Kukaan ei ole kieltämässä noita ominaisuuksia keneltäkään.
Kyse on nimenomaan siitä, että sitä miehen mallia laajennettaisiin, jolloin siihen sopii sitten nekin joille tuo perinteisen miehen malli ei sovi
Elikkä nimenomaan saavat kaikki kukat kukkia.
Nyt on vähän ilmassa sellaista tahallista väärinymmärrystä tässä
Pikkuisen nyt mopo keulii APA:lla. Pojissa ja miehissä on ongelmia (mm. miehet tekevät 90 % murhista USA:ssa, joutuvat 77 % todennäköisyydellä murhan uhriksi, ovat todennäköisimmin väkivaltarikoksen uhreja, tekevät 3,5 kertaa todennäköisemmin itsemurhan kuin naiset, ja elävät odotusarvollisesti 4,9 vuotta vähemmän kuin naiset. Näistä vain ensimmäinen on ongelma.):
APA sanoi:
APA’s new Guidelines for Psychological Practice With Boys and Men strive to recognize and address these problems in boys and men while remaining sensitive to the field’s androcentric past.
Kyllä kovasti ollaan sitä mieltä, että perinteinen maskuliinisuus on psykologisesti vahingoittavaa. Tässä vaiheessa perinteistä maskuliinisuutta ei kuitenkaan ole vielä määritelty, joten hankala tähän on ottaa kantaa. Sen sijaan on kummalista, että tunteiden sisäänsulkeminen olisi ongelma vain pojille - eikö se ole ongelma sukupuolesta riippumatta, joka toki on tyypillisempää miehillä kuin naisilla?
APA sanoi:
Thirteen years in the making, they draw on more than 40 years of research showing that traditional masculinity is psychologically harmful and that socializing boys to suppress their emotions causes damage that echoes both inwardly and outwardly.
Kun perinteinen maskuliinisuus lopulta määritellään, se määritellään stoalaisuuden, kilpailuhenkisyyden, dominoinnin ja agression kautta. Harmillisesti yhtäkään näistä ei avata enempää, joten niiden osalta juttu jää mielikuvien varaan.
En nyt ole aivan varma onko tämä yleisesti hyväksytty tapa määritellä perinteinen maskuliinisuus, mutta otetaan se annettuna.
Jutun pointti ainakin tuodaan selväksi siinä, että perinteinen maskuliinisuus on vahingoittavaa.
APA sanoi:
The main thrust of the subsequent research is that traditional masculinity—marked by stoicism, competitiveness, dominance and aggression—is, on the whole, harmful.
Tässä välissä juttu eksyy täysin aiheesta ja alkaa puhua mm. monenlaisesta heikkouksien piilottelusta (joka ei ymmärtääkseni ollut lueteltu perinteisen maskuliinisuuden ominaisuuksien listassa, vaikka toki itse ainakin sen siihen voisin lukea).
Juttu mainitsee erilaisten sukupuolien sosiaalista painetta (perinteisten) maskuliinisuuden normistoon kuulimiseen. En kykene näkemään tässä ongelmaksi perinteistä maskuliinisuutta (oli se määritelty miten vain), vain liiallisen paineen kyseiseen normistoon kuulimiseen. Jutussa mainittu huutelu ja muu kiusaaminen on luonnollisesti väärin. Luulisi ongelman olevan lisäksi sukupuolineutraali.
APA sanoi:
Though there is now more flexibility in gender norms than 30 years ago, according to Liang and McDermott, boys and men who identify as gay, bisexual or transgender still face higher-than-average levels of hostility and pressure to conform to masculine norms
Jutun mukaan joissakin tapauksissa perheet eivät hyväksy poikia joissakin tapauksissa. Ongelmana on jälleen nämä perheet, ei perinteinen maskuliinisuus. Lisäksi sama ongelma koskenee myös tyttöjä, mikäli heidän perheensä ei heitä hyväksy.
APA sanoi:
Sexual minorities or gender-nonconforming boys and men may face strained family bonds or even familial rejection.
Kovasti tuossa myös tuodaan miesten agressiota annettuna ominaisuutena, vaikka edellä annetuista esimerkeistä yksikään ei käsittele agressiota vaan lähinnä tunteiden ja heikkouksien peittämistä, kuviteltuun maskuliinisuuteen painostamisen tuntoa, ja perheen hylkäämistä.
Loppupuolella kirjoitetaan muutenkin määritelmät uusiksi:
APA sanoi:
The clinician’s role, McDermott says, can be to encourage men to discard the harmful ideologies of traditional masculinity (violence, sexism) and find flexibility in the potentially positive aspects (courage, leadership).
Aika surkea kirjoitus, kun ei pysty edes pitämään määritelmiään vakiona yhden jutun sisällä.