- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 1 458
Juuri näin. Siksi onkin absurdia verrata maskuliinisuutta sellaiseen asiaan, mikä todellakin tappaa.No ei varmaan sillä maskuliinisuus ei tapa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Juuri näin. Siksi onkin absurdia verrata maskuliinisuutta sellaiseen asiaan, mikä todellakin tappaa.No ei varmaan sillä maskuliinisuus ei tapa
Juuri näin. Siksi onkin absurdia verrata maskuliinisuutta sellaiseen asiaan, mikä todellakin tappaa.
Joo, tottakai aiheuttaa välillisesti. Mielestäni on kuitenkin syytä olla hyvin tarkkana, kun verrataan asiaa, joka aiheuttaa välillisesti kuolemia, sekä asiaa, joka tappaa sekä välillisesti, että suoraan.Editoin viestiäni kai liian myöhään mutta onhan välillisetkin vaikutukset, joilla on selkeä kausaliteetti, vaikutuksia, jotka kannattaa huomioida. Eikä kukaan sinänsä kai maskuliinisuutta oikeasti syytä vaan sitä ahdasta muottia, josta poikkeavaa kiusataan ja syrjitään jne.
Ei perinteinen miehen malli ole mikään ongelma niille, jotka ovat voittajia, menestyjiä, pääsevät opiskelemaan, menestyvät urallaan ja vaimo ei häivy ja vie perhettä.
Aseet taitavat olla paras nyt esitetyistä. Perinteisellä maskuliinisuudella on huonoja puolia mutta oikein ohjaamalla ne ovat hyviä. Nähdäkseni ongelma perinteisellä maskuliinisuudella on siinä kun mies ei täytä sen vaatimuksia (sen vaatimuksella tarkoitan miehen kuvaa siitä millainen mies haluaa olla). Se että pärjää yksin ei ole huono asia. Se on huono asia että ei hae apua vaikka siitä olisi hyötyä koska haluaa ylläpitää kuvaa että pärjää yksin. Kilpailuhenkisyys itsessään ei ole huono asia, mutta se että on voitettava millä hinnalla hyvänsä koska ei pärjää on huono asia. Stoalaisuus on mielestäni hyvä asia mutta jos joku tekeytyy sellaiseksi niin se ei.Et missään, mutta minä väitin, johon sinä totesit, että maskuliinisuuden huonot puoletkin aiheuttavat. Ajattelin, että puhuttaisiin samasta asiasta. Mutta joo, kyllä mielestäni vaikkapa mainitsemasi vehnä-esimerkki on huomattavasti parempi. Vielä parempi olisi vaikkapa aseet. Väärin käytettynä äärimmäisen tuhoisa, itsessään kuitenkaan ei millään lailla haitallinen.
E: Eli siis väitin alkoholin aiheuttavan suoraan kuolemia.
Niin. Toki täytyy pitää mielessä, että esimerkiksi kilpailuhenkisyys on suuri syy siihen, että meillä on tietokoneet ja internet, joiden välillä käydä tätäkin keskustelua. Samalla tavalla voidaan ajatella, että oikeastaan kaikki maskuliinisuuteen liitettävät ominaisuudet, ovat olleet tarpeellisia, jotta näinkin hieno yhteiskunta on saatu aikaan.Aseet taitavat olla paras nyt esitetyistä. Perinteisellä maskuliinisuudella on huonoja puolia mutta oikein ohjaamalla ne ovat hyviä. Nähdäkseni ongelma perinteisellä maskuliinisuudella on siinä kun mies ei täytä sen vaatimuksia (sen vaatimuksella tarkoitan miehen kuvaa siitä millainen mies haluaa olla). Se että pärjää yksin ei ole huono asia. Se on huono asia että ei hae apua vaikka siitä olisi hyötyä koska haluaa ylläpitää kuvaa että pärjää yksin. Kilpailuhenkisyys itsessään ei ole huono asia, mutta se että on voitettava millä hinnalla hyvänsä koska ei pärjää on huono asia. Stoalaisuus on mielestäni hyvä asia mutta jos joku tekeytyy sellaiseksi niin se ei.
Feministinen kielenkäyttö on monesti ongelmallista. Esimerkiksi toksinen maskuliinisuus on kuin tehty loukkaamaan miehiä ja saamaan heidät reagoimaan. Lisäksi tutkimusten mukaan naisissa on maskuliinisia ja feminiinisiä ominaisuuksia, mutta feministisessä kielenkäytössä annetaan olettaa että toskinen maskuliinisuus olisi vain miesten juttu ja toksista feminiinisyytä ei käsitellä. Tosin muussa yhteiskunnassakin sukupuolitetaan yleisesti asioita. Samoin patriarkaatti laitetaan yleisessä feministisessä keskustelussa miesten syyksi, kun kyseessä on yhteiskunnallinen ilmiö jossa syyllisenä on molemmat sukupuolet. Ei-binäärit taitavat olla ulkopuolella?
Edit: jurppii vastasikin hyvin tähän, mutta ehkä omanikin auttaa.
Ongelma eivät ole nämä piirteet itsessään, vaan niiden ylilyönnit. Ylilyönnit taas ovat ongelmallisia hyvin monessa muussakin asiassa. Mielestäni tämä on ihan peruskauraa, siksi ihmettelenkin sitä, että nämä ominaisuudet on nyt nostettu tikunnokkaan.
Feministeillä on omat syynsä, kuten miesten naisiin kohdistama väkivalta. Toisaalta kilpailuhenkisyys johtaa miesten suurempaan palkkatasoon, mikä on hyvä ominaisuus muutoin kuin joidenkin feministien mielestä.Niin. Toki täytyy pitää mielessä, että esimerkiksi kilpailuhenkisyys on suuri syy siihen, että meillä on tietokoneet ja internet, joiden välillä käydä tätäkin keskustelua. Samalla tavalla voidaan ajatella, että oikeastaan kaikki maskuliinisuuteen liitettävät ominaisuudet, ovat olleet tarpeellisia, jotta näinkin hieno yhteiskunta on saatu aikaan.
Ongelma eivät ole nämä piirteet itsessään, vaan niiden ylilyönnit. Ylilyönnit taas ovat ongelmallisia hyvin monessa muussakin asiassa. Mielestäni tämä on ihan peruskauraa, siksi ihmettelenkin sitä, että nämä ominaisuudet on nyt nostettu tikunnokkaan.
Miksi kilpailuhenkisyys ei johda naisten suurempaan palkkatasoon? Naiset kuitenkin nauttivat näistä kilpailuhenkisyyden tuottamista asioista siinä missä miehetkin.Feministeillä on omat syynsä, kuten miesten naisiin kohdistama väkivalta. Toisaalta kilpailuhenkisyys johtaa miesten suurempaan palkkatasoon, mikä on hyvä ominaisuus muutoin kuin joidenkin feministien mielestä.
Omasta mielestäni taas syyksi kelpaa ihan suoraan miehille aiheutuneet ongelmat, jotka näkyvät tilastollisesti. Lyhyempi eliniän odote, väkivallan takia kuolleista tai vakavasti vammautuneista suurin osa on miehiä (tekijöistä kanssa valtaosa miehiä) ja miesten suurempi syrjäytyminen esimerkkeinä. Toki kaikkea ei voi laittaa perinteisen maskuliinisuuden roolin (asian selventämiseksi kannattaa lisätä rooli loppuun) syyksi.
Esimerkiksi miesten lyhyemmän elinikäodotteen syitä Nainen elää miestä pitempään, mutta miksi?
Toisaalta naisten miehiin kohdistamasta väkivallasta ei puhuta, toxisesta feministydestä vaijetaan täysin, elinikään vaikuttaa myös työtehtävät mihin lähtee(jostakin syystä isomman riskin omaavat ovat yleensä miesylivoimaisia), samaa kilpailuhenkisyyttä löytyy myös feministiseltä puolelta paitsi feminatsien mielestä.Feministeillä on omat syynsä, kuten miesten naisiin kohdistama väkivalta. Toisaalta kilpailuhenkisyys johtaa miesten suurempaan palkkatasoon, mikä on hyvä ominaisuus muutoin kuin joidenkin feministien mielestä.
