Grillit & grillaus

Hyvä hiili/brikettigrilli hakusessa, mielellään yli 45cm grillausala, 200€ paikkeilla. Esim. Weber Classic Kettle (57cm) olisi 150€.
Ota suosiolla Master Touch. Kerran kun pääset käyttämään sen tuhkankeruusysteemiä, ritilä systeemiä ja kannen pidikettä, niin et enään hetkeäkään haikaile lisäpanostetun sadan euron perään.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvä hiili/brikettigrilli hakusessa, mielellään yli 45cm grillausala, 200€ paikkeilla. Esim. Weber Classic Kettle (57cm) olisi 150€.

Jos vain lompakko repeää 100€ lisää niin osta tämä: Weber Master-Touch GBS Premium E-5775 -hiili-/brikettigrilli, 57 cm, musta 299,90

Itse hain perjantaina. On hyvä vehje ja mukana tuli paljon lisätarviketta (savustukseen lämöpelti, brikettikorit, keskelle tuollainen valurautainen "searing" levy jolla saa hienon pinnan pihveihin ym. paljon muuta). Tuli sitten viikonloppuna savustettua ribsejä, paistettua kokonainen kana ja paisteltua sisäfilettä. Tuossa mallissa on nuo ritilät todella paksua ja laadukkaan oloista materiaalia. Voin suositella!
 
Projekti lähti käyntiin ja grilli on koottu jo puoliväliin. Miltei tonnin painon vuoksi ei kaikkia kiviä saanut kuljetettua kerralla mökille...

Vanha toimimaton grilli saa lekasta kunhan saan loput tarvikkeet perjantaina tuonne.
 
Viimeksi muokattu:
Hankinnassa laadukas kaasugrilli nelihenkisen perheen tarpeisiin. Parin sadan markettigrilliä ei enää..
Tällä hetkellä jatkossa ovat Weber Genesis II E310 sekä KOBE STYLE PLATINUM neljällä polttimella. Kenelläkään kokemuksia noista koben grilleistä? Ja miten tuo weber, jotkut sanovat että hieman tuhnu tehojen suhteen?
 
Hankinnassa laadukas kaasugrilli nelihenkisen perheen tarpeisiin. Parin sadan markettigrilliä ei enää..
Tällä hetkellä jatkossa ovat Weber Genesis II E310 sekä KOBE STYLE PLATINUM neljällä polttimella. Kenelläkään kokemuksia noista koben grilleistä? Ja miten tuo weber, jotkut sanovat että hieman tuhnu tehojen suhteen?
Itse juuri ostin 4-henkisen perheen tarpeisiin Weber Spirit II S 210, eli vain kaksi poltinta. On riittävän tehokas meille ja paljon syvempi grillausalaltaan kuin moni 3-4 polttimoinen. Helposti ritilällä 6 filettä, pari folionyyttiä, maissit ja makkaraa.

Tuhnu tehoiltaan? Lämpiää todella nopeasti sinne 350 asteeseen ja pitää lämpöä erinomaisesti.
En osaa mitään enempää vaatia kaasugrilliltä, jos pitäisin usein yli 10 hengen grillikutsuja niin ehkä sitten.
 
Jos joku vielä odottelee Kamado Bonoa niin se pieni Minimo-malli on virosta tilattavissa ilman rahtikuluja hintaan 299€ (Hallanilta hinta 349 + rahdit). Tuonne tulee pönttöä 01.07.

Riittääkö tuo 34cm halkaisija nyt oikeasti sitten grillaukseen? Tuo olisi tavallaan mielenkiintoinen vaihtoehto, vai sanooko joku heti - että ota isompi?
 
Itse juuri ostin 4-henkisen perheen tarpeisiin Weber Spirit II S 210, eli vain kaksi poltinta. On riittävän tehokas meille ja paljon syvempi grillausalaltaan kuin moni 3-4 polttimoinen. Helposti ritilällä 6 filettä, pari folionyyttiä, maissit ja makkaraa.

Tuhnu tehoiltaan? Lämpiää todella nopeasti sinne 350 asteeseen ja pitää lämpöä erinomaisesti.
En osaa mitään enempää vaatia kaasugrilliltä, jos pitäisin usein yli 10 hengen grillikutsuja niin ehkä sitten.
Niin olen ymmärtänyt että esim. tuossa mainitsemassani genesiksessä grillausala on oikeasti aika iso. Weberiä se on mentävä katsomaa.
 
Jos joku vielä odottelee Kamado Bonoa niin se pieni Minimo-malli on virosta tilattavissa ilman rahtikuluja hintaan 299€ (Hallanilta hinta 349 + rahdit). Tuonne tulee pönttöä 01.07.

Tuolla on koko mallisto myynnissä ja luvataan 1.7.2020 toimitusta sekä kaupanpäällisiksi Looftlighter. Mitenköhän takuuhommat hoituu jos tuolta laittaa tilaukseen...

Edit. Ja näköjään ei pysty maksamaan muuta kuin pankkisiirrolla, eli raha lähtee tililtä heti ja grilliä saa odottaa kuukauden. Luottokortti tai lasku olisi mukavampi vaihtoehto.
 
Viimeksi muokattu:
Itse juuri ostin 4-henkisen perheen tarpeisiin Weber Spirit II S 210, eli vain kaksi poltinta. On riittävän tehokas meille ja paljon syvempi grillausalaltaan kuin moni 3-4 polttimoinen. Helposti ritilällä 6 filettä, pari folionyyttiä, maissit ja makkaraa.

Tuhnu tehoiltaan? Lämpiää todella nopeasti sinne 350 asteeseen ja pitää lämpöä erinomaisesti.
En osaa mitään enempää vaatia kaasugrilliltä, jos pitäisin usein yli 10 hengen grillikutsuja niin ehkä sitten.
Ilmeisesti lapset aika pieniä vielä? Näyttäisi tuossa Spiritissä olevan grillausala 51 X 46 cm. Omassa Rebelissä on 63 x 43 cm grillauspinta-ala + yläritilä ja kun kavereiden kanssa grillataan niin tuo tahtoo jäädä ahtaaksi, kun 3 raavaalle äijälle tekee iltapalaa :D (+omalle avovaimolle, muksu on niin pieni vielä että se menee maitolinjalla). Uutta grilliä tekis mieli ja Weberiä katsellut, mutta kylläpä sitä joutuu tonnin lyömään rahaa tiskiin, että saa grilin jossa on isompi paistoala kuin tuossa vanhassa. Ei vanhassa grillissä sinällään mitään vikaa ole, mutta uusi on uusi :asif:

Onko kukaan päässyt vertailemaan Kobea ja Weberiä? Onko noilla Koben kalliimmilla malleilla mitään jakoa Weberin kanssa? Esim Kobe Style Platinum vs Weber Genesis II E-310 ?
 
Ilmeisesti lapset aika pieniä vielä?
On ne sen kokoisia että niiden syömiset ohittaa jo vaimon piperrykset. :D
Meille riittää tuo oikein hyvin ja hyvä vaan että on joskus tehokkaassa käytössä pinta-alaltaan. Edelleenkin tuohon mahtuu kevyesti vaikka 8 pihviä kerrallaan, ja kaikki kypsyy tasaisesti, testattu on.
Kannattaa ostoa harkitsevien ottaa vaikka cd-levyjä/koteloita mukaan ja sovitella ritilälle kaupassa, kyllä siitä nopeasti hahmottuu paljon jo tähän grilliin mahtuu.:lol:

Itse näen tämän asian vähän kuin auton valinnan, en osta sitä kartano-volvoakaan koska olisi isommalle tilalle käyttöä muutaman kerran vuodessa ja grilliasia on vieläkin yksinkertaisempi kun ne fileet paistuu parissa minuutissa valmiiksi, voin antaa periksi tuttavan perheen vieraillessa että isäntä saa pihvinsä tai mukulat makkaransa pari minuuttia eri aikaan.

Pääasia että jokaisella on mieleisensä grilli.:thumbsup:
 
On ne sen kokoisia että niiden syömiset ohittaa jo vaimon piperrykset. :D
Meille riittää tuo oikein hyvin ja hyvä vaan että on joskus tehokkaassa käytössä pinta-alaltaan. Edelleenkin tuohon mahtuu kevyesti vaikka 8 pihviä kerrallaan, ja kaikki kypsyy tasaisesti, testattu on.
Kannattaa ostoa harkitsevien ottaa vaikka cd-levyjä/koteloita mukaan ja sovitella ritilälle kaupassa, kyllä siitä nopeasti hahmottuu paljon jo tähän grilliin mahtuu.:lol:

Itse näen tämän asian vähän kuin auton valinnan, en osta sitä kartano-volvoakaan koska olisi isommalle tilalle käyttöä muutaman kerran vuodessa ja grilliasia on vieläkin yksinkertaisempi kun ne fileet paistuu parissa minuutissa valmiiksi, voin antaa periksi tuttavan perheen vieraillessa että isäntä saa pihvinsä tai mukulat makkaransa pari minuuttia eri aikaan.

Pääasia että jokaisella on mieleisensä grilli.:thumbsup:
Joo normaalitilanteessa aivan varmasti meillekin tuo S 210 piisaisi oikein mallikkaasti. Me ollaan vaan kavereiden kanssa niin suuruuden hulluja, että kun päätetään grillata niin siinä menee rahaakin aivan tyhmän paljon ja lihoja on montaa eri sorttia. Ja näitä grillailuja tehdään sen verran usein, että pienempi grilli vain haittaisi menoa :D Periaatteessa pienempi alainen grilli piisaisi jos parilaosa olisi isompi kuin vanhassa ja yläritilä olisi samaa koko luokkaa kuin nykyisessä, eli 57 x 21 cm.

Weber kyllä houkuttelisi pitkän takuun vuoksi, joka ainakin minun silmissäni heijastaa laatua. Josko jaksaisi kerrankin grillin käyttää loppuun asti, kun tähän mennessä on tullut hankittua uutta tilalle lähinnä hankkimisen ilosta.
 
Riittääkö tuo 34cm halkaisija nyt oikeasti sitten grillaukseen? Tuo olisi tavallaan mielenkiintoinen vaihtoehto, vai sanooko joku heti - että ota isompi?

No joo ei tietysti ykköspöntöksi, mutta kakkospöntöksi tää onkin tulossa :)
Tuolla on koko mallisto myynnissä ja luvataan 1.7.2020 toimitusta sekä kaupanpäällisiksi Looftlighter. Mitenköhän takuuhommat hoituu jos tuolta laittaa tilaukseen...

Edit. Ja näköjään ei pysty maksamaan muuta kuin pankkisiirrolla, eli raha lähtee tililtä heti ja grilliä saa odottaa kuukauden. Luottokortti tai lasku olisi mukavampi vaihtoehto.

Luvalla sanottuna itellä meni ohi kokonaan tuo kaupanpäällinen vaikka tilauksen pyöräytinkin jo eilen. Takuuhommat sujuu ihan normaalisti valmistajan kautta, koska virallinen jälleenmyyjä kyseessä. Itse hankin aikoinaan Kamado Joen Hemmy.se-sivulta, kun hinta oli satoja euroja halvempi kuin Suomesta hankittuna. Takuuhommissa ollaan yhteydessä suoraan valmistajaan ja käsittääkseni Bonossa on Kamado Joen tavoin käytäntö, että pönttö rekisteröidään valmistajan sivuilla (KAMADO BONO), jolloin sen ikuisen takuun keramiikalle ylipäätään saa.

Aikataulullisestikaan tuossa tuskin ainakaan häviää suomalaiseen toimittajaan verrattuna.
 
On ne sen kokoisia että niiden syömiset ohittaa jo vaimon piperrykset. :D
Meille riittää tuo oikein hyvin ja hyvä vaan että on joskus tehokkaassa käytössä pinta-alaltaan. Edelleenkin tuohon mahtuu kevyesti vaikka 8 pihviä kerrallaan, ja kaikki kypsyy tasaisesti, testattu on.
Kannattaa ostoa harkitsevien ottaa vaikka cd-levyjä/koteloita mukaan ja sovitella ritilälle kaupassa, kyllä siitä nopeasti hahmottuu paljon jo tähän grilliin mahtuu.:lol:

Mulla on myös Spirit 2 polttimella ja 4-henkisen perheen ruoat sillä tekee helposti. Joskus on isompia zembaloita 10 hengelle, silloin pitää virittää myös toinen grilli (MasterTouch) rinnalle niin taas pärjätään :)
 
Weber kyllä houkuttelisi pitkän takuun vuoksi, joka ainakin minun silmissäni heijastaa laatua. Josko jaksaisi kerrankin grillin käyttää loppuun asti, kun tähän mennessä on tullut hankittua uutta tilalle lähinnä hankkimisen ilosta.
Itsellä nyt toinen Weber tämä uusin Spiritti, aikaisempi hankinta Go Anywhere -malli joka on palvellut hiiligrillinä jo toistakymmentä vuotta itsellä eikä takuuta tarvinnut realisoida. :D
On muuten loistava ja jämäkkä retkigrilli, suosittelen jos on sellaiselle tarvetta. Tietenkin sillä voi myös jatkaa kotiterassillakin tuota Spiritin grillausalaa.

Aikaisempi kaasu-Lucifer ruostu ja oli muutenkin ihan susi verrattuna tähän "pieneen" Weber Spirittiin tai vaikkapa tuohon vielä pienempään Go Anywhereen.

Voisin sanoa ettei muita merkkejä tähän talouteen enää tule.


 
Jos joku vielä odottelee Kamado Bonoa niin se pieni Minimo-malli on virosta tilattavissa ilman rahtikuluja hintaan 299€ (Hallanilta hinta 349 + rahdit). Tuonne tulee pönttöä 01.07.


Tänään saapui sopivasti savustintukun varastoon Kamado Joe Junioria, joten Minimo vaihtui siihen. Nyt ehtii testailla ennen juhannusta.
 
Mikähän 4+1 polttimen kaasugrilli olisi hyvä? Noita tuntuu olevan joka kaupassa ja montaa eri merkkiä. Grillausalaa saisi olla jonkin verran kyllä. Budjettia voi venyttää, mutt mielellään max 600€.
 
Mikähän 4+1 polttimen kaasugrilli olisi hyvä? Noita tuntuu olevan joka kaupassa ja montaa eri merkkiä. Grillausalaa saisi olla jonkin verran kyllä. Budjettia voi venyttää, mutt mielellään max 600€.
Miksi pitää olla 4+1 poltinta? Vain siksi, että enemmän on jostain syystä parempi? Ei se polttimen määrä ole mitenkään suhteessa siihen, että grilli olisi hyvä. Noissa perus markettigrilleissä on aina ziljoona poltinta, kun se jostain syystä myy, ja silti ne on ihan paskoja.
 
Miksi pitää olla 4+1 poltinta? Vain siksi, että enemmän on jostain syystä parempi? Ei se polttimen määrä ole mitenkään suhteessa siihen, että grilli olisi hyvä. Noissa perus markettigrilleissä on aina ziljoona poltinta, kun se jostain syystä myy, ja silti ne on ihan paskoja.

Ei välttämättä tarvikaan olla, ajattelin sen vaan liittyvän tuohon riittävään grillausalaan. Eli joku 80x45cm noin. Ja yksi sivulevy ainakin, saa keiteltyä potut siinä samalla.
 
Ei välttämättä tarvikaan olla, ajattelin sen vaan liittyvän tuohon riittävään grillausalaan. Eli joku 80x45cm noin. Ja yksi sivulevy ainakin, saa keiteltyä potut siinä samalla.
Sivukeitin aivan turha ominaisuus, ellei ole suojattu hyvin tuulelta. Eikä yleensä ole.
 
Sivukeitin aivan turha ominaisuus, ellei ole suojattu hyvin tuulelta. Eikä yleensä ole.
Kyllä mä itse siitä tykkäsin, sai pekonit paistetua pannulla samalla kun burgerit oli grillillä.
Kerran yritin tehdä paistinperunoita siinä, se epäonnistui täysin, 30min jälkeen ne oli vielä aivan raakoja kun lämpöä ei saanut tarpeeksi...

En näe mitään järkeä keittää perunoita missään sivukeittimellä kun se
A. Ei ole mitenkään sotkuista tai käryttävää hommaa tehdä sisällä.
B. Vaatii hirveän kovan tehon jotta niin iso määrä vettä kiehuu kunnolla ja ilman puolen tunnin odottelua.
C. Vaatii kuitenkin sisällä perunoiden kuorimisen ja veden täytön.
 
Kyllä mä itse siitä tykkäsin, sai pekonit paistetua pannulla samalla kun burgerit oli grillillä.
Kerran yritin tehdä paistinperunoita siinä, se epäonnistui täysin, 30min jälkeen ne oli vielä aivan raakoja kun lämpöä ei saanut tarpeeksi...

En näe mitään järkeä keittää perunoita missään sivukeittimellä kun se
A. Ei ole mitenkään sotkuista tai käryttävää hommaa tehdä sisällä.
B. Vaatii hirveän kovan tehon jotta niin iso määrä vettä kiehuu kunnolla ja ilman puolen tunnin odottelua.
C. Vaatii kuitenkin sisällä perunoiden kuorimisen ja veden täytön.
Ehkä tyhmä kysymys, mutta miksi ne pekonit pitää paistaa pannulla? Itse olen paistanut ilman mitään ongelmia ihan ritilöiden päällä poikittain, ettei pääse tippumaan ritilöiden väleistä.
 
Ehkä tyhmä kysymys, mutta miksi ne pekonit pitää paistaa pannulla? Itse olen paistanut ilman mitään ongelmia ihan ritilöiden päällä poikittain, ettei pääse tippumaan ritilöiden väleistä.
Saa vähän paremman tuloksen kuin ritilöiden päällä, toki se pannun pesu jo vie tuon edun pois, mutta jos kaasugrilliä olisin hankkimassa niin kyllä se sivukeitin olisi kiva olla, ellei sotke budjettia.
Mulla ei enää tosiaan kaasugrilliä ole lainkaan kun myin tossa 2 viikkoa sitten 3 grilliä pois kun ostin weber master touchin joka on nyt siis ainoana grillinä.

Sain noista vanhoista halvemmista grilleistä (1 kaasu ja 2 palloa) (hyvin pidetyistä) hitusen yli sen mitä maksoin weberistä eli ihan kivasti meni.

Ei enää vuosittaista kaasugrillin puhdistushinkutusvitutuspäivää ja tappelemista letkuliittimien kanssa :tup:
 
Saa vähän paremman tuloksen kuin ritilöiden päällä, toki se pannun pesu jo vie tuon edun pois, mutta jos kaasugrilliä olisin hankkimassa niin kyllä se sivukeitin olisi kiva olla, ellei sotke budjettia.
Mulla ei enää tosiaan kaasugrilliä ole lainkaan kun myin tossa 2 viikkoa sitten 3 grilliä pois kun ostin weber master touchin joka on nyt siis ainoana grillinä.

Sain noista vanhoista halvemmista grilleistä (1 kaasu ja 2 palloa) (hyvin pidetyistä) hitusen yli sen mitä maksoin weberistä eli ihan kivasti meni.

Ei enää vuosittaista kaasugrillin puhdistushinkutusvitutuspäivää ja tappelemista letkuliittimien kanssa :tup:
Valurautapannu tai parilla sinne grilliin sisälle. Halvimmat kiinalaiset maksaa 10-20e. Laadukkaammat Lodgen pannut oli juuri Motonetissä alennuksessa 40e 3kpl. Se sivupoltin on oikeasti ihan turha kapistus.
 
[

En näe mitään järkeä keittää perunoita missään sivukeittimellä kun se
A. Ei ole mitenkään sotkuista tai käryttävää hommaa tehdä sisällä.
B. Vaatii hirveän kovan tehon jotta niin iso määrä vettä kiehuu kunnolla ja ilman puolen tunnin odottelua.
C. Vaatii kuitenkin sisällä perunoiden kuorimisen ja veden täytön.

[/Minä ainakin etsin grilliä missä sivukeitin, kun ei ole mahdollisuutta keittää perunoita missään sisällä/eikä sähköä löydy.
 
Tuohon sivukeitinkeskusteluun vielä sellainen lisä, että meillä on mökillä siinä sellainen muurikan tapainen iso pannu monesti käytössä. Se ainakin kuumenee ihan riittämiin, että on saanut muurinpohjaletut tai jonkun kasvislisukkeen siinä samalla paisteltua. Myös jotain lasten nakkeja olen joskus siinä paistanut, kun on ollut grilli täynnä "oikeeta ruokaa". :) Ja käyttänyt viileinä iltoina tuota myös lämpölevynä niille keittiössä kokatuille lisukkeille. Eli ei tuo minusta ihan turha ole. Perunat kyllä keitän hellalla.
 
Laittakaa grillimestarit vinkkejä suht pienen kaasugrillin ostoon. Jossa sivukeitin. Jotain weberin E-320 tyylistä, mutta hieman halvempaa olisi etsinnässä. Kiitos.
 
Onko kokemuksia tästä HIILIGRILLI CELLO THE57 MG

Vierekkäin vertasin Weber Master Touchin eri malleihin tänään, niin toi Cellon kansi oli ihan eri tekoa kuin Weber ts. lukittuu ns. pienattuna paikoilleen todella tiiviisti vs. Weberit hölskyi paikoillaan sivusuunnassa jokainen valtoimenaan vaikka neljä eri Masteria testasin. Weberissä kätevämpi ilmanoton säätö alapäässä, tuossa ko. Cellossa kaksi pientä peltiliparetta eri puolilla ilman mitään vipuja... Pitääkö Weberiin oikeesti kaikkiin pistää tiivistenauha kannen alle, jotta tiiviitä vai saako vakio räpsykannella briketit sammuun? Nyt käytössä 39€ Mustang pallogrilli, jossa siinäkin tiiviimpi kansi ku noi Weberit. Mut muuten ihan umpiruosteessa ja hiiliritilä kohta aivan kaput, siirtokahva halkes jo ekana päivänä sillon vuosia sitten... Hyvin silti pelaa piippusytyttimellä, ei sen puoleen...

Tai onko mitään hajua tästä Pallogrilli Grillchef Landmann Ø57cm (K) 11100 Musta, Pyörät, Lämpömittari - Lakkapää Oy verkkokauppa jota cdon myy nyt 72,90€ + postit 2,95€?

Edit: Ahaa, ulkomaan foorumit täynnä Weberin 2019-> Euroopan mallien kansinarinaa "
kettle leak" ja "lid leak" etc... Kuulema normaalia ja tiivistyy ku grillaa paljo rasvasta ja paskaa kertyy sinne kulhon ja kannen väliin. Ja uuden kannen saa jos mitta heittää tarpeeks pyöreestä mut samaa paskaa saa tilalle. Just joo, saa jäädä kauppaan ainakin 3 rahan hintaan Weeberi.
 
Viimeksi muokattu:
Onko kokemuksia tästä HIILIGRILLI CELLO THE57 MG

Vierekkäin vertasin Weber Master Touchin eri malleihin tänään, niin toi Cellon kansi oli ihan eri tekoa kuin Weber ts. lukittuu ns. pienattuna paikoilleen todella tiiviisti vs. Weberit hölskyi paikoillaan sivusuunnassa jokainen valtoimenaan vaikka neljä eri Masteria testasin. Weberissä kätevämpi ilmanoton säätö alapäässä, tuossa ko. Cellossa kaksi pientä peltiliparetta eri puolilla ilman mitään vipuja... Pitääkö Weberiin oikeesti kaikkiin pistää tiivistenauha kannen alle, jotta tiiviitä vai saako vakio räpsykannella briketit sammuun? Nyt käytössä 39€ Mustang pallogrilli, jossa siinäkin tiiviimpi kansi ku noi Weberit. Mut muuten ihan umpiruosteessa ja hiiliritilä kohta aivan kaput, siirtokahva halkes jo ekana päivänä sillon vuosia sitten... Hyvin silti pelaa piippusytyttimellä, ei sen puoleen...

Tai onko mitään hajua tästä Pallogrilli Grillchef Landmann Ø57cm (K) 11100 Musta, Pyörät, Lämpömittari - Lakkapää Oy verkkokauppa jota cdon myy nyt 72,90€ + postit 2,95€?

Edit: Ahaa, ulkomaan foorumit täynnä Weberin 2019-> Euroopan mallien kansinarinaa "
kettle leak" ja "lid leak" etc... Kuulema normaalia ja tiivistyy ku grillaa paljo rasvasta ja paskaa kertyy sinne kulhon ja kannen väliin. Ja uuden kannen saa jos mitta heittää tarpeeks pyöreestä mut samaa paskaa saa tilalle. Just joo, saa jäädä kauppaan ainakin 3 rahan hintaan Weeberi.
Ne saranamalliset weberit vuotaa kuin seula, just katoin tänään verkkokaupassa yhtä ja mulla olisi sormet mahtuneet sisään niistä raoista.
Eli ei kannata ostaa saranamallista.

Eikä kyllä tuota landmannia, landmanni on paska merkki, se on yhtä huono ku halvemmat.
 
Katoin K-Raudassa pelkästään saranattomia Webereitä, heidän Master Touchin kaikki mallinsa... Eli sillä sivun kansitelineellä. Ja jossakin oli sen lisäks jotku ihme liukutapit, joita pitkin kansi sinne telineeseen ohjautui mukamas helpommin, mutta ei herättänyt minkään sortin laatuvaikutelmaa - ikäänkuin sitä väljää kantta sai vetää melkein sivusuunnassa sinne teräslankatelineeseen.

Oisko noi tosiaan voinu Weberillä väljentää noita kansia uusiin tms.? Ei kai tuommosilla väljillä paskoilla tommosta parhaan pallogrillin mainetta pitäis olla savutettu.

499€ Performer Deluxe GBS (käytännössä pöydällä/tasolla oleva Master Touch) oli jämpti kansi (ei saranaa vaan sivuteline langasta). Mut en ala 500€ maksamaan pallorillistä.

Tai sit K-Raudan mallikappaleet on kaikki susia.
 
Itsellä saranallinen weber ja ihan tyytyväinen ollut siihen. Sen saa nopeastikin pois pikalukituksen takia ja tuohan on aika hyvin säädettävissä jos joku puoli valskaa. Omasta mielestä mukavempi käsitellä, kun ei tarvitse kantta aina laskea johonkin.
 
Täytyy yrittää tutkia noita kansia kaupassa seuraavan kerran kun tulee kohdalle, niin näkee hieman miten kieroista kansista nyt oikeasti on kyse. Kyllä omastakin Weberistä puskee savua kannen välistä kun oikein savustaa, mutta ei se ole mikään ongelma.

Tällä hetkellä jopa se puhdistusropeli kautta pohjailmansäätö on melko pahasti vääntynyt, kun oli jäänyt jotain kökköä väliin. Siellä on osittain oikeasti sormen mentävä rako, mutta niin vaan briketit ja hiilet sammuu. Toki sammuminen ei välttämättä tapahdu ihan niin nopeasti kuin ehjällä grillillä. En ole vaan saanut vielä aikaiseksi katsottua että saako sen väännettyä suoraksi, vai pitääkö tilata uusi osa.
 
Ens viikko menee mökkeillessä grillittömässä mökissä joten hankintaan meni Weber Go Anywhere -hiiligrilli. Onko tuosta palstalaisilla kokemuksia? Internetin mukaan vaikuttaa parhaalta keksinnöltä sitten viipaloidun leivän. Millaiset hiilet ovat hyviä? Marienburgeissa on melko isoa palasta, onkohan väärä valinta tuohon laitteeseen?
 
Ens viikko menee mökkeillessä grillittömässä mökissä joten hankintaan meni Weber Go Anywhere -hiiligrilli. Onko tuosta palstalaisilla kokemuksia? Internetin mukaan vaikuttaa parhaalta keksinnöltä sitten viipaloidun leivän. Millaiset hiilet ovat hyviä? Marienburgeissa on melko isoa palasta, onkohan väärä valinta tuohon laitteeseen?
Ei oo väärä valinta. Koputtelee isoimmat jollain puuklapilla vaikka vähän pienemmiksi.
 
Täytyy yrittää tutkia noita kansia kaupassa seuraavan kerran kun tulee kohdalle, niin näkee hieman miten kieroista kansista nyt oikeasti on kyse. Kyllä omastakin Weberistä puskee savua kannen välistä kun oikein savustaa, mutta ei se ole mikään ongelma.

Tällä hetkellä jopa se puhdistusropeli kautta pohjailmansäätö on melko pahasti vääntynyt, kun oli jäänyt jotain kökköä väliin. Siellä on osittain oikeasti sormen mentävä rako, mutta niin vaan briketit ja hiilet sammuu. Toki sammuminen ei välttämättä tapahdu ihan niin nopeasti kuin ehjällä grillillä. En ole vaan saanut vielä aikaiseksi katsottua että saako sen väännettyä suoraksi, vai pitääkö tilata uusi osa.
Muistaakseni sivut tais klappia pysty säätämään grillin runkoon asetetulla saranan vastakappaleella (vai miksikä tuota kutsutaan). Ja jos kansi valskaa etureunsta, niin pikalukituksella pystyy syvyys säätöä säätämään. Näin muistaakseni nyt, kun ei pääse tarkistamaan.
 
Ens viikko menee mökkeillessä grillittömässä mökissä joten hankintaan meni Weber Go Anywhere -hiiligrilli. Onko tuosta palstalaisilla kokemuksia? Internetin mukaan vaikuttaa parhaalta keksinnöltä sitten viipaloidun leivän. Millaiset hiilet ovat hyviä? Marienburgeissa on melko isoa palasta, onkohan väärä valinta tuohon laitteeseen?
Kuten jo mainittu, niin isommatkon hiilet saa pienemmäksi. Myös briketit on vaihtoehto, jos on pidempään grillaamassa. Jotkut Mustangin/Pirkan/yms. briketit on yleensä melko pieniä verrattuna esim. Weberin briketteihin, joten voi soveltua ihan hyvin tuohon grilliin. Briketit vaan syttyy hiiliä kauemmin, joten pieni piippusytytin ei ole huono sijoitus. On se pirun hyvä hiillienkin kanssa ja ne isot karahkatkin saa koputeltua pienemmiksi helpommin, kun ne on syttyneet.
 
Ens viikko menee mökkeillessä grillittömässä mökissä joten hankintaan meni Weber Go Anywhere -hiiligrilli. Onko tuosta palstalaisilla kokemuksia? Internetin mukaan vaikuttaa parhaalta keksinnöltä sitten viipaloidun leivän. Millaiset hiilet ovat hyviä? Marienburgeissa on melko isoa palasta, onkohan väärä valinta tuohon laitteeseen?
Loistava valinta, olen tuollaisen kanssa kiertänyt pari kertaa euroopan leirintäalueita, oli ihan parasta seuraa vaikka vaimokin oli mukana. Ei kitise eikä natise, tekee minkä pyytää. :D

Itse käytin milloin mitäkin hiiliä ja sytytyspaloja, olen jälkikäteen kuullut että Weberin briketit on parhaita, joten uskallan niitä suositella mutta muillakin pärjää. Itse grilli kuten mainoksista olet varmaan katsonut on todella näppärä, helppo kantaa kahvasta, kansi todella jämäkkä, siinä ilmaaukkosäädöt ja sen saan käännettyä tukevaksi tuulensuojaksi.
On myös todella tehokas, tekee kaiken grilliruoan mitä pari henkilöä tarvitsee.
 
Muistaakseni sivut tais klappia pysty säätämään grillin runkoon asetetulla saranan vastakappaleella (vai miksikä tuota kutsutaan). Ja jos kansi valskaa etureunsta, niin pikalukituksella pystyy syvyys säätöä säätämään. Näin muistaakseni nyt, kun ei pääse tarkistamaan.
Ymmärsin noista valituksista että sitä klappia on myös noissa perinteisissä saranattomissa malleissa. Itsellä on vajaa kymmenen vuotta vanha One-touch Premium, jossa ei siis luonnollisesti mitään saranaa ole, vaan se liukurullilla oleva kansipidike. Joka muuten on täysin toimiva ratkaisu. Omassa ei mitään klappia kyllä ole, mutta ei se nyt mikään ilmatiiviskään voi tietysti olla.
 
Laittakaa grillimestarit vinkkejä suht pienen kaasugrillin ostoon. Jossa sivukeitin. Jotain weberin E-320 tyylistä, mutta hieman halvempaa olisi etsinnässä. Kiitos.
Itse ostin Weberin Spirit S210 tarjouksesta 399€, ohjehinta 599€, ei mitään moitittavaa. Vaikka onkin vain kaksi poltinta niin ensi testien perusteella toimii tehokkaammin kuin moni halvempi 3-4 polttimoinen. Grillausala on todella syvä, ikään kuin neliö. Keskustelua täällä aiemminkin mutta sanoisin että riittää oikein hyvin 4 hlön grillaukseen.

Vaikea sanoa että kannattaako tuosta maksaa yli 500 euroa, mutta sen voin jo nyt sanoa että pieksee mun aikaisemmat 200-300 euron isommat kaasugrillit 6-0.
 
Viimeksi muokattu:
Täytyy yrittää tutkia noita kansia kaupassa seuraavan kerran kun tulee kohdalle, niin näkee hieman miten kieroista kansista nyt oikeasti on kyse.

Joo meen itekki Motonettiin seuraavaks kattoon niiden samat Weberit. En millään pysty uskoon, että niiden kuuluis olla noin kieroja / K-Raudassa pakko olla ollut kaikki jotain ns. susia jotka pistetty malliks ku ei myyntiin sovellu.
 
Ens viikko menee mökkeillessä grillittömässä mökissä joten hankintaan meni Weber Go Anywhere -hiiligrilli. Onko tuosta palstalaisilla kokemuksia? Internetin mukaan vaikuttaa parhaalta keksinnöltä sitten viipaloidun leivän. Millaiset hiilet ovat hyviä? Marienburgeissa on melko isoa palasta, onkohan väärä valinta tuohon laitteeseen?
Jos on biltema lähellä niin niiden briketit on ihan todella hyviä hintalaatusuhteeltaan, olen itse myös bilteman hiiliä ostanut ja muuten ovatkin ihan hyviä mutta puolet pussista on pientä höttöä.

Itse olen tänään juuri menossa ostamaan marienburgin hiiliä ekaa kertaa testiin niin näkee sit onko iso ero, huomenna tosin vasta grillailen...
 
Joo meen itekki Motonettiin seuraavaks kattoon niiden samat Weberit. En millään pysty uskoon, että niiden kuuluis olla noin kieroja / K-Raudassa pakko olla ollut kaikki jotain ns. susia jotka pistetty malliks ku ei myyntiin sovellu.
Itse myös kirjoitinkin tänne aiemmin että kävin kraudassa katsomassa kun oma grillini vuosi kuin seula, ja sieltä itseasiassa myyjä sanoi että oli ihan weberin edustajat itse koonneet ne weberin grillit... Eli eivät (valitettavasti) mitään susikappaleita ole...

Sen kannen saa oikeesti itse väännettyä tosi suoraksi, itselläkin savutti ja klonkkasi oikeen huolella tuo mutta vartin vääntelyn jälkeen enää vuotaa tyyliin 10% siitä mitä aluksi oli...
 
Ymmärsin noista valituksista että sitä klappia on myös noissa perinteisissä saranattomissa malleissa. Itsellä on vajaa kymmenen vuotta vanha One-touch Premium, jossa ei siis luonnollisesti mitään saranaa ole, vaan se liukurullilla oleva kansipidike. Joka muuten on täysin toimiva ratkaisu. Omassa ei mitään klappia kyllä ole, mutta ei se nyt mikään ilmatiiviskään voi tietysti olla.
Itsellä samat kokemukset pari vuotta vanhasta Master Touchista. Ei mitään valittamista ja tuota liukurulla systeemiä en vaihtaisi saranalliseen malliin. Varsinkin kun rotisserieta tulee aika aktiivisesti myös käytettyä tuossa.
Varmistaisin vain - tämä alennus on siis ilmeisesti loppunut? En ainakaan onnistunut löytämään itse netistä mainintaa.
Todennäköisesti on loppunut. Omani ostin 20.5. kun satuin Motonetissä kulkemaan noiden ohi. Nyt normihinnalla 59e myynnissä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 820
Viestejä
4 517 696
Jäsenet
74 480
Uusin jäsen
Merts1
Back
Ylös Bottom