Grillit & grillaus

Täällähän on hyvää grillikeskustelua. Nordgarden, Kobe, Motonet, Mustang, Cello, Patton jne ovat kaikki Auplexin valmistamia kamadoja. Auplex itse ilmoittaa valmistavansa ne vahvistetusta savesta. Jos jossain kuvassa sisäosa näyttää valkoiselta, ei kannata luottaa siihen että saisi kordieriitistä valmistetun tuotteen, se voi olla pinnoitettu tai jopa parhaimmassa tapauksessa maalattu sisältä.
Keramiikka kun on taipuvaista halkeiluun, niin kannattaa muistaa näiden huono takuu ja huono varaosien saatavuus. K-Rauta antaa omalleen viiden vuoden takuun, mutta ei myy edes lämmönjakolevyä, joka on kuitenkin se pakollinen varuste jos aikoo jotain low 'n slow savustuksia harrastella.
Jokainen tekee tietenkin hankintansa oman budjetin mukaan, mutta riskit kannattaa muistaa. Lähipiirissä Auplexeja pari on, toisessa ei ole mitään ongelmia, toisessa väsyivät saranat ja kansi ei pysy auki ilman tukea, sekä pinnoite lohkeilee. Enemmän sijoittamalla saa laadukkaamman materiaalin, elinikäisen takuun keramiikalle, loistavasti toimivan takuupalvelun sekä kosolti lisäosia.
Auplexit ovat varmasti hyviä ja niillä tekee yhtä hyvää ruokaa kuin muillakin. Joka tapauksessa suosittelen vahvasti kamadogrillailun pariin siirtymistä, oli se merkki sitten mikä tahansa.
 
Testattu Lidlin 3kg briketit. Hirveetä kuraa. Savuttaa aivan saatanasti. Mulla nyt piipussa ollu vajaa puolituntia ja savuttaa vieläkin. Kunnon briketeissä savutus loppunu alle 10min sytytyksestä. Ja muutenkin tuntuu olevan tosi nihkeitä syttymään.
Ei jatkoon.

Pitäydyn Bilteman briketeissä. Niissä on paras hintalaatusuhte.
 
Mikäs tuossa on parempaa kun esim. Weberin master touch pallogrilli?

Slow & slowssa loppuu potku (lue. hiilet) n. 4,5h jälkeen ja yläpäässä maksimit 300`C. Kamadossa lämpötila pysyy helposti stabiilina.

Monilla on molemmat. Weberillä pinnat kiinni ja loput kamadossa.

Onhan tuo Kamado kallis eli kesägrillaajan ei ehkä kannata sijoittaa. Tai jos sijoittaa niin se on elinikäinen investointi.
 
Slow & slowssa loppuu potku (lue. hiilet) n. 4,5h jälkeen ja yläpäässä maksimit 300`C. Kamadossa lämpötila pysyy helposti stabiilina.
häh? oon tehnyt weberillä joulukinkkua 16h ja kerran lisäsin joskus 12h jälkeen brittejä vähän käärmeen alkupäähän. 3-4 briketin ”nippua” kiertämään pesää ja lähtöön 1/2 piippusytyttimen ”panos”, niin menee heittämällä 12h, riippuu ihan kuinka pitkän käärmeen tekee...

Ainoa miinus weberissä on että siihen ei saa PID-säädintä kun käsittäkseni green eggiin saa. Toki kun weberinkin opettelee ninn käytännössä 110-130 sisällä pysyy lämmöt tekemättä mitään moneen tuntiin...
 
Mikäs tuossa on parempaa kun esim. Weberin master touch pallogrilli?

Slow & slowssa loppuu potku (lue. hiilet) n. 4,5h jälkeen ja yläpäässä maksimit 300`C. Kamadossa lämpötila pysyy helposti stabiilina.

Monilla on molemmat. Weberillä pinnat kiinni ja loput kamadossa.
Polttoainetaloudellisuus on merkittävästi parempi kuin pallolla. Varsinkin kunnon kovapuuhiilillä. Weberilläkin onnistuu todella pitkät vedot ja lämmönsäätö on ihan toimiva ja suht stabiili, mutta kamadolla ne onnistuvat helpommin. Varsinkin kylmällä tai tuulisella säällä ero on selkeä. Lämpötila-alue on kamadolla todella laaja, alle sadasta yli 500°C. Pizzasta tulee aika makoisaa yli 400:n lämmöissä.
Pintojen kiinni paisto on myytti, joten ei sotketa sitä tähän. :) Ja reverse sear on näppärämpi ja parempi tapa hoidella vähän paremmat pihvit.
Kalliita pelejähän ne on, ainakin kertasijoituksena, mutta ei se ilmaista ole ostaa "halpa" kaasugrillikään muutaman vuoden välein. Eikä kaasulla saa ikinä sellaista tekstuuria tai makua kuin hiilellä. Teräskamado on myös tosi hyvä vaihtoehto.
 
häh? oon tehnyt weberillä joulukinkkua 16h ja kerran lisäsin joskus 12h jälkeen brittejä vähän käärmeen alkupäähän. 3-4 briketin ”nippua” kiertämään pesää ja lähtöön 1/2 piippusytyttimen ”panos”, niin menee heittämällä 12h, riippuu ihan kuinka pitkän käärmeen tekee...

Ainoa miinus weberissä on että siihen ei saa PID-säädintä kun käsittäkseni green eggiin saa. Toki kun weberinkin opettelee ninn käytännössä 110-130 sisällä pysyy lämmöt tekemättä mitään moneen tuntiin...
Briketeillä tosiaan saa lisää aikaa.

PID säätimet pilaa koko harrastuksen. Vähän kuin laittaisi mökille sähkökiukaan.
 
Ainoa miinus weberissä on että siihen ei saa PID-säädintä kun käsittäkseni green eggiin saa. Toki kun weberinkin opettelee ninn käytännössä 110-130 sisällä pysyy lämmöt tekemättä mitään moneen tuntiin...

Saa kyllä, mutta helpoin tie tietää reiän poraamista kylkeen.
Ilman sitä saattaa olla hankala saada sitä tiiviiksi (ja tuhka ongelma) jos käyttää Master Touchin oman alasäädön reikää.


PID säätimet pilaa koko harrastuksen. Vähän kuin laittaisi mökille sähkökiukaan.

Miksi? Vertauskuva ei taida ihan toimia? :)
Toki keppanan kulutus laskee huomattavasti, kun ei tarvitse päivystää grillin vieressä ;)
 
Olipa kyllä surkeannäköistä silppua Mustangin grillihiilet Halpa-Hallista. Jännästi yksi iso "halko" pussissa ja loput ihan pientä silppua ihan kuin Rainbow-grillihiilet, ei jatkoon. :tdown: No jospa noilla nyt edes jotain saisi aikaiseksi kun alkaa jo nälkä olla.

Tokmannilta tulee yleensä ostettua BBQ King-grillihiiliä, nuo on yleensä olleet ihan jees.
 
Mökillä se saunan valvonta, puiden lisäys jne 1-2 lämmitys kaljan kanssa on iso osa sitä mökkisauna juttua. Sama näissä hiiligrilli hommissa.
Tämä, tosin mökiltä löytyy kyllä niin perinteinen puugrilli, kaasugrilli sekä kalan että lihan savustus pömpelit. Kaasulla useimmiten tulee tehty päivä ruuat helppouden takia ja sitten puilla kun haluaa oikeasti erinomaista ruokaa :)
 
Mitä mittaria suosittelette lihan ja grillin lämpötilan mittaamiseen?

Onko heittää sivustoa tai esim. Youtube-kanavaa, mistä saisi ideoita grillaamiseen? Myös englanninkieliset käy.
 
Olis tarkotus duunata 1,5kg 30-day dry age entrecote grillissä "paistina" savustaen matalalla lämmöllä jonnekin n. 60 sisälämpöön ja siitä sit vetäytymään pidemmäksi aikaa. Olisko jotain erityisiä suosituksia hommaan esim suolauksen tai maustamisen suhteen? Tarkotus ens perjantaina värkkäillä. Sellaseen brisketti tyyliin varmaan tulis tehtyä ja sit johonki leivän väliin.
 
Kävin katsomassa pallogrillejä.

Täytyy myöntää että kyllä sen weberin laadun huomaa välittömästi.

Halvemmat tuhka-astialliset mallit ovat aivan helvetin harvaa tekoa. Varsinkin sieltä tuhkasäiliön ilmarei'istä. Kiinni ollessaan pahin grilli oli auki silti yli sentin, koska sulkupelti oli soikea kuin perkele.

En malta silti laittaa 300€ pallogrilliin. 140€ luokkaa olisi 47cm weberi, mutta pienihän tuo on..
 
Kävin katsomassa pallogrillejä.

Täytyy myöntää että kyllä sen weberin laadun huomaa välittömästi.

Halvemmat tuhka-astialliset mallit ovat aivan helvetin harvaa tekoa. Varsinkin sieltä tuhkasäiliön ilmarei'istä. Kiinni ollessaan pahin grilli oli auki silti yli sentin, koska sulkupelti oli soikea kuin perkele.

En malta silti laittaa 300€ pallogrilliin. 140€ luokkaa olisi 47cm weberi, mutta pienihän tuo on..

Saahan sitä 57cm weberia muutaman kympin kalliimmalla jos koko epäilyttää. Itse kyllä siihen laittaisin sen satasen päälle ja ostaisin varusteilla:
Weber Master-Touch GBS SE E-5755 -hiili-/brikettigrilli, 57 cm, musta 269,90
 
Tuo 149€ 47cm lienee se One-touch original?

Jättäisin sen kauppaan, ostin sen mökille keväällä Gigantista 50€:llä ja sekin kyllä oli siitä liikaa. Mastertouch 57 jos sen pallo ja weber pitää olla, siinä pysyy jopa ritilä paikoillaan kun sitä harjaa ja muutenkin ritilä on tukeva. Kannen pidike on myös erittäin kätevä. 47 käy hyvin äkkiä myös pieneksi.
 
Mastertouch 57 jos sen pallo ja weber pitää olla, siinä pysyy jopa ritilä paikoillaan kun sitä harjaa ja muutenkin ritilä on tukeva. Kannen pidike on myös erittäin kätevä. 47 käy hyvin äkkiä myös pieneksi.

Mastertouch 57 cm SE tuli ostettua ennen lomien alkua ja nyt sillä on kaksi viikkoa grillailtu ja onpa erinomainen laitos. Huolto on mielettömän helppoa, kansipidike ihan älyttömän hyvä pikkulisä ja gbs-systeemi helpottaa elämää jo ilman mitään lisukkeitakaan, kun keskeltä voi eniten käytetyn palan vaan nostaa pois.
 
Kamado tulilla, savustus asetuksella 6h kassleria.
IMG-20190723-WA0002.jpeg
IMG-20190723-WA0000.jpeg
 
@Matolaatikko piti aikaisemmin jo kommentoida, että grillaat alkuun 100€:stä kassleria niin Master-touchin hintaero on hoidettu :)

En tiedä minkälainen ritilä tuossa perus 57:ssa on, mutta vaikuttaa kovasti samalla ohkaisella ’langalla’ tehdyllä kuin 47:n.
Kannattaa käydä jossain liikkeessä missä molemmat vierekkäin, niin huomaat erot helposti.

Alkaa olemaan liikaa malleja Weberilläkin. Orginal Kettle ja Kettle Plus, Master-touch, M-T GBS ja M-T GBS SE ja ties mitä
 
@juhaa Kävin hypistelemässä motonetissä näitä weberin grillejä ja kyllä se kaikkein kallein vaikutti jytyimmältä. Oli kevennetty kantta jousilla yms yms, mutta se vajaan 300€ värkki, jossa sai kannen laittaa nojaamaan sinne hiilikorin taakse telineisiin vaikutti kaikista parhaimmalta. Tuo 149€ 57cm versio oli ok muuten, mutta se tuhkasäiliön puute jäi mietityttämään. Siinä oli vain se lautanen alla. Onko tuo tuhkasäiliö oikeasti hinnan väärti? Kallistun tuohon 149€ malliin, koska sopiva hinta ja tiiviit ilmareiät. Halpikset kaatui lähes kaikki ilmareikien väljyyteen.

Edit, työmaalta saan lihaa pilkkahintaan, kaupan hintoja en ole maksanut liki 15 vuoteen :lol:
 
Jos siinä 149€ versiossa on tuo ohuemmalla langalla oleva ritilä, jätä se kauppaan. Tai osta ritilä erikseen.

Nykyään kun joutuu kyläillessä grillaamaan harvalla ja ohuella lankaritilällä niin ruoat tippuilee hiilille, kun tottunut master-touchin paksuun ja tiheään ritilään, josta ei mene läpi ohuetkaan pihvit tai kasvikset vaikka kuinka huolettomasti kääntelee.
 
Epäsuora grillaus kaasugrillillä..
Mitenkäs tuo ohjeistetaan erilailla kun hiiligrillillä?!?

Ostin juuri Spirit II E-310 ja ohjeissa kun puhutaan epäsuorasta grillauksesta niin keskipoltin jätetään pois ja ainoastaan reunoilla liekkiä. Lihat sitten asetetaan siihen keskelle.

Mutta hiiligrillissä kehotetaan kasamaan hiilet/briketit grillin keskelle ja lihat reunoille että saavutetaan epäsuoragrillaus.

Vanhalla Q3000 tein siten että laitoin suoran polttimen päälle ja grillin reunoja kiertävän polttimen pois. Asettelin lihat/kanat sitten reunoille.

Miten tuo voi olla erilailla?
 
Epäsuora grillaus kaasugrillillä..
Mitenkäs tuo ohjeistetaan erilailla kun hiiligrillillä?!?

Ostin juuri Spirit II E-310 ja ohjeissa kun puhutaan epäsuorasta grillauksesta niin keskipoltin jätetään pois ja ainoastaan reunoilla liekkiä. Lihat sitten asetetaan siihen keskelle.

Mutta hiiligrillissä kehotetaan kasamaan hiilet/briketit grillin keskelle ja lihat reunoille että saavutetaan epäsuoragrillaus.

Vanhalla Q3000 tein siten että laitoin suoran polttimen päälle ja grillin reunoja kiertävän polttimen pois. Asettelin lihat/kanat sitten reunoille.

Miten tuo voi olla erilailla?

Miksi hiiligrillissä hiilet keskelle? Eikös ohjeisteta yleensä hiilet ulkolaidalle?
charcoal-indirect-heat.png

Ja Q3000:llakin Weberin ohjeessa epäsuora grillaus on nimenomaan ulkopoltin päällä ja keskipoltin pois päältä.
 
Ok, myönnettäköön että pikainen googletus...

Mutta esim tässä tuo kaveri laittaa hiilet keskelle ja kanat reunoille.

 
Kyllä se on hiiligrillissäkin menee samalla tavalla eli hiilet reunoille ja lihat keskelle.
Weberin 57cm mallissa on ritilässä luukut sivuilla, joista voi lisätä hiiliä tarpeen mukaan mikäli ovat loppumassa epäsuorassa grillauksessa.
Ja täältä myös ääni 57cm Weberille, missä on irroitettava tuhkakori ja gbs. En ole katunut ostoa yhtään hetkeä vailla arvokas hiiligrilli olikin.
 
@Matolaatikko on se tuhkasäiliökin ihan kätevä. Jos grilli ei ole tuulelta suojassa niin ne tuhkat siitä lautaselta pöllyää pois ja sitä saa usein olla tyhjentämässä. Toki siihen alle voi laittaa ämpärin tai muun mihin ylimääräiset sitten aina tyrkkää. Tuhkasäiliön tyhjentää kun jaksaa.
 
@juhaa varmasti näinkin. Mutta enemmänkin taitaa olla vain "mukavuusvaruste". Ettei tarvitse olla tyhjäämässä lautasta joka kerran jälkeen. Huomenna käyn hakemassa grillin kuitenkin, niin on tässä aikaa tuumailla. Kyllähän se niin on jotta aina kun miettii, niin tulee se "no tämä on vain 50-100€ kalliimpi." Sitten kun olet ostamassa sitä 100€ kalliimpaa, niin ajattelet että jos laittaa sen 300€ kiinni tähän, niin satasella saisi vielä jotain ominaisuuksia ja "no kun se maksaa vain 100€ enemmän, että ihan sama ottaako sen 300€ tai 400€ grillin" Sitten mietitään sitä 400€ grilliä ja ajatellaan että no perkele, 500€ saisi vielä jotain lisää, eikä se ole kuin 100€ enemmän, mitä edellinen malli.

Lopputuloksena kuitenkin siinä nököttää se 500€ grilli ja onhan sitä hienoa esitellä kamuille ja naapurille. Tosiasiassa se sitten enimmäkseen on naudan ulkofilepihveille/hampurilaisille tai makkaroille. Ruuille, joille olisi kelvannut se ihan halvempikin grilli.

Sitten toisaalta, jos on oikeasti heavy user, niin taatusti se kallein malli on hyvä. Itse kun voisin korkeintaan ajatella savustusta epäsuorassa lämmössä, muihin roasteihin/erikoisempiin tekemisiin ei riitä taidot.

Siksi se 149€ ilman sitä tuhkakuppia tässä mietinnässä. Ei siinä etteikö rahaa olisi laittaa isompaan, mutta se järjellä ajatteleminen.

Lautanen on tyhjänä ennen seuraavaa grillaamista, ja jos tuulee, niin ei se tuhka sieltä pöllähtämällä tule kuitenkaan. Vaivahan se toki on, kun joutuu sitä lautasta tyhjäilemään, mutta ei sen nyt omakotitalossa asuvalle olla mikään kummempi homma.
 
@juhaa varmasti näinkin. Mutta enemmänkin taitaa olla vain "mukavuusvaruste". Ettei tarvitse olla tyhjäämässä lautasta joka kerran jälkeen. Huomenna käyn hakemassa grillin kuitenkin, niin on tässä aikaa tuumailla. Kyllähän se niin on jotta aina kun miettii, niin tulee se "no tämä on vain 50-100€ kalliimpi." Sitten kun olet ostamassa sitä 100€ kalliimpaa, niin ajattelet että jos laittaa sen 300€ kiinni tähän, niin satasella saisi vielä jotain ominaisuuksia ja "no kun se maksaa vain 100€ enemmän, että ihan sama ottaako sen 300€ tai 400€ grillin" Sitten mietitään sitä 400€ grilliä ja ajatellaan että no perkele, 500€ saisi vielä jotain lisää, eikä se ole kuin 100€ enemmän, mitä edellinen malli.

Lopputuloksena kuitenkin siinä nököttää se 500€ grilli ja onhan sitä hienoa esitellä kamuille ja naapurille. Tosiasiassa se sitten enimmäkseen on naudan ulkofilepihveille/hampurilaisille tai makkaroille. Ruuille, joille olisi kelvannut se ihan halvempikin grilli.

Sitten toisaalta, jos on oikeasti heavy user, niin taatusti se kallein malli on hyvä. Itse kun voisin korkeintaan ajatella savustusta epäsuorassa lämmössä, muihin roasteihin/erikoisempiin tekemisiin ei riitä taidot.

Siksi se 149€ ilman sitä tuhkakuppia tässä mietinnässä. Ei siinä etteikö rahaa olisi laittaa isompaan, mutta se järjellä ajatteleminen.

Lautanen on tyhjänä ennen seuraavaa grillaamista, ja jos tuulee, niin ei se tuhka sieltä pöllähtämällä tule kuitenkaan. Vaivahan se toki on, kun joutuu sitä lautasta tyhjäilemään, mutta ei sen nyt omakotitalossa asuvalle olla mikään kummempi homma.

Ja sitten haet 60€ ritilän ja 40€ kannen pidikkeen lisävarusteena ja mietit miten samaan rahaan olisit saanut lisäksi sen esim. sen tuhkakupin ;)

Edit: Tuo kansiteline mihin voi kipata kannen on muistaakseni oikeastikin aika pätevä, se muutaman kympin lisävaruste taisi olla vain koukku/lenkki mihin kannen voi asettaa.
 
Viimeksi muokattu:
Oma henkilökohtainen mielipide on se, että kun puhutaan verrattain edullisista vehkeistä joiksi itse luen nuo 150-300e pallot, enemmän jää mietityttämään ja harmittamaan se sniiduilu halvemman ostettua kuin että olisi saman tien ostanut sen paremman vähän kalliimmalla. Jos talous antaa vain myöten niin vaikea uskoa, että kaduttaisi jälkikäteen se extra panostus mukavuuteen ja toimivuuteen. Ja kun mennään jostain 300-400e palloista seuraava askel ylöspäin taidetaan olla jo kamadoiden puolella? Kamadot toki pomppaavat sitten hinnoissa rajusti ylöspäin. Eikö ne Weberin uusimmat mallit olleet jotain 400e luokkaa?

Jokainen toki näkee asiat omalta kantiltaan ja se suotakoon kaikille.
 
Ja sitten haet 60€ ritilän ja 40€ kannen pidikkeen lisävarusteena ja mietit miten samaan rahaan olisit saanut lisäksi sen esim. sen tuhkakupin ;)

Edit: Tuo kansiteline mihin voi kipata kannen on muistaakseni oikeastikin aika pätevä, se muutaman kympin lisävaruste taisi olla vain koukku/lenkki mihin kannen voi asettaa.


Ehei, sitten vanha grilli menee mökille ja haetaan uusi kotiin paremmilla hiluilla jos siltä tuntuu. Mä nyt tuumailen tässä vielä :)
 
Omasta mielestä ~270€ hintainen 57cm master touch on aika optimaalinen monellakin tapaa. Ei ylettömän kallis ominaisuuksiin nähden.

Loistava ritilä, nerokas kansipidike, hyvä tuhkankeruusysteemi, tarkka ilmansäätö ja muutenkin tukeva rakenne.

Jos haluaa paremman niin pitää laittaa melkeinpä tuplasti lisää, toisaalta vähänkään halvemmat on sitten selvästi rampautettuja. En ole katunut hetkeäkään oman master-touchin ostoa.

Ja grillin kaveriksi kolme kovaa:

Piippusytytin Weber pieni piippusytytin 19,90
Pieni malli riittää lähes kaikkeen

Kolmioharja Weber kolmipuolinen grilliharja 30 cm 12,90

Grillipihdit Mustang Wellington -grillipihdit 7,90
Kuvan perusteella täysin samat mitä weberin 25€ maksavat.
 
Viimeksi muokattu:
Epäsuora grillaus kaasugrillillä..
Mitenkäs tuo ohjeistetaan erilailla kun hiiligrillillä?!?

Ostin juuri Spirit II E-310 ja ohjeissa kun puhutaan epäsuorasta grillauksesta niin keskipoltin jätetään pois ja ainoastaan reunoilla liekkiä. Lihat sitten asetetaan siihen keskelle.

Mutta hiiligrillissä kehotetaan kasamaan hiilet/briketit grillin keskelle ja lihat reunoille että saavutetaan epäsuoragrillaus.

Vanhalla Q3000 tein siten että laitoin suoran polttimen päälle ja grillin reunoja kiertävän polttimen pois. Asettelin lihat/kanat sitten reunoille.

Miten tuo voi olla erilailla?
Ei ole mitään merkitystä mikä poltin on päällä, tai mihin hiilet laittaa. Tärkeintä on että grillattava tuote ei ole päällä olevan polttimen, tai hiilien yläpuolella. Ja kas, grillaat epäsuorasti.
 
Omasta mielestä ~270€ hintainen 57cm master touch on aika optimaalinen monellakin tapaa. Ei ylettömän kallis ominaisuuksiin nähden.

Loistava ritilä, nerokas kansipidike, hyvä tuhkankeruusysteemi, tarkka ilmansäätö ja muutenkin tukeva rakenne.

Jos haluaa paremman niin pitää laittaa melkeinpä tuplasti lisää, toisaalta vähänkään halvemmat on sitten selvästi rampautettuja. En ole katunut hetkeäkään oman master-touchin ostoa.
.
Samaa mieltä vuoden kokemuksella. Ihan en käsitä tuota ilman säätö systeemin pituutta kun se kaikki säätö on tehtävissä ensimmäisen 5cm matkalla
 
Samaa mieltä vuoden kokemuksella. Ihan en käsitä tuota ilman säätö systeemin pituutta kun se kaikki säätö on tehtävissä ensimmäisen 5cm matkalla

Sillä on tarkoitus saada tuhkat pyyhittyä sieltä pesästä pois. Kannattaa vaikka tussilla tehdä merkinnät, että milloin auki/kiinni/puolessa välissä.
 
webereitä että muita lautasantenneja mietin ja hyppäsin suoraan kamadoon. Normi grillaukseen vähän turhan jytky mutta savustukseen ja suurempaan liha määrään loistava varaavan ominaisuuden takia. Lämmönsäätö toimii kuin ajatus, 110c ja sopivilla hiilillä 6h eikä tarvitse edes ajatusta grillin suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:
Itselläkin himottaisi kamado ja isompi auplexi irtoaisi tokmannilta 420€, mutta toisaalta mastertouch olisi myös tarjouksessa ja hieman halvempi. Käyttö mulla olisi enemmänkin nopeempaa sapuskaa, pihvejä ja vihanneksia niin olisiko masteri oikea valinta. Sous videllä tulee muutenkin kaikki enemmän aikaa vievät kypsytettyä enkä niinkään välitä savustamisesta. :nb:
 
Sillä on tarkoitus saada tuhkat pyyhittyä sieltä pesästä pois. Kannattaa vaikka tussilla tehdä merkinnät, että milloin auki/kiinni/puolessa välissä.
Nojuu siihen kyllä auttaa. Tussi merkinnät on toki tehty jo uutena.
 
Itselläkin himottaisi kamado ja isompi auplexi irtoaisi tokmannilta 420€, mutta toisaalta mastertouch olisi myös tarjouksessa ja hieman halvempi. Käyttö mulla olisi enemmänkin nopeempaa sapuskaa, pihvejä ja vihanneksia niin olisiko masteri oikea valinta. Sous videllä tulee muutenkin kaikki enemmän aikaa vievät kypsytettyä enkä niinkään välitä savustamisesta. :nb:

Tuohon hintaan kannattaa jo kamado hakea, on sen verran kiva kesäkeittiö ja toimii myös talvella ilmeisesti.
 
Testattu Lidlin 3kg briketit. Hirveetä kuraa. Savuttaa aivan saatanasti. Mulla nyt piipussa ollu vajaa puolituntia ja savuttaa vieläkin. Kunnon briketeissä savutus loppunu alle 10min sytytyksestä. Ja muutenkin tuntuu olevan tosi nihkeitä syttymään.
Ei jatkoon.

Pitäydyn Bilteman briketeissä. Niissä on paras hintalaatusuhte.

Lidlin briketit käytössä nyt. Välttäkää kuin ruttoa. Paskoja syttymään, savuttavat ja palavat kunnon syttymisen jälkeen ehkä noin vartin.
 
Ainakin näin laiskalle tuo tuhkasäiliö on ehdoton. Varsinkin kun grilli nököttää terassilla. Säiliöitä tarvitsee tyhjentää kesän aikana max 2 kertaa, vaikka grilli on lähes päivittäisessä käytössä.
 
Tuohon hintaan kannattaa jo kamado hakea, on sen verran kiva kesäkeittiö ja toimii myös talvella ilmeisesti.


Toimii talvellakin...en ole kylläkään pitkää kypsytystä kokeillut mutta pizzoja muutaman tehnyt -18 asteen pakkasessa 350 asteen lämmöllä....aluksi pelkäsin mitähän kuori tykkää mutta ei ainakaan itsellä näkyviä vaurioita....tiivisteet alkaa olla vaihtokunnossa.....
 
Ei ainakaan itsellä ole weberinkään toimivuudessa ollut talvella mitään ongelmaa :kahvi:

Toki lämpöhäviöt lienee suuremmat metallikuoren takia, mutta pari kertaa on joulukinkku tullut tehtyä weberillä ja hyvää on tullut. Weberissä brikettien ja savustuspuun kera saa myös hieman saunapalvimaista savua kinkkuun, joka ainakin omasta mielestä sopii hyvin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 176
Viestejä
4 488 685
Jäsenet
74 164
Uusin jäsen
wesseli

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom