Grillit & grillaus

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Javaq, 26.11.2016.

  1. Metaxa

    Metaxa

    Viestejä:
    29
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016

    Toimii talvellakin...en ole kylläkään pitkää kypsytystä kokeillut mutta pizzoja muutaman tehnyt -18 asteen pakkasessa 350 asteen lämmöllä....aluksi pelkäsin mitähän kuori tykkää mutta ei ainakaan itsellä näkyviä vaurioita....tiivisteet alkaa olla vaihtokunnossa.....
     
  2. kurwaslobo

    kurwaslobo

    Viestejä:
    50
    Rekisteröitynyt:
    01.12.2017
    Hyvin toimii kamado kesät talvet niin pizzan paistossa kuin pitkissä 10-20h savustuksissakin
     
  3. ossid

    ossid

    Viestejä:
    532
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Ei ainakaan itsellä ole weberinkään toimivuudessa ollut talvella mitään ongelmaa :kahvi:

    Toki lämpöhäviöt lienee suuremmat metallikuoren takia, mutta pari kertaa on joulukinkku tullut tehtyä weberillä ja hyvää on tullut. Weberissä brikettien ja savustuspuun kera saa myös hieman saunapalvimaista savua kinkkuun, joka ainakin omasta mielestä sopii hyvin.
     
    H0rna ja kurwaslobo tykkäävät tästä.
  4. kurwaslobo

    kurwaslobo

    Viestejä:
    50
    Rekisteröitynyt:
    01.12.2017
    Joo tein mäkin Master touchilla kinkkuja talvisin, välillä jouduin käärimään grillin ympärille mattoja että lämmöt pysyi.. Weberin pallolla onnistuu mikä vaan, se on tekijän luovuudesta vaan kiinni.
    Kamadolla toki useampi juttu on helvetisti helpompaa vaan
     
  5. Matolaatikko

    Matolaatikko

    Viestejä:
    904
    Rekisteröitynyt:
    21.11.2018
    Motonetin ravintolatason grillihiilet. Paskaa. Isoa palikkaa osa, mutta todella iso osa pientä hilua.

    Marienburg grillihiili 50 l | Motonet Oy

    Ostin kaksi pussia kerralla. Ensimmäisen ja viimeisen.


    Sitten toiseksi. Onko jengillä suojahuppuja ollut käytössä pallogrillin päällä ja suosituksia tälle? Ei huvittaisi maksaa weberin ylihintaa suojahupusta, eikä jaksa tilata banggoodista.
     
  6. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    3 083
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Marienburgit on parhaita hiiliä mitä mä oon ostanu. Joo iso palikkaa usein mutta hiili on aika kevyttä pilkkoa pienemmäksi. Liian pienestä on taas vaikeampaa tehdä isoja. Syttyvät ja palavat myös erittäin hyvin.

    10+ säkin kokemuksella ainoita hiiliä mitä minä enää ostaan. Lähes kaikki muut perushiilet testattu ja ne on semmosta pientä huonosti syttyvää silppua järjestäen kaikki.
     
    varmaperquila ja eRRo tykkäävät tästä.
  7. eRRo

    eRRo

    Viestejä:
    210
    Rekisteröitynyt:
    08.12.2016
    Juu kyllä tuo marienburg on heittämällä paras markettihiili. Palaa pitkään ja tarvittaessa kunnolla kuumana. Antaa myös ihan hyvän aromin. Toki siellä pussissa on jonkin verran sitä pikkusilppua mukana, joskus enemmän, joskus vähemmän.
     
  8. Rantakemisti

    Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

    Viestejä:
    2 710
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Vielä parempaan lopputulokseen pääsee kun kokeilet Marabu ja Quebracho-hiiliä. Hinta on hieman kovempi kuin noissa markettihiilissä, mutta palavat huomattavasti kuumempana ja pidempää.
     
    Sulevi ja kurwaslobo tykkäävät tästä.
  9. Matolaatikko

    Matolaatikko

    Viestejä:
    904
    Rekisteröitynyt:
    21.11.2018
    No sitten! Minulla vain sattui huono pussi kohdalle! :)

    Päätin jo siirtyä weberin brikettien käyttäjäksi tämän takia.
     
  10. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    3 083
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Voip olla mutta noi ei vissiin ihan tavan markettihiiliä ole ku en oo missään noita nähny..

    Yleensä kyllä grillaan briketeillä, mutta nopeat "arki" ja kiiregrillaukset sitten hiilellä ku on niin paljon nopeampaa kuin briketeillä.
     
  11. Matolaatikko

    Matolaatikko

    Viestejä:
    904
    Rekisteröitynyt:
    21.11.2018
    Nyt on grillissä savustumassa tender shoulderia. Katsotaan mitä siitä saadaan aikaiseksi. Pitää aina kokeilla jotain erikoista, kun kerran itse voi tehdä, mitä kaupasta ei saa :)
     
  12. 74t3

    74t3 True Bandit Make ATK Great Again

    Viestejä:
    175
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Possun niskaa voisi kyllä illasta käristää. Tuollainen 1,5kg köntti pitää vaan ensin sulattaa ja taidan marinoida ja esipaistaa uunissa.
     
  13. Sulevi

    Sulevi

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    15.07.2019
    Marienburgit on juurikin parhaita markettihiiliä, hyviksi hiiliksi niitä ei voi sanoa. Todella kevyttä höttöä. En lainkaan ymmärrä hypeä niiden ympärillä. Laadunvaihtelu todella suurta. Kun kunnon kovapuuhiiliä kerran käyttää, tietää mitä hyvät hiilet ovat.
     
    Rantakemisti ja kurwaslobo tykkäävät tästä.
  14. WonderC

    WonderC

    Viestejä:
    170
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Löytyyhän Marienburgiltakin kovempia Tammihiiliä. Mutta kyllähän noissa se silpun määrä suurimmalta osin syntyy siitä miten niitä säkkejä käsitellään ennen kun ne asiakkaan kourassa on. Välillä on ollut lähes silputtomia pusseja (taisin savustustukusta ostaa) ja toisinaan sitten on sitä silppua enemmänkin. Yritän aina vähän tunnustella, jos Motonetistä ostan.
     
  15. Sulevi

    Sulevi

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    15.07.2019
    Joo, niin on, mutta lukemani perusteella en aio edes kokeilla. Ja tammeenkin verrattuna marabu- tai quebrachohiilet ovat tiheydeltään ylivertaisia. Joten pysyttelen Black Ranch, Pitmaster tai Kamado Joe -hiilissä.
     
    kurwaslobo tykkää tästä.
  16. Kenopappi

    Kenopappi

    Viestejä:
    36
    Rekisteröitynyt:
    09.12.2017
    Jos suojahuppu kelien armoilla, niin aika paperia alkavat halvat huput olemaan parin kesän jälkeen. Haurastuu ja menee helposti rikki. Ilmeisesti joku muoviseos ei kestä aurinkoa. Onhan Weberin huppu sikahintainen, mutta kyllä se myös kestää. Weberin halvempi suoja myös selkeästi kehnomopaa laatua ja haurastuu ajan kanssa.
     
  17. Vaateri

    Vaateri

    Viestejä:
    241
    Rekisteröitynyt:
    05.05.2017
    Tietenkin, jos Weberin suojapeitteen hommaa, niin samalla hommaa suojapeitteensuoja-aineen: Weber-peitteensuoja-aine 13,90
     
  18. Matolaatikko

    Matolaatikko

    Viestejä:
    904
    Rekisteröitynyt:
    21.11.2018
    Katso kuvia ja vertaa.

    [US$9.12]72.4x60x89cm BBQ Grill Cover Waterproof Cover Outdoor Camping Folding Anti Dust Protector Camping from Sports & Outdoor on banggood.com https://banggood.app.link/g8j096SeKY

    Grillin suojapeite | Hoito | Suojapeitteet ja laukut

    Tismalleen sama tuote kyseessä. Ei vain jaksaisi tilata.

    Tämä tosiaan tuo halvempi peite, ehkä siksi huonompi kestämään koska kiinalainen halpa.
     
  19. 74t3

    74t3 True Bandit Make ATK Great Again

    Viestejä:
    175
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Omaan grilliin kerrostaloasunnossa ihan tyytyväinen. Taloyhtiö kieltää jopa tupakoinnin parvekkeella niin en viitsi mennä parvekkeelle edes grillaamaan.

    Siispä kokeeksi tilaukseen sähkögrilli jonka ei luvata päästävän savua, tämän tilasin:

    https://www.amazon.de/dp/B07N6G6YDY/

    Ei toki paistoajat ole parempien grillien tasolla mutta kyllä tuolla lihat paistaa, sen verran jo testattu. Liesituulettimen alla voi tehdä ja höyryä ei tule enemmän kuin paistinpannusta. Liesituuletin siis jaksaa pitäää turhat katkut poissa ja ei pitäisi häiritä ketään.

    Lämpömittaria tuossa ei ole ja kiekon säätö vain numeroilla joten suosittelen kaveriksi lämpömittaria - noita saa melkein joka kaupasta, Ikeassa lienee edullisin.
     
  20. Super Hessu

    Super Hessu

    Viestejä:
    716
    Rekisteröitynyt:
    29.09.2017
    [​IMG]
     
    Matolaatikko tykkää tästä.
  21. Matolaatikko

    Matolaatikko

    Viestejä:
    904
    Rekisteröitynyt:
    21.11.2018
    Otin huvikseni testiin prisman halpamalliston brikettejä. Rainbow on ollut positiivinen yllätys monessa eri tuotteessa ja pakkohan sitä brikettejä pitää kokeilla myös.

    Onko jollain kokemuksia näistä?
     
  22. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    3 083
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    On. Paskaa. Savuttaa, syttyy huonosti ja palaa nopeesti.
     
    Warfe tykkää tästä.
  23. Matolaatikko

    Matolaatikko

    Viestejä:
    904
    Rekisteröitynyt:
    21.11.2018
    No olisi pitänyt arvata :D
     
  24. Mika__

    Mika__ Make ATK Great Again

    Viestejä:
    1 652
    Rekisteröitynyt:
    25.01.2019
    Pitää pieni kehu Atrian lihakaupalle, tuli tilattua ns. hanger steakkia 2 x 1,5kgn vakuumipaketit yhteensä 19,80e + 9,90e toimituskuluja suoraan kotiin.

    Olipahan vaan helvetin mureaa ja maukasta grillattuna ainakin. Toimituskin juuri sovitussa aikaikkunassa (valitaan tilausvaiheessa esim. 12-15 ja tarkentuu jakopäivän aamuna puolen tunnin tarkkuudelle, esim. itsellä 12:00-12:30 ja toteutunut aika 12:04. :tup:
     
    juhaa tykkää tästä.
  25. juhaa

    juhaa

    Viestejä:
    574
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Äh, Atrialla liian suppea toimitusalue
     
  26. PornReindeer

    PornReindeer

    Viestejä:
    452
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Itsekin pari kertaa tilannut, toimitukset toimineet mallikkaasti.

    Paketit ovat vaan turhan isoja näin kahden hengen talouteen, varsinkin kun tulee postit päälle niin sitten tilaa parit paketit ja lihaa on loppukuukaudeksi :D

    Naudan poskista tuli kyllä erinomaisia kun antoi olla vesihauteessa yön yli, silloin tosin oli vieraitakin syömässä :)
     
  27. Mika__

    Mika__ Make ATK Great Again

    Viestejä:
    1 652
    Rekisteröitynyt:
    25.01.2019
    Joo, yllätti hanger steakkien lyhyempi säilytysaikakin vs. aiemmin tilattuihin sisäfileisiin, ne kun taisi säilyä kuukaudenkin, näissä on kymmenisen päivää syömäaikaa ja tosiaan kahden hengen taloudessa täälläkin mennään. Toki säilyvyys on parempi kuin mitä merkitty viimeinen käyttöpäivä, mutta silti. Noh, ensimmäinen 1,5kg paketti on huomenna tuhottu, sitten vielä yksi 1,5kg viikon ajalle varattuna ja muijasta ei paljon iloa ole, menee hänellä ehkä 100g per sapuskointi. :D

    Laitoin myös ehdotuksen Atrian asiakaspalveluun missä termoboksiin laitettettaisiin lämpötilaloggeri jonka voisi tarkastaa luovutushetkellä ja siitä näkisi resetoinnin jälkeisen alimman ja korkeimman lämpötilan. Saas nähdä lanseeraavatko. Posti aiemmin käytti termolähetyksissä sisäistä lämpömittaria jonka sai luettua myös ns. ulkoisesti ja jonka lukemat linkitettiin lähetykseen sen eri käsittelyvaiheiden aikana.

    Taustallahan on Postin ostaman Veinen elintarvikelogistiikkaprosessi, joten luulisi sieltä muutenkin löytyvän tietotaitoa lämpötilojen seurantaan. Näen tuon loggerin lisäämisellä vain etuja jokaiselle osapuolelle.
     
  28. BaTTman

    BaTTman

    Viestejä:
    676
    Rekisteröitynyt:
    08.11.2016
    Pakkaseen vaan. Turha niitä kaikkia on heti tuhota.
     
  29. Transplant

    Transplant

    Viestejä:
    63
    Rekisteröitynyt:
    15.01.2017
    Tuo atrian palvelu on ollut kyllä loistava. Varsinkin kun tarjouksia on ollut usein, ilmaiset postikulut tai osta 3 maksa 2, hinta alittaa markettien tarjonnan ja laatu on parempaa. Itselle näitä tullut tilattua useampaan otteeseen, pakkaseen vaan sopivina paloina ja sulatus yön yli jääkaapissa, ei huomaa eroa tuoreeseen.
     
  30. juhaa

    juhaa

    Viestejä:
    574
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    tigerman, eRRo ja ossid tykkäävät tästä.
  31. ossid

    ossid

    Viestejä:
    532
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    eRRo tykkää tästä.
  32. VonKaiser

    VonKaiser

    Viestejä:
    267
    Rekisteröitynyt:
    12.04.2018
    Montas noita toucheja sun muita kosketuksia weberiltä taas olikaan? Vastahan noita täällä taisi joku käydä läpikin ja ihan kokemuspohjalta.
     
  33. tigerman

    tigerman

    Viestejä:
    78
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
  34. eRRo

    eRRo

    Viestejä:
    210
    Rekisteröitynyt:
    08.12.2016
  35. xia

    xia

    Viestejä:
    22
    Rekisteröitynyt:
    06.04.2018
    Tässä nyt muutama savustus kerta bilteman briketeillä, 10€ 10kg säkki.
    Ei huonoa sanottavaa, ei taida weberin brikettejä tulla talouteen enää. Pienentäneet säkin kokoa jo 2kg muutenkin..
     
  36. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    3 083
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Biltemat on kyllä hyviä hintalaatu suhteelta. Tänä kesänä vissiin 4-5 säkkiä jo poltellu :D
     
  37. Matolaatikko

    Matolaatikko

    Viestejä:
    904
    Rekisteröitynyt:
    21.11.2018
    Onhan se joo aika suppea.. Omalla kohdalla sillä ei ole merkitystä, kun saa hakea vaikka minkämoista naudanpalaa työmaalta :cigar2:
     
  38. eRRo

    eRRo

    Viestejä:
    210
    Rekisteröitynyt:
    08.12.2016
    Kokemuksia Butcher Paperista/Savustuspaperista? Mistä olette ostaneet ja minkälaista? Onko tuo samaa tavaraa mihin kauppojen lihatiskeillä lihat ja kalat kääritään? Vai peräti samaa tavaraa kuin leivinpaperi tai voipaperi? En ole livenä nähnyt varmaan missään aitoa tavaraa, siksi kyselen.
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2019
  39. PornReindeer

    PornReindeer

    Viestejä:
    452
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Juuri tuohon lihatiskien käärimisiin tuo on alunperin tehty, en kyllä tiedä onko suomalaisten lihatiskien paperi täysin vastaavaa vai ei, mutta joka tapauksessa jykevämpää kamaa kuin leivin ja voipaperi.
     
  40. Drakkath

    Drakkath

    Viestejä:
    136
    Rekisteröitynyt:
    28.10.2016
    Eri tavaraa tuo on. Itse olen tykännyt paremmin kuin foliosta, sillä päästää kosteutta pihalle, kun taas folio ei. Toki makuasiaoita nämä että kummasta tykkä enemmän :) Tilattua saa savustintukusta 50m rullan kerralla. Riittää pitemmäksi aikaa.
    Pink Butcher Paper / Peach Paper / Savustuspaperi, 50m
     
  41. eRRo

    eRRo

    Viestejä:
    210
    Rekisteröitynyt:
    08.12.2016
    Joo tuon bongasinkin googletulosten kautta, mutta olisin halunnut koittaa hiukan pienemmällä palalla aluksi.

    Ehkä tulee kuitenkin tuo 50m rulla tilattua. Eipä tosiaan tarvitse sitten ihan hetkeen aikaan lisää hankkia :D
     
  42. Sotanorsu

    Sotanorsu

    Viestejä:
    85
    Rekisteröitynyt:
    24.05.2017
    Onko kukaan koittanut tehdä porsaan potkaa grillissä? Tarkoitus on järjestää oktoberfest-tyyliset istujaiset ja halukkaita olisi sen verran ettei uuniin saa mahtumaan sellaista läjää potkia että kaikille riittää. Netti tarjoaa pelkästään uunissa tehtyjä potkia, mutta paksun nahan ja rasvakerroksen takia ei pitäisi suorallakaan lämmöllä palaa grillissä syömäkelvottomaksi.
    Ajatuksena olisi latoa weeperi täyteen potkia ja minimilämmöllä paistella niitä joku reilu 3 tuntia. Välillä käännellä ja suihkia olutta pintaan.
     
  43. VonKaiser

    VonKaiser

    Viestejä:
    267
    Rekisteröitynyt:
    12.04.2018
    Luulisi uuniin mahtuvan aika paljon enemmän kuin grilliin. Tietysti jos käytössä on uuni sekä grilli niin miksei niitä voisi tietysti vaikka aluksi keitellä ja sitten nakata grilliin.
     
  44. Sotanorsu

    Sotanorsu

    Viestejä:
    85
    Rekisteröitynyt:
    24.05.2017
    Grillin paistoala on 68 x 48 cm, väittäisin että 60 cm leveän uunin paistoala on pienempi kun en seiniin meinannut kiinni laittaa palamaan mitään. Lihojen keittämistä en ole ikinä harrastanut, enkä meinannut nytkään paitsi äärimmäisen pakon edestä.
    Viikonloppunahan voi toki kokeilla millasta tulee grillaamalla, ajattelin kysäistä jos joku on tällaista jo harrastanut.
     
  45. VonKaiser

    VonKaiser

    Viestejä:
    267
    Rekisteröitynyt:
    12.04.2018
    Uuneissa on yleensä aika monta tasoa hyödynnettävissä.
     
  46. Antti Alien

    Antti Alien

    Viestejä:
    1 341
    Rekisteröitynyt:
    05.11.2016
    Tavanomaisesta viidestä tasosta tosin vain yksi kerrallaan on käyttökelpoinen ilman kiertoilmaa ja kiertoilmankin kanssa korkeintaan kaksi. Alla olevat ruoat jäävät auttamatta vähemmälle lämmölle. Tietty jos jaksaa venkslata useaan otteeseen peltejä eri kohtiin niin voi onnistuakin.
     
  47. Rukkane

    Rukkane

    Viestejä:
    1
    Rekisteröitynyt:
    18.09.2019
  48. Tc4pb

    Tc4pb

    Viestejä:
    572
    Rekisteröitynyt:
    20.07.2017
    ei mittää
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2019 klo 10:49
  49. code.666.

    code.666.

    Viestejä:
    241
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Muutto edessä ja suosituksia monikäyttöisestä grillistä haetaan. Aikaisemmin ollut kombo Weber master-touch 57 + smokey mountain 47, mutta nyt kamado kiinnostelis. Eli onko joku siirtynyt weberistä johonkin kamadoon tai mahdollisesti käyttäisi kumpaakin? Kokemuksia? Suosituksia? Puolesta ja vastaan.
     
  50. kurwaslobo

    kurwaslobo

    Viestejä:
    50
    Rekisteröitynyt:
    01.12.2017
    Weber Master Touchista siirryin puolitoista vuotta sitten Kamado Joe Classic 2:n käyttäjäksi, hyvin on toiminut paria takuukeissiä lukuunottamatta. Takuu on toiminut kyllä nopeasti, tavarat on olleet 2-3 vrk jälkeen kotiovella.
     
    Sulevi ja code.666. tykkäävät tästä.