1. Live: Suomi Royale PUBG testiserverillä, tule mukaan pelaamaan muiden suomalaisten kanssa. Streami Twitchissä klo 21:30-00. Tule mukaan katselemaan: https://twitch.tv/MrSys0p
    Poista ilmoitus

Grillit & grillaus

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Javaq, 26.11.2016.

  1. ossid

    ossid

    Viestejä:
    340
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Todennäköisesti pätee samat mitä muihinkin weber-kopioihin.

    Materiaalit ohuita -> lyhyt kestoikä. Grillausritilä niin harva että pienet grillattavat tippuvat ritilän läpi. Ei kansipidikettä.

    Satunnaiseen grillaukseen esim. mökille varmasti ihan ok, joskaan en pysty sanomaan onko hintansa arvoinen.
     
  2. Warfe

    Warfe Insinööri Tukijäsen

    Viestejä:
    273
    Rekisteröitynyt:
    30.10.2016
    Aika tiheältä tuo ritilä kuvissa vaikuttaa ja vertasin weberin kuviin, niin en mainittavaa eroa nähnyt. Ilmeisesti kansipidikekkin löytyy. Kuinkas paksu pelti Weberissä on? Tossa kopiossa 0.8mm näyttää olevan.
     
  3. ossid

    ossid

    Viestejä:
    340
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Paksuudesta en osaa sanoa, mutta koko laitos painaa vajaa 20 kiloa kaikkine osineen. Lasken tuon itse hyväksi puoleksi, vaikka nostelu onkin raskasta.

    Omien havaintojen perusteella Weberin hiili- ja grillausritilän materiaalivahvuus on noin tuplat kopioihin verrattuna, joka jo yksinään tekee ritilästä tiheämmät.

    Spoilerin takana kuva weberin GBS SS ritilästä, tosiaan ainevahvuus arviolta 5mm teräslankaa. Kopioissa puhutaan yleisesti luokkaa 3mm langasta. Todella vaikea on saada tippumaan jotain ritilän välistä, pari kertaa on ohut kesäkurpitsasiivu tms pudonnut mutta mitään isompaa ei käytännössä pysty pudottamaan.

    [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

    Kansipidikkeellä tarkoitan weberin bakeliitti"laakereilla" varustettua lankasysteemiä, jossa kannen voi vain kipata helposti pois tieltä ja se asettuu suoraan pidikkeeseen. Halpahallin versiossa "kansipidike" näyttää kuvan perusteella olevan kannen sisäpuolella oleva koukku, jolla kansi roikkuu grillin reunassa.
     
  4. djankka

    djankka

    Viestejä:
    81
    Rekisteröitynyt:
    07.11.2016
    Henkilökohtaisesti en omaa kokemusta juuri tuosta kyseisestä mallista, mutta jotain vastaavaa joskus käyttäneenä kiertäisin kaukaa. Lämpöjen pitäminen pidempään jossain halutussa marginaalissa on vähintäänkin haastavaa. Ja kun itseensä on tarkoitus sijoittaa, niin miksi tyytyä halpikseen jos se on tulossa lähes päivittäiseen käyttöön?
     
  5. Warfe

    Warfe Insinööri Tukijäsen

    Viestejä:
    273
    Rekisteröitynyt:
    30.10.2016
    Saitte pään käännettyä ja kävin hakemassa weber original kettle premiumin. Huomenna koeponnistus! Vertasin kopioon ja Ilmanvaihto paljon toimivampi Weberissä.
     
  6. Melchor

    Melchor

    Viestejä:
    36
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Ostin verkkokaupasta tuommoisen anton oliver 3 le grillin kun oli avajaistarjouksessa ja sen kanssa nyt yrittänyt grillata ja saa jäädä nyt ruostumaan.

    Koko laitos ensinäkin aivan vimpula ja selviä mittavirheitä jossain koska kansi joka oli siis valmiiksi kasassa oli aivan vinossa.
    Pitii se väkivallalla painaa suoraksi. Muutenkin tuntuu ettei tuossa tehot riitä mihinkään ja lämpö jakaantuu miten sattuu ja minne sattuu.

    Älkää ostako.

    Nyt ajattelin vaihtaa tuommoiseen weberin master touchiin mutta jäänyt hieman epäselväksi mitä lisävarusteita tuon kanssa kannattaa/täytyy ostaa. Jos yrittäisi vaikka kaupan päälliseksi tinkiä hyvään hintaan.
     
  7. PornReindeer

    PornReindeer

    Viestejä:
    86
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Oliko paljon halvempi kuin Master Touch? Se Master touchin kipattava "kansiteline" on hyvä, muutenhan nuo taitaa olla ritilää lukuunottamatta lähes identtiset.

    Edit: itse en erityisemmin välitä siitä GBS:n irroitettavasta osasta. pidän enemmän yhtenäisestä "perinteisestä"...

    Piippusytytin, muu ei taida olla kriittistä :)
     
  8. Warfe

    Warfe Insinööri Tukijäsen

    Viestejä:
    273
    Rekisteröitynyt:
    30.10.2016
     
  9. HMV

    HMV His Master's Voice Tukijäsen

    Viestejä:
    301
    Rekisteröitynyt:
    07.01.2017
    Kuten jo todettu. Piippusytytin must have. Sit jos tykkää savustaa, niin smokenator on kova. Lisäksi kantsii hankkia tarpeeksi pitkät pihdit, joilla ylettyy helposti niistä ritilän luukuista siirtelemään brikettikoreja.
     
  10. FixxeR

    FixxeR

    Viestejä:
    55
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Löytyiskö täältä vinkkejä hyvään sähkögrilliin, jossa vastus olisi kannessa tyypillisen pohjan sijaan? Valitettavasti ei mahdollisuuksia muunlaiseen grillailuun näin kerrostalolähiössä asuvana, ja tykkäisin pitää grillin siistinä vähällä vaivalla.
     
  11. PornReindeer

    PornReindeer

    Viestejä:
    86
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Siis uuni? :vihellys:
     
    HMV tykkää tästä.
  12. FixxeR

    FixxeR

    Viestejä:
    55
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    :D tämän tapainen mutta mieluummin modernimpaa kalustoa:
    [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
     
  13. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    580
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Tossa kuvassa oleva on Narvin tekemä Kota-Grilli.
    Tehtiin myös Aromi-Royal-Grilli nimellä.
    Valmistus on lopetettu jo aikoja sitten.
    Itselläni oli tollainen aikoinaan.
    Oli hemmetin hyvä grilli.
    Helppo pitää puhtaana,tehokas grillitoiminto.
    Noita missä vastukset ovat grillin kannessa on vaikea löytää.
     
    Viimeksi muokattu: 25.06.2018
    FixxeR tykkää tästä.
  14. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    580
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Tossa tollainen halogeenigrilli.
    Tiedä sitten millainen on käyttötuntuma.
    ( Katso toi video )

    Maverick - pöytägrilli
     
  15. FixxeR

    FixxeR

    Viestejä:
    55
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Tänks, aika eksoottinen laite. :) Lähinnä tulee että mitähän tykkää parvekkeella oleskelusta. Pitää jatkaa tutkimuksia.
     
  16. Aatsipoppaa

    Aatsipoppaa

    Viestejä:
    14
    Rekisteröitynyt:
    19.05.2018
    Viimeksi muokattu: 26.06.2018
  17. Baldrick

    Baldrick

    Viestejä:
    724
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Parvekkeelle nyt voi laittaa kaasugrillinkin ihan hyvin. Hysteerinen vuotoja pelkäävä voi repiä letkun aina pullosta irti käytön jälkeen.
     
  18. Pörri

    Pörri

    Viestejä:
    6
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
  19. FixxeR

    FixxeR

    Viestejä:
    55
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
  20. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    580
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Olis vielä erillinen virtakatkaisia ja termostaattiohjattu.
    Nyt taitaa puhaltaa täydellä teholla jatkuvasti.
    Voihan kyllä pitää kantta raollaan jos liikaa alkaa paistumaan.
     
  21. PornReindeer

    PornReindeer

    Viestejä:
    86
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    900W tuskin liikaa ruskistaa, toki tuollainen vastuskuorma on aika kiitollinen säädettävä jos erillisen säätimen hommaa.
     
  22. eRRo

    eRRo

    Viestejä:
    42
    Rekisteröitynyt:
    08.12.2016
    Täällä kun on tuota kohderyhmää ;)
     
  23. JääKotka

    JääKotka

    Viestejä:
    40
    Rekisteröitynyt:
    30.10.2016
    Mitä mieltä olette hiiligrillin käytöstä rivitalon takapihalla? Lähteekö noista paremmista grilleistä kovakin käry, jos käyttää jotain muuta kuin halvimpia mahdollisia hiiliä?

    Olemme emännän kanssa ostamassa rivarikämppää, joten grillin osto tulee pian ajankohtaiseksi. Tähän asti olen grillaillut kaasugrillillä.
     
  24. PornReindeer

    PornReindeer

    Viestejä:
    86
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    No ei mielestäni hiiligrillistä juurikaan kaasua enempää käryä tule.
     
  25. angle

    angle

    Viestejä:
    91
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Rivarin pihalla itsekin käytän kaasu- ja hiiligrilliä. Sytytyksessä tulee vähän aikaa aika pahaakin käryä, muuten ei tosiaan kaasusta paljoa poikkea.
     
    Aatsipoppaa tykkää tästä.
  26. HMV

    HMV His Master's Voice Tukijäsen

    Viestejä:
    301
    Rekisteröitynyt:
    07.01.2017
    Kyllä se grilliin tippuva rasva se pahin käryttäjä on. Silloin ei lämmönlähteellä ole merkitystä. Ja oman kokemuksen mukaan piippusytyttimellä sytyttäessä savunmuodostus sytytysvaiheessa myös erittäin maltillista. Ainoastaan tietysti, jos savustaa, niin silloin savua tulee. Mutta jos savustaa kerran kaksi kuukaudessa, niin mitäs sitä naapurit sille voi alkaa vikisemään?
     
  27. Rantakemisti

    Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

    Viestejä:
    2 413
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Hyvät hiilet eivät savuta ja esimerkiksi Marabu-hiilistä lähtee ihan miellyttävä tuoksu. Kuten tuossa yllä sanotaankin niin se pahin käry lähtee (marinoiduista) lihasta ja jos lutrataan jonkun sytytysnesteen kanssa.

    Ps. Tässä juuri grillaan kamadolla rivarin terassilla. :hungry:
     
  28. Rozor

    Rozor

    Viestejä:
    1 117
    Rekisteröitynyt:
    29.01.2017
    Maailman paras pihvi tulee Atrialta!

    FB_IMG_1531130946290.jpg

    Olis mahtavaa jos tuollaista piffiä löytyisi jostain kaupasta, mutta taitaa atrialta kaikki marmotoitunut piffi mennä Tanskaan.
    Hintakin varmaan koben luokkaa, sillä tuolla tavalla marmoroitunutta ei taida kovin paljoa tulla.

    Yhdessä tilaisuudessa oli mahdollisuus päästä maistamaan tuon kaverin grillaamaa pihviä ja oli aivan tajuttoman hyvää.
    Mitää muuta tarvitse, kuin vähän suolaa ja pippuria.
     
  29. gulliver

    gulliver

    Viestejä:
    235
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2017
    Mulla on tämä viikottain käytössä

    Kalan paistoon todella hyvä

    ja pihvien

    Vekkokaupasta löytyy ainakin.

    Ei käryä paljoa, ei sotke äärimmäisen helppo pestä

    kolmannella kotimaisella, kuva kertoo kyllä

    ja enkku textit

     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2018
  30. Ingvarr

    Ingvarr

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    23.10.2016
    Osallistun lankaan.
    Tuli töissä vastaan sopivaa ainetta ja piti omaan grilliin valmistaa addoni. Pari rasvapolttoa myöhemmin ja tällähän paistaa jo mm. munia :tup:

    20180708_190822.jpg
     
    djankka, humpparaakki ja eRRo tykkäävät tästä.
  31. gulliver

    gulliver

    Viestejä:
    235
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2017
    Tääkin on mulla ravintaola tasoset rankalaiset ja ilman rasvaa vaiikka wingsit .. makkraperunat tulle very bueno

     
  32. HMV

    HMV His Master's Voice Tukijäsen

    Viestejä:
    301
    Rekisteröitynyt:
    07.01.2017
    Miten toi eroaa kietoilmauunista?
     
  33. gulliver

    gulliver

    Viestejä:
    235
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2017
    Parit grillaus videot em vermeilläni

    Air Fryer




    ja Optigrill joka on kyllä ollut loistohankinta
    varauksetta suosittelen

    aina oonistuu juuri oikeakypsyiseksi
    kala mehukasta , kana mehukasta, pihvi kuten haluat.




    kolmaskin kun tässä selitewttän juju

     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2018
  34. HMV

    HMV His Master's Voice Tukijäsen

    Viestejä:
    301
    Rekisteröitynyt:
    07.01.2017
    En siltikään ymmärrä, että miten tuo airfryer eroaa kiertoilmauunista. Toimintaperiaate on sama.
     
  35. JääKotka

    JääKotka

    Viestejä:
    40
    Rekisteröitynyt:
    30.10.2016
    Kiitoksia vastauksista. Taidan ruveta kyttäämään jotain weberin hiiligrilliä.
     
  36. teppo mörkö

    teppo mörkö

    Viestejä:
    361
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    LOL.

    Miksi?
     
  37. demo69

    demo69

    Viestejä:
    200
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Minä sytytän hiilet kaasutoholla enkä käytä sytytysnestettä ollenkaan. Tuolla tavalla ei käryä käytännössä ollenkaan sytyttäessä, mutta lihasta tippuva rasva kyllä käryää vähän. Tuota kaasutohoa käytän sytyttämiseen, koska grillaan harvoin enkä jaksa ostaa sytytysnestettä.
     
  38. tulppu

    tulppu

    Viestejä:
    55
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Ei sytytysnestettä kannata käyttää muutenkaan vaikka sitä olisikin. Itse käytän sytyspaloja ja piippusytytintä jos brikettejä käytössä. Hiilien kanssa laitan pari sytytyspalaa arinan keskelle ja pihdeillä kasaan siihen ympärille ja päälle hiilikeon. Sitten odottelua ja lopuksi levitys. Levityksen jälkeen lisää hiiliä jos tarvitsee ne syttyvät sitten nopeasti.

    Edit. Palat kyllä hieman käryttävät aluksi valitettavasti. :(
     
    Rantakemisti tykkää tästä.
  39. valexi

    valexi

    Viestejä:
    408
    Rekisteröitynyt:
    10.07.2017
    Häihin olisi tarkoitus iltapalaksi laittaa hodareita.

    Leipägrilli, jossa voi lämmittää nakit ja siihen hotdog sämpylät. Väliin hapankaali, kurkkusalaatti, paahdettu sipuli, sinapit ja ketsupit.

    Mistä sais kaikkein halvimmalla sämpylät ja pitkät nakit? Lidl, Prisma vai K-kauppa?
     
  40. Rozor

    Rozor

    Viestejä:
    1 117
    Rekisteröitynyt:
    29.01.2017
    Lidlissä ei taida olla lihatiskiä, joten sieltä ei varmaan tukkupakkauksia saa.
    Kannattaa ihan kysyä paikoista joissa on lihatiski, että paljonko sellainen musta laatikko maksaa. Sillä oli joku oma nimikin, mutta en muista enää..
     
  41. humpparaakki

    humpparaakki

    Viestejä:
    112
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Komea! Mitä materiaalia ja millaiset paksuudet? Ei kiinnostaisi tuollaisen tekeminen korvausta vastaan?
     
  42. Pepto

    Pepto

    Viestejä:
    2
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Ainakin omasta lähiprismasta saa välillä tällaista entrecôtea:

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 11.07.2018
    Rozor tykkää tästä.
  43. ossid

    ossid

    Viestejä:
    340
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Lainaan nähdäkseni kuvan(imgur-kuvissa https -> http)

    Mistäs tuo liha on peräisin, varmaankin ulkomaaneläintä?
     
  44. Pepto

    Pepto

    Viestejä:
    2
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Eipä tullut mieleen kysyä.
     
  45. Ingvarr

    Ingvarr

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    23.10.2016
    Nooooo teoriassa vois asiaa ajatella ainakin. Levy oli ihan 8mm kuumakesto terästä, hiekkapuhallus ja rasvapoltto, tuntuu ainakin toimivan. Pidemmällä aikavälillä selviää haluaako paljon vääntyillä.
     
  46. FixxeR

    FixxeR

    Viestejä:
    55
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Tuli hommattua tuo 900w Muurikka Nokkela ja nyt on viikon ajalta käyttökokemuksia. Laite sopii oikein hyvin mun tarpeisiin - tällä paistuu niin makkarat, kanat, lihavartaat, maissit sekä halloumit. En usko että riittää tehoja naudan valmistukseen (ellei sitten halua rutikuivaa lihaa), mutta muu onnistuu mainiosti. Laitteen siivoaminen on nopeaa kuten halusinkin. Pitkäikäisyydestä en toki voi sanoa vielä mitään. Kalan savustusta tulen testaamaan joskus ensi viikolla.
     
    Aatsipoppaa tykkää tästä.
  47. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    1 386
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Entrecote on kyllä karmeinta "lihaa" heti kasslerin jälkeen. En voi tajuta kuinka jotku tykkää tosta. Marmorointi on jees, mutta ei tommosta jumalatonta läskinpalaa.
     
  48. peksuu

    peksuu

    Viestejä:
    232
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Sisäfileen jälkeen paras ruhon osa. Tälläkin hetkellä muutama piffi odottelee vesikylvyssä grilliin pääsyä. :eat:
     
  49. gulliver

    gulliver

    Viestejä:
    235
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2017
    Viimeksi muokattu: 14.07.2018 klo 23:02
  50. eRRo

    eRRo

    Viestejä:
    42
    Rekisteröitynyt:
    08.12.2016
    Joo. Itekkin tykkään välillä tehdä ruokaa paistinpannulla. Mutta ihan siisti keittolevy :cool: