Grillit & grillaus

:D
Ujuji. Ollappa smart fire controller. Olen vetänyt aina manuaalina, koska mikäs sen mukavempaa kuin päivystää.
Juu kyllähän toi kontrolleri helpotti elämää. Saa yön nukkua rauhassa ,eikä herätä mittarin hälyytykseen, että lämmöt kamadossa piikannut.
 
Jos porsaan kasler, naudan ulkofile makurasvalla tai jopa naudan entrecote grillaantuu kuivaksi hiilillä, niin onko vika liian kuumassa, liian kylmässä grillaus, vai mikä?
 
Jos porsaan kasler, naudan ulkofile makurasvalla tai jopa naudan entrecote grillaantuu kuivaksi hiilillä, niin onko vika liian kuumassa, liian kylmässä grillaus, vai mikä?
Tuskin epäonnistumiset hiiliin liittyy mitenkään. Todennäköisesti liian pitkä kypsennysaika ja/tai huonolaatuinen liha vikana. Onhan sulla lämpömittari?
 
Tuskin epäonnistumiset hiiliin liittyy mitenkään. Todennäköisesti liian pitkä kypsennysaika ja/tai huonolaatuinen liha vikana. Onhan sulla lämpömittari?
Joo, tuota lihan laatua mietin, kun aika usein menny nappiin, mutta nyt muutamia kertoja lähiaikoina aivan vituiks. lämpömittari on, mutta ei ole grillissä omaa lämpömittaria, eli grillin lämmöt mutuna.Ja siis Smokey Joe Premiumilla vetäny hiilillä ja silloin noita epäonnistumisia tullu niin mietin onko ongelma alilämpö vai ylilömpö
 
Voihan kökkö, ensimmäistä kertaa hajosi matalapainesäädin Weberistä.
Onneksi mulla oli varaosa (weber 8456)

Mutta osaako joku sanoa mikä sieltä hajoaa ja onko se ehjättävissä kotikonstein?
Kun näyttää ettei siinä ole liikkuvia osia.
 
Joo, tuota lihan laatua mietin, kun aika usein menny nappiin, mutta nyt muutamia kertoja lähiaikoina aivan vituiks. lämpömittari on, mutta ei ole grillissä omaa lämpömittaria, eli grillin lämmöt mutuna.Ja siis Smokey Joe Premiumilla vetäny hiilillä ja silloin noita epäonnistumisia tullu niin mietin onko ongelma alilämpö vai ylilömpö
Kokeileppa tehdä reverse searilla eli pihvit alkuun epäsuoralla (mielellään matalalla) lämmöllä haluttuun kypsyyteen (54C esim).

Sitten voi ottaa pihvit pois grillistä ja antaa vetäytyä rauhassa sillä aikaa kun laitat grilliin mahdollisimman kuuman hiilloksen searia varten. Ei haittaa vaikka pihvit jäähtyy tässä välissä koska haluttu kypsyys on saavutettu jo. Itse tykkään kuivata pihvit tässä vaiheessa talouspaperilla, jotta sear tulee nopeammin. Sitten laitat pihvit mahdollisimman kuumaan grilliin suoraan hiilien päälle (ritilä välissä kuitenkin)_, jotta pinta tulee nopeasti.

Kun pinta valmis niin ei tarvitse antaa enää vetäytyä montaa minuttia koska se on sisältä jo kypsä sekä vetäytynyt aikaisemmin. Tässä on hyvä puoli myös, että pihvit voi syödä kuumana ja rapealla pinnalla.

Jos haluaa hifistellä niin suolaa liha jo edellisenä päivänä ja laita jääkaappiin johonkin ritilälle.

Liitteenä kuva marmori ulkofileestä tuolla metodilla Weber Mastertouchilla.

Edit. Liitteenä vielä kuvat picanhasta.
 

Liitteet

  • Screenshot_2023-06-10-12-59-10-822_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2023-06-10-12-59-10-822_com.google.android.apps.photos.jpg
    114,7 KB · Luettu: 298
  • IMG_20220514_200707.jpg
    IMG_20220514_200707.jpg
    327,9 KB · Luettu: 211
  • IMG_20220514_160225.jpg
    IMG_20220514_160225.jpg
    361,3 KB · Luettu: 199
Viimeksi muokattu:
Kokeileppa tehdä reverse searilla eli pihvit alkuun epäsuoralla (mielellään matalalla) lämmöllä haluttuun kypsyyteen (54C esim).

Sitten voi ottaa pihvit pois grillistä ja antaa vetäytyä rauhassa sillä aikaa kun laitat grilliin mahdollisimman kuuman hiilloksen searia varten. Ei haittaa vaikka pihvit jäähtyy tässä välissä koska haluttu kypsyys on saavutettu jo. Itse tykkään kuivata pihvit tässä vaiheessa talouspaperilla, jotta sear tulee nopeammin. Sitten laitat pihvit mahdollisimman kuumaan grilliin suoraan hiilien päälle (ritilä välissä kuitenkin)_, jotta pinta tulee nopeasti.

Kun pinta valmis niin ei tarvitse antaa enää vetäytyä montaa minuttia koska se on sisältä jo kypsä sekä vetäytynyt aikaisemmin. Tässä on hyvä puoli myös, että pihvit voi syödä kuumana ja rapealla pinnalla.

Jos haluaa hifistellä niin suolaa liha jo edellisenä päivänä ja laita jääkaappiin johonkin ritilälle.

Liitteenä kuva marmori ulkofileestä tuolla metodilla Weber Mastertouchilla.
Tuo on kyllä hyvä ja selvä ohje. Nostan hattua Nahkahaulikolle.
 
Traeger pellettigrillit polttelisi. Motonetistä saisi 499€ Pro series 22 tai 799€ D2 575 mallin. Onko noilla muuta eroja kuin D2 mallissa on WiFi ja vähä erilainen lämpötilansäädin? Pystyykö tuolla perustelemaan 300e hintaeron? Vai onko siinä jotain mekaanisia päivityksiä joka tekee siitä paremman? Löytyy jo WiFi lämpömittari niin ehkä pelkästään lämmön etäsäädöstä en maksaisi saturaisia.
 
Traeger pellettigrillit polttelisi. Motonetistä saisi 499€ Pro series 22 tai 799€ D2 575 mallin. Onko noilla muuta eroja kuin D2 mallissa on WiFi ja vähä erilainen lämpötilansäädin? Pystyykö tuolla perustelemaan 300e hintaeron? Vai onko siinä jotain mekaanisia päivityksiä joka tekee siitä paremman? Löytyy jo WiFi lämpömittari niin ehkä pelkästään lämmön etäsäädöstä en maksaisi saturaisia.
taloon.com 22 PRO .... 429€

 
taloon.com 22 PRO .... 429€

Näyttää 499 mulle. Tosin alkuviikosta taisin katsella netrauta tai taloon sivulta, että 429€. Posteineen ei kuitenkaan jäisi kuin 22€ eroa ja motonetistä voisin suoraan hakea. Ei tarvitse jäädä odottelemaan.
 
Mielenkiintoisesti vaihtelee, tosiaan aiemmin näytti 429€

Toki ei iso ero ja motonet:stä saa hakea suoraan mukaan. Itse ole ollut tyytyväinen tuohon Pro22:seen, hyvä sijoitus kun ostin 2,5v sitten.
 
Tekeekö Napoleon Freestyle 425 mitään? Napoleon Freestyle 425 -kaasugrilli 655,00

En keksinyt juurikaan eroa tuplasti kalliimpaan rogueen: Napoleon Rogue R525PK-1 -kaasugrilli 1 195,99
Grillausalaa ainakin on tuossa linkkaamassasi Freestylessä 13cm vähemmän leveyssuunnassa kuin Roguessa. Freestylejä vastaavissa samankokoisissa Rogueissa on käsittääkseni aina yksi poltin vähemmän elikkä tuota mallia vastaava Rogue olisi R425 eikä R525. Muuten erot noiden mallien välillä on käytännössä että Rogueissa on kaappi ovilla ja Freestylessä kaasusäiliöön on pääsy grillin takaa. Jotain eroja on myös materiaaleissa esim Freestylessä lämmönjakolevyt on emaloituja ja Roguessa rosteria.
 
Roguessa parempi takuu.

Tuolla vertailua eri Napoleon grillien välillä.
 
Onko noista Broil King- grilleistä kokemuksia? Verkkokaupassa olis tollanen crown 480 ihan hyvällä hinnalla. Kohtuu hyvää takuuta nekin lupaa.
Ja lisäyksenä suht samaan hintaan napoleonin kanssa sais tuon varrassarjan. Vois olla ihan kiva pyöräyttää kanaa tai jänistä.
 
Viimeksi muokattu:
Grillausalaa ainakin on tuossa linkkaamassasi Freestylessä 13cm vähemmän leveyssuunnassa kuin Roguessa. Freestylejä vastaavissa samankokoisissa Rogueissa on käsittääkseni aina yksi poltin vähemmän elikkä tuota mallia vastaava Rogue olisi R425 eikä R525. Muuten erot noiden mallien välillä on käytännössä että Rogueissa on kaappi ovilla ja Freestylessä kaasusäiliöön on pääsy grillin takaa. Jotain eroja on myös materiaaleissa esim Freestylessä lämmönjakolevyt on emaloituja ja Roguessa rosteria.

Tuo grillausalan ero on merkityksetön minulle ja roguen ovilla ei väliä. Olenko ymmärtänyt oikein, että Napoleon olisi merkkinä verrattavissa weberiin? Kannattaisiko odottaa alennuksia ja poistaa weberi tarjouksesta vai napata suoraan Napoleon kesän rientoihin?
 
Viimeksi muokattu:
Juhannus '23 tulossa, ja ainakin meillä se tarkoittaa keskimääräistä enemmän grillausta. Oli sää millainen hyvänsä.

Perinteisesti menyy on aika lihapitoinen. Ribsejä ja aurajuustopekoniherkkusieniä, uudet perunat grilliin myös, nautitaan tuorejuustolla. Ehkäpä jotain kasvisnyyttiä vielä mukaan niin on sitten kevennetty. Possua tai nautaa jossakin vaiheessa. Juomaksi olutta ja/tai kyykkyviiniä. Juhannuspäivä on monesti profiloitunut grilliburgeripäivänä. Kaasu-Weber toimii laittovälineenä.

Tuolla kaavalla ollaan monet jussit menty. Olisin kyllä avoin uusille grillattaville, jos keksisi mitä. Grillipizzaa voisi kokeilla burgerin sijaan, mutta jos kun syöjiä on useampia niin taitaa olla aika vaikeaa saada kaikille apetta yhtä-aikaisesti.
 
Tuo grillausalan ero on merkityksetön minulle ja roguen ovilla ei väliä. Olenko ymmärtänyt oikein, että Napoleon olisi merkkinä verrattavissa weberiin? Kannattaisiko odottaa alennuksia ja poistaa weberi tarjouksesta vai napata suoraan Napoleon kesän rientoihin?
Itsellä kokemusta molemmista merkeistä ja menisin Napoleonilla. Weberi on (imho) nykyään se merkki, joka teki ennen hyviä ja laadukkaita grillejä, sopivalla hinnalla a sitten laatua alettu pikkuhiljaa laskemaan, kun maine on saavutettu. Näin ainakin edullisen pään grilleissä spirit vs freestyle.
 
Olisin kyllä avoin uusille grillattaville, jos keksisi mitä.
Kanavartaita? Ihan vaan hyvää suolaa, pippuria ja reippaasti savupaprikaa pintaan ja grilliin. Näille vielä savupaprikamajoneesia tekee/ostaa kaveriksi. Tai sitten katsoo jonkun hifimmän version, jossa uitellaan marinadeissa.

Padron-paprikat on mainio kasvislisuke, jotka tulee helposti ja nopeesti. Öljyä pintaan ja kuumaan grilliin. Sopivasti vähän mustuneena ja pehmentyneenä pois ja oliiviöljyä ja sormisuolaa päälle.

Beer can-burger myös hyvä ja helppo ruoka.

Ja viimeisenä ideana Fajitat. Jotain hyvää lihaa tai kanaa grilliin ja parilalle paprikaa ja sipulia. Tykötarpeet sitten oman maun mukaan. Valmiita tortillalättyjä voi lämmittää grillissä oikein hyvin.
 
Kanavartaita? Ihan vaan hyvää suolaa, pippuria ja reippaasti savupaprikaa pintaan ja grilliin. Näille vielä savupaprikamajoneesia tekee/ostaa kaveriksi. Tai sitten katsoo jonkun hifimmän version, jossa uitellaan marinadeissa.

Padron-paprikat on mainio kasvislisuke, jotka tulee helposti ja nopeesti. Öljyä pintaan ja kuumaan grilliin. Sopivasti vähän mustuneena ja pehmentyneenä pois ja oliiviöljyä ja sormisuolaa päälle.

Beer can-burger myös hyvä ja helppo ruoka.

Ja viimeisenä ideana Fajitat. Jotain hyvää lihaa tai kanaa grilliin ja parilalle paprikaa ja sipulia. Tykötarpeet sitten oman maun mukaan. Valmiita tortillalättyjä voi lämmittää grillissä oikein hyvin.
Ääni padroneille. Ollu tämän kesän alkupalahitti selkeästi meillä.
 
Voin susoitella flank steakkia tms lihaa marinoituna grillin kautta ja tollasta fajitas meininkiä kuten yllä mainittiinkin. Myös kalahommia voi kokeilla myös, mutta savuhommiin kaasuvehje ei ehkä ole se optimaalisin, onnistunee kyllä. Tossa ei tarkennettu et mitä possua ja nautaa kokkaillaan, mutta kannattaa ettiä jotain laadukasta mieluiten aussi wagyu picanhaa esimerkiksi ja kokeilla jotain tollasia spessumpia naudanlihoja, niiden kanssa menee kivasti keitetytkin uudet perunat ja joku kaalisalaatti ja suolakurkut tuomaan vähän happamuutta rasvan kaveriksi.
 
Noi on kyllä tosi hyviä, mutta ne pitää syödä KUUMINA!
Heti menee maku paskaksi kun viilenee.
Kyllä, ja mielellään joku hyvä majo tai muu dippi kylkeen.

Itse teen aina alkupaloiksi noita padroneita sekä paistettuja nassen kylkisiivuja.
Eli ostetaan paketillinen possun naturel kylkisiivuja, myös kastikelihana tunnetaan. Pannaan kylmälle pannulle ja levy päälle. Paistellaan omassa rasvassa, melkeimpä friteerataan rapeiksi ja myllystä pari kertaa suolaa joukkoon. Sitten hetkeksi talouspaperin päälle asettumaan. Sitten vaan dipin ja padron paprikoiden kanssa kitusiin.
Sitten jos oikein hifistelee niin vielä paistettuja perunoita kylkeen.
Eli esikeitetään kiinteitä perunoita, uudet nappulaperunat käy oikein hyvin kun ne kerran halkaisee. Esikeitetään niin että ovat pehmeitä, mutta niin että on vielä vastusta kun tikulla painaa ja saa nostettua tikulla kattilasta. Vesi kaadetaan pois ja saa antaa jäähtyäkkin. Sitten paistetaan runsaassa rasvassa pannulla kullankeltaisiksi mausteiden kera.
Nautitaan padroneiden ja kylkisiivuen kera.
 
Noi on kyllä tosi hyviä, mutta ne pitää syödä KUUMINA!
Heti menee maku paskaksi kun viilenee.
Useamman kerran olen kokeillut pardoneita ja on kyllä olleet tosi kitkerän makuisia. Onko sitten yli vai alikypsiä tahi onko päässyt viilenemään, en tiedä. Pitäisi ehkä vielä kokeilla vetää tulikuumana lähes suoraan grillistä ja suolamyllyn kautta.
 
Useamman kerran olen kokeillut pardoneita ja on kyllä olleet tosi kitkerän makuisia. Onko sitten yli vai alikypsiä tahi onko päässyt viilenemään, en tiedä. Pitäisi ehkä vielä kokeilla vetää tulikuumana lähes suoraan grillistä ja suolamyllyn kautta.
Toi on metka juttu. Mä söin ekaa kertaa noita raflassa ja ne oli kitkeriä. Vastahakoisesti kokeilin kotona itse, mutta niistä tuli ihan eri makuisia eikä yhtään kitkeriä. Kymmenkunta kertaa tehnyt noita himassa eikä ole kertaakaan ollut kitkeriä. Eli jotain rafla tehnyt väärin tai sitten huonoa erää paprikoita. Mutta kun oikein tehdään niin ei pitäisi olla kitkeriä.
 
Täytetyt cannellonit totesin varsin toimivaksi evääksi. Täytteeksi laitoin jauhelihaa, raakamakkaraa, juustoraastetta ja jalapenosilppua. Survoin pastatuubiin ja käärin mahd. peittävästi pekonilla. Savuun ja siinä 130-150 astetta liki 1,5h.

Toimii seuraavanakin päivänä esim. hodarin välissä.
 
Tuollainen hankinnassa, onkohan hyvä, pitäisi olla INKBIRD IBT-26S mallissa myös 5 GHz WiFi vaikka tuo sivu ei sitä mainitse, tai sitten tuon on versio missä vain 2.4 GHz ja bluetooth yhteys, nyt €49 voucher applied to one item per order at checkout.
Edit... näköjään erikseen 5 GHz malli
 
Viimeksi muokattu:
Netraudassa, taloon.comissa ja talotarvike.comissa grillejä+savustimia alennuksessa:
En ole hintoja seuraillut, mutta jos joku on juuri etsimässä grilliä tai kamadoa, kannattaa katsoa myös ym. kaupat.
 
Netraudassa, taloon.comissa ja talotarvike.comissa grillejä+savustimia alennuksessa:
En ole hintoja seuraillut, mutta jos joku on juuri etsimässä grilliä tai kamadoa, kannattaa katsoa myös ym. kaupat.
Näissä on aina ”tarjoukset” päällä, se vaan että nä on vähän ku maskun tarjoukset, eli ovh:t on aivan älyttömät…

Toki saattaahan tuolta jotain löytyä mikä on oikeasti tarjouksessa mutta aika hankalaa se on kun jokainen tuote mukatarjouksessa ja silti suurimmassa osassa hinta korkeampi ku muissa kaupoissa ovh…
 
Viimeksi muokattu:
Näissä on aina ”tarjoukset” päällä, se vaam että nä on vähän ku maskun tarjoukset, eli ovh:t on aivan älyttömät…

Toki saattaahan tuolta jotain löytyä mikä on oikeasti tarjouksessa mutta aika hankalaa se on kun jokainen tuote mukatarjouksessa ja silti suurimmassa osassa hinta korkeampi ku muissa kaupoissa ovh…
Plus monesti rahtikulut on niin suuret että tulee kalliimmaksi kuin hakea kaupasta.
 
Kyllä tarjoukset on monesti päällä, mutta jos joku kyttää jotain tiettyä mallia, kannattaa tsekata ym. kauppapaikat.
 
Hyväksi todettua mac & cheese -reseptiä meikäläisistä kaupoista helposti saatavilla aineksilla?
 
Pikkuhuomiona, tuota kaupasta hakemisen vs toimitettuna ostamisen säästämistä mehustellessa kannattaa myös huomioida millaisessa pakkauksessa ostos sieltä kaupasta lähtee ja millaiset kuljetusvälineet saa valjastettua.

Omassa tapauksessa Napoleon tuli luokkaa 75x75cm ja puolisen metriä korkeassa laatikossa. Ja koska on henkilökuljetin mallia sedan eikä millään Tetris-kokemuksella sitä kuutiota sinne olisi saanut ahdettua, niin äkkiä olisi muutaman kympin säästö sulanut siihen vitutukseen kun olisi pitänyt jostain järjestellä farmari/paketti/lava-auto tai joku vetokoukullinen + peräkärry sen kuskaamiseen kaupasta.
 
Ei näy käydyn keskustelua korkeussäädettävistä hiiligrilleistä, siis noista halvanoloisista jaloilla seisovista laatikoista mitä näkyy joka marketissa ja tarvikekaupassa.

Kovin huteran oloisia peltihökötyksiä ovat, mutta jos jämäkän löytäisikin, niin kilpaileeko tuo missään suhteessa 57 Weberin kanssa? Pystyykö nuo edes slowcooking / savustus tyyppisiin pitkiin vetoihin?

Isolle grillausalallekaan kun ei olisi tarvetta, ja korkeussäätö, noh. Weberin ilmasäädöthän ajaa saman asian eli lämmön säätelyn. Kokemuksia?

 
Olisko lampaan ribseille mitään iisiä vinkkiä? Lakeuden Highlandilta jäi muutama pakastettu käteen, kuulemma ensin kannattaa keittää, marinadi päälle ja grilliin.
 
Ei näy käydyn keskustelua korkeussäädettävistä hiiligrilleistä, siis noista halvanoloisista jaloilla seisovista laatikoista mitä näkyy joka marketissa ja tarvikekaupassa.

Kovin huteran oloisia peltihökötyksiä ovat, mutta jos jämäkän löytäisikin, niin kilpaileeko tuo missään suhteessa 57 Weberin kanssa? Pystyykö nuo edes slowcooking / savustus tyyppisiin pitkiin vetoihin?

Isolle grillausalallekaan kun ei olisi tarvetta, ja korkeussäätö, noh. Weberin ilmasäädöthän ajaa saman asian eli lämmön säätelyn. Kokemuksia?

Löytyy keskustelua ja lyhyesti sanottuna noi on susia. Idea on hyvä mutta siihen se jääkin.

Nuo on huonoa materiaalia, vuotaa kuin seula ja hiiliä ja brikettejä kuluu kuin pipoa.

Savustukset ja slofoodit saat tolla unohtaa koska hiilet palaa aina maksimillaan ja loppuun saakka, eli brikettejä tulee sitten menemään säkkitölkulla. Ilmansäädöillä ei ole noissa vuotavissa häkkyröissä paskankaan väliä missä asennossa ovat, palo on aina maksimit.

Osta suosiolla Weber.
 
Löytyy keskustelua ja lyhyesti sanottuna noi on susia. Idea on hyvä mutta siihen se jääkin.

Nuo on huonoa materiaalia, vuotaa kuin seula ja hiiliä ja brikettejä kuluu kuin pipoa.

Savustukset ja slofoodit saat tolla unohtaa koska hiilet palaa aina maksimillaan ja loppuun saakka, eli brikettejä tulee sitten menemään säkkitölkulla. Ilmansäädöillä ei ole noissa vuotavissa häkkyröissä paskankaan väliä missä asennossa ovat, palo on aina maksimit.

Osta suosiolla Weber.
Jep, näin arvelinkin, kiitos varmistuksesta. Hyvähän se että selvitettiin tämä asia tämänkin kesän osalta. Oliko noissa Weberin kansisaranoissa ongelmia ollut minkälaisella prosentilla vai satunnaisesti? Eli vääntyy ja ei tahdo istua?
 
Homma kunnossa.

"Terve,

Kiitos viestistä ja pahoittelut keräilyvirheestä.

En osaa sanoa mitä tässä on tapahtunut, mutta tosiaan toinen tuote on nyt toimitettu. Kävimme tätä läpi varaston kanssa ja nähtävästi vain väärä tuote on keräilty ja päässyt lähtemään. Econia ei ole edes tällä hetkellä varastossa ja sitä tulee lisää ensi viikolla.
Sinänsä nyt on toimitettu arvokkaampi tuote ja ominaisuudet ovat hieman paremmat mm. metallisten sivupöytien muodossa, jonka lisäksi saitte tuotteen heti eikä 2 viikon toimitusajalla. "

Lupasivat Econ Series mallin hiilikorin ilmaiseksi,( luultavasti käy tuohon) kun sanoin, että hiilikori oli se mitä tilatusta tuotteesta kaipasin ja luulin olevan "out of the box".

Kiitoksia porukalle grillin suosituksista ja kamadon tarjoamisesta vaihtoehtona , ja siitä ettei Netraudan huimaa alennustuotetta kannata ottaa, vaan tutustua Evolven Econiin, minkä sitten tilasinkin Evolve Econ Series Full Pro Kamado With Plastic Shelves, en vain saanut sitä joten
käyhän se näinkin kun tulikin Evolve Prime Series Full Kamado With Metal Shelves, THE BEAUTY, joskus virhe ei niin paljoa harmita ja hyvä, että bbqfactory.fin halvempi Econ oli "out of order".

Isot pisteet Grillitukulle asian hoitamisesta oikein mallikasta toimintaa, näin asiat pitää hoitaa.


IMG_20230619_150653.jpg

Nyt ois sitten tuo Hyvityksenä saatu hiilikori The Beauty mallissa, koska kori on "desingned for the Econ Series" piti siihen tehdä pieniä modauksia, eli poistaa ylin osa ja taivuttaa kahvoja, niin sopii ilman ongelmia.
 
Tänään sain oman Evolve Econ kamadon bbqfactoryltä. Pari kysymystä olisi kamado experteille.

1. Mukana tulleita hiiliä nappasin ensimmäiseen sisäänajoon ison palan pussin päältä (quebracho-kovapuuhiiltä). Syttymisessä on vaikeuksia kovasti sytytyspaloilla noin isoon palaan.. Onko mahdollista että tuon ash tray:tä + hiilikoria käyttäessä ei ole tarkoitus käyttää tuota mustaa hiiliritilää enää pohjalla, kuten vaikka tuossa ylemmässä pauskin viestissäkään ei semmoista näe? Alaluukku tietysti täysin auki hiiliä sytyttäessä.. Vai onko vanha kunnon hiilitorni tässä vain paras ratkaisu?

2. Mikä merkitys tuommoisella naruista koostetulla harjaksella on, 3 vaihtopäätäkin tuli mukana

3. Tuli mukana 2kpl noita suojapressuja ja sekä puinen- että muovinen kahva. Ei sinäänsä kysymys, lähinnä vain huomio.
 
Tänään sain oman Evolve Econ kamadon bbqfactoryltä. Pari kysymystä olisi kamado experteille.

1. Mukana tulleita hiiliä nappasin ensimmäiseen sisäänajoon ison palan pussin päältä (quebracho-kovapuuhiiltä). Syttymisessä on vaikeuksia kovasti sytytyspaloilla noin isoon palaan.. Onko mahdollista että tuon ash tray:tä + hiilikoria käyttäessä ei ole tarkoitus käyttää tuota mustaa hiiliritilää enää pohjalla, kuten vaikka tuossa ylemmässä pauskin viestissäkään ei semmoista näe? Alaluukku tietysti täysin auki hiiliä sytyttäessä.. Vai onko vanha kunnon hiilitorni tässä vain paras ratkaisu?

2. Mikä merkitys tuommoisella naruista koostetulla harjaksella on, 3 vaihtopäätäkin tuli mukana

3. Tuli mukana 2kpl noita suojapressuja ja sekä puinen- että muovinen kahva. Ei sinäänsä kysymys, lähinnä vain huomio.
Sytytyspiippu auttaa kyllä. Hiilikorin kanssa et tarvitse sitä metallista pohjaritilää.
 
Tänään sain oman Evolve Econ kamadon bbqfactoryltä. Pari kysymystä olisi kamado experteille.

1. Mukana tulleita hiiliä nappasin ensimmäiseen sisäänajoon ison palan pussin päältä (quebracho-kovapuuhiiltä). Syttymisessä on vaikeuksia kovasti sytytyspaloilla noin isoon palaan.. Onko mahdollista että tuon ash tray:tä + hiilikoria käyttäessä ei ole tarkoitus käyttää tuota mustaa hiiliritilää enää pohjalla, kuten vaikka tuossa ylemmässä pauskin viestissäkään ei semmoista näe? Alaluukku tietysti täysin auki hiiliä sytyttäessä.. Vai onko vanha kunnon hiilitorni tässä vain paras ratkaisu?

2. Mikä merkitys tuommoisella naruista koostetulla harjaksella on, 3 vaihtopäätäkin tuli mukana

3. Tuli mukana 2kpl noita suojapressuja ja sekä puinen- että muovinen kahva. Ei sinäänsä kysymys, lähinnä vain huomio.
Tuo musta ritilä on yleensä kamadossa oletuksena ja hiilikori on lisävaruste, tuossa Suomessa myytävässä Econ Series mallissa se on vakiona, mutta Prime Series Kamadooon hankittava erikseen, kuten täällä näkyy voi käyttää joko ritilää tai koria.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 789
Viestejä
4 873 690
Jäsenet
78 701
Uusin jäsen
MildlyToxicPony

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom