• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

FIRE (Financial Independence, Retire Early) ja sen sosiopoliittiset ongelmat

Liittynyt
26.07.2019
Viestejä
454
Oletko nyt ihan tosissasi? :)

FIREttäjä on tehnyt työtä ansaitakseen rahaa ja elänyt kieltäymyksessä säästääkseen työnsä hedelmiä, jotta saa ne tuottamaan jotta voi saavuttaa sellaisen elämän kuin haluaa - se vaatii luonteenpiirteen, missä mielihyvää voidaan lykätä myöhemmäksi ja se ominaisuus on minkä tahansa menestyävän yksilön, yrityksen, yhteiskunnan jne perusedellytys. Jos tai kun joku toinen tekee työtä mistä FIREttäjä maksaa asiaan kuuluvan korvauksen niin kyse ei ole orjuudesta minkään määritelmän mukaan. Se mitä sinä taas esität on että osa porukasta joutuisi tavallaan ansaitsemaan oman omaisuutensa toiseen kertaan vain tyydyttääkseen sinun jokseenkin omintakeisen tulkinnan "sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta". Ja se lähinnä tuhoaisi tuon mainitsemani menestyksen ja myös vakauden vaatiman perusedellytyksen kaikilta.
Joo, mutta kysymys oli, että onko tämä oikeasti yhteiskunnallista plussaa, ja miksi (tarvitaan muuta kuin anekdootti).

FIREttäjä maksaa asiaan kuuluvan korvauksen niin kyse ei ole orjuudesta minkään määritelmän mukaan.
Voi täyttää palkkaorjuuden määritelmän, jota osa FIRE:ttäjistä täällä sanoi myös pakenevansa.

On aivan ilmiselvää, että yksilönvapaus ei riitä nuoraksi. Mäkin haluan, ettei töissä tarvitsi katsoa rumia miehiä, mutta mitenhän ne rumat miehet vastaa tähän? Tuskin itseään vastaan. No, miksen saa vältellä rumia miehiä töissä, vaikka olen käyttänyt jo aiemminkin valtavasti energiaa niiden välttelyyn? Mitä haittaa esimerkiksi on rumien miesten syrjinnästä? Saa enemmän rahaa kauniina, jos ulkonäkö on valintaperuste. Eli riittääkö yksilönvapaus?
 
Viimeksi muokattu:

finWeazel

Chief Karpfen - ruoKalan C&R
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
8 358
Voi täyttää palkkaorjuuden määritelmän, jota osa FIRE:ttäjistä täällä sanoi myös pakenevansa.
Miten määrittelet palkkaorjuuden? Mä en näe palkkaorjuutta suomessa. On käytännössä ilmainen koulutus ja valinnanvapaus mitä työtä hakee ja tekee. Aina voi ottaa lopputilin jos niin haluaa. Voi myös perustaa oman yrityksen, tehdä toiminimen kautta tai uudelleenkouluttautua. Vapaus menee niin pitkälle, että äärimmäisessä tapauksessa voi jopa luopua suomen kansalaisuudesta ja muuttaa toiseen maahan asumaan. Schengen/eu alueella muuttaminen triviaalia sen ulkopuolelle niin tulee voimallisemmin viisumi/työviisumiasiat mahdollisesti eteen.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
246 798
Viestejä
4 314 143
Jäsenet
71 911
Uusin jäsen
Kivnic

Hinta.fi

Ylös Bottom