Grillit & grillaus

Mulla olis siellä kilonen Entrecote odottamassa huomista grillausta.

Vinkkejä mitä tämän kanssa tehdään? Tänään suolaliemen yön yli?

Huomenna kokonaisena reversenä Kamadoon?
 
Miten nuo sunsetin hiilet vertautuvat esim marienburgeihin? Hintaa kuitenkin melkein tuplasti enemmän.
 
Kannattaa kiinnittää huomio hiilien painoon ei tilavuuteen. 50 litran Marienburg (leppää) taisi olla luokkaa 6,5kg, joten hintaeroa ei ole tai taitaa olla kovapuuhiilet jopa halvempia. En tarkistanut nyky hintoja.
 
Miten nuo sunsetin hiilet vertautuvat esim marienburgeihin? Hintaa kuitenkin melkein tuplasti enemmän.
Ite vähän petyin, 20kg tilasin ite sieltä, säkit ei oo tilavuudeltaan kauheesti isompia ku marienburgin 30l pussit vaikka painoa on yli tuplasti enemmän.
Sen lisäks tossa oli joukossa sellasia kukkaruukun kokoisia palasia ja pohjalla ihan minimissään 2kg painosta aivan minimaalista silppua ja pelkkää pölyä.
Quberacho tms miten nyt kirjoitettiin kyseessä siis.

Ja vaikka toi palaakin pitempään niin ei se nyt silti ehkä sen tuplahinnan arvoista ole, toki jos ei rahasta yhtään pulaa ole niin anna mennä vaan…

Itse aattelin marienburgia seuraavaksi taas ostaa, ehkä otan myös biolanin hiiliä yhden pussin testiksi kun niiden pitäis olla kanssa hyviä.
 
Eli olenko siis tehnyt jotain väärin kun olen käyttänyt kovapuuhiiliä yli 12h savustuksiin? Ja tämä ilman mitään hiilien lisäyksiä.

Äkkiseltään vaikuttaisi siis siltä, että ei ole mitään syytä käyttää brikettejä.
Joo, karmiva virhe
 
@GoDi mikä tuplahinta?

Marienburg 17,9€/50l/6,5kg (Puuilo)
Longan 22,95/10kg + tod.näk rahti (Sunset)
Quebracho 20,95€/10kg + tod.näk rahti (Sunset)
 
@GoDi mikä tuplahinta?

Marienburg 17,9€/50l/6,5kg (Puuilo)
Longan 22,95/10kg + tod.näk rahti (Sunset)
Quebracho 20,95€/10kg + tod.näk rahti (Sunset)
Neljä säkkiä Queberachoa näyttäisi maksavan kotiin toimitettuna 2.54€/kg. Halvempaa siis kuin Marienburg.
 
@GoDi mikä tuplahinta?

Marienburg 17,9€/50l/6,5kg (Puuilo)
Longan 22,95/10kg + tod.näk rahti (Sunset)
Quebracho 20,95€/10kg + tod.näk rahti (Sunset)

Nostan virheen merkiksi käden pystyyn, edellisessä viestissäni siis oletin että tuo marienburg olisi myös 10kg säkki. Jos tuo 6.5kg on todellinen paino niin onhan tuo sunsetin 10kg säkki järkevämpi kun tilaa enemmän kerralla. Samalla tapaa tuossa marienburgin säkissä on 10-20% ollut aina pientä silppua pohjalla millä ei tee mitään ja aivan jäätävää kalikkaa osa jota tietty saa pienemmäksi helposti jos haluaa.
 
Viimeksi muokattu:
Marienburgin hiiliä nappasin Cittarin poistosta 200l. Hinta mielestäni kohdallaan 4e/20l.
 
Tuli tänään testattua Lidlin Inkbird-tyylinen paistomittari tositoimissa, kuvassa oikealla:

image-713.png


Varsin toimiva mittari, BT:n signaali kantoi hienosti rivarin takapihalta asunnon vessaan, mikä on tärkeä asia viikonlopun grillitouhuissa :smile:
Tuossa joku speksausintoinen tyyppi tutkii näiden halpismittarien näyttämän tarkkuutta:




Tuli samalla kokeiltua, että miten onnistuu vajaan parin tunnin grillausveto tuollaisella 57 senttisellä markettigrillillä, Roastmaster ja mitä niitä onkaan. Vajaan huntin pallo kuitenkin.

Ihan hyvin kypsyi kilo kanan paistileikkeitä, puisilla varrastikuilla korkeaksi keoksi kasattuna. Marienburgit hehkumassa, vähän oli aloittelijan ongelmaa hiilien määrän arvioinnissa, mutta lopputulos oli onnistunut.
Idean paistileikkeiden pinoamiseen sain Poppamieheltä:

 
Ainakin ABC:llä pystyy vaihtamaan teräspullon komposiittiseen ilman lisähintaa. Pari viikkoa sitten kikkailin itselleni komposiitti-pullon ostamalla halvimman teräspullon Torista ja vaihtamalla sen ABC:llä komposiittiseen. Eikä taida olla pullojen koolla väliä.

Mahtaako mikään muu firma vaihtaa teräspulloa komposiittiin ilman veloitusta (esim. Prisma)? Ja miksi abc edes näin tekee?
 
Viimeksi muokattu:
Vau. Yrittäävätköhän pikuhiljaa siirtyä teräksestä komposiittiin?
Onko tuo komposiitin täyttö edelleen paljonkin kalliinpaa kuin teräksen?

Isossa pullossa häviää kilon, 10kg vs 11kg, hinta sama. Pikkupullo 5kg sama hinta molemmilla. Siis ABC:llä, AGA:n automaatista ei taida saada kuin komposiittejä ulos.
 
Itseltäni löytyy weberin 57 pallo ja Ooni entuudestaan. Pellettigrilli houkuttelisi low and slow hommiin, mutta olisiko kamado kuitenkin parenpi ostos.

Lähinnä mietin pellettien hintaa ja pellettigrillien toimintavarmuutta etenkin kylmillä keleillä. Weberin smokefiren saisi 799€ hintaan ja mukaan tulisi vielä 9 säkkiä pellettiä. Laatukamadot ovat kalliimpia. Onko muilla ollut samoja pohdintoja ja mihin olette päätyneet?
 
Itseltäni löytyy weberin 57 pallo ja Ooni entuudestaan. Pellettigrilli houkuttelisi low and slow hommiin, mutta olisiko kamado kuitenkin parenpi ostos.

Lähinnä mietin pellettien hintaa ja pellettigrillien toimintavarmuutta etenkin kylmillä keleillä. Weberin smokefiren saisi 799€ hintaan ja mukaan tulisi vielä 9 säkkiä pellettiä. Laatukamadot ovat kalliimpia. Onko muilla ollut samoja pohdintoja ja mihin olette päätyneet?
Jos itse olisin samassa tilanteessa niin ehkä ostaisin pellettigrillin puhtaasti low&slow -hommiin. Toki sitten jos haluat sillä muutakin tehdä niin kamadokin hyvä valinta.
 
Itseltäni löytyy weberin 57 pallo ja Ooni entuudestaan. Pellettigrilli houkuttelisi low and slow hommiin, mutta olisiko kamado kuitenkin parenpi ostos.

Lähinnä mietin pellettien hintaa ja pellettigrillien toimintavarmuutta etenkin kylmillä keleillä. Weberin smokefiren saisi 799€ hintaan ja mukaan tulisi vielä 9 säkkiä pellettiä. Laatukamadot ovat kalliimpia. Onko muilla ollut samoja pohdintoja ja mihin olette päätyneet?
Itellä offset savustin. Jos pelkästään low& slow haluaa, niin onhan tuo pellettigrilli ihan ykkönen.
Sanokoon kuka mitä tahansa, niin on tuo kamadoon verrattuna hyvin vaivaton.
Pelletit siiloon ja eikun savustamaan. Lämpötilanhallinta on helppoa ku katsoo mittarista sisälämmöt ja savustuslämmöt. Oman makunsa mukaan sit jossain vaiheessa käärii lihat.
 
Onko suositella huppua tommoselle perus marketti kaasugrillille? Ostin viime kesänä jonkun perus peitteen joka on nyt jo ihan riekaleilla eikä kauheen vedenpitävä. Tarvis olla ainakin semmonen ettei lähde tuulen mukana.
 
Gallup:

Pallogrillin puhdistus. Puhdistatteko ritilän (perusritilä) joka kerta lopuksi vai aina alussa, vai ollenkaan?
Ja sitten se itse pallo. Koska ja miten puhdistatte itse pallon sisältä? Mitä välineitä, mitä aineita jotta pääsee helpoimmalla?

Tossa ton pikkuweberin tänään aloin putsaamaan, oli kyllä yllättävän täynnä töhnää sisäpinnoilla vaikka luokkaa kymmenen kertaa käyttänyt. Fairyliuos, pesusieni ja hinkkausta. Kyllä se melkein puhtaaksi lähti...
 
Viimeksi muokattu:
Ritilä harjalla ennen kuin lyö seuraavalla kerralla grillattavat sisään. Sisäpuolta en koskaan, pyrolyysi hoitaa sen minkä hoitaa.
 
Onko suositella huppua tommoselle perus marketti kaasugrillille? Ostin viime kesänä jonkun perus peitteen joka on nyt jo ihan riekaleilla eikä kauheen vedenpitävä. Tarvis olla ainakin semmonen ettei lähde tuulen mukana.

Ostin tällaisen Grillisuojus keskikokoinen 55x142x95 cm - Sinituote.fi jostakin Moponetistä tai Puuilosta viime kesänä. Kiristysnaru ja kaikki. Toistaiseksi ehjä ja pysynyt paikallaan mutta vasta toista kesää käytössä.
 
Ritilä harjalla ennen kuin lyö seuraavalla kerralla grillattavat sisään. Sisäpuolta en koskaan, pyrolyysi hoitaa sen minkä hoitaa.
Hoitaako pyrolyysi oikeasti riittävästi sisäosan, vai onko kertynyt kuitenkin kauttaaltaan paskakerros? Tuntuu ettei tuossa smokey joessa ainakaan pyrolyysi riitä polttamaan paskaa sisällä....
 
Viimeksi muokattu:
Tänne tuli eilen tuo "tarjousgrilli" Weberiltä. (Muut - Weber 70th Anniversary Edition hiiligrilli 269e weber.com)

itenkäs muilla, kuinka kiero tuo kansi on ollut ja oletteko millä konstein saanut sen tiiviimmäksi (ettei liiku edes takas) ilman erillisiä tiivistenauhoja tmv.? Lisäksi, mitenkäs muilla on yleisesti nuo kannen ilmaventtiilit olleet kuinka fittejä? Aika lärpäke on tuossa, koitin taittaa hieman että olisi enempi kannen muotoon eikä niin suora, mutta eihän tuota saa oikein taitettua ilman että irrottaisi..... ja kun nuo perkele laitetaan niiteillä nykyään kiinni :cautious: Liitteeksi pari kuvaa Weber laadusta.... nämä kannet taisi olla "käsin emaloituja ja maalattuja"?

Voisi koittaa noi kauneusvirheet oikoia kun ei nyt jaksaisi niiden takia lähettää takaisin. Eipä muuten tullu sukkia jostain syystä :poop:
 

Liitteet

  • IMG20230711154651.jpg
    IMG20230711154651.jpg
    118,1 KB · Luettu: 233
  • IMG20230711154648.jpg
    IMG20230711154648.jpg
    110,1 KB · Luettu: 236
  • IMG20230711154715.jpg
    IMG20230711154715.jpg
    177,3 KB · Luettu: 231
Meinasin kokeilla ihan pallogrillillä jotain kovapuuhiiliä, joka paikassa tuntuu olevan halvemmissa varasto lopussa. Varmaan nämä lähimpänä bang for buck ihan pallogrilliin?

Ooniin pitäisi pellettejä myös ostaa, bbqfactorystä aiemmin tilannut mutta siellä taitaa olla ollut varasto lopussa pitkään, pitänee motonetistä hakea 9kg säkki.
 
Ei tarvinne montaa viestiä katsoa ylöspäin?

tai ihan tarkistaa BBQ factoryn tilanteen hiilien suhteen?
 
Tänne tuli eilen tuo "tarjousgrilli" Weberiltä. (Muut - Weber 70th Anniversary Edition hiiligrilli 269e weber.com)

itenkäs muilla, kuinka kiero tuo kansi on ollut ja oletteko millä konstein saanut sen tiiviimmäksi (ettei liiku edes takas) ilman erillisiä tiivistenauhoja tmv.? Lisäksi, mitenkäs muilla on yleisesti nuo kannen ilmaventtiilit olleet kuinka fittejä? Aika lärpäke on tuossa, koitin taittaa hieman että olisi enempi kannen muotoon eikä niin suora, mutta eihän tuota saa oikein taitettua ilman että irrottaisi..... ja kun nuo perkele laitetaan niiteillä nykyään kiinni :cautious: Liitteeksi pari kuvaa Weber laadusta.... nämä kannet taisi olla "käsin emaloituja ja maalattuja"?

Voisi koittaa noi kauneusvirheet oikoia kun ei nyt jaksaisi niiden takia lähettää takaisin. Eipä muuten tullu sukkia jostain syystä :poop:

Sama tuotteen toi posti mulle ja tuo ilmaventtiili on kyllä samanlainen lirpake. Kansi muuten kyllä näyttäisi sopivan tähän grilliin ihan ok.

Mites minkälaista suojapeitettä tuolle grillille voisi hankkia? Katselin että melko suolanen on Weberin oma kun jotain 70e kustantaa.
 
Aiemmin ketjussa oli Sini tuotteen suojapeitteitä suositeltu.

Mulla kaasugrillissä Sinin peite, ostettu 2019. Nyt lähti hieman repeämään kun menin suojasta ravistelemaan roskia pois, ihmekös tuo kun on saanut 4 kesää aurinkoa (grilli on taivasalla kesät talvet). Vettä ei täysin ole pitänyt enää hetkeen, mutta suojannut ihan hyvin pölyltä.

3 ekaa kesää oli kyllä tosi hyvä hintasekseen eikä tuulikaan ole vienyt mukanaan. Hyvät kiristysremmit ja narut. Ei taida vaan mikään ainakaan tuon hintainen suoja valitettavasti kestää kovin montaa kesää jos grilli ei ole yhtään suojassa auringon paahteelta.
 
Aiemmin ketjussa oli Sini tuotteen suojapeitteitä suositeltu.

Minulla on useampi weber ja 57cm pallo on ainoa joka pärjää ilman peitettä kesät talvet. Talvisin se terassin lipan alla, kesät säiden armoilla. Mielestäni suojaa ei tarvita.
 
Komppaan, sillä erotuksella että 57cm pallo on vuodesta 2010 lähtien seissyt kattamattomalla terassilla kesät talvet, eikä ole ollut siitä moksiskaan...
 
Lipan alla on grilli kesät talvet, säästä en niin ole huolissaan muutenkaan, mutta kesäksi laitan suojapeitteen koska puubukkakea on kaikkialla. Ja satunnaista ullatuuslinnunpaskaa saattaa ilmestyä milloin vaan.
 
Lipan alla on grilli kesät talvet, säästä en niin ole huolissaan muutenkaan, mutta kesäksi laitan suojapeitteen koska puubukkakea on kaikkialla. Ja satunnaista ullatuuslinnunpaskaa saattaa ilmestyä milloin vaan.
Helpompi se grilli on ruiskuttaa letkulla puhtaaksi kuin sitä peitettä peseskellä?
 
Tuli tänään testattua Lidlin Inkbird-tyylinen paistomittari tositoimissa, kuvassa oikealla:

image-713.png


Varsin toimiva mittari, BT:n signaali kantoi hienosti rivarin takapihalta asunnon vessaan, mikä on tärkeä asia viikonlopun grillitouhuissa :smile:
Tuossa joku speksausintoinen tyyppi tutkii näiden halpismittarien näyttämän tarkkuutta:




Tuli samalla kokeiltua, että miten onnistuu vajaan parin tunnin grillausveto tuollaisella 57 senttisellä markettigrillillä, Roastmaster ja mitä niitä onkaan. Vajaan huntin pallo kuitenkin.

Ihan hyvin kypsyi kilo kanan paistileikkeitä, puisilla varrastikuilla korkeaksi keoksi kasattuna. Marienburgit hehkumassa, vähän oli aloittelijan ongelmaa hiilien määrän arvioinnissa, mutta lopputulos oli onnistunut.
Idean paistileikkeiden pinoamiseen sain Poppamieheltä:


Saitko mittarin hälyttämään puhelimeen? Ostin mittarin jokunen viikko sitten ja pikaisesti testatessa itse mittari hälyttää valitussa lämpötilassa,
mutta puhelimeen en saanu hälytystä mitenkään. Harkinnu mittarin palautusta vai osaako joku auttaa tyhmää?
 
Mulla toi mittari kytkeytyi kodin Zygbee-järjestelmään automaattisesti ja Nedis SmartLife -ohjelman kautta pääsee mittaria tarkastelemaan ja konffaamaan.
 

Liitteet

  • IMG_2455.jpeg
    IMG_2455.jpeg
    734 KB · Luettu: 71
Nyt tuli itsekin siirryttyä halvasta kaasugrillistä (kesti melkein viisi vuotta) Weberin hiiligrilliin. Hain ja kokosin eilen tuon 5750 grillin ja jo kokoamis vaihessa vaikutti huomattavasti laadukkaammalta kuin edellinen.

Myös sytytys piippusytkällä oli vaivatonta ja nopeaa sekä grilli sammui hyvin kun laittoi räppänät kiinni. Nämä kaksi asiaa itsellä olivat eniten "jännittäneet" ja lykänneet hiiliin siirtymistä.

Eilen tuli ensimmäinen puhtaaksi poltto suoritettua ja siihen päälle makkarat grillattua. Eiköhän sitä viikonloppuna pääse jo paremmin perehtymään tällä grillailuun ja kokeiltua uusia ja vanhoja reseptejä pienen savun kera.
 
Tuli tokmannilta tämmönen haalittua pätevän tuntunen suht nopee kasata ja hinta kohillaan 475e. Lämpeeki suht nopsaa vajaa 5min ja 250 astetta.
 

Liitteet

  • IMG-20230722-WA0000.jpeg
    IMG-20230722-WA0000.jpeg
    260,1 KB · Luettu: 158
Millanens aika/lämpökombo toimis pulled porkkia varten jos vetelen esim isomman muutaman kilon kasslerin kamadolla? On tullu tehtyä pääasiassa kaikenlaista "purutuntumalla" olevaa settiä eli vedetty tavoitesisälämpöön, mutta kauanko "extraa" vaaditaan kasslerille pulled porkiksi jos paljaana vedän savua vaikka muutaman tunnin ja sitten butchers paperiin ja sisälämpötila sinne 95 asteeseen.

Toimiiko lihan nyhtöhomma vaikka tuote olis välissä viilennetty vai olisko parempi nyhtää samoin tein jos nyt vaikkapa lauantaiksi haluan nyhtöpossua mutta tekisin tuon kypsennyksen esim keskiviikkona?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 475
Viestejä
4 505 967
Jäsenet
74 423
Uusin jäsen
tosaha

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom