Grillit & grillaus

Ostin verkkokaupasta tuommoisen anton oliver 3 le grillin kun oli avajaistarjouksessa ja sen kanssa nyt yrittänyt grillata ja saa jäädä nyt ruostumaan.

Koko laitos ensinäkin aivan vimpula ja selviä mittavirheitä jossain koska kansi joka oli siis valmiiksi kasassa oli aivan vinossa.
Pitii se väkivallalla painaa suoraksi. Muutenkin tuntuu ettei tuossa tehot riitä mihinkään ja lämpö jakaantuu miten sattuu ja minne sattuu.

Älkää ostako.

Nyt ajattelin vaihtaa tuommoiseen weberin master touchiin mutta jäänyt hieman epäselväksi mitä lisävarusteita tuon kanssa kannattaa/täytyy ostaa. Jos yrittäisi vaikka kaupan päälliseksi tinkiä hyvään hintaan.

Kuten jo todettu. Piippusytytin must have. Sit jos tykkää savustaa, niin smokenator on kova. Lisäksi kantsii hankkia tarpeeksi pitkät pihdit, joilla ylettyy helposti niistä ritilän luukuista siirtelemään brikettikoreja.
 
Löytyiskö täältä vinkkejä hyvään sähkögrilliin, jossa vastus olisi kannessa tyypillisen pohjan sijaan? Valitettavasti ei mahdollisuuksia muunlaiseen grillailuun näin kerrostalolähiössä asuvana, ja tykkäisin pitää grillin siistinä vähällä vaivalla.
 
Löytyiskö täältä vinkkejä hyvään sähkögrilliin, jossa vastus olisi kannessa tyypillisen pohjan sijaan? Valitettavasti ei mahdollisuuksia muunlaiseen grillailuun näin kerrostalolähiössä asuvana, ja tykkäisin pitää grillin siistinä vähällä vaivalla.

Siis uuni? :vihellys:
 
:D tämän tapainen mutta mieluummin modernimpaa kalustoa:
aromigrilli_web.jpg
 
Tossa kuvassa oleva on Narvin tekemä Kota-Grilli.
Tehtiin myös Aromi-Royal-Grilli nimellä.
Valmistus on lopetettu jo aikoja sitten.
Itselläni oli tollainen aikoinaan.
Oli hemmetin hyvä grilli.
Helppo pitää puhtaana,tehokas grillitoiminto.
Noita missä vastukset ovat grillin kannessa on vaikea löytää.
 
Viimeksi muokattu:
Tänks, aika eksoottinen laite. :) Lähinnä tulee että mitähän tykkää parvekkeella oleskelusta. Pitää jatkaa tutkimuksia.
 
Viimeksi muokattu:
Parvekkeelle nyt voi laittaa kaasugrillinkin ihan hyvin. Hysteerinen vuotoja pelkäävä voi repiä letkun aina pullosta irti käytön jälkeen.
 
Olis vielä erillinen virtakatkaisia ja termostaattiohjattu.
Nyt taitaa puhaltaa täydellä teholla jatkuvasti.
Voihan kyllä pitää kantta raollaan jos liikaa alkaa paistumaan.
 
Olis vielä erillinen virtakatkaisia ja termostaattiohjattu.
Nyt taitaa puhaltaa täydellä teholla jatkuvasti.
Voihan kyllä pitää kantta raollaan jos liikaa alkaa paistumaan.

900W tuskin liikaa ruskistaa, toki tuollainen vastuskuorma on aika kiitollinen säädettävä jos erillisen säätimen hommaa.
 
Mitä mieltä olette hiiligrillin käytöstä rivitalon takapihalla? Lähteekö noista paremmista grilleistä kovakin käry, jos käyttää jotain muuta kuin halvimpia mahdollisia hiiliä?

Olemme emännän kanssa ostamassa rivarikämppää, joten grillin osto tulee pian ajankohtaiseksi. Tähän asti olen grillaillut kaasugrillillä.
 
Mitä mieltä olette hiiligrillin käytöstä rivitalon takapihalla? Lähteekö noista paremmista grilleistä kovakin käry, jos käyttää jotain muuta kuin halvimpia mahdollisia hiiliä?

Olemme emännän kanssa ostamassa rivarikämppää, joten grillin osto tulee pian ajankohtaiseksi. Tähän asti olen grillaillut kaasugrillillä.

No ei mielestäni hiiligrillistä juurikaan kaasua enempää käryä tule.
 
Mitä mieltä olette hiiligrillin käytöstä rivitalon takapihalla? Lähteekö noista paremmista grilleistä kovakin käry, jos käyttää jotain muuta kuin halvimpia mahdollisia hiiliä?

Olemme emännän kanssa ostamassa rivarikämppää, joten grillin osto tulee pian ajankohtaiseksi. Tähän asti olen grillaillut kaasugrillillä.
Rivarin pihalla itsekin käytän kaasu- ja hiiligrilliä. Sytytyksessä tulee vähän aikaa aika pahaakin käryä, muuten ei tosiaan kaasusta paljoa poikkea.
 
Kyllä se grilliin tippuva rasva se pahin käryttäjä on. Silloin ei lämmönlähteellä ole merkitystä. Ja oman kokemuksen mukaan piippusytyttimellä sytyttäessä savunmuodostus sytytysvaiheessa myös erittäin maltillista. Ainoastaan tietysti, jos savustaa, niin silloin savua tulee. Mutta jos savustaa kerran kaksi kuukaudessa, niin mitäs sitä naapurit sille voi alkaa vikisemään?
 
Mitä mieltä olette hiiligrillin käytöstä rivitalon takapihalla? Lähteekö noista paremmista grilleistä kovakin käry, jos käyttää jotain muuta kuin halvimpia mahdollisia hiiliä?

Olemme emännän kanssa ostamassa rivarikämppää, joten grillin osto tulee pian ajankohtaiseksi. Tähän asti olen grillaillut kaasugrillillä.
Hyvät hiilet eivät savuta ja esimerkiksi Marabu-hiilistä lähtee ihan miellyttävä tuoksu. Kuten tuossa yllä sanotaankin niin se pahin käry lähtee (marinoiduista) lihasta ja jos lutrataan jonkun sytytysnesteen kanssa.

Ps. Tässä juuri grillaan kamadolla rivarin terassilla. :hungry:
 
Maailman paras pihvi tulee Atrialta!

FB_IMG_1531130946290.jpg


Olis mahtavaa jos tuollaista piffiä löytyisi jostain kaupasta, mutta taitaa atrialta kaikki marmotoitunut piffi mennä Tanskaan.
Hintakin varmaan koben luokkaa, sillä tuolla tavalla marmoroitunutta ei taida kovin paljoa tulla.

Yhdessä tilaisuudessa oli mahdollisuus päästä maistamaan tuon kaverin grillaamaa pihviä ja oli aivan tajuttoman hyvää.
Mitää muuta tarvitse, kuin vähän suolaa ja pippuria.
 
Mulla on tämä viikottain käytössä

Kalan paistoon todella hyvä

ja pihvien

Vekkokaupasta löytyy ainakin.

Ei käryä paljoa, ei sotke äärimmäisen helppo pestä

kolmannella kotimaisella, kuva kertoo kyllä

ja enkku textit

 
Viimeksi muokattu:
Osallistun lankaan.
Tuli töissä vastaan sopivaa ainetta ja piti omaan grilliin valmistaa addoni. Pari rasvapolttoa myöhemmin ja tällähän paistaa jo mm. munia :tup:

20180708_190822.jpg
 
Tääkin on mulla ravintaola tasoset rankalaiset ja ilman rasvaa vaiikka wingsit .. makkraperunat tulle very bueno

 
Parit grillaus videot em vermeilläni

Air Fryer




ja Optigrill joka on kyllä ollut loistohankinta
varauksetta suosittelen

aina oonistuu juuri oikeakypsyiseksi
kala mehukasta , kana mehukasta, pihvi kuten haluat.




kolmaskin kun tässä selitewttän juju

 
Viimeksi muokattu:
En siltikään ymmärrä, että miten tuo airfryer eroaa kiertoilmauunista. Toimintaperiaate on sama.
 
No ei mielestäni hiiligrillistä juurikaan kaasua enempää käryä tule.

Rivarin pihalla itsekin käytän kaasu- ja hiiligrilliä. Sytytyksessä tulee vähän aikaa aika pahaakin käryä, muuten ei tosiaan kaasusta paljoa poikkea.

Kyllä se grilliin tippuva rasva se pahin käryttäjä on. Silloin ei lämmönlähteellä ole merkitystä. Ja oman kokemuksen mukaan piippusytyttimellä sytyttäessä savunmuodostus sytytysvaiheessa myös erittäin maltillista. Ainoastaan tietysti, jos savustaa, niin silloin savua tulee. Mutta jos savustaa kerran kaksi kuukaudessa, niin mitäs sitä naapurit sille voi alkaa vikisemään?

Hyvät hiilet eivät savuta ja esimerkiksi Marabu-hiilistä lähtee ihan miellyttävä tuoksu. Kuten tuossa yllä sanotaankin niin se pahin käry lähtee (marinoiduista) lihasta ja jos lutrataan jonkun sytytysnesteen kanssa.

Ps. Tässä juuri grillaan kamadolla rivarin terassilla. :hungry:

Kiitoksia vastauksista. Taidan ruveta kyttäämään jotain weberin hiiligrilliä.
 
Mitä mieltä olette hiiligrillin käytöstä rivitalon takapihalla? Lähteekö noista paremmista grilleistä kovakin käry, jos käyttää jotain muuta kuin halvimpia mahdollisia hiiliä?

Olemme emännän kanssa ostamassa rivarikämppää, joten grillin osto tulee pian ajankohtaiseksi. Tähän asti olen grillaillut kaasugrillillä.
Minä sytytän hiilet kaasutoholla enkä käytä sytytysnestettä ollenkaan. Tuolla tavalla ei käryä käytännössä ollenkaan sytyttäessä, mutta lihasta tippuva rasva kyllä käryää vähän. Tuota kaasutohoa käytän sytyttämiseen, koska grillaan harvoin enkä jaksa ostaa sytytysnestettä.
 
Ei sytytysnestettä kannata käyttää muutenkaan vaikka sitä olisikin. Itse käytän sytyspaloja ja piippusytytintä jos brikettejä käytössä. Hiilien kanssa laitan pari sytytyspalaa arinan keskelle ja pihdeillä kasaan siihen ympärille ja päälle hiilikeon. Sitten odottelua ja lopuksi levitys. Levityksen jälkeen lisää hiiliä jos tarvitsee ne syttyvät sitten nopeasti.

Edit. Palat kyllä hieman käryttävät aluksi valitettavasti. :(
 
Häihin olisi tarkoitus iltapalaksi laittaa hodareita.

Leipägrilli, jossa voi lämmittää nakit ja siihen hotdog sämpylät. Väliin hapankaali, kurkkusalaatti, paahdettu sipuli, sinapit ja ketsupit.

Mistä sais kaikkein halvimmalla sämpylät ja pitkät nakit? Lidl, Prisma vai K-kauppa?
 
Mistä sais kaikkein halvimmalla sämpylät ja pitkät nakit? Lidl, Prisma vai K-kauppa?

Lidlissä ei taida olla lihatiskiä, joten sieltä ei varmaan tukkupakkauksia saa.
Kannattaa ihan kysyä paikoista joissa on lihatiski, että paljonko sellainen musta laatikko maksaa. Sillä oli joku oma nimikin, mutta en muista enää..
 
Osallistun lankaan.
Tuli töissä vastaan sopivaa ainetta ja piti omaan grilliin valmistaa addoni. Pari rasvapolttoa myöhemmin ja tällähän paistaa jo mm. munia :tup:

20180708_190822.jpg
Komea! Mitä materiaalia ja millaiset paksuudet? Ei kiinnostaisi tuollaisen tekeminen korvausta vastaan?
 
Komea! Mitä materiaalia ja millaiset paksuudet? Ei kiinnostaisi tuollaisen tekeminen korvausta vastaan?
Nooooo teoriassa vois asiaa ajatella ainakin. Levy oli ihan 8mm kuumakesto terästä, hiekkapuhallus ja rasvapoltto, tuntuu ainakin toimivan. Pidemmällä aikavälillä selviää haluaako paljon vääntyillä.
 
Tuli hommattua tuo 900w Muurikka Nokkela ja nyt on viikon ajalta käyttökokemuksia. Laite sopii oikein hyvin mun tarpeisiin - tällä paistuu niin makkarat, kanat, lihavartaat, maissit sekä halloumit. En usko että riittää tehoja naudan valmistukseen (ellei sitten halua rutikuivaa lihaa), mutta muu onnistuu mainiosti. Laitteen siivoaminen on nopeaa kuten halusinkin. Pitkäikäisyydestä en toki voi sanoa vielä mitään. Kalan savustusta tulen testaamaan joskus ensi viikolla.
 
Ainakin omasta lähiprismasta saa välillä tällaista entrecôtea:

2QaIcag.jpg
Entrecote on kyllä karmeinta "lihaa" heti kasslerin jälkeen. En voi tajuta kuinka jotku tykkää tosta. Marmorointi on jees, mutta ei tommosta jumalatonta läskinpalaa.
 
Sisäfileen jälkeen paras ruhon osa. Tälläkin hetkellä muutama piffi odottelee vesikylvyssä grilliin pääsyä. :eat:
 
Kasleri on melkeinpä parasta lihaa imo. Edullista ja maukasta. Läskiä pitää lihassa olla, ei se muuten maistu millekkään. Mieluummin syön kasleria kuin filettä.
Kasleri on ainoastaan hyvää kun sen hauduttaa pitkään niin että rasvat valuu pois kuten pulled porkiin. Jokku kasslerpihvit on kauheinta mitä maa päällään kantaa. Kun purkaa söis tai sitten sellaista rasvalillua. Yh.
 
Naudan kassleria en ole kyllä ikinä syönyt, mutta entrecoteessa ei kyllä ole moisia "ongelmia". Rasva sulaa ihan pannulla ja liha on nopeallakin kypsytyksellä mureaa.
 
Black Ranch Quebrachoja saa muuten Saksasta sopuhintaan 24,95e plus postit 9,90e (ainakin kaksi pussia tulee noilla posteilla, 31,5kg asti 9,90e. En tiedä miten tarkkoja tuosta painosta ovat käytännössä).

Joko nuo hiilet ovat kivassa alessa tai kyseessä on eri tuote. Nyt hinta 16,94. Huomenna laitan tilaukseen pari säkkiä ja tarkistan hinnan rahteineen.
 
Joko nuo hiilet ovat kivassa alessa tai kyseessä on eri tuote. Nyt hinta 16,94. Huomenna laitan tilaukseen pari säkkiä ja tarkistan hinnan rahteineen.
Tässä kännykällä kun yritin tilata niin en saanut rahdeille hintaa ollenkaan.
 
Tässä kännykällä kun yritin tilata niin en saanut rahdeille hintaa ollenkaan.
Juu ei näy rahdin hinta kun vahvistavat sen myöhemmin. Osviittaa antavat hinnat näkyy ja se oli 31.5 kg 9,95€. Siihen kaksi säkkiä pitäisi mennä. Tilasin kun luin, että voi perua 14pv sisällä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 399
Viestejä
4 489 786
Jäsenet
74 154
Uusin jäsen
Almedin

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom