Grillit & grillaus

Tuota samaa weberin 57 classicia (mielestäni ainakin on sama) mutta Compact 57 nimellä myy Gigantti ja vieläpä poistohintaan tällä hetkellä. Muutamista liikkeistä sitä löytyy, mm. Turusta. Itsekin tuollaisen hain, pidin 127 euron hintaa aivan kohtuullisena.


E. Onhan classicissa ja compactissa erona muotoilu, one touch puhdistusjärjestelmä ja lämpömittari kannessa. Mutta mielestäni hinnaltaan silti tuo compact on aivan hyvä.

Compactissa on yksi paha puute ja se on liian pieni etäisyys hiilistä ritilälle. Sama vika joka on loppupeleissä kaikissa biltema-grilleissä ja vastaavissa. Se Master touchin isompi sisätilavuus ja reilumpi etäisyys ritilältä hiiliin antaa yllättävän paljon pelivaraa grillin käytölle.
 
Tunti savua ritilällä, parituntia vuoassa BBQ soossien ja vaikka vähän omenamehua kaverina foliolla peitettynä. Folio pois ja puolisen tuntia ilman foliota.
Muuten tämä mutta itsellä oli sen verran nestettä vuoassa että meni lopussa kauemmin kuin puoli tuntia. Taisi ottaa lähemmäs kolme tuntia. Asteita noin 110 ja lopuksi nostin 150.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Nyt on master touchilla alkulämmöt otettu ja ekat ribsit paistettu. Mureempaa ois saanut tulla.

Onko kenelläkään antaa takuuvarmaa ribsien teko ohjetta hiiligrillissä?

Savun makua sai kyllä mukavasti savustuslastuilla.
Miten noita savustuslastuja kannattaa käyttää? Kastella vaiko ei? Folion sisään ja reikiä?
Saako mistään perus kaupasta niitä isompia savustuspaloja? Ainakaan motonetissä ei ollut kuin savustuslastuja isoimmillaan.
Onko suositella jotain yleistä puulajia jota kannattaa savustuksessa käyttää?

Onko olemassa jotain hyvää kattavaa resepti/ohje kirjaa hiili grillaukseen? Motonetissä näytti weeberin kirja olevan, liekkö minkalainen.
 
Muuten tämä mutta itsellä oli sen verran nestettä vuoassa että meni lopussa kauemmin kuin puoli tuntia. Taisi ottaa lähemmäs kolme tuntia. Asteita noin 110 ja lopuksi nostin 150.
Suosittelen ottamaan nesteteen pois folion poistamisen jälkeen. Glaseeraus vain siinä kohtaa, niin ei tarvitse odotella nesteen haihtumista.
 
Compactissa on yksi paha puute ja se on liian pieni etäisyys hiilistä ritilälle. Sama vika joka on loppupeleissä kaikissa biltema-grilleissä ja vastaavissa. Se Master touchin isompi sisätilavuus ja reilumpi etäisyys ritilältä hiiliin antaa yllättävän paljon pelivaraa grillin käytölle.
Tämä juuri. Compact ei ole kananmunan mallinen sivuprofiililtaan ja hiilet on tosi lähellä ruokaa. Toinen yllättävän iso ero on se alailmaritilä, joka compactissa on vain pyörivä luukku. Ala-aukkojen päälle putoaa hiiliä ja menee tukkeeseen eikä säärö sitä siivoa. Masterin ja originalin säätösysteemi on parempi kun siellä on propelli sisäpuolella joka lanaa hiilet tieltä aukkojen kautta tuhka-astiaan tai lautaselle mallista riippuen.
 
Nyt on master touchilla alkulämmöt otettu ja ekat ribsit paistettu. Mureempaa ois saanut tulla.

Onko kenelläkään antaa takuuvarmaa ribsien teko ohjetta hiiligrillissä?

Savun makua sai kyllä mukavasti savustuslastuilla.
Miten noita savustuslastuja kannattaa käyttää? Kastella vaiko ei? Folion sisään ja reikiä?
Saako mistään perus kaupasta niitä isompia savustuspaloja? Ainakaan motonetissä ei ollut kuin savustuslastuja isoimmillaan.
Onko suositella jotain yleistä puulajia jota kannattaa savustuksessa käyttää?

Onko olemassa jotain hyvää kattavaa resepti/ohje kirjaa hiili grillaukseen? Motonetissä näytti weeberin kirja olevan, liekkö minkalainen.
Tämä projekti on itsellä hiukan kesken, kun kokeilen eri valmistyylejä, että mikä toimii. Paras omaan makuun kuitenkin tähän asti on ollut, että ensiksi keitetään ribsit vedessä niin, että liha rupeaa irtoamaan jonka jälkeen maustaminen ja grilliin ottamaan väriä ja makua.


Seuraavaksi täytyy kokeilla tämän ohjeen mukaan.
 
Vinkkejä lohifileen grillaamiseen? Suoralla/epäsuoralla? Foliolla vai ilman(jääkö vaan ritilään kiinni)?
 
Tämä projekti on itsellä hiukan kesken, kun kokeilen eri valmistyylejä, että mikä toimii. Paras omaan makuun kuitenkin tähän asti on ollut, että ensiksi keitetään ribsit vedessä niin, että liha rupeaa irtoamaan jonka jälkeen maustaminen ja grilliin ottamaan väriä ja makua.


Seuraavaksi täytyy kokeilla tämän ohjeen mukaan.

Ribsien keittäminen ei kuulu grillaukseen.
 
Keitätkö joulukinkun? Tai ulkofileenkin? Älä työnnä niitä ribsejä kattilaan ja keitä niitä. Me maut jää sinne sun keitinveteen!

Poistat kalvot, rubi pintaan.
Savustat pari tuntia. Sen jälkeen pari tuntia foliossa jonne voit laittaa vaikka bbq soosia kertaalleen tai vaikka vähän omenamehua. Sitte avaat folion ja penslaat vartin välein bbq soosilla 45-60min
 
Vinkkejä lohifileen grillaamiseen? Suoralla/epäsuoralla? Foliolla vai ilman(jääkö vaan ritilään kiinni)?

Master Touchin valurautaparilalla oon rillaillu epäsuoralla brikettikorit sivuille vedettynä. En oo kokeillu folioita. Korien väliin alumiinifoliovuoka alle. Jos nahan kans paistaa niin nahka ylöspäi ja vetasee sen pois sitte jossain välissä.
 
Ribsien keittäminen ei kuulu grillaukseen.
Jos sinun grillauksen käsikirjassa sanotaan näin, niin mikäs minä siihen olen sanomaan. Oli vain omakohtainen kokemus, että millä olen saanut tuosta syötävää. Grillistä ja marinaadista ne maut kuitenkin tulee.

Kuten todettu, niin tähän useampi valmistustapa ja mikä sitten kenellekään on se oikea, niin jokainen arvioi sen itse.

Keitätkö joulukinkun? Tai ulkofileenkin? Älä työnnä niitä ribsejä kattilaan ja keitä niitä. Me maut jää sinne sun keitinveteen!

Poistat kalvot, rubi pintaan.
Savustat pari tuntia. Sen jälkeen pari tuntia foliossa jonne voit laittaa vaikka bbq soosia kertaalleen tai vaikka vähän omenamehua. Sitte avaat folion ja penslaat vartin välein bbq soosilla 45-60min
Ei noissa naturellli ribseissä kovin paljon makuja ole mikä veteen jäisi. Veteen on hyvä laittaa vaikka lihaliemikuutio.

Keittäminen idea on pehmittää liha ja tämä valmistustapa on paljon nopeampi, kuin tuo 3-2-1 malli.

Kuten todettu, niin tuo oli vain idea ja kokemus eikä ollut tarkoitus häväistä grillauksen pyhintä.
 
Suomalaiset baby backit menee yli jos vetää 321. Ite vedän 221 josta yleensä lähtee ainaki puolisen tuntia pois.

Jos sinun grillauksen käsikirjassa sanotaan näin, niin mikäs minä siihen olen sanomaan. Oli vain omakohtainen kokemus, että millä olen saanut tuosta syötävää. Grillistä ja marinaadista ne maut kuitenkin tulee.

Kuten todettu, niin tähän useampi valmistustapa ja mikä sitten kenellekään on se oikea, niin jokainen arvioi sen itse.


Ei noissa naturellli ribseissä kovin paljon makuja ole mikä veteen jäisi. Veteen on hyvä laittaa vaikka lihaliemikuutio.

Keittäminen idea on pehmittää liha ja tämä valmistustapa on paljon nopeampi, kuin tuo 3-2-1 malli.

Kuten todettu, niin tuo oli vain idea ja kokemus eikä ollut tarkoitus häväistä grillauksen pyhintä.
Googleta bbq ja keittäminen. Kyllä mä tiedän mikä idea keittämisessä on, enemmän saat makua kun et keitä niitä.
Kandee googlettaa myös ribsien hot&fast.
Ps. Unohda se keittäminen, se ei kuulu grillaukseen eikä ainakaan bbq.
 
Nyt on master touchilla alkulämmöt otettu ja ekat ribsit paistettu. Mureempaa ois saanut tulla.

Onko kenelläkään antaa takuuvarmaa ribsien teko ohjetta hiiligrillissä?

Savun makua sai kyllä mukavasti savustuslastuilla.
Miten noita savustuslastuja kannattaa käyttää? Kastella vaiko ei? Folion sisään ja reikiä?
Saako mistään perus kaupasta niitä isompia savustuspaloja? Ainakaan motonetissä ei ollut kuin savustuslastuja isoimmillaan.
Onko suositella jotain yleistä puulajia jota kannattaa savustuksessa käyttää?

Onko olemassa jotain hyvää kattavaa resepti/ohje kirjaa hiili grillaukseen? Motonetissä näytti weeberin kirja olevan, liekkö minkalainen.
Riippuu miten ne teit.

Itte tein niin että ribseihin rubi ja mausteet pintaan, savustusta n.120c parisen tuntia ja sitten foliokääreeseen ja jatketaan 120c vielä 4-5h. Sitten vielä kuumalla grillilä kunnon pinnat grillikastikkeen kanssa. Hyvää ja mureeta tuli.
 
Itselläkin olisi tarkoitus tänä kesänä aloittaa hieman hiilellä kevyitä grillailuja alkaa tekemään. Viimeiset vuodet olen pärjäillyt pienellä ja takuulla halvalla kaasugrillillä. Lihan grillaus ei ole ehkä niin suuressa osassa mitä suurimmalla osalla porukasta tämän keskutelun perusteella. Eihän sitä tosin tiedä miten sitä sitten innostuisi, kun olisi suht järkevät vehkeet. Tärkeimmät grillattavat ovat oikeastaan grillipaprikat, paprikat, maissit, leivät, kesäkurpitsat, nakerot ja peruspihvit.

Täällä on kirjoitettu ainoastaan pallogrilleistä, kun hiilestä on puhetta. Tai ainakin viimeiset 15 sivua, jotka selasin. Mietin, että onko (itselle) ongelma pallogrilleissä se, että "yläritsa" puuttuu. Eli kun hommat on kypsennetty, niin siellä yläritsalla olen tykännyt pitää ne grillipaprikat ja mitkälie muutkin lämpimänä siihen asti kun kaikki on valmista. Vai toimiiko sama pallogrillissä siten, että työnnetään hiilet vaan toiselle puolelle ja toinen puoli olisi sitten se lämpinäpitopuoli ja kypsennys hoidetaan toisella?

Budjettia ei varsinaisesti ole, mutta kun en kovinkaan hifisti ole ollut, niin en kehtaisi käyttää edes sitä vajaata 300 euroa Master Touchiin. Weberin 57" Classic olisi kyllä oikein hyvän hintainen, mutta sitä ei taida saada mistään.

Sitä yläritsaa kun olen kytistänyt, niin esim tätä olen miettinyt:


Onko tuo aivan sysipaska ja ei tee mitään? Kun näistä kampigrilleistä ei tosiaan enemmälti ole täällä juttua näkynyt. Tuosas kuitenkin olisi myös grillaustilaa ihan mukavasti Olisiko tämä seuraava sitten parempi vai huonompi vaihtoehto kuin tuo edellinen?


Jos taas se yläritsa ja sen käyttö on saatanasta, niin mitenkäs tällainen Prisman värkki, joka ainakin hypistelyn perusteella on vaikuttanut ihan jämäkältä. Ja eikös kaikissa grilleissä voi brikettejä poltella, vaikka vain osaa erityisesti brikettigrilleinä mainostetaankin?


Molemmat grillit ihan päteviä. Lämmönsäädön kanssa voi olla hakemista, jos briskettiä meinaat tehdä. Toinen asia on ettei kumpaankaan taida mahtua kokonainen brisketti epäsuoralle lämmölle. Esim. kasleri mahtuu molemmissa kun laittaa hiilt toiseen reunaan ja lihan toiseen.

Jos satunnaisesti meinaa tehdä pienempiä lihoja slow & low tyylillä niin onnistuu noilla.
 
Nyt on master touchilla alkulämmöt otettu ja ekat ribsit paistettu. Mureempaa ois saanut tulla.

Onko kenelläkään antaa takuuvarmaa ribsien teko ohjetta hiiligrillissä?

Savun makua sai kyllä mukavasti savustuslastuilla.
Miten noita savustuslastuja kannattaa käyttää? Kastella vaiko ei? Folion sisään ja reikiä?
Saako mistään perus kaupasta niitä isompia savustuspaloja? Ainakaan motonetissä ei ollut kuin savustuslastuja isoimmillaan.
Onko suositella jotain yleistä puulajia jota kannattaa savustuksessa käyttää?

Onko olemassa jotain hyvää kattavaa resepti/ohje kirjaa hiili grillaukseen? Motonetissä näytti weeberin kirja olevan, liekkö minkalainen.
Ei tarvitse liottaa niitä lastuja. Ei ole mitään syytä ensin kastella sitä puuta ja sitten kuivata sitä siellä grillissä. Aluksi märästä puusta ei irtoa kuin vesihöyryä. Noita isompia palikoita saa kyllä Motonetista (oli varmaan sillä kertaa loppu) ja vaikka K-Raudasta. Itse olen kirveellä lyönyt niitä sopivan kokoiseksi Grillikäyttöön. Lastut on kuitenkin omaan makuun liian pientä. Jokatapauksessa heittelet sitä puuta niiden hiilien päälle ihan sellaisenaan. On ehkä jopa hieman makuasia mitä puuta haluaa käyttää, mutta kyllä noihin pitäisi Googlella jotain opastusta löytyä.

Se Weberin vihkonen ilmestyy joka vuosi ja pitää sisällään Weber tuotteiden esittelyjen lisäksi reseptejä ja grillausvinkkejä. Ilmainenhan tuo on ja kyllä se on aina mukaan lähtenyt.
 
Olisko antaa vinkkiä mistä ja minkälaista brisketin pitää olla? Marketista ei taida löytyä. Onko ne aina sellasia viiden kilon mötiköitä?
 
5kg brisketti on vielä pieni. Poppamiehen megalive vol 1. Siellä Juhani näyttää miten se brisu tehdään.
 
Olisko antaa vinkkiä mistä ja minkälaista brisketin pitää olla? Marketista ei taida löytyä. Onko ne aina sellasia viiden kilon mötiköitä?

Löytyykö läheltä Heinon tukkua tai ”Järvenpään Cmarkettia”, noista suunnilta luulisi löytyvän lähes aina. Jos ei, niin paikallinen K-kauppias varmasti tilaa. Tuota kokoluokkaa ne alkaa olemaan, kun pienet menee niin helposti kuivaksi.
 
Lidliin on ilmestynyt omaan makuun erittäin hyviä hampurilaissämpylöitä, löytyy paistopisteestä. Kulkevat nimellä briossisämpylät.
 
Noi veivattavat grillit on kyllä ihan huippukeksintö. Harmi vaan että ne on yleensä helvetin laaduttomia noin muuten. Saa hyvin kyllä säädettyä grillauksen tasoa ja saa nopeasti grillipinnan jos haluaa. Olis kyllä kiva löytää oikeasti laadukas veivattavalla hiilitasolla oleva grilli joka olis myös tiivis. Noi kun ei ole koskaan tiiviitä niin hiilet/briketit palaa aina täysillä ja lämpöä säädetään hiilitasolla. Low and slow ei onnistu noilla millään tai sitten saa lappaa 20kg hiiliä session aikana.

Kiitokset vastauksista! Ehkä minä sitten unohdan nuo veivigrillit. Onhan pallo toki vähän näppärämpi liikutellakin, kun mitään vakituista grillikatosta tuolle ei ole olemassa, niin nopea kantaa varastoon.

Nyt sitten kuitenkin vähän olen kallistumassa siihen prisman (https://www.prisma.fi/fi/prisma/ndk-swiss-hiiligrilli-kettle) NDK Swiss -grilliin. Se kuitenkin vaikuttaa vähän korkeammalta kuin se vastauksissa mainittu Weberin Compact, josta tuumittiin, että vähäinen korkeus voi olla vähän rajoittava. Aeimmin tässä säikeessä taidettiin tuosta NDK:sta vähän puhua ja siitä jäi sellainen kuva, että ei se välttämättä tiiveydessä erityisesti Weberille häviäisi ja tuhka-astia olisi ainakin ihan ok. Mutta olisiko tästä kuitenkin vielä jotain lisäkokemuksia? Hyvät ja huonot sekä hyvät arvailutkin tuosta kelpaa :)

Nyt lähinnä siis vaihtoehtoina on tuo NDK Swiss ja Master Touch. Tällä hetkellä tuon NDK:n kun saa vielä -15%, eli jäisi hintaa 85e, niin on suht edullista aloittaa grillikokeilut. Jos sattuu innostumaan toden teolla, niin ei harmittaisi sitten päivittää Komodoonkaan :D

Edelleen Master Touch toki myös harkinnassa, vaikka vaakakuppi siitä vähän onkin pois päin kallistumassa.
 
Olisko antaa vinkkiä mistä ja minkälaista brisketin pitää olla? Marketista ei taida löytyä. Onko ne aina sellasia viiden kilon mötiköitä?
Itse sain n 6 kg möhkäleen pyytämällä paikallisesta K-Supermarketista lihatiskiltä 2-3 pvän toimitusajalla. Se oli putsattu valmiiksi.
 
Itse sain n 6 kg möhkäleen pyytämällä paikallisesta K-Supermarketista lihatiskiltä 2-3 pvän toimitusajalla. Se oli putsattu valmiiksi.
Ok, millainen grilli sulla on? Itellä 57 Weber, nii mietin miten sinne tollanen sopii...
 
Tulipa tänään ensimmäistä kertaa kaivettua weberin masterin lisävarusteita varastosta ja savustettua kalaa. Erinomaista. Olin alkuun vähän sitä mieltä, että perhana, kun tätä rojua tulee mukana eikä näitä tule käytettyä. Vääräsä olin jälleen kerran ja nyt taitaa jäädä sähkösavustin häviäjän puolelle käytössä.
 
Itse sain n 6 kg möhkäleen pyytämällä paikallisesta K-Supermarketista lihatiskiltä 2-3 pvän toimitusajalla. Se oli putsattu valmiiksi.

Atrian lihakaupasta saa naudan rintaa ~4kg paloina (jos asut toimitusalueella). Kyseistä tuotetta en ole testannut, mutta kauppa toimii noin yleisesti kyllä hyvin ja toimitushinnat maltilliset. Toki ovat noita "ammattilaispakkauksia" niin aika reiluja settejä ;)
Edit. naudan rinnassa toki iso paketti ihan ok, mutta harvemmin välitöntä menekkiä parin kilon palalle entrecota tai useamman kilon maksapalalle :D
 
Itse sain n 6 kg möhkäleen pyytämällä paikallisesta K-Supermarketista lihatiskiltä 2-3 pvän toimitusajalla. Se oli putsattu valmiiksi.
Oliko kuitenni jätetty riittävästi rasvaa brisuun? Kerran tilannut k-marketista ja oli nyrhitty ihan paljaaks. Nykyäänhän täältä saa CM:stä jo kunnon aussi brisuja.
 
Mitä eroa on näillä kahdella motonetin master touchilla muuta kuin, että kalliimmassa saranoitu kansi?


 
Oliko kuitenni jätetty riittävästi rasvaa brisuun? Kerran tilannut k-marketista ja oli nyrhitty ihan paljaaks. Nykyäänhän täältä saa CM:stä jo kunnon aussi brisuja.
Aika paljaaksi oli vedetty kyl. Olisin toivonut enemmän rasvaa mutta noilla oli mentävä....tuli siitä hyvää kuitenkin. Ens kerralla pitää olla enemmän.
 
Mitä eroa on näillä kahdella motonetin master touchilla muuta kuin, että kalliimmassa saranoitu kansi?


Juu, eri kansi.
 
Ja eri ilmaventtiili... Kalliimmassa se low & slow / savustus. Osta 5775 Premiumi missä tulee brikettirengas, lämmöntasauslevy ja valurautaparila. Eli ei kumpikaan noista. Eli tää


Ps. Just tuolla savustelin aamulla klo 8:30-11 hemmetin hyvät savulohet. Eka kylmemmällä ja sit 85 asteessa loppuun... HELVETIN hyvää tuli S-Marketin kassilohestakin. Noilla Mätänetin vehkeillä voit unohtaa tai joudut ostaan lisää palikoita.
 
Ja eri ilmaventtiili... Kalliimmassa se low & slow / savustus. Osta 5775 Premiumi missä tulee brikettirengas, lämmöntasauslevy ja valurautaparila. Eli ei kumpikaan noista. Eli tää


Ps. Just tuolla savustelin aamulla klo 8:30-11 hemmetin hyvät savulohet. Eka kylmemmällä ja sit 85 asteessa loppuun... HELVETIN hyvää tuli S-Marketin kassilohestakin. Noilla Mätänetin vehkeillä voit unohtaa tai joudut ostaan lisää palikoita.
Mitä eroa ilmaventtiilissä?
 
Ja eri ilmaventtiili... Kalliimmassa se low & slow / savustus. Osta 5775 Premiumi missä tulee brikettirengas, lämmöntasauslevy ja valurautaparila. Eli ei kumpikaan noista. Eli tää


Ps. Just tuolla savustelin aamulla klo 8:30-11 hemmetin hyvät savulohet. Eka kylmemmällä ja sit 85 asteessa loppuun... HELVETIN hyvää tuli S-Marketin kassilohestakin. Noilla Mätänetin vehkeillä voit unohtaa tai joudut ostaan lisää palikoita.
Mihin lämmöntasauslevyä käytetään? 5770 ja 5775 ero pelkkä tuo valurauta ritilä? Motonetistä liittymisalella saa edullisemmin ritilän lisävarusteena kuin verkkiksestä tilaamassa ;D.
 
Mihin lämmöntasauslevyä käytetään? 5770 ja 5775 ero pelkkä tuo valurauta ritilä? Motonetistä liittymisalella saa edullisemmin ritilän lisävarusteena kuin verkkiksestä tilaamassa ;D.
Lämmöntasauslevyllä lämpötila pysyy paljon maltillisempana. Eilen käytin tuota ekaa kertaa ja jos normaalisti grillin lämpötila on siellä 200-250 astetta, niin tuolla levyllä lämmön saa pidettyä siellä 100 asteen korvilla riippuen palavan tavaran määrästä grillissä.
 
Näköjään lämmöntasauslevykin tulee 5770:ssa mukana kun Weberin sivulta kattoo (Motonetin listauksessa ei lue elo kannattanee varmistaa kuitenkin), joten sitte nou hätä ja Motonet liittymisalella säästää 11 € + postit.
 
Lämmöntasauslevyllä lämpötila pysyy paljon maltillisempana. Eilen käytin tuota ekaa kertaa ja jos normaalisti grillin lämpötila on siellä 200-250 astetta, niin tuolla levyllä lämmön saa pidettyä siellä 100 asteen korvilla riippuen palavan tavaran määrästä grillissä.

Saa pidettyä vaikka 60-90 astettakin (esim. sytyttää / odottaa palamaan vaan 3 brikettiä ja siihe ympärille muutama lisää + vaikka hyviä hiiliä). Lämmöntasauslevyn päälle hyvä heittää foliovuoka, missä vettä niin tasaa vielä ja veden höyrystys pitää savustettavan kohteen kosteampana + rasvat valuu siihen veteen.
 
Ei siihen mitään lämmöntasauslevyä tarvii, että saa 100° lämmöt. Ilmaa säätämällä pysyy tuntikausia sadassa asteessa briketeillä, hiilillä vähemmän aikaa. Voi se toki käytännöllinen olla, ei ole kokemusta eikä tarvettakaan kun on sekä Smokeynator että Slow'N Sear härpäke.
 
Lämmöntasauslevyn kun ottaa pois, niin lämpötila ampaisee säädetystä 85:sta heti ylös ja mahdoton saada noin alas helposti isommalla täytöksellä.
 
On tuo tasauslevy siinä mielessä hyvä, kuten edellise viestissä mainittiin, että jos ensiksi savustaa vaikka kalaa ja haluaa pitää lämpötilan siellä 100+ asteen tutumassa ja kun kala on valmis, niin ottaa levyn pois ja rupeaa grillaamaan muita tuotteita mitkä tarvitsevat korkeamman lämpötilan.
 
Jep, näin tein esim. aamullakin savustelujen jälkeen levy pois ja ilmat auki, lämmöt 85->200 ja kanafileet parilalle tirisemään sillä aikaa kun savulohi oli folioitu. Kaikki samaksi ruuaksi.
 
Molemmat grillit ihan päteviä. Lämmönsäädön kanssa voi olla hakemista, jos briskettiä meinaat tehdä. Toinen asia on ettei kumpaankaan taida mahtua kokonainen brisketti epäsuoralle lämmölle. Esim. kasleri mahtuu molemmissa kun laittaa hiilt toiseen reunaan ja lihan toiseen.

Jos satunnaisesti meinaa tehdä pienempiä lihoja slow & low tyylillä niin onnistuu noilla.
Tänään kaupoilla kävin, niin tarttuikin sitten mukaan tällainen yllätysvaihtoehto. Prismassa tuli vastaan alennuksessa olevana valikoimista poistuvana tuotteena (ainakin Jns) ja vielä -15% asiakasomistajapäivät, niin 85€ jäi hintaa.

Kiitokset tosiaan vastauksesta, että näillä vähän vaatimattomimmillakin vehkeillä kuinkin saa tarvittaessa myös noita slow & low -hommia testailtua.

Tässä syvyyttäkin on vähän reilummin, mitä siinä Motonetin halpispallossa ja NDK Swississä. Tuhkalaatikko myös vaikutti toimivan oloiselta. Ainoastaan ilmanoton tiiveyttä vähän mietin, että näinköjän tällä saa hiiliä/brikettejä tukehtumaan. Tässä kun ilmanoton säädin on tuhka-astian kyljissä, eikä pallon pohjassa ja pienet välykset kuitenkin säätöaukkojen reunoilla tuntui olevan ja vaikka itse tuhka-astia oli istutettu hyvin, niin eiköhän sieltäkin fuskausaukkoja löydy.

Uskon ja toivon kuitenkin, että hinta-laatusuhde sattui nyt säkällä ihan kohdilleen. Jos sitä tällä nyt alkuun pärjäilisi ja katsoo miten sitä innostuu.

 
Atrian lihakaupasta saa naudan rintaa ~4kg paloina (jos asut toimitusalueella). Kyseistä tuotetta en ole testannut, mutta kauppa toimii noin yleisesti kyllä hyvin ja toimitushinnat maltilliset. Toki ovat noita "ammattilaispakkauksia" niin aika reiluja settejä ;)
Edit. naudan rinnassa toki iso paketti ihan ok, mutta harvemmin välitöntä menekkiä parin kilon palalle entrecota tai useamman kilon maksapalalle :D
Mun mielestä toi Atrian brisket oli aika kuiva ja ohut. Itse olen hakenut läheiseltä tilalta Herefordin briskettiä tai tilannut lihakaupasta black agnusta. Molemmat huomattavasti parempi. Agnuksen miinuspuolena ulkomaisuus
 
Miten/mihin toi Weberin lämmöntasauslevy asennetaan, vaatiiko se sen brikettirenkaan jonka päälle laitetaan vai kuinka? Siis mikä sen pitää oikealla korkeudella? :hmm:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 820
Viestejä
4 517 701
Jäsenet
74 480
Uusin jäsen
Merts1
Back
Ylös Bottom