostan että käytännöllisyyttä ja ritilät saisi olla mielellään rosterista tai emaloidut. Budjetti on vielä avoin ja sijoituspaikka on terassi.
Linkkasin just aiemmin Kajaanin K-Raudan tarjouksen Weber wsm 47:sta. Erittäin helppo käyttää ja lämmöt pysyy vakaana. Kassleria menee heittämällä +10kg kerralla.

 
Weber smokey mountain. Erittäin helppo pitää tasaiset lämmöt jne. Jos taas hakee todella helppoa niin joku pellettisavustin traegerilta esimerkiksi. Jos taas hakee jotain millä tehdä myös muutakin kuin low and slow niin eipä siinä oikein kamadon voittanutta.
Kiitos vihjeistä. Toi Weber voisi olla kelpo laite ja olen myös katsellut noita kamadoja. Onko näissä kamadoissa paljon laatueroja?
 
Linkkasin just aiemmin Kajaanin K-Raudan tarjouksen Weber wsm 47:sta. Erittäin helppo käyttää ja lämmöt pysyy vakaana. Kassleria menee heittämällä +10kg kerralla.

Sääli kun Lohjalta on hieman pitkä matka Kajaaniin.
 
Kiitos vihjeistä. Toi Weber voisi olla kelpo laite ja olen myös katsellut noita kamadoja. Onko näissä kamadoissa paljon laatueroja?
Eipä niissä hirveitä ole. Oon nähnyt monen merkkisiä ihan jostain prisman halvimmasta jamestown merkkisestä, joka kaverilla ollut useemman vuoden oman mustangin kautta aina näihin vähän kalliimpiinkin ja green egiin asti. Käytännössä takuun pituus noissa eroaa. Mustangissa se oli 10 vuotta, mikä itselläni on.

Kamado on ihan passeli jos kaipaat muutakin kuin savustusominaisuutta.
 
Rillikausi avattu reverse sear entrecoteella.

PXL_20250421_174435100.jpg
 
  • Tykkää
Reactions: ebu

Statistiikka

Viestiketjuista
275 168
Viestejä
4 738 105
Jäsenet
77 305
Uusin jäsen
Salmis5000

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom