Grillit & grillaus

Minkä verran tuommoinen galvanointi kestää lämpöä? Piippusytytinhän käy aika kuumana.
Huonohkosti löytyi nopealla googlauksella tietoa, mutta sen perusteella mitä löytyi niin arvaisin että kestää myöskin huonosti (eria on sitten että mikä on pitkäkestoista ja jatkuvaa, mutta samassa matskussa kerrotaan että kuumasinkkaus on tehdään 449C liemellä joka on siis sulaa joka samalla logiikalla alkaa viimeistään tuossa vaihessa sulamaan pinnalla ja sytytin käynee tommosissä lämmöissä kun se on punahehkuisena)
"In long-term, continuous exposure, the recommended maximum temperature for hot-dip galvanized steel is 200 °C (392 °F), according to the American Galvanizers Association. The use of galvanized steel at temperatures above this will result in peeling of the zinc at the inter metallic layer[citation needed]. "

EDIT: https://az276019.vo.msecnd.net/valm...ch-heat-can-a-galvanized-coating-tolerate.pdf
sulamispiste 650C kun yhdistetty teräkseen, mutta ei siltikään riittäne...

Tuon mukaan metsäpaloja kuitenkin kestää koska se on "nopea" - vai tarkoittaakohan bush tässä yhteydessä kirjaimellisesti kuitenkin jotain ruohikko paloa sillä metsäpalo ei olle tolpan kohdalla parissa minuutissa ohi... Samalla knoppitietona että yli 350C lämmitys muuttaa pinnan mataksi joka käytetään ihan yleisesti :).

EDIT2: weberin materiaaliksi todetaan vain "teräs"...
 
Viimeksi muokattu:
Minulla on mökillä tuollainen 10e piippusytytin ja kotona 25e weberin piippusytytin. Toimintaperiaatteeltaan tietysti samanlaisia, mutta kyllä weber on todella laadukkaasti tehty kun vertaa halpikseen.
 
Mitkäs on parhaita grillireseptejä porukalla? Erityisesti jos jotain perinteisestä makkaranpaistosta poikkeavaa löytyy. Uusi weberin 57cm odottelee kokeilemistaan, voisi vähän hitaampaakin koittaa grillailla epäsuoralla liekillä.
 
Mitkäs on parhaita grillireseptejä porukalla? Erityisesti jos jotain perinteisestä makkaranpaistosta poikkeavaa löytyy. Uusi weberin 57cm odottelee kokeilemistaan, voisi vähän hitaampaakin koittaa grillailla epäsuoralla liekillä.

Tässä nyt on enemmän keittelyä kuin grillailua, mutta on melekoisen hyvää: Todella hitaat ribsit
Kannattaa kolata myös tuo burgerketju läpi.
 
Mitkäs on parhaita grillireseptejä porukalla? Erityisesti jos jotain perinteisestä makkaranpaistosta poikkeavaa löytyy. Uusi weberin 57cm odottelee kokeilemistaan, voisi vähän hitaampaakin koittaa grillailla epäsuoralla liekillä.
Helppo: Lidlista/prismasta/jne kokonainen pintamaustettu kana. 175C (vähän allekin 165-170 riittänee), 1,5h ja kana ulos (käännä ½ välissä kanan rintamasuunta). Samalla saa juoda kaljan kun tölkkiä voi käyttää kanan pystyssä pitämiseen ja vähän valmiiksi kuumaa vettä sisään niin _ehkä_ pitää rintapalat vähän kosteampina.

Pidempi: Ylikypsä (joulu)kinkku eli sisälämpö 88-92, briketit käärmeeksi (snake method) kiertämään, grillin lämpö 110-130C (tossa pysyy kohtuudella), 3kg == 9-11h, 4kg == 12h. 3kg palasta on tullut tehtyä myös 15h, silloin grillin lämpö ollut jotain 80-110C välissä. Luonnollisesti siis grillin tarkka lämpötila vaikuttaa kestoon, mutta noilla hehtareilla... 2,5kg kassleria 6,5h ja sitten taaas 2kg kassleria 8h :).
- yhteenvetona: valmistumisen ajankohtaa aivan vituikseen vaikea arvata etukäteen eli ei sovi "ruoka pitää olla 15:30 pöydässä tilaisuuksiin" :). Anyways kannattaa logata talteen liha/paino/grillin lämpi/aika/lihan lämpö niin on sitten kättä pidempää kun tekee seuraavaa.
 
