1. Kauppa-alueen säännöt, ohjeet ja tiedotteet (LUE ENSIN!)

Tärkeä Epärehelliset kaupankävijät ja huonot kauppakokemukset

Viestiketju alueella 'Kauppa-alueen tiedotteet ja keskustelu' , aloittaja Ylläpito, 14.11.2016.

 1. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  1 697
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Voit laittaa ihan faktoja kun pelkästään samankaltaiset nimet ovat vähän heikko todiste.

  Ping @Sampsa tässä ketjussa muutamia kehitysehdotuksia palautejärjestelmään ja voit myös ottaa kantaa tähän tapaukseen jossa käyttäjä myy ilmaa ja jättää ilmestymättä tapaamispaikalle.
   
 2. mäggäri

  mäggäri Team SER

  Viestejä:
  595
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toimitan sulle screenit privoista ja tekstarisekoiluista, ellen vielä läpännyt estolistalle luurissa tuota sankaria. :joy: Tee mitä parhaakses koet muun ylläpidon kanssa.

  Lounastan ensin. :eat:


  edit: toimitettu'd
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2017
  Kaiser Soze, Obs2000 ja Rantakemisti tykkäävät tästä.
 3. nikk9

  nikk9

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Menin ostamaan torista lauantai-iltana 12.8.2017 GTX 1070:n kun halvalla sain: Asus GeForce GTX 1070 DUAL OC 8GB GDDR5, Äänekoski

  Saa nähdä kannattiko, mutta vähän epäilyttävältä (ehkä jopa kehnolta rahojeni suhteen) näyttää kun samoilla kuvilla löytyy ebaysta täysin samanlainen kortti myytävänä: ASUS GeForce GTX 1070 O8GB Dual-fan OC Edition 4K/VR Ready DUAL-GTX1070-O8G | eBay

  Oli myöhään illalla kova rajuilma päällä, niin piti hoitaa kauppa kiireessä nykyisten sähkölaitteiden turvaamiseksi. Hieman kaduttaa, olisin pystynyt parempaankin kaupan valmisteluun.

  Myyjä esittäytyi tekaistulla nimellä ja antoi OP:n tilinumeron sekä prepaid-liittymän puhelinnumeron kun sitä kysyin. En ole vielä tohtinut kokeilla, vastaako numerosta kukaan jos on siellä päässä mennyt ilta pitkäksi ja myyjä onkin ihan kunniallinen kaupankävijä. Siinä tapauksessa nöyrä anteeksipyyntö, mutta ei kai kukaan voi kieltää etteikö tämä haiskahtaisi. En halua liian pian mennä lopulliseen johtopäätökseen, mutta älkää ainakaan muut enää maksako.

  En tiedä miten nopeasti Tori.fi poistaa käyttäjän itsensä poistamat myynti-ilmoitukset, mutta epäilyt heräsivät siinä vaiheessa kun aamulla näytti vielä olevan tuote myynnissä. Se on joka tapauksessa varmaa, että GTX 1070:llä on ostajia tuohon hintaan ja mahdollinen epärehellinen myyjä on voinut tehdä illassa isonkin tilin.

  Update 14.8.2017: Yritin tavoittaa myyjää sunnuntaina ja vähemmän yllättäen "Valitsemaanne numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä." Kokeilin laittaa viestiä välitystiedot päälle kytkettynä eikä liittymää ole laitettu päälle. Tori.fi on poistanut myynti-ilmoituksen, johon on linkki yllä. Myöhemmin tori.fin ylläpito ilmoitti estäneensä käyttäjän kokonaan, vihjasi tekevänsä poliisin kanssa tiivistä yhteistyötä ja kehoitti minua tekemään rikosilmoituksen. Näyttää vahvasti siltä, että niin sanotusti rahat kävelivät Caymansaarille. Olkaa valppaampia kuin minä.

  Update 2, 14.8.2017: Tekijä on poliisin tiedossa, ja hän on Porin seudulla vaikuttava mieshenkilö. Huijarin tili on Länsi-Suomen OP:ssa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2017 klo 22:36
 4. 9700 Pro

  9700 Pro Blondi SER-mies Premium-jäsen Make ATK Great Again Team SER

  Viestejä:
  2 778
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ^Yksi vaihtoehto VOI olla että tyyppi on vaan googlen kuvahaulla ottanut jotkut random-kuvat, mutta kyllä nyt perkele myyntiartikkeleihin pitäisi olla ihan siitä myytävästä kappaleesta kuva. Ilmoittele miten homma etenee.
   
 5. nikk9

  nikk9

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Sitä itsekin ajattelin, mutta ei ihan heti tule nuo kuvat googlen kuvahausta. Minunkin mielestä olisi sopivaa mainita ilmoituksessa jos käyttää muualta otettuja kuvia. Pyysin myyjältä kuvaa kuitista tai tuotteesta sähköpostilla tänä aamuna, ja soittelen jonkun ajan päästä perään. Päivittelen tosiaan tuohon ekaan postaukseen miten homma etenee. Jos on joku muukin maksanut, niin olisi ihan mielenkiintoista tietää kuinka monelta on saanut rahat - voisi arvioida tuota tehdyn tilin suuruutta :p
   
 6. copter

  copter Last Man Standing Premium-jäsen

  Viestejä:
  1 594
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2016
  @nikk9 Itse laittaisin saamaasi numeroon tekstarin ja lähetykseen päälle toimitusraportin, niin näet milloin puhelin tulee päälle ko. liittymällä. Viestiin sitten vaikka kirjoittaisin jonkun tuotteeseen liittyvän kysymyksen johon myyjän on helppo vastata. Voisi kuvitella että jos rehellisellä tiellä ollaan, niin toimitusraportti ja vastaus kysymykseen tulee aika samoihin aikoihin.

  Toivotaan että kaupat menevät OK, kyllähän itsekin olen joskus käyttänyt muiden kuvia kun olen tavaraa myynyt.
   
 7. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  1 697
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  @Paduzz ja @jjV Tervetuloa tänne keskustelemaan kaupankäynnistä. Kauppiaspalautteen tarkoituksena on antaa palautetta myyjälle ja ostajalle tehdyistä kaupoista. Kaupankäynnistä voi keskustella tässä ketjussa, eikä sitä varten tarvitse tehdä perättömiä palautteita. Poistin tuon negatiivisen kauppiaspalautteen.
   
 8. krapu

  krapu

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016

  Tämän ilmoituksen nähneenä haisi valitettavasti niin pahasti huijaukselle kun olla ja voi.

  Pelkästään kuvien ulosannista voidaan nähdä jo paljon sekä siitä kuinka paljon henkilö jaksaa antaa ulos myynti-ilmoituksesta. Poislukien tietty sitten nuoret jonnet jotka eivät vaan jaksa laittaa sitä kuvaa ja eivät kykene järjelliseen ulosantiin pärinöissään.

  ... jottei olisi täysin off-topic niin jo tänne tapauksiin liittyen @copter

  "Koska tapanani ei ole koskaan ollut hoitaa kauppoja huonosti taikka harrastaa millään tapaa epärehellistä toimintaa, niin teenpä siten että lähetän kotelon ilmaiseksi @krapulle... "

  Jos viitsisit editoida tuon kommenttisi totuudenmukaiseksi, kun et ole ollut millään tavalla yhteydessä tuon tapauksen jälkeen tai tuon maininnan kommentissasi joka tuli ihan yllätyksenä... ja en tarvitse enää koteloa kiitos kuitenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2017
 9. Paduzz

  Paduzz

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  15.07.2017
  Jos töykeän ja minua alentavalla puheella ei ole ilmoittamisen arvoista ni jtn menee aika päin seiniä..
  Jos töykeä ja alentava puhe ei ole ilmoittamisen arvoista ni aika reisille menee..
   
 10. mäggäri

  mäggäri Team SER

  Viestejä:
  595
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ota piuha seinästä jos ahdistaa internetkirjoittelut. :joy:
   
 11. Paduzz

  Paduzz

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  15.07.2017
  Ei mun tarvii enää ostaa yhtää mitää. Ite jos myyn tavaraa autan mieluusti porukkaa ja kerron mitä kysytää enkä ala vittuilee.. Sitä on myynti..
   
 12. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  1 697
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kuten tuossa lainaamassasi viestissä kirjoitin, kaupankäynnistä voi keskustella tässä ketjussa, eikä sitä varten tarvitse tehdä palautteita käyttäjän profiiliin. Kauppiaspalaute on tarkoitettu käytettäväksi vain sovittuihin kauppoihin liittyen, ei tällaisissa tapauksissa, joissa kauppaa ei ole koskaan syntynyt. Tämä sanotaan myös kauppiaspalautteen ohjeissa "mahdollisuus antaa myyjälle ja ostajalle palautetta tehdyistä kaupoista."
   
 13. nikk9

  nikk9

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Niin. Te ette tietenkään täällä foorumilla näe niitä viestikeskusteluja, mitä olen epäillyn kanssa käynyt. Joka tapauksessa oma harkinta petti pahasti ja tiedänpähän miten tästedes hoitaa kaupat. Suuret pankkiryöstöt, hakkeroinnit, väärennökset, etevä taskuvarkaus yms. perustuvat rikollisten taitoon - nämä etäkaupassa kusettamiset lähes ainoastaan pelkkään ostajan sinisilmäisyyteen.
   
 14. Tapio_75

  Tapio_75 Tukijäsen

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Ostin käyttäjältä @Pekki83 powerin, jossa ilmoituksen mukaan piti olla takuu voimassa ja kuitti löytyy. Poweri tuli, mutta kuitti puutui. Laitoin YV:tä 1.8 ja myyjä pahoitteli seuraava päivä, että oli unohtanut laittaa kuitin. Lupasi laittaa kuitin tulemaan. Mitään ei kuulu, jolloin 7.8 kyselen uudestaan kuitin perään. Mitään ei kuulu ja taas 14.8 kyselen uudestaan kuitin perään.

  Vituttaa maksaa tuotteesta hinta sen perusteella, että siinä on takuu voimassa ja kuitenkin saada tuote, jossa ei enää ole takuu voimassa ja myyjä ei enää vastaa viesteihin. Onko ideoita miten edetä asian kanssa?
   
 15. nikk9

  nikk9

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Aika pitkään olet joutunut kuittia odottamaan. Oletko kuitenkin yrittänyt tavoittaa vain techbbs:n yksityisviestillä vai myös puhelimitse? Käyttäjähän ei ole kirjautunut techbbs:lle 2.8. jälkeen, eli jos olet yv:tä laittanut niin voi olla ihan hyvin lukematta. Jos on puhelinnumeroa niin kokeileppa tuota copterin aiemmin ketjussa suosittelemaa kikkaa: välitysraportointi päälle ja tekstiviesti perään. Jos et saa kuittia niin täyttäähän tämä lievän petoksen tai jopa petoksen tunnusmerkit. Käsittääkseni takuu sinulla voi kuluttajansuojalain mukaan edelleen tuotteessa olla, vaikka kuitti puuttuisikin. Edellyttää kuitenkin, että tiedät mistä liikkeestä virtalähde on ostettu. Oikaiskaa jos olen täysin väärässä.
   
 16. Tapio_75

  Tapio_75 Tukijäsen

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Ei valitettavasti ole muita tietoja käyttäjästä kuin nimi ja tilinumero. Tiedän että kyseinen käyttäjä ei ole kirjautunut tänne enää vähään aikaan, mutta hän on kuitenkin tietoinen kuitin puuttumisesta ja on sen luvannut toimittaa. Nyt homma vaan on hänen osalta jäänyt aika pahasti vaiheeseen, kun ei ole kahteen viikkoon miehestä mitään kuulunut.

  Tiedän että periaatteessa ilman ostokuittiakin olisi oikeus takuuseen, mutta aika vaikeaksi se menee käytetyn tavaran kanssa, kun ei ole tietoa alkuperäisestä ostajasta, sillä hänkin oli ostanut tuotteen täältä käytettynä :)

  Tuntuu todella tyhmältä alkaa tekemään rikosilmoitusta näin pienestä asiasta, mutta kyllähän siinä helposti tienaa useita satasia myymällä aina tuotteet takuun & kuitin kanssa ja toivoo että ostajat jättää asian sikseen. Toivon nyt kuitenkin, että käyttäjä @Pekki83 hoitaa asian kuntoon seuraavan kahden viikon sisällä.
   
 17. manninen

  manninen

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Tästä myyjästä kannattaa pysyä kaukana, olen maksanut tuon myynnissä olevan prosessorin parivuotta sitten ja rahat jäi sille tielle. Myyjällä useita kusetuksia vuosien varrelta nettimarkkinan ja torin puolella. Multa saa yv:llä tiedot tuosta kusettajasta jos on tarvetta.
  Intel i5 4670k, Helsinki
   
 18. SoyBean

  SoyBean

  Viestejä:
  141
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vähän menee kyllä ot, mutta mistä tiedät tuon olevan sama?
   
 19. manninen

  manninen

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Laitoin torissa viestiä tuosta ja sama mies vastas. Käyttää vielä samaa kuvaa kun 2 vuotta sitten millon tuon ostin. On täällä io-techin puolellakin ilmeisesti kusettanu ihmisiä. Muron puolelta löytyy lisätietoa: Epärehelliset kaupankävijät ja huonot kauppakokemukset? | sivu 419 | MuroBBS Timo M siis kyseessä.
   
 20. SoyBean

  SoyBean

  Viestejä:
  141
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Okei, no sitten.
  Ilmoitus vaan näytti siltä että voisi olla oikeasti noita myymässäkin.
   
 21. manninen

  manninen

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Varmasti on myymässä, se on sit eriasia että sopiiko hänelle noutokaupat. Etukäteen en maksais penniäkään tuolle.
   
 22. frn555

  frn555 BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  @dukki :n kanssa yhdet kaupat 780:stä muistaakseni kesäkuussa. Tuli sovittuun aikaan sovittuun paikkaan ja maksoi kortin.
   
 23. krapu

  krapu

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Nyt on hieman offtopic mutta niinpä näyttäisi olevan muillakin joten laitetaanpa tämmönen ilmoille tänne kun tätä tulee seurattua mahdollisten huijareiden varalta... ei jaksaisi turhaa lukea ja ottaa turhia ilmoituksia tästä jatkuvasti.

  @Rantakemisti

  Pitäisiköhän tänne luoda toinen ketju tyyliin ylimääräisille jorinoille ja tänne vain "vitaalit" asiat ja moderoida täältä ylimääräinen jorina pois(?) Näyttäisi nämä rönsyilevän ja ihmisille on paljon asiaa, mielipiteitä puuttua toisten ilmoittamiin kauppakokemuksiin / huijauksiin.

  Tyyliin siis "hyvät tarjoukset" ... ja erillinen ketju sitten keskustelulle jossa voidaan jatkaa näiden tapauksien jorinoita ja luoda sitä draamaa aikaiseksi jos sikseen haluaa.

  edit: @iNdo - ja näitähän en sen kummemmin tilaa, voisit varmaan lopettaa sen provosoinnin samantien...
   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2017 klo 18:39
  makke95, Tapio_75, typer ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 24. iNdo

  iNdo

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei, ei tosiaan "pitäisi", koska sitten "pitäisi" samantien väsätä joka ikisestä aiheesta erikseen ilmentymien luettelointi tms -ketju ja sitten jorinaketju.

  Miksi ihmeessä edes tilaat näin yleisluontoista ketjua? Sosiaaliporno? :bored:
   
 25. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team SER

  Viestejä:
  893
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä maailmaan ketjuja mahtuu, joten tein oman ketjunsa yleisille jorinoille.

  Yleinen Kauppa-alueen keskustelu

  Tällaiset turhat kommentit pois.:swait: Tein ketjun yleiselle kauppa-alueen keskustelulle, jatketaan siellä, mutta asiallisesti.

  Yleinen Kauppa-alueen keskustelu
   
  9700 Pro, MikaMM, makke95 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 26. 90NZ0

  90NZ0 Tukijäsen

  Viestejä:
  263
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Laitetaas nyt tännekin kunnes asia korjataan.

  Tilasin Tietokonekauppa.fi sta useamman tilauksen. Muut tähän asti saapuneet olivat ok.

  Kunnes hain äsken yhden lähetyksen postista.. piti tulla xonar äänikortti ja KAKSI kappaletta 850 EVO 500GB SSD-levyä.

  Paketissa oli kuitenkin vain YKSI SSD-levy ja kyseinen äänikortti mutta sille kuitenkin ajurilevykkeitä oikein kaksin kappalein!

  Koitin äsken soitella asiakaspalvelun matkapuhelinnumeroon ei vastausta.

  Ottakaapa mitä pikimmiten yhteyttä minuun ja korjatkaa virheenne. Laitan YV:llä puhelinnumeroni mutta tuskin teiltä samana päivänä kahta samanlaista tilausta on lähtenyt joten kyllä te ne tietoni sieltä löydätte muutenkin.

  Odotan pikaista yhteydenottoa teidän suunnaltanne!

  Tätä ennen olen asioinut usein kanssanne eikä ongelmia ole ollut.

  Edit. Asia kunnossa. Kiitos hyvästä asiakaspalvelusta! Ostan teiltä jatkossakin!
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2017 klo 16:56
  Tietokonekauppa.fi tykkää tästä.
 27. Tietokonekauppa.fi

  Tietokonekauppa.fi Yhteistyökumppani

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  04.04.2017
  Pahoitteluni keräilyvirheestä varastolla. Koitetaan olla tarkempia.
   
  90NZ0 tykkää tästä.
 28. Divi

  Divi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  548
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Mielestäni on kyllä vähän kohtuutonta postata heti tähän ketjuun ennenkuin liikkeellä on ollut aikaa korjata/hyvittää virheensä. Jos nyt ei illalla 7 aikaan saa aspaa kiinni niin ei siinä heti tarvi ruveta riehumaan, vähän jäitä hattuun.
   
  Skrapa, Jera, Sepander ja 13 muuta tykkäävät tästä.
 29. 90NZ0

  90NZ0 Tukijäsen

  Viestejä:
  263
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kiitos mielipiteestäsi! Oikeassa olet, hieman keitti iltasella.
  Lisäksi koin olevani hieman heikoilla tuossa asiassa jos varastosaldot eivät olisikaan todistaneet väitettäni todeksi.
  Aamusella asia hoidettiin kuntoon asiakaspalvelun kanssa hyvässä hengessä ja editoinkin siitä infoa aiempaan viestiini.
  Kaiken kaikkiaan loistavaa ja asiallista asiakaspalvelua! Suosittelen kaikille kyseistä kauppaa!

  Edit. Poistin kaupan käyttäjälinkin aiemmasta viestistä ettei hypi heti silmille jos hakuja tekee.