Grillit & grillaus

Tänään saapui mullekin viime viikolla tilatut hiilet, eli nopeasti tuli! Paketti oli ilmeisesti kohdannut kuriirin käsittelyssä vähän väkivaltaa, mutta itse hiilisäkit (ja kaupanpäälliset) oli kunnossa.
Itselle kävi myös noin. Kannattaa kertoa lähettäjälle noista.Käyvät parhaillaan neuvotteluja kuriirin kanssa toimituksista. Tommoista syntyy kun yrittävät tunkea isoa laatikkoa pieneen lokeroon....Miettivät uusia ratkaisuja tähän.
 
Mitä käytännön eroa näissä kahdessa on ja kumpi kannattaa hankkia:
 
5770:ssa on saranoitu kansi, mutta 5750:n kansipidikeratkaisu on niin hyvä, etten antaisi sille juurikaan jos ollenkaan arvoa.
 
Itse tykkään saranallisesta mallista ja saahan sen tarvittaessa pois saranoiltaan. Varmaan huomasitkin niin toinen on korkeampi, mutta muuten näyttää olevan samaa kokoa. Joten en tiedä jos muuta eroa ei ole, että kannattaako maksaa 100€ extraa.
 
Viimeksi muokattu:
Ohan se sarana ihan törkeen hyvä vs. tuo kaadettava jota saa vähän asetella kuiteskin ja hieroo värit pois. Lisäksi 5770:ssa brikettirengas ja lämmöntasauslevy. Osta tää 5775 Premium vaa suosiolla


K-raudas halpakin


Nii saat brikettikorit ja valurautaritilän... Ilman niitä ei tuu kuitenkaan toimeen, korit helpottaa todella piippusytkähommiakin. Kuka jaksaa piippusytkään poimia hiilet tai briketit lapiolla/käsin/manuaalisesti vs. kippaa koreista piippuun ja päinvastoin ja taas mennään?
 
Viimeksi muokattu:
Brikettikorit on kyllä vakiona perus master touchissa myös. Ja normiversiossa on tosiaan vaihtoehtona ottaa kansi pois kokonaan tieltä, tuosta saranasysteemistä on mielipiteitä puolesta ja vastaan.

Tuossa k-raudan tuotekuvassa ekassa kuvassa on sarana, viimeisessä kuvassa sitten taas kuva perinteisesä kansikippauspidikkeestä :confused:

Itse muuten luulin ensin, että tuo iGrill lämpömittariteline on juomatölkkiä varten :sbeer:
 
Kannattaa ostaa kamado suoraan ja jättää noi peltiset kauppaan. Vaikka hyviä nuo weberit ovatkin mutta esim. kamado bono on ylivoimainen niitä vastaan. Hiiliä kuluu paljon paljon vähemmän, lämmönsäätö on todella helppoa jne.
 
Kannattaa ostaa kamado suoraan ja jättää noi peltiset kauppaan. Vaikka hyviä nuo weberit ovatkin mutta esim. kamado bono on ylivoimainen niitä vastaan. Hiiliä kuluu paljon paljon vähemmän, lämmönsäätö on todella helppoa jne.
Ei ole oikein pätäkkää tunkea paria tonnia Kamadoon.
 
Kamado bono maksaa riippuen mallista 649-799€ ja mukana tulee kaikki mitä tarvitset. Toki lisävarusteita on saatavilla kuten muihinkin grilleihin. Mutta tuossa tulee mukana ne mitä tarviit low&slow ja vaikkapa sinne +400c johon et tavallisella pallolla pääse.
 
Kamadoa en ole käyttänyt, mutta liputan kyllä mielipiteen puolesta. 300e:tä en ainakaan weberin pallosta maksaisi, itse ostin vuosia sitten syksyllä käytettynä keväällä ostetun kamppeen hintaan ~110e. Mutta vuosia käyttäneenä juurikin @braide mainitsemat asiat on alkanut nyppimään. Polttoainetta nyt saa vielä rahalla mutta lämmönsäätö on syvältä pitkissä vedoissa, kamadoihin ymmärtääkseni tai ainakin eggiin saa jopa PID-säätimen hoitamaan tuo homma niin lämmöt on jotain +-5C halutusta. Pallolla ne on +-30C ja jos ei ole etäluettavaa mittari niin tunnin välein saat hypätä vieressä tarkistamassa tilannetta. Joku 1,5h kokonainen kana nyt vielä menee kohtuu itsellään, mutta jotkut 5h ribsit ei puhumattakaan 20h joulukinkusta :).

Tietysti jos pääosa on suoraa grillausta niin sitten ei niin väliä. Lisäksi kamadolla onnistuu pizzakin vissiin paremmin kuin oonilla, joten siinäkin säästää heti 250e :) eli 300e webru+ooni == 550e == ~kamadon hinnoissa...
 
No joo ohan niitä säätimiä saatavilla mutta itsellä ei ole, enkä ole kokenut tarpeelliseksi. Kamadossa on se hyvä puoli jos mä laitan lämmöksi kupoliin 110c niin se pysyy siinä helposti 12h+ eikä mun tarvi tehdä yhtään mitään. Samoilla hiilillä voi painella monta kertaa. Pallogrillissä on käytännössä aina laitettava uudet briketit.
Pizzat onnistuu kyllä helposti ja lämpöä saa kyllä ihan riittävästi. Kamado on paljon monipuolisempi sekä helpompi kuin pallo. Itellä oli weberin smokey mountain savustin sekä 57 master touch. Myin pois ja hommasin kamadon. Päivääkään en ole katunut. Paitsi että nyt tekis mieli hommaa pieni kamado sihen viereen :)
 
Kamado. Ilman muuta. Siihen etä-mittari niin ei tarvitse kytätä vieressä.10-12h menee kevyesti säätämättä/täyttämättä. Tyytyväisyys 110%. Ois voinut olla isompikin mutta loistava noinkin.
 
Onko tuo Kamado vihreän munan kopio? Miten tuo Bono esim. vertautuu Weberin 57cm grillauksen pinta-alalta ja suoran ja epäsuoran "alueen" tekemisessä?

Olen ite vajaa 10v grillannut Weberin 57cm ja onhan siinä vähän säätämistä että lämmöt pysyy. Tulen kyllä hyvin toimeen sen kanssa, mut jos oikeasti keraamiset on paljon edellä, nii alkoi kiinnostamaan.
 
Weberin pallon omistajille vinkiksi, motonetissä on nyt jotkut super outlet päivät, eli outlet tuotteet isommalla prosentilla kun ennen, kävin eilen poistamassa yhden:
Weber Sivutaso :n 35e hintaan, eli bambuinen sivutaso esim Master touch grillille.

Asiasta nakkiin, tuossa lukee että tuo pitäisi käsitellä ennen käyttöönottoa, millähän tuo kannattaa käsitellä?
En aio sitä minään leikkuulautana käyttää vaan apupöytänä, eli säänkestävyys on se tärkein.
 
Weberin pallon omistajille vinkiksi, motonetissä on nyt jotkut super outlet päivät, eli outlet tuotteet isommalla prosentilla kun ennen, kävin eilen poistamassa yhden:
Weber Sivutaso :n 35e hintaan, eli bambuinen sivutaso esim Master touch grillille.

Asiasta nakkiin, tuossa lukee että tuo pitäisi käsitellä ennen käyttöönottoa, millähän tuo kannattaa käsitellä?
En aio sitä minään leikkuulautana käyttää vaan apupöytänä, eli säänkestävyys on se tärkein.
Puuöljy ulkokäyttöön esimerkiksi.
 
On vaan aika jäätävän kokoisissa paketeissa noi, sekä useasti sisältää pellavaa joka ei ilmeisesti oikein sovi bambulle...
 
Grilli kausi avattu, kaivoin lumikasan alta pihagrillin (puu). Parit tikkumakkarat ja sinappia, ai että. Samalla tuli poltettua savustus uunin ritilät kalan rasvasta.
 
Lumikasa, pihagrilli ja tikkumakkarat vielä erikseen, niin olisi ollut koko suora. :)
 
Onko tuo Kamado vihreän munan kopio? Miten tuo Bono esim. vertautuu Weberin 57cm grillauksen pinta-alalta ja suoran ja epäsuoran "alueen" tekemisessä?

Olen ite vajaa 10v grillannut Weberin 57cm ja onhan siinä vähän säätämistä että lämmöt pysyy. Tulen kyllä hyvin toimeen sen kanssa, mut jos oikeasti keraamiset on paljon edellä, nii alkoi kiinnostamaan.
Oisko arvon palstalaisilla antaa vastauksia näihin kysymyksiini?
 
Tämä lienee Suomessa aktiivisin ja asiantuntevin grillauskeskustelu. Pyytäisin kokemuksia ja mielipiteitä offset -smokerin ostoon. Lähtökohdat:
-löytyy jo valmiiksi monenlaista grilliä ja savustinta (hiili, pelletti, sähkö)
-harrastuksen vuoksi olisi kiva kokeilla puun polttamisella savustusta
-käyttö olisi kesäisin hyvässä säässä
-polttopuu leppää
-ribsit, brisketit, pulled pork, kala
-en tarvitse mielipiteitä järkevyydestä, tiedän ettei ole järkevää mutta harrastus :)
-En tarvitse mielipiteitä vaihtoehdoista, koska niitä jo on eli puuta polttava offset -smoker vain kohteena

Vaihtoehtoina keskihintainen 3 mm raudasta pistehitsattu ja pulteilla koottava tai vähän kalliimpi 5 mm raudasta hitsattu.



Lähinnä tuossa Mustangissa huolettaa tiiviys. Luukut voi tietysti tiivistää jälkeenpäin, mutta jos nuo pistehitsatut päädyt vuotaa niin sitten on käyttökelvoton. Vuotamisessa huolettaa erityisesti lämmön ja savun säätö, joka on hankalaa jos savustin vuotaa.

Jos jollain on kokemuksia noista halvemmista pistehitsatuista niin mielellään otan vastaan. Tuo Joe’s 16” Tradition on varmaan toimiva peli kun on kokonaan hitsattu.
 
Viimeksi muokattu:
@Valtsu_82 tsekkaa tämä. En katsonut speksejä, tai tiedä muutakaan mutta muistui mieleen.


Muutakin Landmannia löytyy
 
@Valtsu_82 tsekkaa tämä. En katsonut speksejä, tai tiedä muutakaan mutta muistui mieleen.


Muutakin Landmannia löytyy
Kiitti vinkistä. Vinson 500 on ollut myös harkinnassa. On tukevaa rautaa ja vaikuttaa laadukkaalta. Tuossa tulee mukaan paljon lisähärpäkettäkin. Lämmönjakolevyt näyttäisi olevan ja niile on aina tarvetta.
 
Kausi lähestyy ja vanha grilli on muistaakseni sökönä. Pitäisi ostaa joku uusi pikkainen tilalle. Katselin Verkkokaupasta Napolen Rogue grilliä.
Merkki on itselleni uusi tuttavuus, mutta paperilla vaikuttaa ihan pätevältä peliltä. Onko jollain kokemuksia Napolenista ?

Valetun alumiinisen tulipesän luulisi olevan kestävä ?
Hybridi - Lisävarusteena olevalla kaukalolla voi käyttää myös hiilillä.

Ominaisuudet

  • Teho: Kokonaisteho 10,5 kW / 5,25 kW per poltin
  • Polttimet: 2 kpl, ruostumaton teräs (304)
  • Grillausala: lxs 51 x 46 cm, 2346 cm²
  • Teho/m2 grillausalalla: 44,7kW/m2
  • Lämpöritilä: lxs 53 x 16 cm
  • Valualumiininen grillipesä
  • Lämmöntasauslevyt: DUAL-LEVEL kaksitasoiset, ruostumaton teräs (304)
  • Avoparilat: WAVE™ kaksipuoliset valurautaa ja emaloitu lämpöritilä
  • Rasvapelti: ruostumaton teräs (304), 2-tasoinen rasvankeruujärjestelmä
  • Lämpömittari: ACCU PROBE™ Celsius/Fahrenheit asteikoilla
  • Sivupöydät: Alastaittuvat ja tarvikekoukuilla
  • Kaapisto: Galvanoitua terästä
  • Pyörät: 4 kpl, lukittavissa
  • Mitat: lxsxk 122 x 64 x 122 cm
  • Nopeasti kasattava uuden rakenteen ansiosta
Takuuasiatkin näyttävät olevan varsin hyvällä tolalla:

Aluminum castings / stainless steel base 15 Years
Stainless steel lid 15 Years
Porcelain enamel lid 15 Years
Stainless steel cooking grids 15 Years
Stainless steel tube burners 10 years full coverage, plus 50% off until the 15th year
Stainless steel sear plates 5 years full coverage, plus 50% off until the 15th year
Porcelain-enameled cast iron cooking grids 5 years full coverage, plus 50% off until the 15th year
Ceramic infrared burners (excluding screen) 5 years full coverage, plus 50% off until the 15th year
All other parts 2 years



 
@Valtsu_82 tsekkaa tämä. En katsonut speksejä, tai tiedä muutakaan mutta muistui mieleen.


Muutakin Landmannia löytyy

En kaikkia katsonut, mutta aika kovia hintoja osassa kun vertaa kaupan hintoihin.

Esim Ball of fire, huudettu 240 €

Ja samaa tavaraa saa Bauhausista 229 €

Noissahan ei esim ole takuuta eikä konkurssipesä maksa ALV:ia.
 
Tuo tuntuu oleva normaalia huutokaupoissa, että huudellaan kovempia hintoja mitä maksaa kaupassa, mistä saa vielä toimivan takuunkin :)
 
Onko tuo Kamado vihreän munan kopio? Miten tuo Bono esim. vertautuu Weberin 57cm grillauksen pinta-alalta ja suoran ja epäsuoran "alueen" tekemisessä?

Ei ole kopio. BGE on yksi kamadomerkki, samalla tavalla kun Weber 57 on vain yksi pallogrilli. Pinta-alan kertoo sitten kamadon koko, niitä on erikokoisia. Esim. Mustang XL:n grillausala on 57cm eli sama kuin Weber 57:ssa.
 
Onko tuo Kamado vihreän munan kopio? Miten tuo Bono esim. vertautuu Weberin 57cm grillauksen pinta-alalta ja suoran ja epäsuoran "alueen" tekemisessä?

Olen ite vajaa 10v grillannut Weberin 57cm ja onhan siinä vähän säätämistä että lämmöt pysyy. Tulen kyllä hyvin toimeen sen kanssa, mut jos oikeasti keraamiset on paljon edellä, nii alkoi kiinnostamaan.
Oisko arvon palstalaisilla antaa vastauksia näihin kysymyksiini?
Kamado on yleinen nimitys keraamisille grilleille, tai jos tarkoitit tuota Kamado Bonoa niin se on merkki. Kamado Bono on ihan oma merkkinsä, jossa keraamisilla osilla on ikuinen takuu, muilla osilla 1-2 vuotta.
Suoran ja epäsuoran tekeminen tapahtuu mukana tulevilla puolikuun muotoisilla lämmönjakolevyillä. Kamadon edut on siinä että se on huomattavasti helpompi pistää "mihin tahansa" lämpötilaan ja se pysyy siinä. Hiiliä kuluu todella vähän, brikettejä ei tarvita. Samoilla hiilillä ajelee helposti 2-3krt, riippuen toki mitä on tehnyt. Kyllä ne 400+ asteessa toki kuluttaa mutta niin tekee mikä tahansa joka niihin lämpöihin pääsee. Mutta samoin joku 110-125c niin helposti vetelee 20h ja ei tarvi tehdä yhtää mitään. Suosittelen hankkimaan kamadon.
Itellä on Bastardin large kamado, sihen saan kahteen kerrokseen tavaraa.
 
Onko minkälaisia mattoja/muita ratkaisuja paloturvallisuutta parantamaan hiiligrillin alle ehdottaa?
 
No joo ohan niitä säätimiä saatavilla mutta itsellä ei ole, enkä ole kokenut tarpeelliseksi. Kamadossa on se hyvä puoli jos mä laitan lämmöksi kupoliin 110c niin se pysyy siinä helposti 12h+ eikä mun tarvi tehdä yhtään mitään. Samoilla hiilillä voi painella monta kertaa. Pallogrillissä on käytännössä aina laitettava uudet briketit.
Pizzat onnistuu kyllä helposti ja lämpöä saa kyllä ihan riittävästi. Kamado on paljon monipuolisempi sekä helpompi kuin pallo. Itellä oli weberin smokey mountain savustin sekä 57 master touch. Myin pois ja hommasin kamadon. Päivääkään en ole katunut. Paitsi että nyt tekis mieli hommaa pieni kamado sihen viereen :)
Kamado kyllä kiinnostaisi itseänikin, mutta kyllä Weberissäkin paistuu pizzat (400c onnistuu) ja briketit pystyy käyttämään uudestaan, sen kun laittaa ilma-aukon kiinni niin ne sammuu.
 
Onko minkälaisia mattoja/muita ratkaisuja paloturvallisuutta parantamaan hiiligrillin alle ehdottaa?
Grillin alusmatto 100x120cm Itellä 2 kappaletta. Toimii.
Kamado kyllä kiinnostaisi itseänikin, mutta kyllä Weberissäkin paistuu pizzat (400c onnistuu) ja briketit pystyy käyttämään uudestaan, sen kun laittaa ilma-aukon kiinni niin ne sammuu.
Kamado on silti täysin ylivertainen palloon verrattuna. Täytyy silti todeta että kyllähän weberin pallokin hyvä kapistus on, kamado on vain parempi, helpompi ja "monipuolisempi".
Älkää ostako sitten motonetista Roastmaster kamadoa tai muutakaan sellasta parin sadan euron kamadoa. Ne on paskana ennen joulua. Jos itse ostaisin nyt kamadon, se ois Kamado Bono. Vakiona kaikki mitä alkuun tarvitsee ja lisätarvikkeita on paljon.
 
Grillimarket.ee ei toimita Suomeen, kysytty on pari vko sitte. Hallan bbq nosti Bonojen hintoja, kuulemma rahtien hinnat nousseet :D Minimo oli viime viikolla vielä 349€ sihen rahti muistaakseni 80€ luokkaa joka on ihan sairas ryöstö.
Sitten tohon minimoon ei mahdu paljon mitään, eli hakisin kyllä isomman jos vain yhdellä munalla menee. Yleisin kokoluokka on Large jonka koko on n.46-49cm ja se on ritilänhalkaisija.
 
Niin en tiedä onko vain joku tuote mitä ei lähetä tms. mutta tosiaan pari vko sitte kyselin tuosta bonon minimosta että jos tilaisin heiltä ni ilmottivat ettei toimita. Toki aina voi kysyä. Säästää n.120-130€ jos toimittaakin :)
 
Grillimarket.ee ei toimita Suomeen, kysytty on pari vko sitte. Hallan bbq nosti Bonojen hintoja, kuulemma rahtien hinnat nousseet :D Minimo oli viime viikolla vielä 349€ sihen rahti muistaakseni 80€ luokkaa joka on ihan sairas ryöstö.
Sitten tohon minimoon ei mahdu paljon mitään, eli hakisin kyllä isomman jos vain yhdellä munalla menee. Yleisin kokoluokka on Large jonka koko on n.46-49cm ja se on ritilänhalkaisija.

Merirahdin hinnat on taivaissa tällä hetkellä. Koronasta johtuen merikonteista on huutava pula.
 
Jahas ja nyt on muuttunut.. kysäsin chatista "Yea we can ship to Finland. Shipping cost 80-150€ depends on location. "
 
Nonii, nyt on tuliterä Master Touch kasattuna. Jos vaikka viikon päästä pääsis aloittamaan grillikauden kun vähän kevät ilmoittelee viikolla tulemisesta. Ja on vielä Meaterkin hankittuna niin saattaa olla että tulee jonnin verran grillailtua tänä kesänä :D Menee varmaan vaan hetki että oppii säätelemään ilmalla lämpötilaa kun edellisessä romugrillissä oli hiilihissi joka oli kyllä helvetin kätevä mutta muuten täyttä paskaa..
 
Kausi lähestyy ja vanha grilli on muistaakseni sökönä. Pitäisi ostaa joku uusi pikkainen tilalle. Katselin Verkkokaupasta Napolen Rogue grilliä.
Merkki on itselleni uusi tuttavuus, mutta paperilla vaikuttaa ihan pätevältä peliltä. Onko jollain kokemuksia Napolenista ?

Valetun alumiinisen tulipesän luulisi olevan kestävä ?
Hybridi - Lisävarusteena olevalla kaukalolla voi käyttää myös hiilillä.

Ominaisuudet

  • Teho: Kokonaisteho 10,5 kW / 5,25 kW per poltin
  • Polttimet: 2 kpl, ruostumaton teräs (304)
  • Grillausala: lxs 51 x 46 cm, 2346 cm²
  • Teho/m2 grillausalalla: 44,7kW/m2
  • Lämpöritilä: lxs 53 x 16 cm
  • Valualumiininen grillipesä
  • Lämmöntasauslevyt: DUAL-LEVEL kaksitasoiset, ruostumaton teräs (304)
  • Avoparilat: WAVE™ kaksipuoliset valurautaa ja emaloitu lämpöritilä
  • Rasvapelti: ruostumaton teräs (304), 2-tasoinen rasvankeruujärjestelmä
  • Lämpömittari: ACCU PROBE™ Celsius/Fahrenheit asteikoilla
  • Sivupöydät: Alastaittuvat ja tarvikekoukuilla
  • Kaapisto: Galvanoitua terästä
  • Pyörät: 4 kpl, lukittavissa
  • Mitat: lxsxk 122 x 64 x 122 cm
  • Nopeasti kasattava uuden rakenteen ansiosta
Takuuasiatkin näyttävät olevan varsin hyvällä tolalla:

Aluminum castings / stainless steel base 15 Years
Stainless steel lid 15 Years
Porcelain enamel lid 15 Years
Stainless steel cooking grids 15 Years
Stainless steel tube burners 10 years full coverage, plus 50% off until the 15th year
Stainless steel sear plates 5 years full coverage, plus 50% off until the 15th year
Porcelain-enameled cast iron cooking grids 5 years full coverage, plus 50% off until the 15th year
Ceramic infrared burners (excluding screen) 5 years full coverage, plus 50% off until the 15th year
All other parts 2 years



Tätä samaa katselin. Itselle tuli just Traegerin iso pellettihirmu, mutta sitte älysin, että tarttenhan mä makkaranpaistoon yms erilaisten ruokien valmistukseen kaasugrillin. Weberin joku samanhintainen näytti sellaiselta muoviselta lasten työntövaunulta ni siks mä ihastuin kans tohon. En vielä tilannut, yritän löytää kokemuksia tästä vielä jostain
 
Mitä nyt netistä selvisi, että ilmeisesti canadalainen merkki tämä Napoleon ja weberiin verrataan monessa yhteydessä. Ihan laatupelejä ilmeisesti.
 
Onko hajua saako Weberin Master Touchiin jostain edullisia tarvikeosia esim siihen keskelle irroitettavaan reikään?
 
Onko hajua saako Weberin Master Touchiin jostain edullisia tarvikeosia esim siihen keskelle irroitettavaan reikään?

En ole ainakaan itse löytänyt. Markkina on suurelti jenkeissä ja probleema sieltä tilatessa on hävyttömät postikulut ja alv+tullit.
 
Mitä osia olet vailla?
Harvassa tapauksessa on merkitystä, että onko joku värkki siinä vai sentin ylempänä suoraan ritilän päällä.
 
Amazon.de kannattaa tsekata tarvikeosien osalta. Sieltä itse olen paljon tilannut Master Touchiin lisähärpäkettä. Sold by/Fulfilled by Amazon tuotteissa vieläpä ilmaiset postit jos tilaa yli 39 eurolla.
 
Tuosta Napoleonista löytyi hyvä vertailu Weberiin. Backyardinsiderista tottakai :)

Hyvin vertailtu rakenteellisia eroja näiden kahden välillä ( sivun puolivälin tietämillä )


Tämö vahvisti että meidän pihalla jatkossa seisoo Napolen !
Napoleon taitaa jopa paremmin täyttää omat tarpeet kuin Weber.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 770
Viestejä
4 516 141
Jäsenet
74 469
Uusin jäsen
Peuzhi
Back
Ylös Bottom