Grillit & grillaus

Täällä myös Landmann Triton, mutta 3.0 mallina. Grilli tuli ostettua vuonna 2017 ja silloin hintaa oli 349e. Grilli on ollut ostamisesta lähtien rivitaloasunnossa terassilla katoksen alla ja suojapeite aina päällä kun ei ole käytössä. Ulkoisesti grillissä ei ole ei ole vielä mitään vikaa, ei ruosteita, ei irronneita osia sekä kaasunsäätimet ja niiden sytyttimet toimivat.

Ainut minkä olen pannut merkille on juurikin tuo mainitsemasi lämpö. Vähänkin viileämmällä tai tuulisella kelillä tuntuu ikään kun ei meinaisi lämmetä tarpeeksi, sekä lämmönlevittävä levyt eivät mielestäni toimi kovinkaan hyvin, kaikki grillattavat mitkä ovat lämmönlevittäjä levyjen välissä saa nopeammin paremman rusketuksen kuin grillattavat, jotka ovat lämmönlevittäjä levyjen päällä.
Tuossahan jää kannen taakse melko iso rako, kun kansi on kiinni sekä melko isot reiät löytyvät myös tuota varraslisäosaa varten. Ensimmäisenä kesänä tuli tehtyä foliosta levy, jolla sai peitettyä kannen takaa raon -> tämä tuntui auttavan jonkin verran, ensimmäisen kesän jälkeen oli suunnitelmissa tehdä joku kestävämpi ratkaisu, mutta toistaiseksi on vielä toteuttamatta. Lisäksi suunnittelin tulppaavani nuo vartaan reiät aluslevyillä ja pulteilla, mutta tämäkin projekti on vähän jääny. Voi olla, että tulee loppupeleissä vaan tänä vuonna vuorattua foliolla tuo.

Oheisessa videossa näkyy jonkin sortin reikien tilkitsemis tapa foliolla. Foliolla lämpenemisaika tippuu n. minuutilla.

Lämpeneminen/grillin nopea kuumeneminen on mielestäni tärkeitä ominaisuuksia grillissä. Mutta tuntuu, että sama vikaa koskee 500€ Landmanneja ja 1000€ webereitä. Onko väellä kokemuksia nopeasti ja kuumana pysyvistä grilleistä?
 
Onko kenelläkään kokemuksia tai muuten vaan kerrottavaa hobbyhallin kamadoista? Esim
Kohtuuhintaisia olisivat. Miten nämä mahtaa erota noista premium merkeistä, muuten kuin 2000€ halvemmalla hinnalla?
Kirjoittelin näistä kamadojen eroista joskus 2018 tähän ketjuun kun olin hommaamassa omaani ja haulla pitäisi löytyä helposti. Jos olet laittamasta tuollaista summaa kamadoon niin kannattaa katsella jotain laadukkaampaa peliä (esim. Masterbuild, Bastard) kuin noita Auplexin halpiskamadot joita myydään monilla nimillä. Jos taas löydät tuollaisen halpiskamadon hyvästä alennuksesta ( alle 400 euroa) niin tartu sellaiseen. Nuo kiinavehkeet ovat ihan toimivia perusgrillailuun ja takuunkin jälkeen voi vedota virhevastuuseen jos tulee jotain ongelmia. Itse laskin et kamadon keramiikka sekä muut osat saava hajota aika monta kertaa ennen kuin tulee halvemmaksi ostaa premium-malli.

Meillä ei esimerkiksi olla niin kovan luokan grillaajia et olisin ikinä voinut perustella kahden tonnin tai edes tonnin grillin hankintaa. En myöskään usko, että oma grillaamiseni olisi merkittävästi mukavampaa tai ruoka olisi parempaa laatugrillillä. Pihakin on sen verran suojassa, ettei naapurit näe minkä värin muna pihassa pöhisee. Omat kokemukseni ovat siis hyvät tuollaisesta halvemmastakin Kamadosta.
 
Kirjoittelin näistä kamadojen eroista joskus 2018 tähän ketjuun kun olin hommaamassa omaani ja haulla pitäisi löytyä helposti. Jos olet laittamasta tuollaista summaa kamadoon niin kannattaa katsella jotain laadukkaampaa peliä (esim. Masterbuild, Bastard) kuin noita Auplexin halpiskamadot joita myydään monilla nimillä. Jos taas löydät tuollaisen halpiskamadon hyvästä alennuksesta ( alle 400 euroa) niin tartu sellaiseen. Nuo kiinavehkeet ovat ihan toimivia perusgrillailuun ja takuunkin jälkeen voi vedota virhevastuuseen jos tulee jotain ongelmia. Itse laskin et kamadon keramiikka sekä muut osat saava hajota aika monta kertaa ennen kuin tulee halvemmaksi ostaa premium-malli.

Meillä ei esimerkiksi olla niin kovan luokan grillaajia et olisin ikinä voinut perustella kahden tonnin tai edes tonnin grillin hankintaa. En myöskään usko, että oma grillaamiseni olisi merkittävästi mukavampaa tai ruoka olisi parempaa laatugrillillä. Pihakin on sen verran suojassa, ettei naapurit näe minkä värin muna pihassa pöhisee. Omat kokemukseni ovat siis hyvät tuollaisesta halvemmastakin Kamadosta.


Itsellä on nyt ollut Bastard kamado kohta 2 vuotta ja olen grillaillut läpi vuoden. Ei ainakaan talvisin -20 pakkasilla ole ollut ongelmaa lämpötila vaihteluilla. Sen verran tullut grillailtua että pitäisi uusia munan kannen tiivisteet. En tiedä käviskö kamadojoen lasikuitupunos tiiviste suoraan huovan tilalle.
 
Kamado Bono muuten lupaa myös elinikäisen takuun ja varustelista vetää vertoja Kamado Joelle. Hinta näyttäisi olevan naurettavan vähän 649€.


Törmäsin tähän tuolla Facebookin Kamado-ryhmässä, jossa joku esitteli omaa tulokastaan.

Edit. Olikin jo mainittu täällä, mutta tuli itselleni yllätyksenä et lähtee näin halvalla ja tuollaisella varustetasolla.
 
Lämpeneminen/grillin nopea kuumeneminen on mielestäni tärkeitä ominaisuuksia grillissä. Mutta tuntuu, että sama vikaa koskee 500€ Landmanneja ja 1000€ webereitä. Onko väellä kokemuksia nopeasti ja kuumana pysyvistä grilleistä?

Kuten tuossa aiemmin suosittelin, niin osta grillin missä on infrapunapoltin niin ainakin kuumenee riittävästi.
 
Hitto kun alkoi nyt kiinnostaa ihan tosissaan tuo Kamado Bono. Sopiiko kysyä mistä löytyisi käyttäjäkokemuksia? Vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta.
 
Hitto kun alkoi nyt kiinnostaa ihan tosissaan tuo Kamado Bono. Sopiiko kysyä mistä löytyisi käyttäjäkokemuksia? Vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta.
Käyttäjäkokemuksia voi kysellä allekirjoittaneelta. Yhdet savut jo otin ribseillä tänään ja mitäpä sitä sanoisi. Kaikki toimi kuin unelma. Lämpötila pysyi vakaana, itse kamado tuntuu laadukkaalta peliltä, ritilät ja kaikki muutkin osat tuntuu että on tehty kunnolla. Lyhyen käytön perusteella iso suositus!
 
Toimitusajat on tällä hetkellä aika pitkät noilla Bonoilla, ainakin grandella josta itse kyselin.Tällainen vastaus tuli:
"Valitettavasti tämä epidemiatilanne on vaikuttanut voimakkaasti bonojen saatavuuteen. Näillä näkymin seuraava kuorma olisi tulossa toukokuun loppupuolella."
 
Toimitusajat on tällä hetkellä aika pitkät noilla Bonoilla, ainakin grandella josta itse kyselin.Tällainen vastaus tuli:
"Valitettavasti tämä epidemiatilanne on vaikuttanut voimakkaasti bonojen saatavuuteen. Näillä näkymin seuraava kuorma olisi tulossa toukokuun loppupuolella."
Onneksi ei ole kiire kun Weberin Master Touchilla pärjään kyllä hyvin mutta Kamado himo on alkanut taas nostaa päätään.
 
Tuohon Bonoon vielä sen verran, että juttelin myyjän kanssa pitkät pätkät kun toi kotiinkuljetuksella. Nämähän on siis alunperin lähtöisin Liettuasta ja ovat saaneet suurta suosiota ympäri eurooppaa. Hinnoittelu on todella aggressiivinen siihen nähden mitä näillä saa. Todella hyvä vakiovarustelu ja ikuinen takuu keraamisilla osilla. Keramiikalla on myös korkein saksalainen standardi. Firman perustajalla on oma tehdas Kiinassa ja samassa tehtaassa on ainakin aikanaan valmistettu myös Bastardeja. Eivät ole siis samaa kuin Auplexin kamadot. Auplexithan ovat siis näitä mitä myydään monella nimellä mm. Cello, Kobe, Landmann, Motonetin keraaminen grilli, Mustang, Outback, Rebel, Patton, Sumo ja KamadoBBQ.

Saatavuushan on aika heikoilla kantimilla, mutta jos toukokuussa tulee lisää, niin ehtiihän tuossa vielä grillailemaan vaikka seuraavat 10 vuotta putkeen kesät talvet :) Itse ehdottomasti odottaisin sen sijaan että nyt ostaisin samaan hintaan auplexin grillin. Kuukausi sinne tai tänne ei loppu peleissä tunnu missään.
 
Itse hankin Kamado Joe Classic 2:n Weber Master touchin tilalle pari vuotta sitten. Laite on ollut käytössä likimain joka päivä ympäri vuoden.

Laadukas laite jolla onnistuu vaivatta 450-500c lämmöt pizzan paistoa varten ja pitkät 20-24h savustus sessiot.

Masterbuilt on tuota edeltävä Kamado Joe, joten ns. premiumia sekin.

Bono on BBQ-nörttien perustama firma ja tuotteella on myös sellainen takuu kuin keraamisella grillillä kuuluukin sekä KJ:n tapaan kattava vakiovarustelu.

En näe mitään syytä hankkia auplexin kamadoa enää, jos pari sataa kalliimmalla saa elinikäisellä takuulla olevan laitteen. Joten lähtisin katsomaan mieluista laitetta näiden valmistajien joukosta: KJ, Masterbuilt, Monolith, BGE, Primo, Bastard ja Kamado Bono. Ja itselle pitkä takuu ja toimiva takuu on tärkeä asia ainakin sekä se että löydän mitä vaan lisävarusteita ikinä haluankaan hankkia.
 
Tuohon Bonoon vielä sen verran, että juttelin myyjän kanssa pitkät pätkät kun toi kotiinkuljetuksella. Nämähän on siis alunperin lähtöisin Liettuasta ja ovat saaneet suurta suosiota ympäri eurooppaa. Hinnoittelu on todella aggressiivinen siihen nähden mitä näillä saa. Todella hyvä vakiovarustelu ja ikuinen takuu keraamisilla osilla. Keramiikalla on myös korkein saksalainen standardi. Firman perustajalla on oma tehdas Kiinassa ja samassa tehtaassa on ainakin aikanaan valmistettu myös Bastardeja. Eivät ole siis samaa kuin Auplexin kamadot. Auplexithan ovat siis näitä mitä myydään monella nimellä mm. Cello, Kobe, Landmann, Motonetin keraaminen grilli, Mustang, Outback, Rebel, Patton, Sumo ja KamadoBBQ.

Saatavuushan on aika heikoilla kantimilla, mutta jos toukokuussa tulee lisää, niin ehtiihän tuossa vielä grillailemaan vaikka seuraavat 10 vuotta putkeen kesät talvet :) Itse ehdottomasti odottaisin sen sijaan että nyt ostaisin samaan hintaan auplexin grillin. Kuukausi sinne tai tänne ei loppu peleissä tunnu missään.
Mä laitoin itseni Bonojen tilausjonoon. Kyllä tässä wanhalla weberillä vielä kuukauden päivät grillaa.
 
Kokemuksia Meater+ lämpömittarista?:thumbsdown::thumbsup:
Löytyyhän sitä. Nimenomaan tuo plus-versio on parempi, koska siinä on parempi kantavuus. Itselläni oli aiemmin teräksestä tehty kamado, joka valitettavasti blokkasi pahemmin tuota kantamaa, mutta nyt yhdellä testauksella tuntuu toimivan keraamisen kamadon kanssa huomattavasti paremmin. Ei ole ainakaan toistaiseksi ollut ongelmia yhteyksissä.

Tuotahan ei sitten kannata pitää suoraan kuumien hiilien päälä useammassa sadassa asteessa, mutta on todellakin omiaan low-and-slow tyylisessä. Lisäksi tuossa on se hyvä puoli, että jos löytyy kotoa vaikka tabletti johon tuon softan asentaa, niin sen saa toimimaan myös pilvipalvelun kautta. Tarkoittaen siis että voit lähteä kotoa ja puhelin on pilven kautta yhteydessä tablettiin ja näkee koko ajan tuon lämpötilan. Lisäksi jos grillistä löytyy rotissieri joka pyörittää lihaa, niin ei mene johdot solmuun.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Löytyyhän sitä. Nimenomaan tuo plus-versio on parempi, koska siinä on parempi kantavuus. Itselläni oli aiemmin teräksestä tehty kamado, joka valitettavasti blokkasi pahemmin tuota kantamaa, mutta nyt yhdellä testauksella tuntuu toimivan keraamisen kamadon kanssa huomattavasti paremmin. Ei ole ainakaan toistaiseksi ollut ongelmia yhteyksissä.

Tuotahan ei sitten kannata pitää suoraan kuumien hiilien päälä useammassa sadassa asteessa, mutta on todellakin omiaan low-and-slow tyylisessä. Lisäksi tuossa on se hyvä puoli, että jos löytyy kotoa vaikka tabletti johon tuon softan asentaa, niin sen saa toimimaan myös pilvipalvelun kautta. Tarkoittaen siis että voit lähteä kotoa ja puhelin on pilven kautta yhteydessä tablettiin ja näkee koko ajan tuon lämpötilan. Lisäksi jos grillistä löytyy rotissieri joka pyörittää lihaa, niin ei mene johdot solmuun.

Kiitos vastauksesta. Joo, meinas ruoka kyrvähtää eilen...luotin liikaa kamadon omaan mittariin ja kun menin tarkistaa digimittarilla noin tunti etuajassa niin ruoka oli hieman ylikypsää, muttei onneks pilalla. Digimittarissa pitkät ärsyttävät piuhat. ja hankittu vielä kynämallinen tarkistusmittari. Luettu että semmoinen missä molemmat sisä ja ulkomittaus mahdollisuus olis paras. Eli tiedoksi, älkää luottako liikaa grillien omiin mittareihin, voi olla isojakin heittoja kuulemma.
 
En oikein osaa päättää mikä koko olisi hyvä kamadossa. Pallogrillissä tuo 57cm on aika optimi omassa käytössä. Joskus kun on isolle porukalle tarvinnut grillailla, on kaivannut lisää tilaa mutta aika harvoin. Bonoissa arvon nyt media, grande ja grande limitedin välillä. Hintaero noissa on niin pieni, että en pidä sitä mitenkään ratkaisevana tekijänä. Voiko kamado olla liian iso? Mitä haittaa on, jos otan tuon isoimman mallin, vaikka suurimman osan ajasta pärjäisin media-kokoisen kanssa? Hiilien kulutus kasvaa?
 
Tässä harkitsen josko myisi kaasugrillin pois ja ostaisi jonkun kunnollisin pallogrillin tilalle, ei kuitenkaan ihan älyttömällä budjetilla, saako esim 300e mitään järkevää kun vaatimuksena on että siinä olisi lisätaso/apupöytä, tuhka-astia ja lämpömittari mukana?
 
En oikein osaa päättää mikä koko olisi hyvä kamadossa. Pallogrillissä tuo 57cm on aika optimi omassa käytössä. Joskus kun on isolle porukalle tarvinnut grillailla, on kaivannut lisää tilaa mutta aika harvoin. Bonoissa arvon nyt media, grande ja grande limitedin välillä. Hintaero noissa on niin pieni, että en pidä sitä mitenkään ratkaisevana tekijänä. Voiko kamado olla liian iso? Mitä haittaa on, jos otan tuon isoimman mallin, vaikka suurimman osan ajasta pärjäisin media-kokoisen kanssa? Hiilien kulutus kasvaa?
Mitä isompi, sitä enemmän se toki syö hiiliä. Mutta toisaalta ei se kulutus NIIN paljoa kuitenkaan kasva. Itse ostin suosiolla isoimman limited-mallin. Onhan tuo hieman iso peruskäyttöön, mutta eipähän lopu tila sitten kesken jos tarvii isompaa määrää kerralla tehdä. Ja tosiaan kuten sanoit, niin hintaero ei ole kummoinen.
 
Sanoisin että käytännössä normi Large koon kamado kuten BGE Large tai KJ Classic vastaa vastaa paistoalaltaan 57cm weberiä, ainakin savustushommissa. Tämä johtuu grillien eri toimintaperiaatteesta, koska kamadossa käytetään lämmönjakajia niin koko ritilä ja lisäritilä voidaan ottaa käyttöön, toisin kuin pallossa jossa hiilloksen päälle ei voi laittaa tässä tapauksessa lihaa.
 
Tässä harkitsen josko myisi kaasugrillin pois ja ostaisi jonkun kunnollisin pallogrillin tilalle, ei kuitenkaan ihan älyttömällä budjetilla, saako esim 300e mitään järkevää kun vaatimuksena on että siinä olisi lisätaso/apupöytä, tuhka-astia ja lämpömittari mukana?
Kaikkea ei voi saada, ostat tarvittaessa jonkun sivupöydän tuon kaveriksi.
 
Tässä eilisestä ribsi-setistä videota. tuohon meni nätisti neljä oikeasti isoa rivistöä ja silti jäi tilaa. Parempi toki olisi jos olisin hankkinut erillisen telineen, mutta toistaiseksi vielä se tekemättä.
 
Kaikkea ei voi saada, ostat tarvittaessa jonkun sivupöydän tuon kaveriksi.
No joko saan sellaisen tai sitten en osta ollenkaan, tässä ihan käytännöllisyys ja säilytys ideana, en halua perus pallogrilliä vaan jonkun missä on joku pöytäsysteemi samassa :(
 
Tässä eilisestä ribsi-setistä videota. tuohon meni nätisti neljä oikeasti isoa rivistöä ja silti jäi tilaa. Parempi toki olisi jos olisin hankkinut erillisen telineen, mutta toistaiseksi vielä se tekemättä.

Tämä on paras ribsiteline, sen varmaan jo tiesitkin
 
No joko saan sellaisen tai sitten en osta ollenkaan, tässä ihan käytännöllisyys ja säilytys ideana, en halua perus pallogrilliä vaan jonkun missä on joku pöytäsysteemi samassa :(
Sitten taitaa vaihtoehtona olla käytetty Weber sivupöydällä tai kinkkipeltiä oleva grilli :(
 
Tämä on paras ribsiteline, sen varmaan jo tiesitkin
Joo ohan toi ollu listalla, mutta ei raavas mies ikeassa käy ja silloin ojs käy niin aina unohdan ton ostaa :)
 
No joko saan sellaisen tai sitten en osta ollenkaan, tässä ihan käytännöllisyys ja säilytys ideana, en halua perus pallogrilliä vaan jonkun missä on joku pöytäsysteemi samassa :(

Tuo on minustakin ihan älytöntä että esim nykywebereissä on sivupöytiä niin nihkeästi. Kunnon pöydät on kuitenkin musta aivan pakollinen varuste grillissä, polttoaineesta riippumatta.

Mulla on hiiligrillinä weberin one touch deluxe, missä on kiinteästi sivupöydät molemmilla puolilla. En ole koskaan kenelläkään muulla samaa grilliä nähnyt, joten ilmeisesti ei ollut ainakaan Suomessa mikään myyntihitti..ehkä muut sit ei vaan niitä sivupöytiä tarvi.. :)
 
Mistä sais kohtuuhintaan heat deflectorin tuollaiseen Mustangin 22" Kamadoon?

Muuten hyvä, mutta olis kiva esim. kokonainen kana paistaa epäsuoralla ja pizzakivi kuumenee pohjasta liian kuumaksi helposti ja joutuu välillä ottamaan pois jäähtymään.
 
Onko moni pistänyt tilausta menemään? Itse tilasin sunnuntaina, tosin en lamppua vaan pöksyt, ja vieläkin tilaus "Odottaa käsittelyä".

Motonetin 21" kamadoon tilasin grillikaupasta. Kohtuu hintanen ja sopi hyvin.

 
Liityin ennakkovaraus listalle. Katsellaan jos kesäkuussa pääsisi kamadoon ottamaan ensikosketusta. Kovin on kuulemma heikko tilanne toimitusten kanssa. Grande tai Grande Limited tulee, riippuen siitä mikä nopeammin Suomeen tulee.
 
Devide&conqeour Hobby Hallista 80e settipaketti jos ei toi deflektori riitä.

Tänään ekat pitsat tehty kamadolla! Onnistui todellakin hyvin. Huomenna ulkofilebiffit...:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Ja Meater+ hankittu tänään, muttei testattu vielä...
 
Viimeksi muokattu:
Kaasugrillistä pitäisi siirtyä nyt hiilien puolelle ja ajatuksissa oli Weberin vaunullinen Master Touch (lähinnä kaasusytytys houkuttelee kun oletan tuovan kaasugrillimäistä helppoutta). Mutta nyt mietin pitäisikö se olla kuitenkin tuollainen kamadomuna. Nämä on varmaan aivan eri eläimiä mutta mitäs noin yksinkertaistettuna tällainen pallogrilli-weber ja tuollainen kamado eroaa ja mahdollistaa?
 
En ole tuota Landmania livenä missään nähnyt mutta kuvien perusteella perus millin peltiä oleva markettigrilli, joka vuotaa ilmaa kuin seula ja lämmönsäätö ei ole noilla räppänöillä mitenkään mahdollista. Kiertäisin kaukaa ko. romuraudan.

Jos on aivan pakko saada halpa hiiligrilli, niin ostakaa clasun weber kopio. Pallogrilli 57 cm | Clas Ohlson

Mutta älkää nyt sitäkään oikeasti ostako vaan sijoittakaa se 200e-300e aitoon.
En ainakaan itse lähtisi arvioimaan laitteita, jos en ole niitä edes nähnyt livenä, saatikka kokeillut. Silloin ainakin itselläni ennakkoasenteet vaikuttavat aivan liikaa.
Landmannin Tennesee Broiler saapui ja kasattu perjantaina. erinomaiset ohjeet mukana, jossa ruuvit ja mutterit olivat todella asiallisesti merkattuina.
Eilen sitten varastorasvojen polttoon ja valurauta ritilöiden pieni rasvapoltto perään. Jäi ainakin uutuuttaan toimiva ja hintansa arvoinen kuva laitteesta. Varmaan kannattaa öljytä mielestäni hyvin toteutettu hiiliarinan ruuvisäätö, niin toimii paljon kevyemmin ja varmaan on pitkäikäisempi. Ilmasäätöventtiileistä pikkasen ilmaa vuotaa, mutta ei todellakaan mikään seula.
Testasin Marienburgin hiilillä, laitoin lopuksi kaikki ilma venat kiinni, niin hiilet sammuivat.
Materiaali jotain pulverimaalattua terästä, ei kyllä kovinkaan paksua, mutta painoa silti 28,4kg.
Tuhkapelti hyvä ja toimiva, toivottavasti kestää. Valurauta ritilät voisivat olla paksummastakin tavarasta. Toisaalta taas niiden nostelu on helpompaa myös naisväelle. Onneksi ovat vähän profiloituja.
Lämpöhylly nousee mukavasti kannen nostamisen mukana antaen hyvin tilaa kääntää eväät. Sivupöydät ovat tukevia ja helposti alaslaskettavia.
Eihän tämä ole optimaalinen slow and low grillaukseen tai savustukseen, niitä varten Kamado on ihan eri sarjassa. Mutta peruskäyttöön sen hommasin ja samalla selviää onko hiiligrillaus oma juttu.
Tähän mennessä siis ihan hyvät fiilikset. Minusta sain rahalle erittäin hyvän vastineen. Paljon paremman kuin autotallissa laatikossa olevalle market pallogrillille.
Aika näyttää miten tämä kestää omassa käytössä.

Ja sitten ne makuelämykset kaasugrillaukseen verrattuna.
Puuhiili antoi erittäin hyvän aromin pekoniin jolla herkkusienet oli kääritty. Nautaan en makua saanut samalla tavalla, ensi kerralla kokeilen kovemmalla lämmöllä, nyt jäi lämpö vähän alakanttiin. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa hiiligrillaamista eri muodoissa. Paljon on opittavaa ja kokeiltavaa. Lämpötila-alueiden saaminen hiilien sijoittelulla tuntuu toimivan ihan hyvin. Seuraavaksi kokeiltava weberin briketeillä.
 
Viimeksi muokattu:
A3CE8119-82D3-4AEB-879F-85728B50E7F6.jpeg13DB3EDA-F8BB-427E-B042-30BD05F89EDB.jpeg85B72695-F43C-4EFA-BC93-78C26ADD667C.jpegAD5E31F6-264A-424D-8462-2FFA364FC784.jpeg
 
Siihen pitäisi weberi 57cm pallogrilli upottaa. 80*130*6cm betonista valettu pöytälevy. Runko on vielä mietinnän alla, puuta vai rhs 50*50 putkea. Pyöriksi tulee 15" corolla vanteet akselin virkaa toimittaa vanha peräkärrystä otettu.
 

Liitteet

  • IMG_20200426_134909.jpg
    IMG_20200426_134909.jpg
    4,4 MB · Luettu: 238
Olisi tarkoitus laajentaa alkavaa ruuanlaittoharrastusta ja hankkia jonkinlainen grilli kerrostalon parvekkeelle. Järjestyssäännöissä kielletty avotulet ja kaasugrillin käyttö, mutta mitä asiaan liittyvää keskustelua seurannut, niin käytännössä kertakäyttögrilliä lukuun ottamatta kaikki näyttäisivät kuitenkin olevan lakipykälien kannalta sallittu?

Hiili-/brikettigrilli olisi lähtökohtaisesti ykkösvalinta, mutta onkohan noissa käytännössä mitään järkeä parvekekäytössä? Kuinka paljon savuttaa ym.? Naapureiden parvekkeet löytyy kuitenkin oman parvekkeen ylä- ja alapuolelta. Jos saisin valita vapaasti niin hankkisin varmaan tuollaisen Weberin Mastertouch -sarjalaisen

Toinen mahdollisuus olisi kaasugrilli. Nähdäkseni kohtuullisen hinta & laatukombinaation voisi saada tällä Weberillä:
Toisaalta tavoitteena siirtyä ainakin jossain vaiheessa hiiligrillin käyttäjäksi, jolloin tämän ei tarvitsisi olla mikään loppuelämän ratkaisu. Onko suosituksia "halppis"kaasugrilleistä?

Sähkögrilliä en välttämättä haluaisi, aiemmin sellaisen laatikko&vaunu -mallisen omistaneena. Huonoa siinä oli erityisesti lämpötilan hallinta & ruuan maussa ei ollut juuri eroa pannukypsennykseen, vaikka koitin lisäillä savustuslastuja ym. Onko joku muu onnistunut näiden kanssa paremmin?
 
Olisi tarkoitus laajentaa alkavaa ruuanlaittoharrastusta ja hankkia jonkinlainen grilli kerrostalon parvekkeelle. Järjestyssäännöissä kielletty avotulet ja kaasugrillin käyttö, mutta mitä asiaan liittyvää keskustelua seurannut, niin käytännössä kertakäyttögrilliä lukuun ottamatta kaikki näyttäisivät kuitenkin olevan lakipykälien kannalta sallittu?

Hiili-/brikettigrilli olisi lähtökohtaisesti ykkösvalinta, mutta onkohan noissa käytännössä mitään järkeä parvekekäytössä? Kuinka paljon savuttaa ym.? Naapureiden parvekkeet löytyy kuitenkin oman parvekkeen ylä- ja alapuolelta. Jos saisin valita vapaasti niin hankkisin varmaan tuollaisen Weberin Mastertouch -sarjalaisen

Toinen mahdollisuus olisi kaasugrilli. Nähdäkseni kohtuullisen hinta & laatukombinaation voisi saada tällä Weberillä:
Toisaalta tavoitteena siirtyä ainakin jossain vaiheessa hiiligrillin käyttäjäksi, jolloin tämän ei tarvitsisi olla mikään loppuelämän ratkaisu. Onko suosituksia "halppis"kaasugrilleistä?

Sähkögrilliä en välttämättä haluaisi, aiemmin sellaisen laatikko&vaunu -mallisen omistaneena. Huonoa siinä oli erityisesti lämpötilan hallinta & ruuan maussa ei ollut juuri eroa pannukypsennykseen, vaikka koitin lisäillä savustuslastuja ym. Onko joku muu onnistunut näiden kanssa paremmin?
Kerrostaloon en kyllä hiiligrilliä hankkisi ihan vaan naapurisovun ylläpitämisen takia (kuitenkin sen verran savuttaa ja palovaara on sytytysvaiheessa olemassa). Lisäksi tuhkan ja muun kanssa en todellakaan haluaisi parvekkeella olla tekemisissä. Kaasugrilli on parvekkeelle mielestäni ainoa järkevä ratkaisu, vaikka senkin kanssa saattaa tulla naapureilta valitusta. Sähkögrilleillä ei mielestäni tee yhtään mitään, ellei jostain syystä välttämättä halua ulkona lämmittää ruokaansa.

Edit. Kerrostalossa olen kyllä itsekkin asunut aikoinaan useita vuosia ja nyt muistui mieleen ne helvetillisen kuumat kesät, jolloin ei tehnyt kyllä mieli tuottaa sisätiloihin lisää lämpöä ruoanlaitolla. Silloin se sähkögrilli olisi ihan näppärä mutta ei sillä silti grillaamisen kanssa ole mitään tekemistä.
 
Viimeksi muokattu:
Kerrostaloon en kyllä hiiligrilliä hankkisi ihan vaan naapurisovun ylläpitämisen takia. Lisäksi tuhkan ja muun kanssa en todellakaan haluaisi parvekkeella olla tekemisissä. Kaasugrilli on parvekkelle mielestäni ainoa järkevä ratkaisu, vaikka senkin kanssa saattaa tulla naapureilta valitusta. Sähkögrilleillä ei mielestäni tee yhtään mitään, ellei jostain syystä välttämättä halua ulkona lämmittää ruokaansa.
Samaa mieltä. Monihan täällä grillaa hiililläkin, mutta mä ainakin sen verran ajattelen naapureita että piippusystyttimen ku rysäyttää tulille ni on koko kulmakunta savun peitossa vaikka itse grillaamisesta ei niin käryä lähtiskään.
Ja tosiaan tuhkan sun muun kanssa on omat hankaluutensa.
 
En ainakaan itse lähtisi arvioimaan laitteita, jos en ole niitä edes nähnyt livenä, saatikka kokeillut. Silloin ainakin itselläni ennakkoasenteet vaikuttavat aivan liikaa.
Landmannin Tennesee Broiler saapui ja kasattu perjantaina. erinomaiset ohjeet mukana, jossa ruuvit ja mutterit olivat todella asiallisesti merkattuina.
Eilen sitten varastorasvojen polttoon ja valurauta ritilöiden pieni rasvapoltto perään. Jäi ainakin uutuuttaan toimiva ja hintansa arvoinen kuva laitteesta. Varmaan kannattaa öljytä mielestäni hyvin toteutettu hiiliarinan ruuvisäätö, niin toimii paljon kevyemmin ja varmaan on pitkäikäisempi. Ilmasäätöventtiileistä pikkasen ilmaa vuotaa, mutta ei todellakaan mikään seula.
Testasin Marienburgin hiilillä, laitoin lopuksi kaikki ilma venat kiinni, niin hiilet sammuivat.
Materiaali jotain pulverimaalattua terästä, ei kyllä kovinkaan paksua, mutta painoa silti 28,4kg.
Tuhkapelti hyvä ja toimiva, toivottavasti kestää. Valurauta ritilät voisivat olla paksummastakin tavarasta. Toisaalta taas niiden nostelu on helpompaa myös naisväelle. Onneksi ovat vähän profiloituja.
Lämpöhylly nousee mukavasti kannen nostamisen mukana antaen hyvin tilaa kääntää eväät. Sivupöydät ovat tukevia ja helposti alaslaskettavia.
Eihän tämä ole optimaalinen slow and low grillaukseen tai savustukseen, niitä varten Kamado on ihan eri sarjassa. Mutta peruskäyttöön sen hommasin ja samalla selviää onko hiiligrillaus oma juttu.
Tähän mennessä siis ihan hyvät fiilikset. Minusta sain rahalle erittäin hyvän vastineen. Paljon paremman kuin autotallissa laatikossa olevalle market pallogrillille.
Aika näyttää miten tämä kestää omassa käytössä.

Ja sitten ne makuelämykset kaasugrillaukseen verrattuna.
Puuhiili antoi erittäin hyvän aromin pekoniin jolla herkkusienet oli kääritty. Nautaan en makua saanut samalla tavalla, ensi kerralla kokeilen kovemmalla lämmöllä, nyt jäi lämpö vähän alakanttiin. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa hiiligrillaamista eri muodoissa. Paljon on opittavaa ja kokeiltavaa. Lämpötila-alueiden saaminen hiilien sijoittelulla tuntuu toimivan ihan hyvin. Seuraavaksi kokeiltava weberin briketeillä.
Ei ole tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä vaan jakaa omia kokemuksia ja tietoa siitä mitä olen lukenut muiden kokemuksista, jotta useampi asiasta kiinnostunut pääsisi sisään tähän mielestäni hienoon harrastukseen. Paskat vehkeet kun tuppaavat ainakin itselläni tappamaan harrastusinnon hyvin tehokkaasti. Perustan siis tuon oman väitteeni useamman vuoden omaan ympärivuotiseen harrastamiseen ja ennen kaikkea siihen, mitä olen lukenut muiden harrastajien kokemuksista.

Kyse on siitä mitä grillillä tahtoo saada aikaiseksi. Eihän pihvin paistamiseen välttämättä tarvitse hiilien lisäksi kuin pari kiveä ja ritilänpalasen. Väitän edelleen, että tuolla Tennesseellä on hyvin haastavaa saada miellyttävä kokemus esim. 8h low and slow tyylisestä kypsentämisestä, johtuen juurikin tuosta grillin materiaalivahvuudesta ja noista onnettomista ilmaventtiileistä, jotka ovat samaa sarjaa mitä löytyy kaikista 20e pallogrilleistä (näiden spottaamiseen riittää ihan kuvat ja se, että on joskus sattunut jossain marketissa näkemään tuollaisen samanlaisen vehkeen jota myydään kymmenien eri brändien nimellä). Varmasti sillä onnistuu pihvin paistaminen, lopputulos on kokista kiinni. Jos koet, että tuo grilli on juuri sitä mitä halusitkin omaan käyttötarkoitukseesi, niin sehän on hyvä juttu. Olen vaan melko varma, että jos tästä hommasta innostuu yhtään enemmän, niin vaihtoon menee hyvin nopeasti.

Käyttötarkoituksia ja sitä kautta vaatimustasoja on lukematon määrä. Tässä vaan vuosia aiheeseen liittyviä foorumeja seuranneena ja myös itse alkuun samat virheet tehneenä (aluksi halpaa romurautaa, vaikka samaan rahaan saisi laadukkaampia ja monipuolisempia vaihtoehtoja), yritän jakaa tietoa muille.

Itse ainakin nautin tuosta grillaamisesta prosessina vähintäänkin yhtä paljon, kuin siitä, mitä sen lopputuloksena syntyy.
 
Viimeksi muokattu:
Mitäs muita merkkejä on laadukkaita kuin weber?
Ja miten pitkä takuu weberillä on esim tuhka-astiaan?

Taloon.com myy Napoleon merkkistä pallogrilliä karvan alle 200e, onko tuosta merkistä kenelläkään kokemusta?
Arvostelut mitä löysin oli pääasiassa kehuja, mutta silmään pisti yksi missä sanottiin että tuhka-astia oli jo runsaan vuoden jälkeen ruostunut paskaksi, ja maahantuojalta oli ilmoitettu siinä osassa olevan vain vuoden takuu...
 
Mulla oli tuommoinen landmann tennesee broilerin tyylinen grilli. Verkkokaupan anton oliver xl. Oli kyllä aivan onneton laitos jolla ei tosiaan onnistunut kuin pihvien teko. Lämmön säätö mahdotonta ja muutenkin ala-arvoinen tuote josta en olisi kyllä maksanut edes 50€.
Landmann näyttäisi hieman paremmin tehdyltä, mutta kyllä silti suosittelisin weberin palloa. Se tuli itsekin hommattua ja on ihan eri planeetalta. Jos siis joku vielä miettiin minkä hommaisi.
 
Kerrostaloon en kyllä hiiligrilliä hankkisi ihan vaan naapurisovun ylläpitämisen takia (kuitenkin sen verran savuttaa ja palovaara on sytytysvaiheessa olemassa). Lisäksi tuhkan ja muun kanssa en todellakaan haluaisi parvekkeella olla tekemisissä. Kaasugrilli on parvekkeelle mielestäni ainoa järkevä ratkaisu, vaikka senkin kanssa saattaa tulla naapureilta valitusta. Sähkögrilleillä ei mielestäni tee yhtään mitään, ellei jostain syystä välttämättä halua ulkona lämmittää ruokaansa.

Edit. Kerrostalossa olen kyllä itsekkin asunut aikoinaan useita vuosia ja nyt muistui mieleen ne helvetillisen kuumat kesät, jolloin ei tehnyt kyllä mieli tuottaa sisätiloihin lisää lämpöä ruoanlaitolla. Silloin se sähkögrilli olisi ihan näppärä mutta ei sillä silti grillaamisen kanssa ole mitään tekemistä.

Täysin samaa mieltä. Kaasugrilli ainoa järkevä, tosin sekin saattaa naapureita ärsyttää, koska välillä aikamoinen kärtsä tästäkin lähtee. Hiiligrilliä en uskaltaisi hommata.

Nimim. 1,5v sitten kerrostalosta pois muuttaneena :)
 
Mulla oli tuommoinen landmann tennesee broilerin tyylinen grilli. Verkkokaupan anton oliver xl. Oli kyllä aivan onneton laitos jolla ei tosiaan onnistunut kuin pihvien teko. Lämmön säätö mahdotonta ja muutenkin ala-arvoinen tuote josta en olisi kyllä maksanut edes 50€.
Landmann näyttäisi hieman paremmin tehdyltä, mutta kyllä silti suosittelisin weberin palloa. Se tuli itsekin hommattua ja on ihan eri planeetalta. Jos siis joku vielä miettiin minkä hommaisi.
Mulla on tommonen Anton Oliver XL. Jestas että se on surkeeta laatua. Kasattuna killittää ihan niin että kansi jää pari senttiä toiselta puolelta raolleen ja jos saat väännettyä niin että kansi on kiinni niin tuhkahylly kenottaa miten sattuu.
Ilmaa tossa on ihan turha yrittää säätää koska vuotaa kuin seula ja edes piippu ei sovi kunnolla katon profiiliin ja siltäkin vuotaa savua ulos jos yrittää savustaa.
Hiilihissi on melkein puhkikulunut kahden täysikesän jälkeen ja muutenkin alkaa maali räpsyä sieltä täältä pois.
Hiilihissi sinällään oli aivan loistava keksintö ja sellaisen kun saisi johonkin oikeasti hyvään grilliin niin olis mahtavaa. Ja emaloidut ritilät on vielä kun uudet ja tilaa tossa on vallan helvetisti, mutta hiilihissi kattaa vain noin 3/4 osaa pinta-alasta joten aina jää kylmiä kohtia.

Toi oli jossain Verkkokaupan supertarjouksessa 99e ja kun pistin vähän reklamaatiota laadusta niin sain vielä 50e takas, joten siihen nähden kolme vuotta palvellu ihan jees. Ens vuonna pitääkin sitten koittaa jos sais ostettua kunnon Weberin.
 
Muistan myös viime kesältä tämän Anton Oliver XL keissin täältä foorumeilta. En siis väitä, että tuo Landmann Tennessee olisi 1:1 sama härpäke mutta kovasti on saman näköinen ja uskon vahvasti, että jakavat ainakin osan samoista ongelmista.
 
Laittelen kyllä lisää kokemuksia Landmann Tennesee grillistä kun niitä kertyy. Kansi jäi tuossakin alussa etureunasta lonkolleen, mutta helposti sai istumaan täysin kohdalleen kun sääti saranoita.
Ei tämä mihinkään Slow and Low valmistukseen sovellu, kuten jo aiemmin laitoin. Silloin hankinta olisi kohdistunut Kamadoon.

Ostin vapuksi testiin HK 2,5kg naturel ribsirivit. Meinasin sen valmistaa sovelletulla 3-2-1 menetelmässä savustaen.
Sitten nähdään meneekö hermo grilliin vai tuleeko gurmeeta, valmistelut 6% suolalla yön yli ja poppamiehen rubit pintaan.
Ja itsetunto riittää hyvin myöntämään jos grilli osoittautuu fiaskoksi. En ole mikää Landmannin, enkä muunkaan merkin fanipoika, vaan suhtaudun asioihin aina objektiivisesti, ilman etukäteen tuomitsemista tai ylistämistä.
Elämässä oppii koko ajan uutta :)
 
mulla oli kanssa Oliver XL, 2 kertaa grillasin minkä jälkeen 2 talvea seisoi pihalla ja tänä keväänä kuskasin kaatopaikalle. Ihan luokatonta paskaa kaikin puolin
 
Kaasugrillin kaveriksi pohdin joskus weberin smokey mountainia mutta taidan sittenkin päätyä master touchiin. Eikös tuollakin onnistu pitkät sessiot ilman jatkuvaa kyttäilyä ja säätöä?

Mikäs noista versioista nyt olisi sitten optimaalisin tähän low & slow tyyliseen kokkailuun? Tuosta master touch premiumistakin näyttää meinaan olevan paria eri versiota.

Mitä tuolla premiumiin satsauksella edes saa vrt. normiversio?
 
Viimeksi muokattu:
Ostin kamadoon pizzakiven ja Vappuna aattelin testata. Minkälainen leipälapio pitää olla kun käsittelee ohutpohjaista pizzaa pizzakivelle ja pois 500 asteisesta kamadosta? Paistoaika ei varmaan oo kovin pitkä :)
 
Tietääkö joku mitä eroa näillä kahdella eri Weber MASTER-TOUCH versiolla on?

Master-Touch GBS E-5750
ja
Master-Touch GBS E-5755

Aikani olen yrittänyt vertailla eri myyntipaikkojen sivuilla, mutta mtn eroja en löydä kuvauksista saatika Weberin kotisivuiltakaan. Hintaero näiden välillä kuitenkin siinä muutaman kympin luokkaa.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
258 431
Viestejä
4 490 821
Jäsenet
74 157
Uusin jäsen
mursu-90

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom