Grillit & grillaus

Meater+ käytössä, aivan loistava. Toimii grillissä, uunissa, paistaessa ja savustuspöntössä, kun puinen lähetin on lähellä.
Landmann hinta on 190€ ja WMT premium 350€.
vaikka hinta ei tätä päätöstä yksin ratkaise.
Yksi kaveri laittoi äsken viestiä, että hänellä on ollut Landmannin vanhempi malli aktiivikäytössä nyt 5v ilman mitään ongelmia. Valurauta parilat kestäneet hyvin. Ilmaa vuotaa pikkasen slow and low savustuksessa, joten ainakin tiiveydessä häviää Weberille. Tuhkapellille pääsee kovemmalla sateella kertymään vettä, mikä tuhkan kanssa muodostaa lipeää. Tämän johdosta tuhkapelti alkaa olla osittain jo puhki. Grilli on siis katoksen alla mutta sivusta pääsee satamaan.
Mielelläni kuulisin muitakin kokemuksia, jos joltain löytyy.
WMT on takuuvarma.

Weber master touch oli tosiaan 3 vuotta käytössä ja sinä aikana pysyi kuin uutena kun syksyllä putsas hyvln. Oli pressun alle ulkona koko vuoden, eikä mitään ruostumisen merkkejä. Oli myös smokey mountain, mutta loppua kohti käyttö jäi aika vähälle kun wms:llä savusteli lähes yhtä hyvin, varsinkin kun kyseessä oli vaan yksittäiset lihat, jolloin ei tarvinut useampaa kerrosta. Landmanista ei kokemuksia, ehkä enemmänkin kysymys sulle, jos oot sijoittanut meateriin, niin landmanin ja weberin ero on meaterin verran, mikset ostanut 20e bt lämpömittaria?
 
Millaisia suojapeitteitä Weberin 57cm master touchille löytyisi? Grilli tulossa taivasalle sateen armoille, joten ihan sellaisenaan en pitäisi jatkuvasti. Weberin oma vaikuttaa vähän hintavalta.
 
Pitäisi hommata kaasugrilli rivarin terassille. Minkä ottaisitte hintaluokassa 450-550€? Pääasiassa makkaran grillausta, ja satunnaisesti sitten muutakin kun vieraita käy. Tarpeeseen tietty riittäisi halvempikin grilli, mutta en nyt halvinta kiinapeltiä haluaisi. Helppokäyttöisyys etusijalla.

Näitä katselin, onko niin että Weber on ainoa oikea grilli?
 
Pitäisi hommata kaasugrilli rivarin terassille. Minkä ottaisitte hintaluokassa 450-550€? Pääasiassa makkaran grillausta, ja satunnaisesti sitten muutakin kun vieraita käy. Tarpeeseen tietty riittäisi halvempikin grilli, mutta en nyt halvinta kiinapeltiä haluaisi. Helppokäyttöisyys etusijalla.

Minulla on tuollainen 4 polttimoinen Landmann Triton. Tuulisella kelillä tuuli puhaltaa lämmön harakoille, pitäisi koittaa rakennella tuulensuojaa. Muutenkin tuntuu että grilliin ei saa tarpeeksi lämpöä vaikka vaihdoin uuden 2kg/h paineensäätimenkin. Muuten grilli on laadukas, ei ole ruostunut ollenkaan vaikka on ollut pari vuotta jo pihalla.
 
Onkos täällä kellään grilli lasitetulla terasilla? Käryääkö pahasti? Ostettiin omakotitalo viime kesän lopulla ja ei ehditty montaa kertaa grillailla kun oli jo syksy ja sateet. Grilli oli ulkona noiden grillauskertojen välillä ja tässä nyt suunnittelen tulevaa grillikautta, että mihin kaasugrillin sijoittaisi. Tuonne lasitetulla osalle olisi siinä mielessä hyvä laittaa, että pystyisi grillata kelistä riippumatta. Epäilyttää vähän että miten pahasti grillauskäryt jää tuonne. Yhdellä seinällä on kolmiosainen liukuovi ja kolmella seinällä liukuikkunat, että kyllä sinne vetoa saisi tarpeen tullen, mutta mahtaako tuokaan auttaa? Seinät ei ole siis lattiasta kattoon lasia, puupanelointi alaosassa ja sitten nuo liukuikkunat. Lasiovet sitten on käytännössä koko seinän mittaiset.
 
Pitäisi hommata kaasugrilli rivarin terassille. Minkä ottaisitte hintaluokassa 450-550€? Pääasiassa makkaran grillausta, ja satunnaisesti sitten muutakin kun vieraita käy. Tarpeeseen tietty riittäisi halvempikin grilli, mutta en nyt halvinta kiinapeltiä haluaisi. Helppokäyttöisyys etusijalla.

Grillaus on mukavaa puuhaa, tässä parin viikon sisällä grillattu ulkofilettä, makkaraa, kanaa, possua, hampparipihvejä yms. Noista varmaan mikään ole huono, mutta ehkä ostaisin Weberin, koska on saanu kavereilta paljon kehuja. Ja nyt näemmä ihan hyvä tarjouskin päällä.
 
Weber master touch oli tosiaan 3 vuotta käytössä ja sinä aikana pysyi kuin uutena kun syksyllä putsas hyvln. Oli pressun alle ulkona koko vuoden, eikä mitään ruostumisen merkkejä. Oli myös smokey mountain, mutta loppua kohti käyttö jäi aika vähälle kun wms:llä savusteli lähes yhtä hyvin, varsinkin kun kyseessä oli vaan yksittäiset lihat, jolloin ei tarvinut useampaa kerrosta. Landmanista ei kokemuksia, ehkä enemmänkin kysymys sulle, jos oot sijoittanut meateriin, niin landmanin ja weberin ero on meaterin verran, mikset ostanut 20e bt lämpömittaria?
Meater+ on ollut pari vuotta. Siihen aikaan ei ollut 20€ saatavilla kuin langallisia mittareita, jollainen jo löytyy. Muutenkin väittäisin, että ominaisuudet ja monikäytettävyys ovat paljon paremmat Meatrissa.

WMT ja LandmannTennesee Broiler välillä on paljon käytettävyyteen liittyviä eroja johtuen rakenteesta. Esim sivutasot, alatasi ja tuo korkeussäädettävä hiiliarina. Laadullisesti Weber on varmasti edellä, no question. Autotallista läytyy market pallogrilli laatikosta. Ja saa pysyäkin siellä.
 
Pitäisi hommata kaasugrilli rivarin terassille. Minkä ottaisitte hintaluokassa 450-550€? Pääasiassa makkaran grillausta, ja satunnaisesti sitten muutakin kun vieraita käy. Tarpeeseen tietty riittäisi halvempikin grilli, mutta en nyt halvinta kiinapeltiä haluaisi. Helppokäyttöisyys etusijalla.

Näitä katselin, onko niin että Weber on ainoa oikea grilli?
Weber on noista halvin ja muutenkin laadukkain. Tarttuisin Weberin tarjoukseen, ennen kuin laitteet loppuu.
 
Onkos täällä kellään grilli lasitetulla terasilla? Käryääkö pahasti? Ostettiin omakotitalo viime kesän lopulla ja ei ehditty montaa

Varmaan riippuu ja riippuu, mutta ite just hommasin grillin kerrostalon lasitetulle parvekkeelle, eikä ole jäänyt käryt partsille pyörimään, vaikka oon avannut vaan grillin kohdalta lasit. Eikä tuupannut sisään, vaikka kämppä on pahasti alipaineinen, vähemmän tullut safkanhajua sisään kun keittiössä kokatessa.

Mutta nenissä on eroja, ja grillattavissa, ja siinä laittaako peltilaatikkoon leppäsavulastuja... ;)
 
Weber on noista halvin ja muutenkin laadukkain. Tarttuisin Weberin tarjoukseen, ennen kuin laitteet loppuu.
Samaa mieltä. Viime kesänä metsästin pitkälle loppukesään samanlaista Weberiä ja elokuun loppuun meni ennen kuin sellaisen sain kotipihaan. Mökillä käytössä Weberin Q3200 joka toimii vieläkin moitteettomasti 9 vuoden käytön jälkeen.
 
Millaisia suojapeitteitä Weberin 57cm master touchille löytyisi? Grilli tulossa taivasalle sateen armoille, joten ihan sellaisenaan en pitäisi jatkuvasti. Weberin oma vaikuttaa vähän hintavalta.
Miksi et? Itsellä ollut ainakin 4v pihalla, miksikään ei ole mennyt, en mä ainakaan minkään pressun kanssa jaksaisi pelata, halvempaa tarvittaessa 10+v välein hommata uusi (käytetty) kuin veivata jotain ylimääräistä...
 
Tällä hetkellä loppusuoralla on enää kaksi grilliä, sillä Kamadot hylkäsin ainakin tässä vaiheessa (Muurikan säädettävä sähkösavustin hoitaa pidemmät ja tasaiset savustukset hyvin, väri ja maku pintaan sitten grillillä.)
  1. Landmann Tennesee Broiler
  2. Weber Master-Touch Premium E-5770
Weberistä on täällä tietoa vaikka kuinka paljon ja se on takuu hyvä omassa luokassaan.
Mutta löytyykö täältä keltään kokemuksia tuosta Landmannista tai sen edeltävistä malleista, sillä se sopisi tarkoitukseeni jopa paremmin ?
Miten muurikalla savustetaan "mitään" (pois lukien kala ja pienet kasslerin palaset), joulukinkku tms. ei taida sopia sisään ollenkaan ja purujen kanssa pelatessa 6+h savustukset lienee vähemmän motivoivia? Itse jälkikäteen ajatellen ostaisin ehkä kamadon, WMT:ssä lämpötilan säätö vähän tuskaista erityisesti savustusta ajatellen (green egiin saa ainakin PIDin) ja kamado taitaa mennä missä tahansa hommassa paljon pienemmällä briketti/hiili määrällä (eli sitä kautta säästää mutta vai jotain kymppejä vuodessa), WMT:ssä ainakin syttynyt briketti palaa kohtu reilusti vaikka kaikki lävet pistäisi kiinni (max 25% jää jäljelle)... Mutta jos päätöksesi olet jo noin pitkälle tehnyt niin WMT ainakin toimii (käytettynä saa vielä hyvällä hintaa erityisesti syksyihin keväällä ostettuja kun ei motivaatio olekaan käyttäjällä riittänyt - joten hintalaatusuhe on erittäin kohdallaan).
 
Miksi et? Itsellä ollut ainakin 4v pihalla, miksikään ei ole mennyt, en mä ainakaan minkään pressun kanssa jaksaisi pelata, halvempaa tarvittaessa 10+v välein hommata uusi (käytetty) kuin veivata jotain ylimääräistä...
Toisaalta ihan varteenotettava vaihtoehto tämäkin.
 
Pitäisi hommata kaasugrilli rivarin terassille. Minkä ottaisitte hintaluokassa 450-550€? Pääasiassa makkaran grillausta, ja satunnaisesti sitten muutakin kun vieraita käy. Tarpeeseen tietty riittäisi halvempikin grilli, mutta en nyt halvinta kiinapeltiä haluaisi. Helppokäyttöisyys etusijalla.

Näitä katselin, onko niin että Weber on ainoa oikea grilli?
Mulla oli samat speksaamiset vuosi sitten ja finaaliin pääsi juuri sama weberi ja napoleon rogue. Nämä kaksi grilliä tuntui kaikista vankkatekoisilta ja toimivilta. Napoleon oli reilun satkun kalliimpi, niin weberi tarttui silloin mukaan. Liikkeistä paikanpäällä ostettuna voi koittaa vielä tingata esim parillaa tai pannua mukaan, mutta tuskin saa tuohon alle 500€ hintaan. Ilo on ollut tuolla grillita halppis tokmannin vehkeen jälkeen :)

 
Tais löytyä Suomen edullisimpia Kamadoja.
 

Liitteet

  • AA9A2F78-8F28-45F3-BC3B-717995CE4291.jpeg
    AA9A2F78-8F28-45F3-BC3B-717995CE4291.jpeg
    105,7 KB · Luettu: 443
Pitäisi hommata kaasugrilli rivarin terassille. Minkä ottaisitte hintaluokassa 450-550€? Pääasiassa makkaran grillausta, ja satunnaisesti sitten muutakin kun vieraita käy. Tarpeeseen tietty riittäisi halvempikin grilli, mutta en nyt halvinta kiinapeltiä haluaisi. Helppokäyttöisyys etusijalla.

Tämän Weber Q3000:n tsekkaisin myös. Vähemmän peltilaatikko, kuin nuo muut.

Oho... Weberi tilattu jo
 
Viimeksi muokattu:
Tämän Weber Q3000:n tsekkaisin myös. Vähemmän peltilaatikko, kuin nuo muut.

Mä just hommasin Q3200:n ja ihan hyvältä peliltä vaikuttaa. Olisin kyllä varmaan itekkin mennyt tuolla Spiritillä, jos ei olisi ollut tiukkoja tilarajoitteita, vähän isompi ja paremman mallinen grillausala ja suojatut paloputket (Q -sarjassa putket on avoimet, mutta ritilä on niiden kohdalta umpinainen).
 
Mä just hommasin Q3200:n ja ihan hyvältä peliltä vaikuttaa. Olisin kyllä varmaan itekkin mennyt tuolla Spiritillä, jos ei olisi ollut tiukkoja tilarajoitteita, vähän isompi ja paremman mallinen grillausala ja suojatut paloputket (Q -sarjassa putket on avoimet, mutta ritilä on niiden kohdalta umpinainen).

Eikös noissa Q3200:ssa ole noi polttimet järjestelty siten, että epäsuora grillaus on vähintäänkin hankalaa?

Itellä oli aikanaan Q120 ja pika-/makkaragrillinä se oli kyllä ihan hyvä. Noidenkin laatu on vain laskenut kuin lehmän häntä. Meinasin tuon ~10v vanhan Q120:n korvata uudella vastaavalla, mutta onhan nuo uudet aivan pirusti hempulampia. Sama ongelma on kyllä muillakin merkeillä, paino kevenee joka uudistuksessa ja muoviosien määrä kasvaa...
 
Please, älkää ottako itseenne, jos kysellään tai vertaillaan muita merkkejä Weberiin.
En halua itse yhtään Weberiä väheksyä, päinvastoin se on minustakin laadullisesti omaa luokkaansa mikä olen nähnyt ja kuullut.
Ja on varma valinta myös minulle.
Yritän vaan selvittää ja saada kokeneemmilta lisäinfoa, olisiko muitakin vaihtoehtoja tarpeeseeni.
Sillä weberiin kuin hommaan tarvittavat lisävarusteet, niin hintalappu on yli kaksinkertainen. Ja sillä rahalla saisi jo kiinan Kamadon.

Oma 4 polttimen Campingas kaasugrilli on nyt palvellut ilman mitää ongelmia 5 vuotta aktiivi käytössä, poislukien lämmönjako/rasvapelti joka on palanut osittain puhki. Toimii riittävästi foliolla päällystettynä. Weberin laatu on näissäkin paljon parempi ja varmaan nykytilanteessa siihen kääntyisin, jos uutta tarvitsisin.
Mutta saanko sijoitetulle lisärahalle riittävää vastinetta on se kysymys jonka itselleni asetan.
Harrastukset toki maksavat, eikä hyvää saa ikinä halvalla. Tuolta akselilta pitää löytää itselleen sopiva ratkaisu.
Harvalla täälläkään näyttää olevan Green Egg tarvittavilla lisävusteilla, vaikka harva kiistää sen huippulaadun ;)
 
Niin.. 500EUR Ladalla pääsee ihan samassa ajassa prismaan kuin sillä 500kEUR Bentleylläkin, joten "saako rahalle vastinetta" on kovin subjektiivista.

Lisätään nyt vielä, että Weber ei todellakaan ole grillimaailman Bentley. Itse asiassa ei edes mersu tai bemari, vaan ennemminkin Toyota. Eli toimiva peruspeli. Suomalaiset on vaan grillauksessa ladakansaa, joten harva panostaa edes siihen weberiin, eikä noita high-end grillejä (Lynx, Fire Magic, yms) edes suomesta oikein saa.

Se mitä rahalla sitten saa on lähinnä rosteria. Mitä enemmän lyö kiinni, sitä paksumpaa/laadukkaampaa rosteri on. Ja toki sit saa infrapunaa, varrassysteemit, yms.
 
Please, älkää ottako itseenne, jos kysellään tai vertaillaan muita merkkejä Weberiin.
En halua itse yhtään Weberiä väheksyä, päinvastoin se on minustakin laadullisesti omaa luokkaansa mikä olen nähnyt ja kuullut.
Ja on varma valinta myös minulle.
Yritän vaan selvittää ja saada kokeneemmilta lisäinfoa, olisiko muitakin vaihtoehtoja tarpeeseeni.
Sillä weberiin kuin hommaan tarvittavat lisävarusteet, niin hintalappu on yli kaksinkertainen. Ja sillä rahalla saisi jo kiinan Kamadon.
Täähän se on, että muista ei saisi edes puhua kuin Weberistä. Meillä on mökillä ollut yli 15 vuotta käytössä Landmannin kaasugrilli, jota on käytetty paljon. Ruuveja ja säätönuppeja sekä letkuja on vaihdeltu, mutta yhä se vain toimii. Valurautaiset ritilät ja parilat on rasvapolteltu huolella aina tarpeen mukaan. Ei ole keksinyt mitään syytä vielä alkaa tuota vaihtamaan.

Kotiin on sen sijaan mietinnässä hiiligrilli tai uusi kaasugrilli. Siellä on nyt joku Mustangin kaasugrilli, joka kaipaisi kovasti laittoa eikä taida jaksaa enää käydä sitä tekemään. Niin ja ikää on 10v. vähemmän kuin mökin grillillä ja käyttöä ollut vähemmän. Että on noissa eroa, mutta Weber ei ainoa kestävä ole.

Hiili jotenkin houkuttelisi, mutta en tiedä viitsiikö pienelle rivaripihalle ottaa naapureita savustamaan... Kellään kokemusta tuosta? Saako naapurit kimppuun?
 
@SweeneyTodd
Hiiligrilli ei juurikaan savuta kunhan sytyttää kunnolla. Piippusytytin aika ehdoton. Itse en ainakaan kokisi ongelmana pienenkään pihan tai naapureiden kanssa.
 
Eikös noissa Q3200:ssa ole noi polttimet järjestelty siten, että epäsuora grillaus on vähintäänkin hankalaa?
Itellä oli aikanaan Q120 ja pika-/makkaragrillinä se oli kyllä ihan hyvä. Noidenkin laatu on vain laskenut kuin lehmän häntä. Meinasin tuon ~10v vanhan Q120:n korvata uudella vastaavalla, mutta onhan nuo uudet aivan pirusti hempulampia. Sama ongelma on kyllä muillakin merkeillä, paino kevenee joka uudistuksessa ja muoviosien määrä kasvaa...

Ne on sellaisessa O -muodossa, eli toinen poltin kiertää grillin ympäri ja toinen kulkee keskellä poikittain. Epäsuoraa voi siis grillata niin että vetää tuon keskiputken pois päältä ja pistää safkat keskelle, niin lämpö tulee ympäriltä. Ainakin se perusidea on tuo. En sitten tiedä onko se käytännössä parempi tai huonompi kuin III -järjestys, ja keskimmäinen poltin pois päältä...?
 
Hiili jotenkin houkuttelisi, mutta en tiedä viitsiikö pienelle rivaripihalle ottaa naapureita savustamaan... Kellään kokemusta tuosta? Saako naapurit kimppuun?

Itse grillaan rivitalopihalla eikä ole kukaan lähistöltä valittanut, vaikka savustan. Eniten savua tulee siitä kun sytyttää briketit piipussa, sekin aika lyhytaikaista.
Veikkaisin, että omaa naapuria häiritsee enemmän toisen puolen naapurin terassilla tupakointi.
 
Hain myös itse ton E-310 Weberin Verkkokaupasta kuleksimasta. Itse vain omistanut halpoja kaasugrillejä ennestään, niin kuuluuko näitä aina jotenkin "ajaa sisään", ennen kuin alkaa grillaamaan? Esim jotain ritilöiden voitelua jne jne?
 
Please, älkää ottako itseenne, jos kysellään tai vertaillaan muita merkkejä Weberiin.
En halua itse yhtään Weberiä väheksyä, päinvastoin se on minustakin laadullisesti omaa luokkaansa mikä olen nähnyt ja kuullut.
Ja on varma valinta myös minulle.
Yritän vaan selvittää ja saada kokeneemmilta lisäinfoa, olisiko muitakin vaihtoehtoja tarpeeseeni.
Sillä weberiin kuin hommaan tarvittavat lisävarusteet, niin hintalappu on yli kaksinkertainen. Ja sillä rahalla saisi jo kiinan Kamadon.

Oma 4 polttimen Campingas kaasugrilli on nyt palvellut ilman mitää ongelmia 5 vuotta aktiivi käytössä, poislukien lämmönjako/rasvapelti joka on palanut osittain puhki. Toimii riittävästi foliolla päällystettynä. Weberin laatu on näissäkin paljon parempi ja varmaan nykytilanteessa siihen kääntyisin, jos uutta tarvitsisin.
Mutta saanko sijoitetulle lisärahalle riittävää vastinetta on se kysymys jonka itselleni asetan.
Harrastukset toki maksavat, eikä hyvää saa ikinä halvalla. Tuolta akselilta pitää löytää itselleen sopiva ratkaisu.
Harvalla täälläkään näyttää olevan Green Egg tarvittavilla lisävusteilla, vaikka harva kiistää sen huippulaadun ;)
Lisävarusteita en ole ikinä ymmärtänyt, mitä sellaista on pakko hankkia ja vielä "weber"-merkiltä ja erityisesti jotenkin siten että näistä tulisi muutamaa kymppiä enempää lisähintaa?

Weberin hyvä puoli on että se kestää, eli ei tartte haeskella peltejä/polttimia/säätiä (ainakaan niin usein), senkun vain grillaa.
Huono puoli on hinta, mutta se on tietyllä tapaa myös hyvä puoli ts. laitteilla on jonkilaiset jälkimarkkinat toisin kuin muilla grilleillä -> pääset käytetystäkin jollain tavalla eroon.
Hinta-laatusuhde tuskin on merkittävästi halvempia parempi, ostat ½ halvemman grillin niin vaihtoehtoiskustannus huomioiden voit uusia sitä "ilmaiseksi" karkeasti 10v välein 7% tuotto-odotuksella, ts. weberin pitäisi kestää 20v jotta se olisi yhtä halpa. Kun yhtälöön lisätään paremman laitteen käyttömukavuus niin ehkä se weber sitten kuitenkin on keskimäärin parempi.

Voisi sanoa että halvalla voi kyllä saada kohtuullisen grillin, mutta sitten pitää tietää mitä on ostamassa. Ts. jos sokkona otat webrun tai jonkun halpiksen niin keskimäärin halpis on susi.

Jälkimarkkinoista on sekin etu että saat kohtuuedukkaasti laatupelin (itse ostin WMT premikan 130e:llä syksyllä kun sama peli oli keväällä 250e:llä hankittu ja sitten kyllästytty, käytännössä säästin 120e eli ½ grillin hinnasta)...

Kaverilla oli landmanni joku 10v, valurauta polttimet uusittiin muistaakseni 3 kertaa. Parikin kertaa porailin porakoneella reikiä auki kun mistä sitä nyt lauantaina klo 1800 uusia polttimiakaan saisi ja olisi mukavaa jos lämpö olisi edes niin tasainen ettei toinen pää makkarasta ole hiilenä ja toinen edelleen jäässä. Samanlainen vastaava grilli toisaalla ei puhtaassa makkaranpaistossa samasta ongelmasta kärsinyt, joten päädettiin siihen että lihoista tippuva marinadi nuo polttimet tuhoaa, ensiapuna olisi varmaan pitää polttimet polttoöljykylpyyn syksyllä jos grillauksen lopettaa talveksi.

Toisella on campingaz, ja no, siitä ei voi kyllä muuta todeta että väärässä paikassa säästetyt 300e (600e vs ~vastaava webru 900e). Aivan järjetön himmeli pletkuista pelleistä (jo pelkästään kokoaminen oli hanurista) todella käyttökelvottomiin grilliritilöihin, rosteripolttimot varmaan kestää, mutta tuolla vehkeellä itse grillaaminen on kokonaisuutena aivan syvältä.

Sitten on olemassa jotain luciferejä tms. joista on 2 sarjaa: "marketti" ja "premium" ja vähemmän yllättäen tuota markettia on tarjolla ja premiumia ei saa oikein mistään (siis suomesta). Premikassa on kaikki rosteria ja hintakin alkaa olemaan weberin hinnoissa, mutta eipä ole myöskään laadussa/käyttömukavuussakaan valittamista.

Kiinasta kun noita grilleja tuottaa niin siinähän saa valita kuvastosta että millä osilla se kasataan, erikokoisia runkoja, olematonta/kohtuullista peltiä/rosteria, polttimoista valurautaa/rosteria eri tehoilla, erilaisia ritilöitä. Toisin sanoen nuo kaikki "halpikset" tullee "samasta tehtaasta" mutta niihin on vain valittu kuvastosta eri osat. Logo luonnollisesti lyödään kylkeen sen mukaan millaisen ostaja haluaa. Ts. tuolta katalogista (sen nähneenä) saisi kyllä kasattua ihan miehekkään grillin ja jos olisi access tehtaalle niin varaosiakin jotenkin saisi, mutta käytännössähän yksityisen ihmisen on mahdotonta päästä varaosaiin kiinni eikä niitä tunnu jälleenmyyjilläkään olevan (koska ei liene kannattavaa pitää hyllyssä) joten kun grillistä jotain antautuu niin sen saa pistää kaatikselle...

Itsellä oli e310 spritti -> muuten ihan kohtis, mutta se ylätaso aivan liian alhaalla josta syystä alatason käyttökelpoinen pinta-ala on pienehkö -> pistin mäelle. Ostin WMT:n käytettynä ja grillailin sillä vuoden päivät. Rinnalle ostin 3 polttimisen genesis-II:n (ettei aina tartte pelata kiilillä/briketeillä), se taas tuntuu olevan "tuhnu" ts. hanikat saa olla kaakossa ja siltikin vaikea polttaa mitään. Tuossa kopassa pitäisi olla 4 poltinta ja jälkikäteen ajatellen varmaan joku "halpis"-grilli olisi ollut parempi sijoituskohde kun kuitenkin edelleen todella paljon tulee tehtyä WMT:llä, ts. kaasua käytän lähinnä jos on kiire tai todella paljon grillattavaa, välillä on jopa WMT samaan aikaa tulilla...
Itse grillaan rivitalopihalla eikä ole kukaan lähistöltä valittanut, vaikka savustan. Eniten savua tulee siitä kun sytyttää briketit piipussa, sekin aika lyhytaikaista.
Veikkaisin, että omaa naapuria häiritsee enemmän toisen puolen naapurin terassilla tupakointi.
Kyllähän savustamisessa nyt savua tulee (ja reilusti ja pitkään), piippusytittimen sytytyksen savuaminen on pientä. Sanoisin että pienillä lähekkäisillä pihoilla ja sopivalla tuulella varmasti jotain alkaa ketuttamaan (mutta elämä on ja savustus kuuluu elämiseen)...
 
Hiili jotenkin houkuttelisi, mutta en tiedä viitsiikö pienelle rivaripihalle ottaa naapureita savustamaan... Kellään kokemusta tuosta? Saako naapurit kimppuun?

Grillailin ja savustelin (kevyesti) hiilellä ja omenapuulla rivitalon takapihakkeella aikoinaan. Naapuri ei koskaan mitään sanonut, mutta sulki äänekkäästi ikkunat ja poistui sisälle aina, kun laitoin piippusytyttimen tulille... Lopputulema riippunee naapurista, grillaajasta ja heidän välisestä suhteesta, mutta eipä perushiiligrillaus juuri kaasugrillauksesta eroa pl. sytytysvaihe.
 
Hiiligrillaus on omalla pihalla täysin sallittua ja naapurit eivät voi muuta kuin valittaa jos löytyy veemäisiä naapureita. Parhaimmassa tapauksessa tulevat lautasen kanssa apajille :)
Eipä sitä savua loppujen lopuksi paljon muuten tule ellei varsinaisesti savustele.
 
Hain myös itse ton E-310 Weberin Verkkokaupasta kuleksimasta. Itse vain omistanut halpoja kaasugrillejä ennestään, niin kuuluuko näitä aina jotenkin "ajaa sisään", ennen kuin alkaa grillaamaan? Esim jotain ritilöiden voitelua jne jne?

Ohjeessa taitaa olla että ekalla kertaa antaa olla polttimet täysillä olisko ollu 20min että varastoöljyt sun muut palaa pois.
Sitten vaan lihat sisään ja korkkaat oluen
 
Vinkkinä Weber E-310 ostoa harkitseville että kyseinen grilli on Motonetissä kanta-asiakasalennuksessa 529€. Kanta-asiakkaaksi liittyessä saa etuna - 10% ostokerrasta. Itse liityin netissä kanta-asiakkaaksi ja kävin noutamassa myymälästä grillin, kaasut ja läjäpäin muita grillaustarvikkeita ja hintaa tuli yhteensä 560€. Suosittelen jos ei ole vielä muutoin tuota kanta-asiakasetua käyttänyt.
 
Ohjeessa taitaa olla että ekalla kertaa antaa olla polttimet täysillä olisko ollu 20min että varastoöljyt sun muut palaa pois.
Sitten vaan lihat sisään ja korkkaat oluen
On tärkeä aloittaa Grillimestarin lämmitys viimeistään siinä vaiheessa, kun alkaa grillin lämmitys. :vihellys::cool:
@jinx1980 hyvä ja asiallinen viesti :thumbsup:. Olen samaa mieltä monesta asiasta. Mutta ainakin omaan tarpeeseen WMT tarvitsisi muutaman lisätarvikkeen. Itse olen mieltynyt valuraudalla grillamiseen verrattuna ritilään. Myöskin lämpöhylly on itselläni aina kovassa käytössä.
 
Tervehdys! Piti oikein rekata tänne kun aivan loistava foorumi. Ja loistavia viestejä. Niitten perusteella tuli tilattua Mustangin kamadon 21" tiistaina ja eilen saapui pihaan! Kiitos Grillikauppa.com. Kasattu muttei vielä korkattu. Jos vaikka viikonloppuna saisi kokeiltua....Täytyy lähteä metsästämään hiiliä etc vielä...Yritän muistaa kaikkien mielipiteitä hiilien laaduista ja merkeistä:cool:. Hobbarista tilasin ne lisäritilät, saapuvat ma-ti.

Perheeseen kuuluu nyt: kaasugrilli, sähkösavustin ja kamado....eiköhän näillä pärjätä...?;)
 
Viimeksi muokattu:
Rinnalle ostin 3 polttimisen genesis-II:n (ettei aina tartte pelata kiilillä/briketeillä), se taas tuntuu olevan "tuhnu" ts. hanikat saa olla kaakossa ja siltikin vaikea polttaa mitään.

Vähän samanlaista on kuulunut muualtakin noista Genesis II:sta.

Itekkin Genesistä mietin kun päivitin kaasugrillin viime vuonna. Päädyin sitten kuitenkin Napoleoniin LEX605:n, enkä ole kyllä pahemmin katunut vaikka Prestige Pro -sarjan grilli olisi houkuttanutkin. Pikaisena kommenttina

+ Infrapuna poltin on aivan huippu. Saa halutessa TODELLA kuumaksi
+ Paksut rosteriset grilliritilät. En osta enää ikinä grilliä pinnoitetulla ritilöillä.
+ Tilaa grillata (4 poltinta, 85 x 46 cm)
+ 1 kesän + 1 talven (viikottain grillattu läpi talven) perusteella pysynyt varsin hyvässä kunnossa. Ei merkkejä ruosteesta

- Sivukeitin on aivan onneton. Tehoa ihan liiaan vähän
- Vaikka grill painaa ~80kg, niin kärry on silti vähän hutera. Ei samaa tasoa kuin grilliosa. Pyörät liian pienet.
- Ei kiinteitä valoja grillin sisällä (irtovalot kahvaan lisävarusteena). Talvella/pimeällä grillatessa tarpeen.
- Säätimissä valot, yms. täysin hyödyttomiä härpäkkeitä
 
Tuli tollanen verkkokaupan Mustang Devils Home pallogrilli ostettua black fridayna ja nyt tullut muutaman kerran käytettyä, ihan kiva peli muuten mutta kansi falskaa ilmaa sen verran että vaikka pistää alhaalta ja ylhäältä luukut kiinni grillaamisen jälkeen niin hiilet palaa aivan tuhkaksi, eli joka kerta menee kaikki hiilet loppuun asti...
Mistähän saisi halvimmalla pallogrillin jos kriteerit on lämpömittari ja tuhkasäiliö?
 
:D Ite en oo osannu perustella itselle mihin komodoa tarttis. Ajattelin jos tuolla sais vähän sellaista kaasugrillimäistä helppoutta. Oon tuon vanhan pallon kylkeen yrittänyt kehitellä jos jonkinlaisia sivupöytiä, mutten oikein hyvin toimivaa vielä keksiny.
Vähän vanha postaus, mutta:

Tuohon 57cm master touchiin on ihan valmis pöytä olemassa weberiltä, itselläni on se käytössä.

8E2252DF-9094-4AF7-98EC-E118A0C47F88.jpeg
 
Minulla on tuollainen 4 polttimoinen Landmann Triton. Tuulisella kelillä tuuli puhaltaa lämmön harakoille, pitäisi koittaa rakennella tuulensuojaa. Muutenkin tuntuu että grilliin ei saa tarpeeksi lämpöä vaikka vaihdoin uuden 2kg/h paineensäätimenkin. Muuten grilli on laadukas, ei ole ruostunut ollenkaan vaikka on ollut pari vuotta jo pihalla.
Ihan samat kokemukset 3 polttimoisella mallilla. Otin jo mitat ja kaveri saa leikata RST levyn jonka laitan popniiteillä kiinni tuulensuojaksi.
 
Tervehdys! Piti oikein rekata tänne kun aivan loistava foorumi. Ja loistavia viestejä. Niitten perusteella tuli tilattua Mustangin kamadon 21" tiistaina ja eilen saapui pihaan! Kiitos Grillikauppa.com. Kasattu muttei vielä korkattu. Jos vaikka viikonloppuna saisi kokeiltua....Täytyy lähteä metsästämään hiiliä etc vielä...Yritän muistaa kaikkien mielipiteitä hiilien laaduista ja merkeistä:cool:. Hobbarista tilasin ne lisäritilät, saapuvat ma-ti.

Perheeseen kuuluu nyt: kaasugrilli, sähkösavustin ja kamado....eiköhän näillä pärjätä...?;)


Dodiin. Nyt ensinmäiset Pulled Porkit tehty kamadolla. Ei ole nälkäisen miehen hommaa...6h meni kaiken kaikkiaan mutta onneksi lopputulos palkitsi. Kiitos Poppamiehen ohjeiden&mausteitten! Huomenna vissiin ilmestyy lisähyllyt ja pääsee kikkailemaan biffien etc kanssa...Tyytyväinen ostokseen!
 
Onko piippusytyttimissä mitään eroja kestävyydessä, materiaalit ovat terästä, rosteria tai alumiinua pääasiassa.
Toisaalta jos se 10€ maksaa, niin onko sillä niin väliä.

Peltiset, maalatut kestävät n. 5v ja sitten ovat entisiä. Jonkunlaista ruostesuojausta kannattaa noissakin olla. Yksi 10e Mustang meni tosiaan ihan puhki, mutta nykyään noissakin taitaa olla jotain galvanointia.. mulla on nyt lahjaksi saatu Weberin oma käytössä, mutta en kyllä itse maksaisi Weber-lisää tuollaisesta.

Millaisia suojapeitteitä Weberin 57cm master touchille löytyisi? Grilli tulossa taivasalle sateen armoille, joten ihan sellaisenaan en pitäisi jatkuvasti. Weberin oma vaikuttaa vähän hintavalta.

Oon heittäny jonkun Tokmannilta löytyneen muutaman euron 57cm grillille tarkoitetun peitteen siihen, vaikka kai se kestäisi sateen muutenkin. Noh ehkä on vähän puhtaampi, kun ei kaikki puun lehdet ja siitepölyt tipahtele päälle. Suojaa hyvin, halpa oli ja lähtee yhdellä käden heilautuksella pois grillin päältä eli ei liian työläs. Huonona puolena haalistuu auringossa eikä ole haalistuneena harmaana enää niin siisti kuin uutena. Weberin oma peite maksaa vissiin satasen, enkä tiedä onko se yhtään sen parempi, ehkä se ei sitten haalistu niin paljoa..
 
Peltiset, maalatut kestävät n. 5v ja sitten ovat entisiä. Jonkunlaista ruostesuojausta kannattaa noissakin olla. Yksi 10e Mustang meni tosiaan ihan puhki, mutta nykyään noissakin taitaa olla jotain galvanointia.. mulla on nyt lahjaksi saatu Weberin oma käytössä, mutta en kyllä itse maksaisi Weber-lisää tuollaisesta.
Weber piippusytytin maksaa n.20-25€. Reilu kympin säästö läkkipeltiversiosta ei ole mielestäni hintansa väärti, kun miettii kuinka kauan kyseiset tuotteet pitäisi kestää. Vuositasolla kympin hintalisä laatu tuotteesta ei ole mielestäni mitään.
 
Weber piippusytytin maksaa n.20-25€. Reilu kympin säästö läkkipeltiversiosta ei ole mielestäni hintansa väärti, kun miettii kuinka kauan kyseiset tuotteet pitäisi kestää. Vuositasolla kympin hintalisä laatu tuotteesta ei ole mielestäni mitään.

Luulen että tämmösen galvanoidut ei ruostu niin helposti (Piippusytytin) kuin nuo vanhat. Toisaalta eihän se valtava kustannus ole ostaa merkkituotekaan. Ei tuo Weber niin erikoiselta vaikuta omaan käteen, pelti on vähän paksumpaa, mutta toiminnassa ei käytännön eroa oikeastaan huomaa.
 
Viimeksi muokattu:
Luulen että tämmösen galvanoidut ei ruostu niin helposti https://www.tokmanni.fi/piippusytytin-6438114669761kuin nuo vanhat. Toisaalta eihän se valtava kustannus ole ostaa merkkituotekaan. Ei tuo Weber niin erikoiselta vaikuta omaan käteen, pelti on vähän paksumpaa, mutta toiminnassa ei käytännön eroa oikeastaan huomaa.
Ei toimi linkki.

Ite pari vuotta sitten ostin Halpa-hallista halpis piippusytyttimen, joka pyöräytetty pellistä ja parilla niitillä kiinni ja samoilla niiteilla kahva kylkeen. Pari vuotta tuo toiminut, mutta nyt kahvan niitit niin löysät että pelottaa jo käyttää. Seuraavaksi hommaan jonku laadukkaamman Weberin tms.
 
Peltiset, maalatut kestävät n. 5v ja sitten ovat entisiä. Jonkunlaista ruostesuojausta kannattaa noissakin olla. Yksi 10e Mustang meni tosiaan ihan puhki, mutta nykyään noissakin taitaa olla jotain galvanointia.. mulla on nyt lahjaksi saatu Weberin oma käytössä, mutta en kyllä itse maksaisi Weber-lisää tuollaisesta.



Oon heittäny jonkun Tokmannilta löytyneen muutaman euron 57cm grillille tarkoitetun peitteen siihen, vaikka kai se kestäisi sateen muutenkin. Noh ehkä on vähän puhtaampi, kun ei kaikki puun lehdet ja siitepölyt tipahtele päälle. Suojaa hyvin, halpa oli ja lähtee yhdellä käden heilautuksella pois grillin päältä eli ei liian työläs. Huonona puolena haalistuu auringossa eikä ole haalistuneena harmaana enää niin siisti kuin uutena. Weberin oma peite maksaa vissiin satasen, enkä tiedä onko se yhtään sen parempi, ehkä se ei sitten haalistu niin paljoa..

Weberin piippu ja peite käytössä vuodesta 2013 saakka, eikä uusinalle ole vielä tarvetta.

Peite ei ole haalistunut muualta kuin alareunan tarranauhasta, jossa UV-suojaus ei varmaa ihan samalla tasolla. Grilli pysyy tosiaan peitteen ansiosta siisitimpänä mm. siitepölyaikaan ja loppukesästä, kun joka paikka on täynnä koivun siemeniä ym.

Piippusytytin on muuttanut väriä kuumimmilta alueilta, mutta ei ruostunut tai palanut puhki kovasta käytöstä (ylipitkät sytytysajat, kun sytytin unohtuu useimmiten pöhisemään omia aikojaa...) huolimatta. Säilytys kuivassa tarvikelaatikosssa, ei sateessa. En koe, että olisin aikoinaan maksanut ylihintaa näistä, vaikka muutaman kympin halvemmalla olisi samankaltaiset tuotteet saanut hankittua. Satanen peitteestä kyllä kuulostaa kovalle, on hinnat tainnut nousta.
 
Ite pari vuotta sitten ostin Halpa-hallista halpis piippusytyttimen, joka pyöräytetty pellistä ja parilla niitillä kiinni ja samoilla niiteilla kahva kylkeen. Pari vuotta tuo toiminut, mutta nyt kahvan niitit niin löysät että pelottaa jo käyttää. Seuraavaksi hommaan jonku laadukkaamman Weberin tms.
Halpiksissa on se "ongelma" että on vaikea tietää _etukäteen_ mitä sillä säästöllä "saa" ja toisaalta myöskään oudoissa tuotteissa ei voi luottaa siihenkään että maksamalla paljon merkistä saisi yhtään sen parempaa tavaraa...

Näin jälkiviisaana voinet todeta että "kympin" säästö muuttui tässä tapauksessa "kympin" tappioksi kun se parempi pitää joka tapauksessa hankkia.

@Aspir oma weber piippu on samassa kunnossa, sillä erolla että minulla se on ollut taivasalla koko ajan - eli ei vaikuta keli kuten sen ei pitäisikään tämmöiseen tuotteeseen.
 
Kiitos asiallisista kommenteista.
Otin Motonetistä mukaan Weberin ison piippusytyttimen starter packin 25€, samalla kun hain hiiliä.
Ja Grillikin tuli tilattua, päädyin lopulta Landmann Tennesee Broiler malliin 189€.
Arvostin valurauta ritilöitä, lämpöhyllyä ja säädettävää hiiliarinaa enemmän kuin WMT laatua.
Aika näyttää melko nopeastikin tuliko tehtyä millainen valinta halppis Landmannin kanssa.
 
Minkä verran tuommoinen galvanointi kestää lämpöä? Piippusytytinhän käy aika kuumana.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 125
Viestejä
4 487 442
Jäsenet
74 158
Uusin jäsen
kharim

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom