F1 Yleiskeskustelu

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja emagdnim, 08.06.2019.

 1. Käykö Keuhko

  Käykö Keuhko

  Viestejä:
  363
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuossa kauden alkupuolella esitin muistaakseni skenaarion että kauden lopulla Hamiltonilla saattaa olla kappalemääräisesti enemmän tai yhtä paljon mestaruuksia kuin Bottaksella on osakilpailuvoittoja.
  No nythän tiedämme että näin ei tapahtunut. Nöyrimmästi tunnustan olleeni ennustuksessani väärässä. Bottaksellahan on nyt kunnioitettavat 7 F1-osakilpailuvoittoa ja Hamiltonilla vain 6 mestaruutta. Ts. Bottas on siis kuitenkin melko kova luu. :)
  Bottaksen ja hänen faniensa kannalta toki tätä gloriaa, Hamiltonin mestaruuden ohella, ehkä himmentää hieman se fakta, että Hamiltonilla taitaa olla tällä hetkellä 83 osakilpailuvoittoa plakkarissaan.
  Lukemahan siis on n. 76 kpl enemmän kuin Bottaksella. Ts. Hamiltonin osakilpailuvoittojen määrä on reilusti yli kymmenkertainen Bottakseen verrattuna ja maailmanmestaruuksien määrä ilmeisesti ääretönkertainen, kun nollallahan on tunnetusti hieman vaikeata jakaa aritmeettisissa laskutoimituksissa.
  Mutta ensi vuonna on uusi vuosi ja uusi vuosikymmen, joten sitten on varmaan myös uusi kausi ja uudet kujeet, jos saamme elää.
   
 2. Samat

  Samat

  Viestejä:
  885
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Bottas taisi aloittaa Williamsilla (kisakuljettajaksi 2013), ja Hämis mäkillä (2007). Ja Hämis pääsi suoraan ajamaan autolla, jolla pystyi taistelemaan maailmanmestaruudesta. Noissa ajetuissa kisavuosien määrässäkin sen verran eroa, ettei noita saavutuksia voi mitenkään järkevästi verrata ennen kuin molemmat ovat lopettaneet ajamisen (edit. kausikohtaisia voi tietty verrata). Hyvin on Bottas pärjännyt, kun tallikaverina kuitenkin yksi parhaista (jollei paras) tällä hetkellä ajavista kuljettajista.
   
 3. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 397
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kyllähän bottas hyvin ajoi, jossitella voi aina mutta ilman niitä muutamaa notkahdusta bottas olisi oikeasti kisannu mm tittelistä. Vähän vielä kun pystyy pitämään pakkaa kasassa paremmim kisassa niin hämis saa tehdä kaikkensa voittaakseen, onhan bottaksella ollu isot paineet hypätä ehkä kovimman kuskin vierelle kilapailemaan. Rosbergin pää kesti 3 kautta kunnes lopetti, Bottaksella ei ainakaa vielä merkkejä ollut luovuttamisesta.
   
 4. poklu

  poklu

  Viestejä:
  390
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Bottakselta huikea tasonnosto viime kaudesta. Ensi vuonna Hamilton pysyy takana alusta loppuun ja Bottas on maailmanmestari.
   
  Taker tykkää tästä.
 5. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 007
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oonkohan mä ainoa jonka mielestä Bottaan ajaminen on näyttänyt aika samalta kuin ennenkin? Tulokset on vain realisoituneet vähän paremmalla osumatarkkuudella.

  Austinin kaksi ohitusta tallikaverista kyllä oli huimasti ylikellotettua Valtteria, mutta muilta osin ajaminen on ollut sitä samaa 8 1/2 mihin ollaan totuttu. Ilman Bakun vikaa kierrosta viime kausi olisi voinut olla ihan päinvastoin. Kuta tietää jopa mestaruuteen voinut venyä kun olisi ollut momentum päällä.
   
 6. Captain J

  Captain J

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  17.03.2017
  Mun mielestä viime kausi ja etenkin Bakussa koettu epäonni oli Valelle sellainen tarpeellinen kokemus. Jotenkin siitä välitty edellisillä kausilla sellainen 'jee mä ajan parhaassa tallissa ja salettiin ajan voitoista"-fiilis, eli ylipäätään oli täpinöissään kun sai Williamsin jälkeen tulla huipputalliin kuskiksi.

  Kun sitten heräsi siihen että kaikki ei välttämättä mene kuin strömssössä ja eLwiksen päihittäminen vaatii täydellistä suorittamista (ja sai nollata talvella tilanteen), niin tällä kaudella nähtiin Vale joka pystyy vastaamaan tallikaverinsa vauhtiin ja olemaan jopa nopeampi, joskaan ei niin usein kuin näin suomalaisten kannattajana toivoisi. Vielä kun onnistuu siinä läpi kauden, niin hyvä tulee.

  Vielä jos edelliseen kauteen menee, niin en kyllä oikeasti tajua miten Bottaksella meni niin pahasti pannu jumiin Bakun jälkeen. Häkältä paukku koneet muutamaan otteeseen vikoilla kiekoilla ja ryssi varman Monzan voiton vuonna -99 täydelliseen amatöörimokaan vaihtamalla liian pienelle vaihteelle shikaaniin tullessa. Räikkösellä hajosi auto McLaren-uran aikana useammin kuin laki sallii, ja varmaan 2005 lukuisat tekniset ongelmat (joista tuli lähtöruutu rangaistuksia) sekä nurburgringillä tapahtunut ripustuksen repeäminen vähän hiertää Kimillä takaraivossa, koska kuski+auto oli kyllä koko kauden ylivoimaisesti nopein yhdistelmä. Pointti siis se, että Häkällä ja Kimillä oli vastoinkäymisiä ihan jonkun verran, mutta aina ne sai itsensä toimintakuntoon seuraavaan kilpailuun.

  Toivottavasti Valekin jatkossa, vaikka mersusta hajoaisi kone vikalla kiekalla ja tallikaveri saisi ilmaiset +25 pistettä Valeen nähden.
   
 7. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 007
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olen kokenut nuo hetket samoin. Kimin kohdalla kyllä on näkynyt pientä dippaamista "motivaatiossa" (kuten lehdistö asian kokee) aina kun erinomainen suoritus on jäänyt itsestä riippumattomista syistä realisoitumatra. Muistelen parina kautena erityisesti leikanneen kiinni Spa:n keskeytysten myötä. Ehkä sen radan merkityksellisyys oikeasti merkkaa Kimille jotain, toisin kuin melkein mikä tahansa muu rata. Liekö se syynä myös tämän kauden paskaa post-spa -vireeseen? Spassa meinaan kulki vielä ensimmäiseen kisan mutkaan asti hienosti.
   
 8. vonDarling

  vonDarling

  Viestejä:
  535
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Häkä ja Kimi oli molemmat jos nyt ei suorastaan ykköskuskeja tallissaan niin todella hyvässä asemassa kuitenkin, he eivät olleet siellä roikkumassa yksivuotissoppareilla tuhatkertaisen maailmanmestarin ja sekä median että itse tallin kultapojun kanssa. Kyllä tuollainen vaikuttaa siihen pääkopan kestoon, kun sinua jo lähtökohtaisesti pidetään kakkoskuskina joka ei pärjää Parhaalle ja sitten iskee vielä huono säkä ettet vahingossakaan pääsisi näyttämään mitä osaat. Toivottavasti Bottas tuosta vielä sisuuntuu, mutta siinä pitäisi samalla päästä vielä yli tallin sisäisestä Hamilton First asetelmasta, mikä ei sekään ihan pikku juttu ole. Ja tuon asetelman olemassaolon kyllä näkee jo talliväen naamoja vertailemalla kun Bottas sattuukin voittamaan Elwiksen sijasta.

  Toisaalta tekisi mieli toivoa oikein kunnon romahdusta mersulle niin Hamilton ei saisi kruisailla ihan ilmaisiin mestaruuksiin ylivoimaisella raudalla samalla kruunaten itsensä kaikkien aikojen parhaaksi, mutta se osuisi pahasti myös Valtterin nilkkaan.
   
  Taker, TTohveli ja Arrows tykkäävät tästä.
 9. Captain J

  Captain J

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  17.03.2017
  Eihän mersulla ole eikä ketään pidetä kakkoskuskina? Eiku...

  Oikeassa olet, tuo pointti on varmasti vaikuttanut viime kauden "koomaan" ja talliväen ilmeet tosiaan kertoo aika paljon, jos Valtteri voittaa kun mestaruuspeli on vielä auki. Oliko se tällä kaudella Bakussa kun Vale voitti, niin kisan jälkeen Toton ja kumppaneiden ilmeistä olisi voinut päätellä että kumpikin auto keskeytti viimeisellä viidellä kierroksella? Sitten alkoikin kummasti Valtterilta renkaat kulua ja vauhti hidastua, kunnes sai Hamin "vanhan rungon" kun mestaruus oli jo käytännössä ratkennut. Kolme kisaa ollut tämä "vanha runko" käytössä, tuloksena 2 voittoa, 3. sija sekä yksi paalupaikka.

  Sattumaa? #foliohattuilu

  :speak:
   
  Elvis Jagger, Taker, TTohveli ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 10. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  480
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sitä voi miettiä kumpi on markkinoinnin kannalta parempi, ajattaa (tulevaisuudessa) 7-kertaista maailmanmestaria tallissa joka murskaa edelliset ennätykset, vai yksinkertaista... Täytyy toivoa massiivista epäonnea Hamiltonille alkukaudesta, tai sitä ettei Mersu enää dominoi.
   
 11. poklu

  poklu

  Viestejä:
  390
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Väsynyttä läppää. Omiin mokiin tuo mestaruuden tavoittelu Bottaksella kaatui. Virheet pois ja Hamilton on lyötävissä.
   
  Habazon tykkää tästä.
 12. lunkwill

  lunkwill

  Viestejä:
  1 240
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
 13. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 007
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Honda lähti vielä lyhyemmällä varoitusajalla vaikka oli voittaja-auto suunniteltuna jo seuraavaa kautta varten. Joten mistäs näistä koskaan tietää..
   
  Taker tykkää tästä.
 14. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 613
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Odotetusti Albon jatkaa ensi vuonna RB:llä ja Toro Rossolla jatkaa myös samat kuskit:

  Red Bull vahvisti Max Verstappenin ensi kauden tallitoverin – myös Toro Rosso teki valintansa

   
  Elvis Jagger tykkää tästä.
 15. sledass

  sledass

  Viestejä:
  162
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  ja Verstappen on ensi kauden jälkeen työtön, kun Albon näyttää mallia.
   
  Taker tykkää tästä.
 16. Korppikuningas

  Korppikuningas

  Viestejä:
  1 984
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016


  No nyt!
   
  Taker, vemppu, abish ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 17. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 613
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Youtubea selaillessa tuli tällainen vastaan. Kauden 2016 Mersu-kuskien välinen mestaruuskamppailu alusta loppuun.
  Nyt kun kattoi kisa kisalta niin olihan tuo Hamiltonin epäonni aika uskomatonta.. :D  Tuon videosarjan luojalta löytyy paljon muutakin hienosti tehtyä matskua:

   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2019
  Jonasz, Elvis Jagger ja shuvl tykkäävät tästä.
 18. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 300
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Red Bull on valmis seuraavan sukupolven F1:siin :D

   
  Taker ja Elvis Jagger tykkäävät tästä.
 19. Elvis Jagger

  Elvis Jagger

  Viestejä:
  1 617
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  This video contains content from Red Bull, who has blocked it on copyright grounds.
   
  Cuthalu tykkää tästä.
 20. lunkwill

  lunkwill

  Viestejä:
  1 240
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
 21. Elvis Jagger

  Elvis Jagger

  Viestejä:
  1 617
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Rensu ja Kaotik tykkäävät tästä.
 22. nandroid

  nandroid

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 23. SheikYerbouti

  SheikYerbouti

  Viestejä:
  327
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 24. Warra

  Warra

  Viestejä:
  522
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  On. Kaikenlaisia laskutapoja, mutta tuskin oikea tapa tuokaan. Stroll melkein samalla sijalla kuin Häkkinen? :D

  Ei nyt kehtaa avata liikaa mutta onhan tuolla aika hauskoja sijoituksia arvottu.
   
 25. poklu

  poklu

  Viestejä:
  390
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  On kyllä laskutavat aivan pielessä kun katsoo ketä tuolta vaikkapa top50 löytyy.
   
 26. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 613
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jaa Kubica lopettaa F1:ssä?

  No ei lopeta, vaan jatkaa ensi kaudella Haasin simulaattorikuskina. :confused:

  Robert Kubica vaihtaa tallia - usean tallin spekulaatioille stoppi | SuomiF1

   
 27. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 007
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Taker ja Cereal killah tykkäävät tästä.
 28. Tohelo

  Tohelo

  Viestejä:
  106
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Cuthalu ja Jezme tykkäävät tästä.
 29. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 613
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  EDIT: hups, niinpäs tais olla uutisankka. :dead:
   
 30. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 760
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lisäksi twiittejä tilillä tasan tuo yksi ainoa ja rekisteröitynytkin vasta tänä vuonna. Ei ilmeisesti kauhean tarkkaa taustatutkimusta tehdä tuolla uutisia kirjoitellessa.

  EDIT: Heh, ei ole esimerkiksi Ilta-Sanomatkaan ollut enempää hereillä vaan saman homman ovat julkaisseet: F1-konkari Robert Kubica vaihtaa tallia – kilpailee todennäköisesti toisessa sarjassa
   
 31. AnoJantteri

  AnoJantteri

  Viestejä:
  291
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
 32. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 760
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yllä jo 5 viestillistä aiheesta. Feikkitili ja useampi suomalaismedia langennut tuohon vaikka asian huomaisi menemällä siitä uutisen tviitin upotuksesta Twitter-tilin pääsivulle tai tarkistamalla varmennuksen.
   
  Cuthalu ja emagdnim tykkäävät tästä.
 33. Mikro-Make

  Mikro-Make

  Viestejä:
  339
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 34. sledass

  sledass

  Viestejä:
  162
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Elvis Jagger, Rensu, Vision ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 35. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 613
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vale tekee Leclercit ja keskittyy täysin formuloihin. :smoke:
   
 36. Emeron

  Emeron

  Viestejä:
  704
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Maailman luotettavin lähde, Seiska lehti.
   
 37. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  2 317
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Empulla on kai nykyään vain hevoset mielessä.
   
 38. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 606
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  En usko että julkaisisivat näin kovaa pommia ilman melko vahvaa taustatietoa.
   
 39. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  3 124
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jännää tämä nykyajan media. Random twitter-tili ei ole sen enempää kuin jos joku huutelisi lähipubissa että "näin on" ja sitä sitten uutisoitaisiin :tup:
   
  Taker tykkää tästä.
 40. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  3 124
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sokkiero! "Formulatähden lähipiiristä vahvistetaan, että rakastavaiset ovat nyt eronneet riitaisissa merkeissä."

  Emilia voisi parhaiten kostaa olemalla kisoissa Hamiltonin uutena (?) heilana vastaanottamassa Lewistä kun on taas dominoinut Bottasta vastaan :think:
   
 41. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 613
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt viimeistään on varmaa että Hulkenbergin F1-ura tyssää ainakin toistaiseksi tähän kauteen, Latifi Williamsille:

  Ensi kauden F1-kuljettajat selvillä! Miljonäärin pojalle viimeinen paikka, nimekäs kuski ulos sarjasta

  Hienoa otsikointia maikkarilta jälleen kerran..
  "Miljönäärin pojalle.." on kätevämpi kuin Nicholas Latifi ja "nimekäs kuljettaja" helpompi kuin Nico Hulkenberg. :facepalm:
   
  Cuthalu, Elvis Jagger ja Taker tykkäävät tästä.
 42. rewind

  rewind

  Viestejä:
  457
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ihan vaan sivuhuomautuksena, niin kauan kun porukka noita paskaotsikoita avaa niitä myös tehdään. Ja miksi ylipäätään lukea jotain maikkaria, kun voi tsekata uutiset suoraan vaikkapa formula1.comista ilman mitään klikkihuorausta.

  Five big moments on Nicholas Latifi’s road to F1 | Formula 1®
  Latifi to Williams for 2020: F2 racer replaces Kubica | Formula 1®
  ANALYSIS: Why Williams chose Latifi for 2020 | Formula 1®
   
  Cuthalu tykkää tästä.
 43. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 613
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Öö.. koska sieltä luetaan muitakin uutisia?
  Mutta tottahan turiset, jotenkin toi maikkari on vaan itelle jääny niin vakiopaikaksi vaikka niiden seiskatyyppinen klikkihuorausotsikointi vituttaakin nykyään ihan helvetisti.
   
 44. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 007
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itsehän luen formulauutiset Teksti-TV:n sivulta 270.

  Tämä ei ole vitsi. :D
   
  Cuthalu, Cereal killah, Elvis Jagger ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 45. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 613
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vale on julkaissut erouutisen myös omalla IG tilillään joten spekulaatiot voinee lopettaa.
   
 46. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  785
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  Ero johtuu Valtterin urasta. Öööh? Kumpi oli ensin, autourheilijan ura vai Emilia...

  Itse ihmetellyt koko syksyn miksi Valen Helsingin koiran ulkoilutus postaukset on loppuneet. Ei tarvi ihmetellä enää.
   
 47. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 613
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä merkitystä sillä on kumpi oli ensin? Ja jos nyt tosissasi kysyt, niin autourheilu.
   
 48. Korppikuningas

  Korppikuningas

  Viestejä:
  1 984
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olikohan avioehtoa :think:
   
 49. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  785
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  Se on vähän kuin muuttaisi junaradan viereen ja sanoisi että junaradan syy kun en saa nukuttua.

  Molemmat on tiennyt Valtterin uran haasteet mutta eivät ole saaneet sopeuduttua. Syy on siis ihan jossain muualla kuin Valtterin urassa. Turhaa kaveri ottaa syitä niskoilleen.

  Edit: ei tuo Emilian ratsastajanura ole ainakaan helpottanut tilannetta.
   
  Taker tykkää tästä.
 50. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 606
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Oli.
   
  Korppikuningas tykkää tästä.