Mitkäs on parhaita grillireseptejä porukalla? Erityisesti jos jotain perinteisestä makkaranpaistosta poikkeavaa löytyy. Uusi weberin 57cm odottelee kokeilemistaan, voisi vähän hitaampaakin koittaa grillailla epäsuoralla liekillä.

Itse ajattelin aloittaa hieman modattuina näistä-> Poppamies

Weber toimii hienosti juuri epäsuoralla ja hitaasti. Itse laittanut omenapuun paloja hiilien mukaan, niin saa hienosti savua.
 
Mitkäs on parhaita grillireseptejä porukalla? Erityisesti jos jotain perinteisestä makkaranpaistosta poikkeavaa löytyy. Uusi weberin 57cm odottelee kokeilemistaan, voisi vähän hitaampaakin koittaa grillailla epäsuoralla liekillä.
BBQ Pit Boys tubesta soimaan... siellä tehdään melkeinpä kaikki ja kaikkea hiiligrillillä ja poikkeaa aika mukavasti perisuomalaisesta marinoitua broileria vakuumista grilliin kuivumaan -meiningistä ;):)

Ehkä kannattaa lähteä siitä liikkeelle, että opettelee grillaamaan samat setit, kun aiemmin, mutta kansi kiinni, suoralla ja epäsuoralla lämmöllä (+niihin liittyvät hiilien asettelut ja käyttötavat) ja kun hoksaa mistä makuero kaasugrillaukseen syntyy, niin lisää vielä savustuksen lastuilla/puupalikoilla.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Kiitos asiallisista kommenteista.
Otin Motonetistä mukaan Weberin ison piippusytyttimen starter packin 25€, samalla kun hain hiiliä.
Ja Grillikin tuli tilattua, päädyin lopulta Landmann Tennesee Broiler malliin 189€.
Eipä mitään, hyvä, jos auttaa :)

Jäin vain miettimään miksi grilli on nimeltään Tennessee Broiler, eikä boiler? Ja toisaalta olisiko sekään yhtään sopivampi nimi grillille... varsinkin, jos kanaa grillaa... se niistä asiallisista kommenteista, mutta vaikuttaa kyllä ihan mielenkiintoiselle grillille, voisin harkita itsekin.
 
Mitkäs on parhaita grillireseptejä porukalla? Erityisesti jos jotain perinteisestä makkaranpaistosta poikkeavaa löytyy. Uusi weberin 57cm odottelee kokeilemistaan, voisi vähän hitaampaakin koittaa grillailla epäsuoralla liekillä.

Possun niskasta tehty Pulled Pork omia helppoja vakiomättöjä. Osta 1-2kg possunniskaköntti, hiero pintaan jotain poppamiehen rubia tms. maustetta, pallogrilliin snake methodilla reunaan pitkä sytytyslanka briketeistä ja sekaan pari puupalaa vaikka omenapuuta. Hiilitasolle joku vesiastia possuköntin alle ja grillataan epäsuoralla ilmaräppänät pienellä n. 120'C 5-6h tai kunnes n. 90'C sisälämmöillä. Silputaan kipossa, lisätään mausteita/bbq-soosia ja/tai paiston aikana tihkunutta nestettä jos tallessa.

Melko helppo ja maistuva vaan ei nopea. Nautitaan sämpylän tms. välissä tai vaikka salaatin kera.
 
...kun hoksaa mistä makuero kaasugrillaukseen syntyy, niin lisää vielä savustuksen lastuilla/puupalikoilla.
Täydennetään vielä omaa lainaten... Savun maun saa hienosti esiin kasviksissa. Isoon kulhoon kesäkurpitsaa ja paprikaa (tarpeeksi isoina lohkoina molemmat, että on helppo käsitellä grillissä). Valele öljyllä, mausta suolalla, pippuriseoksella ja sekoita, anna maustua tovi. Lisää hiilien kylkeen vedessä liotettu savustuspuuklapi (liotettu ei syty palamaan liian herkästi). Paista suoralla lämmöllä paprikan kuoripinnat mustiksi ja kesäkurpitsaan raidat, jätä savustumaan kannen alle epäsuoraan lämpöön, älä ylikypsennä. Kuori palaneet pinnat jäähtyneistä paprikoista.

Kurpitsat menee sellaisenaan liha-aterian kyljessä, paprikat myös tai niistä voi tehdä hyvän tapas-tyyppisen lisäkkeen pienentämällä lohkot suikaleiksi ja jatkamalla marinointia öljyn ja valkosipulin kanssa.
 
Savustuspalikoiden tai -lastujen liottamisesta ei ole mitään hyötyä. Ensinnäkään ne eivät juurikaan ime vettä, eikä se savunmuodostus kestä yhtään sen kauempaa, kuin kuivankaan puun. Alkuun tuleva "savu" on vain vesihöyryä.
 
Savustuspalikoiden tai -lastujen liottamisesta ei ole mitään hyötyä. Ensinnäkään ne eivät juurikaan ime vettä, eikä se savunmuodostus kestä yhtään sen kauempaa, kuin kuivankaan puun. Alkuun tuleva "savu" on vain vesihöyryä.

Oma kokemus on, että sopivasti liotettu kalikka ei syty palamaan yhtä helposti kuin rutikuiva ja on helpompi asetella grilliin siten, että kytee ja savuttaa hyvin. Käytän noin 15 x 5 x 5 cm pilkkeitä.
 
Oma kokemus on, että sopivasti liotettu kalikka ei syty palamaan yhtä helposti kuin rutikuiva ja on helpompi asetella grilliin siten, että kytee ja savuttaa hyvin. Käytän noin 15 x 5 x 5 cm pilkkeitä.
Minua ei syttyminen haittaa, sitä kautta saan sen parhaimman makuisen ohuen sinisen savun.
Tuosta voi tutkia aiheeseen liittyvää jos asia muuten kiinnostaa.
 
Onko kellään kokemuksia Napoleonin grilleistä? Budjetti n. 1000€, mutta mökillä jo muutama Weberi niin mieli tekisi kokeilla muitakin. Varsinkin jenkit/kanukit kehuvat Napoleonia ja toisena BroilKingiä, mutta en saanut selville että valmistetaanko euroopassa myytävät grillit jossain muualla, kuin pohjois-amerikassa.
 
mulla on veneellä Broil King Porta-Chef, siinä on ainakin todella jytkysti tehoa vrt Q sarjan weberit, kuumenee tuulisissakin olosuhteissa + on laadukasta tekoa. Jenkeissä tehty
 
Minulla on tuollainen 4 polttimoinen Landmann Triton. [...] Muuten grilli on laadukas, ei ole ruostunut ollenkaan vaikka on ollut pari vuotta jo pihalla.
Itsellä Triton kolmella polttimella, mutta laatu ei kyllä ole vastannut silloista hintaa laisinkaan. Ensimmäisen kesän jälkeen rasvakupin kannakkeet pettivät hitsauksesta ja toisen kesän jälkeen sai uusia sekä polttimet että lämmönlevittäjät. Ulkoisesti grilli kyllä siistissä kunnossa. Itse aiemmin mieltänyt Landmannin tuotteet laadukkaiksi (varsinkin kun edellinen tuote seisoi pihalla 10 kesää suojatta ja oli vielä hurjassa käytössä) mutta tämän yksilön jälkeen ei kyllä tule varmaan samaa merkkiä enää pihalle.
 
Itsellä Triton kolmella polttimella, mutta laatu ei kyllä ole vastannut silloista hintaa laisinkaan. Ensimmäisen kesän jälkeen rasvakupin kannakkeet pettivät hitsauksesta ja toisen kesän jälkeen sai uusia sekä polttimet että lämmönlevittäjät. Ulkoisesti grilli kyllä siistissä kunnossa. Itse aiemmin mieltänyt Landmannin tuotteet laadukkaiksi (varsinkin kun edellinen tuote seisoi pihalla 10 kesää suojatta ja oli vielä hurjassa käytössä) mutta tämän yksilön jälkeen ei kyllä tule varmaan samaa merkkiä enää pihalle.

Olinkin aivan unohtanut tuon rasvakupin. Se putosi ensimmäisen kesän jälkeen kun kiinnikkeet irtos hitsauksestaan. Omastani maksoin 325e niin siihen rahaan tuossa on kyllä paljon grilliä
 
BBQ Pit Boys tubesta soimaan... siellä tehdään melkeinpä kaikki ja kaikkea hiiligrillillä ja poikkeaa aika mukavasti perisuomalaisesta marinoitua broileria vakuumista grilliin kuivumaan -meiningistä ;):)

Tuo on kyllä huikea kanava. Osa noista seteistä on tosin sellaisia suonet tukkoon että oksat pois.

"Can you smell that? It smells GUD!"
 
Helppo: Lidlista/prismasta/jne kokonainen pintamaustettu kana. 175C (vähän allekin 165-170 riittänee), 1,5h ja kana ulos (käännä ½ välissä kanan rintamasuunta). Samalla saa juoda kaljan kun tölkkiä voi käyttää kanan pystyssä pitämiseen ja vähän valmiiksi kuumaa vettä sisään niin _ehkä_ pitää rintapalat vähän kosteampina.

Pidempi: Ylikypsä (joulu)kinkku eli sisälämpö 88-92, briketit käärmeeksi (snake method) kiertämään, grillin lämpö 110-130C (tossa pysyy kohtuudella), 3kg == 9-11h, 4kg == 12h. 3kg palasta on tullut tehtyä myös 15h, silloin grillin lämpö ollut jotain 80-110C välissä. Luonnollisesti siis grillin tarkka lämpötila vaikuttaa kestoon, mutta noilla hehtareilla... 2,5kg kassleria 6,5h ja sitten taaas 2kg kassleria 8h :).
- yhteenvetona: valmistumisen ajankohtaa aivan vituikseen vaikea arvata etukäteen eli ei sovi "ruoka pitää olla 15:30 pöydässä tilaisuuksiin" :). Anyways kannattaa logata talteen liha/paino/grillin lämpi/aika/lihan lämpö niin on sitten kättä pidempää kun tekee seuraavaa.

Toissa päivänä koeajettu uusi kamado 1,3 kg kasslerilla, reilu 6 h ja pulled porkia valmista tarjoiltavaksi.... ei ole nälkäisen miehen hommaa:D:D:DMutta lopputulos kyllä palkitsi!
 
Ookko kysyny weberin asiakaspalvelusta?
Vähän hitaasti eteni meikäläisen prosessi, mutta nyt olen kysynyt ja ilmoittivat että rosterista ritilää Genesis II -malliin ei ole saatavilla. Sellainen kyllä on nettihakujen perusteella olemassa, jenkkien weberin sivusto tuntee sellaisen, mutta sielläkin sanotaan että ota erikseen yhteys asiakaspalveluun jos haluat ostaa tämmöisen.

Täytyy vielä keskustella vähän asiakaspalvelun kanssa tuon emaliritilän kestosta, ei se nyt yhden talven jälkeen saisi mielestäni ruostua.
 
Ensimmäistä hiiligrilliä ostamassa, oliko kellään kokemusta tuosta landmann tennessee boilerista, joku sen täällä oli ostanut? Toisena tuli mieleen, osa mainostaa hiiligrillinä ja osa malleista brikettigrillinä, mikä noiden ero on?
 
En ole tuota Landmania livenä missään nähnyt mutta kuvien perusteella perus millin peltiä oleva markettigrilli, joka vuotaa ilmaa kuin seula ja lämmönsäätö ei ole noilla räppänöillä mitenkään mahdollista. Kiertäisin kaukaa ko. romuraudan.

Jos on aivan pakko saada halpa hiiligrilli, niin ostakaa clasun weber kopio. Pallogrilli 57 cm | Clas Ohlson

Mutta älkää nyt sitäkään oikeasti ostako vaan sijoittakaa se 200e-300e aitoon.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä, weber. Ei tarvitse muuta ostaa! 57cm mallissa riittää pinta-alaa ja voi grillata briketeillä tai hiilillä. Ei väliä, riippuu täysin mitä grillaa. Slow and low on hyvä briketeillä, hiilillä voi nopeat paistot suorittaa.

Hanki samalla piippusytkä ja pussillinen syttypaloja.
 
Kaverilla on tuollainen Landman ja nyt toisen kesän jälkeen kaikki veivit yms. ei toimi.
 
Onko kellään kokemuksia Napoleonin grilleistä? Budjetti n. 1000€, mutta mökillä jo muutama Weberi niin mieli tekisi kokeilla muitakin. Varsinkin jenkit/kanukit kehuvat Napoleonia ja toisena BroilKingiä, mutta en saanut selville että valmistetaanko euroopassa myytävät grillit jossain muualla, kuin pohjois-amerikassa.

mulla on tuollainen lex605 (kommentteja tuossa edellisillä sivuilla).

N. Vuoden kokemuksella uskallan suositella. Laadullisesti vastaa kutakuinkin weberin genesistä. Plussaa paksuista rosteriritilöistä, ja suosittelen ostamaan mallin jossa on infrapunapoltin.

En oo kattonut missä on tehty, mutta kuvittelisin että kaikki muut kuin Prestige pro sarja tulee Kiinasta.
 
Kannattaa harkita Kamadoa. Se vain on erittäin monipuolinen ja hiilien kulutuksen suhteenkin loistava.
 
Mitä hiiliä kannattaa ostaa Kamadoon?

Quebracho, oli merkki mikä hyvänsä. Marabu varmaan seuraava normisti saatavista. Pussin hinta on kovempi, mutta huomattavan jämerämpää/tiheämpää tavaraa verrattuna vaikka Marienburgin leppään (ja pussin pohjan silppuun), niin kestävät pidempään ja antavat paremman maun.
 
Ensimmäistä hiiligrilliä ostamassa, oliko kellään kokemusta tuosta landmann tennessee boilerista, joku sen täällä oli ostanut? Toisena tuli mieleen, osa mainostaa hiiligrillinä ja osa malleista brikettigrillinä, mikä noiden ero on?
Itsellä ollut jo 4 vuotta käytössä tätä vastaava: Hiiligrilli Jamie Oliver All Rounder Classic Ø 57 cm
Talvet ollut ulkona katoksen alla välillä peitettynä ja välillä ei. Vain muutama ruuvi/mutteri on ruostunut mutta muuten ihan täydessä kunnossa.

Edit: Tuo ostettiin aikoinaan Honkkarista viimeisenä näytekappaleena joka oli kasattu väärin ja luultavasti käytetty jossakin kohtaa liikkeen omilla muttereita.
 
mulla on tuollainen lex605 (kommentteja tuossa edellisillä sivuilla).

N. Vuoden kokemuksella uskallan suositella. Laadullisesti vastaa kutakuinkin weberin genesistä. Plussaa paksuista rosteriritilöistä, ja suosittelen ostamaan mallin jossa on infrapunapoltin.

En oo kattonut missä on tehty, mutta kuvittelisin että kaikki muut kuin Prestige pro sarja tulee Kiinasta.

Soittelin Kaasuvalo.fi:lle ja sieltä sain saman vastauksen, eli kaikki muut kuin Prestige (pro) sarja tulee Kiinasta. Sanoi tosin, että vielä jokin aikaa sitten myös edullisempia mallia valmistettiin pa:ssa.
 
Minulla on tuollainen 4 polttimoinen Landmann Triton. Tuulisella kelillä tuuli puhaltaa lämmön harakoille, pitäisi koittaa rakennella tuulensuojaa. Muutenkin tuntuu että grilliin ei saa tarpeeksi lämpöä vaikka vaihdoin uuden 2kg/h paineensäätimenkin. Muuten grilli on laadukas, ei ole ruostunut ollenkaan vaikka on ollut pari vuotta jo pihalla.

Täällä myös Landmann Triton, mutta 3.0 mallina. Grilli tuli ostettua vuonna 2017 ja silloin hintaa oli 349e. Grilli on ollut ostamisesta lähtien rivitaloasunnossa terassilla katoksen alla ja suojapeite aina päällä kun ei ole käytössä. Ulkoisesti grillissä ei ole ei ole vielä mitään vikaa, ei ruosteita, ei irronneita osia sekä kaasunsäätimet ja niiden sytyttimet toimivat.

Ainut minkä olen pannut merkille on juurikin tuo mainitsemasi lämpö. Vähänkin viileämmällä tai tuulisella kelillä tuntuu ikään kun ei meinaisi lämmetä tarpeeksi, sekä lämmönlevittävä levyt eivät mielestäni toimi kovinkaan hyvin, kaikki grillattavat mitkä ovat lämmönlevittäjä levyjen välissä saa nopeammin paremman rusketuksen kuin grillattavat, jotka ovat lämmönlevittäjä levyjen päällä.
Tuossahan jää kannen taakse melko iso rako, kun kansi on kiinni sekä melko isot reiät löytyvät myös tuota varraslisäosaa varten. Ensimmäisenä kesänä tuli tehtyä foliosta levy, jolla sai peitettyä kannen takaa raon -> tämä tuntui auttavan jonkin verran, ensimmäisen kesän jälkeen oli suunnitelmissa tehdä joku kestävämpi ratkaisu, mutta toistaiseksi on vielä toteuttamatta. Lisäksi suunnittelin tulppaavani nuo vartaan reiät aluslevyillä ja pulteilla, mutta tämäkin projekti on vähän jääny. Voi olla, että tulee loppupeleissä vaan tänä vuonna vuorattua foliolla tuo.

Oheisessa videossa näkyy jonkin sortin reikien tilkitsemis tapa foliolla. Foliolla lämpenemisaika tippuu n. minuutilla.
 
Mitä hiiliä kannattaa ostaa Kamadoon?
Kovapuuhiiliä eli esim. Quebrachoa ja Marabuta.

Kamado Joe Big Blockeja, Black Ranchiä, Pitmasteriä, Bastardia ja Josperia, Suomesta ei muita taida saadakaan.

Marienburg ja grillisti toimii nopeaan paistoon ihan ok, mutta pitkät sessiot ja pizza vaatii kunnon kovapuuhiiliä.
 
Onko tästä kellään kokemuksia, googlekaan ei mitään oikein kerro?
Roastmaster G-series keraaminen grilli 15'' | Motonet Oy

33cm halkaisija on toki pieni, mutta riittänee käyttööni. Isompi maksaakin sitten 599e! Muita eroja ominaisuuksissa ei juuri ole.
Auplexin valmistama, kuten Mustang, Kobe jne. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kyllä tuo varmasti asiansa ajaa, jos haluaa sijoittaa 200€ ruukkuun, jossa on vuoden takuu. Kuitenkin todennäköisesti siitä joku osa halkeaa, ennemmin tai myöhemmin. Tuohon täytyy lisäksi hankkia lämmönjakolevy, jos matalemmilla lämmöillä haluaa kokkailla.
 
Hobbyhallista saa 18" 450€ (en tiedä paljonko on postit). 16" 199€


Lämmönjakolevynä voi käyttää halpaa sopivan kokoista pizzakiveä, kun sille saa vaan pidikkeen. Tuollainen pieni Big Green Eggiltä taitaa maksaa luokkaa 800€(?), niin saa siinä muutaman rikkoakkin ennen kuin takuusta on oikeasti hyötyä.
 
Hobby Hallista ostin lisähylly/levysarjan 21" 80€ , joten pienemmät halvempia. Jos vähän rillaa muuta kun makkaroita niin tarpeelliset.
 
Näitä oli myynnissä jo jonkin aikaa tuo isoin motonetin malli hintaan 349€ ja siitä liittymisasiakkaana vielä 10% pois. Eipä taida enää olla kyseistä tarjousta.. Nyt uusi "tarjous" hinta 599€.

Ihanan kallista.

Ja toinen mikä huvittaa, prisma. Ne myy 57cm pallogrilliä hintaan 179€. Pallogrilli joka on silkkaa paukkupeltiä ja harva kuin lato. 179€.

Vinkkinä kaikille jotka palloa halajaa. Älkää ostako prisman, tai jamie oliverin ylikallista ja ylihuonoa palloa, vaan ostakaa halvempi weber classic 57cm malli- 149€. Tai panostakaa muutama euro ja laittakaa master touch 279€.
 
Ostin äsken Weber Master Touch GBS E-5750 kun oli bauhaus ja taloon.com tarjouksessa ja muita vermeitä päälle. Tämän ketjun perusteella skippasin nuo muut edullisemmat vaihtoehdot, tuolla pärjännee vuosia varsinkin nyt grillauksen alkutaipaleella. Ostin jotain weber perusbrikettejä 8kg säkin, pitänee katso muita vaihtoehtoja aikaisemmista kirjoituksista. Toivotaan että vapuksi tulisi perille.
 
Ostin äsken Weber Master Touch GBS E-5750 kun oli bauhaus ja taloon.com tarjouksessa ja muita vermeitä päälle. Tämän ketjun perusteella skippasin nuo muut edullisemmat vaihtoehdot, tuolla pärjännee vuosia varsinkin nyt grillauksen alkutaipaleella. Ostin jotain weber perusbrikettejä 8kg säkin, pitänee katso muita vaihtoehtoja aikaisemmista kirjoituksista. Toivotaan että vapuksi tulisi perille.
Mukava kuulla, että joku joskus myös kuuntelee muiden neuvoja täällä. Weberin briketit on oikein hyviä brikettejä. Kohtuuhintaisia, palavat pitkään, eivätkä haise petroolille, niin kuin monet muut. Tulet varmasti olemaan tyytyväinen hankintaasi, kunhan et heti luovuta jos tuntuu että joku ei ekalla kerralla onnistu. Youtubesta saa tosi hyvin vinkkejä varsinkin alkutaipaleella.
 
Mukava kuulla, että joku joskus myös kuuntelee muiden neuvoja täällä. Weberin briketit on oikein hyviä brikettejä. Kohtuuhintaisia, palavat pitkään, eivätkä haise petroolille, niin kuin monet muut. Tulet varmasti olemaan tyytyväinen hankintaasi, kunhan et heti luovuta jos tuntuu että joku ei ekalla kerralla onnistu. Youtubesta saa tosi hyvin vinkkejä varsinkin alkutaipaleella.
Bilteman briketit on myös hintalaadultaan erinomaisia ja palavat savuttomasti muihin halpisbriketteihin verrattuna.
 
Halpiksissa on se "ongelma" että on vaikea tietää _etukäteen_ mitä sillä säästöllä "saa" ja toisaalta myöskään oudoissa tuotteissa ei voi luottaa siihenkään että maksamalla paljon merkistä saisi yhtään sen parempaa tavaraa...

Näin jälkiviisaana voinet todeta että "kympin" säästö muuttui tässä tapauksessa "kympin" tappioksi kun se parempi pitää joka tapauksessa hankkia.

@Aspir oma weber piippu on samassa kunnossa, sillä erolla että minulla se on ollut taivasalla koko ajan - eli ei vaikuta keli kuten sen ei pitäisikään tämmöiseen tuotteeseen.
Noi halvimmat kannattaa kiertää kaukaa, ne saattaa olla jopa hengenvaarallisia. Ittekin ajattelin että mitä väliä sillä on millä pömpelillä brikettinsä sytyttää. Ostin sitten pihipäissäni halvemman. Ja pari kertaa käytettyä koko paska levis ja briketit pitkin maata. Onneks ei vielä palanut. Räpelsin taas kasaan ja yritin käyttää mutta ei tullu lasta eikä paskaa.
No eipä menny ku pari päivää niin tuli postissa ilmoitus (kun olin S-korttia käyttänyt):

Tosta on olemassa myös monella eri tuotenimellä malli jossa toi kahva on ruuvattu kiinni mutta aivan yhtä paska ja vaarallinen koska puinen kahva joka pehmenee ulkona ja halpispaskaruuvit jotka irtoo tai ruostuu katki muutamassa kuukaudessa.

Oman terveyden tähden, älkää ostako noita halpispaskoja vaikka Weberin hinnalla niitä sais useitakin jos menee rikki. Tommonen paska kun rävähtää terassille kun kuumia brikettejä täynnä niin ei paljon naurata ketään.

E: niin ja sitten tuo "lämpösuoja" pelti oli kanssa yks suunnittelun kukkanen. Se heilu jo uutena ja oli niin kiikkerä että sai näppejään kokojan varoo ettei se kaadu käden päälle kun kahvasta piti kiinni.
 
Lidlissä olisi tarjouksessa naudan entrekottia kilon palanen. Olisiko vinkkiä köntin grillaukseen kaasu vehkeellä? Veikkasin epäsuoraa mutta miten kauan tai olisiko jotain esivalmisteluja (marinointi tietysti). Vai ottaako varman päälle ja tuikkaa lämpömittarin. Tulipa mieleen jos vetäisi sähköllä alkulämmöt ja grillillä karsinogeenimausteet pintaan.
 
Onnea kokeiluun. Luultavasti saat sitkeää.

Mutta perinteinen tuumainen steikki, eka puolikas grillataan sen 4-5min, kääntö ja sitte mietitään otetaanko medikkana vai raakana vai pilaantuneena.

Paistomittarin kun hankit, niin hyvä on.

Entrecote on omasta mielestä yliarvostettua paskaa. Itsehän ottaisin sen kalvoisen nollalihan sen ulkofileen ympäriltä ja heittäisin roskiin tai jauhaisin jauhelihaksi.

Mutta, steikki paistetaan steikkinä ja foliossa annetaan laskeutua sitte lämmöt. Asteet löydät googlesta, mutta tässä nyt joku linkki: From Rare to Well Done, Know When Your Steak Is Just Right
 
Lidlissä olisi tarjouksessa naudan entrekottia kilon palanen. Olisiko vinkkiä köntin grillaukseen kaasu vehkeellä? Veikkasin epäsuoraa mutta miten kauan tai olisiko jotain esivalmisteluja (marinointi tietysti). Vai ottaako varman päälle ja tuikkaa lämpömittarin. Tulipa mieleen jos vetäisi sähköllä alkulämmöt ja grillillä karsinogeenimausteet pintaan.

Reverse sear. Epäsuoralla luokkaa 120C lähelle haluttua kypsyyttä, sen jälkeen grilli täysille ja pinta päälle. Pihveinä tai kokonaisena. Suola ja pippuri, itse en noita marinoi.
 
Täytyy vielä keskustella vähän asiakaspalvelun kanssa tuon emaliritilän kestosta, ei se nyt yhden talven jälkeen saisi mielestäni ruostua.
No saahan se, tai siis ainakaan weber ei voi asiassa auttaa pahoittelua enempää. Takuu kattaa vain osien puhkiruostumisen ja eihän tuo ritilä puhki ruostu varmaan ikinä, on se sen verran paksua rautaa.
 
Reverse tai ei, biffinä kuitenkin. Suolan ja pippurin lisäksi, olen pienessä kattilassa kasannut voisulaa, tuoretta timjamia ja muutama valkosipulikynsi murskattuna. Tämä seos kaadetaan biffien päälle kun laitetaan folioon vetäytymään. Kun valmista olen ottanut biffin lautaselle ja ja vähän sitä vsipulia foliosta päälle. Nam. Mun ehdotus.:)
 
Onko kenelläkään kokemuksia tai muuten vaan kerrottavaa hobbyhallin kamadoista? Esim
Kohtuuhintaisia olisivat. Miten nämä mahtaa erota noista premium merkeistä, muuten kuin 2000€ halvemmalla hinnalla?

Googlaa Masterbuild (=sama kuin KamadoJoe 1) ja KamadoBONO. Molemmissa pitkät keramiikkatakut ja hyvät erusvarusteet. Jos ei ole kiire ja joudat odottamaan toukokuulle, niin noissa on parempi hinta-laatusuhde kuin tossa Nordgardenissa
 
Onko kenelläkään kokemuksia tai muuten vaan kerrottavaa hobbyhallin kamadoista? Esim
Kohtuuhintaisia olisivat. Miten nämä mahtaa erota noista premium merkeistä, muuten kuin 2000€ halvemmalla hinnalla?
Yhdessä FB-ryhmässä tuollaisesta korkkasi lasitus vajaassa vuodessa ja 5 viikkoa sai odotella, että HH palauttaa rahat. Kiertäisin kaukaa. Erona premiumiin on huonommat materiaalit ja surkea takuu.
Täällä aiemmin mainitut Bono ja Masterbuilt ovat ainoat järkevät vaihtoehdot alle tonnin pytyistä. Yli tonnin kun mennään, niin BGE ja Kamado Joe. Kaikissa noissa on elinikäinen takuu keramiikalle ensimmäiselle omistajalle.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 431
Viestejä
4 490 821
Jäsenet
74 157
Uusin jäsen
mursu-90

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom