- Liittynyt
- 20.07.2019
- Viestejä
- 2 811
Voi sanoa ainakin niin, että yksityisomaisuuden sosialisointi, oli se sitten metsää tai jotakin muuta, ei ainakaan lisää investointihaluja Suomeen.Mikäs pikkumode sinä olet? Ihan ketjun aiheessa pysyin. Se on sun ongelma, jos ei edes tuo auttanut ymmärtämään kysymyksesi järkevyyttä.
Yleensä yksityisen omaisuuden sosialisointi karkoittaa yritykset. Metsä on yksityistä omaisuutta.
Lisäksi monet teollisuuden investoinnit ovat niin suuria, että täytyy olla vakaa näkyvyys 20 vuotta eteenpäin ennen kuin investointipäätös voidaan tehdä. EU:n ja maasutettujen päättäjiemme sekoilu, yhdistettynä Venäjän puun tuontikieltoon, aiheuttaa sen, että puunjalostamiseen liittyvä näkyvyys on tällä hetkellä todella huono. En yllättyisi, vaikka jotakin jo tehtyjä investointipäätöksiä tultaisiin perumaan.
Teollisuudelle on myös tärkeää halpa energia. Suomi nyt meni ja laittoi valtavan turvevoimapotentiaalin vasaran alle saadakseen EU:lta vaivaisen 465 miljoonan euron kertakorvauksen. Me tulemme näkemään, että esimerkiksi Puola ei luovu hiilivoimastaan ennen kuin EU:n tukipotti on 100 kertainen, eli 46,5 miljardia. Ja tuskin edes silloinkaan.
Suomen osuus EU:n oikeudenmukaisen ilmastosiirtymän rahastosta 465 miljoonaa euroa – tuetaan alueita, joita turvetuotannon alasajo koettelee eniten
Suomi saa yli 465 miljoonaa euroa EU:n oikeudenmukaisen ilmastosiirtymän rahastosta, kertoo Euroopan komission Suomen-edustusto tiedotteessaan.
www.hameensanomat.fi