Omasta mielestäni taas syyksi kelpaa ihan suoraan miehille aiheutuneet ongelmat, jotka näkyvät tilastollisesti. Lyhyempi eliniän odote, väkivallan takia kuolleista tai vakavasti vammautuneista suurin osa on miehiä (tekijöistä kanssa valtaosa miehiä) ja miesten suurempi syrjäytyminen esimerkkeinä. Toki kaikkea ei voi laittaa perinteisen maskuliinisuuden roolin (asian selventämiseksi kannattaa lisätä rooli loppuun) syyksi.
Esimerkiksi miesten lyhyemmän elinikäodotteen syitä Nainen elää miestä pitempään, mutta miksi?
Naiset eivät ole niin kilpailuhenkisiä ja siten häviävät vertailussa miehiin. Yleisesti ottaen palkkataso voi kyllä nousta.Miksi kilpailuhenkisyys ei johda naisten suurempaan palkkatasoon? Naiset kuitenkin nauttivat näistä kilpailuhenkisyyden tuottamista asioista siinä missä miehetkin.
Kuten sanoin, mielestäni ylilyönnit ovat se ongelma, ei nämä ominaisuudet itsessään. Nämä olisi hyvä pitää erillään.
E: Miesten naisiin kohdistama väkivalta ei todellaakaan ole mikään maskuliininen ominaisuus. Ennemminkin sanoisin, että maskuliinisuuteen kuuluu naisten suojelu.
Kun kilpailuhenkisyys kuitenkin tuottaa hirveästi hyvää, niin eikö mieluummin kannattaisi kannustaa naisia olemaan kilpailuhenkisempiä, kuin miehiä olemaan vähemmän kilpailuhenkisiä?Naiset eivät ole niin kilpailuhenkisiä ja siten häviävät vertailussa miehiin. Yleisesti ottaen palkkataso voi kyllä nousta.
Väkivaltaisuus ja aggressio ovat maskuliinisia ominaisuuksia, negatiivisesti ilmetessä ne voivat ilmetä väkivaltana naisia kohtaan.
Toisaalta naisten miehiin kohdistamasta väkivallasta ei puhuta, toxisesta feministydestä vaijetaan täysin
Kuten viimeisessä linkissä sanotaan, miehet ja naiset kokevat parisuhteessa yhtä paljon väkivaltaa. Kuitenkin oma mielikuvani on se, julkisessa keskustelussa painottuu huomattavan paljon miesten tekemä väkivalta. Tämä on käsittääkseni se ongelma. Molempia tapahtuu yhtä paljon, kuitenkin toisesta keskustellaan huomattavasti enemmän. Voi toki olla, että näistä puhutaan yhtä paljon, omaan silmään ei vaan ole sattunut.Kyllä muuten puhutaan.
Tässä nyt ihan vaan googlesta sen enempiä valkkaamatta, kuin että ei ole mikään blogi tai foorumi:
Puolisot lyövät, raapivat ja potkivat miehiä – uhrit vaikenevat perheväkivallasta: "Ei tuosta voi puhua, olisi naismaista"
Nainen lyö, mies ottaa iskut vastaan - Kari kesti iskuja puolitoista vuotta
Naiset yllättyivät: ”Miehiä hakataan”
Naisten väkivalta on yhä tabu
Tasa-arvoa? Miehet ja naiset kokevat parisuhteessa yhtä paljon väkivaltaa - Suomenkuvalehti.fi
Kuten viimeisessä linkissä sanotaan, miehet ja naiset kokevat parisuhteessa yhtä paljon väkivaltaa. Kuitenkin oma mielikuvani on se, julkisessa keskustelussa painottuu huomattavan paljon miesten tekemä väkivalta. Tämä on käsittääkseni se ongelma. Molempia tapahtuu yhtä paljon, kuitenkin toisesta keskustellaan huomattavasti enemmän. Voi toki olla, että näistä puhutaan yhtä paljon, omaan silmään ei vaan ole sattunut.
Kannattaisi.Kun kilpailuhenkisyys kuitenkin tuottaa hirveästi hyvää, niin eikö mieluummin kannattaisi kannustaa naisia olemaan kilpailuhenkisempiä, kuin miehiä olemaan vähemmän kilpailuhenkisiä?
Itse en pidä väkivaltaisuuta maskuliinisena ominaisuutena.
Johtunee rikostilastoistaKuten viimeisessä linkissä sanotaan, miehet ja naiset kokevat parisuhteessa yhtä paljon väkivaltaa. Kuitenkin oma mielikuvani on se, julkisessa keskustelussa painottuu huomattavan paljon miesten tekemä väkivalta. Tämä on käsittääkseni se ongelma. Molempia tapahtuu yhtä paljon, kuitenkin toisesta keskustellaan huomattavasti enemmän. Voi toki olla, että näistä puhutaan yhtä paljon, omaan silmään ei vaan ole sattunut.
Kilpailuhenkisyys, voiman ihannointi, statuksen tärkeys, suojeluvietti nyt ainakin pomppaa mieleen maskuliinisina piirteinä.Kannattaisi.
Väkivaltaisuus on tilastollisesti miehillä huomattavasti yleisempää. Toki syy voi olla ihan vaan suuremmissa voimissa, heikon ei kannata olla väkivaltainen. Perhesurmissa naiset ovat syypäitä 2/3 tapauksissa, mutta johtuuko se sitten siitä että naisilla perhe on suuremmassa osassa elämää?
Miten jaat ominaisuudet maskuliinisiin ja feminiinisiin?
Mielestäni tämä on hieman huono lähtökohta, koska se, että miehet vaikenevat kokemastaan parisuhdeväkivallasta, ei ole syy olla keskustelematta asiasta. Pikemminkin siitä pitäisi keskustella enemmän, koska ilmiön laajuus tunnetaan, vaikka se ei rikostilastoissa näykään.Johtunee rikostilastoista
Totta kai asiasta täytyy keskustella. Puhuimme kuitenkin yleisesti väkivaltaisuudesta, emme parisuhdeväkivallasta. Henkirikoksiin syylllistyneistä miehiä on yli 80%. Pahoinpitelyissä joka kuudes on nainen, toki nykyisin suunta on ollut että naisten osuus kasvaa.Mielestäni tämä on hieman huono lähtökohta, koska se, että miehet vaikenevat kokemastaan parisuhdeväkivallasta, ei ole syy olla keskustelematta asiasta. Pikemminkin siitä pitäisi keskustella enemmän, koska ilmiön laajuus tunnetaan, vaikka se ei rikostilastoissa näykään.
Itseasiassa emme puhuneet, tai ainakaan minä en puhunut. @Jurppii toi keskusteluun sukupuolten välisen väkivallan, jota kommentoin. Sinä sitten hyppäsit mukaan rikostilastokommentillasi. Hihavakiolla väittäisin, että vähintään 90% tällaisesta väkivallasta tapahtuu parisuhteissa.Totta kai asiasta täytyy keskustella. Puhuimme kuitenkin yleisesti väkivaltaisuudesta, emme parisuhdeväkivallasta. Henkirikoksiin syylllistyneistä miehiä on yli 80%. Pahoinpitelyissä joka kuudes on nainen, toki nykyisin suunta on ollut että naisten osuus kasvaa.
Jos taas puhutaan perheväkivallassa niin siinä mies on naista useammin uhrina jos puhutaan törkeistä pahoinpitelyistä. Eli mukana ei ole avokämmenellä läpsiminen tms. Törkeä perheväkivalta kohdistuu miehiin naisia useammin
Noista kevyemmistä väkivallanmuodoista perheessä (tai muutenkin) on helpompi olla hiljaa ja siinä varmasti on paljon piilorikollisuutta,
Totta, tuossa asiassa keskustelu oli eri raiteilla kuin meidän välinen keskustelu ja sekoitin ne kiireessä vastatessa. Rikostilastokommentissa olin vielä mukana tarkoittaen että yleinen väkivaltaisuus ohjaa puhetta myös perheväkivallasta puhuttaessa mutta sitten unohdin tuon säikeen fokuksen.Itseasiassa emme puhuneet, tai ainakaan minä en puhunut. @Jurppii toi keskusteluun sukupuolten välisen väkivallan, jota kommentoin. Sinä sitten hyppäsit mukaan rikostilastokommentillasi. Hihavakiolla väittäisin, että vähintään 90% tällaisesta väkivallasta tapahtuu parisuhteissa.
Kuten viimeisessä linkissä sanotaan, miehet ja naiset kokevat parisuhteessa yhtä paljon väkivaltaa. Kuitenkin oma mielikuvani on se, julkisessa keskustelussa painottuu huomattavan paljon miesten tekemä väkivalta. Tämä on käsittääkseni se ongelma. Molempia tapahtuu yhtä paljon, kuitenkin toisesta keskustellaan huomattavasti enemmän. Voi toki olla, että näistä puhutaan yhtä paljon, omaan silmään ei vaan ole sattunut.
En kai mä tohon ottanut kantaa. Käsittääkseni puhuin parisuhteessa tapahtuvasta väkivallasta.Jos olisit lukenut juttua eteenpäin, niin:
Erojakin löytyy. Entinen puoliso käyttäytyy naista kohtaan väkivaltaisesti selvästi useammin kuin miestä. Miehistä 22 prosenttia oli joutunut entisen kumppanin väkivallan tai uhkailun kohteeksi. Naiset kokivat entisen kumppanin tekemää väkivaltaa kaksi kertaa useammin kuin miehet.
"Kilpailuhenkisyys" on vähän yksinkertaistava sana, voitaisiin puhua myös "työteliäisyydestä" ja "ahkeruudesta".Feministeillä on omat syynsä, kuten miesten naisiin kohdistama väkivalta. Toisaalta kilpailuhenkisyys johtaa miesten suurempaan palkkatasoon, mikä on hyvä ominaisuus muutoin kuin joidenkin feministien mielestä.
Miehet ovat väkivallassaan tehokkaampia kuin naiset, ihan samalla tavalla kuin työssä ja itsemurhissa...Totta kai asiasta täytyy keskustella. Puhuimme kuitenkin yleisesti väkivaltaisuudesta, emme parisuhdeväkivallasta. Henkirikoksiin syylllistyneistä miehiä on yli 80%. Pahoinpitelyissä joka kuudes on nainen, toki nykyisin suunta on ollut että naisten osuus kasvaa.
Jos taas puhutaan perheväkivallassa niin siinä mies on naista useammin uhrina jos puhutaan törkeistä pahoinpitelyistä. Eli mukana ei ole avokämmenellä läpsiminen tms. Törkeä perheväkivalta kohdistuu miehiin naisia useammin
Noista kevyemmistä väkivallanmuodoista perheessä (tai muutenkin) on helpompi olla hiljaa ja siinä varmasti on paljon piilorikollisuutta,
En kai mä tohon ottanut kantaa. Käsittääkseni puhuin parisuhteessa tapahtuvasta väkivallasta.
Saat vääntää yksinäs tästä asiasta jatkossa, tai ainakin ilman mua.
Niinpä, ja se miksi naiset eivät ole johtotehtävissä ja toisaalta miehet tapattavat itseään työssä, johtuvat ihan samasta asiasta eli siitä, että miehiä yksinkertaisesti kiinnostaa naisia enemmän hakeutua tietyntyyppisiin tehtäviin ja käyttää työhön naisia enemmän aikaa ja muskeleita.Naisten ongelmat yleensäkin ovat paljon enemmän yhteiskunnassa valokeilassa ja saavat huomiota. Kuinka paljon esimerkiksi ollaan puhuttu "lasikatosta" ja valitettu kuinka ei ole naisia yritysten johdossa vs. sitten että miehille sattuu moninkertaisesti työtapaturmia ja työkuolemia. Miten voi olla että se on tärkeämpi asia että jotkut eivät pääse yritysten johtoon kuin että ihmisiä vammautuu ja kuolee?
Itseasiassa kirjoitin tuossa että törkeissä tapauksissa uhrina on useammin mies. Perheväkivallassa nainen on 'tehokkaampi' Miehet taitavat pahoinpidellä toisia miehiä tai muita perheen ulkopuolisia jonka takia he istuvat syytettyjen penkillä useammin."Kilpailuhenkisyys" on vähän yksinkertaistava sana, voitaisiin puhua myös "työteliäisyydestä" ja "ahkeruudesta".
Etenkin menestyvät miehet uhraavat elämästään aika paljon työn eteen. Miehet ovat yksinkertaisesti valmiimpia tekemään nämä uhraukset kuin naiset. Elämä on täynnä valintoja.
Miehet ovat väkivallassaan tehokkaampia kuin naiset, ihan samalla tavalla kuin työssä ja itsemurhissa...
Se ei silti tarkoita, että miehillä olisi taipumusta olla juuri sen väkivaltaisempia parisuhteessa kuin naiset, miehet vaan ovat tehokkaampia siinä väkivallassa sitten kun tilanne on päällä.
Mitä tulee naisten parisuhdeväkivallasta puhumiseen... Katsoin tässä yhtenä päivänä pari vuotta vanhan dokumenttielokuvan "The Red Pill", jossa feministijournalisti perehtyy miesasialiikkeeseen. Elokuvasta käy ilmi, että USA:ssa on noin pari tuhatta turvakotia naisille, mutta miehille vain yksi. Tämä siis siitä huolimatta, että miehet kokevat parisuhdeväkivaltaa lähes yhtä paljon kuin naiset USA:ssa... Eikä kyse ole siitä, etteikö olisi kysyntää ja tarvetta miesten turvakodeille. Niille ei vaan löydy rahoitusta ja poliittista tahtoa.
Nimenomaan perinteinen maskuliinisuus, ei kaikki maskuliinisuus, on haitallinen malli psykologiassa, koska se ei kaikille miehille sovi. Ei tässä nyt olla minkään radikaalin feminismin äärellä. Puhutaan siis käytännössä perinteisestä miehen mallista.
Joo mutta sanoit että auktoriteetti julistaa lapsen itsensä, ei tämän käytöstä. Siinä ei ole väliä mistä ominaisuudesta on kyse.
Vai pidätkö tuota sellaisena osana identiteettiä kuten seksuaalista suuntautumista?
No tuossa jutussa kiinnitetään juuri huomioon mitä seurauksia noilla on siitä johtuen miten maskuliinisuutta 'käytetään'. Laitan nyt suomenkielisestä ylen jutusta jos on helpompi ymmärtää.Luonteenpiirteet eivät muutu vaikka ne voidaan nujertaa. ATE puhuu luonteesta, sinä puhut siitä mihin niitä käytetään. Kaksi täysin eri asiaa. Maskuliinisuus ei ole kohde, vaan lähde.
Tiukasti perinteisen miehen mallin omaksuneet miehet myös kärsivät siitä eniten. Heillä on muita suurempi riski terveysongelmiin, päihdeongelmiin ja jopa itsemurhiin, kertovat lukuisat amerikkalaiset tutkimukset.
Yleisesti miehiltä kuitenkin odotetaan muun muassa heikkouden peittämistä, asioiden aikaansaamista, naiselliseksi käsitettyjen ominaisuuksien välttämistä sekä riskien ottamiskykyä ja -halua.
Miehen odotetaan kestävän vaikeuksia ja pärjäävän ilman apua. Siksi perinteisen mallin omaksunut mies saattaa vältellä avun hakemista silloinkin, kun se olisi tarpeen, varsinkin jos kyse on mielenterveyden solmuista.
Perinteinen maskuliinisuus sisältää myös hyvää
Viime elokuussa julkaistu Amerikan psykologisen yhdistyksen suositus ei ensin herättänyt laajaa huomioita. Siitä noin viikko sitten julkaistu lehtijuttu sytytti Yhdysvalloissa kiivaan keskustelun, jossa suositusta arvostellaan kovin sanoin.
Moni keskustelija on kokenut, että suositus leimaa kaikki miehet tietynlaisiksi eivätkä ota huomioon miesten keskinäistä erilaisuutta. On myös muistutettu, että moni perinteisesti miehisenä pidetty ominaisuus on hyvä, eikä niistä tarvitsekaan pyrkiä pois.
– Esimerkiksi perheestä huolehtiminen on perinteisesti ollut osa miehen roolia, Lauri Mannermaa muistuttaa.
Lisäksi on kritisoitu sitä, miksi yhteiskunnassa etuoikeutetussa asemassa olevien miesten kohtaamiseen ylipäänsä tarvitaan erityisiä ohjeita. Ei ole pitkä aika siitä, kun psykologit olivat lähes yksinomaan miehiä ja psykologiset tutkimukset tehtiin lähinnä valkoisilla miehillä ja pojilla.
Etuoikeutetusta asemasta huolimassa miehillä on myös enmmän vaikeuksia kuin naisilla.
– Miehet kuolevat nuorempina. Heillä on enemmän sydänsairauksia, väkivaltaa ja itsemurhia kuin naisilla. Voi siis olla, että jossain määrin miehen perinteinen rooli pitää miehiä vankina, Mannermaa sanoo.
Roolien tunnistaminen antaa mahdollisuuden vapautua niistä
Lauri Mannermaa uskoo, että amerikkalaisten kokoamista ohjeista voi olla hyötyä myös Suomessa miesten ja poikien kanssa työskenteleville sosiaali- ja terveysalan ihmisille. Ohjeet voivat lisätä ymmärrystä kulttuurisista rakenteista, jotka luovat miehille paineita olla tietynlainen.
– On hyvä pyrkiä siihen, että mies uskaltaa kertoa oikeista tunteistaan. Pakottaa ei kuitenkaan saa.
Mitä vähemmän ennakko-odotuksia miehiin ja hyväksyttyyn maskuliinisuuteen kohdistuu, sitä vapaammin jokainen mies voi olla oma itsensä. Se puolestaan lisää hyvinvointia monin tavoin.
Harvempi tuntuu itkevän sitä, että löytyy raskaita, likaisia, vaarallisia ja ei niin hyvin palkattuja ammatteja joissa tekijöinä on vain miehiä.Naisten ongelmat yleensäkin ovat paljon enemmän yhteiskunnassa valokeilassa ja saavat huomiota. Kuinka paljon esimerkiksi ollaan puhuttu "lasikatosta" ja valitettu kuinka ei ole naisia yritysten johdossa vs. sitten että miehille sattuu moninkertaisesti työtapaturmia ja työkuolemia. Miten voi olla että se on tärkeämpi asia että jotkut eivät pääse yritysten johtoon kuin että ihmisiä vammautuu ja kuolee?
Koska puhutaan mallista, kasasta ominaisuuksia, eikä varsinaisesta henkilöstä. Eli pidetään tiettyjä kayttäytymistapoja pahoina joita voisi karsia ja kehittää. Ei että joku henkilö olisi paha. Ehkä tämän sekaannuksen vuoksi olemme keskustelleet tästä täällä niin pitkään.Miksi keskustelussa muuten kokoajan puhutaan jostain karikatyyrisestä sarjakuvamiehestä, jollaisia ei käytännössä ole edes olemassa?
Naiset eivät niinkään mutta miehet tuovat tätä jatkuvasti esiin kuten nytkin.Harvempi tuntuu itkevän sitä, että löytyy raskaita, likaisia, vaarallisia ja ei niin hyvin palkattuja ammatteja joissa tekijöinä on vain miehiä.
Niin. Tuohan on hyvä esimerkki siitä kuinka se kolmannen aallon feminismi on kovin vallikoivaa. Tasa-arvo kiinnostaa vain kun ollaan saamassa (oikeudetonta) hyötyä. Jotenkin kuvittelin että tätä ei tarvitse erikseen alleviivata, mutta hyvä että toit esille sen ettei kaikki ihan tuota tajua.Naiset eivät niinkään mutta miehet tuovat tätä jatkuvasti esiin kuten nytkin.
Miesten tasa-arvoa ja hyvinvointia ajavat omat ryhmänsä, esimerkiksi miessakit ry.Niin. Tuohan on hyvä esimerkki siitä kuinka se kolmannen aallon feminismi on kovin vallikoivaa. Tasa-arvo kiinnostaa vain kun ollaan saamassa (oikeudetonta) hyötyä. Jotenkin kuvittelin että tätä ei tarvitse erikseen alleviivata, mutta hyvä että toit esille sen ettei kaikki ihan tuota tajua.
Totta kyllä. Mutta voi sitä toki feministiltä jonkiasteista logiikkaa myös touhuissa edellyttää. Aika kaksinaamaista että ajetaan muka tasa-arvoa ja diversiteettiä mutta tuon "edut" koskevatkin vain sitten niitä hommia joissa voi tienata mukavasti, tai jos voi sukupuoleensa/tai esim. etnisyyteensä vedoten syrjäyttää vaikkapa paremman hakijan/tekijän/osaajan. Kyllä ne (kolmannen aallon) feminismin selkeät ongelmat kuuluvat myös femisinmikeskusteluun.Miesten tasa-arvoa ja hyvinvointia ajavat omat ryhmänsä, esimerkiksi miessakit ry.
Minusta heidän touhuissaan on logiikkaa. He ajavat omiensa etuja (transsektionaaliseen kuuluu myös muita kuin naisia) ja yrittävät parantaa heidän asemaansa ja siten nostaa tasa-arvoa. Feministien kenttä on hajanainen eivätkä he ole järjestäytyneitä mutta heitä voi verrata silti tässä asiassa etujärjestöjen toimintaan. En tiedä kuinka paljon he keskustelevat mainitsemistasi ongelmista. Tässä ketjussa taas tunnutaan keskittyvän juuri ongelmiin ja miesten asioihin, ei juurikaan hyvään jota he tekevät.Totta kyllä. Mutta voi sitä toki feministiltä jonkiasteista logiikkaa myös touhuissa edellyttää. Aika kaksinaamaista että ajetaan muka tasa-arvoa ja diversiteettiä mutta tuon "edut" koskevatkin vain sitten niitä hommia joissa voi tienata mukavasti, tai jos voi sukupuoleensa/tai esim. etnisyyteensä vedoten syrjäyttää vaikkapa paremman hakijan/tekijän/osaajan. Kyllä ne (kolmannen aallon) feminismin selkeät ongelmat kuuluvat myös femisinmikeskusteluun.
Koska puhutaan mallista, kasasta ominaisuuksia, eikä varsinaisesta henkilöstä. Eli pidetään tiettyjä kayttäytymistapoja pahoina joita voisi karsia ja kehittää. Ei että joku henkilö olisi paha. Ehkä tämän sekaannuksen vuoksi olemme keskustelleet tästä täällä niin pitkään.
Miesten tasa-arvoa ja hyvinvointia ajavat omat ryhmänsä, esimerkiksi miessakit ry.
Tuo on täysin eri asia. Ei kannata soveltaa noita oppeja noin suoraan näihin asioihin.Kyllä, mutta jos minä mallinnan vaikka 10V 50kHz vaihtojännitelähdettä, en yritä käyttä mallia jossa on 100V jännite ja 10MHz taajuus, ja kuvittele saavani ulos toimivaa järjestelmää tai edes mitään järkevää.
Tuo on täysin eri asia. Ei kannata soveltaa noita oppeja noin suoraan näihin asioihin.
Ehkä sinun kannattaisi laajentaa tietämystäsi tieteistä. Eikä tuo esimerkkisi ollut tiedettä sen enempää kuin koodin kirjoittaminen on tietojenkäsittelytiedettä.Minun ymmärrykseni mukaan psykologia ainakin yrittää näyttää tieteeltä. Silloin tarvitaan tieteellinen lähestymistapa.
Jos kritisoidaan stereotyyppistä miehen mallia niin eikö stereotyypin käyttö ole ihan paikallaan? "Perinteinen miehen malli" on stereotyyppinen ja sisältää listan asioita, jotka tietenkään ei kaikki ilmene läheskään kaikissa yksilöissä.
Vähän tuo näyttää että ihan periaatteesta pitää olla eri mieltä asiassa koska ei "vastapuolen" kanssa voi missään nimessä olla mistään samaa mieltä, mielummin kielletään kaikki ongelmat ja tahallaan ymmärretään väärin täysin samat asiat uudelleen ja uudelleen.
Vahingollista miehille ja pojille tuollainen läskipäisyys.
Riippuu mikä sen kritisoinnin motiivi on. Stereotyyppi on erittäin kätevä, jos tarkoituksena on esimerkiksi dissata, haukkua tai mitätöidä. Siis juuri se miltä feministinen puhe yleensä kuulostaa. Jos taas yritetään analysoida yksilön käytöstä kannattaa ehkä keskittyä sellaisiin asioihin, jotka yksilöissä esiintyvät, ei mielikuvituksessa.
Jotenkin tuntuu, että tämä "perinteinen miehen malli" on ihan samanlainen karikatyyri, jolla ei ole mitään tekemistä normaalin miehisen mallin kanssa.
Ei ole olemassa mitään miesten tasa-arvoa. Joko ajat tasa-arvoa, tai sitten ajat jonkun ryhmän, kuten naisten tai miesten, asiaa. Feministit ovat julistaneet ajavansa tasa-arvoa, itseasiassa ovat omineet koko tasa-arvon käsitteen.Miesten tasa-arvoa ja hyvinvointia ajavat omat ryhmänsä, esimerkiksi miessakit ry.