Pakasteesta löytää Ibericon ribsejä. Siellä on kivasti lihaa mut on myös rasvaa.Totta. Ja Suomesta ei meinaa kunnon ribsejä saada edes lihakaupasta. Siis missä niiden luiden ympärillä olisi sitä lihaakin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Pakasteesta löytää Ibericon ribsejä. Siellä on kivasti lihaa mut on myös rasvaa.Totta. Ja Suomesta ei meinaa kunnon ribsejä saada edes lihakaupasta. Siis missä niiden luiden ympärillä olisi sitä lihaakin.
Itselläkin olisi tarkoitus tänä kesänä aloittaa hieman hiilellä kevyitä grillailuja alkaa tekemään. Viimeiset vuodet olen pärjäillyt pienellä ja takuulla halvalla kaasugrillillä. Lihan grillaus ei ole ehkä niin suuressa osassa mitä suurimmalla osalla porukasta tämän keskutelun perusteella. Eihän sitä tosin tiedä miten sitä sitten innostuisi, kun olisi suht järkevät vehkeet. Tärkeimmät grillattavat ovat oikeastaan grillipaprikat, paprikat, maissit, leivät, kesäkurpitsat, nakerot ja peruspihvit.
Täällä on kirjoitettu ainoastaan pallogrilleistä, kun hiilestä on puhetta. Tai ainakin viimeiset 15 sivua, jotka selasin. Mietin, että onko (itselle) ongelma pallogrilleissä se, että "yläritsa" puuttuu. Eli kun hommat on kypsennetty, niin siellä yläritsalla olen tykännyt pitää ne grillipaprikat ja mitkälie muutkin lämpimänä siihen asti kun kaikki on valmista. Vai toimiiko sama pallogrillissä siten, että työnnetään hiilet vaan toiselle puolelle ja toinen puoli olisi sitten se lämpinäpitopuoli ja kypsennys hoidetaan toisella?
Budjettia ei varsinaisesti ole, mutta kun en kovinkaan hifisti ole ollut, niin en kehtaisi käyttää edes sitä vajaata 300 euroa Master Touchiin. Weberin 57" Classic olisi kyllä oikein hyvän hintainen, mutta sitä ei taida saada mistään.
Sitä yläritsaa kun olen kytistänyt, niin esim tätä olen miettinyt:
![]()
Roastmaster C-series hiiligrilli | Motonet Oy
Roastmaster C-sarjan grillit ovat laadukkaimpia grillejä hintaluokassaan. Roastmaster-hiiligrillillä grillaat helposti isommallekin seurueelle. Säädettävän...www.motonet.fi
Onko tuo aivan sysipaska ja ei tee mitään? Kun näistä kampigrilleistä ei tosiaan enemmälti ole täällä juttua näkynyt. Tuosas kuitenkin olisi myös grillaustilaa ihan mukavasti Olisiko tämä seuraava sitten parempi vai huonompi vaihtoehto kuin tuo edellinen?
Jos taas se yläritsa ja sen käyttö on saatanasta, niin mitenkäs tällainen Prisman värkki, joka ainakin hypistelyn perusteella on vaikuttanut ihan jämäkältä. Ja eikös kaikissa grilleissä voi brikettejä poltella, vaikka vain osaa erityisesti brikettigrilleinä mainostetaankin?
Ei tarvitse liottaa niitä lastuja. Ei ole mitään syytä ensin kastella sitä puuta ja sitten kuivata sitä siellä grillissä. Aluksi märästä puusta ei irtoa kuin vesihöyryä. Noita isompia palikoita saa kyllä Motonetista (oli varmaan sillä kertaa loppu) ja vaikka K-Raudasta. Itse olen kirveellä lyönyt niitä sopivan kokoiseksi Grillikäyttöön. Lastut on kuitenkin omaan makuun liian pientä. Jokatapauksessa heittelet sitä puuta niiden hiilien päälle ihan sellaisenaan. On ehkä jopa hieman makuasia mitä puuta haluaa käyttää, mutta kyllä noihin pitäisi Googlella jotain opastusta löytyä.Nyt on master touchilla alkulämmöt otettu ja ekat ribsit paistettu. Mureempaa ois saanut tulla.
Onko kenelläkään antaa takuuvarmaa ribsien teko ohjetta hiiligrillissä?
Savun makua sai kyllä mukavasti savustuslastuilla.
Miten noita savustuslastuja kannattaa käyttää? Kastella vaiko ei? Folion sisään ja reikiä?
Saako mistään perus kaupasta niitä isompia savustuspaloja? Ainakaan motonetissä ei ollut kuin savustuslastuja isoimmillaan.
Onko suositella jotain yleistä puulajia jota kannattaa savustuksessa käyttää?
Onko olemassa jotain hyvää kattavaa resepti/ohje kirjaa hiili grillaukseen? Motonetissä näytti weeberin kirja olevan, liekkö minkalainen.
Olisko antaa vinkkiä mistä ja minkälaista brisketin pitää olla? Marketista ei taida löytyä. Onko ne aina sellasia viiden kilon mötiköitä?
Noi veivattavat grillit on kyllä ihan huippukeksintö. Harmi vaan että ne on yleensä helvetin laaduttomia noin muuten. Saa hyvin kyllä säädettyä grillauksen tasoa ja saa nopeasti grillipinnan jos haluaa. Olis kyllä kiva löytää oikeasti laadukas veivattavalla hiilitasolla oleva grilli joka olis myös tiivis. Noi kun ei ole koskaan tiiviitä niin hiilet/briketit palaa aina täysillä ja lämpöä säädetään hiilitasolla. Low and slow ei onnistu noilla millään tai sitten saa lappaa 20kg hiiliä session aikana.
Itse sain n 6 kg möhkäleen pyytämällä paikallisesta K-Supermarketista lihatiskiltä 2-3 pvän toimitusajalla. Se oli putsattu valmiiksi.Olisko antaa vinkkiä mistä ja minkälaista brisketin pitää olla? Marketista ei taida löytyä. Onko ne aina sellasia viiden kilon mötiköitä?
Ok, millainen grilli sulla on? Itellä 57 Weber, nii mietin miten sinne tollanen sopii...Itse sain n 6 kg möhkäleen pyytämällä paikallisesta K-Supermarketista lihatiskiltä 2-3 pvän toimitusajalla. Se oli putsattu valmiiksi.
21" kamado Edit: Kuviakin löytyy tästä ketjusta jostain tai sitten sieltä ruokapuolella, en muista....Ok, millainen grilli sulla on? Itellä 57 Weber, nii mietin miten sinne tollanen sopii...
Itse sain n 6 kg möhkäleen pyytämällä paikallisesta K-Supermarketista lihatiskiltä 2-3 pvän toimitusajalla. Se oli putsattu valmiiksi.
Oliko kuitenni jätetty riittävästi rasvaa brisuun? Kerran tilannut k-marketista ja oli nyrhitty ihan paljaaks. Nykyäänhän täältä saa CM:stä jo kunnon aussi brisuja.Itse sain n 6 kg möhkäleen pyytämällä paikallisesta K-Supermarketista lihatiskiltä 2-3 pvän toimitusajalla. Se oli putsattu valmiiksi.
Aika paljaaksi oli vedetty kyl. Olisin toivonut enemmän rasvaa mutta noilla oli mentävä....tuli siitä hyvää kuitenkin. Ens kerralla pitää olla enemmän.Oliko kuitenni jätetty riittävästi rasvaa brisuun? Kerran tilannut k-marketista ja oli nyrhitty ihan paljaaks. Nykyäänhän täältä saa CM:stä jo kunnon aussi brisuja.
Juu, eri kansi.Mitä eroa on näillä kahdella motonetin master touchilla muuta kuin, että kalliimmassa saranoitu kansi?
![]()
Weber Master-Touch Premium E-5770 Black hiiligrilli | Motonet Oy
Legendaarinen Weber-hiiligrilli on uudistunut. Master-Touch Premium E-5770 -brikettigrilli paistaa täydellisen pihvin ja muuntuu sitten helposti savustimeksi...m.motonet.fi
![]()
Weber Master-Touch GBS 57 cm hiiligrilli musta | Motonet Oy
Weber Master-Touch GBS 57 cm on perinteisten pallogrillien kärkikaartia. Posliiniemaloitu kansi ja alaosa pitävät grillin lämpötilan tasaisena ja takaavat...m.motonet.fi
Mitä eroa ilmaventtiilissä?Ja eri ilmaventtiili... Kalliimmassa se low & slow / savustus. Osta 5775 Premiumi missä tulee brikettirengas, lämmöntasauslevy ja valurautaparila. Eli ei kumpikaan noista. Eli tää
[404] Sivua ei löytynyt
www.verkkokauppa.com
Ps. Just tuolla savustelin aamulla klo 8:30-11 hemmetin hyvät savulohet. Eka kylmemmällä ja sit 85 asteessa loppuun... HELVETIN hyvää tuli S-Marketin kassilohestakin. Noilla Mätänetin vehkeillä voit unohtaa tai joudut ostaan lisää palikoita.
Mitä eroa ilmaventtiilissä?
Mihin lämmöntasauslevyä käytetään? 5770 ja 5775 ero pelkkä tuo valurauta ritilä? Motonetistä liittymisalella saa edullisemmin ritilän lisävarusteena kuin verkkiksestä tilaamassa ;D.Ja eri ilmaventtiili... Kalliimmassa se low & slow / savustus. Osta 5775 Premiumi missä tulee brikettirengas, lämmöntasauslevy ja valurautaparila. Eli ei kumpikaan noista. Eli tää
[404] Sivua ei löytynyt
www.verkkokauppa.com
Ps. Just tuolla savustelin aamulla klo 8:30-11 hemmetin hyvät savulohet. Eka kylmemmällä ja sit 85 asteessa loppuun... HELVETIN hyvää tuli S-Marketin kassilohestakin. Noilla Mätänetin vehkeillä voit unohtaa tai joudut ostaan lisää palikoita.
Lämmöntasauslevyllä lämpötila pysyy paljon maltillisempana. Eilen käytin tuota ekaa kertaa ja jos normaalisti grillin lämpötila on siellä 200-250 astetta, niin tuolla levyllä lämmön saa pidettyä siellä 100 asteen korvilla riippuen palavan tavaran määrästä grillissä.Mihin lämmöntasauslevyä käytetään? 5770 ja 5775 ero pelkkä tuo valurauta ritilä? Motonetistä liittymisalella saa edullisemmin ritilän lisävarusteena kuin verkkiksestä tilaamassa ;D.
Lämmöntasauslevyllä lämpötila pysyy paljon maltillisempana. Eilen käytin tuota ekaa kertaa ja jos normaalisti grillin lämpötila on siellä 200-250 astetta, niin tuolla levyllä lämmön saa pidettyä siellä 100 asteen korvilla riippuen palavan tavaran määrästä grillissä.
Tänään kaupoilla kävin, niin tarttuikin sitten mukaan tällainen yllätysvaihtoehto. Prismassa tuli vastaan alennuksessa olevana valikoimista poistuvana tuotteena (ainakin Jns) ja vielä -15% asiakasomistajapäivät, niin 85€ jäi hintaa.Molemmat grillit ihan päteviä. Lämmönsäädön kanssa voi olla hakemista, jos briskettiä meinaat tehdä. Toinen asia on ettei kumpaankaan taida mahtua kokonainen brisketti epäsuoralle lämmölle. Esim. kasleri mahtuu molemmissa kun laittaa hiilt toiseen reunaan ja lihan toiseen.
Jos satunnaisesti meinaa tehdä pienempiä lihoja slow & low tyylillä niin onnistuu noilla.
Mun mielestä toi Atrian brisket oli aika kuiva ja ohut. Itse olen hakenut läheiseltä tilalta Herefordin briskettiä tai tilannut lihakaupasta black agnusta. Molemmat huomattavasti parempi. Agnuksen miinuspuolena ulkomaisuusAtrian lihakaupasta saa naudan rintaa ~4kg paloina (jos asut toimitusalueella). Kyseistä tuotetta en ole testannut, mutta kauppa toimii noin yleisesti kyllä hyvin ja toimitushinnat maltilliset. Toki ovat noita "ammattilaispakkauksia" niin aika reiluja settejä
Edit. naudan rinnassa toki iso paketti ihan ok, mutta harvemmin välitöntä menekkiä parin kilon palalle entrecota tai useamman kilon maksapalalle![]()
Se tulee juurikin sen renkaan päälle, niin kuin sen ajattelit.Miten/mihin toi Weberin lämmöntasauslevy asennetaan, vaatiiko se sen brikettirenkaan jonka päälle laitetaan vai kuinka? Siis mikä sen pitää oikealla korkeudella?![]()
Jos ei muuten löydy, niin voihan sitä aina suoraan valmistajalta kysyä.En ainakaan pikaisella googlauksella löytänyt tuota brikettirengasta ja lämmönjakolevyä mistään, kertokaa ihmeessä jos tulee vastaan, itsellänikin vanhempi Weber käytössä.
Mikä mahtaisi muuten olla maukas grillattava juusto vartaisiin Halloumin tilalle? Tulee tehtyä aina välillä vartaita ja Halloumin ongelma varsinkin isompia metallisia vartaita käyttäessä on osalle paloista halkeaminen/mureneminen kiinnitysvaiheessa, useimmat grillijuustot taas ovat aika mitäänsanomattomia maultaan ja koostumukseltaan.
Jos tarvitset grilliisi varaosia, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme +358 931 579 169 – autamme sinua löytämään juuri oikeat osat. Otathan valmiiksi esille grillin sarjanumeron, niin löydämme varmasti juuri sinun grilliisi sopivan osan.
Tuo taitaa olla vähän tyyppivikana. Itse tein alla olevan jousitempun ja sen jälkeen löysyttelin alaosan mutterit, tasasin kuvun painamalla tiiviiksi ja kiristelin. Nyt on niin tiivis, että saa lämmöt pidettyä todella tarkasti ja briketit sammuteltua räppänöiden avulla. Sormia kannattaa vähän varoa, mutta muuten helppo, nopea ja peruutettavissa.Olisko kellään neuvoja miten weberin 5770 saranoita pitäis säätää, että kansi meni kunnolla kiinni? Tällä hetkellä sarana puolelta jää hieman auki..
Lataa täyteen vaan ja säätelet sitten vaan peltiä ja ylähattua pienemmälle.Ei se lähde lapasesta. Ja kun grillattu niin suljet kaikki. Seuraavan kerran jatkat taas mihin jäit. Rohkeesti vaan!Ekat grillailut Mustang kamadolla ja yksi mihin kannattaa ensikertalaisen kiinnittää huomiota on hiilien ja sytykkeiden määrään, huom. ei liikaa tai liian vähän
Ja ekalla kerralla ei kannata niitä parhaita leikkuita tai muuta vähän enempi taitoa vaativaa lähteä kokemattoman tekemään.
Aloittelin itse vähän liiankin varovaisesti hiilien määrällä niin meinasi lämmöt jäädä 150-200 väliin. Toki aattelinkin jo ennalta et täytyy tutustua ja totuttautua lämmönsäätöihin tms. niin aloittelin helpolla ruualla jonka raa'aksi jääminen vaatii jo yritystä, ja joutu kyllä hiiliä lisäämään et sai lämpöä ylemmäs.
Olisko kellään neuvoja miten weberin 5770 saranoita pitäis säätää, että kansi meni kunnolla kiinni? Tällä hetkellä sarana puolelta jää hieman auki..
Aloittelin ohjeitten suuntaisesti niin sai vähän suuntimia miten toi käyttäytyy. Ja huomenna jatkellaan niin kyllä tulee ehdottomasti enempi hiiliä kyllä pesään, onneks en alotellut pizzan teolla
Joo vähän aattelinkin et tohon mittariin ei passaa täysin luottaa, meinasin jahka alan slowcook tekemään niin viimeistään siinä vaiheessa digimittarin kävis hakemassa. Ja samaan syssyyn aattelin jos hyväksi osoittautuu niin ostaa vielä:
[404] Sivua ei löytynyt
www.verkkokauppa.com
Sais kuuman ja viileemmän puolen, sen mitä katsonut revikoita youtubesta niin vaikuttaa kyllä melko passelilta ja tais olla Kamado Joe:ssa vakiona.
Uus kamado kyl kärsinyt tässä konttipulasta ja varmaan suezista sun muusta. Alkaa kyllä niin kyrsimään, piti tulla huhtikuun lopulla, sitten toukokuun alussa ja nyt ennuste näyttää kesäkuun alulle suomeen saapumista. Kyllä kyrsii yksinkertaisesti, kun just mustang ja muiden kiinaromujen saatavuudet on luokkaa suoraan hyllystä.
Täytyy vaan elvyttää grillauksen himoa tolla savupöntöllä ja vanhoilla romuilla leikkimällä.
Mikä tulossa ja mistä tilasit?
Kyllä kyrsii yksinkertaisesti, kun just mustang ja muiden kiinaromujen saatavuudet on luokkaa suoraan hyllystä.
Tuskinpa sillä makueroja saa millä kamadolla se tehdään. Tarkoitettiin varmasti laatueroja ja kestävyyttä ns. pitkässä juoksussa. On kivempaa ostaa kamado jossa on "ikuinen takuu" vs 2 vuotta ja sen jälkeen kaivat lompakkoa esille.Ei pitäisi tarttua trolliin mutta kyllä on mustangilla tullut hyvää brisua, ribsejä ja pulled porkia viime viikkoina <3 Ja tällä viikolla laitetaan pastrami savuun!
Tuote ei ole tuttu, muta jos oikein ymmärsin niin kyseessä lienee tämä setti:En ainakaan pikaisella googlauksella löytänyt tuota brikettirengasta ja lämmönjakolevyä mistään, kertokaa ihmeessä jos tulee vastaan, itsellänikin vanhempi Weber käytössä.
Mikä mahtaisi muuten olla maukas grillattava juusto vartaisiin Halloumin tilalle? Tulee tehtyä aina välillä vartaita ja Halloumin ongelma varsinkin isompia metallisia vartaita käyttäessä on osalle paloista halkeaminen/mureneminen kiinnitysvaiheessa, useimmat grillijuustot taas ovat aika mitäänsanomattomia maultaan ja koostumukseltaan.
Ekat grillailut Mustang kamadolla ja yksi mihin kannattaa ensikertalaisen kiinnittää huomiota on hiilien ja sytykkeiden määrään, huom. ei liikaa tai liian vähän
Ja ekalla kerralla ei kannata niitä parhaita leikkuita tai muuta vähän enempi taitoa vaativaa lähteä kokemattoman tekemään.
Aloittelin itse vähän liiankin varovaisesti hiilien määrällä niin meinasi lämmöt jäädä 150-200 väliin. Toki aattelinkin jo ennalta et täytyy tutustua ja totuttautua lämmönsäätöihin tms. niin aloittelin helpolla ruualla jonka raa'aksi jääminen vaatii jo yritystä, ja joutu kyllä hiiliä lisäämään et sai lämpöä ylemmäs.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.