Grillit & grillaus

En tiiä mutta sisäpaistista et saa hyvää pihviä vaikka mitä taikatemppuja tekisit. Se ei ole pihvilihaa ja jää aina sitkeäksi, teit mitä vaan.

Onpa ikävä että kävi näin. Tuo ei siis ollut edes mitään erityisen halpaa, 13,90€/kilo.
Lihatiskillä tuota suositeltiin kun kyselin jotain grillattavaa.. Näköjään pitää paremmin perehtyä näihin jatkossa.. Kiitos vastauksista.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kun täällä haukutaan sisäpaistia porukalla niin haluan korostaa että NAUDAN sisäpaisti voi olla tuollaista. Esim peuran sisäpaisti taas on ihan parasta pihvilihaa ja todella mureeta kamaa.
 
Kyllä samat perussäännöt pätee eläimen kuin eläimeen. Itse olen hirveä ja peuraa ja muutakin riistaa joutunut/saanut syödä koko ikäni. En nyt omien kokemusten perusteella sanoisi, että peuran paisti eroaisi mitenkään radikaalisti naudan paistista rakenteeltaan. Riistan ongelmanhan on myös se että rasvapitoisuus on pienempi, joten hieman tarkempi sen valmistamisessa saa olla. Muuttujia mureuteen on paljon, esim onko liha peräisin täysikasvuisesta vai vasasta. Riistan maku on sitten eri asia. Jotkut ei tykkää, itse pidän.

Tiesittekäö muuten, että esim hirvi ja peura ei ole luomua ?
 
Oma glillisuosikki on marmorifilee naudasta. Harmi että sitä ei ihan joka paikasta saa. Siinä on sopivasti rasvaa grillaukseen, joten ei pääse kuivahtaman liian helposti. Chef Wotkinsin myymälästä tukkutorilta haen nämä yleensä.
Nautahan ei kuulu olla kypsää joten kyllä aika tunari saa olla jos naudan kuivaksi vetää.
 
Hyvin onnistuu kuivaksi vetäminen, kokemusta siitäkin. Varsinkin jos joku haluaa pihvinsä kypsänä. Marmorifilee antaa siimaa hiemna enemmän ja kenties makuakin, koska siinä on rasvaa ennemän kuin perus fileessä.
 
Hyvin onnistuu kuivaksi vetäminen, kokemusta siitäkin. Varsinkin jos joku haluaa pihvinsä kypsänä. Marmorifilee antaa siimaa hiemna enemmän ja kenties makuakin, koska siinä on rasvaa ennemän kuin perus fileessä.
Juuri näin. Siks mä harvemmin mitään hyviä naudan osia grillaan. Pannulla ei ole ongelmaa mutta grillissä menee todella helposti kuivaks.
 
Tiesittekäö muuten, että esim hirvi ja peura ei ole luomua ?

Mikään luonnosta saatu ei ole luomua. Siellä ne elukat vetää pakastepitsojen ja muiden eineksien jämiä kun ei päästä valvomaan syöntiä. Sienet ja marjat myös. Koko luomutouhu on aivan järjenköyhää.
 
Ostin tänään 2,5kg kasslermöhkäleen ja meinaan leikata siitä pihvejä ja laittaa viikonloppuna pallogrilliin :drool:
 
Ostin viime syksynä Hobby Hallista Nordgardin 21" kamadon alennusmyynnistä, maksoi sillon 450e. Pitkin syksyä ja talvea sitä käytelleenä ei kyllä mitään pahaa sanottavaa ole. On ollut koko ajan hupun alla ulkona räystään alla ja metalliosat kiiltelee vieläkin kuin uutena. Mikään täydellinen setti ei kyllä ole, että ainakin siihen se suojapeite, hiilikola ja epäsuora lämmityslevy tarvitaan kylkeen. Käyttö helpottui myös merkittävästi kun hommasi tollasen sähkösytyttimen (looflighter feikki) saksan amazonista. Kokoisekseen ehdottomasti hyvä hintalaatu-suhde.

Innostunu kyllä varsinkin paisteja tekemään tuolla, saa useammaksi päiväksi herkkua kerralla.
 
Tänään pitäisi weber master touchi käydä hakemassa. Mitäs lisävarusteita suosittelisitte tälläiselle aloittelijalle?
Piippusytytin ja hanskat löytyy korista.
 
Tänään pitäisi weber master touchi käydä hakemassa. Mitäs lisävarusteita suosittelisitte tälläiselle aloittelijalle?
Piippusytytin ja hanskat löytyy korista.
Kolmioharja ja kunnolliset grillipihdit, jos ei jo ole. Muuta et alkuun tarvitse, jos senkään jälkeen.
 
Ostin tänään 2,5kg kasslermöhkäleen ja meinaan leikata siitä pihvejä ja laittaa viikonloppuna pallogrilliin :drool:
Samat suunnitelmat ja samat grillit. Leikkaan vähän paksumpia siivuja ja nuijin ohuemmaksi. Sitten vähän soijakastiketta, chilihiutaleita, valkosipulia ja tuoreita yrttejä ja maustumaan pariksi tunniksi. Quick and dirty lisäkkeeksi nyyttejä foliossa joissa sipulia, sieniä, paprikaa, yrttejä, chiliä, perunaa ja tuorejuustoa.
 
Grillipihteihin liittyen nappasin puuilosta mukaan tällaiset muutama viikko sitten. Ei maksanu ku alle 10€ ja älyttömän hyvät on. Pitkät, saa hyvän puristusvoiman eikä noista pihdeista mikään lipsu. Ei myöskään näpit pala, koska pitkät. Vaikee keksiä mitään huonoa sanottavaa. Mustang grillipihdit wellington
 
Tänään pitäisi weber master touchi käydä hakemassa. Mitäs lisävarusteita suosittelisitte tälläiselle aloittelijalle?
Piippusytytin ja hanskat löytyy korista.
Komppaan samaa kysymystä. Kerrostalosta juuri rivariin muuttamassa ja pitäisi grilli hommata. Saako tuon motonetin liittymisalennuksen hyödynnettyä isompaan satsiin tavaraa? Jos ottaa lisävälineitä ja brikettejä tjs samaan ostokseen? Jonkin näköinen valurauta paisto/wok levy kasviksille varmaan olisi kätevä? Täysin uunona asialla. Grillihommelit rajoittunut aikaisemmin vain mökillä avotulella rillailuun.
 
Ei voi. Se on yhdestä tuotteesta.

Höpöhöpö, se on "valitsemastasi kertaostoksen loppusummasta" eli vaikka ostat 5 kärryllistä kamaa yhdellä kertaa niin saa siitä kerrasta alen minkä kerran nyt päättää valkata ja siitä kassalle ilmoittaa. Itse just hyödynnetty noin jos joku perheestä/lähipiiristä vielä ei ole liittynyt niin kun liittyy nii ostetaan samalla muutki isot Motonetin hankinnat.

Lainaus sivuilta vielä

Liittymisetu
Saat -10 % alennuksen valitsemasi kertaostoksen loppusummasta. Alennus lasketaan sen kertaostoksen loppusummasta, jonka yhteydessä liittymisalennuksen hyödynnät
.
 
Höpöhöpö, se on "valitsemastasi kertaostoksen loppusummasta" eli vaikka ostat 5 kärryllistä kamaa yhdellä kertaa niin saa siitä kerrasta alen minkä kerran nyt päättää valkata ja siitä kassalle ilmoittaa. Itse just hyödynnetty noin jos joku perheestä/lähipiiristä vielä ei ole liittynyt niin kun liittyy nii ostetaan samalla muutki isot Motonetin hankinnat.

Lainaus sivuilta vielä

Liittymisetu
Saat -10 % alennuksen valitsemasi kertaostoksen loppusummasta. Alennus lasketaan sen kertaostoksen loppusummasta, jonka yhteydessä liittymisalennuksen hyödynnät
.


Mitä mitä.. Voisin varmana väittää että joskus oli yhdestä tuotteesta. Ehkä sitten muistan vaan aivan väärin. Pahoittelut väärästä tiedosta.
 
Pistin kans tilaukseen Char-Broilin, tosin taloon.com, liittyi uutiskirjeen tilaajaksi niin kokonais hinta hupun ja rahdin kanssa halvin :)

6€ oli talotarvike halvempi ilman uutiskirjettä. Ilmeisesti sellainen tulee jo kun taloon.com ei moista tarjonnut :)

1618551265293.png
 
Grillipihteihin liittyen nappasin puuilosta mukaan tällaiset muutama viikko sitten. Ei maksanu ku alle 10€ ja älyttömän hyvät on. Pitkät, saa hyvän puristusvoiman eikä noista pihdeista mikään lipsu. Ei myöskään näpit pala, koska pitkät. Vaikee keksiä mitään huonoa sanottavaa. Mustang grillipihdit wellington
Nämä on kyllä hyvät. Taitaa olla nyt kolmas vuosi käytössä. Viime talveksi unohtui grillin kaappiin marinaadin peitossa. Ei muuta kuin grilli kuumaksi, pihdit grilliin muutamaksi minuutiksi, kannella tuettuna niin että kahva jäi pitkälle. Sitten grilliharjalla pyyhkäisin palaneet jämät pois ja taas on kuin uudet.

En ole noita aiemmin mainittuja Webereitä päässyt hypistelemään, joten en osaa sanoa onko ne mahdollisesti kuinka paljon paremmat, mutta ulkoisesti nämä ovat kyllä hyvin samannäköiset pihdit.
 
Noissa pihdeissä on varmaan yhtä monta mielipidettä kuin käyttäjääkin ja vaikka kukaan ei pyytänytkään niin tässä minun.

Käytän aika paljon normihaarukkaa lihan grilliin viemisessä ja poisottamisessa mutta käsittelyssä on sitten paljon vaihtoehtoja.

Kevyet tuotteet menevät parhaiten paistopihdeillä. Ne on myös helppo pestä astianpesukoneessa.

Paistit ja muut raskaammat kokonaisuudet on mukavinta käsitellä pihvihaarukalla sekä grillissä että leikattaessa.

Ribsit ja Wingsit menevät mukavasti hammastetuilla grillipihdeillä, joista olikin jo puhetta. Tosin jos grillittavat eivät ole kovin liukkaita niin käytän niihinkin paistopihtejä.

Pihveissä paras on tietysti paistinlasta. Rosteriversio on kiva pestä koneessä.

Sitten on pari välinettä joita en osaa käyttää. Grillipihdit joissa on silikoniset ottimet tai metalliset grillipihdit joissa litteä otin tuppaavat aina luistamaan tai lipsahtamaan "ristiin".
 

Liitteet

  • 1618553551140.png
    1618553551140.png
    27,2 KB · Luettu: 62
  • 1618553776203.png
    1618553776203.png
    44,5 KB · Luettu: 28
  • 1618553868955.png
    1618553868955.png
    182,2 KB · Luettu: 32
  • 1618554110592.png
    1618554110592.png
    31,6 KB · Luettu: 24
Metästäjänä en ole törmännyt peuran sisäpaistiin joka EI olisi mureudeltaan pihvikamaa. Vanha tai nuori peura.

Miten sen nyt ottaa ja määrittelee. Voihan siitä tehdä pihvejä, mutta kun sitä vertaa fileeseen, nin ero on selvä, ei se yhtä mureata ole.
No, oli miten oli. Hyvää lihaa joka tapauksessa molemmat.
 
Miten sen nyt ottaa ja määrittelee. Voihan siitä tehdä pihvejä, mutta kun sitä vertaa fileeseen, nin ero on selvä, ei se yhtä mureata ole.
No, oli miten oli. Hyvää lihaa joka tapauksessa molemmat.

On eroa tietenkin. Mä toin tuon esiin koska naudan sisäpaisti on tämän keskustelun mukaan lähes kelvotonta ja samaa kelvottomuutta mainostettiin sisäpaisteille yleisesti.
 
On eroa tietenkin. Mä toin tuon esiin koska naudan sisäpaisti on tämän keskustelun mukaan lähes kelvotonta ja samaa kelvottomuutta mainostettiin sisäpaisteille yleisesti.
Omalta osaltani korjaan niin että sisäpaisti ei todellakaan ole kelvotonta, vaan yksi parhaista ruhonosista oikein tehtynä. Hyviä pihvejä niistä ei saa, mutta muuten kyllä saa hyvää ruokaa.
 
Grillipihtikeskusteluun on pakko lisätä vielä tämä Ikean grillivälinesetti: GRILLTIDER Grillivälinesetti, 2 osaa - IKEA

Kahden aktiivisen grillausvuoden kokemuksella voin suositella ko. settiä varauksetta, ovat erittäin jämerää tekoa (pihdeillä olen vaivatta pyöritellyt parin kilon kasslermöykkyjä), konepestävät ja erittäin edullisetkin vielä kaiken hyvän lisäksi.
 
Komppaan samaa kysymystä. Kerrostalosta juuri rivariin muuttamassa ja pitäisi grilli hommata. Saako tuon motonetin liittymisalennuksen hyödynnettyä isompaan satsiin tavaraa? Jos ottaa lisävälineitä ja brikettejä tjs samaan ostokseen? Jonkin näköinen valurauta paisto/wok levy kasviksille varmaan olisi kätevä? Täysin uunona asialla. Grillihommelit rajoittunut aikaisemmin vain mökillä avotulella rillailuun.
Sanoisin että tähän tietysti vastaus on että pitää ostaa enemmän kamaa :). Ei vaan, itse lähtisin tuota wokkaamista lähestymään vähän toisesta kulmasta käytännöllisyyden takia. Rengaspoltin ja siihen muurinpohjapannu on aika edullinen tapa päästä tekemään erilaisia pannua tai tasoa vaativia kokkauksia - tarvitset tosin tuulisuojan polttimelle ja kaasupullonkin, mutta sitten vain taivas on rajana, onnistuu esim. lettujen paisto ja vaikka perunan keittäminenkin. Kun se hiiligrilli ei juuri tuo lisämakua tuohon hommaan niin kaasu on paljon kätevämpi tapa säädettävyydenkin takia. Tai jos rivitaloasuminen antaa mahdollisuuden niin ladot tiilistä (muuraamatta) yksinkertaisen tulisijan arinalla ja saat muurinpohjapannun sen päälle lämpiämään puilla.

Toki saahan sitä tehdä kaiken pallogrillilläkin mutta ellei se ole itse tarkoitus niin hommaisin kyllä välineet käytettävyyden mukaan.
 
Viimeksi muokattu:
Weberin hiiligrilliin sit harjaksi tämä


Ja tiedoksi, että tää Weberin harja mulla kaverina myöa, mutta aika paska pl. ura tuon teräsosan päässä, mikä sopii Weberin ritilän profiiliin

 
En ole harjaa kaivannut hiiligrillin kanssa. Siitähän palaa moskat pois lämmitysvaiheessa kuun hiillos on tarpeeksi kuuma. Riittää että grillipihdeillä tai koivukalpilla pahimmat raapaisee pois kun on palanut tuhkaksi.
 
Siinä olisi sitten sitä monen vihaamaa kassleria valmiiksi maustettuna illan grillaukseen (grillimaustetta ja yrittimerisuolaa).

Tuli aika miehekkään kokoisia lätkiä, Painaa 536g koko setti :)

IMG_20210416_113627.jpg
 
26€ pihdeistä? Taitaa brändi maksaa vähän lisää. Lidlistä ostin pari vuotta sitten juuri kuvan näköiset pihdit, olikohan 5-6€ hinta.
On jämäkät lukitustoiminnolla ja toimivat käytössä.
Monta kuuta sitten, kun itse olen nuo Weberin pihdit + lastan saanut lahjaksi, niin käsittääkseni noita "kopioita" ei ollut tarjolla.
Ainakin nuo Mustangin pihdit näyttää ihan identtisiltä, joten uskoisin että juurikaan eroa noissa ei ole.

Edit. Mutta on tosiaan kestävät pihdit ja voi suositella
 
Kassler on kyllä oma suosikki grillattava tällä hetkellä. Tosi monipuoliset mahdollisuudet valmistaa. Suosikkina tällä hetkellä tuollainen "Burnt ends" setti, soveltaen tätä kylkireseptiä:



Tuo käyttämäni lisäritilä, tuossa savustusvaiheessa, oli hiukan turha. Ihan yhtä hyvin olisi voinut nuo heittää suoraan grillin ritilälle, kun ei tee liian pieniä paloja. Mutta voi pojat tuo on hyvää. Valmistuaika myös mukavan lyhyt, n.4,5h, kun yleensä menee muihin setteihin vähintään 6h. Ei tosin mitään terveysruokaa ;)
 

Liitteet

  • 20210402_104013.jpg
    20210402_104013.jpg
    2,9 MB · Luettu: 101
  • 20210402_130305.jpg
    20210402_130305.jpg
    2,3 MB · Luettu: 105
  • 20210402_130520.jpg
    20210402_130520.jpg
    2,2 MB · Luettu: 109
  • 20210402_145656.jpg
    20210402_145656.jpg
    3 MB · Luettu: 106
Viimeksi muokattu:
Pistähän sitten kuvaa valmiista.
Menikin parvekkeella sähkögrilliin, kun tyttärellä oli niin kova nälkä.

Hyvin maistui kaikille ja itse laitoin vielä päälle kikkomania ja popsin perunasalaattia.

Makkaraa sitten illemmalla pallogrillissä.

IMG_20210416_143652.jpg
 
26€ pihdeistä? Taitaa brändi maksaa vähän lisää. Lidlistä ostin pari vuotta sitten juuri kuvan näköiset pihdit, olikohan 5-6€ hinta.
On jämäkät lukitustoiminnolla ja toimivat käytössä.

Mitä merkitystä kunhan on varmasti kunnolliset?

Omat weberin pihdit lienee noin 13v vanhat ja edelleen täysin uudenveroiset. Kestää varmuudella minimissään 25v. Oli aikanaan kalliit, varmaan just joku 30€, joten saas nähdä mennäänkö alle 1€ per vuosi kustannukseen..
 
26€ pihdeistä? Taitaa brändi maksaa vähän lisää. Lidlistä ostin pari vuotta sitten juuri kuvan näköiset pihdit, olikohan 5-6€ hinta.
On jämäkät lukitustoiminnolla ja toimivat käytössä.

Varmasti maksaa, kuten myös se muutaman euron isompi valmistuskustannus lisää hintaa.
Vastaavia halpiksia löytyy parit, niissä ei ärsytä mikään muu kuin automaattinen lukitus... Mikä ei ole tarkoitettua. Se lärpäke millä avataan ja lukitaan liikkuu itsenäisesti käytettäessä, sen mukaan onko pihdit ylös vai alas.
 
Itselläkin olisi tarkoitus tänä kesänä aloittaa hieman hiilellä kevyitä grillailuja alkaa tekemään. Viimeiset vuodet olen pärjäillyt pienellä ja takuulla halvalla kaasugrillillä. Lihan grillaus ei ole ehkä niin suuressa osassa mitä suurimmalla osalla porukasta tämän keskutelun perusteella. Eihän sitä tosin tiedä miten sitä sitten innostuisi, kun olisi suht järkevät vehkeet. Tärkeimmät grillattavat ovat oikeastaan grillipaprikat, paprikat, maissit, leivät, kesäkurpitsat, nakerot ja peruspihvit.

Täällä on kirjoitettu ainoastaan pallogrilleistä, kun hiilestä on puhetta. Tai ainakin viimeiset 15 sivua, jotka selasin. Mietin, että onko (itselle) ongelma pallogrilleissä se, että "yläritsa" puuttuu. Eli kun hommat on kypsennetty, niin siellä yläritsalla olen tykännyt pitää ne grillipaprikat ja mitkälie muutkin lämpimänä siihen asti kun kaikki on valmista. Vai toimiiko sama pallogrillissä siten, että työnnetään hiilet vaan toiselle puolelle ja toinen puoli olisi sitten se lämpinäpitopuoli ja kypsennys hoidetaan toisella?

Budjettia ei varsinaisesti ole, mutta kun en kovinkaan hifisti ole ollut, niin en kehtaisi käyttää edes sitä vajaata 300 euroa Master Touchiin. Weberin 57" Classic olisi kyllä oikein hyvän hintainen, mutta sitä ei taida saada mistään.

Sitä yläritsaa kun olen kytistänyt, niin esim tätä olen miettinyt:


Onko tuo aivan sysipaska ja ei tee mitään? Kun näistä kampigrilleistä ei tosiaan enemmälti ole täällä juttua näkynyt. Tuosas kuitenkin olisi myös grillaustilaa ihan mukavasti Olisiko tämä seuraava sitten parempi vai huonompi vaihtoehto kuin tuo edellinen?


Jos taas se yläritsa ja sen käyttö on saatanasta, niin mitenkäs tällainen Prisman värkki, joka ainakin hypistelyn perusteella on vaikuttanut ihan jämäkältä. Ja eikös kaikissa grilleissä voi brikettejä poltella, vaikka vain osaa erityisesti brikettigrilleinä mainostetaankin?

 
Muistaakseni Weberiin saa jonkun lisäritilän jossa voi säilyttää vähän miedommassa lämmössä grillauksen lopussa. Tai sitten kuten sanoit jättää reunaan hiilettömän tilan johon saa kamaa turvaan odottelemaan. Sellainen huomio kuitenkin että aika lämmin siellä pallon sisällä on joka tapauksessa että helposti menee säilytellessä ylikypsäksi tai kuivahtaa rusinaksi. Vaikka ilmaräppänät kuinka pienellä niin aina kun kannen avaa niin hiilet saa reilusti ilmaa ja hetkessä grilli kuumenee aika paljon. Suoran grillauksen haasteita ainakin Weberin pallogrillillä, Kamadosta en osaa varmaksi sanoa mutta kaverin touhuja seuranneena vaikuttaisi ettei ihan niin hätäseen kuumene noissa kannen aukaisuissa.
 
Samaa se on kamadollakin, jos kansi liian kauan auki. Tosiaan lisäritilän saa palloon.
Noissa kysyjän ´veivigrilleissä´ yleensä on ongelmana ollut tiiveys varsinkin halvoissa. Lämmön hallinta vaikeaa/mahdotonta. Noista ei ole kokemusta, mutta voisin veikata että hinta pompsahtaa ihan reilusti, kun haluaa tukevasta tavarasta ja tiiviin värkin.

Mutta jos ei ole tarvetta ´low and slow´ tyyliin tai kanteen ylipäätään, niin miksipä ei tai joku asado tyylinen avogrilli :)
Tosin sellainen kaupasta, niin budjetti varmasti venyy, jos siinä on vaikka hissi.
 
Samaa se on kamadollakin, jos kansi liian kauan auki. Tosiaan lisäritilän saa palloon.
Noissa kysyjän ´veivigrilleissä´ yleensä on ongelmana ollut tiiveys varsinkin halvoissa. Lämmön hallinta vaikeaa/mahdotonta. Noista ei ole kokemusta, mutta voisin veikata että hinta pompsahtaa ihan reilusti, kun haluaa tukevasta tavarasta ja tiiviin värkin.

Mutta jos ei ole tarvetta ´low and slow´ tyyliin tai kanteen ylipäätään, niin miksipä ei tai joku asado tyylinen avogrilli :)
Tosin sellainen kaupasta, niin budjetti varmasti venyy, jos siinä on vaikka hissi.
Noi veivattavat grillit on kyllä ihan huippukeksintö. Harmi vaan että ne on yleensä helvetin laaduttomia noin muuten. Saa hyvin kyllä säädettyä grillauksen tasoa ja saa nopeasti grillipinnan jos haluaa. Olis kyllä kiva löytää oikeasti laadukas veivattavalla hiilitasolla oleva grilli joka olis myös tiivis. Noi kun ei ole koskaan tiiviitä niin hiilet/briketit palaa aina täysillä ja lämpöä säädetään hiilitasolla. Low and slow ei onnistu noilla millään tai sitten saa lappaa 20kg hiiliä session aikana.
 
Budjettia ei varsinaisesti ole, mutta kun en kovinkaan hifisti ole ollut, niin en kehtaisi käyttää edes sitä vajaata 300 euroa Master Touchiin. Weberin 57" Classic olisi kyllä oikein hyvän hintainen, mutta sitä ei taida saada mistään.


Tuota samaa weberin 57 classicia (mielestäni ainakin on sama) mutta Compact 57 nimellä myy Gigantti ja vieläpä poistohintaan tällä hetkellä. Muutamista liikkeistä sitä löytyy, mm. Turusta. Itsekin tuollaisen hain, pidin 127 euron hintaa aivan kohtuullisena.


E. Onhan classicissa ja compactissa erona muotoilu, one touch puhdistusjärjestelmä ja lämpömittari kannessa. Mutta mielestäni hinnaltaan silti tuo compact on aivan hyvä.
 
Viimeksi muokattu:
Kassler on kyllä oma suosikki grillattava tällä hetkellä. Tosi monipuoliset mahdollisuudet valmistaa. Suosikkina tällä hetkellä tuollainen "Burnt ends" setti, soveltaen tätä kylkireseptiä:



Tuo käyttämäni lisäritilä, tuossa savustusvaiheessa, oli hiukan turha. Ihan yhtä hyvin olisi voinut nuo heittää suoraan grillin ritilälle, kun ei tee liian pieniä paloja. Mutta voi pojat tuo on hyvää. Valmistuaika myös mukavan lyhyt, n.4,5h, kun yleensä menee muihin setteihin vähintään 6h. Ei tosin mitään terveysruokaa ;)


Naudan brisketistä tehty samaa! Hyvää oli! Possuversiota kokeilematta vielä, kiitos ideasta. :thumbsup:
 
Mitä merkitystä kunhan on varmasti kunnolliset?

Omat weberin pihdit lienee noin 13v vanhat ja edelleen täysin uudenveroiset. Kestää varmuudella minimissään 25v. Oli aikanaan kalliit, varmaan just joku 30€, joten saas nähdä mennäänkö alle 1€ per vuosi kustannukseen..

Ei mitään merkitystä, pääasia että toimii itselle. Kunhan ihmettelin vain että mitä lisäominaisuuksia 26€ pihdit tuo verrattuna 5-6€ pihtehin, kun itse olen pärjännyt noilla nykyisillä.
Aikahan sen sitten näyttää kuinka monta vuotta noilla menee, mutta vaikea kuvitella miten nuo saisi rikki menemään.
Grilleissä tietysti vähän eri asia, panostamalla lisää saa rahoille vastinetta.
Mutta minä nyt grillaan muutenkin vain 60€ kiinalaisella pallogrillillä, niin muutkaan lisävermeet ei ole sitä viimeistä huutoa. :)

Varmasti maksaa, kuten myös se muutaman euron isompi valmistuskustannus lisää hintaa.
Vastaavia halpiksia löytyy parit, niissä ei ärsytä mikään muu kuin automaattinen lukitus... Mikä ei ole tarkoitettua. Se lärpäke millä avataan ja lukitaan liikkuu itsenäisesti käytettäessä, sen mukaan onko pihdit ylös vai alas.

Aa, tuo kuulostaa kyllä ihan kätevältä toiminnolta. Omissa pihdeissä on tuo lukitustoiminto, mutta se on lähinnä sitä varten kun laitetaan kaappiin niin pysyy kasassa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 819
Viestejä
4 517 667
Jäsenet
74 480
Uusin jäsen
Merts1
Back
Ylös Bottom