Grillit & grillaus

Ei ainakaan itsellä ole weberinkään toimivuudessa ollut talvella mitään ongelmaa :kahvi:

Toki lämpöhäviöt lienee suuremmat metallikuoren takia, mutta pari kertaa on joulukinkku tullut tehtyä weberillä ja hyvää on tullut. Weberissä brikettien ja savustuspuun kera saa myös hieman saunapalvimaista savua kinkkuun, joka ainakin omasta mielestä sopii hyvin.
Joo tein mäkin Master touchilla kinkkuja talvisin, välillä jouduin käärimään grillin ympärille mattoja että lämmöt pysyi.. Weberin pallolla onnistuu mikä vaan, se on tekijän luovuudesta vaan kiinni.
Kamadolla toki useampi juttu on helvetisti helpompaa vaan
 
Motonetin ravintolatason grillihiilet. Paskaa. Isoa palikkaa osa, mutta todella iso osa pientä hilua.

Marienburg grillihiili 50 l | Motonet Oy

Ostin kaksi pussia kerralla. Ensimmäisen ja viimeisen.


Sitten toiseksi. Onko jengillä suojahuppuja ollut käytössä pallogrillin päällä ja suosituksia tälle? Ei huvittaisi maksaa weberin ylihintaa suojahupusta, eikä jaksa tilata banggoodista.
 
Motonetin ravintolatason grillihiilet. Paskaa. Isoa palikkaa osa, mutta todella iso osa pientä hilua.

Marienburg grillihiili 50 l | Motonet Oy

Ostin kaksi pussia kerralla. Ensimmäisen ja viimeisen.


Sitten toiseksi. Onko jengillä suojahuppuja ollut käytössä pallogrillin päällä ja suosituksia tälle? Ei huvittaisi maksaa weberin ylihintaa suojahupusta, eikä jaksa tilata banggoodista.
Marienburgit on parhaita hiiliä mitä mä oon ostanu. Joo iso palikkaa usein mutta hiili on aika kevyttä pilkkoa pienemmäksi. Liian pienestä on taas vaikeampaa tehdä isoja. Syttyvät ja palavat myös erittäin hyvin.

10+ säkin kokemuksella ainoita hiiliä mitä minä enää ostaan. Lähes kaikki muut perushiilet testattu ja ne on semmosta pientä huonosti syttyvää silppua järjestäen kaikki.
 
Juu kyllä tuo marienburg on heittämällä paras markettihiili. Palaa pitkään ja tarvittaessa kunnolla kuumana. Antaa myös ihan hyvän aromin. Toki siellä pussissa on jonkin verran sitä pikkusilppua mukana, joskus enemmän, joskus vähemmän.
 
Marienburgit on parhaita hiiliä mitä mä oon ostanu. Joo iso palikkaa usein mutta hiili on aika kevyttä pilkkoa pienemmäksi. Liian pienestä on taas vaikeampaa tehdä isoja. Syttyvät ja palavat myös erittäin hyvin.

10+ säkin kokemuksella ainoita hiiliä mitä minä enää ostaan. Lähes kaikki muut perushiilet testattu ja ne on semmosta pientä huonosti syttyvää silppua järjestäen kaikki.
Vielä parempaan lopputulokseen pääsee kun kokeilet Marabu ja Quebracho-hiiliä. Hinta on hieman kovempi kuin noissa markettihiilissä, mutta palavat huomattavasti kuumempana ja pidempää.
 
No sitten! Minulla vain sattui huono pussi kohdalle! :)

Päätin jo siirtyä weberin brikettien käyttäjäksi tämän takia.
 
Vielä parempaan lopputulokseen pääsee kun kokeilet Marabu ja Quebracho-hiiliä. Hinta on hieman kovempi kuin noissa markettihiilissä, mutta palavat huomattavasti kuumempana ja pidempää.
Voip olla mutta noi ei vissiin ihan tavan markettihiiliä ole ku en oo missään noita nähny..

Yleensä kyllä grillaan briketeillä, mutta nopeat "arki" ja kiiregrillaukset sitten hiilellä ku on niin paljon nopeampaa kuin briketeillä.
 
Nyt on grillissä savustumassa tender shoulderia. Katsotaan mitä siitä saadaan aikaiseksi. Pitää aina kokeilla jotain erikoista, kun kerran itse voi tehdä, mitä kaupasta ei saa :)
 
Marienburgit on juurikin parhaita markettihiiliä, hyviksi hiiliksi niitä ei voi sanoa. Todella kevyttä höttöä. En lainkaan ymmärrä hypeä niiden ympärillä. Laadunvaihtelu todella suurta. Kun kunnon kovapuuhiiliä kerran käyttää, tietää mitä hyvät hiilet ovat.
 
Marienburgit on juurikin parhaita markettihiiliä, hyviksi hiiliksi niitä ei voi sanoa. Todella kevyttä höttöä. En lainkaan ymmärrä hypeä niiden ympärillä. Laadunvaihtelu todella suurta. Kun kunnon kovapuuhiiliä kerran käyttää, tietää mitä hyvät hiilet ovat.
Löytyyhän Marienburgiltakin kovempia Tammihiiliä. Mutta kyllähän noissa se silpun määrä suurimmalta osin syntyy siitä miten niitä säkkejä käsitellään ennen kun ne asiakkaan kourassa on. Välillä on ollut lähes silputtomia pusseja (taisin savustustukusta ostaa) ja toisinaan sitten on sitä silppua enemmänkin. Yritän aina vähän tunnustella, jos Motonetistä ostan.
 
Löytyyhän Marienburgiltakin kovempia Tammihiiliä. Mutta kyllähän noissa se silpun määrä suurimmalta osin syntyy siitä miten niitä säkkejä käsitellään ennen kun ne asiakkaan kourassa on. Välillä on ollut lähes silputtomia pusseja (taisin savustustukusta ostaa) ja toisinaan sitten on sitä silppua enemmänkin. Yritän aina vähän tunnustella, jos Motonetistä ostan.
Joo, niin on, mutta lukemani perusteella en aio edes kokeilla. Ja tammeenkin verrattuna marabu- tai quebrachohiilet ovat tiheydeltään ylivertaisia. Joten pysyttelen Black Ranch, Pitmaster tai Kamado Joe -hiilissä.
 
Sitten toiseksi. Onko jengillä suojahuppuja ollut käytössä pallogrillin päällä ja suosituksia tälle? Ei huvittaisi maksaa weberin ylihintaa suojahupusta, eikä jaksa tilata banggoodista.

Jos suojahuppu kelien armoilla, niin aika paperia alkavat halvat huput olemaan parin kesän jälkeen. Haurastuu ja menee helposti rikki. Ilmeisesti joku muoviseos ei kestä aurinkoa. Onhan Weberin huppu sikahintainen, mutta kyllä se myös kestää. Weberin halvempi suoja myös selkeästi kehnomopaa laatua ja haurastuu ajan kanssa.
 
Jos suojahuppu kelien armoilla, niin aika paperia alkavat halvat huput olemaan parin kesän jälkeen. Haurastuu ja menee helposti rikki. Ilmeisesti joku muoviseos ei kestä aurinkoa. Onhan Weberin huppu sikahintainen, mutta kyllä se myös kestää. Weberin halvempi suoja myös selkeästi kehnomopaa laatua ja haurastuu ajan kanssa.

Tietenkin, jos Weberin suojapeitteen hommaa, niin samalla hommaa suojapeitteensuoja-aineen: Weber-peitteensuoja-aine 13,90
 
Jos suojahuppu kelien armoilla, niin aika paperia alkavat halvat huput olemaan parin kesän jälkeen. Haurastuu ja menee helposti rikki. Ilmeisesti joku muoviseos ei kestä aurinkoa. Onhan Weberin huppu sikahintainen, mutta kyllä se myös kestää. Weberin halvempi suoja myös selkeästi kehnomopaa laatua ja haurastuu ajan kanssa.

Katso kuvia ja vertaa.

[US$9.12]72.4x60x89cm BBQ Grill Cover Waterproof Cover Outdoor Camping Folding Anti Dust Protector Camping from Sports & Outdoor on banggood.com https://banggood.app.link/g8j096SeKY

Grillin suojapeite | Hoito | Suojapeitteet ja laukut

Tismalleen sama tuote kyseessä. Ei vain jaksaisi tilata.

Tämä tosiaan tuo halvempi peite, ehkä siksi huonompi kestämään koska kiinalainen halpa.
 
176e2ee021114dec8817c4e14132a391.jpg
 
Otin huvikseni testiin prisman halpamalliston brikettejä. Rainbow on ollut positiivinen yllätys monessa eri tuotteessa ja pakkohan sitä brikettejä pitää kokeilla myös.

Onko jollain kokemuksia näistä?
 
Otin huvikseni testiin prisman halpamalliston brikettejä. Rainbow on ollut positiivinen yllätys monessa eri tuotteessa ja pakkohan sitä brikettejä pitää kokeilla myös.

Onko jollain kokemuksia näistä?
On. Paskaa. Savuttaa, syttyy huonosti ja palaa nopeesti.
 
Pitää pieni kehu Atrian lihakaupalle, tuli tilattua ns. hanger steakkia 2 x 1,5kgn vakuumipaketit yhteensä 19,80e + 9,90e toimituskuluja suoraan kotiin.

Olipahan vaan helvetin mureaa ja maukasta grillattuna ainakin. Toimituskin juuri sovitussa aikaikkunassa (valitaan tilausvaiheessa esim. 12-15 ja tarkentuu jakopäivän aamuna puolen tunnin tarkkuudelle, esim. itsellä 12:00-12:30 ja toteutunut aika 12:04. :tup:
 
Pitää pieni kehu Atrian lihakaupalle, tuli tilattua ns. hanger steakkia 2 x 1,5kgn vakuumipaketit yhteensä 19,80e + 9,90e toimituskuluja suoraan kotiin.

Olipahan vaan helvetin mureaa ja maukasta grillattuna ainakin. Toimituskin juuri sovitussa aikaikkunassa (valitaan tilausvaiheessa esim. 12-15 ja tarkentuu jakopäivän aamuna puolen tunnin tarkkuudelle, esim. itsellä 12:00-12:30 ja toteutunut aika 12:04. :tup:

Itsekin pari kertaa tilannut, toimitukset toimineet mallikkaasti.

Paketit ovat vaan turhan isoja näin kahden hengen talouteen, varsinkin kun tulee postit päälle niin sitten tilaa parit paketit ja lihaa on loppukuukaudeksi :D

Naudan poskista tuli kyllä erinomaisia kun antoi olla vesihauteessa yön yli, silloin tosin oli vieraitakin syömässä :)
 
Joo, yllätti hanger steakkien lyhyempi säilytysaikakin vs. aiemmin tilattuihin sisäfileisiin, ne kun taisi säilyä kuukaudenkin, näissä on kymmenisen päivää syömäaikaa ja tosiaan kahden hengen taloudessa täälläkin mennään. Toki säilyvyys on parempi kuin mitä merkitty viimeinen käyttöpäivä, mutta silti. Noh, ensimmäinen 1,5kg paketti on huomenna tuhottu, sitten vielä yksi 1,5kg viikon ajalle varattuna ja muijasta ei paljon iloa ole, menee hänellä ehkä 100g per sapuskointi. :D

Laitoin myös ehdotuksen Atrian asiakaspalveluun missä termoboksiin laitettettaisiin lämpötilaloggeri jonka voisi tarkastaa luovutushetkellä ja siitä näkisi resetoinnin jälkeisen alimman ja korkeimman lämpötilan. Saas nähdä lanseeraavatko. Posti aiemmin käytti termolähetyksissä sisäistä lämpömittaria jonka sai luettua myös ns. ulkoisesti ja jonka lukemat linkitettiin lähetykseen sen eri käsittelyvaiheiden aikana.

Taustallahan on Postin ostaman Veinen elintarvikelogistiikkaprosessi, joten luulisi sieltä muutenkin löytyvän tietotaitoa lämpötilojen seurantaan. Näen tuon loggerin lisäämisellä vain etuja jokaiselle osapuolelle.
 
Tuo atrian palvelu on ollut kyllä loistava. Varsinkin kun tarjouksia on ollut usein, ilmaiset postikulut tai osta 3 maksa 2, hinta alittaa markettien tarjonnan ja laatu on parempaa. Itselle näitä tullut tilattua useampaan otteeseen, pakkaseen vaan sopivina paloina ja sulatus yön yli jääkaapissa, ei huomaa eroa tuoreeseen.
 
Montas noita toucheja sun muita kosketuksia weberiltä taas olikaan? Vastahan noita täällä taisi joku käydä läpikin ja ihan kokemuspohjalta.
 
Tässä nyt muutama savustus kerta bilteman briketeillä, 10€ 10kg säkki.
Ei huonoa sanottavaa, ei taida weberin brikettejä tulla talouteen enää. Pienentäneet säkin kokoa jo 2kg muutenkin..
 
Tässä nyt muutama savustus kerta bilteman briketeillä, 10€ 10kg säkki.
Ei huonoa sanottavaa, ei taida weberin brikettejä tulla talouteen enää. Pienentäneet säkin kokoa jo 2kg muutenkin..
Biltemat on kyllä hyviä hintalaatu suhteelta. Tänä kesänä vissiin 4-5 säkkiä jo poltellu :D
 
Kokemuksia Butcher Paperista/Savustuspaperista? Mistä olette ostaneet ja minkälaista? Onko tuo samaa tavaraa mihin kauppojen lihatiskeillä lihat ja kalat kääritään? Vai peräti samaa tavaraa kuin leivinpaperi tai voipaperi? En ole livenä nähnyt varmaan missään aitoa tavaraa, siksi kyselen.
 
Viimeksi muokattu:
Kokemuksia Butcher Paperista/Savustuspaperista? Mistä olette ostaneet ja minkälaista? Onko tuo samaa tavaraa mihin kauppojen lihatiskeillä lihat ja kalat kääritään? Vai peräti samaa tavaraa kuin leivinpaperi tai voipaperi? En ole livenä nähnyt varmaan missään aitoa tavaraa, siksi kyselen.

Juuri tuohon lihatiskien käärimisiin tuo on alunperin tehty, en kyllä tiedä onko suomalaisten lihatiskien paperi täysin vastaavaa vai ei, mutta joka tapauksessa jykevämpää kamaa kuin leivin ja voipaperi.
 
Kokemuksia Butcher Paperista/Savustuspaperista? Mistä olette ostaneet ja minkälaista? Onko tuo samaa tavaraa mihin kauppojen lihatiskeillä lihat ja kalat kääritään? Vai peräti samaa tavaraa kuin leivinpaperi tai voipaperi? En ole livenä nähnyt varmaan missään aitoa tavaraa, siksi kyselen.
Eri tavaraa tuo on. Itse olen tykännyt paremmin kuin foliosta, sillä päästää kosteutta pihalle, kun taas folio ei. Toki makuasiaoita nämä että kummasta tykkä enemmän :) Tilattua saa savustintukusta 50m rullan kerralla. Riittää pitemmäksi aikaa.
Pink Butcher Paper / Peach Paper / Savustuspaperi, 50m
 
Eri tavaraa tuo on. Itse olen tykännyt paremmin kuin foliosta, sillä päästää kosteutta pihalle, kun taas folio ei. Toki makuasiaoita nämä että kummasta tykkä enemmän :) Tilattua saa savustintukusta 50m rullan kerralla. Riittää pitemmäksi aikaa.
Pink Butcher Paper / Peach Paper / Savustuspaperi, 50m
Joo tuon bongasinkin googletulosten kautta, mutta olisin halunnut koittaa hiukan pienemmällä palalla aluksi.

Ehkä tulee kuitenkin tuo 50m rulla tilattua. Eipä tosiaan tarvitse sitten ihan hetkeen aikaan lisää hankkia :D
 
Onko kukaan koittanut tehdä porsaan potkaa grillissä? Tarkoitus on järjestää oktoberfest-tyyliset istujaiset ja halukkaita olisi sen verran ettei uuniin saa mahtumaan sellaista läjää potkia että kaikille riittää. Netti tarjoaa pelkästään uunissa tehtyjä potkia, mutta paksun nahan ja rasvakerroksen takia ei pitäisi suorallakaan lämmöllä palaa grillissä syömäkelvottomaksi.
Ajatuksena olisi latoa weeperi täyteen potkia ja minimilämmöllä paistella niitä joku reilu 3 tuntia. Välillä käännellä ja suihkia olutta pintaan.
 
Luulisi uuniin mahtuvan aika paljon enemmän kuin grilliin. Tietysti jos käytössä on uuni sekä grilli niin miksei niitä voisi tietysti vaikka aluksi keitellä ja sitten nakata grilliin.
 
Grillin paistoala on 68 x 48 cm, väittäisin että 60 cm leveän uunin paistoala on pienempi kun en seiniin meinannut kiinni laittaa palamaan mitään. Lihojen keittämistä en ole ikinä harrastanut, enkä meinannut nytkään paitsi äärimmäisen pakon edestä.
Viikonloppunahan voi toki kokeilla millasta tulee grillaamalla, ajattelin kysäistä jos joku on tällaista jo harrastanut.
 
Uuneissa on yleensä aika monta tasoa hyödynnettävissä.
Tavanomaisesta viidestä tasosta tosin vain yksi kerrallaan on käyttökelpoinen ilman kiertoilmaa ja kiertoilmankin kanssa korkeintaan kaksi. Alla olevat ruoat jäävät auttamatta vähemmälle lämmölle. Tietty jos jaksaa venkslata useaan otteeseen peltejä eri kohtiin niin voi onnistuakin.
 
Muutto edessä ja suosituksia monikäyttöisestä grillistä haetaan. Aikaisemmin ollut kombo Weber master-touch 57 + smokey mountain 47, mutta nyt kamado kiinnostelis. Eli onko joku siirtynyt weberistä johonkin kamadoon tai mahdollisesti käyttäisi kumpaakin? Kokemuksia? Suosituksia? Puolesta ja vastaan.
 
Weber Master Touchista siirryin puolitoista vuotta sitten Kamado Joe Classic 2:n käyttäjäksi, hyvin on toiminut paria takuukeissiä lukuunottamatta. Takuu on toiminut kyllä nopeasti, tavarat on olleet 2-3 vrk jälkeen kotiovella.
 
Jos joku löytää hyvän tarjouksen 57cm WSM:stä (alle 400e) niin olisin kiitollinen :)
 
Eihän nuo nyt oikeita grillejä ole mutta tuli tollanen halpa parilagrilli hankittua niin mitäs öljyä tuollaiseen kannattaisi käyttää? Ei ole itsellä mitään kokemusta kun oikean grillin ritilääkään ole öljytty varmaan 30 vuoteen (eikä toisaalta ole puhdistettukkaan ulkonäöstä päätellen)
 
Eihän nuo nyt oikeita grillejä ole mutta tuli tollanen halpa parilagrilli hankittua niin mitäs öljyä tuollaiseen kannattaisi käyttää? Ei ole itsellä mitään kokemusta kun oikean grillin ritilääkään ole öljytty varmaan 30 vuoteen (eikä toisaalta ole puhdistettukkaan ulkonäöstä päätellen)
Meinaatko parilan rasvapolttoa vai käyttöä? Ite oon ainakin pannut polttanut ihan kasviöljyillä eikä sillä oo mun mielestä ollut suurta eroa esim silavaan verrattuna etenkin kun pidemmän päälle se ylläpitävä käytön rasvan tarttuminen pannuun on kasviöljyä mun keittiössä. Ruuan laitossahan käytät sit mitä haluat.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
258 146
Viestejä
4 487 996
Jäsenet
74 159
Uusin jäsen
kahvirommi

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom