Grillit & grillaus

Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
266
Onko Weberin hiiligrilleistä haarukassa 100-300 euroa muuten merkittäviä eroja kuin huollettavuuden osalta? Tuoko esim. erilaiset kansiratkaisut paljonkin lisää käyttömukavuutta tai muita etuja? Tuhka-astia on lähinnä mukava siivouksen osalta, mutta mihin noin muuten kiinnittäisi huomiota?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
364
Ekaa grilliä ostamassa. Näillä näkymin ostan Broil King Gem 320, mutta tuossa ei lue että tulisi letku ja matalapainesäädin mukana. Onko nuo kaikki vastaavanlaisia eli voin ostaa mistä vaan tuohon sopivat osat vai pitääkö olla juuri tuolle merkille (tai mallille) suunnitellun?

Broil King Gem 320 kaasugrilli | Karkkainen.com verkkokauppa

EDIT: Jaa no eipä tuo hirveän kallis ole saman valmistajankaan setti. Broil King matalapainesäädin | Karkkainen.com verkkokauppa
Kaikki painesäätimet käy. Mökiltä löytyy kys. grilli. Pari vuotta nyt ollut käytössä ja ihan tyytyväinen olen. Ei mitään suurempaa valittamista, kaikki ruuat saanut grillattua ja mielestäni oikein oiva hintaisekseen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
791
Onko Weberin hiiligrilleistä haarukassa 100-300 euroa muuten merkittäviä eroja kuin huollettavuuden osalta? Tuoko esim. erilaiset kansiratkaisut paljonkin lisää käyttömukavuutta tai muita etuja? Tuhka-astia on lähinnä mukava siivouksen osalta, mutta mihin noin muuten kiinnittäisi huomiota?
En enää suoraan muista mitä oli mitäkin eroa milläkin, mutta se malli missä kannelle on oma 'pidike' takana on erittäin kätevä eli se rautarinkula siellä takana minne kannen saa nostettua pystyyn. Ei tarvitse ihmetellä, minne kannen tällä kertaa laskee. Itse ritilöissä se on vähän niin ja näin onko se GBS systeemi rahan arvoinen (jos niitä ylipäätään enää on erikseen, jos kun sen kannen teline jo on), okei saat xyz pannun/ritilän nätisti siihen reikään ja jopa sentintai pari lähemmäs hiiliä.

edit: ja kyllä se tuhka astiakin on erittäin kätevä, niin ei tarvitse joka grillauksen jälkeen lautasta tyhjennellä. Helpottaa elämää rutkasti sekin :)
 
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 136
En vaatinut maapallon toselta puolen valitettavasti. Suomen naudalla ja Australian naudalla lienee saman vahvuinen rasvakerros. Tarkeintä lienee lihaksessa oleva rasva.
Naudanleikkaajan terveiset. Suomalainen nauta on vallan mainiota ja siitä saa hyvät brisketit. Rinnan marmori vaihtelee suuresti, mutta sitä on huomattavasti vähemmän rinnassa vs ulkofile. Riippuen rodusta, mutta liharotuja kannattaa suosia. Esimerkiksi tuo Angus.

Angus ei ole kovin marmoripitoista, rasvaista kylläkin.

Rinnan rasvaisuus riippuu kuinka hyvin se on putsattu rasvasta. Paljoa ei suomen markkinoille mene rintaa, mutta jos ihmiset alkaisi enemmän sitä vaatimaan, niin tilanne voisi muuttua :)
 

Jack Bauer

Merten Jack Bauer
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
175
Rebelin 2 vuotta sitten ostettu kaasuhelvetti sai purkutuomion ja tilasin Weberin mastertouch gbs se e-5755

Toivottavasti tällä nyt kehtaa grillailla. Tuo rebel oli ensimmäinen kaasugrilli, aina ennen menty ”spurgugrillillä” ja nyt siirtyminen Weberiin. Kaippa se on sen vajaan 350e arvonen?
 
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
65
Ekaa grilliä ostamassa. Näillä näkymin ostan Broil King Gem 320, mutta tuossa ei lue että tulisi letku ja matalapainesäädin mukana. Onko nuo kaikki vastaavanlaisia eli voin ostaa mistä vaan tuohon sopivat osat vai pitääkö olla juuri tuolle merkille (tai mallille) suunnitellun?

Broil King Gem 320 kaasugrilli | Karkkainen.com verkkokauppa

EDIT: Jaa no eipä tuo hirveän kallis ole saman valmistajankaan setti. Broil King matalapainesäädin | Karkkainen.com verkkokauppa
Varmaan tulee myöhässä, mutta tuossa oli ainakin mukana: Broil King Crown Class 310 kaasugrilli | Karkkainen.com verkkokauppa

Gem 320 lähdin hakemaan, mutta paikan päällä kun luukkuja availin niin tuo crown 310 vaikutti laadukkaammalta niin otin sen. Ensimmäinen kaasugrilli minullekin.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
554
Varmaan tulee myöhässä, mutta tuossa oli ainakin mukana: Broil King Crown Class 310 kaasugrilli | Karkkainen.com verkkokauppa

Gem 320 lähdin hakemaan, mutta paikan päällä kun luukkuja availin niin tuo crown 310 vaikutti laadukkaammalta niin otin sen. Ensimmäinen kaasugrilli minullekin.
No voi perkele. Siellähän se letku ja matalapainesäädin oli. Just avasin laatikon ja rupean kasailemaan. Pitää palauttaa tuo erillisletku. Merkillistä että osassa kärkkäisellä lukee, että on mukana ja osassa ei lue vaikka ne oliskin.

Edit: Noin tunnissa kasaantu. Hieman kannattaa alussa miettiä että mitkä ruuvit menee minnekin niin sen jälkeen eio ku seurata ohjeita. Ruuvit oli huonosti merkattu että mikä on mihinkin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
554
Mielenkiintoisia ohjeita manuskassa. Aina pitäisi käytön jälkeen irroittaa kaasupullo kokonaan grillistä. No en kyllä meinannu... Toinen ohje sanoo että aina kun kaasupullon kiinnittää niin pitää suorittaa tiiveystarkistus jollain litkulla :D ei perkele jos seurais kaikki nuo ohjeet niin taitas perhe jäädä nälkäsiks. Mutta ekat grillaukset hoidettu eikä moittimista itse tuotteessa.
 
Liittynyt
21.03.2019
Viestejä
78
Nyt olisi aika uusia grilli. Vanha kovalla käytöllä ollut Landman alkaa olla valmis kierrätykseen. Grilli on mökillä, jossa olemme kesäisin hyvin paljon ja se on pääasiallinen ruuanlaitto systeemi. Landmanni oli työläs puhtaanapidettävä ja kaasugrilli tuulisella pikkusaarella välillä sietämättömän hankala. Hyvää vanhassa grillissä oli se, että siihen sai muurikkapannun istumaan ritilöiden tilalle ja välillä on kokattu myös paella pannulla tai halsterillakin. Onko tuommoset Green eggit hintansa väärtejä? Onko jollain onnistuneita grillauskokemuksia tuulisissa paikoissa? Olen avoin kaikenlaisille ajatuksille ja etsin hyvää hinta/laatusuhdetta. Ökykalliit voi siis unohtaa ja halvat romut myös. Arvostan helppoa huollettavuutta ja vaivattomuutta ruuan laitossa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
171
Pari kertaa tullu nyt tehtyä weberin master touchissa kanankoipia eli drumstickejä vai miksikä niitä nyt sanotaan. Aikaisemmin jääny vaan kanan grillaaminen jostain syystä, mut näähän olikin ihan loistavia. Vähän oliiviöljyä pintaan ja poppamiehen louisiana chicken rubia reilusti.
N. 200°C grilliin, 25 min kääntö ja texas pete hottia pintaan. Toiset 25 min, texas peteä ja kääntö. Vielä vartin verran ja lautaselle.
Toisella kertaa muuten sama, mutta ilman texas peteä. Ilman soossia nahasta tuli mukavan rapea.
Ainut hankaluus oli arvioida kypsyyttä ja tähän ajattelinkin hommata jatkossa helpottamaan semmosen nopean lihalämpömittarin, mikä näyttää lämmön parissa sekunnissa kun tökkää lihaan kiinni. Onko porukalla kokemuksia/suosituksia noista?
Tökkää hammastikulla sitä kanaa, jos tihkuu kirkasta nestettä niin pitäis olla kypsä. Toimii ainakin kokonaisen kanan kanssa (paitsi jos on jo menny kuivaks).
 

ksi

Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
23
Nyt olisi aika uusia grilli. Vanha kovalla käytöllä ollut Landman alkaa olla valmis kierrätykseen. Grilli on mökillä, jossa olemme kesäisin hyvin paljon ja se on pääasiallinen ruuanlaitto systeemi. Landmanni oli työläs puhtaanapidettävä ja kaasugrilli tuulisella pikkusaarella välillä sietämättömän hankala. Hyvää vanhassa grillissä oli se, että siihen sai muurikkapannun istumaan ritilöiden tilalle ja välillä on kokattu myös paella pannulla tai halsterillakin. Onko tuommoset Green eggit hintansa väärtejä? Onko jollain onnistuneita grillauskokemuksia tuulisissa paikoissa? Olen avoin kaikenlaisille ajatuksille ja etsin hyvää hinta/laatusuhdetta. Ökykalliit voi siis unohtaa ja halvat romut myös. Arvostan helppoa huollettavuutta ja vaivattomuutta ruuan laitossa.
Melkeimpä parempi tuulen kanssa kun ilman, monesti hankala saada ilmakiertoa käyntiin jos ei tuule ollenkaan. sitten kun lämpiää ja ala sekä yläsäädöt kohdallaan niin ei ole niinkään väliä onko minkälainen keli. Kannattaa tutustua noihin edullisimpiin vaihtoehtoihin kanssa, eivät juurikaan eroa kalliimista. oma kokemus on motonetin 599€ ja 499€ grilleistä, mökillä on yksi pienempi ja yksi isompi ja kotona yksi isompi enkä tähän mennessä ole vielä sellaista vikaa/kulumaa löytänyt niistä jota voisi jotenkin luonnehtia "halvan grillin" ongelmaksi
 
Liittynyt
15.01.2017
Viestejä
75
^Miten pienempi vertautuu isompaan? Oletan että käytössäsi on 21" ja 18" versiot. Onko käyttäessä eroa muuta kuin pinta-alalla? Itsellä kovin mielessä 21 vs 18 tuumaiset halpisversiot kamadosta. Kuvien perusteella 21" on tuo kannen pysäytysjousi/tappi lisäksi, muuta eroa en ole huomannut. Onko tuosta mitään iloa? Tuon 21 tuumaisen olen livenä käynyt testaamassa ja vaikuttava oli, mietin vain, että 18" olisi varmasti kooltaan parempi omaan käyttöön. Näissä halpiksissa ilmeisesti ei pysy kansi auki kuin yläasennossa (jos siinäkään) vs Kamado Joe:n airlift sarana.
 

ksi

Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
23
On 18" ja 21" käytössä, eipä oikeastaan mitään muuta eroa kun että isompi syö huomattavasti enemmän hiiltä, pienemmällä joutuu olemaan myös vähän varovainen kun etäisyys hiilestä ritilään on hiukan lyhyempi joskin tulee pidettyä lähes aina yksi tai kaksi laavakiveä alaritilässä estämässä suoran lämmön tuloa ruokiin molemmissa malleissa.
Kansi pysyy auki vain täysin auki asennossa, kannattaa käydä vilkaisemassa motonetissä mallikappaletta. se tappi taitaa olla siinä vain sen takia kun 21" kansi on huomattavasti painavampi kuin 18".
 
Liittynyt
15.01.2017
Viestejä
75
On 18" ja 21" käytössä, eipä oikeastaan mitään muuta eroa kun että isompi syö huomattavasti enemmän hiiltä, pienemmällä joutuu olemaan myös vähän varovainen kun etäisyys hiilestä ritilään on hiukan lyhyempi joskin tulee pidettyä lähes aina yksi tai kaksi laavakiveä alaritilässä estämässä suoran lämmön tuloa ruokiin molemmissa malleissa.
Kansi pysyy auki vain täysin auki asennossa, kannattaa käydä vilkaisemassa motonetissä mallikappaletta. se tappi taitaa olla siinä vain sen takia kun 21" kansi on huomattavasti painavampi kuin 18".
Hyviä huomioita nämä, kiitos kun vastasit. Tuota 18" mallia en ole nähnyt ja kommenttiesi perusteella todennäköisesti siihen päädyn. Pitää tehdä vielä uusi kierros kaupoissa, edellisen taisin tehdä juuri ennen grillikauden avausta eikä grillejä ollut montaa esillä ja tosiaan vain motonetissä oli mallikappale 21" esillä.
 
Liittynyt
21.03.2019
Viestejä
78
Kiitos vinkistä. Vaikuttaa hyvältä. Tuota isompaa ei taida oikein saada mistään, mutta muutenkin tuo pienempi luultavasti riittää meidän tarpeisiin. Tarvitseeko tuo suojahuppua vai säilyykö kesät talvet taivasalla?
 
Liittynyt
28.04.2019
Viestejä
20
Tarvitseeko tuo suojahuppua vai säilyykö kesät talvet taivasalla?
Ostin toukokuun alussa Tokmannilta tuon suuremman BBQ KING merkkisenä. En jättäisi hankkimatta suhteellisen halpaa suojapeitettä kalliiseen grilliin, esimerkiksi Tokmannilla peite on 29,95€ ja sopii 21,5" grillille.

Suojapeite kamadogrillille

Tästä grillistä huomiona se, että mukana tulee vain yksitasoinen ritilä, joka riittää perusgrillailuun, mutta jos haluaa useampaa tasoa ja erilaisia pohjia (parilaa, pizzakiveä, epäsuoralla lämmöllä grillausta lämpösuojakivillä jne.) niin Kamado Joe Classicin Divide&Conquer räkki ja ritilät sopivat suoraan.

Olen ollut tyytyväinen tähän mennessä. Runko on periaatteessa samaa keramiikkaa kuin premium -merkeillä. Omaa grilliä täydentelen tarvittavilta osin Kamado-Joe Classicin varaosilla. Jossain vaiheessa varmasti vaihtoon menevä on kannen tiivistenauha. Ajattelin käyttää Kamado Joen kalliimpaa metallipunosnauhaa, koska vaikuttaa toimivalta ja pitkäikäiseltä, ainakin omassa Traegerin grillissä toimii erinomaisesti.
 
Liittynyt
29.07.2017
Viestejä
152
Tarttui kaupasta mukaan Weber spirit ii e310. Onpas mainio vekotin. Kivasti kulu pari tuntia ja muutama olut kasatessa. Mitäs lisävarusteita suosittelette muuta kuin igrill lämpömittarin.
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
7 941
Mikä noissa Weberin grilleissä on niin paljon parempaa/hienompaa kuin perusmallin markettigrilleissä, että niiden järjetön hinta tulee oikeutettua? Tuo kolmen polttimen mallikin (Weber Spirit II E310) näyttää maksavan halvimmillaan 529€ ja sillä saa vastaavia markettiversioita 4 kappaletta. Joo, Weberiin saa varmasti varaosia (suolaiseen hintaan), mutta enpä muista että koskaan olisi grilliin tarvinnut ostaa yhtään mitään muuta kuin kaasua.

En siis väitä, etteivätkö ne olisi toimivia laitteita, mutta tuo hinnoittelupolitiikka vähän ihmetyttää.
 
Liittynyt
29.07.2017
Viestejä
152
Hyvä kysymys enkä osaa vastata. Edellinen Lucifer tms mikä olikaan maksoi 199€ loppukesän jäännös alesta ja kesti melkein 14 vuotta, eli aika hyvin. Tietty grilliä on aina säilytetty katoksessa ja hupun alla, pesty pari kertaa vuodessa ja useasti öljytty. Weeperi sai 10v takuun jokaiselle ruuvilla niin jospa tällä nyt paistaisi poprillia seuraavat 14v.
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
72
Tuo on kyllä hieno ja varmaan hyvä. Mutta ei ihan halpa. Jos hinnan eron Motonetin versioon pystyy perustelemaan, olen kyllä valmis satsaamaan.
Itse vaihdoin Weber Master Touchista joeen, noita kiinalaisia katselin mutta Joen muutamat ominaisuudet ja pitkä takuu käänsi kelkan. Eikä noiden kinkkien laatu ollut sitä mitä Joen.

Vastaavine varusteineen ei se hinnan ero niin iso ole mun mielestä, siihen kun laskee vielä mukaan elinikäisen takuun.


- Pitkä, nopea ja toimiva takuu
- Kevyt kansi
- Divided & conquer-ritiläteline
- Kontrol tower-yläventtiili
- Parempi tiiviste
- Tuhka-astia
- Helvetin hyvän näköinen laite
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 274
Mikä noissa Weberin grilleissä on niin paljon parempaa/hienompaa kuin perusmallin markettigrilleissä, että niiden järjetön hinta tulee oikeutettua? Tuo kolmen polttimen mallikin (Weber Spirit II E310) näyttää maksavan halvimmillaan 529€ ja sillä saa vastaavia markettiversioita 4 kappaletta. Joo, Weberiin saa varmasti varaosia (suolaiseen hintaan), mutta enpä muista että koskaan olisi grilliin tarvinnut ostaa yhtään mitään muuta kuin kaasua.

En siis väitä, etteivätkö ne olisi toimivia laitteita, mutta tuo hinnoittelupolitiikka vähän ihmetyttää.
Sanoisin että mekaniikaltakaan nuo ovat täysin erilaisia, markettigrillistä kun nostat kantta toisesta reunasta niin se on ihan rusetillä. Lämpötilan tasaisuus grillausalalla on myös yleensä parempi kuten boksin eristys. Varaosat käsittääkseni eivät ole suolaisen hintaisia (ja niitä tosiaan on saatavilla).

Ei tuo weberin hinta missään tapauksessa kestoiän mukaan ole perusteltavissa, käytännössä maksat että ei tarvitse kuunnella ja katsella rämiseviä peltejä ja itse grillaaminenkin on yleensä "helpompaa". Ja jos tuulee niin tuulisella paikalla markettigrillillä ei kypsy kuin grillaaja :).

PS. itse en sprittiä ostaisi, genesis suoraan niin saa ylähyllyn alapuolellakin tehtyä jotain (Weber Genesis® II E-310™ GBS™ kaasugrilli | Motonet Oy). Pienempää weberiä en edes harkitsisi...
PPS. oma genesis seisoo käytännössä paniikki makkaranpaisto valmiudessa kun teen kaiken nykyään hiilillä/briketeillä master touchilla, eli 100e marketti räpsä menisi omassa käytössä kaasugrillinä enemmän kuin hyvin - olisimpa sen silloin aikoinaan tiennyt :).
 
Liittynyt
28.04.2019
Viestejä
20
Itse vaihdoin Weber Master Touchista joeen, noita kiinalaisia katselin mutta Joen muutamat ominaisuudet ja pitkä takuu käänsi kelkan. Eikä noiden kinkkien laatu ollut sitä mitä Joen.

Vastaavine varusteineen ei se hinnan ero niin iso ole mun mielestä, siihen kun laskee vielä mukaan elinikäisen takuun.


- Pitkä, nopea ja toimiva takuu
- Kevyt kansi
- Divided & conquer-ritiläteline
- Kontrol tower-yläventtiili
- Parempi tiiviste
- Tuhka-astia
- Helvetin hyvän näköinen laite
Itse harkitsin vakavasti KamadoJoe Classicin hankkimista, mutta en pystynyt perustelemaan yli tuhannen euron hintaeroa varsinkin kun molemmissa tärkein eli runko on samaa keramiikkaa.

- Pitkä, nopea ja toimiva takuu =>tämä on totta ja tärkein peruste
- Kevyt kansi => ainakin itse jaksan nostaa Tokmannin isomman halpiskamadon kannen yhdellä sormella (KamadoJoe mainostaa yhdellä sormella nostettavaa kantta)
- Divided & conquer-ritiläteline =>kyllä, ostin tämän halpiskamadoon
- Kontrol tower-yläventtiili =>Tokmannin halpiskamadossa on ihan samanlaiset toiminnallisuudet yläventtiilissä
- Parempi tiiviste =>Totta, mutta halpiskamadoon voi vaihtaa lasikuitupunostiivisteen kun se pitää joka tapauksessa joskus vaihtaa
- Tuhka-astia =>Voi tehdä tai hankkia vastaavan, itseasiassa tuhkan voi tyhjentää helposti vetämällä ne ulos pienellä hiililapiolla ja suoraan tuhkaluukun alla olevaan ämpäriin tai vastaavaan
- Helvetin hyvän näköinen laite =>jos tykkää punaisesta
 
Liittynyt
29.07.2017
Viestejä
152
Sanoisin että mekaniikaltakaan nuo ovat täysin erilaisia, markettigrillistä kun nostat kantta toisesta reunasta niin se on ihan rusetillä. Lämpötilan tasaisuus grillausalalla on myös yleensä parempi kuten boksin eristys. Varaosat käsittääkseni eivät ole suolaisen hintaisia (ja niitä tosiaan on saatavilla).

Ei tuo weberin hinta missään tapauksessa kestoiän mukaan ole perusteltavissa, käytännössä maksat että ei tarvitse kuunnella ja katsella rämiseviä peltejä ja itse grillaaminenkin on yleensä "helpompaa". Ja jos tuulee niin tuulisella paikalla markettigrillillä ei kypsy kuin grillaaja :).

PS. itse en sprittiä ostaisi, genesis suoraan niin saa ylähyllyn alapuolellakin tehtyä jotain (Weber Genesis® II E-310™ GBS™ kaasugrilli | Motonet Oy). Pienempää weberiä en edes harkitsisi...
PPS. oma genesis seisoo käytännössä paniikki makkaranpaisto valmiudessa kun teen kaiken nykyään hiilillä/briketeillä master touchilla, eli 100e marketti räpsä menisi omassa käytössä kaasugrillinä enemmän kuin hyvin - olisimpa sen silloin aikoinaan tiennyt :).
Hitto, mulla on kovassa käytössä vanha pallogrilli ja tiilistä itse kasattu puugrilli!
 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
351
Sanoisin että mekaniikaltakaan nuo ovat täysin erilaisia, markettigrillistä kun nostat kantta toisesta reunasta niin se on ihan rusetillä. Lämpötilan tasaisuus grillausalalla on myös yleensä parempi kuten boksin eristys. Varaosat käsittääkseni eivät ole suolaisen hintaisia (ja niitä tosiaan on saatavilla).

Ei tuo weberin hinta missään tapauksessa kestoiän mukaan ole perusteltavissa, käytännössä maksat että ei tarvitse kuunnella ja katsella rämiseviä peltejä ja itse grillaaminenkin on yleensä "helpompaa". Ja jos tuulee niin tuulisella paikalla markettigrillillä ei kypsy kuin grillaaja :).

PS. itse en sprittiä ostaisi, genesis suoraan niin saa ylähyllyn alapuolellakin tehtyä jotain (Weber Genesis® II E-310™ GBS™ kaasugrilli | Motonet Oy). Pienempää weberiä en edes harkitsisi...
PPS. oma genesis seisoo käytännössä paniikki makkaranpaisto valmiudessa kun teen kaiken nykyään hiilillä/briketeillä master touchilla, eli 100e marketti räpsä menisi omassa käytössä kaasugrillinä enemmän kuin hyvin - olisimpa sen silloin aikoinaan tiennyt :).
Saako tuolla genesiksen lisähinnalla vrt. spirit II 310 käytännössä muuta kuin paremmasta materiaalista valmistetut ritilät?
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
72
Itse harkitsin vakavasti KamadoJoe Classicin hankkimista, mutta en pystynyt perustelemaan yli tuhannen euron hintaeroa varsinkin kun molemmissa tärkein eli runko on samaa keramiikkaa.
Ei ole, tässä se se olennaisin ero näillä. KJ, BGE, Primo on tehty Kordieriitistä ja halpikset (Auplex) pääsääntöisesti jostain muusta kuten savesta.

KJ Classic II maksoi kotiin tuotuna 1150€ Hemmysistä vuosi sitten, noi kiinalaiset taitaa olla 600-800€ pääsääntöisesti.
Kamado Joe - Classic II

Halpiskamadoissa ei myöskään ole vastaavaa alumiinista Kontrol toweria, vaan pellistä tehty hattu.

Mut joo, tuskin tuokaan huono laite on.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 274
Saako tuolla genesiksen lisähinnalla vrt. spirit II 310 käytännössä muuta kuin paremmasta materiaalista valmistetut ritilät?
Valehtelematta saa ainakin 50% enemmän grillausalaa (isompi yleisesti ja lisäksi hyllyn alusta voi käyttää täysimääräisesti, koska hylly on paljon korkeammalla). Kaasupullolle on paikka kyljessä eli ei tartte makuuttaa maassa. Tehosta en ole varma, spiritissä saattaa olla potkua vähän enemmän per cm^2. Itsellä on ollut spiritti ja toista en ostaisi... Ja tosiaan ritilät on valurautaa :).
 
Liittynyt
28.04.2019
Viestejä
20
Ei ole, tässä se se olennaisin ero näillä. KJ, BGE, Primo on tehty Kordieriitistä ja halpikset (Auplex) pääsääntöisesti jostain muusta kuten savesta.

KJ Classic II maksoi kotiin tuotuna 1150€ Hemmysistä vuosi sitten, noi kiinalaiset taitaa olla 600-800€ pääsääntöisesti.
Kamado Joe - Classic II

Halpiskamadoissa ei myöskään ole vastaavaa alumiinista Kontrol toweria, vaan pellistä tehty hattu.

Mut joo, tuskin tuokaan huono laite on.
Olet oikeassa, kordieriitin ominaisuutena on erittäin pieni lämpölaajeneminen ja suuri kestävyys toistuvaa kuumennusta ja jäähtymistä vastaan. Huomasin liioitelleeni hieman hintaeroa, halpiskamadon saa 599€ ja siihen lisäksi divide&conquer ja suojapeite niin ollaan 800€ hinnassa joten ero jää noin 500€.

Oma halpiskamado kestää minkä kestää, jos pannu halkeaa alle 10 vuodessa niin seuraava hankinta on Kamado Joe.
 
Liittynyt
15.01.2017
Viestejä
75
Meinaatko ettei 18" versioon mene KJ Classicin osat? Tämä onkin oiva huomio, koska ajatuksena olisi täydentää KJ osilla omaa pian hankittavaa halpismunagrilliä. Sitten täytyy ehdottomasti hankkia se 21" versio.
 
Liittynyt
29.07.2017
Viestejä
152
Valehtelematta saa ainakin 50% enemmän grillausalaa (isompi yleisesti ja lisäksi hyllyn alusta voi käyttää täysimääräisesti, koska hylly on paljon korkeammalla). Kaasupullolle on paikka kyljessä eli ei tartte makuuttaa maassa. Tehosta en ole varma, spiritissä saattaa olla potkua vähän enemmän per cm^2. Itsellä on ollut spiritti ja toista en ostaisi... Ja tosiaan ritilät on valurautaa :).
Nopeasti kahta grilliä spirit ii e310 ja genesis ii e310 verratessani kaupassa on ainakin hieman isompi grillausala ehkä vähän alle 20% (eikä puolta suurempi tai verrokkina on ollut todella paljon isompi grilli). Rosteri ritilät on käytännössä ikuiset mikä on ISO +. Kaasupullolle on molemmissa oma telineensä, genesiksessä koteloitu kuten rillin alus kaappikin. Genesis taisi olla tehokkaampikin. Itselläni kipu kynnys meni tuossa 500€ vs 800€ edullisemman puolelle koska köyhälle kaikki on kallista.

Tietty kun ei paremmasta tiedä niin itse ainakin olen tyytyväinen spirittiin, tänään leipasin rillissä pitsat ja toimi aivan loistavasti!
 
Liittynyt
28.04.2019
Viestejä
20
Meinaatko ettei 18" versioon mene KJ Classicin osat? Tämä onkin oiva huomio, koska ajatuksena olisi täydentää KJ osilla omaa pian hankittavaa halpismunagrilliä. Sitten täytyy ehdottomasti hankkia se 21" versio.
Ostin Tokmannilta tämän 21,5" Kamadon ja siihen sopii täydellisesti KamadoJoe Classicin Divide&Conquer räkki. 18" kamadoon sopivuudesta en ole varma, koska usein koko voidaan ilmoittaa vaihtelevasti ulko- tai sisämittana (grillausalan halkaisija). Ainakin tähän malliin KJ Classicin osat sopivat. Eri merkeillä on käytännössä samaa Auplexin 21/21,5" kamadoa, tärkeä yhdistävä tekijä näissä on valurautainen yläventtiili ja yksitasoinen grilliritilä. Paljon näkee myynnissä 18" versiota, jossa on kaksikerroksinen ritilä ja peltinen yläventtiili.

Keraaminen kamado-hiiligrilli 21,5"

Tässä 18" versio, jossa peltinen yläventtiili ja kaksitasoinen ritilä.

Mustang Kamado 18 tuumaa - Prisma verkkokauppa
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
791
Eikös verkkis myynyt jotain KJ Divided & Conquer kopiota jossain vaiheessa myös?
Myi. Halpis kamado ja halpis "Divided & Conquer" käytössä. Alle 500€ sai 23,5" ja tuon härpäkkeen.
Saa muuteman kerran mennä kamado rikki, että Kamado Joe ja sen "lifetime" takuu olisi kannattava :)

edit: valurautaisella hatulla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 274
Nopeasti kahta grilliä spirit ii e310 ja genesis ii e310 verratessani kaupassa on ainakin hieman isompi grillausala ehkä vähän alle 20% (eikä puolta suurempi tai verrokkina on ollut todella paljon isompi grilli). Rosteri ritilät on käytännössä ikuiset mikä on ISO +. Kaasupullolle on molemmissa oma telineensä, genesiksessä koteloitu kuten rillin alus kaappikin. Genesis taisi olla tehokkaampikin. Itselläni kipu kynnys meni tuossa 500€ vs 800€ edullisemman puolelle koska köyhälle kaikki on kallista.

Tietty kun ei paremmasta tiedä niin itse ainakin olen tyytyväinen spirittiin, tänään leipasin rillissä pitsat ja toimi aivan loistavasti!
Puhdasta alaa vertaillen (68x48 ja 60x44) genesis on "vain" 23,6% isompi. Mutta kuten sanoin niin spiritin hyllyn alla oleva tila on täysin turha (koska hylly on niin matalalla), myöskään millään grillillä ei voi grillata mitään 1-2cm päässa reunoista kun ei siellä mitään lämpöä ole. Eli otetaan 1cm kanttiinsa pois ja spiritistä 6cm hyllyn reunasta niin mitat ovatkin 66x46 ja 58x37, jolloin genesis on 41% suurempi (no joo "ainakin 50%" oli snadisti liioittelua, mutta siis tuo genesis on selkeästi isompi).

Lämpötehoa on genesiksellä paperilla enemmän 35kw/m^2 vs 32,5kw/m^2, mutta myös tuo genesiksen boxi on paljon isompi ja siten lämpöhäviöt suuremmat, mielestäni tuo genesis on "tuhnumpi" ja sillä on mielestäni jopa selvästi vaikeampi polttaa ritilälle safkaa kuin spiritillä, mutta tämä on täysin subjektiivinen ja epätieteellinen mielipide. Olin jopa spritin ja genesiksen välissä 1 vuoden kokonaan ilman kaasugrilliä, mutta tuota samaa sprittiä edelleen vinguttanut tyyliin 1 kerran vuoteen vanhempien mökillä että joku tuntuma siitä edelleen on.

Olen myös kuullut että köyhällä ei ole vaara ostaa halpaa :). Mutta toisaalta genesiksen hinnalla saakin sitten jo 4 marketti grilliä.
 

Warfe

Insinööri
Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
623
Tarkoitus pallogrilli Weberil testata ribsien grillausta juhannuksena, onko jollain antaa vinkkejä ?
 
Liittynyt
02.08.2017
Viestejä
57
Tarkoitus pallogrilli Weberil testata ribsien grillausta juhannuksena, onko jollain antaa vinkkejä ?
tee 3-2-1 ribsit, 3-2-1 Ribs tässä nyt joku ohje vaan googgelista. Viime kesänä tein, meni vaa kuivaksi, tuntu et vika 1h oli liikaa tai liian lämmin. Myös omat babyribsit oli aika pieniä ja vähä lihaisia että siinäkin varmasti syytä.
 
Liittynyt
21.03.2019
Viestejä
78
Jos olet ostamassa Auplexin kamadon niin suosittelen isompaa 21" kokoa. Siihen mahtuu suoraan KamadoJoen ritiläteline, jolla saa huomattavasti monipuolisuutta grillaamiseen.
Mitäs tuo Auplex tarkoittaa? Ostan varmaan Tokmannista, koska Motonetissa ei oo tavaraa...
 
Liittynyt
29.07.2017
Viestejä
152
tee 3-2-1 ribsit, 3-2-1 Ribs tässä nyt joku ohje vaan googgelista. Viime kesänä tein, meni vaa kuivaksi, tuntu et vika 1h oli liikaa tai liian lämmin. Myös omat babyribsit oli aika pieniä ja vähä lihaisia että siinäkin varmasti syytä.
Toi eka vaihe ilmeisesti tehdään epäsuoralla grillauksella, muuten taitaa takuuvarmasti kuivua vai ymmärsinkö oikein.
 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
351
Toi eka vaihe ilmeisesti tehdään epäsuoralla grillauksella, muuten taitaa takuuvarmasti kuivua vai ymmärsinkö oikein.
Hela aika epäsuoralla. Ekat 3 tuntia paljaaltaan, 2 tuntia foliossa ja viimeinen tunti taas paljaltaan. Viimeisessä vaiheessa voi halutessaan hieroa soossit pintaan tai muuten kostutella.
 
Liittynyt
19.05.2018
Viestejä
88
tee 3-2-1 ribsit, 3-2-1 Ribs tässä nyt joku ohje vaan googgelista. Viime kesänä tein, meni vaa kuivaksi, tuntu et vika 1h oli liikaa tai liian lämmin. Myös omat babyribsit oli aika pieniä ja vähä lihaisia että siinäkin varmasti syytä.
2+1,5+1h kyllä piisaa suomen vähälihasemmille ripsilöille. Katsot vaan ettei lämpö nouse yli 120:n. tosiaan epäsuoralla, jos ei smokenaattoria, niin laita vaikka folio pysty asentoon ritilän alle erottaan hiilet ribseistä. Suihkit omenamehua, siideriä tai cokista ekan tunnin jälkeen puolen tunnin välein jo eka vaiheessa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
84 048
Viestejä
1 730 246
Jäsenet
37 368
Uusin jäsen
bg222

Hinta.fi

Ylös Bottom