Epic Games Store

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Eldmor, 03.02.2019.

 1. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 028
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Saa olla aika tylsää jos noita kaikkia, tai edes suurinta osaa alkaa tosissaan pelaamaan. :) Miltei poikeuksetta noita pelejä voitaisiin mainostaa "lisää ilmaisia pelejä joita et ikinä tule pelaamaan". :p
   
  Cuthalu tykkää tästä.
 2. ojisama

  ojisama

  Viestejä:
  357
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  On tuossa silti jokunen, joista olen maksanut ihan rahaa, ja vieläpä osa niistä kurantteja vielä nytkin. Aika montaa ei tule kyllä edes ladattua. Mutta tietty makujakin on erilaisia.
   
 3. Aku79

  Aku79 BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 040
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sen vielä ymmärtää että jotkut pelijulkaisijat luo omia lauchereita että välikädet vähenee.
  Mutta se että Epic ostaa sillä "likaisella Fortnite" rahalla pelien yksinoikeuksia on aika perseestä.

  Epic yrittää näyttäytyä tässä jonain urheana kehittäjien pelastajana, mutta totuus on se että tekevät hallaa koko PC pelaamiselle.

  Tämä on malliesimerkki siitä kun joku idiootti saa yhtäkkiä miljardeja käteen ja kuvittelee olevansa joku vitun jeesus.

  Väittääkö muka joku että Epic store on tehnyt hyvää PC pelaamiselle.

  Kilpailu on aina hyvästä, mutta se että kuluttajalta viedään valinnanvapaus on aika röyhkeää. PC markkinat on aina ollut herkät piratismille varsinkin yksinpeleissä ja Steam sen markkinan kertaalleen oikeastaan pelasti, nyt Epic on tuhoamassa sitä työtä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2019
  Xirka tykkää tästä.
 4. OD.

  OD.

  Viestejä:
  778
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  EAn pelit meni kauan sitten Originiin, eikä jengi siitä seonnut samalla tavalla. Nyt Epic storessa on pari yksinoikeutta, niin osa käyttäytyy kuin maailma olisi loppunut. Epicin kilpailu on pelintekijöille hyvästä, Steam oli käytännössä monopoli joka saneli ehdot.
   
  Ormu, Mauska, P c L A Y E R ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 5. ojisama

  ojisama

  Viestejä:
  357
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mmh. Mulla on kokoelmassa aika monta peliä, joissa vaihtoehtona oli ostaa retailina paketti, ja rekisteröidä se Steamiin, tai ostaa peli elektronisena Steamiin (mahdollisesti jostakin avainkaupasta, mutta kuitenkin).
   
 6. Aku79

  Aku79 BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 040
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  EA kustansi itse nuo pelit ja ne ovat käytännössä sen omia, EA katkaisee välikäsiä omalla launcherilla.
  Mitä Epic tekee on se että se ostaa pelien yksinoikeuksia, ilman että ovat olleet kehityksessä mitenkään mukana.

  Tämä estää pelaajaa ostamasta sitä peliä vaikkapa Steamista ja samalla se vie kuluttajalta itsemääräämisoikeuden.
  Mikä Epic:in motivaatio tämmöiselle toiminnalle on, kuka tästä lopulta hyötyy?
   
  Xiyng ja =Jeppe= tykkäävät tästä.
 7. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  En ymmärrä miten tämä on jotenkin Epicin syytä, eikö ennemmin kannattaisi syyttää noita peliyhtiöitä jotka tarttuu tarjoukseen? Mikä on se perimmäinen syy, että yhtiö katsoo kannattavemmaksi ottaa Epicin tarjous vastaan kuin julkaista peli Steamissa tai useemmalla muulla alustalla? Paljon on puhuttu miten Steam kiskoo kehittäjältä paljon välistä vrt. EGS, joten vika on siis periaatteessa Steamissa kun on tähän asti saanut omilla ehdoillaan sanella ilman kilpailua? Nyt sitten on kilpailua ja Epic tahtoo pönkittää markkina-asemaansa nopeasti ja tehokkaasti rahalla, jonka yhtiöt ottavat vastaan, ja tämä on jotenkin Epicin syy?

  Turhaa vinkumista IMO, mikä on niin uskomaton peli että voi noin harmittaa kun yhden ylimääräisen launcherin joutuu asentamaan niille uuseemman terabitin levyilleen joiden tehosta vastaa uusimmat moniajoprosessorit ja tehokkaat näytönohjaimet? Jossei huvita, niin aina voi warettaa nuo pelit jos on aivan pakko päästä pelaamaan ja EGS on niin ylivoimainen este, ei varmaan tee hallaa peliyhtiöille kun Epic voi vaan heitellä "Fortnite rahojaan" vastaan.
   
  Mauska, -W-, Heezy ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 8. perato

  perato

  Viestejä:
  3 265
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Sanotaanko näin, että muutama noista on jo pelattu ja muutama oli wishlistillä, lähinnä just näitä tarinavetoisia pelejä yms. randomeita joita ei välttämättä ikinä olis päätynyt ostamaan(Edith Finch, Witness, ABZU, Subnautica, Mutant Year Zero). Eri asia löytääkö sitä ikinä aikaa näitä pelailemaan.
   
 9. Xirka

  Xirka

  Viestejä:
  374
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ihmetyttää vaan että on rahaa ostaa isoja yksinoikeus julkaisuja, mutta samaan aikaan ei saada launcheriin perus ominaisuuksia lisättyä. Kysyisivät vaikka puolasta neuvoja miten tehdään hyvä launcheri jos talon sisältä ei osaamista löydy.
   
  Cereal killah tykkää tästä.
 10. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Tämä on kyllä asia jota en Epiciltä ymmärrä. Rahaa on selvästi heitellä yksinoikeuspeleihin, mutta launcheriinsa ei saada perusominaisuuksia kuten ostoskoria tai wishlistia, niinkuin asiat jotka olisi pitäneet olla ulkona jo vähintään beta-vaiheessa. Onneksi en henk.koht ole ko. ominaisuuksia tarvinnut kun alustaa tulee käytettyä vaan ilmaispelien haalimiseen.
   
 11. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 485
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ubisoft on kyllästynyt Steamiin, eikä se pidä pelikaupan bisnesmallia nykyaikaisena - Muropaketti.com

  Tämä kehittäjän näkökulmasta mutta epicillä on kyllä launcherinsa kanssa tekemistä jos aikoo muiden tasolle päästä.
   
 12. JRantajoki

  JRantajoki

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Olenko mä ainoita ihmisiä kenelle riittää se että pelin saa ostettua, ladattua ja pelattua? Kaikki nämä toteutuvat jo nyt riittävän hyvin epic launcherissa. Kilpailu on vaan hyvästä, ja lähes poikkeuksetta loppupeleissä siinä voittaa kuluttaja. :D
   
  The Oath, jarhu, Mauska ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 13. P c L A Y E R

  P c L A Y E R Tukijäsen

  Viestejä:
  1 467
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  No et todellakaan ole ainoa.

  Onhsn tuossa vielä parannrltavaa, mutta hyvästä tämä loppukäyttäjälle on.
   
 14. DarkkiFIN

  DarkkiFIN Nyt on papua! Tukijäsen

  Viestejä:
  391
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Et ainoa,mutta selvässä vähemmistössä oot stiimi uskovaisten joukossa. :D Eipä ittellekään kovin paljon väliä ole että missä launcherissa joku peli on,se tosin vähän tekee elämästä hankalaa kun ei välttämättä muista mitä on missäkin jo hommattuna. :)
   
 15. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 293
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä itse käytän steamin kaverichattia useastikin, pelikutsuja ja cloud saveja.

  Epic Launcherin suurin vika on , että se on launcher, niin niitä on vähintään viisi, jos kaikki pelini laittaisin saataville. Enkä koe voittaneeni, kun vielä odottelen Metro Exodusta Steamiin..
   
 16. Bruce_Wayne

  Bruce_Wayne

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt uutena tullut Rockstarilta heidän oma launcherinsa. Taitaa olla, että RDR2:n mahdollinen PC-versio tulee saataville vain sieltä.
   
 17. BatteringRam

  BatteringRam

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2017
  Muutosvastarintaahan tässä taas on. Steamikin kun aikoinaan tuli ja oli pakollinen Half-Life 2:lle niin ulina oli kertaluokkaa pahempaa. Pari vuotta taas kun tässä porukka sulattelee niin enemmistö tottuu uuteen vaihtoehtoon ja hiljenee, kun taas kahelimmat jatkavat taistoansa tuulimyllyjä vastaan. :lol: Epicin on vain oltava erittäin aggressiivinen luodakseen itselleen markkinaraon Steamiä vastaan muunakin kuin Epicin omien pelien launcherina. Eipä noista aiemmista mikään muu ole onnistunut varsinaisesti nousemaan Steamiä näykkimään. Vai ostaako kukaan muita kuin EA:n pelejä Originista tai Ubisoftin pelejä Uplaystä?

  Jää sitten nähtäväksi piisaako tämä ilmaispelien jako ja vuoden yksinoikeudet pidemmässä juoksussa. Ei varmastikaan ole nimittäin liiketoiminnallisesti kannattavaa toimintaa tällä hetkellä, mutta jos vaikka nyt tyssäis molemmat seinään niin Epicci jäisi edelleen samalle tuhnun tasolle kuin Origin ja Uplay. Pitää pysyä relevanttina useamman vuoden että pääsisi oikeasti Steamiä kampittamaan.

  Omalla kohdalla en jaksa alkaa turhan draaman estää nauttimasta uusista peleistä. Ei minua lopulta kiinnosta lihotanko ostoksillani Epicin sikariporrasta vai Gabea (jälkimmäisellä kyllä oliskin pienen laihdutuksen paikka :vihellys:). Tällä hetkellä Steami on kyllä edelleen ainut launcheri joka käynnistyy koneen käynnistyessä.
   
  Sadness tykkää tästä.
 18. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 485
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itsellänikin steam on vielä launchereiden kotipaikka koska suurinosa peleistä ja 99% kavereista siellä.
  Muilla alustoilla pelataan sitten niiden yksinoikeudet.
   
 19. P c L A Y E R

  P c L A Y E R Tukijäsen

  Viestejä:
  1 467
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Itsellä on semmonen kutina, että suuri osa näistä "Steam uskovaisista" on sellaisia nuorempia heppuja, jotka on aloittanut PC-pelaamisen vasta siinä vaiheessa, kun Steam oli jo suosion huipulla ja monopoliasemassa ja he näkevät sen enemmän jopa konsoleihin rinnastettavana platformina. Heillä PC-pelaaminen sitten linkittyy todella vahvasti jo tunnetasolla Steamiin ja se toki lisää tätä hirveää vastustusta muita lunchereiota kohtaan.

  Vanhemmat pelaajat muistavat hyvin ajan ennen steamiä, joka on sekin kuitenkin loppupelissä vaan yksi launcherim muiden joukossa, vaikka sillä valta-asema onkin, joten he eivät yhdistä PC-pelaamista samalla tavalla Steamiin.
   
  Black705 tykkää tästä.
 20. P c L A Y E R

  P c L A Y E R Tukijäsen

  Viestejä:
  1 467
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Mitäs se Sony sitten tekee... Ostaa kokonaisia pelifirmoja ja siten yksinoikeuksia, joita ei voi pelata kun monen sadan eron laitteen ostamalla...

  Tämä estää pelaajaa ostamaan peliä vaikka PC:lle, Xboxille ja samalla vie kuluttajan itsemääräämisoikeuden.
  Mikä Sonyn motivaatio tällaiselle toiminnalle on, kuka tästä lopulta hyötyy?
   
 21. Eldmor

  Eldmor

  Viestejä:
  964
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Ei kukaan kuluttaja ainakaan. Siksi en tue Epicin kauppaa enkä Playstation-alustaa rahallisesti millään tavalla.
   
 22. Heezy

  Heezy

  Viestejä:
  1 182
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  tämä. eise ole noissa yksinpeleissä niin justiinsa näkeekö kaverit mitä pelaat:tup:
   
 23. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 293
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olen vanhempi pelaaja ja Steam lanseerasi vuonna miekka ja kypärä sellaisen kivan ominaisuuden, että saan seriaalilla omistamani CD-ROM ja DVD-ROM pelit sinne sisään. Laittamalla vaan menuista "Activate product on Steam". Enkä edes ostanut niitä sieltä, vaan vaikka Anttila Megastoren alelaareista.
  Nyt suurin osa näistä fyysisesti omistamistani peleistä on siellä ja ei ole välttämättä enää levyjä tallella.
  Vanhemmat pelaajat muistavat myös vaikka CD-levyjen kikkailun, jossa paska-DRM kaataa koneen ja asentaa Sonyn rootkitin. Nyt nämä uudet launcherit ovat toimineet kivasti, mutta aivan varmasti digitaalista käyttöoikeutta valvotaan ja sitä enemmän on käyttöjärjestelmätason suojauspaskeita, niin sitä vakaampi koneesta tulee, eiku..
   
  DarkWing tykkää tästä.
 24. salojarm

  salojarm

  Viestejä:
  254
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2019
  Olen aika varma että tilanne on täysin päinvastainen, kaikki vanhemmat pelaajat eivät halua tuhansia launchereita. Meinaan itsellä ja kavereilla ollut steam jo +10v, eikä tietääkseni kenelläkään omasta piiristä ole aikomustakaan koskea epicin kikkareeseen, ainakaan toistaiseksi.

  Ja vieläkin tuntuu olevan vaikea ymmärtää että kyse ei ole pelkästä launcherista, vaan siitä mitä Epic tekee ja millä tavalla. En itse halua tukea tuota tapaa tehdä asioita, enkä halua kiinalaista softaa omalle koneelle.

  Keskimäärin vähän varttuneemmat pelaajat osaavat myös ajatella asioita itsenäisesti eikä juosta jokaisen pelin perässä, pakko saada heti nyt, ja omaavat myöskin periaatteita joista on aika helppo pitää kiinni.

  Myös backlog ja muita pelejä niin paljon niin en näe syytä miksi en voi odotella 6kk-1v jotain peliä, toki se on aika monelta muulta pois jotka ehkä haluaisivat sen heti ostaa muualta kuin epicistä..
   
 25. IsoLuumu

  IsoLuumu

  Viestejä:
  838
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Vähän itsestäkin tuntuu että suurin osa näistä epicin vihaajista on "vanhempaa" ikäpolvea jotka jääräpäisesti vastustavat kaikkea uutta ja päättävät että tämä tai tuo uusi juttu on pahasta enkä koskaan halua semmoista käyttää.
   
  Mauska, Heezy, simpad ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 26. muppelo

  muppelo

  Viestejä:
  982
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Enpähän ois itsekkään välittäny asentaa taas uutta launcheria mut tuollahan tuo nyt menee jonon jatkona.
   
 27. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 293
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä minulle ilmaiset pelit kelpaa.. Yhtään peliä en ole ostanut, mutta hakenut viimeisimpänä Batmanit ja siellä ne on kaikki ilmaiset pelit pelattavissa vieläkin..

  Kysymys on vaikka siitä, että haluanko 2/3 Metroa Steamissa ja yksi niistä toisessa launcherissa, joka isolla rahalla osti vuoden erityisoikeudet.. Vanhalla on kärsivällisyyttä odotella, kunnes se tippuu Steamiin (ja ehkä jopa sen tulemista aleihin).
   
 28. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 485
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Näin Epic Games Store uudistui: haukuttu pelikauppa kehittyy hitaasti - Muropaketti.com

  Pikkuhiljaa.. Ehkä :tup:
   
  MrM tykkää tästä.
 29. IsoLuumu

  IsoLuumu

  Viestejä:
  838
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Pre-load, cloud sync ja peliajan seuranta näyttää unohtuneen mainita uudistuksista, hyvä että tärkein mainittiin.
   
 30. Janishell

  Janishell

  Viestejä:
  254
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ubin launcheri on vielä paskempi kuin Epicin launcheri. Sen takia olen ubin pelejä vuosikausia boikotoinut.
   
 31. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 028
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En tiedä kumpi on surullisempi, Epic Storen uudistus vai @Sadness seuraama "uutissivusto". :p
   
  perato ja Eldmor tykkäävät tästä.
 32. Thoyni

  Thoyni

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2018
  Kyllä elämässä on asiat hyvin, kun suurin murheen aihe on tämä.
   
 33. The Nameless One

  The Nameless One

  Viestejä:
  808
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oletitko että pelit aiheisilla sivuilla ihmiset puhuvat maailman murheista :srofl:
   
  Cuthalu tykkää tästä.
 34. Thoyni

  Thoyni

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2018
  Lähinnä ihmettelen miten suuren porun tämä Epic Launcher on aiheuttanut.
  Minusta suurin murheenkryyni näissä miljoonassa eri launcherissa on se, kun pitää olla useita käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Pärjäisi tässä varmasti vaikka ei olisi mitään tuollaista palvelua, vaan kaikki asennettaisi vanhaan malliin ominaan. PC:llä olen pelaillut varmaankin 90-luvun lopulta asti. Steamin käytön aloitin vasta 3-4 vuotta sitten, vaikka tunnus toki onkin ollut pidempään.
   
  Focus0 tykkää tästä.
 35. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 485
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itseasiassa ampparista katsoin ruokkiksella nopeasti peliuutiset ja toi sattui silmään:btooth:

  Saakohan muuten noita demoja pois pelilistauksista kun Heavy Rain Demo on ja omistan koko pelin.
   
 36. Jyg

  Jyg

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Niin jos ihmiset oikeasti jättäisivät joskus jotain ostamatta ja kaikkea ei tarvitsisi saada heti juuri niin ehkä jokainen nykypeli ei olisi täynnä mm. maksullisia loottilaatikoita ja muuta mikromaksu paskaa... Tämä nyt vain esimerkkinä siitä, että ainakin itse toivoisin välillä, että ihmisillä olisi vähän selkärankaa olla laittamatta rahaa ihan mihin sattuu. Itse en ainakaan pidä siitä, että epic tulee markkinoille täysin vaillinaisella tuotteella ostelemaan itselleen yksinoikeuksia enkä tästä syystä heille rahojani laita. Tilanne voisi toinen jos tuote olisi kunnossa eikä täysin seula raakile jota markkinoidaan täysin naurettavilla argumenteilla reiluista kilpailusta.
   
  Xiyng ja Cuthalu tykkäävät tästä.
 37. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 510
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Itse en ole testannut koko epic game store ja en varman tule sitä tekemään kun jos eivät tajoa pelejä muissa kaupoissa se jää ostamatta.
  Osasyy on tietysti oman kaupan julkasu oli kohtuuttomat luvut mitä esim steam haluaa osinkoa pelistä eli ymmärrän heidän kantansa myös mutta itsellä on jo 3 samanlaista pelikauppaa asennettuna konelle enkä halua niitä lisää.
   
 38. Mauska

  Mauska

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Päteekö teillä tuo argumentti myös Steamin kohdalla? Eli pelit jää ostamatta jos ei sen lisäksi tule GOGiin tai muualle sen lisäksi? Ihan mielenkiinnosta kyselen kun monelle tuntuu olevan epicin kanssa iso ongelma tuo mutta Steam puolella tuosta ei sitten huudella.
   
 39. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 485
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mä veikkaan että steamista on tullut joillekin koti ja kuten on minulle, mutta se ei estä minua käymästä vieraissa pöydissä.

  Mielummin mä ostan uplay pelit suoraan tai ostin(!) kuin steamiin koska kuitenkin ubin pelit vaativat uplayn toimiakseen.

  South Park: The Stick of Truth oli siitä poikkeus uusimmista ubin peleistä että se ei vaatinut steamin lisäksi uplayta.
   
 40. Cuthalu

  Cuthalu

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Siinä on pieni ero, että hankkiiko joku yksinoikeuden peliin verrattuna siihen, että jotain ei kiinnosta saada peliään muualle, tai että Steamistä riippumatta joku ei vaan jaksa ottaa ko. peliä katalogiinsa.
   
  Xiyng ja DarkWing tykkäävät tästä.
 41. SatanTwister

  SatanTwister Premium-jäsen

  Viestejä:
  657
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kaikki launcherit on ihan lähtökohtaisesti perseestä. Ikävä kyllä steamiä vaan joutuu käyttämään koska syyt. Näissäkin pitäisi olla joku standardi että minkä tahansa firman launcherilla pärjäisi vaikka sosiaalisiin ominaisuuksiin ei pääsisikään mutta pelin saisi kuitenkin päälle.
   
 42. YGrizzly_

  YGrizzly_

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  28.02.2017
  Gog galaxy 2.0 sitten kun tulee lupee yhistää kaikki launcherit ittensä alle ;D
   
  Dafur tykkää tästä.
 43. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 681
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Tosiaan Batmanit Arkham Asylum, Arkham City ja Arkham Knight ovat nyt ilmaisia Epicissä. Kannattaa ihmeessä tallentaa tilille. Arkham Asylum ja Arkham Knight ovat mielestäni loistopelejä, Arkham Knight oli tullessaan vuoden peli matskua ja vieläkin hyvän näköinen.
   
 44. Eldmor

  Eldmor

  Viestejä:
  964
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Epic maksaa muille että pelit ovat vain Epic Storessa, kun julkaisijat vain valitsevat Steamin julkaisupaikakseen. Steam ei estä pelin julkaisua muilla kauppapaikoilla, Epic estää.

  Eli aivan eri tilanne kyseessä.
   
  Xiyng tykkää tästä.
 45. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 485
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Estää periaattessa, steam vaatii että pelien pitää olla saman hintaisia steamissa ja muualla, näin epicin tuoma alennus ei näkyisi kuluttajille. Joku aikoinaan tässä ketjussa toi tuon esille.

  Epicin pelejä muutenkin löytyy windows storesta mitä ei steamista(metro uusin esim)
  Epic vaatii vain että steam löysentäisi tuota 30% juttuansa muiden tasolle ja peräti sanonut että toisi omat pelinsä steamiin sen myötä.

  Edit: Epic ei kyllä ihan hereillä ollut kun päästi metroa pelaa 1€/kk storen kautta, lienee näkyy pelienmyynneissä... ehkä.
   
 46. Refloni

  Refloni

  Viestejä:
  718
  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Minullahan betatestaajana on jo tuo käytössä. Se enimmäkseen toimii. Kaikki pelit näkyy samassa katalogissa, saavutusten träkkäys toimii yleensä, peliajan träkkäys toimii joskus (vaatii välillä sen, että peli käynnistetään Galaxysta eikä siitä launcherista johon se "kuuluu").

  Sosiaalisia ominaisuuksia ei käytännössä ole. Kaverilista on, mutta siihen voi kutsua vain muita GOG-käyttäjiä, eikä esim. Steam-kavereiden lisääminen ja heidän kanssaan chattaily onnistu vielä. Pelikokoelmista voi importata Gogin lisäksi Xbox Liven, Epicin, Originin, Playstation Networkin, Steamin ja Uplayn eli esimerkiksi Rockstarille ei ole vielä tukea. Muitakin puuttuvia ominaisuuksia on, kuten pelien ekstramateriaalin latailu (joka oli alkuperäisessä Galaxyssa, nyt se pitää tehdä nettisivulta).

  Galaxy 2:ssa on paljon hyviä ideoita ja potentiaalia, mutta se on vielä vähän raakile. Käytän sitä aktiivisesti, mutta en yhtä paljon kuin Steamia.
   
 47. Eldmor

  Eldmor

  Viestejä:
  964
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Tosiaan, Steam estää pelin julkaisun eri hintaisena toisissa kaupoissa (pl. alennukset). Peliä voisi silti myydä Epicissä samaan hintaan.

  Windows Store vetää myös 30% välistä.

  App Developer Agreement

  Kohta 6b)

  The Store Fee is:
  i. Thirty percent (30%) of Net Receipts for: (b) all Games (and In-App Products in Games)
   
 48. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 485
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Oho, sitten epicin tarkoitus ei ole kun pyrkiä steamin paikalle mutta ehkä jos ne saavat launcherinsa kuntoon ja tarpeeksi pelejä sinne niin ehkä voisin siirtyä steamista sinne mutta muuten en.

  Ehkä tässä positiivisena vaikutuksena näin kuluttajan kannalta olisi se että steamikin heräisi horroksestaan jos joku lämmittelisi persausta.
  (Steam käy vastaiskuun half life 3 voimalla niin epic on mennyttä kalua)

  Edit: Jos totta puhuttaan niin ubin tai EA pelit olisivat olleet saatavilla myös pelkästään steamissa niin en olisi niiden launchereita ladanut koneelle saati tehnyt tiliä.
  Epicin kohdalla ei voinut muuta tehdä kuin ostaa € voimalla jos aikoo oikeasti jotain vaikuttaa, niin massiivessa ylivoimassa steam on.
  En olisi alkanut epicin käyttäjäksi vaikka launcheri olisi ollut lähes identtinen steamin ominaisuuksien kanssa, jos pelit olisi myös ollut saatavilla steamissa.
   
 49. Eldmor

  Eldmor

  Viestejä:
  964
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
 50. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 485
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos paikkansa pitää niin tuo on jo merkittävä osa Controlin budjettia jos se 30-40 miljoonaa dollaria pitää paikkansa.

  Jos ei oikeasti merkittävää siirtymistä tapahdu epicin hyväksi niin kyllä siellä raha hanat jossain välissä sulkeutuu tai miten iso hitti toi Fortnite nytten on, itse en ole pelanut.